Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Äppelmuffins

Skrivet:    ·  Recept
Mumsiga äppelmuffins som är riktigt lätta att göra, lättast blir det om man är två stycken som bakar.
 
Ingredienser:
280g vetemjöl
1msk bakpulver
½tsk kanel
½ krm salt
115g socker
250g matäpplen
2 medelstora ägg
2½dl mjölk
6msk rapsolja el. 85g smält smör
Till smultäcket:
50g vetemjöl
½tsk kanel
35g smör
25g socker
 
Recept:
1. Sätt ugnen på 200c*. Ställ upp ca 14 muffinsformar på en plåt eller smörj en muffins panna.
2. Till smultäcket, Lägg mjölet och kanelen i en bunke och skär smöret i små bitar. Tillsätt smöret i mjölblandningen och arbeta in det med fingertopparna tills blandningen blir som brödsmulor. Rör i sockret och ställ åt sidan.
3. Undet tiden görs muffins smeten, blanda mjöl,bakpulver,kanel och salt i en stor bunke. Rör i sockret. Skala och kärna ur äpplena och hacka de fint. Blanda ner det och rör samman allt.
4. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan mjölken och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt bandas, men rör inte för länge!
5. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö smulblandingen över muffinsen. Grädda dem i den förvärmda ugnen i ca. 20 minuter tills de har höjt sig rejät och är lätt bruna och känns fasta.
6. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter. Servera dem sedan varma eller flytta över de till ett galler och låt kallna. 
Lycka till!



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]








Design