Sega chokladmaränger
7st ekologiska äggvitor
5.25dlströsocker
100gmörk kvalitetschoklad 70%
Recept:
1.Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2.Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3.Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5.Smält chokladen och blanda den kort med marängen så att det blir ett mönster
6.Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7.Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Din design är väldigt fin!