Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Ett år sedan

Skrivet:    ·  Allmänt
Förra nyår var nog den konstigaste nyår jag firat i mitt liv hittills. De som är i min ålder som vi brukar fira med var alla borta på olika ställen så de som kom var endast vuxna och barn yngre än mig. Slutade med att jag bara åt middag hemma innan Buster kom hit, då han också var själv, och så spenderade vi kvällen tillsammans. Kollade på en massa bilder från när vi var små, pratade en massa om livet och hade det himla mysigt.
Känns så sjukt att det gått ett år sedan allt det hände. Vad årets nyår kommer innehålla har jag ingen aning om men tiden lär väl utvisa det. Här nedanför ser ni bilder från förra året :)

Nyårsstress

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte in till stan idag med Tilda för att leta kläder till nyår. Ska fira ett gäng personer tillsammans hemma hos Tilda i år och då varken hon eller jag hade något att ha på sig åkte vi in och letade idag. Jag ska troligtvis ha kjolen jag köpte på mellandagsrean på mig, men jag saknar en topp. Var runt i typ alla klädaffärer i city idag och hittade ingen så har lite smått panik. Ska gå igenom mammas garderob ikväll men hittar jag inget där kommer det bli en vända till imorgon.
Hade himla kul under tiden vi letade i alla fall och det var kul att träffa Tilda igen. Men efter ett par timmar i stan behövde hon hem, och jag skulle iväg på en middag som vi nyss kom hem från. Var hos familjen vi åkte till Frankrike med i somras och det var en väldigt trevlig middag, och dessutom otroligt god. Men då Malte hade match 22.30 och det är nyår imorgon tog vi en tidig kväll ikväll.
Puss och Kram!
Köpte Ischai i stan, såå sjukt gott! Levde på det under vår prao på Espresso House i våras :)

Årets julklappar

Skrivet:    ·  Allmänt
Överst fr. v: Pyjamas från Cubus, Chokladsticks (läggs i varm mjölk och gör varmchoklad), Doftljus från Baylis &Harding, Lipgloss, Vetekudde
Mitten fr. v: 2 böcker ("Efter Alaska" av John Green och "Mitt perfekta liv" av Sarah Dessen), Urbanears, Örhängen från Snö, Presentkort på Bio
Nederst fr. v: Necessär, Yatzy kit, Pengar, Body Butter från The Body Shop
Närbild på några av sakerna :)
 

Dåligt pass

Skrivet:    ·  Allmänt
Asså känslan av att få sova ut imorse utan att bli väckt av småkusiner och syskon vid typ 9 var underbar. Sömnen behövdes verkligen i natt och efter natten följde en lugn dag. Fotade alla julklappar så det kommer upp imorgon, packade upp väskan, och gjorde ingenting i princip.
Fick ändå iväg mig själv till gymmet på eftermiddagen efter mer än en vecka utan det. Blev ett riktigt skitdåligt pass då jag både är förkyld och hade ätit för lite innan. Hann köra i 40 min i alla fall innan allt sket sig och även om jag mådde dåligt just då mår jag jättebra nu så är glad att jag kom iväg. Får väl försöka ta mig dit imorgon eller i övermorgon igen med mer energi i kroppen och köra ett riktigt killerpass för att kompensera upp det här. Ska nu bara lägga mig och kolla på film då jag är extrem trött igen :)
Puss och Kram!
Bild från efter träningen :)

American History X

Skrivet:    ·  Allmänt
När Dereks pappa blir mördad av en svart man när han är på jobbet brister allt i Dereks liv. Frustrerad, ledsen och i behov av vägledning träffar han Cameron Alexander, en man med ett enormt hat för svarta. han tar Derek under sina vingar och tillsammans bygger de upp ett samhälle av antisemitism och hat mot svarta, bruna och gula som Derek själv uttrycker det. Hundratals människor följer Derek och Cameron, där ibland Dereks yngre bror, men en natt går Dereks ilska överstyr och han dödar i ett rent raseri utbrott två svarta män. Efter tre års fängelse kommer Derek ut som en ny man, hatet och främlingsfientligheten är borta men han har mycket nytt han bär på.
Jag såg den här filmen av en slump på tv för en vecka sedan ungefär och jag blev helt tagen av den. Filmen är brutal, mörk och oerhört snygg gjord. Den är så sjukt sevärd och jag är jätteglad över att jag hamnade där i soffan vid just den tidpunkten så jag fick möjlighet att se American History X, för jag hade aldrig valt den här filmen själv.
 

Mini jul

Skrivet:    ·  Allmänt
Körde sista julsvängen idag genom att åka iväg till farmor och farfar idag efter frukost och fira mini jul. Firar alltid med de någon dag efter själva julafton och idag tog vi det liksom på vägen hem från mormor och morfar lite grand. Kom fram till de vid lunch och fick fika då. Satt och pratade ett bra tag efter fikat, men sen kunde inte Märta och Malte hålla sig längre så blev julklappsöppning redan på eftermiddagen.
Fick jättefina saker där allihopa och efter allt kring klapparna var över tog jag, Malte och Märta oss ut i snön. Planen var att jag skulle ta en promenad och de åka stjärtlapp i en backe i närheten men då min mobil låg på 7% när vi kom fram till backen stannade jag hos de istället. Promenerade upp och ner för backen ett tag innan jag blev för rastlös och drog med mig de två i skogen. Röjde runt där ett tag innan vi gick tillbaka hem och åt någon slags lunch/middag. Åkte hem ett par timmar senare och sitter nu hemma i Stockholm :)
Puss och Kram!
 
Julgranen :)
Fikat när vi kom, ser ni hur gott eller?
Pappa, lillebror, mamma och lillasyster. Extremt konstig vinkel på de allihopa men söta ändå :)
 
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Det här beskriver mig under årets jullov i princip :)

Kokpunkten

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg halv tidigt imorse alla utom mormor, morfar och pappa och hämtade upp Eva-Lena (mamma och morbrors kusin som var här igår) Åkte sedan iväg till Västerås och badhuset "Kokpunkten" som är ett äventyrsbad och relaxavdelning, men vi höll oss till äventyrsbadet. Klev in i bassängerna vid tolv och åkte där ifrån vid fyra och körde under tiden fullt ös.
Åkte rutchbana efter rutchbana, slog i knän, rumpa och armbågar, svalde mängder med vatten och skrattade massor. Var flera år sedan jag var på ett badhus och det var himla kul. Badhuset var en liten besvikelse, vi hade alla rätt höga förhoppningar, men det var ändå kul och när vi skulle ut och bada i utomhuspoolen i slutet av besöket insåg vi att det börjat snöa. Var så obeskrivlig att sitta där i poolen medan snöflingorna föll runt oss, magiskt.
Puss och Kram! 
Badhuset utifrån när snön låg på marken

Så otroligt härligt att få komma ut i snön, så lycklig!!

Mellandags rean

Skrivet:    ·  Kläder
Var extremt få saker som var på rea tyvärr så det mesta av det jag köpte var till orginalpris men lyckades fynda på några av produkterna i alla fall :)

Annandag jul tradition

Skrivet:    ·  Allmänt
Tog svängen in till mellandagsrean idag tillsammans med moster och morbror. Efter som vi befinner oss hos mormor och morfar är inte utbudet av affärer hur stort som helst men det närmsta vi kunde komma galleria var Tuna Park i Eskilstuna så åkte dit. Delade på oss på direkten, då vi bara hade lite drygt 2h på oss, och möttes upp när vi alla var klara för att åka hem. Köpte en hel del så bilder kommer upp imorgon.
Väl hemma hann vi knappt kliva in genom dörren innan morfars syster, hennes man och en av deras döttrar kom. Blev lunch med de, följt av massor av skratt och samtal i flera timmar. Tog en storfika nu på kvällen som blev någon sorts middag. Sitter fortfarande runt bordet och pratar nu när jag skriver det här så ska återgå till konversationerna igen :)
Puss och Kram! 
 
Lillebror och kusin, pappa och gammelfarbror, samt jag och Märtis
 
 Förrätten till dagens lunch var en macka med sill och rödbetssallad samt en bit matjesillstårta
 
 Blev en vända av Rudolf med röda mulen idag också :)
 
 "Varmrätten" var potatisgratäng med kallrökt älg, rådjur samt julskinka :)
 
 Bilderna på sidan är fikat och bilden i mitten efterrätten som var ostkaka, matkoma!

Julmusiken i år

Skrivet:    ·  Musik
Har haft så mycket bra julmusik att lyssna på i år. Alltså musik som jag frivilligt lyssnat på även fast jag inte bakat, pyntat eller pysslat, utan låtar jag suttit och lyssnat på under tiden jag sminkat mig eller när jag suttit på t-banan. För övervägande av dessa låtar står Pentatonix vars julalbum är PERFEKTION men det finns även andra artister. Här nedan ser ni några av de jag lyssnat på :)
 
Orginalversionen av den här finns inte på youtube utan endast på Spotify men den är den bästa någonsin. inte nog med att orginallåten är med i "The Holiday" utan deras tolkning av den ger mig gåshud och tårar i ögonen VARJE gång jag hör den!
 
 
 Även detta är en låt med Pentatonix jag lyssnat massor på under December :)
 
 
 Har lyssnat rätt mycket på hela Arianas EP "Christmas and Chill" och det här är favoriten där ifrån. Så himla mysig låt och jag blir glad av att lyssna på den. Blev så glad när hon släppte en jullåt förra året så att det blev en hel EP i år blir bara ännu mer glädje :)
 
 
 Även fast det här är en rätt traditionell jullåt älskar jag den. Lyssnar på den från slutet av november till slutet av december varje år!
 

Lugn dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Bestämde redan igår att vi skulle ha en "ta-det-lugnt-dag" idag och så har det blivit. Startade i och för sig dagen med en långpromenad hela gänget i solen i någon timme, som var himla skön då det är en helt annat grej att vara ute och gå på landet. Luften känns så mycket renare här, och dessutom är det mysigare att gå på grusvägar mellan åkrar och röda hus än att promenera runt i Stockholm eller området vi bor i där det är fullt av bilar och människor. Men efter det blev det rätt lugnt.
Satt och pratade, kikade lite på tv, åt rester från julbordet och kollade på film. Såg både en snutt av Ensam Hemma med kusiner och småsyskon och sen hela 4 bröllop och 1 begravning tillsammans med mamma och moster. Hade aldrig sett den sistnämnda filmen förut så var kul att se den och den var himla bra, skrattade massor åt den. 
Puss och Kram! 
 Två snaps från dagen

Julafton

Skrivet:    ·  Allmänt
Behövde en dag utan dator igår så det är därför inlägget om julen kommer idag. Vaknade på hel fel sida igår, hade noll julkänsla och funderade på att strejka julen. Men efter att jag släpat mig upp och ätit frukost kom jag väl sakta men säkert mer och mer igång. Familjen satt och sjöng julsånger trestämmigt, vi åt julgröt och åkte iväg och hälsade på gammelmormor på hemmet.
Klev in där åtta personer, och höjde ljudnivån med 200%, men gammelmormor blev så glad över att vi kom. Var där i ett par timmar och pratade med henne och gav henne julklappar och så men innan vi åkte där ifrån sjöng vi även på hemmet. Det var nästan obeskrivilgt att stå där och sjunga och se hur lyckliga de blev, se några sjunga med, några sitta och le och några bara blunda och gunga i takt. Efter besöket där åkte vi tillbaka till mormor och morfar och kollade på Kalle, åt julmat, träffade tomten och fick julklappar. Hade en sån sjukt mysig jul verkligen trotts en dålig start och kärleken för familjen är obeskrivlig!
Puss och Kram! 
Små kusinerna och lillasyster framför granen, hur söta då?!
 
 När vi sjöng hos gammelmormor samt morbror, gammelmormor och mamma :)
 
 I princip hela årets julbord som innehöll bla potatis, grönkål, janssons, omelett, julskinka, 2 sorters sill mm.
 
 Sjöng Rudolf med röda mulen under middagen och behövde sjävklart då ha röda mular :)
 
 Hela gänget <3
 
Och sen lite blandade bilder från kvällen 

Dagen innan

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg till mormor och morfar i förmiddags efter en väldans massa krångel. Mamma hade satt på en tvättmaskin med alla fordral till soffukuddarna som skulle tagit 2h, men det slutade med att det tog över 4h och då tvångsstängde pappa av maskinen. Så för att slippa sitta hemma och vänta gick jag, mamma, Malte och Märta i förväg och vi hann komma riktigt långt. Skrattade konstant under promenaden och det var himla skönt att gå en bit innan vi satte oss i bilen.
Väl framme hos mormor och morfar var nästan hela gänget på plats så blev full fart från början. På kvällen kom moster hit också så då blev vi alla 11. Åt grönkålspizza med bacon och grönmögelost till middag, tradition dagen innan julafton, som var sjukt god och hade en supermysig kväll. Har nyss spelat spel, trots att jag hatar spel, och sitter nu och kollar på Bridget Jones. Galet att det är jul imorgon, förstår det knappt :)
Puss och Kram! 
Fick glögg när vi kom, och till vänster är deras adventsljusstake morfar gjort själv :)
 Det här är en riktigt stenful bild på pizzan vi åt men den är SJUKT god!!

4 år på bloggen

Skrivet:    ·  Allmänt
Den 22 december 2011 startade jag fluring.blogg.se och igår passerade bloggen sin 4 års dag. Känns så kontigt att jag bloggat i 4år på den här bloggen och dessutom ett halv år till när jag bloggade på devote. Att blogga är en sådan självklarthet för mig nu efter som jag levt mitt liv med en blogg i som sagt fyra år. Allt jag gör görs med en tanke på bloggen för det mesta.
Äter jag något som ser bra ut=bild, gör jag något kul=bild, har jag upplevt något intressant=bild. Mår jag dålig=inlägg, mår jag bra=inlägg, har jag sett en bra film=inlägg osv. Det kan låta hemskt för någon som inte är van men det ÄR en sådan självklarhet för mig att jag vill berätta om allt. Jag vill skriva när jag gjort något, jag vill visa när jag varit med om något. Vill bara tacka alla er läsare något enormt för att ni är med mig, för att ni klickar in på min blogg, läser mina inlägg och kommenterar det jag har varit med om. Det betyder massor!
 

Julmarknad i city

Skrivet:    ·  Allmänt
Sista dagen i Stockholm innan vi åker iväg för julafton för min del idag. Spenderade första halvan av dagen hemma. Vaknade senare än jag gjort de andra dagarna under lovet idag, trotts att jag gick och lade mig en timme tidigare igår kväll, så kom igång rätt sent. Men åkte ändå in till city på eftermiddagen med min lillebror.
Malte behövde fotbollsskor och jag behövde en stor presentrosett. Vi hittade både hans fotbollsskor och min rosett och gick sedan runt och kikade i olika affärer. Han har ju inte jättestort tålamod när det kommer till att kolla i klädaffärer så jag fick småspringa igenom några för att leta möjliga nyårskläder men hittade inget som kändes klockrent idag så kommer absolut behöva ta en vända till. Avslutade med att köpa churros på julmarknaden på Sergels torg innan vi åkte hem igen, så var jättemysigt.
Puss och Kram!
Bild över Sergels torg :)
 Hur det såg ut där vi köpte våra churros och sen dem, om ni inte testat churros se till att göra det! Såå gott!

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter

Julklapps problem

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit ytterligare en lugn dag idag, men det behövs lite grand efter förra veckan då det var fullt fart hela tiden. Vet också att det kommer bli full fart i jul då det dels är jul och det alltid händer mycket då, men också för att vi är 11 personer på julen och alla 11 är lika galna.
Har idag kollat tv-serier, tagit en lång promenad och lämnat tillbaka/hämtat upp saker som fortfarande är kvar från julmarknaden för ett par helger sedan och slagit in julklappar. Har bara en kvar nu att slå in men den är rätt stor så vet inte riktigt hur jag ska slå in den ännu. Har dessutom bara två dagar på mig att lösa det då vi åker iväg till mormor och morfar dagen innan jul, men kommer förhoppningsvis på något imorgon.
Puss och Kram!
Bilder från julklappsinslagningen :)

Laggies

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Megan är 25år och bor tillsammans med sin pojkvän hon haft sedan High School. Runt omkring henne börjar hennes vänner gifta sig och få barn. De har stabila jobb och en plan för framtiden, men Megan är inte riktigt där. Hon jobbar som skyltperson för hennes pappas ekonomi byrå och är rädd inför tanken på giftermål. Så när hennes pojkvän friar till henne får hon panik och flyttar in hos en 16 årig tjej hon nyss träffat i en vecka medan henens vänner tror att hon är på en självhjälps kurs. Tillsammans med tjejen, Annika, får Megan uppleva delar av tonåren igen och hon börjar känna sig någorlunda hemma.
Det här är en film jag såg trailern till för ett par år sedan och nu hittade på Viaplay. Så efter mycket om och men blev det så att jag såg den och jag tyckte verkligen om den. Den var himla söt, lite smått indieaktig men generellt bara en mysfilm. Perfekt att kolla på en grå deppig dag när man bara vill mysa helt enkelt :)
 
 

Irriterad och trött

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit så sjuk trött HELA dagen. Vaknade runt halv tolv imorse, åt frukost och hamnade mitt i mina små syskons försök till städning. Blev skit irriterad på att de när de inte dammsög så det blev rent, utan bara dammsög fläckar. Så tog tag i det själv, men när jag var klar var jag jätteirriterad så gick ner och lade mig igen.
Var uppe på mellanvåningen ett par timmar senare för att äta någon form av halvlunch och fick då besök av mammas barndoms vän och hennes dotter när jag satt där halvvaken i pyjamas. Så sprang ner i mitt rum och drog på mig det första jag hittade. Blev en lussebullsfika med de sen i någon timme innan de skulle vidare. Återvände då till mitt rum, sov i cirka tre timmar och har efter det kikat på en film och en massa Youtube. Sitter just nu och lyssnar på Selena Gomez, dör över att hon är så snygg, och funderar på om det är värt att gå upp och äta något till middag eller om jag ska chansa på att kroppen klarar sig på det jag ätit idag, struggle.
Puss och Kram!
I total brist på annat får ni en bild på lussebullarna vi bakade för någon helg sedan som vi åt idag :)

Brunch

Skrivet:    ·  Allmänt
Tänkte lägga upp bilderna från gårdagens brunch nu så ni får se lite. Blev extremt få bilder och ljuset i konferens lokalen vi satt i var fruktansvärt dåligt så det är därför bilderna är gula i princip.
Denna brunch är även ett stort tips och den hålls varje helg på Clarion Hotel Stockholm :)
Maten blev vindruvor, en mini Caesar sallad, ägg och bacon, rödbetssallad och en macka
Pappa och mamma under tiden vi åt samt trollkarlen
Blev även våfflor med grädde, rostad kokos, frukt och nötter

Mycket bra på en dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en dag full av aktiviteter idag. Startade dagen med att gå in till Skanstull med familjen (minus lillebror som blivit sjuk) då mamma blivit inbjuden på Brunch på Clarion Hotel Stockholm. På plats fanns cirka 200 personer, en enormt duktig magiker/komiker med samma torra humor som mig så jag skrattade konstant samt en extremt god brunch buffé med belgiska våfflor som var to die for. Gick efter flera timmars brunch till gymmet en sväng också innan jag åkte hem.
Var hemma en snabbis sen innan jag gick iväg till Tilda där även Lucas var. Satt hemma hos Tilda i ett par timmar och pratade innan vi åkte in till Medis och Taco Bar för middag. Var sjukt gott och efter vår förra taco bar flopp blev middagen idag bara positiv. Mötte upp Erik och Jonte vid Medis och åkte sedan hem till Tilda igen. Blev en mindre kvällspromenad innan vi satte oss och kollade på filmen Elf, som är ytterligare en julfilm jag missat. Var hur söt som helst och det är absolut en film jag kommer se igen!
Puss och Kram!
Snabb bild på Söderhallarna där vi åt
Min och Tildas mat :)

Smore's fudge

Skrivet:    ·  Recept
Den här fudgen är gudomligt god alltså på den nivån när det är omöjligt att sluta äta trotts att man redan halvt mår illa. Den är dessutom superlätt att göra och tar mellan 30-40minuter. Den ska stå ett par timmar i kylen sen men man skulle nog kunna äta den direkt också :)
 
Ingredienser:
200g mjölkchoklad
200g mörk choklad
50g smör
397g kondenserad mjölk (en burk)
1 påse minimarshmallows
1 påse skumtomtar (vi hade det men det stod inte i receptet från början)
digestivekex
 
 
Gör såhär:
-Häll ut halva påsen mini marshmallows, och skumtomtarna om ni har det, i botten av en plåt och ställ in i ugnen på medelhög värme i 4-5 minuter så de smälter.
-Hacka chokladen i mellanstora bitar så de lättare kan smälta samman och värm den kondenserade mjölken i en kastrull på låg värme.
-Häll i smör och choklad i mjölken och rör snabbt ihop med en värmetålig slickepott.
-Bryt ner små bitar digestivekex i fudgesmeten i kastrullen och häll det sedan över de smälta marshmallowsen
-Toppa det hela med de resterande marshmallowsen och ställ in de i ugnen i 1-2 minuter så marshmallowsen på toppen fastnar lite lätt i fudgesmeten
-Ställ i kylen i cirka 6 timmar och skär/klipp sedan upp den i bitar
 

Julavslutning

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en sjukt mysig julavslutning idag både i och utanför skolan. Började klockan nio imorse och var sedan i skolan till klockan 12. Under den tiden kollade vi på filmen Grinchen som jag aldrig sett tidigare. Måste säga att den var himla mysig dock, har varit sugen på att se den ett tag så var kul att få göra det.
Tog en paus mitt i filmen och då dukade våra mentorer upp allt fika vi gjort och det var en hel del. Förstod redan i förväg att jag i princip skulle rulla ut där ifrån. Satt och pratade ett tag då innan vi satte på filmen igen. Fick våra betyg när den var slut, kramade alla hejdå och sen gick jag, Tilda, Jonte och Lucas hit och spenderade eftermiddagen här. Satt och pratade, jag och Tilda fixade julklappar och sen efter ett par timmar gick vi upp till Globen där vi mötte upp Erik. Var där en kort stund bara innan flera av oss behövde iväg så tog en paus nu men ska möta upp alla ikväll för att äta middag tillsammans :)
Puss och Kram!
Folk hade bakat kärleksmums, sockerkaka med choklad, sockerkaka med citron, kakor, havrebollar, knäck mm.
Suddig bild på delar av klassen och fikat :)

Bakning

Skrivet:    ·  Allmänt
Kommer skriva att vi hade vår sista skoldag idag, och att skolavslutningen är imorgon. Min sista julavslutning i skolan jag gått i sedan 2006. Kommer skriva allt detta trotts att jag inte förstår det själv, alls. Inte ens en liten del av det hela har jag förstått på riktigt ännu. Känns som att det borde vara så mycket mer kvar av höstterminen än bara den halvdag vi har imorgon. Men det är det inte.
Eftermiddagen spenderades hur som helst i mitt kök tillsammans med Tilda, Lucas, Jonte och Erik då alla vi (utom Lucas som går i en annan klass) ska ha fika imorgon på avslutningen och i princip alla i klassen ska baka något. Erik och Jonte kokade knäck och jag och Tilda gjorde en fudge som jag skriver mer om i helgen. Var extremt rörigt med fem personer i köket, och dessutom fem personer som gjorde olika saker. Men resultatet blev jättebra och vi hann precis klart innan jag behövde iväg för att passa Charlie, där jag varit hela kvällen, så allt löste sig.
Puss och Kram!
Bild från tillverkningen, på plåten ligger smälta marshmallows och skumtomtar :)

Woman crush-Rihanna

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Mysigt jobb

Skrivet:    ·  Allmänt
Hjärnan har gått på jullov i för väg och tanken på att jag fortfarande går i skolan har inte riktigt snappats upp av mig. Går och lägger mig alldeles för sent och de lektioner som fortfarande kräver att vi engagerar oss går riktigt illa generellt. Mår dessutom skit känslomässigt för tillfället så längtan efter lov är extrem stor. Har dock bara bra grejer planerat framöver så tiden kommer gå fort.
Höll återigen på att somna när skolan tog slut idag så gick hem så snart jag kunde och tog en timme åt att vila upp mig och slökolla på Friends innan jag skulle iväg och jobba. Älskar familjen jag jobbade hos idag dock så det gick bra, barnen är så söta och underbara alla tre och jag blir så glad varje gång jag passar dem. Fick flera små julklappar när jag kom dit och många skratt under kvällens gång. Kom hem för någon timme sedan där ifrån och har sedan dess städat hela mitt rum, behövts väldigt länge, målat naglarna och kollat på senaste avsnittet av Nashville men ska gå och lägga mig nu because jag är lite för trött för mitt eget bästa.
Puss och Kram!
Blir en throwback bild till förra året då jag inte har någon bild på årets snö men är väldigt lycklig över den!

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Alla Petters senaste låtar är så sjukt jäkla bra, han skriver texter som går rakt in i hjärtat och allt med den här låten är bara perfekt!
 
 
 Har lyssnat jättemycket på Troye hela hösten och nu när han släppte deluxe versionen av hans EP dog jag av lycka. Sträcklyssnade i en vecka säkert och det här är min favorit :)
 
 
 Selena Gomez är min inspirationskälla till max för tillfället och den här låten, och videon, är så sjukt bra bara. Kärlek rakt igenom!
 
 
 Alltså The Neighbourhood är så galet bra, soundet i låtarna är precis sånt jag älskar!
 
 
 Även detta är en himla fin låt, gillar verkligen Aleks röst och den här låten är bara sjukt bra typ :)

Låg energi

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns så galet skönt att allt plugg för i år är över. Hade vårat sista prov för i år idag, och det skulle egentligen ha varit två prov men det i franskan blev "borttaget" då vår lärare tyckte det ändes elakt att ge oss ett prov med så kort varsel och så tätt inpå lovet. Så blev en betydligt lugnare dag än förväntat.
Gick efter skolan hem till Jonte tillsammans med Tilda, Tove, Oliver, Becka, Erik, Lucas och Fille för att vara med i en undersökning hans storasyster och tre av hennes vänner gör. De går i 3:an på gymnasiet och håller på med ett gymnasiearbete nu som krävde att de fick svar av ett flertal personer i 9:an som står inför det här med gymnasieval. Var där i säkert två timmar och fikade, pratade och fick svara på en enkät och det var himla mysigt bara. Efter det var jag dock extremt trött men eftersom det är gym tisdag drog några av oss iväg till gymmet. Motivationen låg på minus tjugo för min del och efter en timmes träning var energinivån på samma ställe. Så kvällen har spenderats med Friends i sängen, supermys!
Puss och Kram!
Favvo serien för tillfället!

Pepparkakshus

Skrivet:    ·  Allmänt
Årets pepparkakshus höll på att sluta lika illa som förra årets hus (bilder finns HÄR) som rasade ihop efter två dagar på grund av att skitdegen var mjuk även när vi tog ut den ur ugnen. Köpte av någon dum anledning samma deg i år utan att komma ihåg att det var den deg vi använt förra året. Så vårt tåg vi planerat med ett lok och två vagnar, slutade med ett lok som sitter fast i en té-kartong för att kunna stå och endast en vagn då den andra gick sönder.
Men trotts allt detta gillar jag vårt lilla tåg ändå. Vill ni se husen vi byggde ännu tidigare hittar ni 2013 års bygge HÄR och 2012 års bygge HÄR. Insåg nu när jag länkade inläggen att vi även byggde ett hus 2011 men bilder av det huset hittar ni tillsammans med 2012 bygget.
 Bilder på Märta och Alva till vänster och Malte till höger under själva bakningen
 Och sen vårt färdiga pepparkakshus, haha den röda té-kartongen syns inuti loket :)
 En närbild på "snögubbarna" och sen en fram ifrån :)

Två sista prov

Skrivet:    ·  Allmänt
Helt galet att vi nu bara har tre dagar skola kvar och sedan en kort dag på fredag som endast innehåller fika med klassen osv. Förstår inte hur höstterminen gått så snabbt, känns som nian nyss startade. Dock gör vi inget riktigt seriöst nu i skolan. Kollade på film 2 av 5 lektioner idag, hade 1 seriös lektion, hade håltimme 1 lektion(Som vi annars ser film på) och dansade bugg och "juldans" på idrotten.
Var en hyfsat lugn dag lektionsmässigt alltså, har dock två prov imorgon. Ett i samhällsekonomi och ett i franska så har suttit och pluggat samhällsekonomi hela kvällen och känns som att jag har hyfsad koll på det. Franskan där emot känns lite sådär. Efter som jag missade en vecka missade jag en hel del av vad vi jobbar med så får väl sätta mig en snabbis och gå igenom det efter det här. Handlar om att böja verb i imperfekt, alltså saker man gjorde, och det är extremt tråkigt men har inte så mycket val tyvärr.
Puss och Kram!
Bild från kvällens plugg...

Lucia konsert

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit ytterligare en dag fylld av julbakning idag, men idag stod pepparkakshus på listan. Jag startade dock dagen med att plugga ett par timmar och sedan slå in lite julklappar innan vi satte igång med själva skapandet. Har i säkert fyra års tid byggt hus med Ida och Alva och så blev det även i år.
Tog flera timmar att bara klippa ut mallar och skära ut alla delar ur degen, så när det blev dags att sätta ihop vårt hus, som i år var ett tåg, hann jag bara vara med en kort stund innan jag och mamma sprang iväg till t-banan. Hon hade fått biljetter till en jul+lucia konstert då hon känner en tjej i kören, så vi åkte in och kollade på den och de var hur duktiga som helst! När konserten var slut ett par timmar senare och vi kom hem satte jag igång att pynta tåget så det stod klart vid tio nu ikväll men det blev himla fint :)
Puss och Kram! ❤️
Två bilder från konserten, i den deltog även Babben Larsson och Jan Johansen

Och sen en bild från Lucia tåget som var otroligt vackert!

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Julmys

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en oerhört mysig och julig dag idag och med tanke på att vi faktiskt kommit halvvägs till jul nu kunde det inte passa bättre. Nästan så fort jag vaknade imorse drog dagen igång med bakning. Ställde mig tillsammans med mamma och Märta och började fixa saffransskorpor som vi alltid gör vid jul och när vi ändå var igång passade vi på att baka en sats lussebullar, något jag varit sugen på i över en vecka.
Var himla mysigt att stå där med de och baka medan julmusiken spelade ur högtalarna. Efter en hel förmiddags bakning hoppade jag och mamma på varsin cykel och åkte iväg till Farsta Centrum för att julhandla. Jag åkte dit med endast tre julklappar fixade och lämnade Farsta i princip klar med julhandeln. Var dock extremt trött efter flera timmar där så cykelturen hem var inte det roligaste jag har gjort men det var mys ändå.
Puss och Kram!
 Innan vi satte igång att baka :)
 Tre bilder under tiden vi bakade lussebullar
 Och sen det färdiga resultatet, plåten närmast är Märtisens så det är därför den är fylld av olika formar :)

Halvvägs till jul

Skrivet:    ·  Allmänt

11 timmars full fart

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en väldigt lång och händelserik dag idag då jag varit igång sedan 07.15 imorse och kom hem till huset igen vid 22.30. Har en av våra längsta skoldagar på fredagar så efter att vi började 8.35 klev jag inte ut ifrån skolan förens vid 15.30. Gick då direkt iväg till närmaste McDonalds med Oliver, Jonte och Erik.
McDonalds har en julkalender med ett nytt erbjudande varje dag, och då jag skulle iväg och jobba efteråt och inte visste om jag skulle få mat där drog jag med mig de tre så jag skulle slippa äta själv. Så snälla som följde med verkligen! Men efter bara en kort vända där åkte jag in till stan och en företagsfest för sjuksköterskor. Jag skulle vara där och hjälpa till att ställa fram mat, fylla på drickor, hålla snyggt osv. Fem timmars arbete gick mycket snabbare än jag trott och hade himla kul under tiden. Dessutom var han som anställde mig jättenöjd med min insats så känns himla bra. Är dock extrem trött nu och det värker i hela kroppen men jag är glad och ska gå och lägga mig snart, Dessutom är det ju helg imorgon så hinner sova ut ordentligt :)
Puss och Kram!
Snabb bild av delar av festen
Passade på att fotografera bordet de satt vid när de var iväg på en föreläsning på våningen ovanför :)

Christmas tag

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Svarar på ett gäng frågor om julen i den här videon :)

Bra dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en himla bra dag idag. Hann göra klart mitt jobb på slöjden samt nästan ett till som jag startade upp lite i farten, haft roliga lektioner rakt igenom som alltid på torsdagar, fick jättegod lunch i skolan och körde ett himla bra pass på gymmet. Låg och sov i princip på vår sista lektion och motivation för att träna låg under noll.
Men det är ju en av fördelarna med att vi är så många som tränar för när alla de ska iväg kan ju inte jag hoppa över en dag. Körde ett ben pass sen med Jonte, Erik och Lucas och tränade även en del med Oliver och Edde. Märktes att jag inte tränat ben på nästan två veckor då jag blev snabbt trött, men var så kul att köra bara så gjorde inget. Efter träningen blev det middag med hela familjen som lyckades vara hemma samtidigt, händer nästan aldrig, och ska efter det här sätta mig och kika på några avsnitt av Friends. Favorit serien för tillfället :)
Puss och Kram!
Bild ifrån gymmet, tränar på Friskis och Svettis
Och så en efter tränings bild :)

All black

Skrivet:    ·  Kläder
Sweater: Cubus  |   Kjol: H&M  |  Tajts: Primark

Barnvaktning

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en rätt bra dag i skolan vad jag minns. Skrattat mycket och hunnit få en hel del gjort. Hade bland annat mitt sista muntliga nationella prov idag i svenska som resten av klassen gjorde förra torsdagen. Men det var en annan kille som missade NÄPen då han också och sen plockade vår lärare ut tre till som fick vara med och fylla ut vår grupp när vi diskuterade.
Efter skolan hann jag vara hemma i trettio minuter ungefär innan jag drog iväg igen, då för att barnvakta. Passade Charlie, som nu är 10 månader gammal, idag igen och det gick hur bra som helst. Har passat honom en hel del på senare tid så han börjar känna mig nu och jag honom. Så jag har ingen stress när jag är där och han är cool lugn han med vilket är jätteskönt.
Puss och Kram!
Bild från eftermiddagen :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

20 år

Skrivet:    ·  Allmänt
Livet i skolan fortsätter och samtidigt som det känns som jag aldrig varit borta, känns det som om det var flera månader sedan jag var i skolan sist. Idag hade jag mitt andra, och alla andra sitt tredje, muntliga nationella prov. Just detta var i engelska och det kändes som att det gick rätt bra. Var i en jättebra grupp med personer som ligger på samma nivå som mig i engelska och lite över så vi fungerade bra tillsammans.
Hade bortsett från NÄPet bara tre lektioner så dagen gick fort och var himla rolig. Blev en sväng till gymmet sen med Erik, Jonte och Lucas. Tränade mage och rygg i 45min bara innan vi blev för trötta och satte oss på ett gäng idrottsmattor och pratade sista kvarten. När jag kom hem och hade duschat hade pappa dukat upp picknick i Märtas rum för han och mamma firade 20år tillsammans idag. Så åt middag hela familjen på en picknickfilt ikväll, hur mysigt som helst verkligen!
Puss och Kram!
Middagen ^_^
 

Into the Woods

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
En bagare och hans fru vill inget hellre än att få barn men en förtrollning ligger över bagaren som gör att han inte kan få det. Häxan som gjorde förtrollningen erbjuder sig att häva den om bagaren går in i skogen och hämtar åt henne fyra utvalda saker innan nästa blå måne. Samtidigt ska en liten flicka i röd kappa in i skogen för att hälsa på sin mormor, en pojke ska till marknaden och sälja sin ko men kommer hem med "fem magiska bönor", en annan flicka sitter fast i ett torn med enda sätt att ta emot besökare är att låta de klättra upp för hennes långa fläta, och slutligen en fattig piga som också tar sig igenom skogen efter att hon dansat en hel natt på slottet med prinsen men flyr vid midnatt.
Into the Woods är en musikal och en film som väver samman flera kända sagor. Det är fullt av kändisar med i den och den är sjukt bra gjord. Det är en Disney film och jag kollade på filmen utan några större förhoppningar vilket jag tror var bra. För den är inte dålig men den är inte heller det bästa jag sett. Absolut sevärd dock och jag som gillar musikaler faller lätt för den här :)
 
 

Tillbaka i skolan

Skrivet:    ·  Allmänt
Var första dagen tillbaka i skolan idag och det var jättekul att vara tillbaka. Har verkligen missat mycket märker jag dock bland skolarbete och så men hoppas väl kunna jobba ikapp det snabbt. Hade förövrigt en väldigt händelserik och glad dag i skolan och det blev verkligen en full fart dag. Avslutade dagen med idrott där vi värmde upp med killerball och sedan spelade badminton.
Spände upp tre badmintonnät tvärs över idrottssalen och sen fick vi dela in oss i grupper lite som vi kände för det. Några spelade dubbelmatch och jag och ett gäng andra spelade king. Skrattade massor och älskade klassen till max då. Sedan skolan slutade har jag inte gjort så mycket. Kollat en del på Friends och tänkte skriva en uppsats i teknik men instruktionerna, som min lärare lovat skulle finns på skolwebben, fanns inte där så får fixa det någon annan gång. Skrev nyss klart min önskelista för övrigt och ska nu sätta mig och göra en läxa i SO.
Puss och Kram!
Önskelistan :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Det här är min favoritlåt just nu, superskön refräng och texterna i verserna är ändå fett bra. Gillar den till max!
 
 
 G-eazy har släppt massa ny musik nu och har säkert fyra/fem låtar på min lista. Just den här är himla skön, och bara bra låt att lyssna på :)
 
 
Chris Brown släpper också ny musik nu och är fett glad, han är babe nummer ett!
 
 
 Grät första gången jag hörde den här låten för den är så jäkla bra och texten går rakt in i hjärtat!
 
 
Den här låten släpptes för säkert tio år sedan, men i samband med att vi såg en film i skolan hittade jag den. Lyssnat massor på den på senare tid :)

Julmys

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en himla julig dag idag. Startade dagen med att mamma lagt ner två brev på mitt nattduksbord som kommit i vår brevlåda. Var ifrån två stycken som läst om att jag varit sjuk på min blogg och önskade att jag skulle bli frisk. Blev verkligen så glad och vilka ni än var ni gjorde min dag verkligen, underbara är ni!
Blev ytterligare en sväng till julmarknaden också imorse och slutade med att jag stod och sålde i två timmar igen. Var hur trevligt som helst och alla som jag sålde tillsammans med är så sköna människor så skrattade massor och fick jobba en hel del. Dessutom fick jag och mamma en massa feelings nu ikväll, så mamma ställde sig och kokade risgrynsgröt och av en kalkon gjorde jag en liten julskinka. Så åt risgrynsgröt och skinksmörgås till middag medan vi lyssnade på julmusik och tände adventsljusstaken hela familjen. Supermys!
Puss och Kram!
Alltså julskinkan var så galet god, dog matdöden!!
 Och så en bild hela middagen :)

Red (Christmas) Inspo

Skrivet:    ·  Inspo
 

Julmarknad

Skrivet:    ·  Allmänt
Var ute och träffade folk på första gången på en vecka förutom vårdcentralen besöket, men det kändes så galet bra. Gick hela vägen upp till områdets årliga julmarknad som jag och min franska grupp i år "bokat" bord på. Jag var uppskriven på andra passet utav dagens tre så när jag kom upp dit var det full gång.
Var betydligt fler än de som "skulle" stå där som var på plats, en av killarnas pappa hade med sig ett tält så stod lite i skydd av blåsten och var bara super trevlig stämning. Så himla härligt att få komma tillbaka och möta de människorna och när jag hade stått i mina två timmar, och mer än så, tog jag Tove och Clara en sväng runt på marknaden. Lyckades köpa min första julklapp och blev extrem lycklig men efter mer än tre timmar frös jag lite för mycket så tog mig hem. Var en himla mysig dag i alla fall och är så glad att jag kunde vara med :)
Puss och Kram!
Nu är det här en JÄTTEdeppig bild men det är en liten del av marknaden
Och det här är från delar av vårt bord :)

Pizza och Idol

Skrivet:    ·  Allmänt
Har mått så mycket bättre idag och dessutom har febertemperaturen sjunkit ytterligare vilket är superskönt. Känns som kroppen gör sig redo för att återgå till ett vanligt liv igen. Dagen idag har i princip bara bestått av tv-serien "Friends" dock. Älskar den så mycket, mår himla bra när jag ser den och skrattar högt och mycket till varje avsnitt. Lyckades även se halvsäsongs finalen av Empire säsong 2 idag och höll på att dö. Är det någon av er som också kollar på Empire och i så fall har ni sett avsnitt 10 ännu? Behöver höra vad andra känner :)
Har varit en hyfsat standard fredagkväll ikväll men det har varit så underbart. Att sitta och äta pizza med familjen och sedan kolla på Idol efter det var en lyx. En vanlig fredag hade jag nog gått ner i mitt rum efter middagen, kollat på en film och önskat att jag var ute med mina kompisar men idag var pizza och idol det bästa på länge. Bara det faktum att jag kan sitta och föra en konversation med en annan människa är så otroligt härligt och jag vet inte känner mig glad bara :)
Puss och Kram!
I och med att vi byter kök har tv hamnat i gamla matrummet så därför allt runt TV:n ser stökigt ut :)

Vårdcentralen

Skrivet:    ·  Allmänt
"Jag är tillbaka i skolan på tisdag", var min tanke när jag låg där i söndags och huttrade, "två dagar max sen är jag frisk". Jag blir aldrig sjuk och lite feber går nog över fort, men så blev det måndagkväll och febern låg på 39,9c. Så tankarna började om "jag är tillbaka på onsdag", sa de nu, "jag kommer vara frisk på onsdag och då kan jag gå på Troye Sivans skivsignering också på kvällen det blir bra".
Men tisdagkväll kom och innan jag hann med även onsdagkväll. Det blev ingen skola, eller någon Troye Sivan, inte heller kunde jag vara med på vårt nationella prov som var idag för kroppen blir inte frisk. Var till och med på vårdcentralen nu på kvällen och fick göra lite tester, då jag hade vissa symptom till scharlakansfeber (aldrig hört talas om innan). Men verkar vara en virusinfektion istället så ska bara sova ännu mer för att bli frisk. :/
Puss och Kram!
Två snaps från dagen

4 julfilmer man måste se

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
The Holiday
För mig julfilmen nummer ett verkligen, kan hela filmen utantill och blir lika varm i hjärtat varje gång jag ser den. För er som inte sett den handlar den kort om en tjej i U.S.A och en tjej i England som över jul och nyår bestämmer sig för att byta hus med varandra då båda två står utan planer.
 
Polarexpressen
Levde på den här filmen när jag var liten, alltså fullt på riktigt, och tycker fortfarande den är bra. Handlar om en kille som inte tror på tomten men en natt blir väckt av att ett tåg som kallas Polarexpressen står utanför hans hus för att ta honom till Nordpolen.
 
Ensam hemma 1
Antar att alla redan sett den här filmen men den behövde en plats ändå. Handlar om en kille som ska åka iväg över julen med sin familj och sina kusiner, men i all stress när de ska iväg glömmer de Kevin hemma och han får själv ta hand om huset över jul.
 
Love Actually
Även detta är en julfilm jag sett så många gånger att jag kan den utantill. Den och The Holiday har i fler års tid även varit med på listan över favoritfilmer jag har. Den här handlar om flera olika par under December. Det är par som skiljer sig, par som hittar varandra för första gången, par som upplever omöjlig kärlek med mera.
 
 

Betydligt bättre

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag kunde gråta av lycka imorse när jag kunde ställa mig upp utan att benen vek sig under mig. Jag var fortfarande yr, jag har fortfarande extremt nedsatt balans men hörrni det spelar ingen roll. Dessutom låg febertempen på 37,8 i förmiddags motsvarande 39,6 som den låg på igår eftermiddag.
Så sjuk som jag varit under de senaste dagarna kan jag inte minnas att jag varit tidigare, bortsätt från maginfluensor och säkert flera sjukdomar som liten som jag inte minns. Men den här febern har verkligen tömt mig på all energi och har aldrig varit såhär sunkig i hela mitt liv tror jag. Inte tvättat håret sen i fredags, ni kan ju räkna ut själva hur många dagar sedan det var haha, så ska bli skönt att få duscha och ta på sig seriösa kläder imorgon i skolan. Är kanske inte 110% återställd men har nationellt prov på morgonen så kommer troligtvis att köra ändå så länge jag inte mår skit :)
Puss och Kram!
 Bild ifrån förra julen bc nu när jag börjat bli frisk längtar även jag :)
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design