Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Absoluta favoriten just nu, har lyssnat på den lite till och från rätt länge nu men har verkligen fått upp ögonen för den eller vad man ska säga för någon dag sedan. Låten är en alternativ cover av den HÄR.
 
 
Tori Kelly är så sjukt duktig, älskar verkligen alla hennes låtar och det här är en av många
 
 
 Ed Sheeran släppte ett nytt album i slutet av 2014 så jag lyssnade igenom det albumet för nån dag sedan och hittade den här låten och jag älskade den. Dock verkar låten ha funnits sedan 2011 men I don't care för den är total perfektion!
 
 
Asså Miguel är verkligen min no 1 babe efter Chris Brown och den här låten är så bra. Blir lycklig varje gång jag hör den på nåt vis  
 
 
Sias röst är så skön att lyssna på och tillsammans med Travie McCoy blir det så sjukt bra, alla lyssnar nu!!
 

Barnvaktat

Skrivet:    ·  Allmänt
Var en rätt lugn dag på förmiddagen jag gjorde inte så mycket. Kollade på ett par avsnitt av Baby Daddy i princip innan jag tog en lång dusch. Är så extrem när det kommer till duschning och vill inte tvätta håret med schampo för ofta för att det sliter så mycket på håret. Så innan idag var senaste gången jag tvättade håret i torsdags och det är för att jag nu ska kunna vänta med hårtvättning i tre dagar och sedan göra det dagen vi flyger till Frankrike. Vill inte flyga med smutsigt hår och vill inte behöver duscha det första jag gör när jag kommer till de. Förstår ni?
Efter lunchen och en snabb promenad gick jag i alla fall i väg upp till mitt gamla dagis och hämtade Gustav och Elsa. Var så kul att hämta de för de blev sjukt glada båda två och berättade för alla sina kompisar att jag var där och hämtade de. Gick sedan till de där barnen satt och ritade ett tag innan jag ställde fram middagen föräldrarna hade fixat sedan tidigare. Så vi åt, sen ville de kolla på Bolibompa ett tag innan vi gick ut i deras trädgård. De hoppade lite studsmatta och höll i ett café med mera, var verkligen så mysigt att passa de. Så söta barn!
Puss och Kram! ♥
 Förlåt för extrem dålig bildkvalité men här är deras hamster som Elsa stolt visade upp :)
 

Svarar på frågestunden-del 1

Skrivet:    ·  Videoinlägg
 
Nu får ni tänka att den här videon spelades in i fredags så mina svar är "baserade" på det :)
 

Värme äntligen

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter hemma i soffan nu igen i ett lite halvmulet Stockholm. När jag och pappa lämnade mormor och morfar var det strålande sol med enstaka moln men när vi kört en bit kom vi in i värsta regnvädret som höll i sig rätt länge. Här verkar det i alla fall inte ha regnat så det är ju alltid nåt. Är dock lite halvglad över att vara hemma redan, känns som att det blev en alldeles för kort vända hos mormor och morfar. Malte och Märta stannade kvar, mamma åkte till Gotland redan imorse och då både jag och pappa ska jobba imorgon var vi tvungna att åka nu ikväll.
Var jättevarmt hela dagen så efter att jag ätit låg jag ute och solade på stora trappen ett bra tag innan resten av gänget kom tillbaka från någon promenad de hade varit på. Då packade vi ihop badkläder och handdukar och gick ner till sjön. Var hur skönt som helst i vattnet verkligen och jag låg i och simmade rätt länge vilket var superhärligt. Efter en stund där nere fick vi besök av mormors syster Eva, hennes man Mats, deras dotter Lovisa, hennes kille Björn och deras son, min syssling, Henry. Fikade med de och myste lite med plutten innan de åkte vidare. Resterande delen av dagen gick åt en promenad och sen rätt snart kom pappa med Malte från Örebro och då åkte jag och han hem. Så det blev en väldigt mysig sista dag på landet.
Puss och Kram! ♥
Bakade en rabarberpaj innan de kom som blev himla god faktiskt
Asså hur söt är han inte ^_^
Tog en lite poetisk bild bakom lagården, favoritplatsen hos mormor och morfar 
 
 
 

Marrige Equality

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Blev så lycklig och så stolt när jag i fredags läste om vad som hänt i U.S.A. De hade tillåtit giftemål mellan enkönade par i alla 50 stater, världen går framåt nu people. Självklart är det fortfarande förbjudet i mer än hälften av världen men att en sådan stor nation som U.S.A genomför det här betyder så mycket. Homosexualitet är ingen sjukdom, det är inget en människa har valt, det är inget som går att ändra på för det är en del av de och det finns inget fel eller läskigt med det. Homosexuella människor är människor precis som de som är heterosexuella så varför skulle de inte få gifta sig? Jag ser ingen andeldning och det gör inte U.S.A heller!
 

Fotboll och glass

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit fullt ös idag i princip sedan jag vaknade. Började med att hoppa in i bilen, efter att jag ätit osv, och köra iväg till Wallby Gård där vi var främst för att leta efter ett vitrin skåp. Dock hittade vi inget skåp så körde vidare till Örebro som var vår egentliga destination. Malte och hans lag är iväg på fotbolls cup förtillfället i Örebro så vi åkte dit för att heja och kolla på en av dera matcher. Just den vi såg var åttondelsfinal som de vann med 1-0 vilket var jätteskönt. Det var ett gäng föräldrar som följt med och skjutsat och de hade tagit med sig en stor banderoll med E.I.K s märke på och hade ett flertal hejarramsor på lager så var jättekul att stå där.
På hemvägen från Örebro tog vi en omväg till Götlunda där morfar visste att de hade en glasskiosk. Där skulle de tydligen göra egen jätegod glass som var värd en egen resa. Så vi åkte dit, läste utanför att de var leverantörer till Nobel festen,  klev in och möttes av en jättegullig lite glasshop. Killen bakom disken var jätteshysst och lät oss smaka på de olika sorterna när vi blev osäkra, var genuint glad och hjälpte oss på riktigt. Dessutom var glassen hur god som helst så har ni möjlighet åk till Götlunda för det är värt en egen resa!
Puss och Kram!

 Bild från när matchen skulle starta 
 
Glassen ˆ_ˆ 

Moms night out

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 Allyson lever familjelivet hon alltid drömt om med en underbar man som älskar henne, tre barn och ett stort mysigt hus, men hon är inte lycklig. Istället lever hon med stress upp över öronen och ha fler sammanbrott under en vecka än hon haft det senaste året. Så hon tar tag i sin bästa vän Izzy och deras väninna Sondra från kyrkan och ser till att ordna en moms night out. Helt utan barn på en mysig restaurang. Vad kan möjligtvis gå fel? Allt är svaret.
Under deras kväll händer allt från att deras bordsreservation på den jättefancy restaurangen är till fel dag, de blir av med bilen, männen som ska passa barnen hamnar på sjukhuset med fler än en skada, de blir jagade av både ett motorcykelgäng och polisen och sen eskalerar allt bara iväg till det ena sjuka efter den andra. Måste säga att den här filmen var en extrem positiv överraskning och den var förvånansvärt djup. Absolut en film som måste ses som ger än ton av skratt och många kloka tankar.
 

Helg på landet

Skrivet:    ·  Allmänt
Låg i sängen i mer än halva dagen idag och typ sov och kollade på youtube. Kände dock när klockan var två att jag borde komma igång med dagen. Stod i typ tjugo minuter och försökte få mina ben raka så jag kunde så normalt (träningsvärk från helvetet) sen blev det packning. Är hos mormor och morfar nu, kommer dock bara stanna över helgen, så plockade ihop lite grejer inför det. Tog även tag i att spela in videon med frågestunden som för övrigt kommer komma upp som två delar, men jag spelade in den försent och kunde inte ta med mig datorn så den kommer inte upp förens på måndag när jag kommer hem. 
Ja men som sagt är hos mormor och morfar nu. Har ätit pizza, pratat om vårat nya kök, pratat lite sommarplaner och nu sitter jag och kollar på nån  film med Ryan Gosling som går på 2:an. Den är lite halvskev, vet inte riktigt vad den handlar om men är typ skönt att bara ha bakgrundsljudet. Så extremt deppigt med vädret nu så blir att man bara sitter inne, var är solen? Har hört att den ska komma om en månad typ men ja vill ha den nu. Får väl se det från den ljusa sidan och minnas att det var ungefär så här förra sommaren också innan värmen kom :)
Puss och Kram! ♥
 Någon random bild från förra sommaren hos mormor och morfar

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Bikini: New Yorker      Tangle Teezer: H&M
Extremt stort tips för alla er som lika desperat som mig sprungit runt i varenda affär och letat efter en bikini men blivit lika besviken varje gång. Klev in på New Yorker och kände att jag hade hittat hem, testade säkert fyra olika bikinis som alla var to die for. Så vill ni ha bra bikinis kolla där!!

Gym och jobb

Skrivet:    ·  Allmänt
Återvände till gymmet idag tillsammans med Erik. Möttes efter lunch och åkte in till Skanstull, kom fram gick ner fyra våningar under marken och in på Friskis och Svettis. Var betydligt mer folk där idag än vad det var i tisdags, men det var absolut igen rusning eller så. Jag som knappt tog mig upp ur sängen imorse på grund av brutal träningsvärk hade lite svårt att komma igång i crosstrainern men det mesta släppte rätt snart.
Vi var där i en timme och satsade på överkropp båda två så var mycket mage och armar. Dock fick jag ett halvt blodsockerfall så fick stappla upp till kassan och köpa nån banan de hade där. Ville inte ta ut mig till max då så de sista femton minuterna gick åt till promenad på löpbandet och sen tog vi båda en lång stretch vilket var asskönt. Fick stressa hem lite smått sen då jag skulle hämta Martin på dagis. Men hann göra allt jag behövde innan jag cyklade upp och hämtade honom. Gick hem sedan och lagade mat till honom och hans båda syskon och kom sedan hem för typ en timme sedan. Är extremt trött och har extrema svårigheter med att gå men annars är allt bra atm, tänkte även svara på alla frågor i "frågestunden" imorgon så passa på att fråga nu :)
Puss och Kram!
Brist på bilder från idag så blir en från förra gym besöket

Galleria besök

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Frida idag och hennes kompis Jennifer som är från U.S.A. Det var första gången jag träffade Jennifer men vi tre hade riktigt kul tillsammans. Var även bra för min egen del att umgås med någon i min ålder som pratar bara engelska för shit vad man får träna. Jag pratar ju rätt grov svengelska i vanliga fall, dvs att jag blandar svenska och engelska hela tiden men när man ska ta bort svenskan helt och köra all in engelska blir det något nytt.
Men vi satte oss på tunnelbanan och begav oss i väg på gröna linjen. Stannade vid någon galleria där Frida hade sett att affären Tessie skulle finnas men när vi kom dit och Frida dubbelkollade hemsidan visade det sig att butiken i just den gallerian hade upphört. Så vi bytte till blå linje istället och åkte iväg till Kista galleria. Trodde et tag att vi var på väg ut på landet när tunnelbanan tog oss längre och längre bort från city men sen kom vi fram till Kista och Kista galleria som kan vara den snyggaste och bästa galleria jag har besökt i Sverige. Jättebra utbud av affärer och en otroligt bra planerad galleria med extremt bra affärer och en stor food court med mera. Ja blev extremt positivt överraskad av den!
Puss och Kram!
 Vår lunch ^_^

Selea Gomez-Good For You

Skrivet:    ·  Musik
Är helt obsessed av den här låten. Den må ha kommit ut för bara två dagar sedan men har totalt sträck lyssnat och blir så uppfylld av känslor varje gång. Vet typ inte vart jag ska ta vägen, extremt stort tips verkligen! 
 

Joiat gymklubben

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter en seg förmiddag där jag återigen inte gjorde något ordentligt drog jag på mig träningskläder, packade ner skor och vattenflaska med mera och satte mig på tunnelbanan. Åkte in till Friskis och Svettis gymmet vid Skanstull, kom dit skit nervös och osäker. Frågade urdumma frågor inser jag nu i efterhand, men betalade låste in mina grejer i ett skåp och satte igång.
Bestämde mig för att köra någon form av "leg day" och gjorde därför endast ben övningar. Startade med tio minuters crosstrainer och gjorde sedan maskiner där jag tränade framsida lår, baksida lår, vader och sen gjorde jag även omgångar av utfallssteg med fria vikter. Var så skönt att köra på men jag tror inte ni förstår hur det kändes att gå i trappor efter det, mina ben var så stela. Stampade runt allt annat än diskret och gick så udda verkligen, men shit vad värt det var. Ska troligtvis tillbaka dit på torsdag också med Erik och kommer längta ihjäl mig tills dess typ. Känner att ett träningsfreak börjar gro inombords nu asså, och då har jag bara varit där en gång...
Puss och Kram!
 Blev ett litet inspomellis när jag kom hem, men kände att det behövdes :)

Clevver Style

Skrivet:    ·  Allmänt, Videoinlägg
Skrattar så mycket åt dessa videos. Programledarna är helt underbara och de sprider så mycket energi verkligen, rekommenderar er att kolla på alla dessa videos och börja prenumerera på deras kanal på Youtube HÄR. Kan bara förvarna er redan nu så ni inte tror att jag är helt knäpp, ingen av dessa videos är typ seriös och mer än hälften av grejerna fungerar inte. Det är bara extremt kul att se deras reaktioner och hur knäppa vissa produkter är.
 
 
 
 

Jaha-period

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev en rätt lugn dag idag vilket var precis vad jag behövde. Sov i elva timmar i natt och har varit allmänt trött hela dagen också. Vet inte riktigt vad det är just nu men har kommit in i någon "jaha"-period där allt bara känns just jaha. Inget gör mig glad riktigt, inget gör mig ledsen, allt är bara extremt mellanmjölk typ. Kan komma in i sånna lägen ibland som bara är helt och hållet utan ups and downs. Allt blir så segt bara, hittar ingen motivation till något typ så får helt enkelt jobb emot mig själv och se till att få saker att verka kul osv.
Har legat i soffan basiclly hela dagen. Har kollat lite serier och letat efter lite grejer till mitt rum och så. Var även ute på en långpromenad sen och lyckades tänka och reda ut lite tankar så det var skönt. Kanske är det för att man ständigt rör sig när man är ute och går men man tänker och pratar alltid som bäst under just promenader, så det var precis vad jag behövde. Nu ska jag och mamma lägga oss och kolla på Nashville i alla fall så det blir mys, favvo serien nummer ett typ.
Puss och Kram!
 Hamnade bredvid Märta på en luftmadrass och kollade på barnprogram nu på kvällen :)
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Tillbaka till Stockholm

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte hem idag vid klockan tolv. Gick jättelätt att ta sig hem, tåget var i tid och det rullade på hela vägen. Jag satt och lyssnade på musik hela vägen så det gick rätt snabbt dessutom. Kom fram till ett soligt Stockholm där pappa hämtade upp oss. Åkte sedan direkt hem och kramade på familjen och så, åt lite lunch och sen åkte mamma och pappa iväg för att kolla grejer till köket så jag och Malte blev väl någon sorts barnvakter till Märta och hennes kompis.
Låg ute och solade ett tag då och njöt av solen till max, men shit vad varmt det var. När jag legat ute i solen ett bra tag och kände hur jag började koka upp inombords gick jag ner och tog en snabb dusch för att bli av med all solkräm. Kort efter det träffades jag och Tove upp en snabbis, hon, Jossan och Tilda O åker iväg till Italien imorgon med sin konfa men hon var den enda som hade packat klart i princip. Blev verkligen bara en snabbis men kändes bra att vi hann träffas innan de åker. Blir så långa perioder ifrån varandra annars.
Puss och Kram!
 Blir en gammal bild på grund av bildbrist från idag

Frågestund

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
 
Kände att det var ett rätt bra tag sedan jag hade en frågestund senast så kör på det nu. Kommer svara i en video så ös på med frågor så försöker jag svara på så många som möjligt. Ni får gärna skriva lite förslag på videos när ni ändå håller på så jag vet vad ni vill se :)
 

Trött och rörig

Skrivet:    ·  Allmänt
Kan bara förvarna er redan nu att när det här inlägget skrivs är jag extremt trött och generellt små sur på det mesta så vet inte hur sammanhängande det här kommer vara. Blir lite så när man har kört fullt ös i tre dagar varav den ena var en resedag som inkluderade en timmes försening och man hela tiden har lite för mycket som snurrar i huvudet även när man sover. Ni vet hur det kan bli när man trotts sömn ändå känner sig helt trött i kroppen, så är det nu. Men är trött på grund av främst två helt underbara dagar så jag klarar av en trött dag, den följer väl lite grand med i paketet.
Dagen idag har varit rätt lugn. Satt på förmiddagen och kollade på någon film jag råkade hamna i på tv, åt en extremt god lunch mormor fixade iordning och fick sedan ett sådant enormt badsug. Så alla fyra packade ihop badkläder och skulle precis gå ut genom dörren och ut i solen när det började duggregna. Solen sken, men det regnade. Allt som rör väder när det kommer till i eftermiddags är kaos, det spöregnade och var sol omvartannat. Men jag badade ett flertal gånger först utan att basta, och sen när morfar satte igång bastun blev det några vändor bastubad också. Blev jordgubbar och mjölk till middag och har efter det suttit och kikat på lite serier och ska nog gå och lägga mig på något vis nu.
Puss och Kram! 
 
Extremt udda bild, I'm sorry haha :)

Jordgubbar

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
 

Midsommar

Skrivet:    ·  Allmänt
Dagen idag startade upp hemma hos mormor och morfar med midsommar frukost för att gäng av deras vänner, något som har varit tradition sedan 24 år tillbaka. Var var himla mysigt att vara med på och alla de som var där är folk jag känt hela mitt liv som blivit som en del av familjen. Just för att de alltid funnits närvarande i samband med sommrar med mera hos mormor och morfar. Bjöds på både det ena och det andra i matväg och även om jag var lite skeptisk när mormor kom in och väckte mig imorse är jag verkligen glad att vi fick delta.
Några timmar senare var det dags för oss (då hade gästerna gått) att börja göra oss i ordning för klockan två skulle vi vara hos Kerstin och Rolf (morfars syster och hennes man). Väl där fanns även våra sysslingar och fullt av Rolfs syskon med respektive. Blev storfika när vi kom och när det var klart gick alla ut och började plocka blommor och klippa till björkris för då skulle midsommarstången kläs och fixas iordning, samma sak gällde för midsommarkransar. Några timmar efter det kom Olof, den sista av våra sysslingar i den familjen som hade jobbat under dagen och då restes stången upp och det blev dans. Efter ett antal låtar tog vi det lugnt ett tag, stod och pratade, tog lite kort med mera och framåt kvällen blev det midsommar buffé. Sen satt jag, Malte, våra tre sysslingar, deras föräldrar och moster ute hela kvällen och pratade om allt möjligt. Var så himla mysigt verkligen och det kändes som midsommar på riktigt. Kan lätt säga att det här har varit den bästa midsommaren jag kan minnas.
Puss och Kram! 
 Bild på det mesta av fikat :)
 Bilder från när vi gjorde iordning stången och kransarna
 
Eva-Lena (mammas kusin och Rolf och Kerstins dotter) samt mormor ^_^
 Lite fler bilder från när vi förberedde. På bilden i mitten längst ner, en av katterna i midsommarkrans
Jag, Ida och Anna 
 Två bilder från dansen kring stången samt två bilder från middagen :)
 

Baby Daddy

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 Ben lever livet till fullo som bartender med fullt av tjejer omkring sig hela tiden. Men så en dag står helt plötsligt ett barn utanför dörren och han får veta att ett av hans många "one-night-stand" har blivit gravid och detta är deras gemensamma dotter. Efter mycket om och men bestämmer sig Ben hur som helst för att ta hand om den här lilla tjejen och till sin hjälp tar han sin bror Danny, sina två bästa vänner Riley och Tucker och sin mamma Bonnie och en väldigt udda resa börjar.
Den här serien är en standard humor serie från U.S.A med inlagda skrattljud och bussvisslingar med mera och jag som i vanliga fall kan bli hur trött som helst på sånt kan tycka att det verkligen inte gör något i den här serien för jag sitter nämligen och skrattar högt till varje avsnitt jag med. En extremt positiv överraskning som rekommenderas stort!
 
 

Aktiviteter hela dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit fullt ös hela dagen idag från början till slut. Direkt efter frukost imorse satte jag och mormor oss i bilen och åkte in till Eskilstuna då mormor hade en klipptid. Efter klippningen åkte vi en supersnabb sväng till Tuna Park där vi skulle köpa jordgubbar och linnen till gammelmormor, för att sedan åka hem, byta om och tillsammans med Malte och morfar åka iväg till morfars syster och hennes man som fyllde 75år.
Hos de var det fullt av vänner till de samt en av våra sysslingar Anna som jag och Malte var med. Det bjöds på smörgåstårta, vanlig tårta, massor av fika och uppträdanden av dragspel med mera. Efter någon timme kom ytterligare en syssling till oss, Annas syster, Ida och då började vi fyra spela olika kortspel för att snart gå ut där vi körde alla standard grejer som Vinken, Burken och Femton. Fick även för oss att vi skulle ro i morfars syster och hennes mans lilla roddbåt för tre personer ut till en ö en bra bit ut i sjön. Så det gjorde vi och det gick lite halvbra. Skrattade så mycket under den resan dit, när vi skulle kliva i land och de tjugo meter vi gick på ön innan alla blev livrädda för fåglarna med mera och på tillbaka vägen när vi satt och skreksjöng olika låtar. Hade extremt kul verkligen så känns kul att vi ska vara med de imorrn också på midsommar.
Puss och Kram!
 
Fick dricka och sånt när vi kom
Olika bilder på maten, ovan är det lunchen typ och bilderna nere är från lite av fikat ^_^
Några av gästerna, födelsedagsbarnet himself är han längst till vänster, Rolf :)
Bild på morfar, mormor och Ida och Annas mamma, dragspels uppträdandet samt när vi skulle iväg m båten

Tågproblem

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag och Malte skulle begett oss till mormor och morfar idag vid kvart i fyra. Så vi åkte in till Central stationen i tid, köpte saker att ha med oss på tåget och ställde oss för att kolla vilket spår vi skulle till. Men då står det en framflyttad tid på tavlan och medelanden i högtalarna skickas ut om att ett elfel och en olycka inträffat så att inget tåg tar sig varken in eller ut från Centralen.
En timme efter att vårt tåg skulle ha lämnat stationen satt vi ombord, men inte på det tåg vi skulle då det blev inställt totalt utan förvarning utan vi hamnade på ett annat som skulle till samma destination. Var verkligen helt och hållet kaos på Centralen då allas tåg var framflyttade eller inställda och tåget som åkte precis innan vårat till samma destination var proppfullt. Väl framme i Eskilstuna i alla fall tog morfar emot oss och sen åkte vi direkt till hans syster och hennes man där vi hjälpte att bygga ihop ett party tält inför systerns mans 75 års fest imorrn och midsommarfirandet vi ska ha oss de på fredag. Gick rätt snabbt att få ihop det oh när vi var klara åkte vi hem hit där mormor gjort pizza. Så känns inget annat än mysigt att vara här nu :)
Puss och Kram! 
 Två snapchats från dagen...

Man crush-Kenny Holland

Skrivet:    ·  Musik
 
 Helt galet vad grym Kenny Holland är, sättet han skapar sin musik enbart med en loop, sin röst och ett piano. Har säkert sett dessa videos 213 gånger by now. Extremt duktig!
 

Dubbel barnvaktning

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit dubbla jobb idag men det har bara varit kul. Barnvaktade först Nina som är typ ett halv år gammal och typ den sötaste bebisen jag har träffat någonsin. Hon var glad konstant under de två timmarna jag passade henne och grät bara precis i slutet när hon blev trött men då behövde jag bara lägga henne i vagnen och gå ett varv runt kvarteret så var hon glad igen. Ville typ inte lämna ifrån mig henne när jag jobbat klart ^_^
Var hemma i typ tre timmar sedan där jag låg och solade ett tag, men när det blev molnigt gick jag in. Slökollade tillsammans på Baby Daddy ett tag med Malte innan jag gick iväg igen, denna gång till mitt gamla dagis. Hämtade Martin, som jag barnvaktade i lördags, och gick med honom hem. Väl där fixade jag ungspannkaka till honom och hans syster som gick hem själv från fritids. Efter bara någon timme kom deras pappa så jobbade i två timmar där också, har sedan dess inte gjort så mycket. Lagade mat till familjen också, åt mat och har sen suttit fast på youtbe och kollat på en massa klipp. Har sett säker fyra "fan-videos" på Jace och Clary från The Mortal Instruments så nu är jag så sugen på att se den att jag troligtvis kommer göra det ikväll :)
Puss och Kram! ♥
 Asså hur gullig är ungen? ♥♥♥

Japansk lunch

Skrivet:    ·  Allmänt
Var jätteordentlig imorse och satte alarm och allting för att jag skulle in och luncha med mamma. Men när jag står redo att gå iväg till tunnelbanan inser jag att jag är en timme för tidig och detta är SÅ typiskt mig så jag fick helt enkelt sätta mig ner igen. Hittade en ny serie (ja jag vet det är extremt dumt) som heter Empire och den var så bra att jag dog som jag kollade på men än så länge finns bara 1 avsnitt ute på Viaplay, man ba tack så mycket. Tack.
Kom iväg sen i alla fall i rätt tid och åkte in till mamma i gamla stan. Vi lunchade på en japansk restaurang på Stora Nygatan som var hur bra som helst. Beställde varsin fem bitars sushi samt en dagens rätt som var tepura friterad lax och det var så gott. Efter lunchen gick mamma till jobbet och jag tog en promenad hem vilket var jätteskönt. Låg och solade ett tag när jag kom hem sen men blev bara en snabbis för var iväg och "hälsade på" en familj jag ska barnvakta hos imorgon under dagen. Har faktiskt två jobb imorrn, två timmar under dagen hos de jag hälsade på och sen ska jag hämta ett av barnen jag passade i lördags från dagis på eftermiddagen. Hur kul som helst att jag får något att göra, älskar det här :)
Puss och Kram! ♥
 
Sushin ^_^
 Jag och mamma vid lunchen
 Och den to die for goda laxen, krävdes dock en hel del soja men stort tips om ni går dit på en måndag!

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Favvo låten just nu, ger mig massa energi och kommer definitivt spels för fullt i sommar för min del :)
 
 
Den här är också en favorit för tillfället, The Weeknd har verkligen blivit en ny favorit artist
 
 
 Åh blev så glad när jag såg att Zara hade släpp en ny låt, kommer vara hype låten nummer ett sena sommarkvällar!
 
 
Den här låten fungerar verkligen i alla lägen, kan gråta till den, dansa till den och bara lyssna för att den äger
 
 
Så skön låt verkligen och Cody Simpsons röst är väldigt lugnande att lyssna på ^_^

Regnig dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Låter så hemskt att säga men blev nästan lite gladimorse när det inte var stålande sol för jag hade en massa idéer till min bok som jag ville skriva ner men när det är fint väder ute känns det så dumt att sitta inne med en dator. Så fick min tid med datorn och lyckades skriva färdigt kapitlet jag håller på med nu. Märker i och med att jag skriver en egen bok hur mycket jobb det verkligen ligger bakom. Jag är ofta rätt ofokuserad när jag skriver och lyssnar ofta på musik och spårar iväg och kan sitta i en halvtimme och söka upp olika kändisar och deras relationer till varandra istället för att skriva. Så de som har det här som jobb kör nog mer fokuserat men alla idéer och olika scenarios behövs ju fortfarande.
Efter nån timmes skrivande i alla fall kollade jag med Erik om han ville träffas så vi tog en lång promenad. Slutade med att vi var ute i nästan två timmar och gick och pratade om allt möjligt. Främst sommarplaner, vad vi ska göra, tankar och planer med mera. Tiden gick sjukt fort när vi var ute och vi båda var rätt chockade över tiden vi hade varit ute, men det var himla mysigt. Efter promenaden har jag legat i soffan medan regent har öst ner och kollat på olika youtubeklipp. Nu har det dock blivit sol igen så är jätteglad, en regnig dag räcker liksom.
Puss och Kram! ♥
Pannkaka till middag, absolut något av det godaste som finns ^_^ 
 

Love and other Disasters

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Emily Jackson, eller Jacks som hon kallas jobbar på brittiska Vouge som assistent. Hon bor tillsammans med sin bästa vän Peter som är homosexuell och sover tillsammans med sin ex-pojkvän livrädd för att få sitt hjärta krossat om hon tillåter sig själv att älska. Istället har hon utnämnt sig själv till "match-maker" för alla sina vänner och gör allt hon kan för att få de att hitta kärleken.
När modefotografen på Vouge en dag kommer med en ny hjälpreda från Argentina bara vet Jacks att han måste gå på en dejt med hennes bästa vän Peter. Paolo (hjälpredan) skulle vara helt perfekt för Peter och Jacks gör allt hon kan för att de ska träffas. Men allt är inte som Jacks tro och under tiden får hon jobba med sin ex-pojkväns drömmar om att de två ska ta sin relation till en ny nivå, Peters drömmar om en konstnär han av en slump sprang stötte på i en hotellfoajé samt ytterligare en av hennes bästa vänners ständiga känsloutbrott.
 
 

Mycket på en dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en rätt händelserik dag idag på så många vis. Ringde många samtal imorse och hade många långa samtal med olika vänner men allt löste sig så har väl i princip lämnat det bakom mig nu.  Men efter min dramatiska morgon åkte jag mamma och Märta iväg till Sickla sjön och jag badade för första gången i år. Var hur kallt som helst i vattnet men känslan efteråt var så värt det. Går runt och är genuint lycklig efter att jag har badat.
Tjugo minuter efter att jag kom hem från badet skulle jag dock iväg igen för att barnvakta hos några vänner till familjen. Föräldrarna i familjen skulle iväg på en fest, samma sak gällde mina föräldrar, så jag passade deras yngsta barn samt Märta som är i samma ålder som en av de. Var hur lugnt som helst och sju och en halv timmars arbete gick fortare än jag trott. Men är helt slut nu som jag har varit alla dagar under lovet hittills, vet inte om det är solen eller om jag bara är övertrött från när jag gick i skolan men gäspar alldeles för ofta och mycket.
Puss och Kram! ♥
 

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Munkjacka från Hollister 309:-

City häng

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Frida idag och så åkte vi in till TC. Var sjukt varmt inne i city, och hela gröna linjens tunnelbana är så varm att man tror man ska smälla av, inne i city var det också sjukt varmt så i början höll vi oss inne i Gallerian. Jag köpte en assnygg munkjacka på Hollister som jag har velat ha ett tag och nu var nedsatt, så blev extremt happy och efter att vi gått runt i Gallerian att bra tag köpte vi med oss yoghurtglass och satte oss vid kajen vid slottet. Dock hann hälften av glassen smälta under vår tre minuters långa promenad men det var gott ändå och efter det tog vi en promenad genom Kungsan.
Vi tror att det var någon form av vegansk/ekologisk marknad där eller vad man ska säga nu för överallt stod det olika stånd där de promotade vagansk mat, miljö vänliga kläder och bilar med mera. Fick med oss både rostade mandlar, godis och någon macka med soja kyckling där ifrån och allt var extremt gott. Så vi tog med oss vår mat på vägen och satte oss på en bänk i Berzelii parken vid China teatern. Satt där fett länge och pratade om en massa saker, tog tonvis av både oseriösa och seriösa bilder och bara njöt av sommaren typ. Extremt mysigt :)
Puss och Kram! ♥
Älskar frozen yoghurt with all my heart verkligen
 
 Jag och Frida :)
 
 

Summer Wanties

Skrivet:    ·  Kläder
 
 
 

Första sommarlovs dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Ja nämen hörrni då har första dagen av sommarlovet precis passerat och jag har spenderat mer än hälften av dagen deppig på grund av saknaden av mina vänner, två andra hädelser samt känsloproblem. Som att det inte räckte med allt annat tyckte huvudet, eller hjärtat eller vad det nu är, att jag lika gärna kunde gå och få något som är på väg att bli mer än kompis känslor för en kille jag inte kommer träffa troligtvis på tio veckor. Japp thanks kroppen för att jag fick det över mig nu, behövdes ju verkligen.
Min dag har spenderats på altanen i princip. Har legat ute och solat i omgångar, suttit och läst på studsmattan, släpat ut datorn och skrivit en massa på boken, druckit fem liter vatten och tagit det lugnt bara. Nu på kvällen träffade jag även Tove ett tag då hon åker bort imorrn och vi inte kommer träffas på ett ganska bra tag då vi kommer åka om varandra, alltså när hon är hemma är jag borta och så vidare. Så gick runt och pratade om en massa saker och hade allmänt mysigt. Kom hem för ett tag sedan nu och sitter och lyssnar igenom en massa musik, finns så många jag vet att jag kommer spela sönder nu i sommar men så är det väl alltid på sommrarna :) 
Puss och Kram! ♥
Dagens lunch haha (macka med lax typ)
 

Underbar avslutning

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en sån sjukt bra dag igår att jag knappt vet var jag ska börja för att förklara för er. Det var skolavslutningen för min, och bascilly varenda annan Stockholms skola igår. Vår skedde som vanligt på skolgården där en stor scen var placerad, på den uppträdde en grupp med Boulevard of broken Dreams, Alfred och Vera sjöng Riptide, en kille i nian spelade gitarr och han var galet duktig. Jag stod och gapade under hela uppträdandet och när han var klar fick han stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut. Tätt efter honom kom ytterligare en kille i nian som sjöng även han sjukt bra och sen avslutade vår nya rektor med att berätta att han tänkte införa en ny tradition på vår skolakort efter det sattes musik igång och han börjar dansa på scenen och han fick igång hela publiken.
När allt på skolgården var slut, vi hade varit i klassrummet och fikat och fått våra betyg åkte jag, Tove, Jossan, Erik, Oliver, Jonte, Edde, Axel, Fille, Mattias och Wille in till stan för att äta lunch. Tog alldeles för lång tid för oss att komma överens om något men det slutade att vi gick till Subway och köpte med oss mat, med redan då gick Mattias och Wille. Vi andra nio fortsatte iväg till en park i alla fall där vi hade picknick och sedan stannade i 5 timmar, fullt seriöst. Erik och Jonte hade med sig en vanlig boll och en amerikansk fotboll så vi körde en massa bollgrejer, låg och pratade i skuggan, solade med mera. När klockan blev över sex kände vi alla att vi var rätt hungriga dock så vi åkte hem, köpte Billys Pan Pizza, gick till Erik och åt där. Kvällen där var sedan som en film allting. Skrattade hur mycket som helst, spelade fotboll, satt ute hela kvällen runt ett stort utebord, blev olovligt flummiga och levde ut kvällen till max. Börjar nästan gråta när jag tänker på det nu, hur mycket jag älskar mina vänner och att jag kanske inte kommer så se de på tio veckor. Vill knappt prata om dagen igår för att den var så perfekt så ska sluta nu och njuta av lovet vi har fått.
Puss och Kram! ♥
 Erik, jag, Jonte, Jossan, Tilda O, Axel, Tove, Mattias, Oliver, Edde och Fille :)
 Bilder från parken haha
 Ord kan inte beskriva kärleken till dessa människor ♥♥♥♥♥
 

Food Porn

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Musikaliska

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Vet inte ens vad vi gjorde i skolan idag egentligen. Städade olika områden imorse, jag Tove, Jossan och Tilda O fick korridoren utanför bilden, och där skulle vi sudda bort all blyerts från väggar, skrubba bort smuts osv, helt enkelt göra snyggt inför nästa termin. Men efter att vi gjort det fanns ingen annan uppgift så vi var kvar i blidsalen som var vårt "hemklassrum" och dansade och lyssnade på musik ett tag innan vi fyra som städat tillsammans gick till Tilda då vi hade en timmes lång rast.
Var där och spelade piano lyssnade på när Tilda sjöng asbra bara för att sedan gå upp till skolan och lyssna på folk som tränade inför avslutningen imorrn. Det var en slump att vi såg när de tränade men jag är så glad för det, alla var så duktiga. Alltså inte duktiga på nivån lågstadsbarnen är när de sjunger alfabetssånger, utan bra på den nivån att jag fick rysningar och satt och gapade när de sjöng och spelade. Efter att vi sett genrepet, kollat på den årliga matchen i Volleyball mellan niorna och deras lärare åkte jag, Tove och Jossan in till stan och sista minuten handlade lite grejer inför avslutningen. Fick uppleva otrevlig personal som följde av ett aggressions utbrott från min del. Men efter många anklagelser och argument från min del fick jag halv igenom det jag ville och allt löste sig men kan tänka på sådana i vår ålder eller yngre/äldre som inte har modet att stå på sig. Det är så viktigt att vi kämpar för vissa försäljare är så fula och använder så fula metoder så stå på er guys. GE ER INTE.
Puss och Kram! ♥
Kände att det var ett tag sedan ni fick en bild på mig :)
 Längesen ni fick outfit bild också
 

The Duff

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Bianca Piper och hennes två bästa vänner Casey och Jess har varit vänner hur länge som helst och växt upp tillsammans i princip. Bianca har alltid sett de som sina jämlikar såklart de är ju vänner men när hon är på en fest en kväll får hon för första gången höra ordet DUFF. Designated, Ugly, Fat, Friend. En DUFF är något som finns i alla kompisgäng, det är den där kompisen som är lite mindre snygg än de andra, den som killarna vänder sig till när de vill stöta på dennes snygga vänner. Helt enkelt den något töntigare och något fulare.
När hennes granne Wesley påstår att Bianca skulle vara sina vänners DUFF tror hon inte det hon hör. Det är väl klart att hon inte är en DUFF, hon är väl precis som sina vänner? Men så börjar fler och fler av de beskrivningar Wesley berättat om DUFF's stämma in på Bianca och hon bestämmer sig för att steppa up sig själv. För att göra det tar hon hjälp av Wesley.
 

Klassdag i Hellas

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en över förväntan bra dag idag med klassen. Bestämde förra veckan att vi skulle till Hellas (typ ett badställe med mera i Nacka) så vi möttes upp i bildsalen idag och gick sedan tillsammans till tunnelbanan där vi åkte till Slussen för att byta till buss där ifrån. Men när vi skulle på bussen var det så mycket folk där att de var svårt för hela klassen att ta sig på. Men när bussen åker tror vi väl att alla kommit på liksom, där trodde vi dock fel för utanför bussen kvar på trottoaren stod våra två lärare och två andra från vår klass.
Till en början blev vi alla rätt stressade såklart och ba "vad gör vi nu?". Men vi pratade med de och det visade sig att nästa buss gick bara tio minuter senare så när vi hoppat av vid Hellas gården kom de rätt snart efter men det var en rätt udda upplevelse. Dagen som följde sedan var full av skratt, flummiga konversationer, flera som badade (hade inga badkläder med mig själv och var så ledsen över det hela dagen typ), upptäckten av ett nakenbad som var tomt som tur var och bara extremt skön bonding med klassen som alltid. Känns så konstigt att lämna alla i tio veckor om två dagar, extremt blandade känslor kring skolavslutningen måste jag säga.
Puss och Kram! ♥
Tre bilder från dagen haha :)
 
 

Resan till London

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Förlåt för att video kommer upp såhär en månad efter att vi åkte dit men har haft lite krångel med att ordna allt då jag bytt från Videofyme till Youtube. Extremt glad över förflyttningen so far så kommer nog bli mer videos framöver då det är så lätt att ladda upp allt och så. Men hur som helst här är min resevideo :)
 
 
 
 
 

Skön söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en rätt lugn dag idag. Vaknade sent och hade svårt att komma igång ordentligt, så jag låg i soffan ett bra tag och kollade på olika Youtube klipp från Clevver News och Clevver Style och skrattade högt flera gånger. Fumlade bort mig bland en massa klipp och märkte väl inte riktigt hur tiden gick för helt plötsligt kom mamma, Märta och Märtas kompis hem från en fotbolls match och skulle fika. Så åt rabarberpaj med de (standard i vår familj) och hade det allmänt mysigt.
Efter fikat ringde Buster mig och kollade om jag kunde träffas så jag mötte honom uppe vid skolan. Stod och spelade basket ett tag och pratade lite om allt möjligt typ. Var så sjukt längesen vi träffades så behövs verkligen bara köras en genomgång av allt som hänt när man väl ses. Efter ett tag där i alla fall gick vi iväg till ICA oh köpte den nya Loka med hallon och lakritsskallar och den var riktigt god, absolut över förväntan. Så tog med oss våra drickor och gick hem till honom. Väl där pratade vi ännu mer, han spelade gitarr och gjorde mig speachless as usual och efter ett par timmar behövde jag gå hem. Har kort sagt varit en väldigt skön söndag och är taggad på veckan nu.
Puss och Kram! ♥
Loka ^_^
 Lyckan när han hitta någon lägereld han fått som liten
 

Woman Crush-Bella Thorne

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Jobb på dop

Skrivet:    ·  Allmänt
Var och jobbade på en familjs dop idag som servitör, och hjälpreda generellt. Träffade familjen för första gången i torsdag då de fått höra om mig av andra jag barnvaktat hos. Så kändes ju jättekul och de verkade som en himla trevlig familj så jag tackade ja och idag vid klockan två cyklade jag dit. Men jag var inte med i kyrkan utan när jag kom gick familjen upp till kyrkan medan jag var kvar och passade farmodern och farfaderns hund samtidigt som jag förberedde inför att alla gäster skulle komma.
När alla dopgäster kom tillbaka var det sedan tre timmars konstant jobb som innehöll lite av varje. När alla gäster satt i kyrkan började det nämligen regna en hel del men nästan precis innan de kom tillbaka slutade det. Så jag fick springa runt och torka alla bord osv och lägga på dukar och hann precis klart innan de första gästerna kom tillbaka. Sedan hade de supertur med vädret för bara nån timme in i dopet kom solen fram och temperaturen steg. Var verklige himla mysigt att vara med och jobba där men när jag kom hem vid halv sex var jag så trött att jag somnade till ett tag. Ikväll väntar därför Champions League final och troligtvis tidig läggning men får se hur det blir :)
Puss och Kram! ♥
Maten på dopet var wraps med krabsticks/kyckling samt sommarrullar (de som ligger i de prickiga lådorna)
 Och så en bild på fikat ^_^
 

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Är så tacksam mot Adam för att han tipsade mig om den här låten, favoriten nummer 1!!!!
 
 
Värsta pepp låten är det här och dessutom är killen i videon sjukt snygg haha
 
 
Aldrig hört hennes namn förut men shit vad bra den här låten är hoppas på fler
 
 
Åh bästa Joelle släppte sin nya låt förra veckan och det är precis sånna här låtar jag gillar! #sträcklyssnat
 
 
Extrema kräkreflexer i början av den här videon och vill hoppa in och slå den där killen varje gång jag se videon så har börjat hoppa över det (spola fram till 1.05 om i vill missa det) Men låten är så bra så tog med den ändå :)

Sommarkänslor

Skrivet:    ·  Allmänt
Molnfri himmel, en massa plusgrader och nästan vidstilla ute och jag skulle inte kunna vara gladare. Klev upp imorse och kände mig överkörd från balen igår, var extremt otaggad på allt och låg kvar i sängen i en timme efter att jag satt alarm. Men när jag duschat, insett att det var sommar ute, ätit frukost med mera och gått ut genom dörren kände jag mig fortfarande överkörd, men jag var extremt taggad på allt. Startade med ett återsamlingsmöte för alla servitörer där vi fick massor av beröm som involverade att vi var bland de bästa servitörer som serverat på balen genom åren. Fick även ett 200:- presentkort på alla affärer i Farsta Centrum så det var ju jättekul. Ångrar inte en sekund att jag skrev upp mig på att göra det.
Fick även sluta jättetidigt idag då vi inte har något vettigt att göra på lektionerna längre. Men alla mina kompisar skulle iväg på studentmottagningar, var sjuka eller hade andra planer så jag gick hem själv. Tog på mig shorts fick tag på en bok och mina hörlurar och lade mig på altanen. Låg sedan och solade i typ 3-4 timmar men i omgångar såklart. Låg ute i en timme, var inne och lät kroppen vila, för att sedan gå ut en timme till. Men blev alldeles för varmt efter ett tag så satte mig i halvskuggan på studsmattan istället resten av eftermiddagen. Åt till och med middag utomhus med familjen så like I said kan jag inte vara gladare.
Puss och Kram! ♥
Det var 18*c i skuggan people!
 Glass efter middagen ^_^
 

Servitörer på balen

Skrivet:    ·  Allmänt
Nu gör vi inget annat än att vänta ut tiden i skolan typ. Idag hade jag tillexempel gympa, engelska som blev mentorstid, fem minuters slöjd innan jag och Wille sprang iväg på terminens sista elevråd, lunch, en halvtimmes mattelektion och sen fix inför niornas bal resten av dagen. Känns verkligen så onödigt att vara i skolan nu de sista dagarna typ men ska ha någon form av "klassdagar" måndag och tisdag eller om det var städning på tisdag, lite osäker, och sedan ha skolavslutning på onsdagen. Så är ju verkligen inget kvar nu vilket känns sjukt konstigt. 
Hade en sjukt grym kväll ikväll i alla fall. Har säkert skrivit lite om att jag skulle servera på niornas bal ikväll tidigare i veckan och som sagt hände allt det idag. På plats från åttan som servitörer fanns jag, Tilda O, Vera, Jonte, Erik, Wille, Louise och Nicole. Vi hade verkligen sjukt kul tillsammans och jobbade bra och så tycker jag i alla fall, var dessutom så kul att se hur alla kom klädda och hur de uppförde sig. Hur vissa par kom med matchande outfits där tillexempel tjejens klänningstyg hade samma färg som rosen i killens kavaj osv. Vissa par var så söta att man dog medan andra gick i stora kompis gäng bara. Längtar verkligen så mycket till vår bal och det är sjukt att tänka att det bara är ett år kvar, det vi gått och väntat på sedan sexårs sker om ett år! Kan knappt föreställa mig hur niorna måste känna nu liksom när de har det gjort. Säker en väldans massa blandade känslor.
Puss och Kram!♥
 Två bilder på från när vi dukade ^_^
 

En väldans massa choklad-tårtan

Skrivet:    ·  Recept
Var hur länge som helst sedan jag lade upp ett recept senast så tänkte passa på nu när vi nyligen bakat. Vill dock ge er en förvarning om att göra den här tårtan i god tid så att själv kakan hinner svalna ordentligt innan man brer på chokladkrämen.
 
Chokladkaka:
3 ägg
3,5 dl strösocker
150 gram smör
2dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
1,75 dl grädde
150 gram mörk choklad (vi tog mer)
20 gram smör
0,5 dl flocksocker (lite osäker på måttet, hällde i till krämen fick en fast konsistens)
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält undertiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och vispa ner kakao.
3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker.
4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 35 minuter och drag av 5 minuter om du använder en bredare och större form.
5. Chokladkräm: Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull och smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt krämen svalna i rumstemperatur, alt kylskåp. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.
6. Låt kakan svalna helt innan man täcker med chokladkräm. Garnera med jordgubbar och alternativ vit choklad figurer som enkelt görs genom att spritsa smält choklad på en plåt och ställs för att stelna i kylskåp under tiden man bakar.
 

Fotbollsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade fotbollsdag hela dagen idag nere på IP. Vi blev indelade först killar och tjejer var för sig och sen delades killarna upp i fyra lag och tjejerna fyra lag. Det var typ Barcelona, Juventus, Real Madrid och Bayern München som jag var i. Hade lite mixed feelings inför den här dagen då jag älskar att spela fotboll, men suger på det och inte ville bli totalt förödmjukad inför hela åttan för att jag typ skulle snubbla över bollen eller göra självmål eller nåt. Jag vet inte hade en rätt brutal fantasi när jag skulle gå och lägga mig igår.
Men gick ju dit i alla fall såklart och hamnade i ett rätt bra lag där vi hade övervägande okej spelare. Startade dock dagen med att förlora vår första match men redan där släppte jag alla tankar på att göra bort mig och kände att vafan vi är ju här för att ha kul. Alla tjejmatcher var rätt chill och flummiga, ingen tog det på blodigt allvar som många av killarna gjorde så hade rätt kul allihop. De följande två matcherna spelade vi lika och vann. Blev 5-0 i sista matchen och jag kan stolt säga att jag gjorde ett av de fem målen. Utan att vi riktigt fattade hur sen hamnade vi i final mot laget vi förlorat mot i början av dagen, och blev samma resultat igen. Men gick där ifrån glad över en andra plats och hade sedan en jätterolig eftermiddag med Axel, Jonte, Tove och Becka så hade en grym dag överlag.
Puss och Kram! ♥
 Var mest ute i min trädgård på eftermiddagen ^_^

Quote

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
 

Sista tårtan

Skrivet:    ·  Allmänt
I slutet av åttan, när man har sin sista hemkunskapslektion bakar alla tårtor. Vi har vetat det här i några veckor nu, eller år egentligen, men vi har inte intresserat oss för det förens för någon vecka sedan. Då började planeringen av vad mans kulle göra för tårta hur man skulle göra den och så vidare. Jag och Tove hade någon plan om att vi  skulle göra en tårta i flera vångar men när vi kom till lektionen idag berättade Jossan att det var nästintill omöjligt att bygga en tårta på höjden. Så vi skippade den planen, hittade en chokladkaka på internet och körde på den.
Vi hade lite otur med tillagningen då någon höjde värmen på vår ugn vilket gjorde att kakan var lite bränd på toppen när de fortfarande var rätt kladdig i mitten. Dessutom var kakan klar lite för sent så när vi behövde bre på chokladkrämen uppe på smälte den lite grand... Men kakan var gudomlig och alla fel som skedde gjorde inget för det blev bara som en massiv kladdkaka :) Känns lite sad nu att sista hemkunskaps lektionen är över och att det här var det sista vi gjorde i hemkunskaps salarna. Kanske kommer vi tillbaka på något vis i nian för någon elevens val dag eller liknande men ändå. Så många år man har spenderat där och så många minnen som nu är slut.
Puss och Kram! ♥
 Vår tårta är den med choklad, pannkakstårtan är Olivers, Eriks och Jontes :)

Caitlyn Jenner

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Jag vet inte vart jag ska börja för att förklara hur stolt och glad jag är över det här. Bruce Jenner är numera bara en gammal friidrottare och en man som var med i Keeping Up With The Kardashians. Från om med nu har vi Caitlyn, ingen annan. Bara det faktum att hela kändis världen och resten av U.S.A har accepterat Bruces hela övergång från man till kvinna utan ifrågasätta, klanka ner eller på något vis säga att det hon har velat göra är fel är så bra. Vi behöver mer uppmärksamhet kring köns osäkerhet. Det finns så många där ute som lever med känslan av att de är födda i fel kropp, och har fel kön men att prata om det eller på något vis uppmärksamma det är lite förbjudet. Det ligger lite grand i "det här pratar vi inte så mycket om" mappen.
Nu har vi blivit mycket bättre på att acceptera att alla känner olika saker och vill olika saker men vi är långt ifrån färdiga med acceptationen. Det finns fortfarande fullt av länder som har dödsstraff eller livslångt fängelsestraff för homosexualitet och transsexualitet med mera. Folk blir alltså mördade och satta i fängelse bara för att de inte är precis så som den "normala" människan är. Bara det faktum att man ska behöva "komma ut" om man inte får känslor för det motsatta könet är så konstigt tycker jag. Om jag blir kär i tjejer är det inget mer med det utan det är bara så det är. Vem har rätt att säga att det är fel på mig i det läget? Vem har rätt att hota mig till livet om jag berättar för folk att jag blir kär i tjejer? INGEN!
Jag personligen anser att det är så fel att folk ska behöva leva hela sitt liv i värsta fall utan att få älska den man vill bara för att det går emot normen. Eller att man ska behöva leva hela sitt liv som kille när man egentlige inte vill något annat än att vara tjej bara för att det är fel. Så att allt det här händer med Caitlyn på en sådant publikt och uppmärksammat ställe som Hollywood faktiskt är är så himla bra. Vi behöver fortsätta visa upp att det inte finns några som helst fel med att vara hen, queer, bisexuell, homosexuell, transgender och så vidare. Vi är inte mindre värda för att vi känner eller tänker annorlunda och med rätt mäng kärlek och support kan vi åstadkomma något på riktigt men det krävs att vi alla accepterar varandras osäkerheter och står på oss.
 
 

Två mindre bra skräckfilmer

Skrivet:    ·  Allmänt
Trotts att vi har så få dagar kvar i skolan har vi ändå hyfsat vanliga lektioner på något vis. Och det kan ju vara okej men när vår mattelärare tyckte att vi skulle ha ett mattetest på torsdag trotts att betygen redan är satta blev hela klasen rätt sur. Tveksamt om han kommer våga ha det där testet, men får se helt enkelt. Har faktiskt bara totalt 3 eller 4 vanliga skoldagar kvar nu då vi har en fotbollsdag och klassdagar framför oss så det känns så mesigt att klämma in ett test precis innan vi slutar liksom.
Efter en intensiv mentorstid som sista lektion där vi bland annat diskuterade klasskassan och olika sätt att samla in pengar, gick jag, Tove, Jossan och Axel till ICA. Tove ville ha vattenmelon så vi köpte det och gick sedan hit. Axel hade sett någon video av "Russian Hacker" om hur man skar vattenmelon på bästa sätt typ så han fick fixa det. Satt sedan och åt och pratade ett bra tag innan vi kom in på ämnet film och bestämde oss för att se nån. Men då hela min familj var hemma och satt i vardagsrummet gick vi till Jossan. Först skulle vi kolla på One Missed Call men de hade bara någon japansk version på Netflix som var jättedålig. Så bytte till Urban Legends: Bloody Mary och den var ännu sämre haha. Men såg klart den och trotts att filmen var sjukt dåligt gjord blev vi alla rätt rädda under filmens gång.
Puss och Kram! ♥
Axel haha ^_^
 
Vattenmelonen, seriöst godaste frukten på sommaren!

Hello June

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design