Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Halloween

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns så konstigt på något vis att det redan blivit Halloween och på det viset slutet av oktober. Känns på riktigt som att oktober nyss började, eller som att 2015 nyss började, och imorgon är det november. Dagen har gått väldigt mycket i Halloweens tecken, förståeligt. Har besökt morfars föräldrars och brors gravstenar, fotograferat höstlöven, sminkat små kusinerna och lillasyster, åkt in till "stan" med dem mamma, moster och lillebror och följt med de runt på "bus eller godis" och bara haft det mys. Lite segt är det ju när alla ens vänner är kvar i Stockholm och så, men känns ändå okej på något vis. Var så längesen vi träffades hela gänget och idag kom både mamma och pappa och morbror hit så nu är vi alla elva liksom.
Blev jättemysig middag också som vanligt, och satt kvar långt efter vi ätit upp och pratade. Morfar berättar om sin barndom, mamma och morbror Jeppe pratar om sin och alla gamla minnen och historier är bara så sjukt härliga. Allt det de upplevt som i vissa fall känns som något man endast hittar i filmer vävs in i varandra och sprider en allmänt trevlig känsla och jag älskar det. Älskar att sitta runt bordet och bara ta en paus från allt annat ett tag, lägga undan mobilen, koppla bort livet utanför mormor och morfars hus. Så viktigt att ta den tiden ibland för trots att jag älskar mina vänner, allt jag upplever och alla känslor och tankar som ständigt surrar i huvudet kan det behövas något annat ibland bara för att kunna komma tillbaka till allt annat med full kraft sen. Kände att det blev rätt djupt nu det här inlägget men det är för att jag skriver det samtidigt som jag kollar på "Känn ingen sorg" på tv. Man blir djup då, är en sån film.
Puss och Kram!
 Bild från när vi besökte garvarna
 Mormor och jag ^_^
 Elsie, Märta och Erland precis innan vi åkte in till "stan" för Bus eller Godis

The Illusionist

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Tidpunkten för filmen är sent 1800-tal i Tjeckien. Eisenheim är en man som lever på sina shower med illusionism, och mottot att "inget är någonsin som det verkar". Under en av hans shower kommer kronprinsen på besök för att se honom trollbinda publiken, och när det är dags för ett trick som kräver en frivillig från publiken skickar kronprinsen fram sin blivande fru Hertiginnan från Teschen, Sophie. Men det visar sig snart att de båda inte är främlingar, i själva verket var de mycket goda vänner som små men blev särade på grund av deras klasskillnader. Allt efter som tiden går börjar gamla känslor komma upp till ytan igen och en förbjuden kärlek börjar spira mellan Eisenheim och Sophie. När kronprinsen får reda på detta skickar han an av sina närmaste män, polisinspektör Uhl, på att anklaga Eisenheim för något form av brott och på så sätt sätta honom i fängelse. Men kampen är svår när man jagar en illusionist.
Jag hade vagt hört talas om den här filmen innan och hade hyfsat höga förväntningar på den men dem uppfylldes gott och väl. Under mitten av filmen blev det lite segt men jag stänger aldrig av filmer i mitten för att jag flera gånger tidigare sett filmer som total briljerar i slutet och det här var en sådan film. När allt bara föll på plats och man fick den där "aha" känslan lyfte den verkligen. Så den här filmen är en stor rekommendation men ha tålamod!
 
 
 

Krattat löv

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev en dag med delvis arbete idag. Så snart jag vaknat och fått i mig frukost var det dags att jobba då de andra redan varit vakna i ett par timmar. Så hoppade i kläder, gick ut, fick en kratta i handen och sen var det bara börja samla ihop löv. Mormor och morfar bor på en rätt stor gård, så det finns en hel del löv att kratta. Men som tur var, var vi fem barn och en morfar som hjälptes åt så det gick hyfsat snabbt även om Elsie mest satt i lövhögarna istället för att kratta undan dem.
Efter ett par timmar utomhus hade vi fått undan nästan allt så då blev det lunch och sen rann timmarna på eftermiddagen bara iväg, minns knappt vad jag gjorde tbh. Var mest inomhus och umgicks bara. Malte tvingade mig att spela schack med honom men efter att han satte mig i schack matt efter cirka fem minuters spel gav jag upp på det och spelade inget mer. Framåt kvällen sen kom även Sofie, moster, hit så blev vi åtta vid fredags pizzan och har efter det kollat lite på idol och ska nu gå ner för att se den där sista halvtimmen när man får se vem som åkte ut. Jag som har sett max två program innan det här har ingen riktig favorit ännu men jag gillar Amanda och Frans och han med flätan, så hoppas att de tre håller sig kvar :)
Puss och Kram! 
 
Märtisen krattar :)
 Märta och Elsie är på kanterna och i mitten är det bara en random bild
 Erland och Elsie ^_^

Woman Crush-Selena Gomez

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Tåget till landet

Skrivet:    ·  Allmänt
Medan alla andra hoppar på flygplan och lämnar landet över lovet hoppade jag på ett tåg på eftermiddagen och åkte till landet istället. Märta åkte till mormor och morfar i söndags redan och har spenderat veckan där med våra småkusiner. Malte åkte dit igår då han inte orkade vänta längre och jag som hade alldeles för mycket kvar att göra åkte idag istället. Spenderade förmiddagen med att tidsinställa lite inlägg då internetet inte är det snabbaste här, packa, slå in presenter till Märta som vi ska fira på söndag, dammsuga mitt rum m.m. Fick även tid att kolla klart på Gossip Girl, som jag kollat om för andra gången, och trotts att jag redan sett den en gång ÄLSKAR jag den lika mycket nu och skulle lätt kunna se de igen. Verkligen serien nummer ett i alla lägen.
Efter att jag kom fram till Kungsör efter två timmar med olika tåg möttes jag av morfar och Elsie, minsta kusinen på tre år, vid stationen. Under den korta bilturen till mormor och morfar sen berättade hon glatt vad de har gjort under veckan och när jag kom fram fick jag höra allt igen fast då av Märta och äldsta kusinen Erland. Har efter det bara myst till max med de och gjort sånt man gör med sina småkusiner. Kollat på Bolibompa, hoppat i sängen, busat, dansat, skrattat och tagit igen missad tid ifrån varandra. Känns himla trevligt att vara här nu i alla fall och det blir inget riktigt höstlov utan en sväng till landet :)
Puss och Kram! ♥
Köpte nån tråkig pastasallad som lunch och satt och pluggade på vägen :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Kan inte varit någon som missat Adeles nya låt, men har ni det se till att lyssa på den nu! Har sträcklyssnat i en vecka och gråtit till den lika många gånger.
 
 
 Det här är också n stor favorit den här veckan, och den lyssnas bäst på i en högtalare för när beatet droppar krävs en riktigt bra bas förstärkare för då är låten så bra att jag lyfter från marken!
 
 
 Den här låten är jätteskön att ha i bakgrunden till vad man än gör, jättebra att dansa till också :)
 
 
 Aldrig hört namnet på den här artisten förut men hon är sjukt bra och denna låt är riktigt bra att dansa till också
 
 
Hittade den här låten på Spotify under "ny skandinavisk musik" och hade ingen aning alls om vem Sara Sangfelt som sjunger var. Men nu när jag sökte upp henne visade det sig att hon var med i idol 2013. Hon är hur som helst sjukt duktig och refrängen i den här låten är amazing!

Kär i podcasts

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med fruktsallad och Alex och Sigges podcast som jag lyssnar på medan jag väntar på ett nytt avsitt av Zara och Noels "den fantastiska resan" och jag måste säga att Alex och Sigges verkligen är något jag missat. Har vetat om att den finns hur länge som helst och har strölyssnat på nåt avsnitt ibland men nu har jag verkligen kommit in i den. Så himla mysigt att starta dagen med en podcast och vakna till lite grand innan man tar tag i allt annat man ska göra.
Efter att ha spenderat förmiddagen hemma med podcasts, tv-serier samt i en hög av kläder när jag rensade ut min garderob, packade jag ner träningskläder och åkte in till gymmet. Mötte upp Erik, Jonte, Oliver men även Fille som var där för första gången idag. Jag körde ett rätt hårt benpass och klarade mig utan några blodsockerfall efter en timmes träning så jag var supernöjd. Var även kul att träffa de igen, har ändå gått fem dagar sedan vi fick lov men tiden känns som så mycket mer. Hann prata lite smått mellan maskinerna och har inte insett förens nu när jag träffade de hur mycket jag faktiskt saknat dem, blir så konstigt när man i vanliga fall träffas varje dag. Sitter hur som helst nu och lyssnar på Todrick Hall och dör lite smått över att han är så bra, och ska efter det här sätta på någon film och stretcha lite. Vi har skaffat tillbaka Viaplay efter två månader utan det och på tal om att sakna något är det verkligen något jag saknat, har levt på en massa skumma virussidor i ett par månader nu så att få kolla på en film/tv-serie med bra kvalité och svensk text är något speciellt :)
Puss och Kram! ♥
 I brist på annat får ni en bild från när jag rensade ut garderoben och ände mig lite inspo :)
 

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Blus från New Yorker samt Foundation från Åhléns
Bild på fundationen från Lóreal Paris, och närbild på snörningen på blusen
Bh från Cubus
 Bild på två av tröjorna när de sitter på :)
Sweatshirt från Cubus samt "stickad" tröja från Cubus
Närbild på "stickade" tröjan samt en bild på hur den sitter på

Efter månader

Skrivet:    ·  Allmänt
Tvättade håret och sminkade mig idag för första gången på, vad som känns som, jättelänge och upp Frida, efter en sjukt lång tid ifrån varandra. Vi hoppade på tunnelbanan och åkte iväg till Kista efter att vi var där i somras och verkligen gillade det. Hade en liten catch up under de 40 minuter det tar att åka dit och det var himla kul att träffa Frida igen. Har inte sett henne sedan i början av augusti så det har hänt MASSOR sedan vi sågs.
Pratade konstant under dem timmarna vi var med varandra, skrattade en massor och köpte ett flertal nya grejer. Fick både med mig saker jag behöver, som en ny bh och en ny foundation då min börjar bli för mörk, men fick även med mig tre tröjor. Är så sjukt nöjd med mina inköp måste jag säga och bilder på allt kommer imorgon, behöver bara fota det i dagsljus så ni ser vad bilderna föreställer. Hade en sjukt mysig dag idag bara och jag är så glad att den blev av, behöver se till att träffa de vi inte träffar dagligen i skolan eller på jobbet lite då och då så man inte tappar varandra.
Puss och Kram! ♥
 Blev sushi idag också, precis som förra gången i Kista :)

Dåligt pass

Skrivet:    ·  Allmänt
Sov ut ordentligt imorse innan jag kom igång för dagen. Kollade på första avsnittet av Gunilla Perssons egen tv-show där hon testar en massa olika saker och betygsätter dem. I första avsnittet testar hon på att vara rappare, frisör, president samt vara ute i naturen och campa. Måste säga att det är extremt underhållande att kolla på Gunilla när hon tar sig fram genom sina uppdrag och fixar allihop mer eller mindre. Om ni inte har sett tv-serien innan och gillar Gunilla är det avsolut ett måste kan jag säga. För samtidigt som man sitter och skrattar åt henne och roar sig åt hur hon gör bort sig måste jag ändå säga att hon kan vara en inspiration. Sättet hon bara fullständigt struntar i vad alla andra tycker om bara gör sin grej. Hon går in 110% i allt hon gör verkligen och det är så häftigt att se.
Efter att jag vaknat till och så vidare packade jag ihop träningskläder och åkte in till gymmet. Lyckades komma dit precis när något företag hade någon slags "hälsoföredrag" men de gick rätt snart in i en av salarna så då blev gymmet hyfsat tomt. Hann dock bara köra i 45min innan jag fick halvt blodsockerfall, så jävla typiskt mig, och behövde sluta. På vägen hem från gymmet köpte jag med mig lite nötter på Hemköp så blev Orange Is The New Black och naturgodis när jag kom hem. Var perfekt återhämtning och uppsamling av energi och har nu på kvällen myst lite med familjen. Tror dock att jag ska hå och lägga mig hyfsat snart, är extremt trött och skulle lätt kunna sova i ett dygn känns det som.
Puss och Kram! ❤️
Gymbild :)

If I Stay

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Mia lever för musiken. Att spela cello får henne att känna sig levande och det är kring den hela hennes liv cirkulerar, enda tills en dag då en ny kille börjar i skolan, Adam. Adam faller för Mia redan innan de pratat med varandra och han endast sett henne spela. Efter ett tag bjuder han ut Mia, och snart växer en kärlek fram så stark att den slukar dem båda. Men medan de båda är mitt uppe i livet råkar Mia och hennes familj ut för en bilolycka som sätter Mia i koma. Vad som bestämmer om hon överlever eller inte är bara hennes vilja att överleva, men när ens båda föräldrar dött vad finns det då att leva för?
Jag hade hört rätt blandade recensioner om den här filmen innan jag såg den, och trodde väl att den skulle vara rätt tråkig men lite sorligt i alla fall och det var det jag var ute efter. Men filmen var så mycket bättre än jag trott. Grät i mängder under vissa scener och låg och hyperventilerade under andra. Storylinen i den här filmen är lite pressad i och med att huvudpersonen spelar hela filmen som sig själv i någon "ande form" och även om jag störde mig på det i början älskade jag det i slutet. Den här filmen är verkligen värd att se, men den ska ses nerbäddad i en säng/soffa när man är på gråthumör. För gråta kommer man!
 
 
 

Sängdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har verkligen inte gjort något alls idag om jag ska vara ärlig. Har legat i sängen och kollat på serier, Youtube, lyssnat på musik och lyssnat på podcasts. Har verkligen varit en sådan dag där jag inte varit taggad på något alls och sängen varit mitt enda alternativ. Har blivit mycket Orange Is The New Black och olika Ellen inslag. Ellen Degeneres ger mig liv seriöst, skrattar, blir varm i hjärtat och bara trivs när jag kollar på hennes tv-show. Samma sak gäller OITNB som jag kommit in i till max nu och verkligen bara älskar, extremt bra tv-serie verkligen.
Intressantare än såhär har min dag inte varit helt enkelt, och planerna för resten av kvällen ser likadana ut. Satte mig och lyssnade på Adele nu och blev super emotional. Grät en skvätt och analyserade mitt liv en del så behöver en riktigt stenhård gråtfilm nu. Inte för att jag inte kollat på nog idag, men orkar inte bry mig nu kan ta tag i verkligheten imorgon. Vet inte om ni sett den bilden som cirkulerar på instagram där det står "Adele makes the kind of music that makes you miss the person you made eye contact with once on the subway 5 years ago" för den quoten är så sjukt sann. Saknar allt och alla när jag lyssnar på henne så lite så är läget nu.
Puss och Kram! ♥
 Bild från idag, dock har favorit koppen har gått sönder efter för många vändor i diskmaskinen :(

Trevlig lördag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hann med både viktiga och oviktiga saker under dagen igår vilket var jätteskönt. Nästan så fort jag vaknat, ätit och fått på mig kläder åkte jag med pappa till Kungens kurva. Han skulle till Kvik som vi köper vårt nya kök ifrån och komplettera lite delar, och då hängde jag med då jag har ett par byråar jag ville kolla upp på Ikea. Har förtillfället alla mina kläder i en ful garderob bestående av lådor bakom ett beigt skynke. Har även ett skåp som är rött, hatar rött, som jag egentligen inte använder till något alls. Så planen har varit att slänga ut både skåpet och det beigea skynket och byta ut dem mot en vit byrå och en öppen klädstång.
Fanns dock inget bra alls på Ikea. Byrån jag kollat upp på nätet var grå i verkligheten och alla andra var för små eller för stora. Så blev lite smått irriterad och sprang då, under tiden pappa åkte till Kvik, till Heron City och Mio och dog nöjdhetsdöden. Inredningen inne på Mio var så sjukt snygg, hittade dessutom en byrå som passade måtten i mitt rum som vi beställde hem men den kommer om en vecka ungefär. Lämnade Kungens Kurva jäkligt nöjd alltså. Efter att vi kommit hem satt och skrev lite på min bok ett tag, skrev inlägget om rasism som ni hittar nedanför samt bara tog det lugnt. Hann med en långpromenad på eftermiddagen också innan jag bytte om, sminkade mig, och tillsammans med familjen gick till Ida och Alva. Var där sedan hela kvällen och åt sjukt god mat, skrattade mycket, spelade spel och bara hade en generellt trevlig kväll.
Puss och Kram! ♥
 Bild från promenaden
 Efterrätten var så himla fin att jag behövde ta kort på den, det är äpplen och smördeg formad som en ros ^_^

Rasism

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Hade diskussioner kring detta både under raster och lektionstid igår i skolan och alla sociala medier och tidningar är fulla av bilder där man visar stöd och skickar kärlek till alla drabbade av händelserna i skolan i Trollhättan. För er som total missat det hänt kan jag väl kort sammanfatta det kort genom att säga at det är en 21-årig man som har tagit på sig en Star Wars mask, svarta kläder och tagit med sig ett samurajsvärd. Han har sedan gått in på en skola i Trollhättan och huggit ner ett flertal personer där två stycken dog. En elevassistent och en elev. Man tror att anledningen bakom detta ska vara ett hatbrott och personen bakom dådet gick endast efter personer med utländskbakgrund. Som om vi inte har nog med rasism i samhället redan.
Inte nog med detta i skolan så har det dessutom varit nästan en artikel om dagen i tidningarna om eldning i flyktingläger, folk som demonstrerar mot tiggeri och ett flertal personer som uttalar sig om främlingsfientlighet och pratar om "dem" och "vi". Även fast vi alla är ett enat folk. Ett folk som må prata olika språk, ha olika färg på vår hy, olik tro, olika eder och bakgrunder men vi är alla människor. Det bör ligga i vår natur att hjälpa varandra. Tänk bara på om situationen var omvänd. Om det var du som tvingades sitta på gatan utanför mataffärer och tigga pengar av folk som inte talade ditt språk, som spottade på dig, som sparkade på dig, som eldade upp det lilla du ägde för att du kom och "tog deras land".
Det är dags att kliva utanför lådan nu och se verkligheten för vad den är. Vi måste sluta skilja på människa och människa, vi måste stå upp mot dem som säger annat. Vi måste visa att jämställdhet och frihet vinner över rasism och trångsynthet. Vi måste hålla ihop och förhindra splittringar i samhället längre fram. För fem år sedan lyckades SD ta sig in i riksdagen med 5,9 procent. I det senaste valet fick dem 12,9 procent av rösterna och blev därmed vårt tredje största parti. I ett av våra grannländer, Finland, styr ett främlingsfientligt parti landet så möjligheten att vi också hamnar där är inte omöjlig. Vad är det då som gör att en sån stor del av vår befolkning röstar på ett gäng män och kvinnor vars politik bygger på en ideologi som nervärderar en stor del av mänskligheten endast för att de har en hy färgad något ton mörkare än vi? Jag har ingen aning men hoppas att det är okunskap som styr valet, och jag vet att vi kan med hjälp av varandra sänka antalet väljare med okunskap. Det hade lika gärna kunnat vara du och jag som tvingades sitta på gatan, eller du och jag som blivit nervärderade som mindre värda på grund av vår hudfärg, allt bara om turen fallit annorlunda.
 

Diskussioner

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en riktigt bra dag idag, en dag fylld av diskussioner och kärlek till klasen. Hade ett mindre matte test, en intensiv lektion i SO om andra världskriget, en lektion endast innehållande diskussioner om alt ifrån händelsen i Trollhättan igår till invandringspolitik och feminism. I princip hela klassen, eller utav oss som var där, engagerade sig och deltog stenhårt i vad vi diskuterade. Finns en mindre grupp i min klass som jag tyvärr inte delar några åsikter med alls i princip, och vi är rätt många som inte håller med dem, så blev mycket mellan oss och dem men kunde på något vis lära oss av vad den andra parten hade att säga. Genom argumentation stärker man både sina egna åsikter men får också en inblick av vad den andra parten faktiskt ser som fördelar med sina åsikter. 
Efter diskussions lektionen hade vi lunch, en extremt flummig franska lektion och ytterligare en intensiv lektion fast i NO och sedan var dagen slut. Hann säga hejdå till de flesta jag ville innan jag gick iväg för att hämta Märtis. Inledde lovet med att köpa glass med henne som vi åt ute i höstsolen sen vilket var supermysigt. Har efter det blivit en hemmakväll med henne och Malte då mamma och pappa varit iväg på en tennis match under kvällen. Blivit pizza och idol och sitter nu och slökollar på en Bond film på sjuan. Har sett den ett flertal gånger förut så tror att jag kommer ge upp rätt snart och gå ner till mitt rum istället och kolla på någon serie :)
Puss och Kram! ♥
 Glassarna ^_^

Höstfavorit

Skrivet:    ·  Musik
Den här låten är så klockren på hösten verkligen. Dels för att det är Chris Brown, min babe, som sjunger men också för att texten är så klockren och bara ger mig extrema myskänslor. Lyssnade på den här redan förra året men i och med att hösten dragit igång igen har även denna återvänt till min spellista :)
 
 

Fredag hela veckan

Skrivet:    ·  Allmänt
Har gått runt trott att det varit fredag HELA veckan och varit allmänt borta angående att vi har skola. Kommer inte upp på morgnarna och somnar inte på kvällarna, har tagit ut höstlov i förväg trotts att vi inte får det förens imorgon. Längtar något enormt tills dess att NO:n tar slut imorgon och vi får lov. Inte för att jag inte vill spendera alla dagar med mina vänner utan för att jag behöver sova, vila och ladda upp. Har varit allmänt trött ett tag bara, inte sov trött riktigt utan bara jävligt trött. Behöver en vecka att tänka typ.
Sitter just nu i sängen med pyjamas och fluffstrumpor på mig och bara tar det lugnt. Känner redan nu att jag kommer gå runt med träningsvärk imorgon efter dagens benpass på gymmet men det känns helt okej. Var sjukt omotiverad på att träna idag, alltså sjukt, hade troligtvis inte gjort det om inte Oliver, Erik och Jonte kört dem också. Men när jag väl kom dit fick jag bara en massa power. Stod och gäspade mellan maskinerna men kunde ta ut mig ordentligt och det är det som är det viktigaste. Lever typ för känslan man får efter man har tränat. När man tagit sig hem, duschat, tvättat av allt smink, fått på sig mjukisar och bara vet att man är så jäkla värd att sitta i soffan och ta det lugnt. Kroppen mår bra, jag mår bra, och allt är bara toppen.
Puss och Kram! ♥
 Gammal bild :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Franska middag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har spenderat totalt 13 timmar i skolan idag. Först sju timmars skola och sedan sex timmar med förberedelser för middagen och arbete under middagen. Jag har skrivit förut om vår franska resa vi ska göra, HÄR står mer, och middagen vi hade idag var ett av sättet att tjäna pengar. Våra föräldrar fick helt enkelt komma till skolan, betala en summa för att få middag och sedan avslutande hade vi en auktion där vi auktionerade ut tjänster så som "kratta löv", "komma med nybakt bröd en helg", "tvätta bilen" osv.
Middagen bestod av lite förplock, en förrätt som var en sallad bestående av ett flertal olika grönsaker i en dressing, en varmrätt som var kreolsk fläskfilégryta med ris, efterrätt som var en chokladmousse med grädde och hallon samt kaffe efter det. Jag var i varmrättsgruppen så jag, Victor, Alex, Simon, Alfred och Arvid spenderade cirka tre timmar med att hacka grönsaker, skära kött samt koka själva grytan. Alla, inte bara de i varmrättsgruppen, jobbade verkligen stenhårt och de där första timmarna var det knappt en lugn stund. Hann äta middag lite snabbt innan föräldrarna kom och efter det jobbade vi på rullande band med att få ut alla rätter när de skulle osv. Har skrattat i mängder, sprungit flera gånger i korridoren mellan hemkunskapen och matsalen, skurit alldeles för många oliver och paprikor och bara haft en sjukt bra kväll. Känns som att vi i franskan verkligen kommit varandra närmare efter det här också så kan bara tänka mig hur grymma veckorna med fransmännen kommer bli :)
Puss och Kram! ♥
 Extremt dålig kvalité på bilden men såhär såg dukningen ut :)
 Bilden till vänster är från varmrätten, den till höger förrätten och den i mitten bara en bild under vägen
 Även detta en superful bild men det är efterrätterna ^_^

Palo Alto

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
April är en ung tjej som bor med sin mamma och styvpappa. Det finns mycket kärlek i familjen, men inga regler. Fred är en kille utan gränser som ständigt lever sitt liv på gränsen. Har röker för mycket dricker för mycket och blir hög för ofta. Hans bästa vän Teddy och han tar sig igenom livet ständigt på jakt efter något nytt farligt, sällan lagligt. Men i staden Palo Alto finns även Emily som för att bygga på sin självkänsla ligger med alla hon ser, Mr. B som tränar tjejerna i fotboll och har en crush på April samt Chrissy och Shauna som lever för fester. April lever i en tillvaro där droger och sex ständigt finns runt henne och där hon står mellan två killar, hennes fotbollstränare samt Teddy i hennes klass. Det handlar om att hitta sig själv och försöka förstå vad som är rätt.
Den här filmen var extremt rörig och extremt indie. Gia Coppola som regisserar filmen gjorde sin debut med just den här och jag måste säga att hon gör ett sjukt bra jobb. Filmen är konstig, den är skakig, har konstiga vinklar, flera tysta minuter, korta oviktiga scener precis som alla indie filmer men gillar man sådant ska man absolut se den här. För trotts att jag kände mig riktigt skeptisk till filmen under i princip hela tiden hade den en riktigt stark sista scen som lyfte upplevelsen av helheten. Så det är långt ifrån den bästa filmen jag sett, men jag skulle nog kunna se den igen.
 

Dippar i humöret

Skrivet:    ·  Allmänt
Kommit in i en period av många känslor nu. Känslor som jag inte vet var jag ska göra av, känslor som tar med sig mängder av funderingar och tankar som jag inte vet om jag borde prata med någon om eller om jag bara ska reda ut själv. Detta göra att jag ibland kan bli frånvarande när jag är mitt bland folk, kan sitta och skratta bara för att en stund senare dippa och drunkna i mig själv. Har skrivit ett inlägg om detta förut HÄR och det är väl delar av det som kommit tillbaka. Varit utan alt det så länge att jag glöm hur det kändes men nu när det kommit tillbaka längtar jag tills det slutar.
Men har trotts alla dippar haft en himla trevlig dag. Pratade en del om morgondagens middag idag under franskan bland annat. Vi ska nämligen laga mat till våra föräldrar och syskon imorgon med franska gruppen för att samla pengar till vår resa till Aubagne i vår. Känns jättekul att komma igång med insamlingen nu och laga mat såklart. Lite rädd för att någon av oss kommer göra något helt och hållet fel imorgon så maten blir skit, främst rädd att jag ska misslyckas, men tror inte det. Alla i franska gruppen har koll på läget så jag tror vi kommer klara av det.
Puss och Kram! ♥
Bild från dagens gymbesök :)

White Inspo

Skrivet:    ·  , Inspo
 

En vecka utan plugg

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade veckans första och sista förhör/prov imorse och det känns så sjukt skönt att veta att man står utan plugg i en vecka. Bara tanken på att man faktiskt har tid att kolla något avsnitt av en tv-serie om man vill och att man kan vara med vänner efter skolans slut utan att man missar värdefull plugg tid är så sjukt härligt men också så ovant. Kände mig nästan skyldig när jag nu i eftermiddags satt och kollade på American Horror Story för att hjärnan är så inställd på att det ligger en bok eller häfte i väskan som väntar på att man ska börja läsa igenom den.
Har haft en himla trevlig dag i skolan i alla fall. Är fortfarande extrem trött efter helgen och var på väg att somna till på en av lektionerna innan lunch. Men piggnade till, fick en påfyllning av energin och tog mig igenom dagen med ett leende på läpparna. När jag kom hem satt jag, som jag skrev, och kikade på förra veckans avsnitt av AHS och har efter det suttit och googlat på olika stipendier inför vår klassresa. Fortfarande väldigt osäkert om den kommer bli av, allt hänger lite på om vi får stipendium eller inte men att hitta något som fungerar är extremt svårt. Vissa stämmer in på det vi söker för men deras sista ansökningsdag har redan varit eller så är stipendiumen JÄTTEspecifierade och gäller bara för funktionsnedsatta läkare som reser i kulturellt syfte till ett nordiskt land. Kanske inte just det men ni förstår principen. Har hittat ett par stycken i alla fall så håller mina tummar för återkoppling av dem :)
Puss och Kram! ♥
 Min eftermiddag ^_^

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Alltså jag älskar den här låten så mycket, ger mig bättre humör, massor energi och en enorm lust att dansa varje gång jag hör den. Extrem kärlek!
 
 
 Den här låten är verkligen pepp låt till max!
 
 
 Lennon och Maisy (fån tv-serien Nashville) har släppt ytterligare en ny cover video och den är riktigt jäkla bra. Deras röster låter så sinnesjukt bra tillsammans och låten har ett skönt tempo asbra när man sminkar sig!
 
 
 Även detta är en skön danslåt, och en låt som bara är himla härlig i allmänhet
 
 
 Alltså Ciara is slayyying this song, hennes röst är helt sjuk och låten är extremt bra den med :)
 
 
Hov1 som bl.a. består av Noel, från Zara och Noels podcast "Den fantastiska resan", släppte sin första låt i fredags och den är så grym. Sträcklyssnar på den på riktigt!

Säng dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Själva natten hos Erik kan ha varit den oskönaste någonsin, med undantag för en gång då jag sov på min kompis golv dt var riktigt illa. Nej men grejen i natt var att vi är sex personer som sov i en soffan gjord för två personer. Vi sover alltså tvärs över sängen för att få plats allihopa men något hände under natten som gjorde att all plats i soffan försvann. Så vi låg packade mot varandra på högkant eller hur man ska säga och det var inte ett dugg skönt.
När alla vaknat och vi rest oss upp och lyft bort onödiga kuddar med mera fick vi plötsligt betydligt mer plats så vi spenderade hela dagen i soffan. Kollade på filmen Upp på morgonen innan vi åt frukost men återvände ner sedan och låg i soffan i typ fyra fem timmar. Pratade, halvsov, skrattade och hade riktigt mysigt bara. Mådde allmänt bra hela dagen och efter att jag kom hem från Erik, lade jag mig i soffan med Märtis. Kollade på något program som hette "Heja Sverige" som handlade om ett gäng personer som tävlar i Special Olympics och det var världens gulligaste program. Blev helt varm i hjärtat av det för alla de som deltar har någon sorts diagnos och de är allihopa fyllda med så mycket kärlek och lycka att man bara vill bli en bättre människa :)
Puss och Kram! ♥
 Erik och jag, Tilda när hon lockade Jontes hår samt en bild på fem av oss sex i soffan :)

Lördag kväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft ett sjukt mysigt dygn tillsammans med mina vänner. Lucas, Jonte och Tilda kom förbi här igår på eftermiddagen och då gick vi tillsammans till Erik. Var där i några timmar och bäddade iordning i soffan vi sov i sen, låg och pratade och var allmänt flummiga. Gick iväg till Årsta sen och sushi stället Satzuma Sushi och åt middag där. Det var inte den absolut godaste sushin jag har ätit men den var riktigt god ändå och det var så längesen jag åt sushi att jag bara var glad i allmänhet. Blev en supermysig middag där, en sväng till ICA Årsta efter maten, flummighet till max på väg hem följt av massvis av dömande blickar från förbi passerande men sen tillbaka till Eriks hus i alla fall.
Låg och pratade i ytterligare någon timme innan även Oliver, som varit iväg, kom. Blev lite senare på kvällen en promenad i området och det var sjukaste dimman ute. Hade varit lite dimmigt hela dagen men när vi gick bland husen där på natten såg man inte slutet av vägen på grund av all dimma. Gick och pratade, skrämde upp varandra (främst jag som blev skrämd) och var ute ett tag innan det blev för kallt och vi återvände in och halvkollade på en film och pratade ännu mer. Blev rätt djupa samtal runt midnatt men när klockan närmade sig fem hade konversationerna sedan länge spårat ut totalt.
Puss och Kram! ♥
 Sushiii ^_^
 Bilder från kvällen, när vi var ute, jag, Erik och Jonte i soffan och sen bara ett klockslag

Seg morgon

Skrivet:    ·  Allmänt
Var extremt trött när jag vaknade imorse men var för rastlös för at ligga kvar i sängen. Så klev upp vid halv tio, åt frukost och satte igång och började dammsuga. I och med att vi bygger nytt kök är det KAOS hemma hos oss och det blir lätt dammigt och smutsigt när det står saker överallt. När man dessutom är fem personer varav två, mina syskon, är rätt duktiga på att plocka fram en massa grejer men inte lika bra på att plocka undan kan ni nog dra en slutsats själva av hur det ser ut.
Så dammsög hela mellanvåningen samt min våning, källaren, innan jag blev för trött. Lade mig i sängen och lyssnade på Zara och Noels podcast innan jag somnade. Blev en liten powernap i någon timme där och har väl fortfarande inte riktigt vaknat till ordentligt. Dock kommer några kompisar förbi här om typ 45 minuter då vi tillsammans ska gå till Erik där vi ska sova ikväll, så kinda need to byta om och sminka mig osv nu. Dock står pappa utanför mitt rum med någon elektriker så vet inte riktigt hur jag ska ta mig till badrummet men men, får sätta på pepp musik på högsta volym så jag vaknar till och hoppas att elektrikern går snart.
Puss och Kram! ♥
 

Den 17 oktober

Skrivet:    ·  Allmänt
Fick lite feeling nu på morgonen och satte mig och kikade igenom mina gamla blogginlägg för att se vad jag gjort tidigare år på just det här datumet. Hittade inlägg från 2014, 2013 och 2012 så här nedan ser ni vad jag har haft för mig :)
 
2014:
 
 
2013:
 
 
2012:

 

Om det blev krig i Norden

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade vårt sista prov på två veckor idag och det i SO och det är så jäkla skönt. Har varit alldeles för mycket plugg de senaste veckorna men nu är det enda vi har nästa vecka ett "läxförhör" i matte som egentligen bara ska testa att vi lärt oss något på lektionerna annars är vi helt lediga och veckan efter det sen är det lov. Känns så sjukt bra men himla konstigt att allt gått så fort, känns som september startade nyss, eller som att skolan startade nyss, och nu är det höstlov liksom. Hänger inte med tiden.
Var på en teater idag på eftermiddagen som hette "Om det blev krig i Norden" tror jag och den handlade helt enkelt om det titeln berättar, hur det skulle kunna se ut om det blev krig i norden. Teatern bestod av tre skådespelare som gestaltade ett flertal olika roller och det var sjukt mycket bättre än jag trott. Allt var verkligen spot on och det kändes som om hela nian verkligen fick sig en tankeställare av den pjäsen. HÄR står det lite mer om den. Efter teatern var slut, var även skolan det, så jag, Erik och Jonte åkte in en sväng till gymmet då ingen av oss hann gymma igår. Körde ett ben pass idag och det överförväntan bra viket var asskönt. Har efter det ätit fredags pizza med familjen samt kollat ikapp ett par serier jag halkat efter i vilket varit himla mys. Ska nog kolla ett par avsnitt till innan jag går och lägger mig ikväll, är ju helg imorgon så slipper sätta alarm.
Puss och Kram! ♥
 Empire är så sjukt bra atm att jag har svårt att sitta still när jag kollar på det :)

Sweatshirt wanties

Skrivet:    ·  Kläder
 

Pluggning

Skrivet:    ·  Allmänt
Har nu i tre veckors tid besökt läxhjälpen vår skola anordnar på torsdagar i en närliggande kyrka. På plats finns inga av pedagogerna utan endast frivilliga från området som är specialiserade på matematik och NO, men man får såklart plugga andra ämnen där också, en av de som är där är md och gör nationella proven i matte så det är seriösa personer liksom. Grejen är att skolans vanliga läxhjälpar är lite halvbra, eller det är min åsikt i alla fall, men den här i kyrkan är verkligen bra. De serverar mellanmål där samtidigt som man sitter vid olika soffgrupper/bord och pluggar tillsammans och det är sjukt mysigt på något vis, och dessutom pluggar man verkligen seriöst.
Tilda och jag gick dit idag för att plugga SO, och vi satt där i en och en halv timme ungefär. Kunde gå igenom en hel del och hjälpa varandra då vi hade läst på olika delar av instuderings papperna. Efter ett tag kom Wille också, så då pluggade vi tre. Mot slutet när i princip alla hade gått kom Teodor över till vårat bord men då hade vi suttit fokuserade lite för länge. Blev extremt flummiga alla fyra och satt och skrattade konstant den sista kvarten. Efter att vi alla lämnat läxhjälpen tog jag det lugnt ett tag hemma innan jag satte mig med SO plugget på nytt. Blev ett två timmar pass med plugg då och nu efter det här ska jag gå och läsa det sista i svenska boken samt skriva mitt sista inlägg. För att läsa mina tidigare inlägg hittar ni min bokblogg HÄR.
Puss och Kram! ♥
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Skrattar i mängder

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en riktigt bra dag idag, alltså en riktigt bra dag. Hade ara bra lektioner, och även lektioner jag i vanliga fall inte tycker om gjorde vi relativt roliga saker på. Hade en vikarie på gympan som körde ett sjukt bra pass med oss. Var någon form av cirkel träning med en massa olika styrkemoment som alla var riktigt bra, körde i par ihop med Tilda och vi hade både jättekul tillsammans plus att vi körde fullt ös i alla stationer. Älskar när man har sådana gympa lektioner, ofc är det kul med basket och fotboll osv också men när man får roliga träning där man dessutom tar ut sig ordentligt är det bästa :)
Efter en hyfsat lång dag med nästan bara flummiga lektioner var jag alldeles för hypad så när jag och några andra fån klassen stannade kvar ett tag i korridoren efter skolan för att vänta på Lucas kom jag in i ett sådant humör där man skrattar åt allt. Skrattade tills tårarna rann och jag fått kramp i både kinder och magen. Var så mycket skratt som lagrats i kroppen och bara total bubblade över till den extrema nivån när man nästan skäms över sig själv men inte kan göra något åt saken för att man bara är extremt lycklig. Efter tiden i korridoren skulle alla iväg åt olika håll så gick hem och pluggade. Blev både SO och Svenska och kändes himla skönt att få tid åt det. Har en inlämning i svenska imorgon av åra bokbloggar samt ett prov i SO på fredag så är aldrig en lugn eftermiddag.
Puss och Kram! ♥
 Blev familjemiddag ikväll, sällan vi äter tillsammans hela familjen så mamma såg till att vi gjorde det idag :)

Neon Lights

Skrivet:    ·  Inspo
 

Fullt upp

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en väldigt hektisk dag idag men även en dag med en massa skratt. Tisdagar är som jag skrivit förut vår bästa dag schema enligt. Har två lektioner på förmiddagen följt av en 55minuters rast, ytterligare en lektion, lunch och sen endast en lektion till innan vi slutar. Är dessutom helt okej lektioner de vi har, och den där långa rasten är hur skön som helst. Spenderar nästan alltid den rasten på Uppis, som är högstadiets café och uppehållsrum helt enkelt. Brukar ofta bli flera omgångar kortspel, en väldans massa skratt och bara standard samtal då och det är precis den uppladdningen man behöver på förmiddagen.
Efter att skolan slutat blev det en sväng till gymmet med Erik, Jonte, Lucas och Oliver. Körde ett överkropps pass idag och det var ett sån riktigt bra pass. Kunde ta ut mig ordentligt, lade på mer vikter än jag brukar på många maskiner och körde tills musklerna värkte verkligen. Blev efter en timmes pass en rätt snabbt hemåkning och när jag klev innanför dörren hade jag tjugo minuter på mig att duscha, byta om, äta något snabbt och sedan ta mig iväg till en av familjerna jag barnvaktar hos. Barnen jag passade idag är hur härliga som helst verkligen så var bara kul. Sedan jag kom hem från jobbet idag har det blivit SO plugg och nu ska jag väl snart gå och lägga mig, blev alldeles för sent igår så behöver extra sömn idag.
Puss och Kram! ♥
Plugg selfie :)
 

Orange Is The New Black

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Piper Chapman lever ett normalt liv med sin fästman Larry Bloom. Hon är i trettio års åldern, har ett bra jobb, en snygg lägenhet och har det rätt så stabilt. Ända tills en dag då hela hennes liv vänds upp och ner och hon blir dömd till femton månaders fängelsestraff på grund av att hon smugglat drogpengar åt sin då varade flickvän som jobbade som "drug dealer". Piper Chapman är så långt ifrån tuff och hård man kan komma och kliver in på fängelset livrädd. Till en början gör hon alla fel man kan, men sen börjar hon sakta men säkert lära sig att allt inte alls är som det först verkar.
Jag började kolla på den här serien med anledningen att jag hört mycket bra om den och att jag hade många vänner som kollade på den. Det jag visste om tv-serie var att den handlade om en tjej som blev skickad till fängelse och sen utspelade sig serien kring hennes liv där inne, men serien var och är så mycket mer än det. Det handlar mycket om att vara smart, vänskap, samarbete, kärlek och att alltid göra det bästa av situationen. Trotts att serien utspelar sig i ett fängelse tror jag man kan lära sig enormt mycket från karaktärerna, så om ni precis som jag missade tv-seriens start 2013 sätt igång och kolla nu för de är värd varenda minut.
 
 
 
 

Andra världskriget

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en oerhört lärorik dag idag med fokus på nazismen och andra världskriget. Har tidigare skrivit lite kort om vad som skulle hända nu idag den 12 oktober men har väl inte gått in på det så jättemycket närmare. Helt enkelt det faktum att alla nior i min skolan idag har haft "elevens val", som egentligen inte var något val den här gången, och fått spenderat eftermiddagen lyssnandes på en föreläsning av en överlevare från förintelselägret Aushwitz, samt arbetslägret Bergen-Betltzen, en dam som heter Livia Fränkel.
Vi fick på förmiddagen kolla på film som handlade om kriget. Jag, sju av mina kompisar, och typ trettio andra valde filmen "Der Untergang" som utspelar sig i Hitlers och nazisternas bunker under slutdelen av kriget. Trotts att filmen var på tyska och att jag hade svårt att förstå vilka alla var och hur de hängde ihop måste jag säga att den var sjukt bra gjord och att jag lärde mig en hel del av den. Blev lunch efter det innan alla nior samlades i en kyrka i närheten, då skolan saknar aula, för att lyssna på Livia Fränkel. Föreläsningen var lite enformig ibland, men den var ändå riktigt bra och jag är så sjukt glad över att få ha upplevt detta. Fick som en "smäll på kinden" och ett "juste" moment när det gick upp för mig någon gång i slutet att shit hon har ju faktiskt varit där, hon är ingen skådespelare eller uppläsare av någon annans berättelse utan det här är hennes egna ord. Blev så tagen då på något vis, allt blev plötsligt så verkligt.
Puss och Kram! ♥
 Blev läsning till svenskan också när jag kom hem som för att fylla på med ännu mer info om 2:a WW

Nya skor

Skrivet:    ·  Kläder
 

Utomhus

Skrivet:    ·  Allmänt
Har helt och hållet fastnat i Orange Is The New Black för tillfället och kollar så fort jag får tid över, vilket händer mer sällan än jag skulle vilja. Har flera vänner som kollat på serien rätt länge och därför gått och diskuterat den tillsammans, så började kolla på den på grund av dem men hade så svårt att komma in i den. Kollade utan att riktigt gilla det jag såg och det tog åtta avsitt innan jag nu känner riktig kärlek för den. Så om ni funderat på att kolla på OITNB men inte gjort det, ta er tiden att göra det och ha tålamod.
Men har inte suttit inne och kollat på serier hela dagen utan drog faktiskt iväg till Söderbysjön på förmiddagen med mamma, Märta och en kompis till Märta för att knäppa lite höstbilder. Lyckades dock pricka in de timmarna på dagen när det var minst sol och fick gå runt ett bra tag och bara vänta på bättre väder. men blev ett par bilder i alla fall och ett par av de blev faktiskt rätt okej. Var dessutom himla härligt att få vara ute i naturen men det var extremt kallt så hade halvt köldskadade händer när jag kom hem. Smällar man får ta dock för det var värt det :)
Puss och Kram! ♥
 En av många bilder tagna idag :)
 
 

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Den här låten ger mig liv typ, så sjukt fin text verkligen och allt med den är bara så klockrent och perfekt!
 
 
 Ytterligare en Jonas brother har gett sig in i fighten om en karriär utanför pojkbandet. Han kommer aldrig bli lika bra som min babe Nick Jonas, men den här låten är himla bra ändå. Mycket energi :)
 
 
 Skitgammal låt jag hittade på nytt för någon vecka sedan och började lyssna på, och nu älskar!
 
 
 Trodde aldrig att jag skulle sitta och lyssna på e Loreen låt som en seriös låt, men den här låten är verkligen bra på riktigt. Den där lugna djupa känslan som ligger lite i bakgrunden genom hela låten ger mig rysningar och gör låten så sjukt bra.
 
 
 Har lyssnat på den här låten i en-två veckor nu och gillar den bara mer och mer, låten lyfter så otroligt snyggt i refrängerna att bara det är anledning att lyssna på den :)
 

Myskväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en rätt produktiv dag idag, eller mer än jag först trott i alla fall. Drog upp till Globen  tillsammans med mamma och Märta direkt eter frukost. Lämnade in ett par byxor och en jacka hos skräddaren samt lyckades hitta nya höst/vinterskor där uppe. Skorna har verkligen varit ett akutfall ett bra tag då mina gamla är extrem trasiga, så känns superskönt att ha fixat det.
Kom hem efter det och spenderade nån timme i soffan, åt höstens första morot (äter morötter i mängder under hösten av oklar anledning, alltid varit så) samt kollade på första avsnittet av American Horror Story säsong 5 och den verkar lovande så kommer fortsätta kolla. Senare på eftermiddagen kom Tilda och Lucas förbi i alla fall och då gick vi tillsammans till Erik dit även Oliver kom sen. Blev en sväng till ICA Årsta för att komplettera lite grejer till middagen innan vi satte igång och laga mat. Blev urgoda quesadillas, men var alla i halvt mat koma efter maten så blev en promenad i området. Var ute två gånger och hade fett mysigt utomhus, blev mycket skratt, halvdjupa samtal och en väldans massa flummighet precis som alltid sena kvällar. Hade en sån sjukt mysig kväll verkligen, en sån kväll där man går hem helt varm i hjärtat bara för man är så lycklig. Älskar sådana kvällar, de är så sjukt viktiga verkligen :)
Puss och Kram! ♥
 Maten ^_^
 Och sen två bilder från kvällen bara :)

Prov fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Turn up friday you guys och som vanligt kunde fredagen inte kommit bättre än nu. Har varit en dag med mycket fokus på prov, fick tillbaka resultatet på två prov ett i Matte och ett i Franska, fick reda på att vi kommer ha ett prov i SO nästa vecka och sen såklart hade vi ett prov, det där jäkla NO provet jag slitigt med HELA veckan men jag är bara glad angående det. Tror att jag kunde rätt svar på allt, plus att jag klarade sista uppgiften på provet som vi blivit varnade för skulle vara jättesvår. Var så sjukt skönt att kliva ut ur klassrummet och ha koll efter att ha suttit hela terminen totally clueless och i princip inte förstått att ämnet vi jobbade med hette Fysik.
Blev efter skolan en sväng till ICA med Jonte, Tilda, Lucas, Erik och Oliver då vi ska träffas imorgon men inte pallade köpa alla matgrejer då. Lyckades efter mycket om och men köpa allt vi skulle och började efter det röra oss hemåt. På hemvägen räknade Lucas ut att det var 100 dagar sedan vi alla träffades första gången och det är så sjukt att vi hållit ihop i 100 dagar redan. Känns som att vi nyss träffades blandat med att vi varit vänner i flera år :) Efter att vi splittrades gick jag hem och åt någon form av middag innan jag gick iväg till en av familjerna jag barnvaktar hos och passade barnen där i ett par timmar. Blev en himla mysig kväll med de, det är fett söta barn och de är hur lätta som helst att passa så lämnade de glad helt enkelt.
Puss och Kram! ♥
 Bild tagen precis innan jag började blogga :)

3 saker

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Listan är tagen från Andrea Hedenstedts blogg
 
3 saker jag ser fram emot
- Föreläsningen om 2:a världskriget på måndag
- Höstlov
- Julen (jättelångt kvar, jag vet, men håller på att längta ihjäl mig)
 
3 saker jag gillar
- Genuint snälla människor
- Mina vänner
- Sommaren
 
3 saker jag inte gillar
- Att mitt hår börjar bli frissigt och torrt pga. kylan
- Att jag fryser konstant för att det är så kallt överallt
- Folk som bitchblickar än utan anledning
 
3 saker jag borde
- Gå och lägga mig because klockan är halv elva och jag ska upp tidigt imorrn...
- Plugga lite mer No men jag är för trött
- Gå och lägga mig
 
3 saker jag blir lugn av
- Långa kramar
- Musik
- Personer jag gillar
 
3 saker jag blir stressad av
- Att inte förstå
- Skolan
- Folk som försöker för mycket
 
3 saker jag önskar mig
- Ett mirakel balsam som fixade mitt hår
- Riktigt lång sovmorgon imorgon (fredag alltså då jag skriver inlägget på torsdag kväll)
- Riktigt mysiga höstskor
 
3 saker jag ska göra i helgen
- Sova ut ordentligt, as usual
- Vara med mina vänner
- Försöka köpa skor
Bild från förra hösten :)

No plugg

Skrivet:    ·  Allmänt
Är så extremt trött just nu och så uppfylld av NO formler och irritation och ilska för min lärare att jag inte riktigt vet vad jag skriver. Har, som jag nämnt tidigare under veckan, ett stort prov i NO imorgon i Fysik och det är så mycket konstiga grejer man ska kunna. Har även fått höra av andra som gjort provet att delar av det man ska kunna är saker vi inte ens jobbat med i skolan så har behövt läsa igenom basically allt på nytt idag och försökt trycka in extra information i hopp om att det kan hjälpa mig imorgon. Orkar bara inte sänka mig i något ämne nu i nian, speciellt inte med tanke på att det här är den enda fysiken vi kommer jobba med under den här årskursen så betyget jag får nu är betyget jag söker gymnasium med.
Gick iväg på läxhjälpen jag och Tilda var på förra torsdagen i kyrkan idag igen, denna gång även med Erik, Jonte och Lucas. Lucas som går i en annan klass har redan haft provet men vi andra fyra kunde hjälpa varandra att plugga och även få hjälp av de speciallärare som finns närvarande. Fick sjukt mycket hjälp på en hel del saker och gick där ifrån med en massa nya och bra grejer. Känns väl lite halvbra att allt detta kommer dagen innan provet men bättre sent än aldrig kan jag känna. Efter nån timme på läxhjälpen blev det även en sväng på gymmet där jag hade leg day idag. Körde rätt hårt så hade svårt att gå efteråt, men tog mig hem, duschade och åt middag och har sedan dess pluggat NO då, fast kan inte säga att jag kämpat sådär jättehårt. Lite för trött för att fokusera tyvärr.
Puss och Kram! ♥
 Tb till när plugg inte ens existerade...

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Konstig dag

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Har varit en riktigt konstig dag idag på något vis. Fick välja vilken inriktning vi vill besöka gymnasium till i morse, jag valde Samhällsvetenskapliga programmet och Estetiska programmet, båda högskoleförberedande, och sedan någon gång i nästa vecka eller ett par veckor framåt får vi veta vilka gymnasium vi kommer få besöka som har dessa linjer. Har ju vissa jag hoppas på att få men får se, man fick inte önska gymnasium nämligen utan man blir tilldelad tre stycken att besöka.
Den lektionen följdes av engelska, teori på gympan om idrottsskador, språk där vi i franskan fick skriva brev till de franska eleverna för att lärarna ska kunna passa ihop oss med någon som är lik en själv när de kommer och bor hos oss i februari, en var det lunch, håltimme och slutligen svenska. Håller ju på med att läsa böcker om andra världskriget i svenskan och vi ska ha läst klart böckerna om en vecka. Jag ligger för tillfället på sida 150, och min bok har 350 sidor typ så det är ju lite lagom segt. Men efter den lektionen gick jag iväg och hämtade Nisse på skolan. Passade honom i en och en halv timme innan jag lämnade honom på hans träning och gick hem. Har efter det ätit middag och pluggat lite NO, men det är fortfarande så tråkigt att jag smäller av. Hittar 25 tusen andra saker som är roligare att göra hela tiden och får jättesvårt att koncentrera mig men det är bara att fortsätta...
Puss och Kram! ♥
 Snabb selfie innan jag gick iväg och hämtade Nisse
 Dagens outfit- Kofta: Vila     Linne: Odd Molly     Jeans: Crocker

The Lifeguard

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Leigh arbetar på en tidning i New York, hon har ett förhållande med sin chef, hon har en lägenhet i city och lever livet som för många skulle vara en dröm men inget är rätt. Snart förlovar sig chefen med en annan tjej, jobbet känns avlägsnare än förut och efter att hon gjort ett reportage om "animal abuse" bryter hon ihop total och bestämmer sig för att flytta tillbaka till platsen hon senast var lycklig på. Staden hon växte upp i och huset hon växte upp i. Leigh flyttar in hos sina föräldrar, tar ett jobb som livvakt vid en pool precis som när hon gick i HIgh School och umgås med sina gamla HS vänner också. Hon närmar sig trettio men lever livet som hon var sexton igen. Efter en kväll tillsammans med ett par sistaårs elever finner Leigh tröst i en av killarna där, Jason. Men snart övergår vänskapen till förhållande, något som inte uppskattas av omgivningen.
Den här filmen var tjugo gånger bättre än jag någonsin kunnat tro. Den var så sjukt fin och riktigt välgjord. Skådespelarna var riktigt duktiga och filmen hade en liten indie känsla över sig utan att bli för mycket. Lite "klassik romantisk" och det vanliga budskapet att man ska leva i nuset och så vidare, fast den är  ändå så långt ifrån det man kan komma, svårt att förklara utan att avslöja för mycket men den är verkligen ett enormt stort tips!
 

Djupt ner

Skrivet:    ·  Allmänt
Studiedag idag kunde inte ha kommit bättre. Jag har varit så otroligt trött den senaste tiden, sovit dåligt på nätterna, fått känslovåg efter känslovåg, känt mig ledsen vissa stunder för första gången sedan i mitten av sommaren, gråtit verkliga tårar, analyserat livet grundligt och bara känt mig som en sömngångare. Alla dessa känslor och tankar har legat och gnagigt under ytan ständigt bortknuffade av enorma mängder lycka, men aldrig riktigt borta helt. Så a day off het utan planer, helt själv behövdes som attan.
Självklart har jag pluggat, jag har kollat på serier, men jag har också suttit och lyssnat på musik som betyder obeskrivligt mycket för mig och bara släppt alla väggar. Det är den tiden i månaden nu när alla känslor förstoras, men det var så länge sedan sist att jag glömt hur det kändes att känna sig tom. Har verkligen ingen anledning till att känna mig ledsen förtillfället men ibland bara blir det så. Ibland måste man gråta för att kunna känna lyckan ordentligt. Blev en gymsväng på eftermiddagen med Erik, Oliver, Jonte och Lucas och nu på kvällen en SJUKT bra film jag skriver mer om imorgon. Ska efter det här stoppa i mig en Alvedon för min mensvärk is killing me och efter det gå och lägga mig. Behöver någon extra timmes sömn i natt känner jag.
Puss och Kram! ♥
 Dagens outfit samt delar av NO plugget
 Basically dagens lunch :)

Woman crush-Elsa Hosk

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Glad måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Var extremt otaggad på allt imorse. Var skittrött efter att jag knappt sovit något i natt, var allmänt irriterad på mänskligheten och bara kände inte för att göra något alls i princip. Men efter en halv lektion med mina vänner var jag glad igen, så tacksam för att jag har det så. Inte haft en "sur dag" på flera månader i skolan verkligen. Var generellt en bra dag typ under både lektions tid och mellan lektionerna, fick även tillbaka ett prov och ett läxförhör med bra resultat. Det enda negativa nu är NO provet vi ska ha på fredag i fysik som jag tidigare nämnt att jag inte har någon koll alls på, för det har jag verkligen inte.
Efter skolans slut gick jag, Tilda, Erik, Lucas och Oliver först hem till Tilda och tog en snabb promenad med hennes hund innan vi drog upp till Globen. Några av oss behövde köpa lite grejer där så fixade det och var där uppe ett tag innan vi gick hem till Tilda igen. Satt där oh pratade, kollade på någon zombie film som var absolut över förväntan bra och tog ytterligare en promenad med hunden. Passade på att i samma veva gå och köpa mat som vi sedan lagade hos Tilda, blev pasta pesto och ännu fler samtal om allt och fler skratt innan vi splittrades. Då vi har studiedag imorgon har jag möjlighet att sova ut ordentligt imorgon bitti. Ska även försöka klämma in lite plugg, ett besök på gymmet och kanske träffa lite kompisar men får se hur det slutar.
Puss och Kram! ♥
 Kvalitén är fruktansvärd men det är how ever Erik och jag hos Tilda :)

4 Rihanna by Todrick Hall

Skrivet:    ·  Musik
Så sjukt duktig kille verkligen och jag har ett flertal gånger sett hans olika cover videos men tror aldrig att jag lagt upp någon av dem här. Kände att det var dags nu helt enkelt bara för den här är så jäkla klockren och perfekt. Om ni har total missat vem Todrick Hall är hittar ni hans Youtube kanal HÄR där han postar liknande cover videos regelbundet :)
 
 

Vila och uppladdning

Skrivet:    ·  Allmänt
Inga måsten, inga krav bara en lugn dag med serier och en långpromenad. Hann kolla ikapp mina tre tv-serier som kommer ut på tisdagar allihopa, Nashville, Empire och Sceam Queens, fick tid ensam i huset vilket jag på senare tid börjat uppskatta mer och mer och som jag sa hann jag ta en lång promenad ute i den friska höstluften. Så enkla grejer egentligen men som jag nu inte fått göra på över en vecka och saknat något otroligt. Har fått ladda upp batterierna lite grand och samlat krafter inför en ny vecka.
Har börjat analysera det här med tröttheten mer och mer de senaste veckorna. Minns när man som liten fick höra att "tonåringar är så trötta hela tiden, de bara sover. De prioriterar vänner över familjen och när de väl är hemma sitter de bara på sitt rum" och jag satt där som nioåring och ba va? Hur kan man inte vilja spendera varje vaken sekund med sina föräldrar och syskon? Förstår nu varför tonåringarna då bara sov och ville vara med vänner hela tiden för jag är där själv. Vet inte när det hände, eller hur, men nu finns det inget bättre än att sova och vara med vänner. Självklart älskar jag min familj över allt annat men de förstår mig inte på samma sätt mina vänner gör. De har inte samma humor som jag, samma bekymmer som jag, samma upplevelser, samma tankar och samma längtan som jag. De är 30 år äldre än jag och 2/7år yngre än jag, vi upplever inte världen på samma sätt alls. Parallella världar på något vis.
Puss och Kram! ♥
 Åt inga kanelbullar idag men blir en gammal bild på det idag ändå för att det är kanelbullens dag :)

New In

Skrivet:    ·  Kläder
En contour brush från Åhléns
Svart stickad tröja och vit kabelstickad från Gina Tricot
 
Närbild på borsten och tröjorna samt alla påsar
Tre trosor från Gina Tricot
Tränings bh och löpartajts från Intersport

October 3rd

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag som hade planer på att göra absolut ingenting idag fick istället fullt upp. Redan efter frukost imorse gjorde jag mig iordning och åkte iväg till Farsta Centrum med mamma. Jag har behövt nya kläder hur länge som helst, höstkläder, träningskläder, nya skor, en jacka osv. Så idag såg vi till att fixa delar av det. Skor som var prio ett hittade vi inga men blev en del andra grejer som kommer upp här imorgon. Efter ett par timmar där behövde vi rulla hem igen då familjen skulle iväg på fest och några av mina vänner skulle komma hit.
Hann typ kliva innanför dörren, fota alla kläder och packa in dem innan Oliver, Erik, Tilda, Lucas och Jonte kom hit. Var ute i trädgården ett tag i det relativ varma vädret innan vi gick till ICA för att köpa grejer till middagen. Hade lite svårt att bestämma oss men blev efter mycket om och men Tacos trotts vårt totala misslyckande förra gången. Gick betydligt bättre nu, maten blev jättegod och alla var glada. Tog en promenad efter middagen och gick runt ett tag i området hypade som attan innan vi gick hem hit igen och kollade på Mean Girls (obviously eftersom det är October 3rd idag) och för att vi sa typ i somras att vi skulle se filmen tillsammans på just den tredje oktober. Var första gången för några av killarna medan jag och Tilda kunde quota i princip alla konversationer filmen innehåller. Har säkert sett den tio gånger, minst. Blev en sjukt bra October 3rd och en himla mysig och rolig lördag verkligen, väldigt glad generellt nu :)
Puss och Kram! ♥
 På väg till affären samt Lucas, Jonte, Erik och Oliver när vi var där
 Nu ser maten för jävlig ut men det var gott haha :)
 Oliver, Erik och jag medan vi kollade på filmen samt jag och Tilda när vi var ute på andra promenaden

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Det här är favoritlåten just nu, har haft extremt svårt för svensk musik tidigare men nu är det nästan det enda jag lyssnar på. Just denna låt är så bra och så proppad med pepp att jag blir skitlycklig varje gång jag hör den :)
 
 
 Alltså Chris Brown, behöver jag säga mer?
 
 
 Har hört talas om Silvana Imam ett tag nu men aldrig lyssnat på hennes musik tills för någon vecka sedan när jag hittade låten "För evigt" med henne. Detta är dock min favorit med henne, sjukt grym tjej och låt!
 
 
 Gillar verkligen The Neighbourhood och detta är deras senaste låt. Sjukt mysig verkligen!
 
 
 Lorde har ny musik, är jag glad? JA! Riktigt bra danslåt och bara låt generellt så ett stort tips.

Fredagsmys

Skrivet:    ·  Allmänt
Veckans sista prov är skrivet och jag skulle så gärna vilja sitta här och skriva att det superbra. Att jag kunde allt och att det inte finns någon ångest alls kring just det provet, men då skulle jag ljuga. Var två delar av franska provet och den första delen gick hyfsat bra men den andra delen som bestod av en uppsats vi skulle skriv om en person vi fick bild på gick inte alls bra. Total chansade igenom hela uppsatsen och glömde bort alla ord, även de grundläggande typ så får se hur det gick sen och hoppas att man kan få bra betyg för att man försökte i alla fall.
Men trotts att provet gick dåligt, att skolan bara hade dålig sylt till pannkakorna vid lunchen och att vi fick nya läxor i två ämnen var jag extremt glad bc det är fredag och jag behöver helg så mycket just nu. Spenderade även eftermiddagen med Lucas, Oliver, Erik, Jonte och Tilda hos Erik främst. Var ute ett tag innan vi gick till honom där vi spenderade kvällen. Åt middag på en pizzeria i närheten, tog den vanliga promenaden till ICA i Årsta och blev en väldans massa prat och skratt, slökollade även på lite film osv. men hade en väldigt mysig kväll. Ultimata fredagskvällen helt enkelt och imorgon och en himla bra start på helgen, ska se till att sova ut ordentligt imorgon och verkligen inte göra någonting.
Puss och Kram! ♥
 Bild från promenaden samt middagen ^_^

Läxstöd

Skrivet:    ·  Allmänt
Alltså att starta dagen med bild provet imorse var både bra och dåligt måste jag säga. Var ju helt slut efter att ha suttit i en och en hav timme och skrivit prov om konstverk, konstnärer och olika tidsepoker för konststilar men var ändå hyfsat bra att starta dagen med det så man inte var trött redan innan. Blev en rätt flummig dag efter det helt enkelt, dessutom är ju torsdagar som jag skrivit förut en av våra skönaste dagar. Gillar alla ämnen vi har mer eller mindre så blir en himla trevlig dag.
När skolan var slut gick jag och Tilda till ett av de tre läxstöd skolan har i veckan. Just detta på torsdagar hålls i en närliggande kyrka och "drivs" av vuxna i området som är specialiserade matte lärare med mera. Jag och Tilda var dock där för att plugga franska då vi har prov imorgon och det var en hel del andra från franska gruppen där så vi kunde ta hjälp av varandra. Dessutom bjöds det på mackor, té och kaffe mm så vi kunde äta mellis där samtidigt. Jag hann bara vara där i lite mer timme ungefär innan jag skulle iväg och jobba. Barnvaktade i några timmar, innan jag gick hem och möttes av inte bara familjen utan även mormor och morfar och kusinerna. Var hur mysigt som helst verkligen, men blev bara en snabbis med de också då jag suttit och pluggat i två timmar nu ungefär. Har en SO inlämning kvar att göra innan jag ska lägga mig och ingen kunde vara gladare än mig över att det är fredag imorgon verkligen. Extremt skoltrött för tillfället.
Puss och Kram! ♥
 Mormor hade bakat en äpple och hallon kaka som vi åt till efterrätt, hur god som helst :)

Hello October

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design