Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

The Dizzy Challenge

Skrivet:    ·  Videoinlägg

Det här var en av sakerna jag, Tove och Jossan gjorde i fredags haha. Vet dock inte vad som hänt med mitt redigerings program men sista delen i videon är bara ljud. Hoppas det är ok ändå :)

Skrivmode

Skrivet:    ·  Allmänt
Har precis kollat färdigt på Modern Family efter att jag sett alldeles för många avsnitt (är beroende, skrattar ihjäl mig typ) och sitter nu och hjälper Malte med engelska läxan. Borde egentligen sitta och jobba med min svenska text nu men tog lite tid och gjorde ett blogginlägg istället, bra prioriterat. Nej men jag kan behöva längta lite efter att få göra något för att idéerna ska komma till mig typ.
Jag vet inte hur ni är som personer. Ni kanske total hatar att skriva texter i svenska och engelska och helst slipper det, men när man ska skriva berättande texter eller intervjuer så tappar jag helt bort fokusen från allt annat och blir allmänt glad. Det kräver dock att jag är inne i ett skrivmode för annars sitter jag bara och tittar på den vita skärmen/papperssidan och vill springa där ifrån. Men är jag sugen på att skriva så vill jag helst inte sluta. Så kommer stänga ner internet ett tag och ägna mig åt svenska intervjun :)
Puss och Kram!♥
 
Modern Family plus Toast och Paprika asså bästa kombon!

Nej måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Gillar inte måndagar, det är en väldigt dålig dag på alla vis. Helgen är slut, jag är alltid jättetrött och sen har vi ett väldigt dåligt schema. Går i skolan alldeles för länge och sent på eftermiddagen har vi teknik och det kräver rätt mycket fokus osv, då vi håller på med ekonomi-planering av en bro vi håller på att bygga. Blir rätt dålig kombo alltså.
Var med Jossan nu på eftermiddagen. Vi hann inte göra så jättemycket men gick igenom engelska glosorna vi tydligen har tills imorrn samt satt och pratade. Sen drog hon och kollade på Toves match men jag hade lite grejer jag behövde göra här hemma. Så nu sitter jag och taggar inför dansen och lyssnar på musik #klassiker
Puss och Kram!♥
 

Friends with Benefits

Skrivet:    ·  Allmänt
Jamie och Dylan har båda precis blivit dumpade men när Dylan fyttar till New York hittar de varandra och en stark vänskap växer fram. Under tiden diskuterar de allt dåligt med relationer och bestämmer sig för att ha en egen variant av förhållande. De är bästa vänner, men de ligger med varandra. Inget dejtande, inga jobbiga samtal, enkelt och bra. Typ.
Jag gillade den här filmen riktigt mycket. Den innehåller många fina filmcitat och satt och skrattade högt flera gånger. Justin Timerlake och Mila Kusin är prefekta för rollerna och att Nolan Gould från Modern Family är med gör ju inte saken sämre på något vis. Löv it!
 

Sjukt rolig helg

Skrivet:    ·  Allmänt
Har spenderat hela i en stor bäverdräkt vid Åhléns. Vet inte om någon av er var där men det var sjukt mycket folk och det var grovt varmt men det var faktiskt riktigt kul. Blev så van vid att gunga runt och vinka till alla så när vi fått av oss dräkterna och skulle till tuben var jag nästan på väg att börja vinka till alla.
Vi var en riktigt bra grupp oxå. Jag hade ju med mig 8st som jag kände men har verkligen haft chansen att lära känna de andra fem under helgen och alla var så shyssta. Körde runt med alla lixom :) Sen var det yttligare ett gäng djur och hela orkestern i samma vilorum som oss men vi va typ inte med de. Just nu är jag bara trött och sitter typ och nickar till lite men känner på mig att jag kommer sakna de där varma djurdräkterna sen asså. Vill göra det igen! :)
Puss och Kram!♥
 
 

Myskväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade bästa kvällen igår tillsammans med Becka, Elin, Tove och Jossan. Skrattade så jag fick ont i magen typ hela kvällen, och sen sov jag och Tove hos Jossan. Var verkligen en sån kväll man kan behöva ibland och körde mobilfritt så satt och pratade om massa random saker och talked about love typ haha.
Puss och Kram!♥
Bara massa gottiga grejer!
Drog till en godisaffär där de hade amerikanskt godis ^_^
Tove och Elin ♥
Fluff!
 

Inspo

Skrivet:    ·  , Inspo
 
 

Beyoncé och Jay-Z

Skrivet:    ·  Allmänt
Shit vad jag grät, så fint!

Orientering

Skrivet:    ·  Allmänt
Som vanligt fick vår klass den tidigaste starttiden så vi skulle vara i skolan fem i åtta. Det regande konstant och jag och Oliver var en av de åtta som fick springa iväg först och då hade vi 75minuter på oss att hinna till 12 utsatta kontroller. Så det vi fick göra var alltså "poäng-orientering", kontrollerna ger antgingen 10, 20 eller 30 poäng beroende på svårhetsgrad. Vi klararde alla utom 2 och hann in med god marginal men fy fan vad blött det var.
Till en början hoppade jag över vattenpölar och vi försökte undvika tjärr mm. men sen var det bara att inse att det inte gick. Sprang runt i decimeter högt vatten på många ställen och när vi äntligen var färdiga och kom in i nån värmestuga var jag TOTALT GENOMBLÖT! Så blev varm dusch när jag kom hem och sen möttes jag, Tove och Jossan hos Jossan och kollade på LOL så nu är jag glad igen haha.
Puss och Kram!♥
 Blev en gammal bild från London bara för ja hade lust haha :)
 

Hatkärlek

Skrivet:    ·  Musik
Den här låten är så dålig att den blir bra.
Sträcklyssnar!

Sjukt kallt

Skrivet:    ·  Allmänt
Helt plötsligt försvann alla spår av värme asså på den korta vägen från mitt hus till skolan håller mina händer på att frysa sönder och vi ska ha orienteringsdag imorrn. Vilket betyder att vi kommer vara hela dagen i skogen i Ågesta och där finns det inte hus man kan gå in i eller så. Kommer ladda upp med fodrade löpartajts, fyra jackor, mössa och vantar men kommer troligtvis frysa ändå...
Gick till Tove efter skolan tsm med Jossan och gjorde varm choklad. Hann dock inte vara där jättelänge då Tove skulle på tyska så jag och Jossan följde med henne tillbaka till skolan och gick runt i våra gamla korridorer osv. När Tove var klar drog alla tre till Coop och köpte mat osv till imorrn och sen satt vi i typ två timmar i ett omklädningsrum på IP haha. Va fett mysigt :)
Puss och Kram!♥
 Jossan ville inte ha varm choklad så hon körde utan grädde (drf hon inte fick va med på bilden)
 

Nytt intresse

Skrivet:    ·  Allmänt
Har aldrig varit en del av youtube mer än som användare av musiken. Men har mer och mer börjat ta mig tid och kolla på videos så jag tänkte tipsa om några kanaler jag ÄLSKAR!
 Både älskar Troyes musik och hans videos. Älskar hans "Daily vloggs" och alla hans videos med Tyler Oakley
 
Danny och Paul gör massa bra peppvideos, dessutom är de sjukt snygga... :)
 
ClevverTV gör min dagar, både skrattar och gråter (inte riktigt men typ haha)
 
 

Infomöte

Skrivet:    ·  Allmänt
Har nog inte berättat planerna inför helgen här på bloggen men jag + 14 andra i min ålder ska vara stora gosedjur vid Åhléns nu i helgen. Så idag var vi inne på mammas jobb och åt pizza medan vi fick massa info om helgen samt testade kostymer. Jag har sötaste bäverdräkten och själva grejen är att vi ska vara svenska djur så de andra är grodor, vargar, rävar, kossor mm.
Jag hade fått med mig 8pers så vi var största gänget, idag fick dock vi inte jättemycket tid att prata med de andra oså men ska bli kul att lära känna de nu i helgen. Så de jag känner är Tove, Jossan, Siri, Liv, Johanna, Selma, Alva och Minna så helgen kommer bli så grym. Har nu lust och tid får ni ju jättegärna svänga förbi Åhléns City i T-Centralen :)
Puss och Kram!♥
Pizza ^_^ ^_^
 
Och här är hela gänget haha, jag är bävern som står upp längst till vänster
 

Vasaloppssnurror

Skrivet:    ·  Recept
Ingredienser:
50 gr jäst
2,5 dl vatten
250 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
13 dl vetemjöl
2 tsl bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:
50 gr riven mandelmassa
50 gr smör
0,5 dl socker
0,5 dl blåbärssylt

Garnering:
100 gr smör  ( gick åt betydligt mindre)
Strösocker
 
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt, häll över jästen och rör så att jästen löser sig.
Rör sockret smidig med smöret, gärna med elvisp. Blanda ner smörblandning och ägg med degspadet.
Blanda mjöl med bakpulver och salt, häll i bunken och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.

Blanda mandelmassan med socker och smör.

Tag upp degen och kavla ut till 2 rektanglar ca 20*55 cm.
Bred på mandelmassefyllningen och därefter blåbärsylten på den ena plattan och lägg den andra ovanpå och tryck till.
Skär ca 2 cm breda remsor, tvinna till snurror och lägg på pappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 min. Grädda 8-10 minuter i 250 grader. Låt svalna.
Smält smöret, pensla bullarna och doppa i socker.
 

Måndagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter skolan drog jag, Malte, Märta, mormor och morfar till Nacka Forum då Malte skulle shoppa typ. Han fick det i present när han fyllde år men jag och Märta fick följa med. Malte fick några riktigt snygga tröjor och jag köpte trosor, sen svängde vi förbi yoghurtshoppen oxå och fikade där. Asså yoghurtglass kan ju vara något av det bästa som finns right?
Kom nyss hem från dansen där vår lärare bestämt sig för att byta koreografi. Jag var typ så lost och vevade runt lite all over the place i hopp om att jag gjorde rätt. Men får ge det mer fokus och verkligen satsa nästa vecka. Så jobbigt att känna sig dålig, så får försöka träna hemma elr nåt. Aja har elevens val imorrn men ska va m. på luciatåget i år igen så är kör för mig halva dagen #pepp
Puss och Kram!♥
 Mormor joinade min selfie
 Yoghurtglass ^_^

Dagens outfit

Skrivet:    ·  Kläder
 

Mormor och morfar

Skrivet:    ·  Allmänt
Vid kl. 12 idag typ kom mormor och morfar hit så började med en storfika. Jag stod hela kvällen igår och slet med bullbakning men shiet vad goda de blev. Bullarna jag bakade kallas vasalopps-snurror och är typ en blåbärsbulle med mandelmassa. Asså den är så god, och det var värt allt slit verkligen :)
Efter att vi fikat tog vi en sväng till globen då mamma och Märta behövde köpa varsin smågrej så vi drog upp alla tillsammans. Var himla mysigt och då mormor och morfar inte varit på tolv (området under Tele2 arena) så gick vi igenom där oxå. Fick med mig en mascara oxå från H&M, då den ja har nu är på väg att ta slut, men annars gick vi bara. Nu har vi ätit jordens godaste kalkon rätt och ska kika på parlamentet ikväll, har missat alla avsnitt den här säsongen så känner att det är dags att kolla nu :)
Puss och Kram!♥
 Längst bort är en äpple-och musli kaka som mormor gjort och på det stora blå fatet är bullarna
 En bild på mej oxå  #selfiesforlajf

Ed Sheeran

Skrivet:    ·  Musik
Tror det här är 5 gången jag skriver om hans musik i ett separat inlägg. Ni förstår inte hur mycket jag älskar hans musik. Jag dör lite varje gång jag lyssnar på de och hela hans senaste album X finns bland mina spellistor på spotify. Senaste cravingsarna från honom är de här tre låtarna, har säker lagt upp de förut men men. Just needed to share them.
 
Den här låten är bra i alla lägen, lyssnar på den jämt!
 
Gråter så mycket varje gång jag lyssnar på den här. Blev tårögd en gång på t-banan haha
 
Den här har varit min favoritlåt sen jag och Frida var hos mormor och morfar i början av sommaren

Spring spring

Skrivet:    ·  Allmänt
Var lite motvilligt jag drog på miglöpartajtsen imorse. Tänkte igår kväll att jag skulle sticka ut innan frukost men när jag vaknade och kände att det luktade nybakt bröd fick maten komma i första hand. Så efetr att jag knallat runt själv i huset ett tag, då resten av familjen åkt på Maltes match, och allt jag ville var att duscha bestämde jag mig för att sticka ut och springa. Förstod ni min logik haha?
Aja gick helt ok,jag har sedan länge märkt att min kropp inte kan träna om det är för varmt. Min ansikte svullnar upp och har får jordens huvudvärk. Det var inte så värst varmt när jag sprang iväg så jag tänkte att det nog skulle bli en bra runda. men sen kom värmen så hann bara va ute i 40min. Bättre än inget iaf :)
Puss och Kram!♥
Fokusen försvann på den här bilden men hoppas de är ok :)
 
Blev fruktsallad till lunch, så gott!

Pluggtips 3

Skrivet:    ·  Allmänt
Det är typ vetenskapligt bevisat att text och musik funkar ihop. Vet att det kör ihop sig med mitt första tips men om man SKRIVER och lyssnar på musik blir det som ett pussel. Om du sen lyssnar på samma musik när du skriver provet ska det hjälpa dig att komma ihåg. Har aldrig haft musik på ett prov men skriver alltid med musik, maybe it´s worth a try?

Wanties from Pull and Bear

Skrivet:    ·  Kläder
Länk 1, Länk 2, Länk 3, Länk 4, Länk 5
 

Safe Haven

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Hittade den här filmen på ett instagramkonto om swefilmer för flera månader sen men har aldrig blivit av att jag kollade på den. men nu ikväll hade jag inget bättre för mig så jag såg den nu. Den var så sjukt jävla bra!!!!
Filmen handlar om Katie som blir tvungen att fly från sitt förflutna, så hon hoppar på en buss och hamnar i en liten hamnstad längst vägen. Självklart hittar hon kärleken där och de har det bra till en händelse inträffar som verkligen skakar om det hela. Jag såg det inte komma, hade inte ens en tanke på att det skulle inträffa så filmen typ swiped me off my feet lite gran. Rekomenderas verkligen till alla nu nu nu!!!!
 

Cozy dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade No provet idag som andra lektion men jag tror att det gick bra asså. Var några sjukt konstiga grejer om torsk typ som inte stått i boken och dt var inte heller något vi pratat om så jag hittade på där typ. Vi såg nån film om torks för typ ett år sen så jag skrev det jag kom ihåg där ifrån. Va sjukt chokad äver att jag kom ihåg grejerna asså. Är en sån som tappar all info två dagar efter provet typ haha.
Var med Jossan och Tove efter skolan. Tove behövde gå rätt snart iof så jag och Jossan satt ute på vägen och pratade i flera timmar. Va fett cozy och det är helt perfekt temperatur på eftermiddagen typ så vi kom lixom inte vidare där ifrån. Efter ett bra tag gick vi in och åt popcorn typ och sen gick Jossan. Vet inte om jag ska träffa de två ikväll, pratade lite löst om det. Annars blir det film :)
Puss och Kram!♥
 

Klättrat i berg

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Elin idag efter lunch. Hon kom hit och vände för på direkten typ gick vi iväg till Ica och köpte varsin Swebar. Det är typ nån form av proteinbar som är sååå god, vi testade den med kanelbullesmak idag och den var faktiskt rätt god, smakade förvånadsvärt mycket kanelbulle :)
Tog med oss de och satte oss på ett berg precis vid parkeringen iaf men när vi suttit där ett tag bestämde vi oss för att fortsätta gå. Vi hamnade på andra sidan gatan på ett ännu högre berg där vi satt och pratade ett tag. Älskar den platsen, man ser ut över hela området typ. Aja hade lite problem när vi skulle ta oss ner så blev bergsklättring på hög nivå haha men det var kul. Sen skulle hon iväg så jag var och hämtade Märta och nu står pappa och steker pannkakor. Drar iväg till teatern sen och ikväll blir det nog ännu mer NO plugg...
Puss och Kram!♥
Elin hade börjat äta på sin...
 Just här hade vi kommit ner från berget men men :)

Pluggtips 2

Skrivet:    ·  Allmänt
Vet inte om det är något fel på mej, men min hjärna har lättare att ta upp info om jag skriver det med liten text. Då lägger jag energi på att se till att allt få plats och planera upp utrymmet så det inte blir dåligt. Vad som skrivs måste alltså prioriteras och på något sätt biter det sig fast då. Funkar för mig :)

Lite allmänna tankar

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Har spenderat typ hela dagen åt plugg, serier och promenader. Inte kul någonstans att läsa om så jag tänkte att jag får helt enkelt hitta på något annat som känns lite mer intressant...
Så då får jag klassa saker som är "mer intressanta" som saker jag tänker på just nu. Bland annat har jag börjat fundera på om jag helt enkelt ska starta någon form av header produktion åt andra om de behöver hjälp. Dock orkar jag inte hålla på med betalning, men att göra nån då och då i enkelt format skulle vara kul. Sen sitter jag och funderar på min engelska redovisning som jag är sjukt nöjd med atm. Har inte hunnit dra igenom den för mamma än men känns som att den är på rätt väg :)
Något annat som jag hittade idag är låten här nedanför. Jag vet inte hur insatta ni är i PH men jag total älskar Kristian, vill typ gifta mig med honom!!! Han gjorde en låt till Saga för ett tag sen som bara lite kort visades och nu har hela versionen släppts och jag ,åste på något vis säga att jag tycker om den. Vad tycker ni?
Puss och Kram!♥
 
Den är sjukt töntig men gillar refrängen haha, fått nån udda kärlek för den här
 

Pluggtips 1

Skrivet:    ·  Allmänt
Har fått önskemål om pluggtips ett flertal gånger faktiskt så jag tänkte dela upp pluggtipsen i olika delar. Dels för att det känns roligare och för att dte blir lättare så på något vis. Tänker att det bilr 4st kanske som jag ser till att lägga upp varannan dag med start idag då. Låter det ok?
Så här kommer första...
Om vi ska läsa långa texter klarar jag inte av att lyssna på musik när jag läser. Texten i låten tar upp för mycket "intresse" och fokusen tas alltså bort från det vi ska läsa. Så för att minnas bättre är det NO MUSIC WHILE READING som gäller!
 

Så mycket skola

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade franska glosor tills idag. Var 6 olika verb som skulle böjas i persens till 9 olika personformer, förstår ni mängden? Sen har vi ett grovt stort NO prov i ekologi på fredag men våran lärare har varit grovt oklar så såhär 3 dagar innan provet vet vi fortfarande inte helt vad vi ska kunna... Imorrn och i övermorgon har vi dessutom studiedagar (de årliga utvecklingssamtals dagarna) så då har vi fått i hemuppgift att fixa klart vår redovisning om något världskänt i engelska samt fixa en intervju till svenskan.
När började skolan ta så mycket tid? Kommer ihåg när det enda man hade i läxa var att läsa ett kapitel eller två för någon av sina föräldrar och sen fylla i ett papper varje vecka över hur det gått. Shit vad stor jag kände mig då, första läxan o grejer. Då ville vi ha fler, mycket läxor och mycket prov för det var ju coolt. Så hade alla stora, nu får jag nog klassa mig själv som stor och jag vill INTE ha fler läxor. Vill tbx till läsläxan, det räcker lixom.
Puss och Kram!♥
 Bjuder på en glad bild fast att jag är lite smått stressad

Regeringsmedlem

Skrivet:    ·  Allmänt
Vet inte om jag skrev att vi hade nåt slags val i fredags mellan godispartiet och pluggpartiet. Asså ett val helt oberoende från skolvalet vi oxå hade förra veckan. Jag, Tove och Jossan blev språkrör i godispartiet och på dagens SO lektion fortsatte vi med det. Fast nu involverade partien fler personer och vi fick bilda regering mm.
Sen gav vår lärare alla i klassen pengar som vi fick driva in som skatt och med de pengarna fick vi gå och köpa godis till klassen för. Va typ jordens chillaste lektion haha och nästan alla röstade på oss i valet. Det var nån som tyckte att vi var bättre skolpolitiker än Jan Björklund, kan nog ha haft rätt mycket att göra med godiset... Efter skolan åkte jag, Tove och Jossan runt i området och pratade typ. Sen åkte med mig till dansen igen och nu sitter jag och kollar på The Nightshift så är lite lost at the moment :)
Puss och Kram!♥
 Ledarna i partiet ^_^

Första statistjobbet

Skrivet:    ·  Allmänt
Har spenderat hela dagen på skolgården tsm med en massa andra personer i min ålder. Nu i veckan typ satte de upp lappar i korridorerna om just den här filmen och då hade jag precis fått veta att jag inte skulle kunna vara med som statist i en Maria Wern film då inspelnigen till den skulle ske typ kl. 3 på natten. Så när jag såg att det fanns en ny chans blev jag rätt angelägen om att få det så jag hörde av mig direkt. Jag var dock den enda från min skola som hade atgit den chansen så var skönt att ha med sig Frida.
Vi drog dit vid 11 och sen hade vi inte scen förens typ två timmar senare. I början var det extremt stelt, alla satt tysta typ osv men snart släppte det så alla pratade med alla. Dessutom hade filmbolaget fixat mackor och kakor mm. så vi kunde gå och ta fika hela tiden :) Sen hade vi secener iaf och det var verkligen så kul! De spelade in 3-4st där vi blev utplacerade på olika ställen och under tiden fick man verkligen chansen att prata med andra och se hur de hittat hit. Blev verkligen så imponerad så ska ta tag i det här på riktigt nu!
Puss och Kram!♥
 
Instruktioner innan vi började...
 
Två av de vi träffade var Josefine och Johanna som kom från Nynäshamn, förstår ni hur långt de hade åkt!?
 
Under tagningen :)

Barnvaktar

Skrivet:    ·  Allmänt
Är hos Frida nu och barnvaktar hennes småsyskon tsm med henne. Har varit här rätt länge nu och vi har ätit tacos, haft "disco", käkat godis kollat på film mm. Men nu sover båda sen länge och jag och Frida sitter och väntar på att hennes föräldrar ska komma hem... Kollar på Monte Carlo just nu. Är nån film de spelat in som jag sett tidigare men den e rätt bra så det funkar.
Puss och Kram!♥
Lagade middag ^_^
 

Bra fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade coopertest idag på gympan. Då springer vi 2,1 km typ och så tar vår gympalärare tid, sen ska vi ha det här testet igen om några veckor och se om vi får en annan tid. Så sjukt jobbigt! För det är lixom tillräckligt kort för att ändå hålla ett rätt snabbt tempo men det är för långt för att springa assnabbt så det är lite knepigt. Ingen favorit på gympan asså...
Efter skolan drog jag och Jossan hem till Tove. Hade allmänt kul och var så hype. Efter ett tag fick Jossan för sig att hon skulle sminka sig med Toves grejer och hon såg så rolig ut. Tove och jag satt bredvid och dog av garv. Blev så många fula snapvideos och bilder haha. Sen kom Tove på att hon skulle iväg över helgen så då började hon springa runt och packa, blev så rörigt. Aja är hemma nu och tror att jag och malte ska till Ida och Alva ikväll. Märtisen är på skoldisco, mamma är på nån fest och pappa är sjuk så vi sprider ut familjen :)
Puss och Kram!♥
Jossan och Toveee ^_^
 Massa bilder från dagen haha 

Älskar virkning

Skrivet:    ·  Allmänt
Slöjd kan vara det mysigaste ämnet nånsin. Alla som har syslöjd i vår klass håller typ med mig på den punkten och det inkluderar även killarna. Just nu virkar vi mormorsrutor och det går framåt för mig. Planerar att göra en kudde och de är inte långt kvar nu asså :) Vet inte men har alltid haft en mindre kärlek till syslöjd, i sexan var det den absolut bästa lektionen i veckan och det är en av de bästa nu oxå. Man får lixom tid att prata med varandra på nåt vis haha.
Var hos Tove nu på eftermiddagen och kom hem för ett tag sen då hon skulle iväg. Har faktiskt teater för första gången den här terminen ikväll kl. 19. Är så peppad och vet att många från spelet ska vara med (det är enskedespelets teatergupper) så ska bli så kul att ses igen. Har faktiskt rätt mycket att se fram emot just nu, vill inte skriva ut något än men är allmänt happy hela tiden typ :)
Puss och Kram!♥
 
 

Val imorgon

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Åkte in till stan efter skolan med Tove, Jossan, Elin och Tilda O. Vi gick runt i gallerian osv, kikade i affärer mm. Var bla. inne på Hollister och jag dog lite för några av deras kläder, de har seriöst sötaste tröjan med en panda på och den är såååå fin. Jag lever typ för stickade tröjor hela året, de fungerar verkligen till allt hela tiden, även på sommaren. Perfekt att bara dra en stickad tröja över klänningen/t-shirten på kvällen. Förstår ni perfektionen?
Jag och Tove stannade kvar lite längre då Tove skulle köpa slatterband och då när vi gick hem gick vi igenom där alla valstugor står vid TC och pratade med några av partierna. Vi ska typ ha skolval imorrn så vi såg till att prata med de partier vi tycker verkar intressanta, men det mest intressanta var när vi kom till SD:s bås. Det stod typ 20pers runt en ensam Sverige Demokrat och körde värsta utfrågningen om invandring och han var så nervös. Stod massa folk runt omkring oxå bara för att se vad han svarade osv...
Puss och Kram!♥
 Valstugorna...
 OOTD: Kofta: Hollister Linne: Monki  Jeans: H&M

Så bra musik

Skrivet:    ·  Musik
Säger upp mig från livet. Vill typ sätta mig i ett hörn och lyssna på de här låtarna på repeat...
 
JLo är den bästa som finns, dessutom är hon sjukt snygg oxå!
 
 
Vet inte varför jag gillar den här låten så mycket egentligen
 
När jag hörde den här låten första gången var jag tvungen att höra den 5ggr till typ
 
Hade ingen aning om att nån från "Jonas Brothers" var så bra haha.
 
Ariana Grande måste ju vara den bästa artisten just nu, älskar henne tsm med Big Sean!
 
Får panik för att de aldrig släpper den här på spotify. Nån som vet om den kommer?

Swish kebab

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade hemkunskap idag igen då. Skulle göra Swish-Kebab (det hette inte det men jag kommer verkligen inte ihåg det riktigt namnet) och bestämma tillbehör själv osv och min och Toves mat blev sååå god! Vi valde att baka pitabröd till och de blev så goda, sen gjorde vi tsatsiki, en fett fancy sallad och kebabgrejen ofc. Blev riktigt nöjd :)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva nu för om jag ska ta det jag tänker på så är det min bok. Skriver ofta på den innan eller efter jag bloggar så då har jag den "färskt" i minnet vilket gör att den tar över mina tankar i pricip. Kan ni förstå vad det är jag förklarar haha? Aja måste plugga franska nu osen tänkte jag ta en promenad eller nåt sånt. Känner att det jag har en väldigt spänannde kväll farmför mig...
Puss och Kram!♥
 Andra dagen i rad det blir en ful mobilbild, sorry sorry

Träning

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en allmänt bra dag typ. Asså både i skolan, det rullade på osv, fick godaste lunchen osen var alla allmänt hypade. Efter skolan drog jag och Jossan hem t Tove och åt nån form sv mellis där innan vi åkte en snabbus till Espresso House. De har nåt erbjudande nu i sin app där man får en valfri varm dryck för upp till 41:-. Så jag och Jossan tog Vit varm choklad som var läskigt god och Tove tog en Caramel latte.
Nu kom jag nyss hem från min dans lärde mig 2 namn idag så är fett stolt haha. Jag hade dessutom ingen aning om vad som ingick i kursen när jag anmälde mig och det visade sig vara en hel del styra så jag är helt slut när jag kommer hem typ. Sen jobbade vi vidare med koreografin som är så avancerad men oxå rätt udda, får se hur det blir i slutändan :)
Puss och Kram!❤️
Så gott ^_^
Tove och Jossan

Sommarvärmen tbx?

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Visst ska man inte hoppas på för mycket men värmen idag, hur skönt som helst ju! Satt ute och solade i shorts och linne ett tag men var tvungen att gå in och tanka vatten flera gånger för att mitt huvud inte skulle koka typ. Förstår ni vilken känsla jag menar?
Vet inte riktigt vad jag gjort idag. Satt utomhus ett bra tag, sen hjälpte jag och malte pappa då han skulle göra Ice Bucket challenge. Åt äppelpaj, tog en promenad, skrev på min bok, snapchatade och sen kom mamma hem oxå. Hon åkte till Prag med jobbet i torsdags eller något sånt så har saknat henne en del. Varken mamma elelr pappa reser mycket i jobbet så när de väl gör det blir det så konstigt haha. Så under middagen blev det lite catch up mm. och nu äre dags för Step Up 4. Mamma, jag och malte har sett de tidigare 3 under de söndagar som varit så vi har kommit fram till den sista filmen nu. Jag, älskar de, Malte älskar de, mamma älskar de!
Puss och Kram!♥
 Körde all in Hollister idag :)

Daily makeup routine

Skrivet:    ·  Videoinlägg

Marknad

Skrivet:    ·  Allmänt
Måste säga att en av de bästa sakerna med att bo i Enskede är marknaderna. De har en varje jul och en vid slutet av sommaren så idag var sommar-marknaden. Mötte upp Tove precis när marknaden öppnade och redan då var det sjukt mycket folk. Asså det var typ svårt att ta sig fram haha, märks verkligen hur mycket marknadne uppskattas och det fanns så mycket grejer! Dock köpte jag bara ett armband (extremt snyggt!) och var på väg att köpa en blus men hade inte råd. Har fortfarande ångest...
På eftermiddagen skulle Tove dömma två fotbollsmatcher så då var jag och kollade på de. Siri var oxå och kollade på första men hon behövde dra sen. Jag stannade dock kvar och efter att Tove dömt gick vi hit och kollade på We´re the Millers såg ju den igår men totally love the movie så ja kände att jag behövde se den igen. Har precis varit och lämnat henne hos henne nu så sitter och kollar på nåt skevt på teve m. pappa nu :)
Puss och Kram!♥
 
Vi delade på nån tahimat grej där och det var sååååå gott!
Det här var en extremt ful bild men men...

We're the Millers

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 
Har varit sugen på att se "We're the Millers" sjukt länge och i vintras när vi åkte till Vemdalen med Ida och Alva såg jag och Ida typ 5min av den och jag älskade den! Så tog tag i malte igår och såg till att se klart den och shiet vad bra dne var! Asså jag garvade så mycket och de hade lyckats få någon form av balans i filmen för vissa amerikanska komedier är verkligen TO MUCH men den här var riktigt bra.
Den handlar om en knarklangare som heter david som får i uppgift av sin kompis att smuggla en "liten" last marijuana över gränsen från Mexico in till USA. Men han inser snart att han måste ha en bättre förklädnad och tar hjälp av en strippa, en hemlös tjej och en övergiven kille för att skapa en familj.
 
 

Ben & Jerrys

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Vad hände?

Skrivet:    ·  Allmänt
Asså ni förstår inte min bokpepp nu asså. Jag kan sitta på matten och höra nån annans konversation och något av det de säger får min hjärna att jobba som fan och komma på en idé som jag tycker känns bra till min bok och det här händer HELA tiden. Och det här är ovanligt kan jag berätta för er. Asså i vanliga fall går jag in på dokumentet, läser igenom sista kapitelet, gör lite ändringar och skriver två-tre nya rader och sen är jag nöjd. Nu sitter jag och längtar tills jag får skriva ner mina idéer asså vad händer?
På tal om vad hände, värmen guys. Har gått runt i vinterjacka här ett tag (överdrift) och nu är det typ sommarvärme. Folk går runt i shorts och jag sitter typ och svettas på lektionerna. Älskar värmen och solen men känns det konstigt om jag blir lite besviken? Har avrit så pepp på att få höstkläder men har iof en extrem kärlek till min maxiklänning så lite värme är lugnt. Men sen vill jag kunna ha mina stickade tröjor!
Puss och Kram!♥
 Det är min middag som syns i hörnan hahha

IceBucket challenge

Skrivet:    ·  Videoinlägg

 

Bakat :)

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en riktigt dålig dag i början av dagen. Min mobilskärm spräcktes, jag petade mig i mitt öga så ja börja gråta, jag glömde min franska bok hemma mm. Men det bläv lite bättre, klarade nog franska testet rätt bra trotts allt. Efter skolan drog jag, Tove och Jossan hem till mig iaf och bakade scones. Har varit sugen på att baka i typ 2veckor så blev fett glad haha.
Både jag, Tove och Jossan har bilvit nominerade till Ice Bucket challenge av olika personer så vi tänkte att vi lika gärna kunde göra den tillsammans så aa. Fixade iordning och sen stod vi där i trädgården oså var det min tur att göra det. Fick lite smått panik men vattnet var inte så superkallt som jag trodde så det gick bra. Det enda jag inte gjort än är att donera pengar men ska göra det oxå sen :) Hur är det för er, har ni gjort det än?
Puss och Kram!♥
Super fancyyyy!
 

Ett jaha inlägg bara

Skrivet:    ·  Allmänt
Tänkte skriva något jättespänannde och intressant här men jag kom verkligen inte på något. Tänker nånstans att ni har ju fått ett rätt långt inlägg med svaren från frågestunden här under så ni kommer ju ha en del att läsa ändå. Har lixom inte gjort något speciellt idag och nu på eftermiddagen har jag nördpluggat franska utan några större resultat så får väl återgå till det då... Kul liv!
Puss och Kram!♥

 

Frågestund-Svar

Skrivet:    ·  Allmänt
Första delen av frågestunden svarade jag på i söndags så vet inte om jag svarat på nån fråga 2ggr...
För att det ska bli lättare för er att "hitta rätt" så delar jag upp frågestunden i kategorier.
 
Gillar du hästar?Asså har väl inget emot de, tycker de luktar bajs dock haha
Har du ridit och vad tyckte du om det?Red på en häst när jag var jätteliten och tyckte nog om det. Kommer dock bara ihåg när jag red på en kamel för typ 3år sen och det var fett kul!
Något du stör dig på? Oj massa saker, skulle kunna göra en video med svar
Om du måste välja, vad gör du av att döda 3 av dina närmsta vänner, eller 1000 olskyldiga kineser? Eh oj, känner mig fett elak om jag svarar kineserna men jag är ledsen asså. De blir dom...
Vilket parti skulle du vilja rösta på? Inte ett dugg insatt i politik
Vad tränar du? Springer och ska börja med dans igen i höst
Bästa vänner? Typ Tove, Jossan och Frida samt ngra andra
Kär? Maybe
Vad vill du bli när du blir stor? Skådespelerska eller journalist (inte för DN typ utan ett magasin)
Drömjobb? Skådespelerska!!!
Favoritlåt just nu? "Happy Little Pill"-Troye Sivan, "Guts over Fear"- Eminem ft. Sia, "Bloodstrem"- Ed Sheeran
Något mål du vill uppnå? Oj ingen aning
Förebild?Ingen aning, typ mamma eller min moster
Nån du skanar?Finns några jag saknar som fan
Hur mår du? Bra, har grov träningsvärk i vaderna, ryggen, rumpan och bröstet men annars aa.
När är du född? 2 maj 2000
Bor du i villa eller lägenhet? Villa
Har du något djur? Mamma är pälsallergisk så nej
 
 
Kollar du på The Vampire Diaries? Stort tips annars!Kollade förut men inte längre
Tycker du Pll har börjat spåra ur? Asså jag vet inte, gillar INTE när de blandar in övernaturliga grejer
Favorit lögnare i Pll? Aria eller Hanna
Favorit par? Ezria och Spoby all the way
Vilken karaktär skulle du helst vara vän med? Hmm svårt, Emily kanske
Snyggaste killen i castet? Keegan Allen ♥
Vilka serier följer du? Pll, Gossip Girl, Glee, Akward, PH, Modern Family & The Night Shift
Bästa tv-serie? Som jag följer på tv eller? För det är The night Shift (följer ingen annan på tv)
 
Hur många läsare har du per dag? 20-30 typ, fast det varierar massor!
Hur tänker du med din blogg? Alltså hur länge vill du fortsätta, har du nån önskning om att bli en storbloggare som tjänar pengar?Har inte tänkt så långr, jag bloggar mest för att jag vill skriva av mig och dela min upplevelser. Om det är så att jag råkar bli stor är det bara en bonus, men inga planer på det
Nån bra blogg om Pll? http://pprettylittleliars.blogg.se/ är jättebra!
Kan du göra inlägg oftare? Typ 2 per dag? Det tar extermt mycket tid att göra ett inlägg men har jag tid försöker jag fixa det så gott det går!
Vilken bloggare vill du träffa? Hmm har redan träffat Keela vilket var sjukt coolt, men Kenza kanske
Vill du bli en känd bloggre? Samma svar som på dne där uppe, inget jag strävar efter men vore kul
Nån bra blogg du läser? http://keela.se/, http://nyheter24.se/modette/nickys/,  http://www.nattstad.se/hannahhallgren, http://caty.nu/ och http://andreahedenstedt.se/ är de jag följer mest
 
 
En plats du gillar från den här sommaren?Älskade Gotland, Malmö och Liseberg ofc.
Roligaste du gjorde den här sommaren?Samma som på förra Gotland, Malmö och Liseberg och sen när vi var i Sälen oxå, de var jättekul :)
Planer i höst? Har inga än, mer än dansen och teatern
En bild du gillar från den här sommaren?Eh oj ingen aning skulle kunna vara de här:
Vad anser du är höstensplagg?Långa, stora mysiga koftor och slitna jeans :)
Hur överlever du hösten?Kollar mycket film, serier (hatar PLL för att det inte kommer tbx föräns i jul) och ser till att hålla igång typ haha
Favoritårstid?Oh måste vara sommaren eller vintern. Hatar kylan men älskar allt vinter för med sig.
Ska du resa nånstans i höst?Tror inte det.
Favorit outfits i höst? Svara gärna med en video :)Får fixa en video sen
 
 
Kändischrush?Ryan Guzman, Keegan Allen och Channing Tatum ^_^
Favvo skådis?Cameron Diaz, Hugh Grant, Keira Knightley, Channing Tatum, Rachel McAdams mm.
Favorit artist? Varför just den?Är typ Ed Sheeran för att jag gillat honom så länge och hans låtar aldrig blir dåliga. Favorit band däremot är Little Mix
Favvo fotbollsspelare?Eh oj, jag gillar Thomas Muller, Bastian Schweinsteiger och Neymar typ. Vet inte vad alla heter, gilalr fett många fler men kommer inte på de nu...
Favvo sminkmärke?Maybelline!
Favoritämne i skolan? Svenska, Engelska, och Idrott. Fast slöjd är oxå kul. 
Bästa läraren du haft? Min svenska lärare i mellansstadiet, Ingrid. Bästa läraren of all time!
Favoritfilm? Love Actually, The Holiday, The Mortal Instruments, Now you see me, Vampire academy mm.
Favoritklädaffär?Gina Tricot, Cubus och Pull and Bear
Vilken kamera har du?Jag har NikonD5100
Kan du visa vad du ritar?Haha aa visst
Roomtour?Kan göra en video med det sen :)
Hur ofta tränar du?Känns som att jag redan svarat på den här frågan rätt nyligen men 1-2 ggr i veckan.
Favoritplats?Hos mormor och morfar
Kvälls o morgonrutin? Antar att du vill ha nån video av något slag för känns lite konstigt att skriva ner det..
Filmtips? Alla mina favoritfilmer är definitivt tips!
Anser du att du har bra klädstil? Asså jag venne, kanske haha
Tips på nåt annat?  Typ nåt skitgott o enkelt att laga? Hmm inge fel på pannkakor, haha ne venne.
Bästa filmen du sett nyligen?Hmm ingen aning tänkte direkt på The Town men det var ett tag sen
 

Första gg för terminen

Skrivet:    ·  Allmänt
Var iväg och dansade idag på House of Shapes som stället heter.  Det är skapat av Benke och Jenny från forna dansgruppen Bounce så det är riktigt seriöst allting. Min danslärare är bl.a. bakgrunds dansare under melodifestivalen mm. Så det var rätt coolt, märks att nivån är helt annorlunda men shiet va kul det var!
Har varit sjukt hype hela dagen. Tyckte på matten att Erik skulle passa i en kastrull på huvudet och sen under dagen värvade jag fler till Team Kastrull bilderna hittar ni på min ssnapchat story och jag heter @tildabaam där :) Blev typ ett mission som jag och Tove körde stenhårt med haha, så flummigt!
Puss och Kram!♥
 
 Oklart vad vi gör på bilden haha

Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design