Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Loppis dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Tog en loppis sväng idag med mamma. Åkte in till Arboga där mamma sökt upp lite olika affärer i förväg men vi hittade en väldans massa fler. Var en butik där jag hade kunnat köoa en av varje grej de hade, en butik där de hade proppat in så mycket de kunde på en alldeles för liten yta, en affär med bara konstiga saker och en som hade ett flertal super fina grejer lite gömda bland en massa annat. Var hur kul som helst att gå runt med mamma och leta saker, älskar inredning verkligen så blir helt lycklig av det. Köpte dock bara två doftljus och det i första affären vi var inne i men hittade värsta fina lampskärmen inne på ett annat ställe som jag nu ångrar att jag inte köpte.
Var runt i Arboga i lite mer än 2 timmar och när vi kom hem var en gammal vän till mormor och morfar där så blev stor fika med henne. Och när hon gick hade solen börjat skina så hoppade i skor och regnjackor alla nio och tog en promenad. Var sol nästan hela vägen och kom bara ett par små fjuttiga regnskurar vilket var superhärligt. Regnar ju verkligen konstant den här sommaren och även när det är sol tycker vädrrt typ att det måste regna så är aldrig helt uppehåll. Tror inte ens ord kan beskriva hur trött jag är på regnet nu, definitivt den sämsta sommaren på länge när det kommer till Sveriges väder!
Puss och Kram! ♥
 Bild från första butiken vi var inne i som också var min favorit :)

Zara Larsson

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Jag skrev om Zaras sommarprat i förrgår eller vad det nu var men ville ta ett eget inlägg åt det här och upplysa er en gång till om det här. Mycket av det Zara säger är så viktigt och så sjukt bra och något alla borde lyssna på verkligen. För att hitta det finner ni en länk HÄR annars hittar ni det på sveriges radios hemsida :)

Mys på landet

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg till mormor och morfar idag med ett par stopp på vägen. Stannade bland annat till på Kvik som vi ska köpa kök ifrån dels för att mamma och pappa behövde finskustera lite grejer, men även för att vi alla barn skulle få se vilket kök mamma och pappa valt ut. Var hur kul som helst att få se det i verkligheten men var ett par saker jag tyckte de inte valt ut så bra eller vad man ska säga så kom med lite åsikter och tips. Viss asaker gick igenom andra får jag kämpa vidare för haha :)
Tog oss fram på eftermiddagen efter ett lunchstop på McDonald's och möttes av både mormor och morfar och kusinerna som varit här under veckan. Blev fika, lek med kusinerna, filmkollande på Madicken (tons of barndomsminnen då) urgod middag som var alldeles för bra för att vara sann och sen långa härliga samtal vid middagsbordet. Sitter just nu i köket och bloggar medan mamma, mormor och morfar sitter bredvid och pratar om allt möjligt. Är verkligen så mysigt att vara här, spelar ingen roll att det regnar tbh blir ingen riktigt sommar om man inte varit här ändå.
Puss och Kram! 
 
 Dagens middag (den var så mycket godare än vad det ser ut på bilden)
 
 Extremt söt kusin och syster man har :)

Bio och sommarprat

Skrivet:    ·  Allmänt
Cyklade iväg till Sickla idag på eftermiddagen där mamma, pappa och Märta var och letade efter stenskivor till köket. Märta hade blivit sugen på att gå på bio och se Minionerna men behövde någon att se den med. Så jag åkte dit, fick två biljetter i handen och sen satt vi i salongen. Den var himla mysig filmen och jag satt och skrattade lite för mig själv ibland. Tror i vissa fall att jag uppskattade filmen mer än Märta, eller i alla fall på ett annat sätt. Som i de flesta Disney och Pixar filmer så smyger de in flera smarta dolda skämt som att registrerings sylten på en bil ägd av rånare är LUV 2 ROB dvs. älskar att råna.
Efter att filmen var slut var klockan nästan fem så vi åkte hem rätt snart. Jag var rätt trött när jag kom hem så jag tog tillfället i akt att krypa ner i sängen och lyssna på Zara Larssons sommarprat och jäklar vilket sommarprat det var. Handlade jättemycket om feminism, manshat, patriarkatet och hennes resa till yrket artist. Jag grät ett flertal gånger, blev extremt arg på orättvisor men fick också kämpa emot mig själv när det kommer till min ovana av att höra någon bryta jantelagen. Zara pratar väldigt högt om sig själv och gömmer sig inte bakom ideal, något som kan vara provocerande för många men som jag uppskattar. Tycker absolut ni borde lyssna på hennes sommarprat, hon säger ett flertal grejer som är värda att tänka på och tar upp feminismen på ett helt nytt sätt.
Puss och Kram!
 I brist på bilder från idag blir det en från Paris

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Asså omg u guys jag är obsessed av den här låten. Sträcklyssnar konstant och vill bara dansa, skratta och gråta när jag hör den, sjukt bra verkligen!
 
 
Vet inte om ni har sett Lemonade Mouth  men hon som sjunger den här låten är tjejen med asiatiskt påbrå i den här filmen. Hayley Kiyoko som hon heter har verkligen en asbra röst och den här låten är så stark, alla måste lyssna och se den här!
 
 
 Jack and Jack har släppt ett nytt album och det här är en av låtarna där, kunde inte vara lyckligare nu och dessutom är låtarna sååå bra ^_^
 
 
Det här är en riktig chill låt, man blir glad av den och skön i kroppen typ. Förstår ni vad jag menar haha?
 
Har aldrig hört talas om Florrie förut men har kollat igenom lite av vad hon gjort och hon är sjukt duktig! Det här är min favorit av henne just nu :)
 
 

Allsång på skansen

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Ida, Alva(lillasyster) och Åsa (mamman) idag på kvällen jag, mamma och Malte. Åkte in till Slussen och sen vidare med båt över till Djurgården för att gå på Allsång på skansen. Började med att äta middag inne på Skansen på en restaurang som hette Stora Gungan. Blev en rätt flummig middag då det inte fanns några bord för oss allihop och vi barn hamnade själva. Skrattade sjukt mycket, var extremt hypade och åt jättegoda köttbullar där, hann även med en kort runda bland djuren innan själva programmet började vilket var kul.
Sen under kvällens gång uppträdde Alcazar, Viktor Olsson (hade aldrig hört talas om honom men han var skit snygg och asduktig) Svante Thuresson och Pernilla Andersson samt Molly Sandén. Var himla bra artister allihopa men Mollys uppträdande med "Dance like no one's watching" var ändå bäst. De frågade innan sändning vilka som skulle kunna tänka sig att komma upp på scen och dansa som om ingen annan såg och valde sedan ut ett par stycken. När de kom upp på scenen sen i direktsändning och körde järnet blev det värsta boosten för hela publiken och alla var bara genuint glada. Efter programmet kom en bonus del med en timmes konsert från Alcazar som också var himla rolig. De sjöng en massa gamla discolåtar och fick igång alla, och då menar jag alla verkligen. Så har dansat disco, sjungit allsång och skrattat tills jag fått ont i magen under kvällen. Helt enkelt en extremt bra kväll.
Puss och Kram!
Bild på vår middag :)
Bilder från när vi gick runt bland djuren samt på Pride flaggorna vid scenen
Alcazars öppningsnummer och hela programmets öppningsnummer
Viktor Olsson, Svante Thuresson och Pernilla Andresson och när alla deltagare fick blommor i slutet
 Molly Sandéns nummer ^_^
 Och slutligen bilder från Alcazars eftershow
 

The Maze Runner

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Thomas vaknar upp i en låda som rör sig i snabb hastighet uppåt. Han vet inte hur han hamnat där och snart stannar lådan till och taket öppnas. Ovanför honom står det ett fyrtiotal män i hans egen ålder och välkomnar honom till vad de kallar The Glade. Runt om The Glade finns höga stenväggar och bakom dessa göms en labyrint. Varje morgon öppnas labyrinten och precis innan solnedgången varje natt stängs den och byggs om, det är därför helt omöjligt att hitta ut. De enda som har tillåtelse att gå in ilabyrinten Maze är ett par män som jobbar som runners. De springer in i Maze varje morgon och letar efter en möjlig utväg men de måste ta sig ut innan porten stängs för ingen har någonsin lyckats överleva en natt i Maze.
Den här filmen var så mycket bättre än jag trott och den hade fullt av oväntade twistar vilket gjorde att man ständigt var på tårna och aldrig hade en lugn stund. Filmen var spännande rakt igenom och jag måste säga att den var extremt bra gjord. Den är dessutom fylld av jätteduktiga skådespelare bland annat Dylan O'Brien (bara det är anledning nog att se den), Will Poulter från We're the Millers samt Thomas Sangster från Love Actually.
 

Badminton

Skrivet:    ·  Allmänt
På eftermiddagen idag drog vi iväg hela familjen till Rackethallen i området där vi hade bokat både en tennisbana och en badmintonbana. Har pratat rätt länge om att åka iväg och spela där då det är något vi alla tycker om så idag tog vi tag i det. Mamma var jättetaggad på att spela tennis så hon och Malte tog tennisbanan medan jag, som både suger på tennis och inte heller tycker om att spela det, tog badmintonbanan tillsammans med pappa och Märta.
Det blev inga jätteintensiva matcher mellanmig och Märtis men hon var väldigt mycket bättre än jag först trott och fick igång ett rullande spel ett flertal gånger vilket var jättekul. Spelade ett tag med bara pappa sen och fick upp flåset ordentligt, han passade hela tiden bollar så jag fick springa och sånt är så underbart. Efter lite mer än timme på banorna åkte vi hem igen och har nyss ätit middag, blev jordgubbar med mjölk så kunde inte slutat dagen på bättre sätt typ. Nu tänkte jag kolla ikapp några veckors PLL, har säkert missat fyra fem avsnitt eller något sånt så kände att det var dags nu.
Puss och Kram!
 Dagens middag ^_^

Frankrike-Lyon-Vecka 1

Skrivet:    ·  Resor, Videoinlägg
Då vi spenderade två veckor i Frankrike har jag valt att dela upp resevideon där ifrån i tre delar. En från min och Agnes vecka där nere med den franska familjen, en från när våra familjer anslöt sig till oss i Lyon och sen slutligen en från vår snabba visit i Paris. Så ja här är del ett :)
 

Bullbak

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med att gå en promenad med Märtis. Blev en rätt lugn sväng då Märta är rätt så liten men gick och myste, pratade om hur hon trivs i skolan med mera. Hade lite kvalitets tid helt enkelt. När vi kom hem sedan hade mamma satt en bulldeg så jag, Märta och Malte fick varsin del att baka ut. Blev två och en halv plåt kanelbullar när vi var klara som blev en amazing goda. En av de värsta saker jag vet är när man äter hemgjorda kanelbullar och det inte smakar kanel på något vis utan bara är som en torr brödbit så jag "tvingade" Malte och Märta att ösa på med smör, socker och kanel och det lönade sig kan jag ju lätt säga :)
Efter bullbaket skulle mamma ut och springa och kravet för att vi skulle få äta bullarna vi bakat var att vi, jag, Malte och Märta, skulle följa med och cykla när hon sprang. Blev alltså ytterligare en vända utomhus men denna gång runt Årsta viken. Rundan var en och en halv mil ungefär och det var jättehärligt faktiskt. Glömt bort hur vackert det är där omkring, så nära oss också så får se till att ta mig dit lite oftare.
Puss och Kram!
 Under själva bakningen
 Och sen det färdiga resultatet :)
 

Woman Crush-Shay Mitchell

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Söderköping

Skrivet:    ·  Allmänt
Väderrapporterna sa att det skulle vara regnfritt fram till klockan tre idag typ så alla elva begav oss iväg till Söderköping med hopp om att vi skulle kunna klättra upp för Ramunderberget där samt kika runt på miljöerna där Madicken spelades in. Men redan när vi börjat köra mot Söderköping vid klockan tolv typ kom regnet så blev ingen bergsbestigning. Men drog fram ett gäng paraplyer i alla fall och gick runt i stan ändå.
Var hur mysigt som helst verkligen och Söderköping är en himla gullig stad med sina kullerstens gator och låga gammeldagsa hus. Var rätt många turister i staden trotts regnet så kan bara tänka mig hur det är vid fint väder, man märkte att Söderköping verkligen är en sommarstad. Men promenerade runt där, gick in i ett flertal små affärer, åt jättegod lunch, Märta och Erland fick testa vattenbollar och vi såg flera platser från Madicken filmen. Hade en extremt mysig dag trotts vädret, och om man lät regnet stoppa än i Sverige skulle vi inte få något gjort alls på somrarna ju. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder (läs det sista med en extremt ironisk röst)
Puss och Kram!
 Köpte en ask jordgubbar medan Märta och Erland snurrade runt i vattenbollen
 Bilder från staden, Erland och Märta i vattenbollarna samt min urgoda kycklingpasta ^_^
 Jeppe, mamma, mormor, Elsie, Erland, Sofie, morfar, Märta, Malte och pappa

5 years of 1D

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Blev förstörd i våras när Zayn valde att lämna 1D. Han var min favorit, den snyggaste av de fem och killen med den coolaste rösten. Men fortsatte ändå att gilla bandet och glädjas åt de framsteg de resterande bandmedlemmarna åstadkom. Men förstod väl redan då att slutet för resten av gruppen var nära. Det har ryktats om att Harry skulle lämna bandet för en solo karriär i över ett år och nu när Louis ska bli pappa kanske det inte är så jättekonstigt att bandet väljer att gå skilda vägar.
Men är så glad att de har valt att stanna ihop oh fortsätta sin karriär som band. Känns lite som att de kör på övertid och väntar nervöst på dagen de kommer splittras officiellt men för tillfället är jag bara glad. Då de har hintat att ny musik är nära är jag jättetaggad och håller tummarna för en lång framtid för de där Zayn återvänder
 
 

Klättring och 3års kalas

Skrivet:    ·  Allmänt
Hoppade in i bilen efter frukost imorse och drog ner till Norrköping och Sörsjöns Äventyrspark. Det är en liten sjö utanför Norrköping som har en camping och ett friluftsområde, men även 14 olika höghöjdsbanor. Mötte upp mormor, morfar, Jeppe, Sofie, Erland och Elsie på plats och åt lunch där innan som Jeppe och Sofie tagit med sig. Sen promenerade vi iväg till höghöjdsbanorna, betalade, fick vår utrustning, en kort genomgång och sen var det bara att starta. Vi var elva personer från 3år till 69års ålder och vi hade lika kul alla elva. Elsie, Märta och Erland kunde med vuxens hjälp klättra i de mindre banorna och jag, Malte, mamma, Sofie och pappa tog oss upp i de högre svårare banorna.
Avslutade alltihop med en 375 meters lång linbana över sjön som gick upp i 60-70km i timmen om man drog ihop sig till en liten köttbulle. Var sjukt kul verkligen och hann precis åka den två gånger innan de stängde. Då hoppade vi in i bilarna igen men körde hem till Jeppe och Sofie. Elsie fyllde ju, som jag skrev igår, 3år i början av juni så blev kalas för henne. Har aldrig sett någon se så lycklig ut eller öppna paket så fort när de fyller år, var bara pure happiness från den lilla tjejen. Vår bebiskusin som nu är 3år, helt galet vad tiden rinner iväg verkligen. Hade en supermysig kväll sen fylld av skratt och god mat, men shit vad trött jag är nu i kroppen alltså :)
Puss och Kram!
 Erland, Märta och Elsie precis innan vi startade :)
 Blandade bilder från klättringen:
Överst är Erland och Märta, mormor, Märta och Jeppe | Underst är Erland, jag, Elsie
 Elsie i full fart i banan :)
 Bilder på alla oss i den långa linbanan
 Hemma hos Jeppe och Sofie när Elsie öppnar paket
 Bilder från när Jeppe grillade samt middagen
 

Kort stopp i Stockholm

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter frukost och packning imorse blev vi skjutsade med fyrhjuling till Gruvan där vi tog båten hem. Började spöregna nästan direkt efter att vi alla kommit in i bilen och började resan hem från Årsta havsbad. Har varit lite av och på med regnet sen vi kom hem, men jag har mest varit inne. Håller på och går igenom min bok för tillfället och gör en massa förändringar, tyckte det kändes som en bra och enkel grej att göra innan jag insåg att jag hade skrivit tjugoen kapitel, dvs sextiofyra A4-sidor. Har hittills kommit till kapitel sju och bara det har tagit ett par timmar, så har en hel del jobb framför mig.
Men blev en sväng till mataffären under dagen också. Köpte grejer till dagens middag samt en present till lillkusin. Åker till Norrköping tidigt imorgon bitti för att hänga med kusinerna hela helgen. Ska starta dagen imorgon med att gå en höghöjdsbana tillsammans med Jeppe och Sofie (morbror och moster) och till viss del småkusinerna, senare på dagen ska vi åka hem till de dit mormor och morfar även kommer vara. Blir kalas för Elsie då som fyllde 3år i början av juni men på grund av olika "schema krockar" har det inte passat allihopa förens nu. Ska bli så kul att träffa familjen igen, har inte träffat kusinerna sedan i maj när jag hade släktkalas så nu är det verkligen dags!
Puss och Kram!
 I brist på annat, och på grund av att jag blev extremt sugen på jordgubbar, blir det en bild på just det

Grym dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Dagens utflykt idag skedde till Pål och hans familj. Pål och Malte spelar i samma fotbollslag och tack vare att Påls familj också har hus här ute har deras familj och familjen vi bor hos lärt känna varandra. Idag skulle vi alltså dit till de på lunch och jag tror vi alla såg framför oss just bara lunch. Men vi åkte inte hem från Pål och de innan klockan var sju. Vi barn hade under den tiden spelat flera omgångar kort av olika slag, kört lite på studsmattan samt kört burken. Rätt häftigt vad lekar och rörelse kan förena människor och helt sudda ut alla ålders skillnader.
Hade verkligen sjukt kul hos de och nästan på direkten när vi kom hem sattes middagsfixet igång. Blev en enklare middag bestående av en macka med en sjukt god svamp stuvning på och efter det gick vi iväg till Matssons . Det är en krog supernära där vi bor. Idag hade de ett live band som spelade, så vi gick dit och lyssnade på det och det var fullt av folk där vilket var himla kul. Var en riktig sommarkväll bestående av en molnfri himmel, live musik och en massa fotbollsspelande. Kan knappt bli bättre :)
Puss och Kram! ♥
 Tog inte kort under lunchen eller kvällen så blir bilder från morgonen då vi plockade blåbär
 Åtta av tio totalt gav oss ut i en blåbärsfylld skog, åt tills vi inte orkade mer och fyllde ändå två liter på tjugo minuter :)

Utö dag 1 och 2

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte ut till Utö igår eftermiddag ungefär för att hälsa på några vänner, likadant som vi gjorde förra året. Och kom fram till en solig och relativt varm ö. Men efter att vi kommit till huset och bokstavligen precis lyft in våra grejer började det duggregna i fem sekunder innan värsta hagel och spöregns stormen drog igång. Den varade inte allt för länge i alla fall så hade möjlighet att äta middag ute, som blev nygrillad abborre, och sedan köra lite burken och så vidare. Men det var riktigt kallt måste jag säga.
Idag efter frukost, och lite slötid, hoppade vi alla upp på varsin cykel och trampade iväg till Ålö som är en mindre ö som sitter ihop med Utö via en bro. Andledningen var att på Ålö finns det en restaurang/krog som heter "Båthaket" som serverade jättegod mat. Det är främst en fiskrestaurang, Märta och Elvira(yngsta dottern i familjen vi bor hos som också går i Märtas klass) valde köttbullar men vi andra åt kallrökt lax, skagenröror, rökta räkor med mera och alltihop var riktigt gott. Var dessutom en mils cykling dit och en mil tillbaka så fick ett litet träningspass på köpet. Nu på kvällen blev det även bastubad vilket var jättehärligt. Var helt rätt väder för bastning eller vad man ska kalla det och efter det, och en super god middag kollade vi på Jurassic World så är mitt inne i dinousarievärlden för tillfället.
Puss och Kram! ♥
Bild från lunchen på Båtshaket :)
Bilder från själva restaurangen/krogen samt på våra luncher. Min är laxen i vänstra hörnet
Live-band som spelade under lunchen :)

Spy

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 
Susan Cooper jobbar som skrivbordsbunden CIA-analytiker. Hon sitter på kontoret och ger ständiga rapporter till CIA:s toppagent Bradley Fine, de två har jobbat så tillsammans i hur många år som helst så när Bradley råkar ut för en olycka och dör blir Susan förstörd. Under Bradleys sista uppdrag kommer det fram att Rayna Boyanov som för tillfället håller på att sälja en nuclear bomb vet namnet och utseendet på alla CIA agenter. Susan anmäler som frivillig att ta över det Bradley på börjat och innan hon vet ordet av det står hon ute på fälten och skuggar en av världens mest farliga brottslingar.
Den här filmen fick mig verkligen att skrattahögt flera gånger och den sög in en. Satt på helspänn från början till slut för man vill så gärna att allt ska gå som man vill. Den här filmen är väl lite grand en klassisk amerikans komedi action film men den är den sorten som absolut värd att se. Den har flera twistar och saker man inte alls förutspådde och dessutom har Björn Gustavsson en liten roll så bara det är anledning nog att se filmen!
 
 

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Handlade på Kaporal, Jennyfer, Pull & Bear och Grain de Malice
Klänning från Grain de Malice och tank top från Pull & Bear
 T-shirt från Kaporal och från Jennyfer
 
 Köpte det höga Eiffeltornet vid Trocadero och fick med de små nyckelringana på köpet :)
 

Biokväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Tove idag och så gick vi tillsammans in till Skanstull. Hon skulle byta en laddare hon köpt och sen skulle vi gå hem igen typ och ta en långpromenad. Men blev inte så utan kom på att det var internationella glass dagen igår så gick till McDonalds och köpte varsin McFlurry. Tog oss inte där ifrån riktigt sen utan satt kvar hur länge som helst. Började prata om filmer, bio och sedan Magic Mike XXL. Jag, Tove och Jossan bestämde för jättelänge sedan att vi skulle gå och kolla på den filmen tillsammans. Så tog tillfället i akt idag, ringde till Jossan som hakade på idéen. Så jag och Tove gick till biografen Söder och fick hjälp av två super trevliga killar i kassan att reservera biljetter.
Gick sedan tillbaka hem till Tove och hämtade grejer och så. Insåg då att vi bara hade tio minuter på oss innan vi skulle hämta ut biljetterna som av någon anledning skulle ske 45minuter innan bion började (brukar bara vara en halvtimme). Men då vi fortfarande inte hämtat mina grejer och inte mött upp Jossan ännu insåg vi att det var fullt omöjligt. Detta gjorde alltså att vi hade rätt bråttom, men lyckades fixa allt och köpte biljetterna tio minuter innan bion skulle börja. Killarna i kassan kände igen oss när vi sprang in där och var superschyssta verkligen när vi köpte allt vi skulle ha och asså guys tror aldrig jag varit så taggad på att se en film på bio förut. Var absolut värt varenda krona att se den men när filmen var slut blev verkligen hela biosalongen besvikna. Slutade precis när det började hända grejer och hoppas verkligen, även fast det är osannolikt, att det blir en uppföljning!
Puss och Kram! ♥
 
bilder kommer

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Favoriten just nu kommer från en ny artist, det här är hans andra egna låt typ och jag ÄLSKAR DEN! Han blev upptäckt genom att vara en featured artist på Janelle Monaes låt "Yoga" så ni ser henne flera gånger i videon :)
 
 
Asså shit vad jag gillar Pharell Williams! Den här låten är omöjlig att sitta stil till och underbar att lyssna på
 
 
 Aldrig hört talas om Fletcher innan heller men gillar verkligen den här låten, en jäkla massa Power verkligen
 
 
 Hörde den här låten på MTV i Frankrike och blev helt kär. Låt titeln betyder typ "älskar du mig" men har i övrigt ingen aning om vad han sjunger. Sjukt bra låt ändå haha
 
 
Jag älskar Chris Brown, jag älskar Big Sean. Behöver jag säga mer?

Fotbollar på fel ställe

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev ytterligare en familjedag idag med besök från en av mammas bästa vänner och hennes son som är en av Maltes bästa vänner. De kom redan på förmiddagen så vi åt lunch tillsammans och sedan hade de tagit med sig fika så vi gick till en park i området. Började med att köra två matcher kubb. Jag, mamma och mammas vän Annika mot Märta, Malte och kompisen Julian. blev efter två matcher lika med 1-1 i vinster och då slutade vi och sate oss för att fika istället.
Efter ett par timmar där gick vi hem igen och bara hängde ett tag. Malte och Julian var nere på IP, jag skrev mer på boken och mamma och Annika satt och pratade typ. När vi åt middag senare på kvällen kom Malte och Julian hem lite smått sura, fick snart veta att de hade skjutit upp en boll i ett träd vid IP. När de försökt få ner den hade de skjutit med en annan boll men då hade den också fastnat, så de tog ytterligare en boll och då fastnade den också. Så nu satt tre av Maltes fotbollar fast i ett träd. Efter middagen gick vi ner dit och under vår tid där kom både grannar och okända folk och kollade och hjälpte till. Efter många försök och nya bollar som fastnat fick vi ner alla och kunde lämna trädet vid IP.
Puss och Kram! ♥
 Bild på dagens lunch :)

Tillbaka i Sverige

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom hem till Sverige sent igår kväll efter en shoppingdag i och utanför Paris. Jag lyckades fynda en hel del bra grejer på rean som pågick i hela Frankrike, vet inte hur det är här, men alla påsar ligger i bilen som pappa körde hem så grejerna kommer inte till Sverige förens imorrn men då kommer bild på allt lovar. På grund av sen hemkomst igår i alla fall så blev det ingen bloggning då jag var upptagen med att fixa inläggen för de senaste dagarna. Blogg.se har krånglat så mycket för min del den senaste tiden så det är därför bloggen stått still ett tag, men allting är uppe nu och det ska rulla igång som vanligt igen.
Idag har hur som helst varit en väldigt lugn dag. Vaknade vid tolv, åt frukost, satt med datorn ett tag och redigerade videos, bakade en rabarber paj, åt lunch och packade sedan ner pajen, tallrikar med mera och cyklade tillsammans med mamma, Malte och Märta till Hammarby backen. Parkerade cyklarna nedanför den och promenerade upp. Blev en fika på toppen innan vi klättrade ner igen och cyklade hem. Tog vägen runt Årsta viken så blev en rätt lång omväg men det var absolut värt det.
Puss och Kram! 
Bild från picknicken :)

Svar på frågesunden-del 2

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Eftersom jag reste bort nästan direkt  efter att jag spelat in frågestunden blev dt så att det dröjde två veckor tills ni nu får del två. Så extremt ledsen för det men här är den i alla fall :)
 

Heldag i Paris

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Har varit fullt ös idag då det var vår enda heldag här i Paris. Startade med en ordentlig fransk hotellfrukost innan vi tog oss till tunnelbanan och åkte genom hela staden typ till Trocadéro för att kolla på Eiffeltornet, torget där är byggt speciellt för att man ska då en bra "utsikt" över tornet. Tog oss sedan vidare till Triumfbågen och Champs Elysées, gick längst med Champs Elysées ett bra tag och kikade in i några av alla fancy affärer de har där. Åt lunch i de kvarteren innan vi begav oss till Eiffeltornet, denna gång för att åka upp.
Pappa hade bokat in oss på en guidad tur så slapp förbi alla köer och fick dessutom en massa historia och ny kunskap under vår promenad på andra våningen. Efter guide turen ställde vi oss i kö för våning tre och tog oss upp efter lite krångel med hissen, jag som hatar hissar hade konstant hjärtklappning medan vi åkte upp. Men när vi befann oss på 276 meters höjd blev det liksom inte läskigt. Man accepterade bara vad som var och njöt av utsikten istället, för den var helt sjukt vacker. Efter turen upp i tornet åkte vi iväg till Sacré Cour och "konstnärskvarteren" vid Montmartre. Var urgulligt där och åt även middag där på en liten gata innan vi promenerade iväg genom området, passerade Moulin Rouge och LaFayette och hade överlag en underbar dag i storstaden.
Puss och Kram! ♥
 Framför Eiffeltornet ^_^
 Bilder från Champs Elysées och Triumfbågen
 Bild från andra våningen av Eiffeltornet
 Blandade bilder från tredje våningen :)
 

Lämnat Lyon

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Åkt ifrån Lyon tidigt imorse och begav oss sedan iväg mot Paris. Tog ungefär fyra timmar eller lite mer att åka hit och stannade bara kort för att äta på vägen. Gick mycket snabbare än jag trodde och det första vi såg när vi började närma oss var Eiffeltornet så det var rätt coolt. Bor dock en liten bit utanför staden och finns en hel del personer som inte lyckats hela vägen fram så fick en del konstiga scener också men det hör väl lite till en stor stad.
Efter att vi kommit på plats i hotellet tog vi en promenad, först upp till Place d'Italie som ligger precis vid oss och sedan iväg till Seine floden och Notre Dame. Eftersom hela familjen har sett Ringaren i Notre Dame ett flertal gånger var det sjukt coolt att faktiskt vara där på riktigt och den ar sjukt mycket större än jag trodde. Var även inne i den en snabbis och lyckades pricka in en gudstjänst när vi var där vilket var himla kul. Tog sedan en promenad in till city där vi åt, blev McDonalds då vi alla var rätt panik hungriga och inte orkade leta, efter det blev det buss bort till Montparnasse där vi stannade kvällen ut och kollade på fyrverkerierna. Eftersom det var Frankrikes national dag idag var det fullt av folk och världens fest stämning vilket blev en rätt bra första kväll :)
Puss och Kram! ♥
 Hänglåsbron ^_^
 Notre Dame, hänglåsbron och Eiffeltornet
 En av många bilder från fyrverkerierna

Fågelpark

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor, Resor
Drog iväg en bit utanför staden idag till en fågelpark. Jag och de andra, förutom Oscar då som varit där förut, hade verkligen inga föförhoppningar alls på det stället. Det var väl typ " okej nu ska vi få se flamingos och papegojor i en bur", så gick mina tankar i alla fall. Redan när vi klev in genom grindarna till parken förstod jag dock att det var så mycket mer. Många av fåglarna bodde i stora gemensamma burar som vi fick gå in i. Detta gjorde att vi blev en del av deras värld liksom vilket var himla coolt. Det blev inte längre bara en papegoja utan det blev papegojan som var på riktigt.
Hade i samband med entrén köpt biljetter till en av fågelshow. Redan på direkten när alla satt sig och det skulle börjs släppte de ut två fåglar som flög fram och sen tillbaka. Vid ett tillfälle, med en annan fågel kunde jag känna fjädrarna dra över mitt huvud så ja den showen var ascool. Det var ett sånt bra samspel mellan människor och djur att man knappt trodde sina ögon. Drog sedan på kvällen iväg till huset med pool för ett poolparty mee alla som skulle åkt till Sverige/Frankrike.  Var ursköna människor allihop så blev ett riktigt bra avslut på Lyon resan.
Puss och Kram! ♥
 En bild från fågel showen
Två bilder på fåglar och två bilder från när vi matade fåglar, den till vänster på Åsa och den till höger på Oskar
Fåglarna vi matade :)

Allt på ett berg

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Blev väckta rätt tidigt imorse, eller typ vid nio, för att föräldrarna tyckte att vi skulle starta dagen tidigt. Alla småsyskon kom upp innan nio frivilligt som vanligt, men för mig och Agnes som gillar att sova länge var det lite segt. Tog oss upp i alla fall och vid elva stod vi alla elva utanför dörren och gick bort mot tunnelbanan. Åkte iväg till de romerska ruinerna idag men innan vi gick dit passade vi även på att besöka en katolsk kyrka uppe på samma berg som ruinerna. Kyrkan var så vacker verkligen och målningarna och utsmyckningarna var helt sjuka. Trotts att det var en del turister där inne lyckades kyrka  behålla sin maffiga stämning och det är coolt på riktigt.
Efter en kort stund där gick vi bort till ruinerna. Då vi hade mer tid idag upptäckte resten av familjerna massa saker jag och Agnes missade förut. Men efter ett tags promenader bland och på ruinerna gick vi iväg en gång till, nu till en höghöjdsbana. När vi kommit dit, fått instuktioner och precis skulle starta såg banorna rätt tråkiga ut. Men när jag och hälften av de andra i familjerna klättrade ner från den svåraste banan var jag helt slut. Armarna, benen, huvudet, mage/rygg ömmade verkligen och jag var helt slut, men jäklar vad kul det var. När vi var klara där sen kom Anna och Jean-Marc och hämtade oss i två bilar och körde hem oss till Oscar. Så var 14personer vid middagen idag, något som var extremt roligt.
Puss och Kram! ♥
 Bilder från en utsiktsplats vid kyrkan men bilden i mitten längst ner är från ruinerna
 Hela gänget innan vi satte igång att klättra
 Bilder från klättringen :)

Vattenkrig

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor, Resor
På grund av vi är elva pers, två familjer med fem i varje och Iris, och två av de elva är under åtta år är det svårt att köra någon form av ssightseeing som jag och Agnes har gjort under veckan. De mindre, inklusive min och Agnes småbröder, har svårt att förstå att det inte går att  bada överallt i alla städer och då Lyon är en stad som saknar tillgång till sjöar blir det rätt svårt. Så idag tyckte föräldrarna och alla att vattenkrig var en bra idé. Jag var extremt skeptisk i början och tyckte bara det kändes tråkigt. Men det är svårt att inte ryckas med och snart hade jag lika kul som alla mindre barn och de vuxna :)
Stannade i parken rätt länge och fördrev tiden med vattenkrig, någon form av yoga, olika bollekar, solning, långa konversationer i skuggan med mera. Efter tiden där tog vi en promenad förbi ett glasställe på vägen hem där vi fikade allihop och efter lite olika promenadvägar hem från alla oss var vi hemma i ett par timmar. Bytte sedan om till finkläder och gick iväg till en restaurang. Satt på deras enorma uteservering och fick smaka fransk mat. Det var gott där men måste tyvärr säga att maten inte riktigt levede upp till sitt höga pris. Var en sjukt mysig restaurang i alla fall och personalen var hur trevliga som helst.
Puss och Kram! ♥
 Agnes och Märtisen
 Två bilder på hela gänget 

Djurpark

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Eftersom det var familjernas första dag idag tog vi det lugnt och packade bara ihop matsäck och gick iväg till parken vi var i en av våra första dagar. I den parken finns det som ett mindre gratis zoo och det var något som lockade alla. Tog oss dit tack vare Iris som kommer att stanna med oss under helgen, och var där sen hela dagen. Kikade på girafferna, aporna, krokodilerna, zebrorna med mera i brännande sol vilket gjorde att vi tog vår lunch i skuggan under ett stort träd. Efter maten spelade vi ett par omgångar GRIS, ni vet när man kastar en boll och får en bokstav om man tappar den, och när man samlat ihop alla fyra bokstäver åker man ut. Var himla kul i alla fall och blev några rätt seriösa matcher.
När det var dags att promenera hem igen tog de mindre barnen och papporna den snabba vägen hem medan jag, Agnes och mammorna gick längs med floden hem och tog ett stopp vid en liten krog med utsikt över Lyon. På väg hem ifrån den sen blev vi ombedda att handla middag, så blev ett stopp till fast vid den stora mataffären i området. Plockade ihop grejer till hamburgare som Fredrick, pappan i andra familjen, grillade när vi kom hem. Skojar inte när jag säger att det var den godaste hamburgaren jag har ätit, var med mozzarella, guacamole, grönsaker och mayo på. Förstår ni då at det var bra grejer? :)
Puss och Kram! ♥
 Gruppbild i parken
 Blandade bilder på giraffer, Märta och Kajsa och när vi träffade ett gäng taiwaneser
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Poolhäng och dancebattle

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Idag var sista dagen utan familjerna här och den spenderades i en pool en liten bit utanför Lyon. Ett par vänner till familjen har en pool i sin trädgård och då dottern i familjen skulle vara själv idag med endast sin storebror och hans vänner fick vi komma dit. Var en jättefin pool de hade som dessutom i vissa vinklar hade jättefin utsikt över staden då huset, som alltid här, ligger på ett berg. Jag, Agnes, Iris och dottern badade hur som helst massor i poolen och jag som drömt om att få flyta runt på en luftmadrass sen vi kom hit spenderade större delen av tiden där på just en luftmadrass vilket var amazing.
Efter några timmar där åkte vi hem igen och bara 40 minuter senare kom min familj. Sen kort efter det kom Natan, som var med oss vid turkosa sjön, samt hans kusin så blev fullt med folk. Efter att de tre varit ett tag på Oscars rum frågade de om vi ville komma upp så då gick vi(jag, Agnes, Iris, Malte och Märtis) upp dit. Där uppe satt de och lyssnade på musik och tre sekunder efter att vi klivit in i rummet började Agnes dansa och sen var det det vi gjorde hela kvällen. Körde battles, fuldansade, fick se asgrym dans från Oscar och Natan som båda dansar street dance (jag höll på att dö så bra var de)  och bara hängde där uppe i allmänhet typ. Hade sjukt kul verkligen och efter att vi alla ätit middag kom även Agnes familj hit. Nån timme senare åkte Oscar, Natan och kusinen iväg och efter det åkte även resten av familjen så nu är det bara vi svenskar kvar. Känns så ovant för tillfället men kommer träffa Iris och Oscar lite till och från under veckan så det känns bra.
Puss och Kram! ♥
 Bilder fran poolen :)
 Middagsbild av hälften av oss

Empire

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Lucious Lyon är en gammal stjärna inom musikbranschen som nu driver ett enormt skivbolag som heter Empire. Han är precis på väg att få in sitt skivbolag på börsen och allt ser ut att gå framåt tills det att han blir diagnostiserad med ALS och får veta att han endast har tre år kvar att leva kanske mindre. Han bestämmer sig då för att se till att någon av hans tre söner ska ta över och göra denna son redo för ansvaret ett skivbolag innebär.
I samma veva som det här händer frisläpps även Lucious före detta fru Cookie från ett fängelsestraff hon fått då hon sålt droger. Hon har nu suttit inne i över tio år och kommer ut redo att ta tillbaka skivbolaget hon startade. Men den här serien är så mycket mer, den handlar om familjeintriger, att övervinna fördomar, våga ta steget ut ur skuggorna och inte låta hat stoppa än. Det handlar om makt, det handlar om sjukt duktiga musiker och above all familjen. Det här är en serie man måste se verkligen, sjukt galet bra!
 

Romerska ruiner

Skrivet:    ·  Allmänt
Packade ihop matsäck idag och åkte ner till city och sen upp på ett annat berg vid Lyon. Väl där uppe fanns det som vanligt en helt sjuk utsikt över hela staden. Efter som man kommer upp som på en kulle, eller en bergskulle, ser man verkligen så mycket av både staden men också av alperna vilket är ascoolt. Älskar alperna och trotts att vi bara var där en vecka 2013 ungefär kan jag sakna det ibland. Om jag bodde här i Lyon skulle jag besöka alla kullar så ofta verkligen och bara begrunda utsikten och njuta av alltid ha något så vackert så nära.
Efter lunch och en kort sightseeing tur från min och Agnes del fortsatte vi att utforska. Uppe på det berget finns fullt av romerska byggnadsioner då Lyon var romerskt ett tag för trehundra år sedan eller nåt sånt. Det fanns en amfiteateren modernare scen då det hålls massa konserter där samt en massa ruiner från den tidsepoken vilket är skit cool. Men hann inte bli en jättelång vända där uppe då en vän till Iris skulle komma förbi huset och lämna av lite grejer. Så lämnade berget lite smått stressade men med starka förhoppningar om att vi kan återvända dit med våra familjer sen.
Puss och Kram!♥
 
 En del av ruinerna...
och utsikten :)
 

House musik i sommar

Skrivet:    ·  Musik
House musik funkar bäst på sommaren och då vill jag helst ha 10 stycken olika att lyssna på men har plockat ihop ett par stycken som jag lyssnat på en del och som jag vet att jag kommer lyssna en massa mer på i sommar.
 
 
Extremt bra låt på riktigt, får goosebumps och energiöverflöd varje gång droppet kommer :)
 
 
Sjukt bra danslåt verkligen, nästintill omöjligt att stå still när den här börjar
 
 
Även detta en extremt bra danslåt, älskar att höra något nytt från Usher också
 
 
Den här låten släpptes för rätt länge sedan men jag har börjat gilla den nu, kan även bara tillägga att tjejen som sjunger, Jasmine Thompson, är lika gammal som mig så sjukt duktigt tjej verkligen!

Strand promenad

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor, Resor
Estelle från igår sov över så var fem personer vid frukosten imorse och sedan fem personer resten av dagen. Klickade jättebra med Estelle och hon kände ju Iris och Oscar jättebra sedan innan så vi fem har haft hur kul som helst tillsammans. Började dagen med att testa en av Lyons bussar ner till city då vi redan gått den vägen och det var typ 40°c ute och jättekvavt i luften. Hoppade av mitt inne i city och gick sedan bara en kort bit till Annas jobb. Hon jobbar på en rätt fancy klubb så fick först sitta inne i ett av konferensrummen och dricka lite juice och sen flyttade vi oss till ett rum där det fanns fotbollsspel och biljard så körde några rätt intensiva fotbollsmatcher där.
Efter nån timme där tog vi en promenad längst en av Lyons två floder bort till en biograf. Då det var så obehagligt varmt ute och de hotat med åskväder(som fortfarande inte har kommit nu när jag skriver det här) hade vi bestämt sen tidigare att det skulle bli bio idag. Då de flesta filmer dubbas till franska hade vi inte så många att välja på men beslöt oss för filmen "Spy" med Melissa McCarthy i huvudrollen. Så släpade oss dit i värmen köpte biljetter och popcorn och gick in i salongen och såg en sjukt rolig film. Älskade "Spy"  verkligen och den är ett stort tips! Efter filmen och en skrattfylld eftermiddag gick Estelle hem och då gick jag och Agnes på ytterligare en promenad i området och när vi kom hem hade Oscar hämtat pizza för båda föräldrarna var borta. Så blev pizza ute på terassen till middag #mysfaktorlevel1000
Puss och Kram! ♥
 Oscar, Iris, Estelle och Agnes :)
 

Woman Crush-Becky G

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Alla fel

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit så äckligt ute idag. Det har varit kallaste dagen sen vi kom hit med endast 33°c. Men det har varit så fuktigt i luften att man har kunnat stått ute i en minut typ och kommit tillbaka in sjöblöt så alla har verkligen svettats idag. Efter som det är vardag idag så var det bara vi fyra barn, men dagen startade inte så bra. Jag och Agnes skulle först gå och köpa bröd till frukost, men då var bageriet stängt. Så vi gick hem, åt det som fanns hemma och sen gick vi två ut på en promenad. Gjorde alla fel då dock, first of all man går inte ut och går i det här vädret så vi var typ själva utomhus, sen glömde vi vatten,  tappade halvt bort oss och lyckades ständigt hamna på gator utan skugga. Blev bara en 45min promenad men vi skrattade enormt mycketoch tog oss hem levande så allt blev bra.
Kort efter att vi kommit hem skulle Oscar  träffa en kompis och sen kom en kompis till Iris över som heter Estelle så vi fyra tjejer gick iväg till en park nära där vi bor. Dit hade Iris med sig lite kakor så blev en fika i skuggan och sedan tons of deep talk. Var riktigt sköna konversationer som handlade om seriösa saker. När klockan blev sju ungefär gick vi hem igen. Estelle åt här och efter ytterligare en galen fransk middag blev alla sugna på godis. Så jag, Oscar, Iris, Agnes och Estelle åkte iväg till en mack i närheten och köpte choklad och Marshmallows. Gjorde choklad doppade marshmallows sen när vi kom hem och spelade med andra ord och charader med mera. Hade återigen sjukt kul och håller på att somna medan jag skriver det här så godnatt, eller god morgon om ni läser detta på morgonen.
Puss och Kram!♥
 Kakorna ;)

Bergen utanför city

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor, Resor
Packade ihop matsäck idag också och hoppade in hela familjen, dvs sex personer,  i bilen och körde iväg en liten bit utanför staden upp till ett berg. Lyon har fullt av kullar och berg och det är i princip bara platt precis vid city så idag besökte vi ett av de och det var så sjukt vackert. Utsikten där uppe var MAGISK och man såg verkligen ut över hela Lyon, alla förorter och mindre städer runt omkring samt ett flertal siluetter från Alperna. Anna, mamman, sa att man en sval och klar dag kunde se Mt. Blanc som är Europas högsta berg men då det var ungefär 38-40°c när vi var där missade vi det.
Efter några timmar där uppe fyllda av massvis av skratt satte vi oss i bilen igen och åkte för att kika på ett vattenland som fanns i närheten. Mestadels inför de dagarna när min och Agnes familjer har kommit ner hit, men det var proppfullt där så känns inte som en bra uyflykt. Åkte iväg till en beach bar i närheten istället och åt glass innan vi åkte hem. Hade ungefär två timmar på oss att bara vila innan familjen fick några gäster över. Även fast jag bara förstår ett par ord av vad alla fransmän säger älskar jag sättet man umgås här. Utav alla vuxna fransmän jag har träffat hittills har ingen varit otrevlig eller på något vis lågmäld och tråkig utan alla är all over the place, och jag älskar det!
Puss och Kram! ♥
 Ser ni hur sjuk utsikten var?
 Jag, Oscar och Agnes
En standard hoppbild :)
 

Orättvisa

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Jag har hört ett flertal saker som har byggt på dessa känslor  och jag kände väl någonstans att det var dags för mig att dela med mig av mina tankar nu, vad jag känner om orättvisor. Och nu menar jag inte "nu har jag plockat ur diskmaskinen två gånger mer än Olle medan han bara sitter i soffan, det är O R Ä T T V I S T!" utan jag menar riktiga orättvisor och nu främst mellan de olika könen. Orättvisorna som ständigt märks hos oss som är tjejer, kvinnor, damer. Orättvisor som borde vara så självklara rättigheter för alla människor men som ständigt finns i andra länder, och även i vårat eget.
Jag fick höra en historia för ett tag sedan om några vänner till våra vänner som hade varit i Dubai eller något sådant där kvinnor inte får köra bil. Så hade mamman i familjen varit ute och kört en sväng, jag tror hon skulle till affären eller något sådant. Men när hon står vid ett rödljus och har stannat blir hon påkörd bakifrån av en annan bil, så hon kliver ut och knackar på rutan hos den andra bilen och säger typ att "oj det här blev ju tokigt, men vi kan ju byta kontaktuppgifter så får du betala försäkringen" eller något sådant. Men då svarar mannen i bilen "aa fast nu var det ju du som kvinna som var ute och körde och om du inte hade gjort det hade ju jag inte kört in i dig för då hade din bil inte stått här. Så det är nog ditt fel det här". Ursäkta va fan sa du?????
I vissa länder har de dragit det så långt att kvinnor inte ens får cykla för det är något männen gör. Det är som att de begränsar alla möjliga sätt för kvinnan att ta sig ut ur hemmet. Som för att se till att kvinnan inte gör något utan att ha sin man med sig. Jag vet inte ens hur jag ska förklara för att ni ska förstå ilskan jag känner när jag läser och får höra om sånt här. Den enda skillnaden mellan män och kvinnor är att vi har olika kön, kroppsbyggnader och hormoner i kroppen men vi är fullt kapabla till att göra samma saker. Det finns ingen skillnad på vad vi ska åstadkomma, en kvinna ska ha samma rättigheter som mannen för han är inte på något vis bättre än kvinnan. De är jämlikar!
Samma sak gäller för heterosexuella, homosexuella, svarta, vita, asiater, långa, korta, feta, smala. Det är ingen skillnad på oss. Om jag skulle börja förklara mitt hat mot homofobi skulle det här inlägget bli brutalt långt och ingen av er skulle orka läsa det. Men för att återvända till det jag började med, notera orättvisan. Minns den och se till att kämpa emot den! Varje människas åsikter är viktiga för vi kvinnor har samma rättigheter som vilken man som helst. Kvinnor ska inte behöva gå rädda på kvällen för att bli våldtagna, kvinnor ska inte få skulden när de blir påkörda för att de är kvinnor och kör bil, kvinnor ska inte få mindre betalt för ett lika utfört jobb som en man, kvinnor ska inte behöva bära burka/sjal för att män skrev i det i deras religion för hundratals år sedan. Kvinnor ska få göra vad de vill utan att vara styrda av män. Kvinnor är starka och vi kan kämpa mot orättvisan.
 

Turkos sjö

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg rätt tidigt imorse, eller vid typ elva, till en turkos sjö tillsammans med ett par vänner till familjen. Barnen i den andra familjen var tre och ett år äldre än mig och även fast vi knappt pratade med varandra (de har svårt med engelska och jag är långt ifrån aå bra att jag kan hålla en vanlig konversation) var de extremt trevliga och snälla och man trivdes i deras sällskap. Vid sjön hade de hyrt en båt för åtta personer men då vi var nio tog vi med oss en kanot också. Båten vi hade var eldriven och samma sak gäller alla båtar i den sjön så vattnet är jätterent och hur fint som helst, det var som ett vykort alltihop.
Efter fyra/fem timmar på båten sa vi hejdå till den andra familjen och åkte hem igen för då skulle vi ner till Oscar och Iris grannar. Hos de var det fullt av andra franska familjer som ingen kunde särskilt bra engelska så fick träna massor på franska och fick lära mig en hel del nya ord vilket var askul. Det fanns ett gäng ungdommar där som Oscar var med men då ingen av de kunde franska struntade de i att prata med oss typ, några av de försökte och visade att de ville men det kan vara svårt det där. De vuxna där emot var assköna, de lärde glatt ut ord till oss som vi sedan lärde de på franska. Senare på kvällen sen blev det dans och en av papporna drog igånf och dj:ade lite och hela tiden fanns ett starkt intryck av genuin glädje och kärlek. Gud guys vill aldrig lämna Frankrike typ!
Puss och Kram! ♥
 
 Natan och Oscar i kanoten
 Lite blandade bilder från dagen :)
 Jag; Oscar, Natan; Jean-Marc och Agnes

Endless Love

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
David har varit intresserad av Jade under hela deras skolgång, men efter att en av hennes äldre bröder dör stänger hon ute resten av världen. Jade festar inte, hon har inga vänner och hon har aldrig haft en pojkvän. När hon tar examen från High School och är ute med sin familj träffar hon David och hans bästa vän Mace och bestämmer sig för att följa med de när de stjäl en av gästernas bilar. Efter det börjar en kärlek mellan David och Jade byggas upp och saker och ting går fort och fel.
Under halva delen av filmen låg jag och grät okontrollerat när den ena efter andra händelsen inträffade. Jag skrek, grät, blev uppfylld av kärlek, hat och saknad och visste inte vad jag skulle ta vägen. Det här är typ den bästa romantiska filmen jag sett någonsin och den är definitiv i klass med The Notebook så att den här filmen inte har fått mer uppmärksamhet är ett enormt mysterium för mig för det här är en must see för ALLA!
 
 

Massor på en dag

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor, Resor
En hel dag har gått här men det känns som så mycket mer. Har redan blivit jättebra vänner med Oscar och Iris, trivs jättebra i familjen, börjar förstå mig på hur Frankrike fungerar och har haft lite användning för min franska. Men jag skulme ljuga om jag sa att jag inte blev skit rädd varje gång jag var tvungen att säga något på franska, och då menar jag skiträdd. But I guess it will get easier och ju mer jag pratar desto lättare kommer det att bli liksom. 
Men bara för att kort dra igenom dagen började vi med att gå från familjens lägenhet på ett av Lyons många berg och ner till city. Gick förbi en helt magisk utsikts plats där man kunde se hela staden som fick mig att aldrig vilja lämna Lyon. Men fortsatte ner, kollade runt i city och fick en liten "guidning tur" av Iris och Oscar. Besökte även gamla staden och åt den godaste glassen någonsin, besökte ett miniatyr museum som även innehöll rekvisita och kostymer från askända filmer. Åkte Lyons t-bana, besökte en stor park tillsammans med Anna (mamman) där det fanns sköldpaddor och strutsar med mera och avslutade sedan dagen allihopa på en japansk restaurang. Kort sagt grym dag!
Puss och Kram! ♥
 Jag, Agnes, Oscar och Iris vid utsiktsplatsen :)

Framme i Lyon

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom fram hit till Lyon igår sent på kvällen, eller vid typ klockan sju, och då var det fortarande 33°c i luften. Det gick jättebra att flyga ner hit och jag och Agnes satt och lyssnade på musik, läate och pratade hela vägen så tiden "flög förbi" :). Men hur som helst aå landade vi i Genève i Schweiz då Lyon inte har nån stor flygplats och blev hämtade där av Anna som är mamman i familjen vi bor oss. Tog ett tag för oss att hitta ut ur Schweiz sen då det var skyltat rätt dåligt men när vi väl gjorde det och började resa hem genom alperna satt jag och Agnes helt mållösa. Det var så sjukt vackert!
Efter lite mer än en timme åkte vi in i Lyon och tio minuter senare rullade vi in på deras gata och bakgård där yngsta barnet Iris och pappan Jean-Marc kom och tog emot oss och hjälpte oss med väskorna, väl uppe i lägenheten sen fanns även Oscar, äldsta barnen, som glatt välkommnade oss hit. Fick en snabb genomgång av deras enorma två våningslägenhet innan vi satte oss ute på terassen och åt en lättare middag. Hade en jättemyaig kväll sen alla vi barn och känner redan nu att vår vecka här nere kommer gå alldeles för snabbt.
Puss och Kram! ♥
 
 Bilder från på vägen hit o när vi va framme

Home Inspiration

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Nu smäller det

Skrivet:    ·  Resor
Om någon timme sitter jag på ett flygplan på väg till Frankrike och Lyon. Jag sitter på väg till värmen, till sol och till två troligtvis helt fantastiska veckor. För att ge er en lite bättre förklaring av vad som ska hända så är det så att nu åker jag och Agnes ner till Lyon i för väg. Där nere ska vi bo hos hennes sysslingar som är i samma ålder som mig och henne (dvs född 1999 samt 2002) hos de kommer vi bo i en vecka. Vi kommer väl följa med de lite på det de gör och så. Barnen har även skolavslutning när vi är där så kanske kanske kommer vi vara med i deras skola någon dag men det är väldigt oklart.
När vår vecka där har gått kommer resterande delarna av vår familjer ner. Kommer då fortfarande bo hos sysslingarna alternativt i en annan fransk familjs hus under fyra/fem dagar. Vi skulle ju egentligen ha gjort ett "house switch" så att de franska familjerna skulle bo i våra hus och vi i deras men de hade två stora examensprov under dessa dagar så det fungerade inte, men allt har löst sig och är lugnt. Efter de dagarna i Lyon i alla fall kommer vår familj fortsätta iväg till Paris och stanna där i två nätter så jag är astaggad!
 

Femton olika känslor

Skrivet:    ·  Allmänt
Vaknade upp vid nio imorse hos Vera. Hela gruppen hade olika saker vi skulle iväg på under dagen, en gick kort efter att vi vaknat bara, och när vi alla ätit frukost gick vi också. Efter att jag packat upp det lilla jag haft med mig till Vera och kompletterat min packning till Frankrike lite grand satte jag mig i soffan ett tag och såg till att tidsinställa lite inlägg inför Frankrike. Passade även på att kolla på två avsnitt av Baby Daddy och försökte väl vila på nåt sätt, men känns som min hjärna gått på högvarv hela dagen. Har haft svårt att sitta still och bara göra en sak i taget.
Men vid halv fe lämnade jag huset och småsprang iväg mot dagis där jag skulle hämta Martin. Tog mig dit, hittade honom, gick hem till de där hans storebror och stora syster redan fanns. Så blev det vanliga sen, lagade mat, åt med dem och sen gick jag och de två yngsta barnen iväg till en park nära de men när jag satt bredvid barnen på en leksaks grävmaskin höll jag på att somna. Piggnade till sedan och var kvar i parken med de ett bra tag efter det, när klockan blev för mycket gick vi tillbaka till de där barnen ville kolla på High School Musical förstår ni vilken lycka jag fick då? Såg 2:an och fick så många barndomsminnen, så har förtillfället extrema panik känslor inför resan imorgon, mysiga och sad minnen från när jag var liten samt några små aggressions utbrott som slåss inombords. Orkar knappt med mig själv längre haha.
Puss och Kram! ♥
 Barnen när vi var i parken :)

Grymt dygn

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft ett sjukt bra dygn med en massa folk jag gillar. Har skrattat massor, inte sovit alls, pratat massor och helt enkelt bara haft extremt kul. Jag, Elin, Tilda O, Becka, Vera, Jonte, Erik och Lucas träffades redan igår mitt på dagen igår här hos mig. Hängde sedan i trädgården hur länge som helst och spelade krocket, hoppade studsmatta, släpade ut mitt piano och satt och spelade på det, några spelade tennis, volleyboll mm. Var ute hela dagen och när det började bli dags för middag enades vi om att åka iväg till pizza hut så det gjorde vi.
Åt en sjukt god pizza där som hette Prosciutto och hade jättetrevligt där, efter maten drog vi vidare hem till oss själva och hämtade sov grejer och så innan vi möttes upp allihopa hos Vera. Var åtta personer som skulle dela på tre sängar, kan bara slänga in att i slutet av kvällen, eller natten, hade två stycken lagt sig på golvet. Det funkade helt enkelt inte haha. Nej men hos Vera gjorde vi allt möjligt, var hypade som attan och våra konversationer handlade om så udda saker. Sen mitt i natten fick några av oss för oss att vi skulle gå en promenad så tog en sväng till IP. Kunde gå runt i shorts och t-shirt utan att frysa, förstår ni hur glad jag var då? När vi kom tillbaka sen bestämde Lucas att vi skulle se till att vara vakna till klockan var 04.20. Men efter det rullade det bara på så vi var fyra personer som sov max en timme i natt, och det skedde typ klockan sju imorse när vi kände att det kanske vore bra att sova lite. Men är konstigt nog inte ett dugg trött, får se kanske kommer ikväll.
Puss och Kram! ♥
Jonte, Tilda, Vera, Elin, Becka, Erik och bakom Erik sitter Lucas
Två snapchats från vår promenad till IP :)
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design