Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Mask of Magnaminty

Skrivet:    ·  Allmänt
Köpte denna ansiktscreme för ett par veckor sedan på Lush då jag varit i behov av en och fick rekomendationer på plats. Masken ska vara väldigt snäll mot huden och dofta svagt av mint samt ta bort finnar och orenheter för huden. Den ska sitta på i 10-15 minuter och appliceras i hela ansiktet.
Jag har nu använt masken 3 gånger och jag som har otroligt känsig hud i ansiktet har inte fått någon reaktion alls. Huden känns återfuktad och fräsch när jag är klar och jag brukar låta den verka i 20 minuter. Jag har fortfrande lite finnar och orenheter men jag skulle ändå vilja säga att masken hjälper mot dem. Det krävs säkert mer använding för att få ett tydligare reslutat men jag tipsar starkt om denna!
 

Woman Crush-Madison Beer

Skrivet:    ·  Women Crushes
 

Lång resdag och skoldag

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Blev tunnelbana, flygbuss och flyg innan vi var framme på vårt första stopp igår, Bryssel. Väl där var vi i 7h och jag var lagom taggad på det innan vi åkte, men vi hade så sjukt kul. Spelade kort och fotbollsspel, kollade i dyra affärer, åt mat och skrattade tills kinderna och magen värkte. Blev nästan sorligt att åka där ifrån.
Kom fram extremt sent på kvällen efter att familjerna hämtat upp oss så blev inte många timmars sömn inatt. Var dessutom med i våra franska elevers skola hela dagen, dvs från 8.30-18.00. Första halvan av dagen var otroligt tråkig, men under lunchen och under eftermiddagen var det himla kul ändå. Träffade massa härliga människor på lunchen och lektionerna på eftermiddagen var faktiskt roliga. Imorgon ska vi åka iväg till Aix en Provence så taggar massor inför det!
Puss och Kram! ❤️
 Utanför skolan precis efter att vi gjort provet
 På väg mot Bryssel, samt Åsa,Alex,Becka,Tove,Alfred,Victor,Clara och jag på flygplatsen där
 Det här är en bild från Aubagne där skolan ligger
 

Blue is the warmest color

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 Adèle går andra året på gymnasiet är som vilken annan tonåring som helst. Hon umgås med sina vänner, festar och är bekymrad över livet i allmänhet. Men medan Adeles vänner spanar på killar kollar Adele åt ett annat håll, med blicken fast riktad mot en tjej med blått hår. Tjejen, Emma, är allt Adèle inte är och hon tar med henne in i en värld Adèle aldrig förr känt till. Hon känner kärlek för första gången, kärlk så stark att den gör ont.
Jag kollade på den här filmen för ett par veckor sedan utan att ha någon aning om vad som skulle hända. Inte heller visste jag det faktum att filmen var 3h lång och att den innehöll ett flertal brutala sexscener. Så vill bara varna er alla för det innan ni ser den men samtidigt starkt tipsa er om den. För den må vara otroligt fransk och i vissa fall otroligt konstig men den är såå bra!
 
 

To die for bikini

Skrivet:    ·  Kläder
Fick hem en bikini från todiefor.com för någon vecka sedan men har helt glömt bort att visa den. Var kärlek vid första ögonkastet verkligen och är så himla glad för att jag fått sammarbeta med detta grymma företag. Så snälla och prefesionella de som jobbar där och fraktiden på min bikini var seriöst två dagar!!
Är ni också sugna på att klicka hem en bikini som denna spana in deras hemsida HÄR, och för direktlänk till min bikini klicka HÄR. 
 
 

Elevens val

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade elevens val idag, eller valet i det hela var att vi fått välja mellan olika museum vi ville besöka och då fick vår klass Historiska Muséet. Jag trodde det var Naturhistoriska muséet som man var på när man var liten, men det visade det sig att det inte var. 
Vi hade fått någon guidad tur på 1½h som jag trodde skulle vara rätt ointressant, men den var ändå bättre än jag trott. Har sedan jag kommit hem packat ännu mer och ska nu iväg på typ 4h Enskedespels rep. På grund av att jag är borta en vecka har mina repetitioner blivit flyttade till samma dag så blir ett långt pass ikväll. Dessutom första repetiotionen i tältet för min del så det ska bli jättekul :)
Puss och Kram! 
 Bild från lunchen :)

Frankrike resan

Skrivet:    ·  Resor
Har slängt in små kommentarer om Frankrike i ett par veckor och har fått frågor varje gång angående resan. Vet inte varför jag inte satt mig ner och skrivit om resan tidigare men kände att det var dags nu, så att ni också får koll på vad jag kommer göra :)
Imorgon onsdag kommer jag och i princip alla i min franska klass (dvs mitt b-språksval i skolan) flyga iväg till Frankrike. Kommer stå i skolan vid halv åtta för att hinna göra engelska nationella innan vi rullar iväg mot Bromma flygplats och gör oss redo för en flygning till Bryssel. Blir en lååång väntan där innan vi flyger vidare mot Marseille.
Kommer alla bo hos en värdfamilj där nere och under veckan göra massor av olika saker. Kommer två av dagarna vara med våra fransmän i skolan, två av dagarna göra utflykter och under helgen får vi göra vad vi vill. Vi kommer alltså stanna i en evcka och jag har tidsinställt en hel del inlägg som kommer komma upp när jag är borta. Hur det blir med bloggningen vet jag inte men jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt och när jag kommer hem väntar en bildbomb och en resevideo :)
Bilderna visar Aubagne (där skolan ligger), Cassis (där jag kommer att bo) samt Aix-en-Provence (som vi kommer besöka en dag)

Engelska nationella

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade vårt första Engelska Nationella idag med både läs-och hörförståelse på förmiddagen. Känns som att hälften gick bra ungefär medan andra halvan är en ren gissning. Men lite så det brukar kännas efter NÄP:en. 
Efter skolan åkte jag, Sofia, Märta, Elin och Jossan iväg på ett möte i stan. Vi ska jobba som mjukisdjur under Farsta Fun Run  (anmälning till loppet stänger 30/4) så var inne på ett informations möte nu och fick testa våra dräkter osv. Jobbade som mjuksidjur för något år sedan (HÄR och HÄR) och det var sjukt kul så ser frem emot nästa jobb galet mycket nu!
Puss och Kram! 
 Fick fruktsallad osv när vi kom dit, blev så glad :)
Mysigaste dräkterna!
 

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Blus: H&M | Kjol: (inte samma men liknande) HÄR | Byxor: HÄR |
 Parfym: HÄR | Nagellack: Depend 
 

Packning

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med godaste chiapuddingen som jag toppade med banan och en frukt-och nötmix. Så sjukt gott verkligen och åt det tillsammans med ett par avsnitt av Friends. Har börjat kolla om den serien igen, redan inne på säsong två nu och älskar den ännu mer den här gången!
Tidsinställde en del inlägg inför Frankrike sen samt fotade alla nya inköpa grejer så de kommer upp imorgon. Var även iväg på Enskedespels rep på kvällen innan jag kom hem och satte igång med packningen. Är i princip klar, men är fortfarande så osäker på mängder av saker. Kommer nog plocka bort och lägga till massor av saker innan jag åker :)
Puss och Kram! ♥
Gammal chiapuddingsbild då min kamera låg på laddning imorse :)
 

Kungsträdgården

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte som sagt in till stan med Tove idag. Vädret var inte riktigt på vår sida när vi åkte in till city. Men innan vi gick mot Kungsträdgården var vi inne på Kicks ett tag, och jag som varit utan parfym i ett par veckor köpte en som luktade såå gott. Bilder på allt jag köpt under helgen kommer imorgon eller på måndag.
Gick till slut mot körsbärsblommorna och det var som vanligt galet fint. Fotade massor, blev intervjuade för japansk TV och njöt av solen som kikade fram. Hann med lite shopping innan allt stängde också och vi åkte hem. Har extrem mensvärk just nu så blir en film eller lite serier efter det här, hoppas ni haft en underbar lördag!
Puss och Kram! ♥
 

Fredagsmys

Skrivet:    ·  Allmänt
Ber om ursäkt för att det inte blev något inlägg igår. Jag, Tove och Märta åkte in till stan efter skolan då jag och Tove behövde leta kläder mm. till Frankrike resan. Testade en hel del kläder men det blev lite stressigt då vi åkte in rätt sent så jag fick bara med mig en tröja och två nagellack.
Vid klockan sju stängde alla affärer så då åkte vi hem till Tove och fixade middag. Stannade där rätt sent så var extrem trött när jag kom hem. Gjorde ett försök till att kolla på lite serier men somnade på direkten och vaknade runt elva nu imorse. Ska träffa Tove idag igen och bege oss in mot Körsbärsbllommorna i Kungsträdgården. De ska vara jättefina nu :)
Puss och Kram! 
I brist på bilder från igår får ni en gammal bild på maten vi åt (åt alltså samma rätt som bilden visar, recept HÄR)

Kollage: Beach 2016

Skrivet:    ·  Kläder
Kollage: Beach 2016

1 här | 2 här | 3 här
 Vill så gärna köpa en kimono till sommaren och glida runt med den på stranden. Tycker nummer 3 i detta kolage är galet fin. Förstår ni hur snygg man skulle vara med den på stranden. Hur känner ni har ni någon favorit, eller tycker ni inte om sånt här alls?
 
Inlägget innehåller affiliatelänkar

Öppen skoldag

Skrivet:    ·  Allmänt
Gick bara halvdag idag då ett av gymnasiumen jag sökt till hösten(Kungsholmens gymnasium) hade öppen skoldag. Detta kom lite spontant då jag trodde att man behövt anmäla sig men en kompis jag har där sa att det bara var att komma. Så fick med mig Johanna och åkte in dit efter lunch.
Fick en kort rundtur på plats och satt med på två lektioner. Var jättekul att se verkligen och efter det åkte vi till Hötorget och tog en fika på Espresso House innan vi strosade genom stan och åkte hem. Nu kom jag nyss hem från fikaförsäljingen med klassen och innan det var jag på ett möte med stadsdelens ungdomsråd som jag blivit med i. Kan aldrig säga nej när det är saker som denna, är med i typ alla föreningar någonsin :) 
Puss och Kram! 
 
Jag köpte Espresso house nya Cold Brew och den var riktigt illa tyvärr, smakade blaskigt kaffe bara. Men cheesecaken vi köpte var matdöden. Så god verkligen!!!
 Och så en bild på Johanna<3 (ber om ursäkt för att ljuset är fruktansvärt illa)
 

5 positiva egenskaper

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Jag har blivit nominerad av Gabriella  att skriva fem postiviva saker med mig själv och sedan nominera fem nya bloggar som ska göra detta.
Jag nominerar:
http://malinkirstine.se/
http://ettass.blogg.se/
http://nouw.com/hillevilofgren
http://nouw.com/Shawtygetloose
http://nwistrand.forme.se/
 
1. Jag är bra på att hålla ordning i mitt rum (detta går dock lite i perioder men har för det mesta det städat)
2. Jag ser mig som en rätt öppen person, alltså lätt att lära känna
3. Jag har lätt att säga vad jag tycker och skäms inte för att agrumentera för min åsikt eller stå på mig ordentligt
4. När det kommer till jobb kämpar jag tills jag faller ihop basically. Allt som känns jobbigt eller tufft skjuts åt sidan för är det jobb så är det.
5. Jag är väldigt mån om att mina vänner ska må bra (kan även vara negativt då jag ofta oroar mig för andra)
 
Blir en gammal höstbild apbropå ingenting :)
 

Bakning

Skrivet:    ·  Allmänt
I och med att vi åker till Frankrike om en vecka var jag och mamma och köpte presenter till min värdfamilj nu ikväll. Blev servetter med älgar på ena och vargar på den andra, en urgullig bricka från Designtorget HÄR, saltlakrits samt fyra olika sorters godispåsar. Himla nöjd med grejerna så hoppas familjen tycker samma sak.
Var för övrigt en rätt lugn dag idag. Blev brownie bakning med Tove efter skolan då vi ska sälja fika med klassen imorgon, men utöver det har inte så mycket hänt. Onsdagar är rätt sega dagar för min del, längtar bara till helgen.
Puss och Kram! 
 Under tiden vi bakade :)
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Massor av bra saker

Skrivet:    ·  Allmänt
Guess what? Hittade mina nycklar imorse precis innan jag skulle iväg till skolan. Skrek rakt ut av glädje och skrämde både min lillasyster och lillebror men blev så sjukt glad. Nycklar är verkligen värsta att tappa bort, efter mobilen, behöver de till allt!
Hade en otroligt härlig dag i skolan idag. Ägnade en hel lektion åt att prata Frankrike (åker dit med franska gruppen nästa torsdag) och nästan hela eftermiddagen åt spåna bal idéer. Har varit taggad sedan sexårs och nu i juni smäller det. Blev dessutom en grym gymsväng efter skolan med över en timmes rumpa, brände som sjutton och jag svettades massor. Ska iväg på 2½h rep med Enskedespelet nu så vi hörs imorrn.
Puss och Kram! 
 Testade en ny bar idag efter gymmet,den var jättegod och absolut prisvärd men det var alldeles för mycket tillsatt socker för min smak(förlåt för halva baren är uppäten och för att min hand ser ut som en klo)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Den här låten är såå tung, varit min favorit i fler veckor nu!
 
 
 Älskar verkligen Cherrie och den här låten är så sjukt bra, får massa känslor av den och grät extremt mycket första gången jag hörde den.
 
 
 Lever för Silvana vilket ni vet sedan innan, total missade den här låten när hennes album släpptes för några veckor sedan men älskar den nu!! Att det dessutom är en collab med hennes flickvän gör ju inte saken sämre.
 
 Tjuvjak släpper ny musik, förstår ni lyckan?! Denna låt är inte alls vad de brukar göra, tycker dne är väldigt lik Madi Banjas låtar men jag älskar ju honom så tycker om den här.
 
 
 Är mycket svensk musik och mycket rap den här veckan men är inne i ett sånt mood nu. Älskar den här låten och delen när de sjunger "Svär yeah Sverige" dör jag lite varje gång för att det är så bra :)
 

Nyckelkris

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade vårt sista NO NÄP (nationella prov) idag på förmiddagen och då i laboration. Den tog bara lite mer än en timme så hade vanliga lektioner efter det. Men pga av att den låg på morgonen var jag rätt trött under resterande delen av dagen.
Sprang efter lunch upp till tältet, som ligger precis vid skolan, och letade efter mina nycklar som jag har tappat. Hittade de inte där och hann inte leta när jag kom hem då jag skulle iväg och barnvakta på direkten så har lite smått panik helt enkelt nu. Håller alla tummar för att jag hittar dem hemma för är de vid tältet kan det vara så att de ligger under backstagegolvet, och då får jag de inte förens i juni...
Puss och Kram! 
 
Tröjan är ifrån Vila :)

Where I'd rather be

Skrivet:    ·  Inspo
Innan jag dör ska jag besöka Coachella, men för tillfället drömmer jag mig bara bort :)
 

Enskedespels dag

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Känns som det var jättelängesen jag skrev men var två dagar sedan bara. Gjorde inget intressant igår och sen på kvällen råkade jag kolla på en film som var 3h lång och då var klockan rätt mycket när den var slut. Så orkade inte helt enkelt. 
Idag har jag hur som helst haft värsta Enskedespelsdagen. Gick till parken vid 10 imorse och gick hem vid halv fem ungefär. Har byggt backstage område, tagit emot virke och hämtat massa kostym mm. Gemenskapen kring Enskedespelet är så stark och vi har gått runt och pratat massa minnen idag och bara mått bra. Kärleken för spelet är obeskrivlig, så extremt tacksam för att jag får vara med om det här!
Puss och Kram! 
 
För att hitta alla inlägg från 2014 års spel klicka HÄR.
Ber om ursäkt för extrem dåliga mobilbilder men såhär såg tältet ut efter halva dagen ungefär :)
 Siri, Johanna och jag samt en tidig bild på backstage området
 När vi gick hem idag var backstageområdet i princip klart så detta är en väldigt tidig bild
 

The Huntsman: Winters War

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Ravenna och Freya, två systrar som båda styr varsitt kungarike strider för att sprida skräck i folket. Eric och Sara blir som små barn fångade av drottningen Freya för att bli tränade soldater och jägare som ska strida för henne och växer upp i hennes hov tillsammans med ett tjugotal andra. När det blir känt att den ökända spegeln är borta ger sig Eric iväg för att hitta den och hindra att den hamnar i händerna på Freya. Han är endast ackompanjerad av två dvärgar och strider mot landets två elakaste drottningar.
Den här filmen är lite cheesy och något förutsägbar i och med att den är i "saga fortmat" då den baseras på Snövit. Men denna film är otroligt rolig, skrattade hört ett flertal gånger och jag gillade den. Skulle lätt kunna se den igen och tycker absolut den är sevärd. Det kan vara bra om man har sett Snow white and The Huntsman innan men det är inget måste.
 
 

Mysmiddag och bio

Skrivet:    ·  Allmänt
Skrev tre nationella prov idag i NO på förmiddagen. Var otroligt stressigt då tiden för dessa prov var precis så att man hann skriva klart, men lämnade in utan att känna sig helt nöjd. Håller alla tummar för att det gick bra i alla fall.
Efter skoldagen slut, lyckades sluta 40 minuter tidigt, var jag hemma ett tag innan jag mötte upp Frida. Åkte in till Medborgarplatsen och åt middag på Taco Bar i Söderhallarna. Hade en jättemysig middag innan vi gick till en biograf precis i närheten och kollade på "The Huntsman: Winters war". Filmen var bra, och jag skrattade högt flera gånger. Recension med mera kommer upp imorgon :)
Puss och Kram! 
 Äter alltid samma på Taco Bar, deras Quesadillas är så goda!
 Bio bild :)

Preliminär antagning

Skrivet:    ·  Allmänt
De preliminära antagningspoängen för gymnasiet ut idag och guess what? JAG KOMMER IN PÅ MITT FÖRSTA HANDSVAL, började nästan gråta av lycka när jag såg det. Har varit en extrem stress för mig då antagningspoängen förra året låg på 327,5 och jag hade 312,5 men nu ni, nu kommer jag in!
Poängen var i princip det enda alla pratade om under eftermiddagen och då vi 00:or är en rätt liten grupp vet jag flera som troligtvis kommer kunna komma in där de vill nu. Men stressen kring gymnasiet hann knappt släppa innan stressen för NÄP:en satte igång. Har NO NÄP imorgon i fysik och jag hatar fysik, vilket gör att jag knappt kan något om det. Så blir brutal mycket plugg nu ikväll!
Puss och Kram! 
 Hur min eftermiddag såg ut idag :)
 

Posters från Desenio

Skrivet:    ·  Allmänt
Ni vet ju att jag pratat om Desenio förut och hur mycket jag älskar deras posters och nu har jag i sammarbete med dem äntligen beställt hem två. De har otroligt snabb leverans och två dagar efter beställningen lagts fanns mina posters i en kiosk precis bredvid min skola, så smidigt!
Kvaliten på dessa posters är grym och de är så mycket snyggare i verkligheten. Jag är verkligen galet nöjd och skuttade runt som ett litet barn av glädje när jag fått upp dem där jag ville ha dem. Är ni också sugna på att beställa hem posters hittar ni deras hemsida →HÄR ← och dessutom har de grymma tavelramar som ni hittar →HÄR ←.
 Jag älskar ju Coco Chanel så var självklart att jag skulle bställa hem den här när jag såg den. Direktlänk till den postern finner ni HÄR.
Allstå hur cool är inte den här renen? Jag har dessutom velat byta ut min Enskedespels tavla hur länge som helst och den här renen var kärlek vid första ögonkastet. För direktlänk till renen tryck HÄR och för fler gymma djurposters tryck HÄR.

Tårar och tal

Skrivet:    ·  Allmänt
Höll våra tal idag på svenskan och alla som hade idag, och då menar jag verkligen alla, hade gått in för det här med 100% och vi lyssnade inte på ett enda tal som var dåligt. Talen var om allt från kärlek för Zlatan till depression, eller i mitt fall feminism.
Jag började gråta under två av talen och när jag höll mitt eget gick det rätt bra. Tappade bort mig lite ibland men jag klarade det utan att kolla i manuset vilket var så skönt. Talen låg på vår sista lektion så efter det gick jag och hämtade ut ett paket(bilder kommer imorgon) och drog en gymsväng med Elin så är skönt trött i roppen nu. Resten av kvällen kommer gå åt fysik plugg. Har NÄP i det på fredag så behöver göra en snabbgenomgång av kursen...
Puss och Kram! 
 I brist på bilder från idag får ni en tb till årets Valentine's brunch :)

Coco before Chanel

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Gabrielle Chanel och hennes syster växer upp på ett barnhem då hennes pappa lämande de där som små. Det är tidigt 1900-tal och Gabrielle och hennes syster lever fattigt. De jobbar på en bar där de uppträder, bland annat med låten Coco som ger Gabrielle sitt smeknamn Coco. Som så många andra dagar besöker en rik man klubben. Han och Coco får kontakt med varandra och med hjälp av honom tar hon sig in i den franska societets eliten, och snart börjar hennes kläder sprida sig bland dem.
Coco Chanel är en enorm inspirationskälla för mig så när jag såg den här filmen i julas blev jag helt fast. Älskade den verkligen trotts att den är i princip helt och hållet på franska. Absolut sevärd även om man inte gillar Coco Chanel för filmen är jättebra gjord och skådespelarna är grymma!
 
 

Träning

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Vädret har hållit i sig idag också och det är så härligt. Har suttit ute i solen på rasterna och bara njutit. Rockade t-shirt hela dagen utan att frysa och det blev nästan för varmt med svarta jeans i solen. Har haft få lektioner som alla varit helt okej och efter skolan åkte jag iväg till gymmet för första gången på 3 veckor.
Kände mig så otränad när jag satte igång och kroppen orkade inte mer än 45 minuter. Men jag är bara glad över att jag kan köra igen. Ska hur som helst iväg på ett 2 timmars Enskedespels rep nu. Fick en ny roll igår så ska iväg och repa secener för den rollen nu. Ska spela "grip" och har verkligen ingen aning om vad det är, men ska bli spännande :)
Puss och Kram! 
 T-shirten är ifrån Pull & Bear
 

6 saker ni inte visste om mig

Skrivet:    ·  Videoinlägg
 
 Kvalitén på videon är inte på topp alls då det blev något fel vid uppladdningen, mne jag hoppas ni kan leva med det ändå :)
 
 

Underbara vårkänslor

Skrivet:    ·  Allmänt
Men hörrni vädret för tillfället, hur härligt är det inte? Solen skiner, knappt några moln och mellan 9-15°c hela dagen. Vi gick faktiskt ut och satte oss i solen mellan lektionerna och bara njöt. Avslutade dagen med orientering på gymoan så då var inte värmen jättehärlig, var hyfsat sunkig då efter tredje rundan men ändå.
Då orienteringen låg på sista lektionen gick jag hem och duschade, bytte till somrigare kläder och satte mig ute på altanen med iskaffe, fruktsallad och Noel och Zaras podd. Var helt vindstilla och så underbart härligt. Älskar att våren är här, älskar, älskar, älskar!!
Puss och Kram! 
 Testade åter igen att göra iskaffe på kaffeisbitar och blev bättre nu men föredrar fortfarande DET HÄR
 
 

Fotboll och möte

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit massa saker som hänt idag så just nu är jag tröttare än någonsin.Tog mig bland annat ut och sprang för första gången på 2år i förmiddags. Blev bara en halvtimmes pass, men jag orkade så mycket mer än jag trott vilket var jättehärligt. Efter det blev det dusch och lite skolarbete innan jag mötte upp Tove och Becka för Hammarby-Helsingborg match.
Stod första halvlek på fel sida men under pausen mellan halvlekarna träffade vi lite annat folk från skolan och då tog vi oss över till klacken. Matchen slutade 5-1 till Hammarby så klacken spårade och jag skrek och sjöng så mycket. Hade otroligt kul verkligen men dirket efter matchens slut drog jag iväg på ett 2 timmars Enskedespels möte så nu håller jag på att sjunka ihop av trötthet. 
Puss och Kram! 
 Magisk känsla!!
 Snapchat bild på mig, Becka och Tove :)

Woman Crush-Alexis Ren

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Lång sovmorgon

Skrivet:    ·  Allmänt
Vet inte vad som har hänt under veckan har varit redo att somna vid klockan fem varje dag. I och för sig haft fullt upp konstant och gått och lagt mig alldeles för sent under veckan. Men igår kväll tänkte jag lägga mig och kika på en film och bara en halvtimme in i filmen kände jag att jag höll på att somna och då var klockan kanske halv ett.
Så tog en lång sovmorgon imorse och kollade klart på filmen. Såg till att komma ikapp Empire också som startade förrförra torsdagen också innan jag tog mig upp. Skrev i princip klart mitt tal i svenska, tog en lång pw och var iväg på middag nu ikväll. Var ingen i min ålder där men hade otroligt trevligt och fick ändå en bra kväll.
Puss och Kram! 
 Blev en smoothie bowl och latte till frukost :)
 

Rökig dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en otroligt konstig dag idag i skolan. Efter att halva första lektionen gått gick brandlarmet. Vi trodde att det var en övning då vi inte haft det på länge, men det visade sig att någon tänt en bengal i A-huset som är "huvudbyggnaden" för högstadiet. Efter en stunds väntan spreds rykten om att vi skulle få ledigt hela dagen så alla började hoppa runt av lycka, men det var falskt.
Istället stod vi utomhus i över en halvtimme och väntade på att röken skulle försvinna. Det fortsatte lukta rök i huset hela dagen så vi var rätt sura i början, men fick en bra dag ändå. Skrattade mycket och hade jättehärliga konversationer med folk jag sällan pratar med annars. Hoppas ni får en fortsatt fin fredgaskväll!
Puss och Kram! 
Blev favoriten till mellis idag, bananpannkakor ^_^
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Auditions

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Vi har skönaste schemat på torsdagar så har haft en jättehärlig dag idag. Vi hade både bild och slöjd på förmiddagen och de är så mysiga på något vis. Brukar ha musik på och alla sitter och skapar en massa olika saker. Är så hälig stämning då, och man har alltid kul. 
Hela eftermiddagen sen gick åt auditions för en gala vi ska ha på skolan för hela högstadiet. Alla som vill får upptäda med något de är bra på och vi hade allt ifrån jonglering till sång idag under auditions. Var så kul att se hur duktiga alla var. Slutade efter det var över och drog direkt iväg och barnvakatde då i 3h så är galet trött nu. Men har som vanligt 1000 saker att göra nu, blir galen på mig själv!
Puss och Kram! 
 Såhär såg jag ut idag :)
 Tröja: Bikbok |  Jeans: Lager 157

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
Tyvärr finns inte Kanyes musik någon annanstans än Spotify, Tidal och iTunes men min favorit just nu är hans låt Famous. Stort tips verkligen, grym låt!
 
 Kygos nya musik är så grym, det här en en stor favorit just nu!
 
 
 Har ingen aning om vem Hanna Järver är men oj vad jag gillar den här låten. Påminner lite om Veronica Maggio kan jag tycka, fast något bättre :)
 
 
Den här låten är bara allmänt härlig. Blir helt lugn av att lyssna på den samtidgt som jag blir på bra humör. Dessutom älskar jag ju Drake så att han sjunger låten är ett stort plus :)
 
 
 Får galet mycket pepp av den här låten. Vill bara att det ska bli sommar så jag kan spela den här på högsta volym mitt i atten och leva livet!
 

Tal om feminism

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med gröt för andra dagen i rad och fick värsta energikicken. Har russin, kokosflingor och linfrön i min, utöver havregryn och vatten då alltså, och den är grymt god. Starkt tips till alla som tröttnat på sin frukost! Blev rätt peppad på allt efter den och energin höll i sig hela dagen.
Började skriva våra tal i svenskan kort igår men idag kom jag betydligt längre. Skriver ju som sagt om femisim och jag har så galet mycket att säga men jobbar setnhårt med att skala av. Bara behålla kärnan och försöka att inte spåra ur totalt. Ska försöka skriva lite till ikväll men ska barnavakta min bebis 2 timmar också så kommer inte hinna bli klar idag. Dock ska det lämnas in på måndag så det är ett tag kvar.
Puss och Kram! 
 Trodde jag skulle jobba betydligt tidigare än vad jag ska så åt någon sorts halvmiddag efter skolan :)
 

Dagar till...

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 

Liljevalchs

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte till Liljevalchs vårsalong med klassen och en parallelkalss efter lunch idag. Den andra halvan av niorna var där igår så idag var det vår tur. Anledningen till att vi besökte den är för att vi i bilden ska välja ett konstverk där ifrån som vi ska tolka och göra om under lektionerna. 
Hade först en guidadtur som var rätt ointressant, men sen fick vi gå runt själva och det var rätt kul.  Efter Liljevalchs åkte jag, Tove och Becka till Gamla Stan för att fika. Lyckades hitta något extremt overprised café som vi köpte med oss smoothie och kaffe ifrån och även fast fikat var en stor besvikelse var det ändå sjukt mysigt att sitta vid kajen vid Gamla Stan och bara njuta av vårsolen. Hade verkligen en jättemysig eftermiddag och ska snart iväg på Enskedespel nu så vi hörs imorgon.
Puss och Kram! 
 Märta, Elin, Theodor, Jossan och Tove på en balkong vid Liljevalchs
 Några av konstverken :)
 Var så fin utsikt där uppe!

Leibster nominering award

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Regler:
1. Nämn bloggaren som har nominerat dig och tacka för nomineringen.
Jag blev nominerad av Netti och Julia
2. Svara på de 11 frågorna som är ställda.
3. Nominera 11 nya bloggare.
Jag nominerar:Henrietta, Pauline, Daniella, Gabriella, Petra, Amanda, Natalie, Linnéa, Moa, Berta och Sandra  
1. Hur skulle du beskriva din blogg?
 Som en vardagsblogg där det ibland skrivs om musik och film så det är ämnen jag älskar :)
 
2. Vad gillar du mest att blogga om? 
Jag älskar att blogga om roliga saker jag varit med om, feminism eller andra ämnen som intresserar mig samt kläder och musik.
 
3. Vilka är dina favoritbloggar? 
Har många jag följer tack vare min egen blogg men de "kända" favortiterna är http://kenzas.sehttp://nickys.se/ samt http://caty.nu
 
4. Har du några sommarplaner? 
Ska till Spanien en vecka med familjen men utöver det inget som är bestämt.
 
5. Vilket är ditt drömresemål? 
U.S.A och Australien! Har varit en dröm att få besöka de länderna hur länge som helst :)
 
6. Vilket är ditt favorit sminkmärke? 
Jag är inte världens sminknörd och har produkter från massa olika märken, men jag gillar L'oréal och Maybelline.
 
7. Vad är du mest nöjd med hos dig själv?
Jag är nöjd med mitt hår och mina ögon. Sen finns det såklart saker man kan önska sig inom dessa två men tycker om de båda :)
 
8. Favoritfärg?
Rosa och pastellfärger alltid :)
 
9. Vart shoppar du helst dina kläder?
I sverige shoppar jag mest på Gina Tricot och Bikbok. Även Pull&Bear som öppnades i Sverige nyss är en STOR favorit!
 
10. Har du några tatueringar? 
Nej men skulle gärna skaffa när jag blir äldre.
 
11. Vilken skönhetsprodukt skulle du inte klara dig utan?
Min CC-cream och min mascara, och torrschampo om det räknas :)
 

Tillbaka i skolan

Skrivet:    ·  Allmänt
Kan inte säga att jag var jättetaggad på att promenera iväg till skolan imorse. Sängen kändes skönare än någonsin som alltid på måndagar och allt gick bara väldigt långsamt. Men tog mig upp och iväg och hade ändå en skön dag i skolan. Har så många härliga människor i min klass, blir betydligt enklare att komma tillbaka då.
Gick till Raffa efter skolan tillsammans med Jossan och Elin och var där några timmar innan jag cyklade hem. Är så fruktansvärt kallt ute nu igen och jag har dessutom dragit på mig största förkylningen. Nyser och snorar konstant och efter ännu mer sång på musiken idag har jag blivit hes också. Håller alla tummar för att jag blir frisk snart för jag hatar att vara förkyld!
Puss och Kram! 
Tände ljus och gjorde té innan middagen för jag frös så mycket! 

Get the look

Skrivet:    ·  Kläder
Kollage: Filippa Anhem

Solglasögon | Skor | Väska | Jacka | Skjorta | Byxor

Alice i underlandet

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Startade dagen med att lyssna på veckans avsnitt av "Den fantastiska resan", dvs Zara Larsson och Noel Flikes podcast vilket var så mysigt. Älskar att ligga och dra mig i sängen innan jag äter frukost. Efter jag tagit mig upp hur som helst skrev jag ännu mer på min bok innan jag satte mig för att söka upp olika tal.
Ska börja jobba med retorik nu i svenskan och i nian är det även obligatoriskt att hålla tal, så har googlat runt massor och letat inspiration. Nu på kvällen var jag även iväg på Enskedespels rep. Känner på mig att årets spel, som är Alice i Underlandet, kommer bli grymt. Alla är så duktiga i år och alla idéer som vi fått veta finns runt pjäsen låter verkligen jättebra. Extremt taggad!
Puss och Kram! 
 Bilder på det jag köpte igår :)

Mars tag

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Lånat delar av listan från Johannas blogg.
 
Månadens citat: "Jag ska söka efter ett stort kanske"-John Green i Looking for Alaska. Vet inte vad det är med den quoten jag gillar så mycket men den är så grym. Hela våra liv är ett stort kanske i princip.
Månadens favorithändelse: När jag och lillkusin satt i köket och hon (3år gammal) sitter och visslar.
Jag: Det är så orättvist att du som så liten kan vissla, medan jag inte kan det.
Hon: Men så kan det vara ibland
Och sedan böjde hon sig fram och kramade mig. Höll på att börja gråta. När blev bebisen så stor och klok?
Månadens dryck: Iskaffe!!!!
 
Månadens låt: "rEaR vIeW" med Zayn. Den låten är grym(!!) och ni hittar den HÄR. 
Månadens inköp: Min beiga bomber jacka samt min gråa klänning från det HÄR inlägget :)
Månadens "vill ha": Den gröna byxdressen som Gina fått in. Stört snygg!
Månadens film: Såg om The Help under påsklovet och grät som en galning, och nu snackar vi inte små tysta tårar utan vi pratar seriösa hulkningar. Tror jag grät mer nu är första gången jag såg den. Har ni missat den MÅSTE ni se den!!
 
 

Dag på Söder

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en sån mysig dag idag med mamma. Började med att pomenerade in till söder vilket var jättehärligt. Anledning till att vi var där var för vi skulle "fylla på" eller "hålla igång" vårt kontrakt med en reklambyrå. Fotades förra året, eller om det var två år sedan, för dem och nu behövde bilderna förnyas.
Men innan vi gick dit tog vi en lunch på Starbucks och promenerade runt bland butikerna vid Götgatan. Gick och pratade om det jag och mamma vilka stora skillander det är på söder. Vissa delar ÄLSKAR man och andra delar vill man bara ta sig förbi så fort som möjligt. Innan och efter fotograferingen gick vi runt i mängder av affärer och jag fick både med mig en facemask från Lush och en planta från GranitBlev mer inredning är kläder idag vilket jag älskar. Skulle kunna kolla på inredning en hel dag utan att bli trött :)
Puss och Kram! 
 Både mamma och jag hade börjat äta innan jag kom ihåg att fota :)
 Alltså hörrni kärleken till Lush är sjuk! Underbar affär med grym personal verkligen!
 

Vårpromenad

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en hemma dag idag. Vaknade vid tio trotts att jag gick och lade mig relativt tidigt igår kväll efter filmmys med mamma och lillebror. Testade att göra en smoothie bowl till frukost vilket var så gott, åt den tillsammans med några avsnitt av Teen Wolf. 
Ve inte riktigt var resten av dagen tog vägen. Skrev lite på min bok efter att ha gått runt med miljoner idéer i flera månader och passade på att komma ikapp ett gäng bloggar. Tog även en lång promenad på eftermiddagen och det var så härligt ute. Våren har verkligen kommit på riktigt nu! Solen sken konstant och det var knappt kyligt ute, var så glad.
Puss och Kram! 
Morgonens frukost <3
 

Jennifer Lopez Carpool Karaoke

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskade James har återigen släppt en grym Carpool Karaoke och denna gång med ingen mindre än JLo. Skrattade otroligt mycket när jag såg den och har kollat om den säkert fyra gånger sedan igår. Älskar den!
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design