Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Snabb söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Redan söndag och dags för en ny vecka om bara ett par timmar. Helgerna går så snabbt, hinner knappt med innan det är måndag morgon och larmet står på igen. Har varit en standard söndag för min del idag och det är en av anledningarna till varför dagen gått så fort.
Vaknade sent, åt frukost, satt och kollade på Friends i alldeles för många timmar, åt någon sorts lunch, åkte in till gymmet, kom hem, duschade, åt middag. Friends tog upp halva dagen och gymmet andra halvan då det blev över en timmes träning idag och att det tar lite tid att ta sig dit och hem osv. Men än är inte söndagen över och på schemat står SO läxa och förhoppningsvis något serie avsnitt.
Puss och Kram!
 Gammal bild lillasyster tog :)

Mys i stan

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Frida idag efter flera månader ifrån varandra. Åkte in till stan för att hon behövde nya jeans och var där sedan hela dagen. Blev mycket tid inne på stora Åhléns och gatorna där omkring, och jag lyckades få med mig både nytt torrshampoo då mitt snart är slut (har dock hållit i snart 1år) samt en jättefin tröja från Odd Molly som jag varit sugen på ett tag.
Lunchade på en sushiställe i Kungshallarna också vilket var himla mysigt. Varit så sugen på sushi jättelänge men har inte ätit det så passade på nu. Gick senare på kvällen in på McDonald's då jag ville ha kaffe och inte orkade betala massor. När vi suttit där ett tag kräks ett litet barn bredvid oss på marken. Jag som hatar spyor höll på att kräkas själv men det som upprörde mig mest var hur de hanterade det hela. Mamman gick och sade till någon som jobbade där om vad som hänt, och sen gick hon tillsammans med sina barn. Hon torkar inte upp det själv, hon erbjuder sig inte att hjälpa till, hon bara går. Jag höll på att springa efter henne och släpa tillbaka henne till kräket. Gav upp allt hopp om mänskligheten där.
Puss och Kram!
Alltså favorit maten!!!
Babe <3
 

Pillow Talk

Skrivet:    ·  Musik
Zayn släppte sin första singel utan One Direction igår och jag älksra den. Har utan att överdriva säkert lyssnat på det 15 gånger redan. Det är verkligen exakt min musiksmak och hans röst är så underbar. Extrem taggad på hans album nu!
 

Disco

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en sjukt bra fredag idag och mått bra hela dagen. Det mesta har kretsat kring kvällens disco, men hade även ett läxförhör och ett prov idag. Provet var det det sista vi gjorde idag. Så efter provet gick jag och Erik till vaktmästaren för att hämta ut nyckel till vi skulle vara, men han var inte där så gick hem istället. Hann vara hemma i 20 min sen innan jag behövde gå upp till skolan igen.
Blev väldigt stressigt innan allt satte igång då jag fick springa och sista minuten handla innan klassen kom och började ställa i ordning allt. Satte fast den sista ballongen när de första barnen kom och sen var det bara fullt ös fram till discot slutade vid 22. Blev mycket spring fram och tillbaka, mycket skrik i den höga musiken men även så mycket dans, skratt och en massa minnen. Kändes som att klassen verkligen bondade under kvällen och vi hade mist lika kul som alla barn :)
Puss och Kram!
 Marcus tillsammans med all dricka och popcorn barnen fick när de kom
 Bilder från kvällen :)
 Sålde saker inne på discot också, detta var precis innan alla kom
 

Green smoothie

Skrivet:    ·  Recept
Blev otroligt sugen i förrgår kväll på att göra en green smoothie. Har aldrig förr gjort det, ville bara ha det då. Så sökte upp lite recept, kollade vad andra hade i sin och bestämde mig att jag skulle gå och köpa spenat och kiwi det första jag gjorde följande morgon. Men när jag vaknade upp igår morse spöregnade det, så jag gav upp mina planer på att handla och fick köra på det jag hade hemma istället. Jag tror spenaten och kiwin hade gjort susen, samma sak med ingefära. Ingefära hade varit såååå gott i smoothien men blev istället det ni ser nedan och det var också väldigt gott. Kommer absolut göras igen!
Ingredienser:
banan
äpple
gurka
limesaft
linfrön
kokosflingor
lite vatten
(ingen sötning behövs för frukterna är så söta i sig)
 
All frukt hackas i småbitar, och sedan tillsätts limesaft, kokos, linfrön och vatten efter smak. Mixa med en stavmixer och sen är den klar att serveras. Jag ställde in min i frysen under tiden jag städade undan så det skulle bli kall och det var himla gott :)

Sista studiedagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade vår andra studie/utvecklingssamtalsdag idag så var hemma. Blev mycket NO plugg under dagen, en hel del franska och sen mycket The Vampire Diaries. Har kommit in i en sån period nu när jag bara måste kolla på det hela tiden. Har lite för lite kvar av Friends och vill inte att det ska ta slut, så underhåller mig med något annat så länge.
Mötte nu på kvällen upp Tilda, Jonte, Erik och Oliver för att handla inför discot imorgon. Det är himla svårt att handla när man inte har någon aning alls om hur många som ska komma. Men vi gick runt inne på Martin Olsson och valde ut, bytte grejer, tog bort, lade till osv. och känns hyfsat bra nu det vi har. Hade himla kul också under tiden vi handlade och efter att Tildas mamma kommit och hämtat alla grejer med bil satte vi oss på McDonalds och tog middagen där. Kom hem för typ en halvtimme sedan och måste nu sitta och sista minuten plugga lite NO då provet är imorrn, men hoppas ni får en fortsatt bra kväll :)
Puss och Kram!
 

Black & White Inspo

Skrivet:    ·  Inspo
 

Mycket träning

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade som sagt mitt utvecklingssamtal vid 8.30 imorse så fick omedelbart en betydligt längre dag än vad jag annars skulle fått om jag fick vakna utan alarm, men det var rätt skönt med en lång dag. Pluggade lite NO när jag kom hem där ifrån , med betoning på lite, och satt sen och kollade på "The Vampire Diaries" i princip hela dagen.
När det blev dags för lunch bakade jag en grahams scones som var extremt god, men kände efter den att jag behövde upp och röra på mig. Så tog en promenad in till gymmet, vilket jag verkligen aldrig gör annars, tog 30 minuter att gå in men det var 30 välbehövliga minuter. Gick och tänkte på livet och blev astaggad på att träna under tiden. När jag kom fram sen blev det 1h armpass och jag körde stenhårt. Har träningsvärk i magen och ryggen från igår då vi drog in ett gäng till gymmet och misstänker att det kommer bli träningsvärk av dagens pass också :)
Puss och Kram!
 Hade inga grönsaker utom lök hemma så fick nöja mig med mandarin, i övrigt blev det färskost, sylt och ost :)
 

Posters

Skrivet:    ·  Allmänt
Är så himla sugen på att köpa en poster till en tavla jag har i mitt rum. Har just nu ett collage från Enskedespelen 2014, och även om jag gillar tavlan bc det är massor av minnen, fungerar den inte riktigt i mitt rum. Vill ha något plain, simple och vitt. Älskar alla posters nedan men kan inte bestämma mig för om jag vill ha sådana eller någon med text på typ. Beslutsångest till max!
Paris, Brooklyn,  New York
 

I samarbete med rum21.com

När mensen går skit

Skrivet:    ·  Allmänt
Sista skoldagen innan vi har två studiedagar imorgon och övermorgon och jag är så tacksam. Att få sova ut, ta det lugnt i två dagar, ta plugget i sin egen takt och bara ladda upp batterierna. Dock ligger mitt utvecklingssamtal imorgon vid 8.30 så blir hyfsad tidig morgon ändå, men glad i alla fall.
Att ens börja prata om mina känslovågor idag skulle bara tråka ut er. Min mens har inte been treating me well den här gången. Hade på riktigt INGA finnar dagarna innan min mens, och det är ovanligt ska ni veta. Men sen slår den till och med den en samling finnar runt min näsa. Har även varit extremt upp och ner, betydligt mer än vanligt. Det har varit på den nivån där jag gått från att bokstavligen gråta till att äga världen, skäms lite smått men men. Sitter förtillfället och lyssnar+kollar på 1D's nya musikvideo de släppte idag för "History" och den är så fin! Tycker alla ska se den nu och ni hittar den HÄR.
Puss och Kram! 
 Just nu bild, me både 1D ofc och favorit téet :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Åter igen är Sias nysläppa låt min favorit. Hn är verkligen min favorit artist alla kategorier. Can cry my heart out till hennes musik, dansa som om det inte fanns någonmorgon dag och bli motiverad att göra allt. Den här låten går in under de två sista kategorierna :)
 
 
 Den här låten finns bara som LIVE versoin på youtube men älskar den. Kom ut på spotify för en månad sen tror jag :)
 
 
 Lite blandade känslor angående den här låten men den är fett skön. Underbar att dansa till!
 
 
 Älskar att Macklemore släpper ny musik och den här är såå bra! Se till att lyssn igenom alla 8 minuter som låten är, för den är grym rakt igenom!
 
 
 Lite indieaktig låt men den är underbar att lyssna på när man sminkar sig, eller innan man ska sova och bara vill bli lugn i kroppen. Extremt avslappnande.
 
 

Ännu ett öppet hus

Skrivet:    ·  Allmänt
Tillbaka i skolan igen och återvände väldigt blandat. Inte mått bra idag, inne i en sån period nu, men har trotts det skrattat massor idag. Vissa av lektionerna idag var fyllda av så mycket glädje och kärlek till alla de som fick mig att glömma för ett tag. Alla de som omedvetet drog mig upp ur en grop även för bara en timme är jag så oerhört tacksam för. Så himla många härliga människor jag får träffa varje dag, tacksam på riktigt.
När skolan var slut gick jag hem och kollade på Friends ett tag innan jag mötte upp Tove och Elin och åkte iväg till Värmdö Gymnasiums öppet hus. Skolan ligger inte på Värmdö utan vid Gullmarsplan, så det kommer väldigt många från min skola och skolorna runt omkring till det gymnasiet. Men kände att jag ändå ville kolla vad det var för något och det verkade som ett gymnasium med en massa sköna människor. Kände bara att det inte var för mig, men ändå glad att vi var där och kollade.
Puss och Kram!
Gammal bild från i höstas :)

Ni följer väl mig på Instagram :)

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Tillbaka i Stockholm

Skrivet:    ·  Allmänt
Var på riktigt deppigt att behöva gå och lägga sig igår kväll och veta att vi bara hade en knapp dag kvar i Kungsberget när vi vaknade nästa gång. Så efter frukost idag packade vi ihop allt och sen skulle vi vara ute ur stugan vid 12. Blev en himla bra dag i backen idag. Var soligt och molnigt om vartannat men lagom temperatur.
Dock vred jag till knät precis innan lunchen och då jag inte ville riskera att göra det värre stannade jag med mamma i värmestugan och passade på att skriva min SO uppsats som ska in imorgon medan de andra tog några sista åk efter lunchen. Blev nästan klar med den innan pappa och syskonen åkt klart och vi hoppade in i bilen. Lyssnade sedan på musik, podcasts och spelade mobilspel för att få tiden att gå. Gjorde ett middagsstopp på Chopchop (favorit fast food restaurangen!) också innan vi nådde Stockholm. Nu måste jag gå och flytta på min väska för ställde den framför trappan när vi kom hem och pappa är lite smått irriterad bc of det...
Puss och Kram!
Ser ni hur sjuk utsikten är på bilden till vänster!!
 

Tänkvärd dikt

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Tog den här från http://axillaris.blogg.se/
 
En kommer hit för att fly från nöden,
en kommer hit för att undgå döden.
En kom hit, av terror tvungen,
en kom hit för att gifta sig med kungen.
Dom är tyskar, iranier, greker och turkar,
mest är dem snälla, andra är skurkar.
En del är ärliga, andra skumma,
en del är genier, andra är dumma.
Mest är dem fredliga, andra vill slåss,
med andra ord är dom som oss!
En del söker lugnet i stället för bråket,
det enda vi svenskar kan bättre - är språket.
Det sägs att vi stammar från Adam och Eva,
som inte var svenskar - men ja må dem leva!

-Tage Danielsson
 

Morfar 70 år

Skrivet:    ·  Allmänt
Var inte lika kallt idag, vilket var skönt. Var dock betydligt mer folk i backarna idag så det blev lite isigt framåt kvällen, men man slapp köa idag ändå. Hade extremt kul idag och lyckades även tappa bort oss i skogen jag och Malte. Skulle "bara" åka en skogsbacke, men den tog oss längre och längre bort från backen, Så tog en halvtimme från det att vi satte oss i liften till att vi tog oss ut ur skogen och åkte hem till stugan för lunch.
Nu på kvällen har vi firat morfar som fyller 70år nästa helg. Att han fyller år är anledningen vi är här, så blev fin fest. Mormor hade med sig underbart god mat, pappa åkte och köpte ingredienser till en tårta och sen fick morfar både presenter, en dikt och en egen sång av kusin och lillasyster. Blev en superhärlig kväll med en massa skratt och så mysigt sällskap. Lite sorligt att vi åker hem imorgon, vill inte åka riktigt ännu.
Puss och Kram! 
 Bild från backen igår :)
 Småplock innan middagen och firandet av morfar 
 Mormor och morfar <3
 Eftersom morbror hade på sig kattglasögon blev det en kattbild, och sen en fruktansvärd bild på tårtan som var väldigt god :)
 

The Fifth Wave

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Cassie lever ett normalt liv i U.S.A. Hon går i High School och kämpar med vänner och killar, men större problem än så har hon inte. En dag, precis som vilken dag som helst, sprids en nyhet om att ett märkligt metallföremål börjat röra sig runt jorden och det tar sig närmare snabbare än någon vågat tro. Det första som händer är att all mekanik och elektricitet försvinner och sätter telefoner, bilar och flyplan ur fuktion. Sedan drabbar fågelinfluensan människorna med hård kraft och tar död på hälften av befolkningen, efter det följer extrem översvämmning och en attack av någon slags "aliens" som tar över människor, vilket gör de näst intill omöjliga att hitta. Cassie förlorar sina föräldrar i de fyra första vågorna och är nu själv på jakt efter sin lillebror. 
Då jag vann biljetter till den här filmen stod jag i princip utan förhoppningar. Det enda jag visste var att filmen fått dåliga recenssioner och att Chloë Grace Moretz axlade huvudrollen. Men den var ändå lite bättre än jag vågat hoppas. Den är väldigt hollywood och skådespelarna springer ständigt runt med pefekt hår och flawless skin och det är en sån extrem liten detalj att fixa som sule göra filmen 45 gånger bättre. Tycker ändå den är värd att se och dessutom är Nick Robinson med i filmen, han skitsnygga från Jurassic World :)
 

Skidor hela dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Delar rum med båda mina småsyskon och min äldsta kusin Erland, som är 6år, så blev väckt extremt tidigt imorse av att de började rumla runt och skrikviska med varandra. Så blev därför en väldigt lång dag då jag, tack vare dem, kom upp i tid. Efter en otroligt god frukost mormor ordnat drog morbror, Erland och jag ut i backen och efter bara två åk mötte kom även pappa, Malte och Märta.
Åkte sedan hela dagen i olika konstellationer och framåt kvällen kom även morfar, moster och lillkusin ut. Finns inte ett extremt stor utbud av backar här i Kungsberget och det känns inte som att personalen har riktigt koll på vad de ska göra. Men de backar som finns är riktigt fina och vi bor seriöst tio meter från backen. Dessutom är stugan jättefräsch och sällskapet kunde inte varit bättre så trivs till max!
Puss och Kram! 
 Tog bilden innan vårt första åk och sedan höll vädret i sig hela dagen :)
Till vänster är kusin och morbror och till höger är en bild från backen 

5 saker om mig

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Min absoluta favoritmat är sushi. Skulle kunna äta det tre gånger om dagen varje dag!
 
Jag lyssnar alltid på musik innan jag somnar, kan inte sova annars. Brukar börja med upptempo musik och sen övergå till José González och Sia.
 
Jag har sedan jag varit liten sjungit jämt. Jag är inte bra på att sjunga, och har så långt ifrån en orginell röst man kan komma men det är inget som stoppar mig. Sjunger lika mycket i korridorerna i skolan som hemma. Tror alla som någonsin varit i min närhet hört mig sjunga haha.
 
Säger ofta vad jag tycker, vilket leder till att jag ofta säger komplimanger till folk jag inte känner jättebra. Men varför hålla inne något som skulle göra någon glad känner jag? :) 
 
Vill bo i London, eller precis utanför när jag blir äldre. Varit en dröm sedan jag var typ 9 år och det är fortfarande en av mina prioriteringar i livet!
 
 

Planering för disco

Skrivet:    ·  Allmänt
Ska ha disco för 5:orna i vår skola och vår "systerskola" nästa fredag och det har varit lite si och så med palneringen inför det. Vi har i princip bara bokat matsalen men inte mer. Idag fick vi dock igång klassen och under bilden satt Tilda och gjorde en affisch, under mentorstiden såg två killar i klassen till att alla fick en "arbetsgrupp" dvs. ljus, kassa, inköp osv och lektionen efter lunch gick jag Tilda och Jonte runt med information till alla 5:or. 
Efter skolans slut gick jag hem direkt och packade ner det sista innan jag gick iväg till t-banan och åkte till Kungshomens gymnasium. Mötte upp pappa på plats och var där i över en timme, kändes som ett gymnasium för mig verkligen och trivdes där. Åkte sedan direkt från gymnasiet och mötte upp mamma, Malte och Märta och begav oss mot Kungsberget. Kom fram hit för någon timme sen och då var mormor och morfar redan här och kusinerna är på ingång :)
Puss och Kram! 
Stannade på Max på vägen upp och testade deras nya bbq burgare, såå god!!!

Rea på Nelly

Skrivet:    ·  Kläder
Kollage: Rea på Nelly
 
1 - Jeans | 2 - Klänning | 3 - Klänning | 4 - Maxiklänning
 Jag älskar Nellys kläder så mycket och är jätteofta inne på deras hemsida och spanar runt. För tillfället har de REA på en del produkter, bland annat de fyra ni ser här ovanför. Älskar personligen det gråa sättet och den svarta korta klänningen. Skulle inte tacka nej till att ha de i garderoben :)
 
I sammarbete med nelly.com

Oplanerad debatt

Skrivet:    ·  Allmänt
Har hänt så mycket grejer idag att jag inte vet vad jag ska berätta och inte. Startade dagen på engelskan med att vi fick besök av två 8:or som nu startat en feminist klubb på skolan. Efter att de gått fortsatte lektionen som vanligt, men jag tror ingen var riktigt klar med just det ämnet. För precis som min lärare sa så finns inget som rör upp så mycket känslor som just feminism och speciellt i en klass nior där vi alla är i det där stadiet där man måste ta ställning. 
Började som en liten disskusion mellan mig och en annan kille baserat på något jag sa, men efter som en disskusion ofta sker med höjda röster dröjde det inte länge innan hela klassen samlats. Där ifrån eskalerade det bara och i efterhand hade jag ingen aning om vad jag sagt, jag bara brann inombords. Blev en himla bra dag efter det ändå med ytterligare ett danspass på gympan där vi idag satte en hel koreografi och håltimme vid lunchen så vi gick ut och åt. Eftermiddagen har gått åt gymnasiebesök på Södra Latin, svenska uppsats, SO uppsats och ska snart sätta igång och packa inför hegen också. Går på högvarv nu!
Puss och Kram! 
 Hur stora delar av eftermiddagen sett ut :)
 

Fullt ös

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en eftermiddag med fullt ös idag och det var inte alls meningen imorse. Planen var ett pass på gymmet och sedan gymnasiebesök på Norra Real, men den slutade även med en bio. Vann biljetter till filmen "Fifth Wave" imorse tack vare att blogg.se hade en tävling. Hade inga som helst tankar på att jag faktiskt skulle vinna så blev en extrem bonus att jag faktiskt vann.
Så efter att vi slutat skolan tidigt åkte jag in till gymmet och tränade en timme, sen åkte jag hem och duschade och så vidare och hann vara hemma i 40 minuter ungefär innan jag åkte in till Norra Real där jag mötte upp Tove och mamma. Gick på ett genomdrag och pratade med en elev på Samhälle linjen men sen behövde jag och mamma gå. Så halvsprang iväg till biograf Park och förhandsvisningen av "Fifth Wave". Var jag, mamma och hela Stockholms B-kändis elit på plats och själva filmen var helt okej. Lite cheesy, typisk amerikansk "jorden går under film" men absolut sevärd :)
Puss och Kram!
Bild utanför bion, saker vi fick på plats samt själv salongen
 Bild på mamma och mig innan filmen satte igång, notera även mannen i bakgrunden haha :)

The Perks of Being A Wallflower

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Charlie har aldrig varit personen som tagit plats. Han hade en vän som yngre mne efter att den vännen tog självmord står Charlie ensam mot världen. När det dags att börja Hih School är Charlie inte särskilt taggad alls och räknar redan ner dagarna tills hans tre år där är över. Men ett par veckor in i första terminen tar han mod till sig och pratar på en fotbollsmatch med en sista års elev i hans klass. Patrick. Snart kommer även Patricks vän och bonussyster Sam. De pratar ett tag under kvällen och kort efter det befinner sig Charlie på en fest och han får för fösta gången uppleva riktiga vänner, kärlek och äventyr han aldrig kommer glömma.
Jag såg den här filmen för ett par år sedan och jag minndes att jag gillade den. Så i helgen satte jag på den igen och jag blev helt tagen. Filmen är GRYM, skådespelarna är GRYMMA, storyn är GRYM, musiken är GRYM och atihop är bara perfekion Såg filmen igen dagen efter och har sedan dess lyssnat på soundtracket på repeat. Ett måste för alla att se!!
 

Dans

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en hyfsat bra måndag idag. Sista lektionen på måndagar är idrott och idag började vi med projektet dans. Ska i grupp om 3-4 personer skapa en koreografi och visa upp för vår lärare om ca två veckor. Så under dagens lektion blev vi indelade i grupper och sen satte vår lärare på de två låtar vi fick välja mellan på repeat. Ofta när det rör sig om dans på gympan skäms folk och man vågar sällan dansa fullt ut men idag körde alla. Var 100% inlevelse när klassen stod i olika grupper och freestylade i en timme. Så otroligt härligt att se, blev så glad.
Efter idrotten var slut gick jag hem och gjorde fudge. Ska upp till Kungsberget nu i helgen för att fira morfar som fyller 70år, och i julas gjorde jag DEN HÄR fudgen till honom men alla andra åt upp den. Vet att han verkligen gillade den och var lite deppig över att knappt fick smaka så var själv klart att han skulle få den nu. Sitter hur som helst nu och lyssnar på "The Perks Of Being A Wallflower" soundtracket. Såg filmen två gånger under helgen och har sedan dess lyssnat på soundtacket nonstop.
Puss och Kram! 
Ingredienser till fudgen :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 
 

Grymt benpass

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev en otroligt skön morgon imorse, klev upp till bröd från gateau på köksbänken och ett tomt hus. Så åt en otroligt god fralla till frukost och tog mig in på säsong 9 av Friends. Skrivit det förut men skriver det igen, finns inget bättre än att starta dagen själv. Efter nån timme kom syskonen och pappa hem i alla fall och då fick jag sällskap i form av båda småsyskonen som satte sig och kikade på Friends med mig.
Efter lite för många avsnitt av det drog jag iväg till gymmet. Körde ett grymt ben pass i över en timme på ett relativt tomt gym sen. Hade så mycket pepp när jag kom dit och när jag lämnade gymmet var jag underbart trött i alla muskler i och nära benen. Bästa känslan! När jag sedan satt på t-banan på väg hem där ifrån lökig och osminkad, började en kille prata med mig som var designer. Lämnade min mailadress till honom och sen skulle han höra av sig, gör han det kommer jag delta i hans modevisning i mars, fattar ni vad spänannde!!
Puss och Kram!
Halvsunkig fter tränings selfie :)

Bounty cupcakes

Skrivet:    ·  Recept
Receptet kommer från recept.nu 
Ingredienser:
  • 1dl  kokosflingor
  • 75g  mörk choklad
  • 2st  ägg
  • 1,5dl  strösocker
  • 1tsk  vaniljsocker
  • 100g  smör
  • 0,75dl  kokosmjölk (bytte ut detta mot 0.5 dl mjölk+0.25dl grädde)
  • 2,5dl  vetemjöl
  • 1,5tsk  bakpulver
  • 1 nypa  salt
  • 3msk  kakao av god kvalitet
  • 1,5msk vatten
  • 6st  bountystänger

Frosting

  • 250g  mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1,5dl  vispgrädde
  • 2msk  honung
  • 1nypa  flingsalt
  • 1msk  smör
  • 100g  Philadelphiaost
  •  Kokos till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och vatten i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet.
Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-14 minuter.
Låt svalna. 
 
Vi hade på vår frosting för tidigt så den rann ut lite grand...
Frosting:
Hacka chokladen fint.
Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. 
Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Jag tillsatte ungefär 1 msk kakao och 1 msk vaniljsocker efter att frostingen enligt recept var klar, men det kan man göra lite efter egen smak och tycke.
Spritsa frostingen över cupcakesen när frostingen svalnat och tjocknat.
Garnera med kokos.
 

Childhood feels

Skrivet:    ·  Allmänt
Tog en lugn förmiddag och morgon idag där jag bara gjorde ingenting. Kollade på lite acapella videos och blev extremt emotional. Om det är något som verkligen berör mig så är det är folk kan sjunga eller spela instrument, så som piano och gitarr jättebra. Hela kroppen bara fryser och musiken där och då tar över allt, obeskrivlig känsla men det är verkligen något som är enormt starkt för mig.
På eftermiddagen följde jag med mamma, lillebror, lillasyster och hennes kompis iväg till en pulkabacke i området och åkte stjärtlapp och det blev enorma childhood feels. Var som att så fort jag satte mig på den där plastbiten och började fara ner för kullen blev fem år igen och livet bara lekte. Var dock inte där alls lika länge som dem, utan gick hem i förväg och bakade muffins åt dem när de kom tillbaka. Blev sjukt goda och recept kommer imorgon!
Puss och Kram!
 Var en otroligt fin solnedgång när vi kom dit och den höll sig kvar under hela tiden jag var där :)
 

Outfit

Skrivet:    ·  Kläder
Var längesedan det blev en outfit bild så bjuder på det jag hade på mig igår. Kan vara någt av det skönaste någonsin! Tröjan är mjuk och fluffig både inuti och utan på vilket gör att den är varm och mjuk, obviously, och sen är jeansen jättestretchy. Vill gå runt såhär varje dag i princip :)
Ber om ursäkt för att spegeln är extremt smutsig och för att bilderna är tagna i badrummet. Solen hade gått ner när bilderna togs och det är enda rummt med bra ljus och en spegel...
Tröja: Pull & Bear  | Jeans: Lager 157
 
 

Skrattfylld fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
En hel vecka i skolan har gått och samtidigt som det känns som om lovet aldrig varit, kan jag inte förstå att tiden gått så fort. Hade hur som helst en jättebra fredag idag med en väldigt flummig eftermiddag. Jag och Tove fick överskott av energi så på båda lektionerna efter lunch skrattade vi åt allt i princip. Dessutom drog vår i vanliga fall jättetorra NO lärare ett av sina första skämt så hela NO lektionen, som är vår sista på fredagar, var rätt rörig, men väldigt rolig. 
Efter skolan gick jag hem i några timmar innan familjen skulle iväg på middag till några vänner. Mamma och Anna, som mamman i andra familjen heter, har varit bästa vänner sen de började gymnasiet så vi har umgåtts med de i hela mitt liv. Alltid kul att träffa dem och det blev en himla rolig kväll. Skrattat massor, ätit god mat och dansat en kort vända Just Dance vilket var jättelängesen sist. Blev en mycket bättre fredag än jag först trott så jag kommer gå och lägga mig glad idag, hoppas ni gör det också.
Puss och Kram! 
 
Eftermiddagen :)
 

Heat

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Neil McCauley och några av hans vänner lever som skurkar och högeffektiva värdetransportrånare. Ingen av deras rån går igenom utan lång förberedelse och träning och de lämnar alltid brottsplatsen fri från ledtrådar, enda tills en gång. Polisen, som leds av Vincent Hanna, börjar snabbt få upp spår och ligger hack i häl med McCauley och hans gäng. Men rånarna kallas inte proffs utan anledning och snart är en vild och mycket smart jakt mellan lagen och lagbrytare igång.
Jag såg den här filmen av en slump under jullovet och tyckte verkligen om den. Det är en film jag inte skulle valt själv men som är något som passar mig perfekt. Älskar smarta filmer, älskar bra gjorda "polisfilmer" och älskar Robert De Niro som spelar rollen som Neil McCauley så inget blir fel. Tycker absolut ni borde se den här filmen för den är grym! Detta är även Robert De Niro och Al Pacinos första film tillsammans där de delar en scen :)
 
 

Onödig dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit årets mest onödiga dag i skolan idag. Började 8.10 imorse enligt schemat så jag, som i vanlig ordning var ute i alldeles för sen tid, sprang iväg till skolan i lite smått panik. Men när jag och Tilda på väg upp till bilden passerade tavlan med frånvarande lärare visade det sig att vår bildlärare var sjuk och de saknade vikarie, så vi fick håltimme i 1½h. Efter bilden stod mentorstid på schemat men då vår bildlärare även är en av våra två mentorer blev den också inställd. Så fram till 10.25 satt vi i uppehållsrummet och gjorde ingenting.
Efter det följde slöjd där vi nu sista terminen ska välja ett valfritt arbete och det tog hela lektionen att välja, så gjorde inget där heller. Lektionerna efter lunch var först en lektion med vikarie där jag i och för sig jobbade lite och sen ett 45minuters pass med svenska, sen var skoldagen över. Blev en sväng till gymmet med Oliver, Erik, Fille och Edde då och nu på kvällen har det blivit ännu mer NO plugg då jag inte gjorde något alls igår.
Puss och Kram!
Tränar nu mer alla mina fria vikter övningar i stora hallen på gymmet. Så skönt att slippa trängas och dessutom hör man musiken mycket bättre :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Vet att jag lagt upp den här förut men de är en av mina favourite quotes of all times!
 
 
 

Årets första plugg

Skrivet:    ·  Allmänt
Vet inte vad som hände med alla under jullovet men känns som att klassen blivit mer sammanhållen än förut. Vi har varit rätt "tighta" som klass och alla har pratat med alla och så men det har blivit ännu bättre. Jag inser mer och mer vilka härliga personer jag faktiskt går med och är himla tacksam över att jag går i den klassen jag gör, de får mig att skratta varje dag verkligen.
Efter vår längsta dag i veckan var över stannade vi kvar i korridoren ett tag innan vi gick hem. Min plan var att plugga NO. Så har suttit och läst på om könssjukdomar och preventivmedel då vi jobbar med Biologi för tillfället. Kan inte säga att det är ett jättemysigt ämne att jobba med men har inte så mycket val. Blev efter det ett avsnitt av Pretty Little Liars som startade igen igår, så glad(!!!!), och ska nu kika lite på Friends. Är inne på säsong 8 nu så har bara två säsonger kvar, lite panik över det och måste seriöst börja kolla mindre!
Puss och Kram!
 Bild från pluggningen :)

8 månader sen

Skrivet:    ·  Resor
Inte en vecka passerar utan att jag saknar London och de två underbara resor jag haft möjlighet att göra dit (2013, 2015). London är "the city of my dreams" och jag saknar den massor! Nedanför syns bilder från resan jag gjorde 2015 tillsammans med mormor :)
 

Gladare

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en jättebra dag idag igen vilket är så härligt. Har varit väldigt mycket upp och ner som jag sa i videon om 2015, och en del av detta skedde just runt skolan för att jag skapade problem inombords som inte fanns. Men att vi nu kommit tillbaka till skolan och allt bara är bra är så himla skönt, konstant glad :)
Efter skolan blev det en sväng till gymmet med Erik, Jonte, Lucas, Fille och Edde. Tränade armar idag och kunde köra ett himla bra pass. Hade förut sällan koll på vad jag skulle göra när jag skulle träna armar men har lärt mig massor under halvåret som gått och idag var det riktigt kul. När jag kom hem där ifrån blev det en snabbdusch, middag och tänkte nu läsa på lite om två prov vi har nästa och nästnästa vecka i SO och NO. Är rätt stora prov och har inte jättemycket koll så måste förbereda mig lite.
Puss och Kram!
Bild från i somras då jag blev extrem sugen på bananpannkakor nu! :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Har alltid älskat den här låten så blev sjukt glad när den "kom tillbaka". Har toklyssnat på den här låten nu på senaste tiden och jag ÄLSKAR den!
 
 
 Sia släpper ett album senare i år och inför det har hon droppat massa singlar och jag har älskat alla. Det här är den senaste och den ger så mycket energi och så mycket glädje att jag knappt vet var jag ska ta vägen :)
 
 
 Lyssnade igenom G-Eazys album för någon vecka sen och hittade den här, vet inte hur jag missat den tidigare men tycker om den massor :)
 
 
 Blir irriterad på att musikvideon innehåller 45 tusen lättklädda tjejer men besides that är den här låten perfektion. Extrem skönt sound och allmänt härlig låt bara
 
 
 Petter har också droppat en massa singlar i ett par månader nu och de är grymma allihopa. Kul att höra musik av Daniel Adams-Ray också :)
 
 

Dubbel träning

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en väldigt bra dag idag. Startade dagen jättetrött då vi kollade på en film som slutade sent igår kväll men ganska snabbt efter att jag kom till skolan fick energi. Hade hyfsat tråkiga lektioner men med sköna samtal och även där jag fick mycket gjort vilket var jätteskönt. Klassen var bara generellt trevliga och härliga idag. Har skrattat massor och varit glad i allmänhet. Behövde den där fredagen med ingenting för att kunna prestera i skolan igen.
Sista lektionen idag var idrott och då vi haft jullov och i princip alla mest legat i en soffa och ätit julgodis i tre veckor ville vår lärare börja hårt så vi kom igång igen. Blev därför ett fyspass med sju olika stationer där vi tävlade mot varandra, var sjukt jobbigt. Jag tänkte imorse att jag skulle svänga in till gymmet efter skolan, men när fyspasset var över släppte jag de tankarna. Enda tills Elin sa att hon skulle in, då följde jag med henne och tränade ytterligare 50 minuter. Är därför helt slut nu så Friends står på schemat för kvällen. 
Puss och Kram!
Gammal bild från gymmet :)

Tack!

Skrivet:    ·  Allmänt
Förstår ni hur glad jag blev när jag var inne på blogg.se's hemsida och kollade på topplistan över mest kommenterade bloggar och hittade min egen på listan. Min blogg ligger på plats 4 över mest kommenterade bloggar tack vare er och jag är så tacksam. Tack miljoner gånger för att ni kikar in här och lämnar en kommentar, betyder massor verkligen!
 

Haninge

Skrivet:    ·  Allmänt
När jag vaknade imorse stod det nybakta scones på köksbänken och smoothie i kylen. Så fick en jättemysig morgon helt själv då familjen var borta. Efter frukosten lade sig energinivån på minus 20 dock och jag hade ingen ork att göra något riktigt. Satt på övervåningen ett tag och pratade med familjen när de kom hem, men gav upp rätt snart och lade mig i mitt rum istället.
Följde ändå med mamma och lillebror till Haninge när Malte hade träning där på eftermiddagen för att gå en promenad med mamma under tiden. Har aldrig varit i Haninge förut och området vi gick i var rätt deppigt men hittade en jättemysig skog en bit bort vi gick i. Stannade även till vid Port 53 och Lager 157 där jag köpte ett par skitsnygga svarta jeans innan vi gick tillbaka till hallen och hämtade upp Malte innan vi åkte hem.
 Puss och Kram!
Bild från promenaden :)

Lugn lördag

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en lugn lördag för min del. Spenderade övervägande del av dagen i mitt rum där jag skrev lite på min bok för första gången på säkert fyra månader samt kollade på en väldans massa Youtube. På eftermiddagen tyckte dock mamma att jag borde försöka ta mig ut, så blev dubbla par stumpor, tjocktröja, dunjacka, mössa och vantar och sen tog jag mig ut. Det kändes dock "varmare" än vad det varit tidigare så det är ju alltid nåt. Men blev bara en 50minuters promenad innan jag frös för mycket.
Efter att jag kommit hem och tinat igen fick vi gäster. Var en kille från Maltes lag och hans familj. Alla utom jag i familjen var hos de och åt för någon månad sen men för mig var det första gången jag träffade dem. Men dem var otroligt härliga människor och både innan och under middagen var det himla skön stämning. Så fick en bra kväll ändå och nu tänkte jag antingen kolla på en film eller Friends. Kommer nog sluta med både och :)
Puss och Kram!
Just nu :)

We Are Your Friends

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Cole Carters dröm är att bli DJ. Han och hans vänner jobbar som "inkastare" till en klubb där Cole spelar gratis en gång i veckan, men han vill mer än så. Efter ett av hans gig börjar han prata med James, en kille som numera rest runt hela världen och DJ:at. James tar med Cole till en fest han ska besöka och detta leder sedan till en något märklig vänskap mellan Cole och James. Medan Cole kämpar för att göra sitt namn känt jobbar hans vänner med sina liv och mitt i alltihopa blir Cole förälskad i James flickvän Sophie.
Det här är inget mästerverk och filmen har inte en massa djupa kopplingar och citat men det är en riktigt bra film ändå. En stor del av detta är på grund av att Zac Efron har huvudrollen som Cole och han är så snygg att man vill gråta. Men skådespelarna är riktigt bra och jag gillade verkligen filmen. Dessutom innehåller den grym musik och ja vet inte riktigt vad jag ska säga, tycker ni borde se den!
 
 

Första dagen tillbaka

Skrivet:    ·  Allmänt
Första dagen i skolan är avklarad och jag kan ju ärligt säga att jag i princip inte gjort något alls idag. Har gjort kanske tio matteuppgifter och skrivit 34 länder på franska, men annars har jag under 5 lektioner inte jobbat alls. Var en sån dag idag, det var knappt så att lärarna ansträngde sig. Men hade himla härliga konversationer under lektionerna istället och det blev en bra dag.
Gick till mig när skolan slutat med Tilda, Lucas, Jonte, Fille, Oliver, Erik och Axel och var här ett tag innan vi gick till t-banan och tvären och åkte till Max. Åt väl någon slags halvmiddag där och hade det himla trevligt. Stannade ett bra tag på Max innan vi åkte hem. Jag hade dock glömt SL kort så behövde gå halva vägen hem i princip, så mina fötter domnade bort och jag fryser fortfarande nu 1 timme senare. Gjorde precis té och ska väl bädda ner mig i sängen nu och kolla film, vill inte dra på mig en ännu större förkylning än jag redan har. Så extrem typiskt mig verkligen men men.
Puss och Kram!  
 

The Culture of 2015

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Lånade den här listan av Boel som i sin tur lånat listan från Celine. Tyckte den var himla rolig och även om jag redan svarat på en massa frågor om 2015 i videon ni hittar HÄR kände jag ändå att jag ville göra den här :)
 
Årets låt: Jättesvårt att bestämma hur jag ska svara på den här frågan, om jag ska gå på toplistan eller min egen lista. Men låtarna jag lyssnat på är Fools-Troye Sivan, För Evigt-Silvana Imam, Du och jag-Madi Banja, Catch & Release-Matt Simons
Årets musikvideo: Ingen aning kanske Selenas Good for you för att hon är stört snygg i den och låten var det enda jag lyssnade på i typ två månader
Årets Album: Blue Neighbourhood, De försökte begrava oss de visste inte att vi var frön, Purpose, When it's Dark out och typ fem andra
gif, troye sivan, and troye-bild 
 
Årets artist: Silvana Imam, Lorentz och Troye Sivan
Årets konsert/show: Tror inte jag var på någon konsert i år, alltså seriös konstert
Årets film: Hade den här frågan i videon och jag har seriöst ingen aning, insåg dock nu att Pitch Perfect 2 kom ut i år så ofc den!
 pitch perfect 2, brittany snow, and alexis knapp-bild
 
Årets serie: Friends tror jag, har dock sett en väldans massa andra också...
Årets nya upptäckt: Friends, Orange is the New Black och Scream Queens
Årets sorgliga farväl: Vet inte riktigt, Dog en massa människor i The Vampire Diaries men efter som jag ligger efter alla andra hände det för ett eller två år sen...
actress, emma, and series-bild gif, f.r.i.e.n.d.s, and f r i e n d s-bild
 
Årets skönhet: Gigi Hadid, Selena Gomez och Kendall Jenner så extrem snygga alla tre!
Årets hunk: Lucky Blue Smith, seriöst dör för honom, och Dylan O'Brien
Årets TV-par: Delena och Haleb!!
gif, ian somerhalder, and Nina Dobrev-bild celebrities, vogue, and gif-bild
 
Årets blogg: Läser så många olika så vet inte
Årets storblogg: Nicole Falcianis blogg eller Kenzas blogg :)
Årets youtuber: Tyler Oakley eller Zoella
zoella, tyler oakley, and zoe sugg-bild fashion-bild
 

Jullovets sista dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Galet att lovets sista dag snart är över och att skolan kickar igång imorgon. Ord kan inte beskriva hur glad jag är över att vår enda dag med sovmorgon är på fredagar dock för behöver de där extra minuterna till max. Nu är det inte någon lång och härlig sovmorgon eller så utan det är 8.35 istället för 8.10 som vi i vanliga fall börjar, men det är bättre än inget i alla fall.
Hur jag ska lyckas ta mig upp vid typ klockan 7 imorgon bitti har jag ingen aning om då jag vaknat vid 12 i princip varje dag sedan jul. Men det löser sig förhoppningsvis tror jag. Dagen idag har däremot bestått av ingenting. Kollat på alldeles(!!!!) för mycket Friends, ätit risgrynsgröt bc jullovet är slut imorrn så man måste passa på och dragit med mig lillebror till gymmet. Gick bättre än jag trott och han stod ut med mig nästan hela timmen vi var där. Körde en grymt benpass och när vi kom hem där ifrån hade pappa gjort pannkakor så levde livet då verkligen :)
Puss och Kram!  
Pannkakor är livet verkligen!

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Handlade på Hunkemöller, & other stories, H&M samt Pull & Bear
Närbilder på de båda tröjorna samt ögonbrynsgelen :)
Överst från v: Nikes från & other stories, bh från Hunkemöller
Nederst från v: T-shirt från Pull & Bear, ögonbrynsgel från H&M samt sweatshirt från Pull & Bear
 

Mall of Scandinavia

Skrivet:    ·  Allmänt
Tog den stora svängen till Mall of Scandinavia idag med mamma. Har varit sugen på att åka dit sen den öppnade och har hört så mycket bra om det, faktiskt bara bra saker om jag ska vara ärlig. Detta ledde också till att förväntningarna var over the top, men de blev uppfyllda. Gallerian är sjukt snyggt byggd, de har grymma affärer och restauranger, allt känns modern, praktiskt och väl uttänkt och den var värd alla sina höga recensioner.
Jag och mamma kom dit lite innan klockan ett och stannade sen i 5 timmar. Tiden gick otroligt fort där och fick med mig både en bh, en ögonbrynsgel, ett par grymt snygga skor samt två tröjor från Pull & Bear som är perrrrfektion. Inte nog med att affären är min favorit av alla klädaffärer någonsin, den finns nu även i Sverige. Visst tappar den lite sin hype nu när jag har den så nära, men det kan få vara så.
Puss och Kram!
Bild in ifrån gallerian
Åt en magiskt god lunch på en libanesisk restaurang. Beställde in meze(skålarna med rörorna), kolgrillad kyckling som var sjukt god, samt en pizza med kyckling(sen ser extremt torr ut men var asgod!)
 Och sen en selfie från Pull & Bear (t-shirten jag har på mig var en av tröjorna jag köpte)
 
 

Woman crush-Zendaya

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes

Timmar utomhus

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter att jag vaknade upp till ytterligare en dag med sol och bra väder såg jag till att ta mig ut idag och fota. Dock ville jag inte riskera att solen skulle gå ner innan jag tog mig dit jag ville, så åkte tunnelbana in till Slussen. Sen gick jag runt där, på Söder, i Gamla Stan och vid TC i över två timmar och när jag var klar tog jag en promenad hem också. Var himla skönt faktiskt, kunde rensa tankarna lite.
Men efter över två timmar ute i flera minusgrader och lite för lite kläder var det så skönt att få komma in. Hade köldskador på både låren, kinderna och rumpan kändes det som, så blev en stor kopp té och mjukisbyxor så fort jag kom hem. Det lilla som var kvar av dagen sen låg jag i mitt rum och kollade på serier innan vi åt middag. Sitter just nu och kollar på filmen Cirkeln med mamma och lillebror och hittills är den helt okej. Det märks tydligt att det är en svensk film och skådespelarna är inte på topp men den funkar.
Puss och Kram!
Bilder från Katarinahissen :)
 
 

Mitt 2015

Skrivet:    ·  Videoinlägg
 
 Här kommer alltså klippet om förra året. Kvalitén på videon blev tyvärr rätt illa av oklar anledning men hoppas det går bra ändå :)
 
 
 

Sängen

Skrivet:    ·  Allmänt
Ligger just nu i sängen och kollar på Friends medan vi har gäster på övervåningen. Åt middag och så med alla men de som är här är alla yngre än mig och jag kände inte för att vara sådär jättesocial ikväll, så blev sängen istället. Har fått nån extrem nykärlek för min säng trotts att jag haft den i över ett år. Ligger på kvällen när jag ska sova och sträcker ut benen åt alla håll och bara lever livet. Ingen aning om varför verkligen men det är bästa känslan att ligga där.
Under dagen mötte jag upp Ida och åkte in till gymmet. Körde ett asbra pass med både armar och mage och var helt slut efteråt. Ida har tränat tennis i flera år så hon hade flera grymma övningar så var jättekul att köra med henne. Gymmet var i princip det enda jag hann med att göra under dagen dock, för efter att jag kommit hem blev jag på direkten involverad i matlagningen tills ikväll och sen någon timme senare kom våra gäster. Ska nu redigera "Mitt 2015" videon jag spelade in idag och sen blir det mer Friends innan jag går och lägger mig.
Puss och Kram!
Gammal bild som inte har något med inlägget att göra

33 anledningar

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Jag är feminist och för mig är det en sån otrolig självklarhet att vara det att jag knappt vet var jag ska börja när någon säger emot. När någon står och ser mig som tjej i ögonen med åsikten att det är helt okej att jag diskrimineras och anses vara mindre värd i stora delar av världen bara på grund av mitt kön. När någon står och ser mig som tjej i ögonen och säger att feminister bara är vindrickande tanter, eller hipsters som hatar män och använder det som ett faktiskt argument till varför vi inte borde ha jämlikhet. Jag blir galen när någon nekar mig och varenda kvinna på denna jord rätten till ett likvärdigt liv som en man har.
Jag vill att alla klickar in på sidan här-> http://www.trettiotreanledningar.com/ och läser varenda punkt som finns där och sen delar den till alla ni känner. Och jag vill att varenda person som stått och kollat mig i ögonen och sagt att feminism är skit klickar in på den sidan, läser alla punkter och sen kommer tillbaka till mig och säger vad de tycker. För om någon läser dessa punkter och fortfarande tycker feminism är skit då vill jag inte ha med dig att göra. Jag ber om ursäkt för att detta blev ett aggressivt inlägg, jag gör det verkligen, men jag är otroligt frustrerad just nu och detta var menat att bara bli ett kort inlägg. Jag skulle bara be er att gå in på hemsidan men det blev mer än så. Förlåt, men jag var tvungen.
 

Långpromenad

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter att pappa igår sa till mig att det faktiskt inte var mer än sex dagar kvar till skolan började. Känns sjukt att det inte är längre än så innan min sista termin i grundskolan börjar, men också att det inte är längre än så tills jag inte längre kan gå och lägga mig timmar efter midnatt och vakna vid tolv. Så gick och lade mig en timme tidigare än jag brukar igår, slutade ändå med att jag vaknade senare än jag gjort tidigare...
Resterande del av dagen har jag inte gjort så mycket. Tog en långpromenad med Erik vilket var himla mysigt. Lyckades dessutom pricka in solnedgången så halva tiden av promenaden gick jag och kollade på solnedgången i princip, den var helt magisk idag. Var ute i lite mer än en timme och har efter det ätit middag med familjen och kollat på Friends. Nästan pinsamt hur mycket jag kollar på det, är inne på säsong 5 nu det går snabbt uppåt så är otroligt glad över att det finns 10 säsonger.
Puss och Kram!
Enda bilden från idag :)
 

Ny design

Skrivet:    ·  Allmänt
En vintrigare design var nödvändig så slängde ihop en ny header och profilbild igår kväll. Får se om jag behåller det såhär eller om jag får nått infall om ett tag och byter, tror inte det dock. Skriv gärna vad ni tycker så jag vet. Både positiva och negativa åsikter mottages! :)
 

Januari på gymmet

Skrivet:    ·  Allmänt
När jag vaknade imorse stod det nygjorda saffranspannkakor på spisen och utan för fönstret föll snön i mängder. Så fick starta dagen i lugn och ro, då hela familjen var borta, och kunde kolla på Friends och bara vakna i min takt. Sådan lyx och så otroligt härligt. Älskar att vara själv på morgonen och sitta länge och kolla på Youtube eller serier medan jag äter, pratar inte gärna med folk förens nån timme efter att jag stigit upp ur sängen.
Fick besök idag igen faktiskt i form av mormor och morfar som även de kom hit för att kika på nya köket. Hade jättemysigt med dem, men efter att vi fikat pallade inte jag sitta mer så fick motvilligt ihop mig själv och åkte in till gymmet och väl på plats körde jag mitt bästa pass på länge. Man märkte sjukt starkt dock att det är januari och att Stockholm har dragit på sig en massa nyårslöften för det var fullt. Hade tur dock och slapp trängas vid maskinerna jag körde, men får väl acceptera att det kommer vara såhär i någon månad nu innan det svalnar igen.
Puss och Kram!
 
Perfekt start på dagen ^_^

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Får mänger av energi varje gång jag hör den här låten, spelar ingen roll om jag sitter i bilen, på tuben eller går i stan vill sjunga med och hoppa runt i princip.
 
 
 Hade aldrig hört talas om varken bandet eller låten innan jag hittade den, nu älskar jag den!
 
 
 Lyssnar verkligen aldrig på 5 Seconds Of Summer men blev helt fast när jag hittade den här. Refrängen är sååå grym!
 
 
 Älskar Chris Brown. Punkt.
 
 
 Soundet i den här låten är så skönt och jag älskar Matthews röst, perfektion bara :)
 

Dagen efter

Skrivet:    ·  Allmänt
Gick och lade mig alldeles för sent igår kväll, och då menar jag seriöst alldeles för sent. Men drog mig själv ur sängen vid klockan två idag för att undvika att sova bort hela dagen. Åt frukost där någonstans och sen bara en timme efter jag vaknat kom morbror, moster och kusinerna förbi. De bor i Norrköping annars men då de firade nyår i Stockholm passade de på att svänga förbi på vägen hem och kolla på nya köket och så.
De var här i några timmar och vi hade himla mys under tiden. Pratade, åt fruktsallad och berättade massa gamla historier. Efter att de hade åkt skulle jag och mamma kolla på "Stolthet och Fördom" som är en "tradition" dagen efter nyår. Men viaplay hade tagit bort den så blev lite deppig, slutade med att vi såg "Miss Potter" istället men den var också bra, inte lika bra men bra.
Puss och Kram!
Fruktsallad och lillkusin i bakgrunden :)
 Lillsyster, kusin och lillebror gjorde armhävningar

Video om året

Skrivet:    ·  Allmänt
Förra året gjorde jag en "Mitt 2014" video och vet att några av er gillade den, och jag gillade den, så tänkte köra i år igen fast nu en video om "Mitt 2015". Så ställ en massa frågor angående det gångna året. Kan vara allt ifrån "Ditt bästa minne från året" till "Blev du kär under året" och en massa annat. Fråga vad ni vill så samlar jag ihp frågorna i en video så snart jag får tid :)
 

Nyårsafton

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en himla bra nyår i år eller hur man nu ska säga. Hittade ett linne i mammas garderob så slapp åka in till stan igen och hann göra mig klar i princip utan att stressa innan mina kompisar kom hit för att vi skulle gå gemensamt till mataffären och handla för kvällen. Startade alltså kvällen med ett bra humör och det höll i sig sedan konstant.
Efter en rörig vända i mataffären gick vi till Tilda jag, Tilda, Lucas, Oliver, Jonte och Erik och började så småningom fixa med middagen. Orkade göra något avancerat men blev himla gott trotts en del motgångar under tillagningen, och efter middagen satte i oss i Tildas vardagsrum. Pratade, skrattade massor och spelade en kort vända av "Heads Up" som var sjukt kul. Gick sedan ut en bit innan tolvslaget och tog en promenad i området innan vi gick till idrottsplatsen där vi mötte upp lite andra. Stod där sen och såg fyrverkerier skjutas upp överallt omkring oss och det var så fint. Återvände till Tilda efter ett bra tag ute och stannade där ett par timmar innan vi drog hem. Hade en jättebra nyårsafton och hoppas ni hade det med!
Puss och Kram!
 
Nyårs outfiten: Kofta: Vila     Kjol: BikBok       Linne: Vet inte
 Blev baconlindade kycklingfiléer med klyftpotatis tsatsiki och bea samt chokladfondant med glass och hallon. Det ser riktigt illa ut men det var jättegott!
 
 Och så en bild på Erik, Anton och mig nere på IP :)
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design