Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Chocolate Swirl Cheesecake

Skrivet:    ·  Recept
En riktigt kaloribomb men så hilma god!!! Ibland får smaken ta över valet! :)
Ingredienser:
Kexbotten
400g digestivekex
150gsmör
Fyllning
600g philadephiaost
2.5dlkesella 10%
1.5dlströsocker
2tsk vaniljsocker
4st ägg
1dl vispgrädde
Chocolate swirl
150g mörk kvalitetschoklad 60%
3msk kaffe
Recept:
1. Kexbotten Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.

3.Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.

4.Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.

6.Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.

7. Fyllning Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

8.Blanda i strösocker och vaniljsocker.

9.Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

10. Chocolate swirl Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.

11.Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.

12. Cheesecake Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.

13.Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.

14.Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.

15.Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.

16.Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Cheesecaken är jättegod att servera lite ljummen med en kula vaniljglass!
Lycka till! ♥

Bakning med F

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag och F blivit en del av Cheesecake familjen, vi testade nämligen att baka en cheesecake och himmel vad gott det blev och det var faktiskt inte så svårt!!! Först tänkte vi baka cupcakes men vi beslutade oss senare för att baka en cheesecake(vilket jag är väligt glad över, det var typ hundra år sedan jag åt cheesecake!!) Även denna gång så var det Leila som låg bakom receptet, jag har blivit riktigt kär i hennes grejer, det blir så himla gott!!! Det jag har testat hittills är: Maränger, Cheesecake och Toscakaka. Kanske inte så mycket men men.
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta lite på körslaget och se om jag kan hitta mammas gammla jobbarkompis som är med i Anders Bagges kör(Ekerö)
Puss o Kram!♥
 Såhär snygga är vi när vi bakar!!! :)

Disney-fest!

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag på min klasskompis R:s Disney-fest o det var riktigt kul!!! Vi körde frågesport, disco, åt hamburgare, var ute och busade lite... samt hade allmänt kul liksom!!! Jag var utklädd till Woody( ifrån Toy Story) fast jag hade liksom inte värsta dräkten som vissa i min  klass hade. Tre killar var utklädda till pirater och hade typ värsta peruken och smink och allting liksom, då känndes min "kostym" ganska fånig... :)
Här kommer en samling bilder ifrån kvällen:
Här är ngra av mina klasskompisars kläder de föreställer: Mimmi Pigg, Belle(härifrån) Prinsessa, Askungen, Snövit o Tingeling (Rätta mig om jag har fel!)
Middagsbufféen! ^_^
Min outfit:  Skjorta:Hollister Jeans: H&M Cowboyhatt: Western Store
 
Jag försökte locka håret med plattången men det misslyckades...
Jag och CW gav R ett presentkort på Glitter samt detta godis, typ en pizza, en hamburgare o en mini-choklad
 

Orienteringsdag i Ågesta

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har vi haft orienteringsdag i Ågesta hela dagen tänkte jag säga men vi var typ bara där i tre timmar eller nåt, så vi slutade kvart i ett!!! Vi åkte ifrån skolan tjugo ö. åtta ungefär och då åkte vi tunnelbana till Farsta Strand tror jag, sen gick vi en liten bit innan J fixade skjuts med en förbi passerande buss... ^_^
De första började orientera tio i tio tror jag o sen släpptes man iväg med jämna och ojämna mellan rum. Jag o Tu startade tio ö. tio och sen orienterade vi i ca 1h det var ganska kul men blött, svårt och så gick det inte så bra heller... Jag o Tu fick 70p av typ 180 möjliga men det var svårare än vad man tror jag lovar!!! Max poängen fick tre killar i vår klass o det var typ 130 eller nåt.
Nu ska jag gå o titta lite på Kockarnas kamp!
Puss o Kram!♥
 

Anden i glaset

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag efter skolan så gick jag, CN, S, Ty, B, N o CW hem till CN för under lunchen så hade jag o alla de innan nämda förutom CW som kom senare, pratat om anden i glaset. N hade kört det på sitt kollo o de hade fått besök av anden. Alla vi andra(utom S o N) trodde inte på det så bestämde oss för att gå hem till CN o köra det. Vi testade tre gånger o det funkade inte en enda gång. Jag vet faktiskt inte var den anden hade gömt sig, eller om det fanns någon ande alls.
Tror du på spöken o andar o sånt? Skriv gärna en kommentar o berätta vad du tycker!
Nu ska jag snart gå ner o ta på mig danskläderna för tredje gången på två veckor, jag får hålla ummarna för att det blir bra den här gången!
Puss o Kram!♥
En bild på mig o Evert Taube från igår! ^_^
 

Livrustkammaren o Gamla stan

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har vi haft "Elevens val" fast vi hade liksom inte fått välja vad vi skulle göra utan alla tre 6:or blev indelade i två grupper o sen så gick ena gruppen till Vasa muséet och den andra gruppen(min grupp) åkte till Livrustkammaren o det var faktiskt roligare än vad jag trodde. Livrustkammaren gruppen blev oxå indelad i två grupper, fast det var bara så att vi gick in på muséet olika tider. Den ena delen började att vandra runt i gamla stan o fota typ ankare/anklare jag kommer inte ihåg vad de hette... :o
Sen när vi vandrat runt i gamla stan i typ 45min eller nåt så satte vi oss o åt vår matsäck under kastanjen innan vi gick till Livrustkammaren. Väl där så fick vi gå runt o svara på olika frågor om rustningar o så, det var inte så jättekul, men sen när jag o sex andra var på övervåningen så hittade vi utklädningsrummet där man fick klä ut sig!!! Jag vet att det låter typ som värsta töntiga o så men det var faktiskt jättekul! ^_^
 
När skolan var slut sen så gick jag, H, N, Ty, B o CW hem till B o gjorde vofflor!!! Vi fick typ 1½ o en slitbit var o det var jättemumsigt!!! Medans vi gjorde vofflorna så skrev N på kik att vi gjorde vofflor o då blev tre killar i vår klass jätteavis så de kom hem till B o sprang runt i hennes trädgård fast vi släppte inte in de, det är svårt att förklara vad vi gjorde men det var jättekul iaf! :)
Puss o Kram!♥
Ganska maffig port i G:a stan
Stortorget där stockholms blodbad var. Scary...
Kungligt klädd! :)
Några av vofflorna
 

The three little pigs

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag var det andra gången på engelskan som vi fick öva på våra pjäser som vi ska spela upp nästa måndag, det är nämligen så att klassen har blivit indelad i typ fyra grupper(rätta mig om jag har fel!!!) o varje grupp ska spela upp en pjäs på engelska. De pjäser som spelas är "Goldilocks and the Three Bears"  "Cinderella" och "The three little
 
pigs" som ni säkert förstår via rubriken så ska jag spela "The three little pigs" o jag ska vara en av de tre grisarna! ^_^
Nu sitter jag o myser i soffan med Märta, jag har nämligen hämtat henne idag på dagis o det kommer jag att göra  imorrn oxå för både pappa o mamma är på kurs, fast två olika kurser, o som tack för att jag gör det så ska pappa köpa det nya office paketet (i ett office paket ingår t.ex PowerPoint, Word, Notebook och Excel) för vårat Office paket är ifrån 2003, så det är liksom lite äldre....
Jag vet att det låter lite knepigt med massa paket o sånt där men här finns en någolunda förklaring iaf.
Puss o Kram!♥
Lite skum grisbild...
 

Sunday shopping sunday

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Idag har vi tillbringat större delan av dagen i Sickla köpcentrum för att vi letade efter en overall o ett par kängor till Märta, men vi kom även hem med ett par vantar o en mössa till mig samt ett skärp till mamma. Så alla vann på det! Malte har spelat fotboll typ hela dagen som vanligt på helgerna o så har jag o CW även varit en snabbis på globen för att köpa en present till vår klasskompis som ska ha fest på fredag men vad vi köpte tänker jag inte skriva ifall hon skulle läsa detta inlägg...
Som ni säkert sett så har jag lagt upp receptet på marängerna här nedanför o jag tipsar värkligen om det! Det var de godaste marängerna jag någonsin ätit!
Nu ska jag bara slappa lite o ladda upp för X-factor ikväll.(Någon mer än jag o CW som tycker att X-factor borde vara på typ fredag istället för Fångarna på Fortet?
Puss o Kram!♥
Visst är jag snygg! :)
Här syns mina vantar o min mössa. Båda är ifrån Warp.
 

Sega chokladmaränger

Skrivet:    ·  Recept
Lite knepiga men oj vad goda de blir i slutändan. Alla som gillar maränger sätt i gång o vispa för det här är riktigt gott!!!!
Färdigt på:1h 10min
Ingredienser:

7st ekologiska äggvitor

5.25dlströsocker

100gmörk kvalitetschoklad 70%

Recept:

1.Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2.Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3.Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5.Smält chokladen och blanda den kort med marängen så att det blir ett mönster

6.Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7.Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten

Lycka till! ^_^

 

Marängbakning

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag o mamma har "bakat" maränger nu på eftermiddagen för vi ska få gäster ikväll så vi har pysslat runt lite här o de ser jättefina ut!!! O smeten smakar mumma!!! ^_^ O efter som att jag är en sån gottegris så var jag tvungen att göra lite glass oxå så det står en låda med hemmagjord glass i frysen som bara väntar på att få komma ut o bli uppäten. ^_^
Hur marängerna blir när de är klara har jag ingen aning om men som jag sa de ser fina ut nu o de har typ tio minuter kvar i ugnen, sen är det dags för nästa plåt....
Visst tar det tid men det är slutresultatet som räknas för mig iaf.
Recept lägger jag upp senare.
Puss o Kram!♥
Här vispar mamma smeten.
Dessa maränger står o väntar på att få åka in i ugnen.
Under tiden leker jag lite med timer funktionen på min kamera... :)
 

Fredagsmys

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag sitter just nu och bara myser med familjen, vi spelar bamselotto(Märta valde... :D) o äter godis :) Vi har precis ätit renskav i tortillabröd m. typ grönsaker o så(supergott)  det tipsar jag värkligen om det här receptet är en variant inte just den vi gör men men.
Visst är det något speciellt med fredagar asså, det är en mysig o härlig kännsla jag blir liksom glad o varm.
VAD VORE VÄRLDEN UTAN FREDAGR???♥
Nu ska jag fortsätta ha det mysig!
Puss o Kram!♥

Tisdag o Onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag, CW, Ty, Re, N, H o CN hemma hos CN och bakade kladdkaka!!! Vilken underbar kaka det är asså våran var jättegod men vi hade inte tillräkligt med smör så den var tyvärr inte så kladdig som vi hoppats på... Men den var god!!! Efter det så sa H att hon hade ett jätterolig app(en sak till smartphones) på sin telefon som hette iMovie där man kunde göra egna filmer o trailers o det tyckte vi lät jättekul så vi bestämde oss för att göra en trailer. En trailer till en Bollywoodfilm... Det var jätteroligt att spela in o den blev så sjukt rolig när den var klar, vi har tittat på den typ sex gånger o jag skrattar fortfarande lika mycket.^_^
 
Idag så skulle jag på dans på riktigt, alltså inte en som var inställd, men tyvär blev det inte bra den här gången heller. Asså hur många gånger kan det bli dåligt egentligen??? Jag har dansat sen jag var fem-sex år ungefär, de som var på den här danskursen kunde knappt göra ett korssteg(att man sätter det ena benet framför det andra och går åt sidan) jag höll på att svimma så tråkigt det var o dessutom så var min danslärare mer som någon som ledde Bolibompa, henne har jag haft förut o då var hon lika dålig tyvär. Jag är på lite dåligt humör just nu men jag hoppas att det ska gå över snart o under tiden sitter jag o lyssnar på Fest Hos Abdullah. Är det skönaste låten som finns eller??? :)
Puss o Kram!♥
Fest hos Abdullah!!! ^_^
 
Nu ska jag sätta mig o kolla på Hungerspelen som jag har fått låna av min klasskompis! (Tack så jättemycket för det!!!!!!!)

DANS!!! Trodde jag iaf...

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag var jag på min första danslektion... eller inte. Mamma hade missat ett mail ifrån Kulturama, där jag går på dans, att den blivit inställd för att det var för få anmälda så de som jobbar där fixade så att jag får testa på en annan kurs. Eller ja det är bara jazz-dans istllet för show-och-jazz-dans men jag tor att det ska bli kul!!!
För övrigt idag har vi haft ett svenskaprov som jag tror att det gick helt ok på, men jag är nästan säker på att jag har minst ett fel... :(
Nu sitter jag o kollar på X-factor( shit vad jag älskar det programmet!!!!) och är glad över att det är varmt innomhus. Vi har nyligen varit o tittat lite på Maltes fotbollsträning o jag tykte att det var väldigt kallt, så jag är glad över att vara innomhus!!! :) Fast nu ska jag fortsätta kolla på TV.
Puss o Kram!♥
 

Övningsåker lite...

Skrivet:    ·  Allmänt
Imorron börjar min dans i Hammarby Sjöstad så jag och mamma har övingsåkt idag, vi åkte alltså till Hammarby Sjöstad och Kulturama som stället heter där jag dansar med tunnelbana o tvärbana så att jag fick känna på att åka den turen efter som att jag kmr att åka dit själv o så o det gick bra tycker jag!! Det är inte så att jag tycker det är svårt att åka tunnelbana utan det var bara det där med att byta o så men det var inte svårt alls! :) När vi väl var i Hammarby Sjöstad så gick vi in på bageriet Bröd & Salt där vi köpte 2 blåbärsbullar, 2 kanelbullar o 2 kardemummabullar som vi tog med oss hem så när vi kom hem fikade vi med pappa, Märta o Malte oxå. Asså vi fick två halvor var, jag tog en halva av blåbärsbullen och en av kardemummabullen. Blåbärsbullen var supergod!!!!! Jag tipsar stark om den i fall att ni någon gång är på Bröd & Salt.
 
Just nu sitter jag och pysslar med min nya design som kommer att bli färdig om ett tag som kommer att vara lite mer höstaktig... Mer än så säger jag inte :)
Puss o Kram!♥
Här syns kanelbullen o blåbärsbullen i bakgrunden. ^_^

Höstlov-SUNHINE!!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår bokade pappa biljetterna till flyget. Jag, Malte, Märta, mamma och pappa ska nämligen åka till Malta tre nätter på Höstlovet!!!! Jag är så glad, både att få åka till ett nytt land men även få lite sol i höstmörkret!
När vi är där nere så kommer vi att bo hos några kompisar till oss(det är egentligen därför vi åker dit) som ska bo där i typ ett år-halv år jag är inte riktigt säker. Det är inte mina bästa kompisar, de har tre söner. En som är lika gammal som Malte(de är jättebra kompisar!!!!) en som går i 1:an och en som är tre månader yngre än Märta(de är oxå superbra kompisar) men de är shyssta o Malte o deras äldsta Edvin(de som är lika gammla) låter mig vara med de när de kör typ burken o allt sånt där. :)
 
Just nu befinner jag mig hos mormor o morfar, jag och mamma åkte hit igår kväll helt själva(pappa skulle ha avtackning från sitt jobb o Malte skulle spela en fotbollsmatch) för att hämta hem Märta som har varit här hela veckan. Det började med att hon åkte hit för att hon hade feber och mamma och pappa inte kunde vara hemma hela veckan så då kom morfar och hämtade henne, så hon har varit här o haft det mysigt hela veckan men idag efter lunch så åker vi hem för att mamma o pappa ska på 40-års fest ikväll.
Puss o Kram!♥
Här är en bild ifrån Maltas huvudstad Valletta och det är dit vi ska. Det ser ganska najs ut om ni frågar mig!!! ^_^

5-kamp på grönan

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag med mamma o tre av hennes jobbarkompisar på grönan. Mammas jobb hade nämligen fått en inbjudan att vara med på en 5-kamp med andra eventbyråer och bokningsbolag men konstigt nog så fick inte Eventyr(mammas jobb) ihop ett helt lag så då ringde mamma in mig istället.
Det var jättekul men jag kanske inte briljerade i alla grenar... :)
De saker vi körde var:
Woody
Can Alley
Skjutbanan
Kentucky Derby
Boom Ball
 
Och trots att jag hade med mig kameran så tog jag bara typ fyra bilder!!!!
Men hoppas det räcker!
Jag o mamma i Jetline
Hela laget! Janna, Mange, Zaza, jag och mamma.
Påfyllning av snacks! :)
Sista säsongen för Extreme. Såklart att jag åkte den!!!
 
Puss o Kram!♥
 
 
 

>Båten<

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter nu på båten över till Gröna Lund med mamma och tre av hennes jobbarkompisar jag o de ska nämligen vara med i en femkamp mot andra eventbyråer. Mammas jobb var inbjudna till det här men en av de som skulle följa med blev sjuk så jag får hoppa in istället!!!! Är ganska så jättetaggad o hoppas att det kommer bli superkul!!!
Jag har träffat alla mammas jobbarkompisar ett antal gånger så jag "känner" de liksom. Jag toror inte att jag kommer hinna lägga upp några bilder ikväll men jag lovar att lägga upp de senast imorrn!
Puss o Kram!♥

Fransk musik

Skrivet:    ·  Musik
Idag på franskan så spelade vår franska lärare Cecilia upp en fransk låt för oss som vi fick lyssna på. Jag vet inte om det var någon som förstod så mycket men den var helt ok, så nu har vi fått som en slags "läxa" att lyssna på lite fransk musik ibland o höra hur språket låter. Vad tycker ni om låten?
 
L'autre Bout Du Monde betyder ungefär Den andra sidan av världen
 

Nyttigt mellis...hehe

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag efter skolan gick jag o CW hem till Ty o bakade maränger, eller ja inte riktigt maränger. De var platta o lite smetiga men SUPERGODA!!! O när vi hade bakat de så kikade vi killarna Hj, Jo o M som oxå hade bakat ngt så att de kom hem till Ty tsm med T o H som oxå hade bakat, så vi hade ett litet knytis typ där S var dommare. Hon behövde inte baka ngt men hon fick smaka allt... LYXIGT! :)
Vi hade liksom tv¨tävlingar, en i smak o en i utseende o trors att våra "maränger" var väldigt goda så blev det lite fail när vi skulle servera de då vi var tvugna att typ mosa ihop två stycken o lägga de mellan två mariekex, så det smakade mest mariekex(till Hj:s stora glädje då han inte gillar maränger, hur man nu inte kan göra det :))
Tyvärr så hade H o T inte så mycket socker när de bakade så deras var lite sura, vår var platta så det var killarna(!) som vann med sin våffeltårta. Kanske inte riktigt något bakverk men det var faktiskt den som var snyggast o godast. Det var ganska surt för oss tjejer som varit ganska säkra på att vinna men det var liksom deras tur nu :)
Så till mellis åt jag en muffins, "marängkex" o våffeltårta(alla åt med skedar ifrån samma) så när jag kom hem o skulle äta middag åt jag en lingongrova med ost på o lite majs o två körsbärs tomater till, men ibland måste man faktiskt få lyxa till det!
Puss o Kram!♥
Här syns allting om ni undrar varför det är som en brun fläck på en av våra kakor så var det för att jag, CW o Ty ville busa lite så vi sa att det var chokladströssel. fast det egentligen var kaffepulver. Det var Hj som gick rakt i fällan skitglad över att få med strössel, som faktiskt inte vad det. Han tog en tugga innan han tittade konstigt på oss o då började vi asgarva. Men han fick en utan kaffe sen! :)
 

Kryddstarka chorizomuffins

Skrivet:    ·  Recept
Mumsiga enkla och allt i ett. Om du har korv över men är trött på korv och makaroner. Vad väntar du på? Sätt igång och baka chorizomuffins!
 
Ingredienser:
olja eller smält smör till smörjning av formar
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
drygt 1 krm salt
1 tsk paprikapulver
100g chorizokorv(funkar med annan oxå) utan ytterskinn, fint hackad
1 liten röd paprika, urkärnad och fint hackad
2 medelstora ägg
2½ dl mjölk och lite yougurt(ca ½dl)
6 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
 
Recept:
Sätt ugnen på 200c*. Smörj en muffins plåt eller ställ ut tolv muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl och bakpulver samt salt och paprikapulver i en stor bunke. Tillsätt den fint hackade korven och paprikan..
Vispa ihop äggen lätt i en tillbringare eller skål och tillsätt sedan mjölk-och-yoghurtblandningen, oljan och vitlöken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen i hålet. Rör om försiktigt tills dess att allt blandats, men rör INTE för länge!
Fördela smeten i den smorda muffinspannan. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 minuter tills de höjts ordentligt, blivit gyllenbruna och känns fasta.
Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter, strö över lite paprikapulver och servera de sedan varma.
Lycka till!

De är supergoda och så enkla att göra! Varför inte överraska familjen med middag en kväll?! Uppskattas av hela familjen! ^_^
 

X Factor

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter just nu och kollar på X factor o det är en hel del som är riktigt duktiga faktiskt!!! O en hel del som man inte alls förstår varför de är där, jag sitter nästan och tycker synd om de när de skämmer ut sig totalt!
Men jag gillar själva konceptet X factor, det är jättebra tycker jag!!!
Vad tycker ni?
Är det bättre eller sämre än Idol och The Voice?
Nu ska jag springa tillbaka till TV:n igen för det börjar nu... :)
Puss o Kram!♥

Sunday!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag, mamma, pappa o Märta tillbringat dagen i stan. Mamma o pappa ska nämligen gå på "Dallas fest" hos ett par där killen fyllde 40år i våras och tjejen fyller 40år nästa år. (För er som bara känner till staden Dallas så är det inte det temat utan denna festen handlar om det här.) Så vi var på b.la Beyond Retro , H&M & Butterick´s och de hittade riktigt bra kläder som verkligen skriker 80-tal då TV-serien utspelas. fter att vi handlat kläder gick vi och åt på Gyrella som är typ en grekisk snabbmats retaurang, det var jättegott o vi åt kycklingkebab i pita bröd! :)
Sedan cycklade vi hem o ner till IP där Malte skulle spela match, den slutade 5-3 till EIK!!!:)
Nu sitter hela familjen o kollar på sportspegeln(Malte o pappas favorit program. Om vi är hemma på söndagarna så sitter de alltid bänkade framför TV:n kl. 19.00) fast jag sitter mest o väntar på att "The X-factor"  ska börja... :)
Puss o Kram!♥
 
 Jag med min kebab! ^_^
Dagens outfit:
Jacka: L.O.G.G   Sjal:  Mormors gamla(Okänt märke)   Jeans: JC
 
 

Italiensk kyckling med pasta

Skrivet:    ·  Recept
Perfekt både som veckomiddag och som festmiddag!
 
Ingredienser:
12 kycklingfiléer
12 skivor salami
12  blad färsk salvia
300 g mozzarellaost
smör
en skvätt vatten
2 msk kyckligfond
3 dl färdig tomatsås
1 dl grädde
salt o peppar
pinnar att hålla ihop allt med
valfri pasta till servering
 
Recept:
Sätt ugnen på 200c*. Lägg ut kyckling filéerna på en skärbräda och lägg sedan på salami, salvia och mozzarella på varje filé. Spätta varje filé med en pinne o stek kort i en stekpanna så att de får lite färg och lägg de sedan i en ugnsfast form.  Ha i en till klick smör i pannan och hällsedan ner vattnet och buljongen så får du med alla goda smaker ifrån kycklingen. Sedan häller du ner tomatsåsen i stekpannan och tillsätter grädden och smaksätter med salt och peppar. Häll såsen på kyckling-salami-mozzarella-pinnarna och låt de stå i ugnen i ca 20 minuter¨. Under tiden kycklingen är i ugnen koka pastan enligt anvisning på baksidan. Ochs en är det bara att njuta, helst med en enkel sallad.
 
Lycka till!

Gäster

Skrivet:    ·  Allmänt
 Nu sitter jag i soffan o har typ kollat på Körslaget med våra gäster som oxå har tre barn. Fast de barnen är 10, 8 o 3 år. Det är lite sådär men men. Vi har typ ätit supergod mat!!! Mamma gjorde någon kyckling grej som var jättegod o sen hade våra gäster med sig efterrätt som var hemgjorda maränger m glass, grädde, banan, hallon o choklad-o-kola sås. Det var väldigt mumsigt... :)
Bilder o så lägger jag upp imorrn för nu är jag dötrött!!! Att vara förkyld göra verkligen att man blir trött så nu vill jag bara sova!!!
 
Innan gästerna kom var jag hela dagen med T o som vanligt var det jättekul även fast vi gick runt o väntade ett tag... Men vi gick till Globen oxå o nu har de stängt av vägen under arenan så nu får man gå igenom slakthusområdet :(
Puss o Kram!♥

Tacos o Fotboll

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår så kom jag hem vid typ 10 ö 10 på kvällen så då var det liksom inte läge att blogga så därför kommer det ett inlägg om igår idag.
 
Igår efter skolan så gick jag o 11 andra hem till CW o hängde där ett tag, vi satt mest i hennes källare o typ snckade o så men efter ett tag var hon tvungen att hämta sin lillasyster så då fick vi andra gå hem. Fast det var inte riktigt vad vi gjorde, utan vi gick till Margaretaperken som ligger ganska nära CW:s hus o typ stormade båten, sandlådan o den lilla röda gunghästen. Vi skulle typ se hur många som kunde stå/sitta på den samtidigt som den gungade o jag tror att vi var typ åtta st eller ngt o ni som har varit i Maggan(Margaretaparken) vet att den INTE är stor!!! Så jag tycker att vi var ganska duktiga! :)
Sen vid kvart ö 5 eller ngt så gick alla hem till sig o typ hade fredagsmys med familjen, eller det var iaf vad jag gjorde...
 
Lite senare på kvällen när jag stod o bakade scones(jag gjorde bara degen igår kväll o gräddade de idag så att vi fick nygräddade scones till frukost! Rekomenderas varmt o receptet finns under kategorin "Recept!<3" ) men då kom J o B förbi o undrade om jag skulle med till IP där några tjejer i vår klass skulle spela match o det ville jag så att jag typ gjorde klart degen jättesnabbt o ställde in den i kylen o stack sen ner till IP. O väl där så var redan T o killarna Hj, Jo, MdlR, M o A(en kille i paralellklassen) o även F (en tjej i från tjejerna i min klass fotbollslag) så vi typ körde lite fotboll på löparbanorna med de o det var superkul även fast jag inte riktigt är någon stjärna på fotboll... O vi hann typ se de sisita tio minutrarna på matchen som slutade 8-1 till EIK!!! :)
Sen gick jag o 4 st hem till B o typ åt chips skrattade o spelade in en väldigt weard film!!!!!!
Hoppas ni hade en toppen fredag ni me!
Puss o Kram!♥
Vi åt tacos till middag! MUMS!
EIK!!!
 J blåste en tuggummibubbla! ^_^
  

FRUKT!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag ätit grymt myket frukt faktiskt. Först så åt jag banan till frukosten(ngt jag alltid gör) o sen åt jag typ en kvarts plommon vid lunchen, lite weard tycker jag att få en kvarts plommon. Varför inte bara ge oss ett helt???
Men sen kjom den stora fruktlassningen, vi stormade hemma hos V idag o han hade typ äpplen, vinbär, krusbär o hallon i sin trädgård o jag o alla andra åt av allt o det var jättegott!!! O sen när vi skulle gå hem gick jag, N, Ty, Hj o A förbi ett plommonträd som hade massa grenar som hängde ut över vägen så vi typ tjockade oss på plommon o de var jättegoda!!! :) Så vi pallade INTE!
För övrigt har det typ inte hänt så mycket idag, känner att jag inte gör så mycket spännande på dagarna så nu håller jag tummarna för att något riktigt kul händer i helgen! :P
Puss o Kram!♥


 
 

Insperation

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag sitter just nu o tittar på lite bilder ifrån We♥It typ jordens bästa sida med bilder!!!! Jag ska nämligen anpassa min design beroende på vad det är för årstid så jag håller på att titta lite på höstbilder o så. Hittar ni någon extar fin här bland de jag lägger upp, skriv gärna en kommentar så att jag vet! ^_^



 
 

Spaghetti Carbonara

Skrivet:    ·  Recept
Den är krämig, god och riktigt enkel, vill du laga en proffsig och enkel middag i kväll? Tjecka in det här!
 
Ingredienser:
300 g spaghetti
150 g rökt eller rimmat fläsk
smör
2 ägg
1/2 dl matlagnings grädde
1/2 tsk salt
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl Arla Köket® riven ost gratäng
2 krm nymald svartpeppar
 
Recept:

Koka spaghettin enligt anvisning på baksidan och skär fläsket i små tärningar.Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.

Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten.Rör ner fläsk och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens.Strö över resten av osten och krydda med peppar vid servering.

 

Lycka till!

  

 

 

 

Oj vad fort det gick!!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Nu har jag precis kommit hem ifrån klassresan och oj vad det gick fort! Två nätter känndes för lite o jag hade gärna stannat där i typ två nätter till. Första kvällen hade vi disco i salen där vi åt. Det var värsta bästa discot!!! Vi dansade typ hela tiden så det var lite som ett gympa samt röstpass(vi sjöng med riktigt högt i de refränger vi kunde :P) o så fick vi typ godis chips ostbågar o läsk.
 
Samma dag som det var discot så gjorde vi aktiviteter, vi delade upp klassen i två "delar" o sen fick ena halvan bygga egna flottar av blåa-tunnor, smala stockar o rep och den andra halvan fick göra sammarbetsövningar i skogen och sen dagen efter så bytte vi så att de som byggt flotte dagen innan fick göra sammarbetsövingar och de som gjort övningarna fick bygga flottar och både övningarna o flottbygge var roligt, men flotte var roligast. Min grupps flotte lyckades faktiskt hålla ihop så pass bra att vi tog oss ut till brygg kanten och tillbaka som var målet. Fast den var liksom inte i toppskick... :)
 
Efter lunchen andra dagen så fick vi göra likadant(vi delade upp oss i grupper) och sen så fick ena gruppen gå en höghöjdstravers som den kallades, och det var liksom två linor som var spända mellan två träd ca 8m upp i luften o det var superkul!!!Men ganska läskigt oxå för det var liksom väldigt högt upp och andra gruppen fick gå i två kolsvarta labyrinter som oxå var super roliga!!!!
Och här kommer lite bilder ifrån klassresan:
Till klassresan åkte jag i bilen med dessa sötisar det är Å, jag, Tu o CN
Här går T,jag o J i en av sammarbetsövningarna.
Här ser ni några av mina tappra klasskompisar när deras flottar slutade att funka.
Höghöjdstraversen...
Såhär såg labyrinterna ut utifrån. Ser de små ut??? Testa att vara i de där känns de INTE små! :)
Puss o Kram!♥

 
 

Bilen!

Skrivet:    ·  Allmänt
Nu sitter vi i bilen på väg ut till Barnens Ö. Vi åker i 7 olika bilar för att alla ska få plats. Det är alltså föräldrar till oss som skjutsar. O det är nästan samma föräldrar som skjutsar dit som sen även kommer att vara där med oss.
Vi kommer att vara 31st på klassresan o det är alla i vår klass(29st) samt två gamla klasskompisar som slutade innan sommarlovet(2st) ja fast nu kom jag på att det kommer att vara 6 föräldrar med oxå så vi är 37st. Hehe.
Jag kommer att ha kameran med mig men vi får se hur många bilder jag lägger upp...
Puss o Kram!♥
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design