Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Back home

Skrivet:    ·  Allmänt
Vill bara be om ursäkt för hur min bloggning varit den senaste veckan. Har skrapat ihop ett inlägg om dagen men det har inte legt mycket kärlek och tid bakom dessa utan det ar varit inlägg jag skrivit halvsovandes framför tv:n klockan tio på kvällen. Har bara varit mycket familjetid under lovet så bloggen har blivit nerprioriterad.
Men nu är jag tillbaka i Stockholm med fungerande wi-fi, min älskade dator som jag saknat under veckan samt alla möjligheter att köra på som vanligt. Huvudvärken och halsontet sitter i men går på en ipren nu så märker inte av det så värst mycket. Sk försöka sova massor innan skolan börjar så jag kommer tillbaka stark och frisk!
Puss och Kram! 
 Började läsa "Efter Alaska" under lovet och är snart klar med den. var över ett år sedan jag läste en bok sedan och hade glömt hur underbart det är. Älskar den här boken!

Bubbelbad och bastu

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg till Arboga badet idag efter frukost. Jag skulle ha gymmat medan de andra badade men vaknade tursam som jag är med halsont så skippade gymmet. Jag är dessutom inget stort fan av badhus så kan inte säga att jag badade sådär jättemycket.
Var i lite innan lunch och hjälpte Märta och Erland (kusin) att lära dig dyka men efter lunch höll jag mig i relax avdelningen. Bubbelbadade och bastade resten av besöket och när vi kom hem gick jag och lade mig. Sov fram till middagen men har sån brutal huvudvärk. Ska hem till Stockholm imorgon så håller alla tummar för att jag slipper ha ont på tåget!
Puss och Kram! 
 Min bebis <3

Arbete hela dagarna

Skrivet:    ·  Allmänt
Har jobbat både igår och idag med en trädkoja. Kusinerna och lillasyster har velat ha en koja extremt länge så i förrgår drog nästan hela gänget igång och börja bära brädor, göra en ritning och bygga. Vår familj gör inget halvdant så alla engagerade sig till max och kojan är riktigt seriös.
Igår åkte alla föräldrar hem så idag var det bara morfar, jag, Malte och småttingarna som byggde. Kom riktigt långt idag så det enda som fattas i kojan nu är 2 och en halv vägg samt två staketpinnar. Älskar att arbeta hela dagarna och totaldäcka på kvällen. Underbart!
Puss och Kram! 
 Blev våffellunch igår ^_^
 Har kommit längre än såhär nu men här får ni en skymt av hur den ser ut i alla fall

Lista om våren

Skrivet:    ·  Allmänt
Alla ni som bloggar hos blogg.se har säkert redan sett den här listan men till alla andra kommer den nu. Den roligaste lista jag någonsin läst ungefär, skrattde så jag grät!
Listan kommer från spiderchick.nu
 
How the Swedes take the spring: 
 
1. When the first solstrålar comes igenom the clowds we act like we have not seen the sun i six months! Och det har vi inte heller. 
 
2. The first day of spring we act like Orvar I Bröderna Lejonhjärta when he comes out from the Kattlagrotta. You know Orvar? Yes? No? The Kattlagrotta? No? 
 
3. For half a year we have not understood why we even live i norden, but when the spring comes it make sense igen. 
 
4. We start seeing our trädgårdar again. This means we suddenly have to take care of the gardens and this is a little kluvet because most people find it rätt boring. But yea yea. 
 
5. We get really confused regarding kläder in the spring. You can wear a t-shirt and then pass someone on the street dressed in dunjacka. 
 
6. But all in all most swedes thinks that 5 plusgrader and sol is a rimligt t-shirtväder. 
 
7. We get SO SO excited när vi ser kommunen sopa grus. Sopa grus means barmark and barmark means pure happiness!
 
8. Some of us get so happy over the spring that we get depressed. It is true. Its called vårdepression.
 
9. We start thinking that GB:s glasskarta is really important. Sometimes we even debate over the new glassorter. Many people for exampel wants sorten Banana Joe to come back. 
 
10. We scream out loud when we see a flower called snödroppe in the rabatt! No. We are not afraid. We are happy! 
 
11. And then we have to fota the snödroppe and publish on instagram. 
 
12. Actually, we love to talk aboute the spring in social media! I guess we are afraid that if we don´t - someone will miss it. 
 
13. The absolut best part of spring is the uteserveringar! We love to sit där and titta på other people. 
 
14. But pass opp! It can be cold on the uteservering så se till that you sit cloes to the infravärme to avoid urinvägsinfektion. 
 
Welcome to meet the spring in Sweden!
 

Besök hos lammen

Skrivet:    ·  Allmänt
Stressade iväg till kyrkan imorse för att hinna med påskmässan. Går aldrig i kyrkan hemma men mormor och morfar gör det så just runt påsk brukar vi följa med. Var en lång predikan med olika psalmer och så som avslutades med påskbuffé och äggjakt för alla barn.
Efter som vi åt nån slags lunch där tog vi det bara lugnt när vi kom hem men på eftermiddagen gick vi iväg och besökte en fårgård i byn. Han har så bra får att han levererar kött till finkrogarna i Stockholm och nu hade de fått lamm. Funderade starkt på att ta med mig ett lamm hem men höll mig, så sjukt söta verkligen!!
Puss och Kram!
 Tog en smörgåspaus på väg till lammen
 Alltså ser ni hur söta??
 Älsklingen höll lammet med så mycket kärlek <33
 Morbror, Märta och jag fick också hålla i lammen :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Bästa Adam har släppt ny musik och gissa med vem, jo Laleh. Blev så glad när jag såg det och den här låten är faktiskt min favorit just nu. Galet bra!
 
 
Har absolut ingen aning om vilka dessa människor är eller vad för annan musik de har gjort men jag älskar den här låten. Fyller mig med så mycket energi och kärlek när refrängen kommer igång!!  
 
 
Så extremt mycket kärlek till den här låten alltså! Älskar Kygo, älskar Labrinth, älskar låten! Vill typ gråta, dansa och bara andas, förstår ni mig?
 
 
 Jag lever för Sofia Karlbergs covers, kan lyssna igenom hennes youtube kanal på repeat i flera veckor utan att tröttna :)
 
 
Älskar hela Zayns nya album så mycket, har sträcklyssnat sen det släpptes verkligen!

Påskafton

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade tusen olika problem med mormor och morfars dator igår så det var därför jag inte hann svara på varken kommentarer eller tidsinställa ett inlägg för idag. Vet därför inte hur bloggningen kommer vara fram tills på torsdag då jag åker hem men ska försöka uppdatera som vanligt så gott det går.
Idag hur som helst startade dagen med frukost och efter det skattjakt. Tog ett tag men småkusinerna och småsyskonen hittade sina påskägg och jag fick också ett. Åkte iväg till gammelmormor en vända också och hälsade på henne. När vi kom hem blev det påsklunch, över en timmes promenad i vårsolen och nu på kvällen har vi kollat på gårdagens Let's Dance som mormor spelat in, missade det igår nämligen. Hoppas ni hade en underbar påskafton, eller om ni inte firar påsk hoppas jag ni hade en jättebra lördag :)
Puss och Kram! ♥
Alla vuxna presenterade årets skattjakt som idag hade teamwork som tema
 Bilder från två av grejerna samt Märta och Erland med sitt godis
 Morfar, mamma och moster
 Erland och Märta testar sina nya såpbubblor
 Älsklingarna gjorde sig påskfina innan vi åkte och hälsade på gammelmormor :)

Farmor och farfar

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg rätt tidigt imorse för att komma fram till farmor och farfar på förmiddagen. Är ungefär 2 och en halv timme att åka dit så jag körde podcasts och musik hela vägen. Fikade när vi kom fram och ett par timmar senare kom mormor och morfar också och så åt vi stor påskbuffé som farmor ordnat.
Tog en promenad sen på eftermiddagen innan det blev ytterligare en fika innan vi åkte hem till mormor och morfar. Lämnade i hyfsad matkoma och kom fram till ett hus fullt av kusiner. Så himla mysigt att alla är samlade nu över påsk, älskar det här!
Puss och Kram!
 Bild från fikat :)

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Ber om ursäkt för att ljuset är HEMSKT men ville fota kläderna innan jag åkte på påsklov och well om hem sent så detta var det bästa jag kunde fixa. Kläderna ser så mycket bättre ut i verkligheten, men är får ni ett hum om hur de ser ut i alla fall :)
Länk till magtröjan
Länk till tröjan
Länk till klänningen
 Länk till jackan

Påsklov

Skrivet:    ·  Allmänt
Sista dagen innan vi fick lov idag och det är så skönt! Har bara gått två veckor sedan sportlovet om jag inte minns fel men är redan så skoltrött. Den här sista veckan var sjuk stress rakt igenom så 10 dagars ledigt ska bli underbart nu.
Åkte in till stan med Tove efter skolans slut för en shoppingrunda. Jag har varit i ett extremt behov av vårkläder och efter eftermiddagen idag har jag nu två nya toppar och en klänning plus en ny jacka mamma köpte åt mig i helgen. Blev ett par timmar vid T-Centralen med stopp i ett flertal affärer och en snabbis på Espresso House där jag köpte min älskade ischai innan vi åkte hem. Hade en jättehärlig eftermiddag och dag så går på lov med ett bra humör!
Puss och Kram! 
 Tove tog en frappino fruit med blåbär och vattenmelon och jag tog som sagt ischai ^^

Hur jag gör iskaffe

Skrivet:    ·  Recept, Videoinlägg
 
Fick flera önskemål om att göra ett inlägg om hur jag gör iskaffe efter att jag gjort flera inlägg om det. Så svängde ihop en snabb video igår eftermiddag. Hoppas ni gillar den :)
 
 
 
 

Massa träning

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med att stresscykla upp till skolan då jag var för sent ute. Precis när klev ut från dörren kom Alex förbi också så skjutsade honom, ja det är uppförsbacke hela vägen, nej jag har inte bra kondition. Tog ett tag att återhämta sig från det och en lektion senare var det idrott och jag skojar inte när jag säger att det var jobbigaste lektionen någonsin typ. 
Så blev brutal träning på förmiddagen och efter det följde en ashärlig dag. Provet låg på sista lektionen och det kände helt okej, lite stress angående det dock men får försöka släppa det. Efter det har jag tagit emot första tulpanbeställningen, gjort en video om iskaffe som kommer upp imorgon efter att jag fått ett flertal önskingar av er om det och sitter nu och kollar på Teen Wolf. Ska ta en jättelugn kväll ikväll!
Puss och Kram! 
 Några av tulpanerna :)

Gamlingar läser SMS-förkortningar

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 Skrattar så jag gråter när jag kollar på denna video. Underbart!!
 
 

Ännu mer plugg

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade vårt SO prov idag i hinduism och buddhism på eftermiddagen och det blev en sån sjuk stress för min del. Halvsov halva provet vilket gjorde att när 30 minuter passerat hade jag bara svarat på två frågor (där en var att man skulle förklara 8 begrepp) och då var det 8 frågor kvar var av en var ytterligare en begreppsfråga. Fick sån extrem panik att jag stresskrev resten av provet och fick kramp i hela armen.
Efter provet, som låg sista lektionen, var hjärnan helt död och då behövde jag egentligen gå hem direkt oh extrem plugga NO. Men tog det lugnt första timmen och försökte släppa allt innan jag dök ner i nästa ämne. Så blev genetikplugg ett par timmar, innan jag och mamma sprang iväg på ett möte inför Frankrike resan. Extremt mycket nu!
Puss och Kram! 
 Blev en del instagram och youtube innan jag satte igång och plugga :)

Religions plugg

Skrivet:    ·  Allmänt
Var galet trött imorse när jag vaknade. Funderade starkt på att somna om att gå till skolan oduschad men hade inget val riktigt. Kom iväg och väl framme blev det en bra dag. Hade bland annat musik idag där jag och typ 9 andra valde att sjunga, låten var Viva la Vida av Coldplay och vi hade så kul. Alla sjöng verkligen fullt ut och jag blev så glad, var mycket kärlek till alla i det rummet då!
Tove kom hit ett tag efter skolan för pluggning. Gjorde iskaffe och våfflor och gick igenom Buddhismen tillsammans innan hon skulle iväg. Satt resten av eftermiddagen med plugg också och ska nu ut och försöka sälja tulpaner i området. Håller på och samla pengar till klasskassan så får se hur det här slutar :)
Puss och Kram!  
Testade att göra iskaffe på kaffeisbitar idag istället för vanligt kaffe och det blev gott, föredrar dock det vanliga sättet :)
 

Woman Crush-Kylie Jenner

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Heldag i Farsta

Skrivet:    ·  Allmänt
Satte alarm imorse och åt helgfrukost med familjen för första gången på typ 2. Vaknar alltid sist så äter själv, men var mysigt att sitta med dem. Anledningen till detta var att jag skulle jobba, så har gått runt hela dagen i Farsta köpcentrum och promotat deras nyöppnade foodcourt på bottenvåningen. 
Jobbade tillsammans med fyra andra så tre gick runt med stora godislådor och delade ut det och jag och en annan tjej delade ut flygblad då det nu hela helgen varit "ät 2 för 1" på alla de restaurangerna. Var enormt uppskattat av de flesta och jag träffade så många trevliga människor. Sen var det även de som ignorerar än när man frågade och de som lite irriterat bara fortsatte gå, men var betydligt färre än vad jag trott. Blev en heldags jobb där och direkt efter det 1½h rep med Enskedespelen så är helt slut nu.
Puss och Kram! 
 Hade inte ätit sushi på jättelänge så blev det till lunch 
 Såg ut såhär hela dagen :)

För lite tid

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev alldeles för lite plugg gjort idag trotts att jag hade behövt sitta hela dagen. Efter som jag inte bloggade igår kväll tog det ett par timmar att göra det imorse och sen hörde Elin av sig och undrade om jag ville med och träna. Så fick 40 minuters plugg innan vi åkte in. Jag hade dock ätit alldeles för lite innan så jag kunde inte ta ut mig på det sätt jag ville, så jobbigt!
Blev en timmes träning i alla fall och när jag kom hem gjorde jag banan pannkakor för att fylla på lite grand, men fick aldrig någon fart sen. Pluggade i kanske 20 minuter till men har 2 prov nästa vecka så det behövs så mycket mer tid. Ska dessutom jobba hela dagen imorgon och repa med Enskedespelen på kvällen. Ahh blir galen allt, behöver ett dygn till av veckan!
Puss och Kram! 
Ni vet ju sedan innan att jag älskar bananpannkakor och 1 banan och 1 ägg per person is all it takes (hade dock ätit upp typ hälften innan jag kom på att jag skulle fota, var alldeles för hungrig hahah)
 

Fredagshäng

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en jättehärlig fredag igår med relativt härliga lektioner och jättegod lunch i skolan. Vi har fått en ny skolkock efter jullovet som är grymt duktig så fick fläskkotlett med bearnaise, råstekt potaits och persiljesmör igår. Förstår ni hur gott? 
Mötte upp Frida runt klockan sex senare på kvällen och tog en promenad i området. Köpte godis och satte oss i en park och pratade i flera timmar om allt möjligt innan kylan blev för mycket och vi behövde ge upp. Tog middag på en thairestaurang, inte ätit thaimat in like fovever, och skrattade oss igenom hela middagen. Blev någon timme där också innan vi gick hem till mig och kikade på film. Blev rätt sent så orkade inte skriva något då, så det är därför ni får ett dagen efter inlägg. Hoppas ni får en grym lördag så hörs vi igen ikväll!
Puss och Kram! 
Ber om ursäkt för att ljuset på bilderna är hemska, var mycket godare än det ser ut :)
 Bästa Frida <33

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Tycker det här är bland de bästa låtarna Ariana någonsin har släppt. Älskar den och den är favoriten den här veckan!!
 
 
 Alltså jag lever för Zayns musik just nu, han droppar singel efter singel och jag älskar alla. Så stolt över honom, han slaktar allt som solo artist!
 
 
 Bästa Peg släppte sin första singel för ett par dagar sedan och den är grym. Är ju som ni vet ett enormt Parneviks fan så har väntat ett rätt bra tag på att den här låten ska släppas, blev så lycklig när den gjorde det oc ännu lyckliare när jag insåg hur bra den var :)
 
 
 Underbara Birdy har även hon släppt ny musik och den här är så bra. Fyller hela kroppen med känslor och vill bara gråta, dansa, krama om alla och rocka stenhårt by myself hahah.
 
 
 Ingen aning hur jag hittade den här låten då den är från 2010 men jag älskar den. Alltså extrem älskar den! Vill lyssna på den hela tiden på repeat vid alla tillfällen!
 

Mängder av skolarbete

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag var det alltså dags för den tredje och sista delen av de nationella proven i svenska. Fick tre olika sorters texter att välja mellan och jag valde Novell där temat var "möten" och "mod". Kändes helt okej när jag var klar men har så svårt att skriva en text vid bara ett tillfäle. Behöver tid att granska texten med nya ögon och se mina fel och misstag, idag hade vi 3½ timme på oss och jag och två andra satt hela vägen tills tiden var slut. 
Provet tog upp hela förmiddagen så efter lunch hade vi egentligen två lektioner men vår sista blev inställd så fick sluta tidigare. Då passade jag och Tove på att gå och köpa glass i vårsolen innan hon skulle iväg och skriva prov och jag plugga. Gjorde iskaffe när jag kom hem och har sedan dess suttit och skrivit min engelska uppsats. Blev precis klar och ska försöka få lite NO gjort nu också.
Puss och Kram! 
 Tove tog Dubble Peanut Butter som jag testade HÄR (sjukt god!) och jag tog favoriten Magnum Strawberry White :)

Tankar just nu

Skrivet:    ·  Allmänt
-Sjukt glad över att våren är på väg!
 
-"En Prinsessas dagbok" ska få ytterligare en uppföljare, glädjen finner inga gränser!
 
-Cirka en månad kvar tills jag åker till Frankrike med skolan, taggad till tusen
 
-Har en nationellt prov idag och två vanliga prov nästa vecka, så är hyfsat stressad
 
-Skulle vilja lägga mig i sängen och kolla på Teen Wolf, men även sticka ut oh springa i vårsolen
 
-Insåg att jag har två uppsatser som ska in på fredag också...
 
-Det är fredag imorgon, TAGG!!
 
Bild från Paris 2015

Informations arbete

Skrivet:    ·  Allmänt
Var en snabbis med Tove och Jossan efter skolan innan jag åkte iväg till Nacka för jobb. Jag är med i ett ny uppstartat företag som heter Yepstr som ska hjälpa unga att komma in på arbetsmarknaden. Så nu på kvällen gick jag och fem andra runt i Ektorp i Nacka med flyers och information kring det. 
Gick runt två och två så jag hamnde med en kille jag aldrig träffat förut men vi hade så sjukt kul, skrattade konstant under de två timmar vi jobbade. När jag skulle hem sen åkte jag buss med ytterligare en kille jag aldrig träffat som gått en annan runda än jag och vi hade också sjukt kul. Så härligt att träffa människor som man klickar med på direkten. Blir så glad!
Puss och Kram! 
 Gick längst med Saltsjö-Duvnäs Marina medan vi jobbade :)

Chiapudding

Skrivet:    ·  Recept
Är fortfarande rätt ny på det här med chiapudding, har bara gjort det två gånger i skrivade stund, men shit vad jag gillar det. Extremt mättande och grym frukost verkligen. Jag gör min kvällen innan och sen tar jag bara fram den på morgonen, toppar med frukt och bär och äter. Receptet är otroligt enkelt så tänkte dela med mig av det samt återigen tipsa starkt om detta!
 
För 1portion:
3msk chiafrön
2dl mjölk (ska vara mandelmjölk eller liknande men jag har hittils bara kört med vanligt mellanmjölk)
1-2krm vaniljpulver (inte vaniljsocker)
 
Rör ihop alla ingredienser och ställ in i kylen.
Ta ut puddingen efter 10 minuter och rör omkring.
Låt stå över natten och toppa dagen efter med frukt och bär :)
 
 

Läsförståelse

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Hade alltså vårt första skriftliga NÄP (nationellt ämnesprov) idag och det i svenska. Fick ett häfte med 5-6 texter om mod som vi fick läsa igenom i en timme innan vi fick en kvarts rast. Märktes att alla var lite smått stressade då för korridoren fylldes snabbt av höga röster och ivriga diskussioner innan vi skulle in igen och svara på frågor om texterna.
Tycker verkligen inte om läsförståelse. Är alltid en massa frågor där man ska läsa mellan raderna och jag blir så osäker. Tvivlar extremt starkt på mig själv och lämnar in proven utan att käna mig riktigt klar, håller alla tummar nu för att det gick bra bara. För att fira att provet var klart blev det en gymsväng efter skolan och senare ikväll blir det Enskedespels rep. Ska försöka plugga lite NO innan dess så vi hörs imorgon.
Puss och Kram! 
 Blus: Monki | Kjol: H&M | Tajts: Indiska
 
 

Tillbaka till gymmet

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte in till gymmet efter skolan idag jag och Elin. Blev ben för oss båda och jag som, på grund av sportlov och sjukdom, inte varit på gymmet på två veckor var lite rostig. Men gick betydligt bättre än jag trott och både jag och Elin lämnade gymmet helt slutkörda, vilket var så härligt! 
När jag kom hem blev det dusch och middag och nu ska jag svara på lite kommentarer. Hoppas kunna hinna med ett avsnitt av Teen Wolf också innan jag ska lägga mig. Har första skriftliga nationella imorgon så är hyfsat nervös. Är som tur är bara läsförståelse imorgon, uppsatsdelen är på torsdag, men känner att jag behöver mycket sömn inför det. 
Puss och Kram! 
 
Tänkte även tipsa om en tävling My har just nu där ni kan vinna en Triangl bikini. Länk hittar ni HÄR.
 
 Bild från gymmet :)
 Testade en ny Raw Bite efter träningen som var jättegod! Kokos är dock fortfarande min favorit :)
 
 

Teen Wolf

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Scott McCall och hans bästa vän Stiles Stilinski är nobodys på sin skola. En natt när de båda är ute och letar efter ett lik i skogen blir de attackerade av en okänd varelse och medan Stiles lyckas fly blir Scott biten. Det visar sig snart att varelsen var en varulv och att även Scott blivit det nu. Kort där efter börjar en ny tjej i skolan som blir intresserad av Scott. Relationen mellan de båda djupnar snart och med det kommer flera nya vänner, och fler risker. Hur länge kan Scott hålla uppe fasaden om att allt är lugnt, och hur länge kommer det att gå utan att han dödar någon?
Jag har som sagt bara sett 8 avsnitt i skrivande stund men jag tycker verkligen om den. Dels för att castet innehåller Dylan O'Brien, Colton Haynes och Tyler Posey men även för att den är precis vad jag gillar i tv-serieväg. Det är kärlek, drama, humor och allt det blandat med fantasy och övernaturlighet. Animeringarna är inte på topp såhär i första säsongen men allt annat är verkligen grymt. Ett stort tips!!!
 

Dubbla repetitioner

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Vakande vid tolv idag och klev upp till hela familjen och mormor och morfar som kom hit igår. Jag hade gjort chiapudding igår kväll så åt det till frukost samtidigt som de tog en fika. Satt där lite mer än en timme innan de sklle iväg och köpa fler av en sorts koppar mamma gav mormor i julklapp. Jag fick höra att det skulle finnas klädaffärer där så jag följde med.
Fanns ingan klädaffärer där annat än inredningsaäffärer som hade en hörna med kläder gjort för betydligt äldre personer än jag. Blev alltså inte en jättehändelserik utflykt för min del men var lite mysigt. När vi kom hem hann jag vara hemma i knappt en kvart innan jag och Märta gick iväg till Enskedespels rep. Jag hade dubbla rep idag så var där i två timmar men hade så kul! För er som inte vet vad enskedespelet är hittar ni min kategori om förra spelet HÄR och Enskedespelets hemsida HÄR. Kort berätatt en stor teateruppsättning :)
Puss och Kram! 
 Bild backstage från förra spelet, saknar det så mycket när jag ser den här bilden. Sjuk kärlek till Enskedespelet!!

Bakning

Skrivet:    ·  Allmänt
 Däckade totalt igår kväll vid klockan halv två ungefär så vaknade redan vid tio imorse. Tog det lugnt ett tag, åt frukost och gjorde misstaget att börja kolla på en ny tv-serie och denna gång blev det Teen Wolf. I princip alla verkar kolla på den och har varit sugen jag med jättelänge. Är just nu på avsnitt 4 och älskar den!!
Har även hunnit med att baka idag tillsammans med lillasyster. Blev sugen på "knappkakor" igår och idag kom mamma och lillasyster hem från affären med ingredienser till det, hur läskigt? Åt alltid knappkakor när jag var liten och hade kalas så är massa barndomsminnen kring det. På tal om barn så sitter jag barnvakt nu åt bebisen. Har varit här sedan 16.30 och ska jobba till 23 så är ett långpass idag :)
Puss och Kram! ❤️
 Bilder från bakningen :)
 

Melodifestivals favoriter

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Frans är min favorit nu på lördag. Tycker hans låt är så härlig, han är fett snygg och dessutom var han min idol när jag var liten och hörde "Who's tha man" om Zlatan. Crushade på honom stenhårt hela den sommaren!
 
Oscar Zia är nummer två på listan över favoriter. Gillar kraften i hans framträdande och att det verkligen bara är han på scenen men att han fyller upp den utan problem. Grym scennärvaro och riktigt bra röst vilket kom som en chock för mig, kan inte säga att jag brukar gilla Oscar Zia.
 
Tycker Ace Wilder är så jäkla cool. Hon kliver in på scenen och bara kör sin grej, sjunger bra och kan dansa vilket jag älskar. Gillar verkligen den där "Don't worry it's alright" delen (om ni fattar vilken jag menar) plus att jag älskar framförandet.
 
Den här låten är härlig och så men den är främst med på listan för att min danslärare har "lead rollen" i den dansen. Älskar henne så gillar automatiskt bidraget mr då. Dessutom är Boris himla härlig och låten är en sån man vill lyssna på under sommaren och bara leva livet :)

Let's Dance

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med ett läxförhör i matematik som gick hyfsat bra. Efter det följde SO, engelska, lunch och sen prov i franska. Har extremt delade åsikter om hur det gick. Delar av provet kändes bra medan andra kändes helt och hållet fel, allt kring franska är så stressigt. Man tror man är duktig tills man sitter med ett prov framför sig och inte kan dubbelkolla stavningar eller uttal. 
Hade en jättehärlig NO lektion sedan efter provet och när skolan var slut gick jag, Jossan, Elin och Märta hit. Satt vid köksön ett tag, lyssnade på musik och pratade och sen kom även Raffa. De stannade här tills middagen och efter att de gått åt jag standard fredagspizzan med familjen och nu sitter jag och kollar på Let's Dance. Hejar obviously på Bianca Ingrosso(bloggerska) och Toni Prince(instagramkändis). Hur är med med er, kollar ni?
Puss och Kram! 
 Åt årets första glass idag på lunchen, så mycket vår!

Vad ska bloggen innehålla?

Skrivet:    ·  Allmänt
Okej nu behöver jag er hjälp för det känns om jag skriver om samma saker hela tiden så jag undrar vad ni vill se mer/mindre av. Vilka inlägg tycker ni om? Vilk inlägg saknas? Vilka inlägg är helt ointressanta? Ös på med förslag, tips och idéer så ska jag försöka göra så mycket av vad ni vill som möjligt :)
 

Sol och bra humör

Skrivet:    ·  Allmänt
Alla mina hundratals önskningar om lite vår har äntligen sagit in och solen har atgit sig till Stockholm. Märkte igår när jag var hemma att solen kikade fram ett par gånger under dagen men det var till största delen molnigt. Idag där emot vaknade jag upp till sol och den höll i sig hela dagen.
Med sol följer även ett bra humör så mått bra hela dagen idag. Skrattat mycket, pratat mycket med många olika personer och bara trivts. Ni vet den känslan som påminner om hemma, det var den hela dagen. När jag kom hem kikade jag på två avsnitt av Gossip Girl och resten av kvällen kommer bestå av franska och endast franska. Har grammatik prov imorgon och långt ifrån allt sitter. Tycker grammatik är så tråkigt, och i franskan finns miljoner olika regler som man ska hålla koll på. Hoppas ni får en roligare kväll än mig så hörs vi imorrn :)
Puss och Kram! 
 Tröjan är ifrån Gina Tricot och köpt i julas men tror den finns kvar, älskar den!

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Riktigt fin låt om hur vi kvinnor måste hålla ihop och hur viktigt jämställdhet är. Inte att kvinnor sk avara överlägsna män eller vise versa utan faktisk jämlikhet. Grym låt verkligen!
 
 
 Är en riktigt sucker för svensk rapp, speciellt av svenska tjejer. Denna collaben av Cleo och Adam Tensta är verkligen grym, lyssnar massor på den just nu :
 
 
Vill sätta på den här låten på maxvolym på en högtalare en sommarkväll och bara leva livet!
 
 
Grym låt som jag hittade av en slump på Youtube, riktigt skön och den får mig att känna mig stencool ungefär hahah. Ni vet de låtarna som bara matar en med en massa beats som får än att bli lite tuffare än alla andra? Det här är den låten :)
 
 
 Denna låt hittade jag också av en slump, fast på Spotify. Riktigt härlig låt som ger massa pepp. Musikslingan i refrängen ger mig lite samma känsla som "Hurricane Highlife" som fortfarande är en av mina absoluta favoritlåtar.

Hemma dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har faktiskt varit hemma idag och vilat upp mig. Det enda som stod på schemat i skolan idag var ett besök på en konsthall och då kände jag att det var bättre för mig att sova, inte prata med någon för att förvärra rösten samt tvinga bort förkylningen. 
Så dagen har bestått av just sömn, en hel del Gossip Girl samt lite franska plugg. Den här dagen har verkligen varit precis vad jag behövde. Hostar fortfarande en hel del men efter mängder av té gör inte halsen lika ont och jag har mer energi än tidigare, så kommer bli skola imorgon igen. Sitter just nu i mitt rum och väntar på att våra gäster ska gå. Kännner mig inte redo för att träffa folk men är extremt hungrig så hoppas de lämnar köket snart...
Puss och Kram! 
 Längtar massvis efter våren nu, vill börja använda mina solisar och nya skor!

Blue Inspo

Skrivet:    ·  Inspo
 

Internationella kvinnodagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Det är åttonde mars idag vilket innebär att det är internationella kvinnodagen. Har arbetat lite runt det idag i skolan, eller främst under en lektion, och även om jag själv verkligen brinner för jämlikhet och kvinnors rätt i samhället är rätt jobbigt att disskutera det i skolan. Många, absolut majoritet, står för samma saker som jag men alla de som inte gör det skrämmer mig. För jag vet att om någon lägger en kommentar kommer jag att få ett enormt raseriutbrott.
Haft en bra dag i skolan där jag trotts nästan ingen röst och brutal hosta kämpade mig igenom hela dagen. På morgonen trodde jag nog att jag skulle behöva gå hem efter andra lektionen, men fick massa pepp och glädje under dagen så stannade kvar. På eftermiddagen har jag sträckkollat Gossip Girl. Längtar massor efter gymmet men med min förkylning vill jag inte riskera att förvärra något. 
Puss och Kram! 
 Blir en bild från 2014 dagen till ära tillsammans med två av mina absolut favoritkvinnor, min mamma och min mormor <3

Rejält förkyld

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Kändes så vanligt men samtidigt så konstigt att vakna upp i min säng imorse och göra mig redo för skolan. Att inte vakna upp i stugan, äta frukost vid träbordet i köket, klä på sig lager av kläder och sen ge sig ut i meterhög snö och nypistade backar. Saknar det lite, men var så härligt att se alla igen.
Igår när vi kom hem, eller egentligen under hela gårdagen, kände jag mig rejält förkyld och det har bara fortsatt idag. Nyser, hostar som en galning, har ont i halsen och nu på eftrmiddagen började jag få feels om att min röst kan vara på väg bort så har suttit tyst sedan jag kom hem från skolan. Nu ikväll ska jag dock iväg och passa min bebis som nu är över ett år. Kan ärligt säga att jag saknar honom när det gått länge mellan tillfällena jag passar honom. Har barnvaktat honom sedan september typ så kommit varandra nära :)
Puss och Kram! 
 Min vita flufftröja är min abolsuta favorit! Vill gifta mig med den, samma sak gäller byxorna :)
Tröja: Cubus |  Jeans: Lager 157
 

Påminnelse-Fri Frakt

Skrivet:    ·  Kläder
Ville bara påminna er om att ni fram till den 24/3 får fri frakt på er bestälning från todiefor.com om ni uppger "Tildabarkselius" i kassan. Todiefor har grymt snygga bikinis verkligen så tipsar er starkt om att gå in och kika där :)

På hemmaplan igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit utan wi-fi i onsdags så det är därför bloggningen varit rätt frånvarande i allmänhet. Sedan jag bloggade i torsdags har vi besökt Hundfjället och Tandådalen på fedagen. Jag och Ida åkte även "väggen" då, var första gången för oss båda, så åkte ner för hela backen med rätt brutal hjärtklappning men det var sjukt kul!
I lördags åkte Ida och hennes familj hem men innan dess tog hon och jag en sväng till Högfjället på förmiddagen. Tog ett bra tag att ta sig dit med olika liftar och så men hade vädligt roligt på resan. Blev skidåkning hela resterande delen av lödagen för mig ändå och på kvälen blev det mellomys i stugan. Idag åkte vi fram till lunch innan vi åt i toppstugan och sen begav oss hemåt. Är sjukt trött nu och längtar ihjäl mig efter att få lägga mig i min säng och kolla på tv-serier. Har inte gjort det på över en vecka så längtar som en galning!
Puss och Kram! 
 Bild från när jag och Ida åkte til Högfjället
 Och två bilder från idag :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

På toppen av berget

Skrivet:    ·  Allmänt
Är så brutalt trött för tillfället. Kom nyss hem från att ha bestigit Lindvallen fjället med Ida, Alva, Malte, Matilda och Märta. Var på middag hos de nu på kvällen och bestämde oss för att vi behövde ut. Vad som började med skämt blev sen verklighet och så började vi gå. Har legat gropar och gömt oss för pistmaskiner, har träffat två andra grupper, har skrattat tills jag föll ihop och har åkt stjärtlapp från toppen i en nypistad backe.
Var dessutom i Trysil hela dagen och åkte där. Var hyfsat dåligt väder och dessutom pistar de sällan backarna där men det är ändå jättehärligt. Backarna är dubbelt så långa och det är mer energi i Trysil på något vis, älskar det. Men all energi har nu gått åt och jag kommer att totalt däcka snart. Ska till Hundfjället imorrn och åka där :)
Puss och Kram! 
Så sjukt fint i Trysil så fort dimman avtar

Till vänster är Edvard och Malte och till höger är vid liften 
Blev hämtpizza till middag <333

Bilder från promenaden 

Favorit tv-serier

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Kollar på ofantligt många serier och har alltid gjort det. Parallel tittar på över åtta stycken, utan att överdriva, men här nedan har jag plockat ut tre favoriter :)
 
Det här är min absoluta favorit tv-serie. Har sett alla 6 äsonger 2 gånger och startade nyss upp min tredje gång. Serien följer ett gäng ungdommar på Manhattan som lever i lyxöverflöd. Men ungdomarna är ständigt bevakade och alla skandaler de gör postas på hemsidan Gossip Girl. Intriger, drama och kärlek blandas med ursnygga skådespelare och underbara miljöer. En must see!
 
Såg Friends för första gången för bara ett par månader sen och blev helt fast. Såg klart alla tio säsonger för någon vecka sedan och vill redan nu kolla en gång till. Tv-serien följer sex vänner som bor i New York. De skrattar, gråter och uppplever allt möjligt tillsammans. En extremt rolig tv-serie som fick mig att skratta högt flera gånger per avsnitt!
 
Det här är den enda tv-serien som fortfarande sänds nu idag. Handlar om Elena som efter att ha förlorat båda sina föräldrar nu bor med sin moster och lillebror. När en ny kille börjar på skolan faller Elena på direkten men han bär på många mörka hemligheter. Denna tv-serie är perfekt för alla som älskar drama, thrillers, vampyrer och djup romantik. Äen denna tv-serie har ett sinnesjukt snyggt cast så bara det är anledning nog att kolla!
 

Från skräp till roligt

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev en extremt dålig start på dagen idag. Vaknade tidigt mot min vilja, lite som vanligt, imorse och hade ingen energi riktigt. Höll på att somna i sittliften. Kände att jag blev en fara för mig själv och alla runt mig liksom.
Så åkte tillbaka till stugan, var hyfsat trött och irriterad, skulle göra kaffe, hade sönder kaffemaskinen och gav upp.
Men efter lite vila, några timmars åk och lunch mötte vi upp Ida, Alva och Matilda och åkte med de hela eftermiddagen och hade jättekul. Var brutal dimma hela dagen men efter ett tag "vande" man sig och det gick bra ändå. Avslutade dagen med ett pjäxåk idag med, innan vi åkte hem och jag och Märta klev rakt in i en middag med två andra familjer. Sjukt trött för tillfället och ska upp extra tidigt imorrn för en heldag i Trysil.
Puss och Kram! 
På väg upp i backen :)

Tog en fika på "Fjällbagaren" vid Gustavtorget. Mysigaste bageriet och såå gott!

Vårjackor

Skrivet:    ·  Kläder
Svart TrenchcoatGrön Bomber, Rosa skinjacka, Svart skinnjacka,  Beige trenchcoat
 
Vill ha vår nu så jag kan glida runt i tunnare kläder. Vill ha trenchcoats, bomberjackor och skinnjackor. Vill ha converse och Nike's. Vill ha sol och värme. Vill ha allt ifrån nelly.com! :)
 
Inlägget innehåller tournlänkar

Offpist och skogsåkning

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en jättehärlig dag igår i backarna. Var sol hela dagen och den första timmen var det knappt nått folk i backen så jag, mamma och Märta fick flera åk i nypistade backar. Var perfekt skidåkning verkligen, och efter middagen mötte vi upp några vänner som bor en gata ner från oss och körde en timme stjärtlapp innan vi gick hem och däckade totalt.
Mötte upp Ida, Matilda och Alva imorse och sen höll vi och Märta(lillsyster) ihop hela dagen. Har åkt mycket offpist och mycket skog så det brände i låren efter ett tag. Nu på kvällen var vi även iväg på Afterski. Är massa familjer från Stockholm som också kommit upp till Sälen så alla träffades där och lyssnade på bandet och så. Efter att den var slut drog vi ut och körde ett par åk till fram till att liftarna stängde och nu sitter vi i soffan. Åt nyss middag och sitter och halvsover nu, sjukt hur trött man blir av skidåkning :)
Puss och Kram! 
 Ida i backen, liftselfie på henne och mig samt Matilda och Alva i backen
 Märta, Alva, Måns, Matilda, jag och Ida :)
 

Woman Crush-Gigi Hadid

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
Vet att jag redan haft Gigi som Woman Crush tidigare men har ni sett människan? Hon är omänskligt snygg så hon behövde en plats till! 
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design