Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Nu vet jag hur det känns

Skrivet:    ·  

Alla gånger någon har sagt typ åh jag rodnar hela tiden, eller jag rodnade då och då har jag bara stått bredvid och skrattat lite med de men idag så hände det mig oxå! På syslöjden idag blev jag röd som en tomat och helt varm på kinderna. Men gud vad pinsamt det var!!!
Nu SKA jag duscha så hare gött!
Puss och Kram! ♥

Studiedag jaoo

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag hade vi studiedag så jag, Tyra, Siri, Clara N och Hedda hängde hos Hedda. Väl där spelade vi Ap-Buzz och så spelade vi instrument (Heddas familj har typ massa roliga!!!) och sen lagade vi lunch innan vi gick till Gateau och fikade... ^_^
Nu har jag precis kommit hem ifrån träningen och sitter i soffan och kollar på Sveriges Mäster Kock.
Skola som vanligt imorrn....
Puss och Kram!♥

Haha, Clara, Tyra och Siri hade en liten konsert... :)
Woop woop!
Jag tog en chokladmuffins! ^_^

Hmm, vad bakade vi egentligen?

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag efter att vi haft franska, uppspelning på musiken och NO-prov mm. gick jag, Siri, Hedda, Rebecka, Tyra och Clara N hem till Clara N och bakade chokladscones-som-inte-smakade-så-mkt-choklad-utan-som-var-för-salta-trots-att-Hedda-öste-på-med-socker-och-Rebecka-nästan-tog-slut-på-vaniljsockret  och de var tyvärr inte så jättegoda heller men de var helt ok...haha ^_^
Nu ska jag skriva min svenska text om Pojken i Randig Pyamas en film som vi har sett om 2:a världskiget. den var jättebra och sorlig så om man är lite intresserad av vad som hände då kolla på den! :)
Puss och Kram!♥
The team!
De såg ut sådär... ^_^

Har skrivkramp!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag pluggade jag i typ tre timmar efter skolan så jag fick världens skrivkramp i armen asså. Dessutom låg jag typ ner över pappret så min rygg är inte så glad den heller... :( :)
 
Lite random fråga kanske men är det bara jag som har typ ett så konstigt skratt att när jag skrattar i klassrummet t.ex. så tittar ALLA på mig och typ skrattar åt mitt skratt. För det händer mig typ hela tiden....hehe ^_^
Nu ska jag stretcha lite och kanske plugga ännu mer för provet är imorrn!!!!
Puss och Kram!♥
Åh vad det är trökigt att plugga om ljus!! (fast det blir roligare om man gör en smoothie...) ^_^
Have a great night buddies! :)

TITTA HIT!

Skrivet:    ·  Allmänt

Är du sugen på att vinna ett Coconut Body Butter ifrån The Body Shop? Nu har du chansen!Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar om att du är med och tävlar så drar jag en vinnare om två veckor! :)

Just detta Body Butter har jag andvänt lite grand så det är liksom begagnat men det är endast pyttelite som är taget. Om ni vill veta hur mycket släng iväg ett mail till [email protected] så skickar jag en bild.

Lycka till!♥

Not so mutch

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Jag var och åkte skridskor med familjen på förmiddagen och sen har jag mest varit hemma och slappat/pluggat. Jag känner mig liksom ganska trött så att det var inte så mycket mer än det som hände.
Som ni säkert ser har jag även lagt upp recepten från igår här nedanför så att ni får se vad vi åt...
Jag kommer snart att ha en tävling här på bloggen där man kan vinna en sak ifrån The body Shop  så var redo för den och om ni vill ha den måste ni klura ut något fiffigt...
Puss och Kram!♥
Märta och hennes kompis som oxå var med och åkte... ^_^
 

Pannacotta med hallon i söt balsamico

Skrivet:    ·  Recept
Ingredienser:
2  gelantinblad
1  vaniljstång
3 dl vispgrädde
½ dl  strösocker
1 dl matlagningsyoghurt
 
Hallon i söt balsamico:
225 g  hallon
2½ msk  Zeta Balsamico Hallon
3 msk  strösocker
 
Gör såhär:
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm grädden tillsammans med socker och vaniljfrön i en kastrull.
Krama ur gelantinbladen och smält dem under omrörning. Drag av kastrullen från värmen och vispa ner yoghurt.
Häll upp i portionsglas eller skålar och ställ i kylen minst tre timmar. Blanda hallon med balsamico och socker. Skeda upp på pannacottan precis innan servering.
Lycka till! ^_^
 

Stekta kycklingfiléer med pesto och bönsallad

Skrivet:    ·  Recept
Ingredienser:                                            
4st kycklingfileér                                                  
2msk olivolja
Salt
Svartpeppar
1 burk pesto
Salladen:
300g haricots verts, färska eller frysta
4 msk oivolja
1 vitlöksklyfta , tunt skivad
1 burk cannellinibönor (410 g), sköljda
Salt
Svartpeppar
 
Gör såhär:
Sätt ugen på  175°C.
Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Stek färdigt dem i ugnen i 10 minuter.
Bred på pesto precis innan servering.
Salladen:
Koka haricots verts i saltat vatten 4 minuter och kyl snabbt i kallt rinnande vatten för att avbryta kokningen och för att behålla den gröna färgen. Låt rinna av ordentligt. Värm olivoljan i en panna och lägg i vitlöken. Låt fräsa någon minut och tillsätt cannellinibönor och haricots verts. Smaka av med salt och peppar.
Lycka till! ^_^
 

Tomatbruschetta med citron och koriander

Skrivet:    ·  Recept
Ingredienser:
För 4pers
 
4 skivor lantbröd
Olivolja
2 tomat, tärnade
½ rödlök, finhackad
2-3 msk färskpressad citronsaft
4 msk olivolja
Salt
Strösocker
Svartpeppar
1 kruka färsk koriander
 
Gör såhär:
Blanda tomater och lök med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt, en nypa socker och svartpeppar. Grovhacka koriandern och vänd ner.
Pensla brödskivorna med lite olivolja och grilla. Fördela tomatsalladen på skivorna.
Servera direkt då är den som godast! ^_^
 

Lyxmiddag :)

Skrivet:    ·  Allmänt
Nu står jag och pappa i köket och lagar tre-rätters middag åt Malte, Märta och mamma. Vi har gjort såhär ganska många gånger liksom att två stycken lagar 3-rätters åt resten av famijen och nu var det min och pappas tur så då lagade vi en meny inspererad av Italien. Så det är liksom bara "italiensk mat". Recepten kommer upp imorgon men nu måste jag sluta för vi ska servera förrätten... ^_^
Puss och Kram!♥
Italian cook! ^_^
 

Hot cocoa

Skrivet:    ·  Allmänt
It´s friday friday gonna get down on friday! Näe jag skojar bara, men är jag den enda som tänker på den låten så fort någon säger typ "It´s friday" den låten var den sämsta jag hade hört då när den kom ut, men den sätter sig ju värkligen i huvudet när man väl hör den! :)
Aja nog om den, idag åkte vi skridskor igen på gympan och jag lärde mig typ att åka bakåt, haha lite stolt här! Efter skolan gick jag och Clara N hem till Rebecka och drack varm choklad och bara snackade, det är grymt skönt ibland asså!
Nu ska jag plugga lite (asså hur tråkig då egentligen, plugga på en fredag!!!!) och kanske kolla på TV eller nåt vi får se...
Puss och Kram!♥
Yummy! ^_^

Skridskor at school

Skrivet:    ·  Allmänt, Videoinlägg
Idag på gympan åkte vi skridskor nere på IP och det var jättekul, fast grymt kallt. Mina skridskor är liksom för små så mina fötter var som isbitar. Tillslut kände jag inte mina tår längre!!!!!!! Fast det gick över när jag fick på mig mina vanliga lite halvslitna  kängor....
Efter skolan gick jag, Siri, Tyra och Norma hem till Tyra lite grand men jag var tvungen att gå ganska snabbt för mamma och pappa ska typ bort ikväll så vi har barnvakt och då var jag tvungen att gå hem. :(
Nu MÅSTE jag plugga såPuss och Kram!♥
Siri, Rebecka, Tyra, Norma, Clara N och Hedda ♥
Skridskor brudar asså... ^_^

Såhär ser det ut när vi åker! :)

Siri och Clara

Skrivet:    ·  Allmänt
När skolan slutat idag och vi stått ute på skolgården ett tag bestämde jag, Siri och Clara N oss för att gå hem till Clara. Väl där bakade vi syltgrottor och tittade lite på Glee och hade allmänt kul liksom... :)
När jag sedan kom hem åt jag en macka innan jag var tvungen att åka iväg till Kulturama för min dans började idag och jag är fett peppad asså. Det kommer att bli asgrymt!!!!
Puss och Kram!♥
Watch out for this girls... 
Ýum yum, syltkakor! ^_^
 

Fact of the day 4

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Min favoritmat är faktiskt Indisk mat och Shushi fast tyvärr har jag inget recept på det så ni får receptet på min favorit-efterrätt istället....
Dessa blir overkligt goda om man gör rätt, men tänk på att det tar tid!!!! ^_^
 
Ingredienser:
7st ekologiska äggvitor
5.25dl strösocker
100g mörk kvalitetschoklad 70%
 
Recept:
1.Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3.Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4.Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5.Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6.Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7.Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

 

 

Surprise, surprise

Skrivet:    ·  Allmänt
När skolan var slut och jag, Lovisa och Clara N lämmnat tillbaks filmen vi hyrde i fredags gick jag och Lovisa hem tillsammans och bestämde oss för att gå hem till Lovisa, men vi hann aldrig så långt. När vi gick förbi mitt hus såg jag att mormor satt i köket och så stod mormor och morfars bil utanför huset.
De hade kommit upp och hämtat Märta så jag och Lovisa gick hem till mig istället och pysslade lite i mitt rum... :)
Nu ska jag plugga lite på alla våra läxor och kolla på PLL.
Puss och Kram!♥
Morfar, Märta, mamma, mormor och Malte dansar ringdans. Någon mer familj än vår som håller på så här? ^_^
 

Fri tid på engelskan

Skrivet:    ·  Allmänt
 Nu sitter jag här i skolan och surfar lite fritt asså. Vi har engelska och när man var klar fick man göra vad man vill, så då var det självklart att jag bloggade lite! :)
Idag t.e.x började vi med håltimme då var lärare var borta så då gick jag, Clara N, Siri och Clara W hem till Clara W och gjorde varm choklad innan vi var tvugna att gå till musiken.
Nu ska jag läsa en av mina kompisars engelska texter som faktiskt är andledningen till att vi får hålla på med datorer...
Puss och Kram!♥
Siri och Clara med chokladen... ^_^
 

Fact of the day 3

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Dag 1- En resa jag minns

Dag 2- Såhär var jag som liten....

Dag 3- Lite om min familj

Dag 4- Receptet till min favorit rätt

Dag 5- Önska något i en kommentar ni vill att jag ska skriva om!

Här ovan ser ni alltså en litet bildspel ungefär om några i min familj. Hoppas ni gillar det! :) ♥

American pancakes

Skrivet:    ·  Recept
Till 5pers
 
Ingredienser:
2st ägg
3dl mjölk
2msk socker
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
Smör till stekning
Gör såhär:
1. American pancakes Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjölk och socker, vispa ihop.

2. Blanda mjölet och bakpulver och blanda ner i mjölkblandningen

3. Vispa ihop  så smeten blir klumpfri.

4. Lägg i smör i en varm stekpanna.  Klicka ut  smeten i pannan. Grädda dina pannkakor tills de får fin  färg.

5. Ät de  gärna tillsammans med sirap och bär

Lycka till!♥

American pancakes och dans

Skrivet:    ·  Allmänt, Videoinlägg

Idag gick Siri, Hedda, Tyra och Clara W hem till mig efter skolan och gjorde American pancakes. Det var super mumsigt och jag lägger upp receptet senare men men när vi ätit upp, Clara W gått hem och vi tittat på bilder ifrån klassresan började vi spela Just Dance på Wii, och jag tror aldrig att jag skrattat så mycket av att titta på när andra dansar. De var så fokuserade och gjorde verkligen allt de kunde, frågan är bara om det verkligen gick så bra?

Puss och Kram!♥

Hedda och Tyra... :)

Fact of the day 2

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Dag 1- En resa jag minns

Dag 2- Såhär var jag som liten....

Dag 3- Lite om min familj

Dag 4- Receptet till min favorit rätt

Dag 5- Önska något i en kommentar ni vill att jag ska skriva om!

Här ovanför ser ni alltså en samling av några videos från när jag är yngre. När jag var yngre var jag väldigt påhittig och ville gärna att alla skulle vara med och leka, jag hade även ett ganska stort humör och kunde verkligen slänga iväg ordentliga bläng-blickar om jag blev tillsagd eller om det inte passade mig... Haha, men jag sjöng ganska mycket oxå! Hoppas ni gillade det!♥  

Bad uppdate

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter i soffan nu och känner mig lite stolt, idag har jag åkt skridskor i typ 1 och ½ timme och nu har jag precis kommit hem irån ett träningspass på Friskis och Svettis. Ni kanske tycker att jag inte tränat så mycket men jag känner mig lite stolt här asså så jag kommer nog sitta i soffan resten av kvällen, och säkert strecha lite oxå...
 
Jag ber om ursäkt för att det har varit ganska dålig uppdatering i helgen och för att jag inte lade upp någon Fact of the day igår. Den kommer lite senare idag istället!
Puss och Kram!♥
Haha, vi åkte skridskor med Ida och Alva... ^:)
Malte, Märta och Ida åker tåg på isen... ^_^

Ett helt dygn...

Skrivet:    ·  Allmänt
Som ni säkert läst så sov jag och Lovisa över hos Clara N natten till idag, och för att göra allt så enkelt som möjligt så skriver jag vårt dygn som ett schema för det finns inte mycket mer att göra....
Puss och Kram!♥
Fredag:                                                                      Lördag:
19.20 Jag och Lovisa kommer dit                              10.20 Blir väckta av Lovisa!!!! :)                              
          och sitter med när Claras familj äter                10.35  Kollar på film
19.45 Går upp till Claras rum och packar upp           12.15 Filmen slut
19.50 Kollar på två filmer pratar och tjockar              12.16 Kollar på en till film
          oss med godis och chips                                 14. 05 Filmen slut, går ner och gör frukost
03.06 Sommar ungefär....                                          15.20 Plockar undan frukosten
                                                                                   15.22 Går upp till Claras rum och klär på oss
                                                                                             går inte ut därifrån förens klockan är halv sex
                                                                                   18.03 Går hem
Jag och Clara när vi precis kommit, pigga och taggade!
Godis och Chips....
Hehe, kuddkrig... :)
Godmorgon dags för frukost! ^_^
Yummy! ♥
                                                                             

Sleep over party!!

Skrivet:    ·  Allmänt

Just nu är Lovisa och Clara hemma hos mig och hjälper mig att packa för vi ska senare till Clara där vi ska sova över. Fast jag vet inte hur mycket vi kommer att sova.... hehe
Hoppas ni får en asgrym kväll! ^_^
Puss och Kram! ♥

Fact of the day 1

Skrivet:    ·  Videoinlägg

Dag 1 En resa jag minns

Dag 2- Såhär var jag som liten....

Dag 3- Lite om min familj

Dag 4- Receptet till min favorit rätt

Dag 5- Önska något i en kommentar ni vill att jag ska skriva om!

 Jag fick som önskemål i en kommentar att jag skulle göra ungefär såhär som jag skrivigt alltså att jag gör ett inlägg/videoinlägg och olika saker under fem dagar.So be reday! :)

Puss och Kram!♥

 

Vad tycker ni?

Skrivet:    ·  Allmänt
Som ni säkert ser så har jag gjort en ny design till mig själv oxå och jag är ganska nöjd med den! Vad tycker ni? Är den snyggare än min förra eller är jag helt ute och cycklar? :)
Skriv gärna en kommentar så jag får veta!♥
 
Idag så började vi göra väskor på syslöjden och det tycker jag ska bli jättekul! Jag hann bara klippa ut mina band idag men vi får se hur det går sen! Hehe...
Nu sitter jag och pysslar med min svenska läxa samtidigt som jag läser lite bloggar och kikar med några tjejer i min klass. Låter som att jag är värsta busy men det är jag inte! Det bara låter som det... ^_^
Puss och Kram!♥
 
Haha, tyckte jag var lite rolig nu och lade upp en låt med favvisen Olly Murs som heter Busy, eller är det bara jag som har konstig humor? ^_^

Design-fix igen ;)

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Idag jobbade jag oxå med en design fast denna gång var det Siris. Vi fick kämpa jättelänga för att få den att bli tillräckligt stor och få headern att hammna på rätt plats o.s.v men nu är den suuuuuper snygg!
Tyvärr vet jag inte om jag får skriva Siris bloggnamn ännu men när det är ok för henne så skriver jag det här, lovar!! ^_^
 
Innan vi startade med blogg designen gjorde vi fruktsallad och ifall ni oxå vill göra den läs här nere:
För 2 personer
 
Ingredienser:
1st banan
2st små clementiner
1dl blåbär
1dl hallon
2msk turkisk youghurt
Lite flytande honung
 
Gör så här:
Skär bananen och clementinerna i bitar (och tina upp hallonen och blåbären om de är frysta, våra bär var det)
Dela sedan upp frukten och bären jämt i varsin skål. Ta en stor matsked turkisk youghurt på toppen och ringla över lite flytande honung.
Sen är det bara att mumsa i sig det! ^_^
Lycka till!♥
MUUUMS!!!
 
 

Hjälpt med design

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag följde Siri och Lovisa med mig hem. Vi satt och pratade och fixade även med Lovisas design samtidigt som jag försökte lära Siri och Lovisa hur man gör en header, men det gick inte så bra så jag kommer att få hjälpa Siri oxå... :)
Nu står jag och Malte och turas om att köra Wii Fit Plus. Det är jättekul och jobbigt oxå faktiskt hehe...
Puss och Kram!♥
To all my friends! ^_^

Mumsiga chokladmuffins

Skrivet:    ·  Recept
Ingredienser:
2st ägg
2,5 dl strösocker
100g smör
2tsk vaniljsocker
1krm salt
4½msk kakao
2dl mjöl
1tsk bakpulver
 
Tillagning:
Vispa upp ägg och socker till en porös smet. Blanda i det smälta smöret och de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir väldigt trögflytande och ser inte ens ut som en smet!!!!!
Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!! Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)
Ta ut dom och låt dom svalna lite, men godast är att äta de så fort som möjligt då det kladdiga fortfarande är riktigt kladdigt. Dessa mumsmuffins avnjuts gärna med lite glass eller ett glas mjölk! ^_^
Det blir grymt smaskigt, så lycka till!!! ♥
 

Bakade mumsiga muffins

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag (efter vår fyra lektioners långa dag) gick jag, Tyra, Siri, Lovisa, Clara W och Hedda hem till Hedda och bakade fett konstiga muffins som blev grymt goda!!! Och när vi ätit upp de gick vi ner i källaren och spelade Ap-Buzz, jag och Siri var på lag och sen spelade de andra ensamma för Lovisa hade gått då. Det var jättekul och jag och Siri kom 2:a trots att vi förlorade ganska mycket...
Puss och Kram!♥
Hedda, Siri, jag och Tyra. Snygga or what???? ^_^

Sovmorgon! :)

Skrivet:    ·  Allmänt

Woop woop varje måndag börjar vi halv 10 så jag sitter här i soffan och äter frukost och kollar på TV. Najs! ^_^
Puss och Kram!

Vill inte äta pepparkakor mer...

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag krossade vi vårt pepparkakshus tillsammans med Ida, Alva och Märtas kompis Ellen. Det var jättegott i början men sen när det bara var massa tomma bitar blev man sjukt mätt!!!
När vi "ätit upp" kollade vi gamla videos ifrån när vi var små, det var jättekul att se alla så små. För vår och Ida och Alvas har känt varandra sen vi var JÄTTEsmå, så vi har massa videos och det är kul att titta och minnas liksom.
Det är faktiskt ett ganska roligt tips ifall ni har tråkigt, fråga era föräldrar om det finns filmer på er som små.... :)
Puss och Kram!♥
 
P.S. håller på med en ny design som kommer att dyka upp på bloggen snart so be ready! ^_^
 
NOM NOM!!!!! ^_^
 
En gammal bild på oss. Det är Ida och jag överst och Alva och Malte underst. :D

Gallerian med Clara N

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag och Clara N varit i Gallerian och testat massa konstiga kläder, ätit youghurt glass och köpte lite grejor på The Body Shop. Vi var där i flera timmar och bara tittade och pratade och jag hade det jättekul! :)
 
Nu sitter jag och lyssnar på musik, eller egentligen en och samma låt som jag spelar om och om igen. Den äger!!! Jag vill verkligen tacka Rebecka och Clara N som tipsade om den!!!!
Ikväll ska jag bara vara hemma och slappa och kanske kolla på TV, btw. går det något bra på TV ikväll?
Puss och Kram!♥
 
Youghurt Glass. Nom nom!!!! ^_^
Lite skumma kläder ifrån Mexx.... :D
Testar lite t-shirts på Hollister. :)
Min Body Mist med doft av Mango!!!! :O ♥

Några av mina favvo kläder...

Skrivet:    ·  Videoinlägg

När jag hade frågestund så fick jag en fråga av en tjej som undrarde om jag kunde göra ett vidoinlägg där jag visade upp några av mina favoritkläder så det är det jag gör där uppe asså...
Jag ber om ursäkt för att jag pratar sjukt mycket och ser helt störd ut när jag visar upp min byxdress hoppas ni gillar det ändå!

Puss och Kram!♥

Vofflor! ^_^

Skrivet:    ·  Allmänt
Har precis kommit hem ifrån Clara N där jag Lovisa och Clara N gjorde vofflor! Det var suuupermumsigt och kul oxå. Efter att vi ätit upp satt vi typ och pratade i två timmar eller nåt, bara sådär slappt liksom. :P
I skolan började vi skriva noveller idag och så kom jag, Tyra och Siri på ett nytt ord. Så spännande var min dag! :)
 
Nu ska jag gå och göra guacamole för Ida och Alva kommer ikväll och vi ska äta Tacooos! ^_^
Vad ska ni hitta på ikväll?
Puss och Kram!♥
Ganska skum bild på mig och Clara med vofflorna! ^_^
 

Hahahahahaha

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag sitter just nu coh tittar på Sveriges Roligaste klipp och skrattar nästan ihjäl mig åt vissa saker! Asså hur man kan göra vissa saker är helt ofattbart! Om ni inte sitter och tittar på det nu så är det ett starkt tips (det går på tv4)
 
Idag har det nog inte hänt något speciellt förutom att vi hade syslöjd för första gången på ett år och det verkar kul, fast det kan oxå bero på att jag, Burre, Erik, Lovisa, Hedda och Matewos satt och flumma lite på lektionen då men men....
Hoppas ni haft en azum dag!
Puss och Kram!♥
En bild på min outfit idag: Kofta: Saint Tropez T-shirt: Pull and Bear Jeans: JC

Hämtade Märtis

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag stängde Märtas dagis kl. 15 så jag fick gå och hämta henne. Vi hade det jättemysigt och gjorde smoothie och kollade på typ Snow Buddies eller nåt sånt, den var inte så bra men men. Sen spelade vi lite kort oxå innan pappa kom hem och nu står han och Märta i köket och blandar pannkakas-smet! ^_^
 
Btw. jag vet inte rikigt vad jag ska skriva om, har ni något förslag? Är det fortfarnade något ni vill veta om mig trots att jag alldeles nyligen haft en frågestund? Ge mig gärna ideér så att jag inte skriver allt för tråkiga saker! :)
Puss o Kram!♥
Märta gillade Smoothien! ^_^
 

Franska för första gången

Skrivet:    ·  Allmänt

Precis som jag skrev i rubriken så hade vi våra språklektioner idag med de b-språk vi valt. Jag valde franska och tycker att det verkar jättekul, men lite knepigt oxå med alla bokstäver som inte uttalas osv.
Nu ska jag plugga lite på franskan och sen gå och läsa lite!
Puss och Kram!

Nån mer än jag som toklängtar till sommaren????

Svar till frågestund!!!!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag har svarat på alla jag kan och om det är så att din fråga inte är med skriv en kommentar så fixar jag det!
Puss o Kram!♥
 
Vilket TV-program gillar du mest?
TV-program är typ X-factor eller så men TV-serie är lätt Pretty Little Liars! :)
 
Vad gör du helst på fritiden?
Jag älskar att dansa så det gör jag ofta, och om det är vår/sommar är jag ute och springer en del. Fast jag älskar att vara med vänner också! :)
 
Vilken är din favorit årstid? Varför?
Jag älskar sommaren, för att det är varmt och skönt då och det är så härligt att vara ute i naturen. Fast jag gillar våren oxå för då fyller jag år... ^_^
 
Hur är din stil?
Åh jag skulle nog vilja svara på den frågan med tre ord: Jeans, Skjortor och Stickat!
 
Älsklingströjor?
Hmm, det var svårt. Jag tror att det är de här:
Denna på sommaren                       Och denna på vintern/hösten
 
Favorit klädaffär?
Pull and Bear, en butik som inte finns i Sverige tyvärr, Hollister, finns i Stockholm och Monki som finns lite överallt tror jag... :)
 
Vad lyssnar du på för musik?
Jag har lite blandad musik stil men jag gillar b.la. annat det här, här och här. Och typ allt som går att dansa till! :)
 
Vilken är din favorit färg?
Rosa, Svart och typ alla pastellfärger. Hehe...
 
Vilken film gillar du mest?
Hmm, den var svår! Komedi är det nog Trångt i Kistan Thriller= Shutter Island Kärleksfilm= Love actually och så gillar jag massa andra filmer oxå!!!!
 
Vilket husdjur skulle du vilja ha?
Åh en hund!!!! Om inte min mamma var allergisk skulle jag absolut vilja ha en hund, så jag kommer nog att köpa en när jag blir äldre och då blir det en långhårig chihuahua. Sorry mamma....
 
Om du skulle flytta någon stans i världen, var och varför just där?
Jag skulle vilja flytta till England, U.S.A eller Australien när jag blir äldre faktiskt. Jag älskar det engelska språket och tycker att de länderna har en intressant kultur. Jag vet att det är ett konstigt argument men jag är ganska trött på Sverige faktiskt och vill flytta till ett land där man pratar engelska.
 
Vad är du mest rädd för?
Asså skumma människor när det är mörkt, lite skum rädsla kanske men så är det! Dessutom har jag en fobi för stora feta spindlar, huuuuu!
 
Vad gillar du mest att äta?
Sushi, Tacos och Indisk mat. Fast sen beror det mycket på miljön och sällskapet oxå för att få matupplevelsen på topp liksom... Men om man bara tänker mat så är det, det  jag skrev. :)
 
Vilken är din favoritgodis?
Jag älskar alla sura godisar typ och choklad!
 
Vilka bloggar följer du?
Jag följer fyra av mina vänners bloggar och det är Normas, Hannas, Lovisas och Clara Ns samt  ZarasKeelas, Catys och Hofhs blogg. Fast jag är inte inne på allas alla dagar, det blir mest om jag har tid. ^_^
 
 Beskriv dig själv med 3 ord?
Dansig, Filmfreak Glad
 
Säger du Nicki Minaj eller Nicki Minach? (det stavas ju Nicki minaj, men vissa säger typ Nicki Minach)
Jag säger Nicki Minasch för det är det hon heter! :)
 
Är du kär i någon?
Nja, lite kanske. Men jag tycker flera killar är söta och uppe på det har jag även en kändis-crush på Taylor Lautner! :)
 
Vad hatar du?
Alltså hatar är ju ett väldigt starkt ord, men jag HATAR alla racister och mördare, ganska självklart kanske...
 
Vilken seriefigur skulle du vilja vara?
Jag skulle nog vilja vara typ Superwoman eller nåt, för då får jag flyga och så är jag jättestark! ^_^
 
Hur gammal är du?
Jag är 12år och 8mån gammal. Fyller år i maj! :)
 
Vad längtar du till?
Jag vet inte, tills jag blir stor kanske och får upptäcka världen eller så. Just nu finns det liksom inget riktigt jag längtar efter... förutom sommaren då. :)
 
 Hur många läsare per dag har du?
Det varierar ganska mycket men ofta omkring 16 läsare och ibland har jag ända upp emot 25 vilket jag tycker är ganska mycket! Jag älskar mina läsare och utan er skulle jag ju inte göra det här! :)
 
Drömjobb?
Ähm, skådespelare lätt faktiskt. Jag älskar att spela teater och både min morbror och hans tjej spelar/har spelat teater så de är riktigt stora förbilder!!!!
Det där är en bild på min morbror (mitten) när han var med i filmen Jägarna 2!
 
Har du bra betyg?
Haha ja det tycker jag nog att jag har! :)
 
Varför bloggar du är dte något du kan tipsa om?
Jag bloggar för att jag älskar att skriva och pyssla och så, så då var bloggningen en ganska rolig och spännande sak att göra!
Och JA det är något jag kan rekommendera till alla de som har tid, intresset och ett bra skrivspråk! :) För jag tycker inte att det är roligt att läsa opersonliga bloggar, fast det är BARA vad jag tycker!
 
Kan inte du lägga upp en video där du visar dina favoritplagg?
Absolut, vilken bra idé! Så fort jag får tid tar jag med er ner till mitt rum och visar upp mina favvoplagg! :)
 
Hur redigerade du den där bilden?
Jag andvände sajten pizap fast för att jobba på den sajten måste man ha Adobe Flash Player och kreativitet! :)
 

Skratt-attack

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter första dagen i skolan så känner jag att jag inte riktigt vaknat till ännu, jag och Lovisa har typ suttigt och flummat på alla lektioner och jag känner att min hjärna inte riktigt hunnit koppla på ännu.
Men men efter skolan gick jag, Clara N och Lovisa hem till mig och gjorde en musikvideo som vi jobbade med typ sjukt länge, men trots det så är den lite skum...
Vi rostade även mackor och åt typ upp vår ost samt skrattade sjukt mycket! :)
Puss o Kram!♥
En bild ifrån vår musikvideo! ^_^
 
 

Dansens hus och Shopping

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag varit med mamma inne i stan hela dagen och bara myst! Först var vid i Gallerian och shoppade till mig och sen gick vi vidare och så handlade mamma en klänning till sig precis innan vi gick och åt SUSHI!!! Åh jag är helt  ♥ i den maträtten, och idag var andra gången i hela mitt liv jag åt det. Så om ni nån gång undrat över hur sushi smakar, ta mod till er och testa! :)
 
Efter att vi ätit iaf så gick vi till et ställe som heter dansens hus och tittade på "Svansön" alltså INTE balletten utan en med mordern dans som är riktigt cool och nästan overkligt bra!
Starkt tips för alla dansfreak (och alla som bara gillar att kolla på dans)
Puss o Kram!♥
Mmmmmm misosoppa! ^_^
Mamma med sushin och JackuNickun som jag beställde. Det fanns liksom en kombinations-rätt då man fick några bitar sushi och lite JackuNicku.
Några bilder ifrån föreställningen...
Detta var vad jag köpte. Två tröjor ifrån Hollister :)

Musikvideo-skapande med Frida

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag och Frida gjort musikvideos hela dagen med hjälp av appen "Video Star"   det är riktigt enkelt och kul att göra videos där och man kan även titta på andras videos och få inspiration. :) Även detta är ett starkt tips!
 
Just nu är en av mammas bästa kompisar här med ett av sina barn och de har ätit middag här samt efterrätt och tittat på mina och Fridas videos... :) Nu springer Malte, Märta och Charlie (som mammas kompis Annas barn heter) runt på övervåningen och leker kull och jag sitter här nere och läser lite bloggar. Ja alla har vi olika intressen...
Puss o Kram!♥
Vi åt en repris av nyårsaftons varmrätt, lax med ris, hemgjord salsa och avokadosmör. ^_^
En gammal bild på mig och Frida. Tyvärr har Fridas mobil, där vi har filmen, laddat ur så imorrn ersätter jag den här bilden med en ifrån videon istället! :)
 

Bilder ifrån Romme

Skrivet:    ·  Allmänt
Som jag lovat så kommer nu bilderna ifrån Romme. Filmen när jag åker kommer upp lite senare fast då är det ifrån förra året då vi var i Gesunda för jag glömde kameran...
 
Aja ikväll ska vi iväg till några kompisar som vi brukar fira Valborg med, fast det är liksom inte så jättemycket kompisar till mig. De har barn i åldrarna 7, 5 och 2 eller nåt sånt... :( Men, men får hoppas att jag har Wifi där så att jag kan kolla på PLL :)
Puss o Kram!♥
Bild i liften... :)
Lite skum bild inne på restaurangen på kvällen...
Jag och Märta ^_^

Hemma igen nudå

Skrivet:    ·  Allmänt

Har kommit hem nu ifrån Romme fast jag hinner nog inte lägga upp några bilder nu utan ni får en lite sådär halvbra insta-bild istället (heter a_little_photo_monster där ifall ni vill följa mig) vi har haft det jättebra och det var typ jättebra väder!!!
Puss och Kram! ♥

Trött!

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter i bilen nu på väg till Romme. Jag är så sjukt trött att jag skulle kunna somna just nu men jag måste hinna blogga klart först....
Under dessa dagar kommer jag inte kunna blogga (tror jag) men jag lovar att bomba lite grann med bilder när vi kommer hem igen. Jag ska dessutom försöka filma lite när jag åker, och om jag misslyckas med det slänger jag upp en video ifrån förra året då vi var i Gesunda...
Puss o skidKram på er!♥
Bild ifrån förra året. ^_^
 

Nyårsafton och Nyårsdagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår fotade jag inte så mycket tyvärr det var mest på maten och så men idag tog jag därimot en hel del bilder.
Igår firade vi b.la. nyår med Hanna, Adam, Helena och Fredrik och idag var vi oxå med de, efter att alla vaknat hemma hos sig (jag vaknade(blev väckt) halv 11) och ätit frukost möttes vi i en backe vi kallar Hoppbacken och var där och åkte typ skjärtlapp och pulka och det gick riktigt fort då det var is i typ hela backen...
 
Nu måste jag packa lite smått för vi ska åka skidor i Romme idag och imorrn så jag måste se till att jag har med mig underställ mm.
Puss o Kram!♥
Vi satt och åt till elva ungefär...
...och när klockan väl blev tolv gick vi ut och tittade på fyrverkerierna samt skickade upp en sån här lykta. På bilden är det mamma och Hanna som jobbar med den. ^_^
Oj hehe en ganska suddig bild ifrån backen...
Vi hade ett sk-lapps race, fast det blev ingen riktig vinnare. De flesta hoppade av mitt i backen... :)
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design