Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Dag 2 på sportlovet

Skrivet:    ·  Allmänt

Tjenixen nu har vi varit här i ja en o en halv dag. Vi har precis ätit frukost o sitter o tar det lite lungt. Jag har pysslat ganska mycket m. min tidning(jag klipper ut bilder i tidningen o sätter ihop till familjer. Töntigt? KUL!) o igår var vi ute på isen på sjön. Jag har fotat men kan nt lägga upp de nu gör det när jag kmr hem. Idag ska vi köpa däck o åka o bada.(såklart följer kameran med)

Hare bäst!

Snabbis

Skrivet:    ·  Allmänt
Ska åka till mormor o morfar NU! Så detta blir en snabbis ha ett asbra sportlov!

Puss o Kram!

Cupcakes!

Skrivet:    ·  Recept
Bakat cupcakes m. Fridisen här är receptet:

Ingredienser:
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1½ dl Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker
2½ dl vetemjöl

Frosting:
200g vit-bak-choklad
200g Philadelphiaost
Strössel till garnering


Recept:
1.Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.

2.Vispa upp ägg och socker lätt.

3.Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.

4.Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.

Om du ska servera muffinsen samma dag ställ in de i kylen medans du gör frostingen:

White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.

5. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.

6. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel



Våra cupcakes blev såhär:
De var supergoda!!!!

Lycka till!♥

Kort inlägg

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter o kollar på The Voice fast nu är det reklam, blää!!! Det är så tråkigt med reklam. Fast det är ju ändå bra för  kan man ta på sig pyjamas t.ex.
O idag fick man ju reda på vad prinsessan ska heta.
Estelle, Sylvia, Eva, Mary. Jag tycker att det är coolt att de valde ett sånt namn som Estelle liksom.
O nu börjar det igen måste skynda!
Hej hej!

Prinsessa o namnlistor

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har Victoria fött sitt barn! En liten prinsessa såg världen kl.04:30 ca. Nu väntar vi bara på att få veta namnet. Det krm de att berätta imorrn!!!På mellis diskuterade jag, Siri, Clara N,Clara W o Annika( fröken på mellis) om vad bebisen ska heta. Vi är alla överens om att hon INTE ska heta Lillemor elr Hildur. O alla utom Clara N tycker inte heller om Desirèe. Sedan satte vi oss(inte Annika men vi andra) o skrev listor på namn vi gillar o kanske en dag skulle kunna döpa våra barn till. Mina tjejnamn:
Juni,Elly,Maia & Siri
Mina killnamn:
Joel,Axel,Zimon & Leon
Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om namnen o kanske vilka ni gillar!
Pussar o Kramar!!!♥

Semeldagen!

Skrivet:    ·  Allmänt
Alla vet ju att det va semeldagen igår(annars är ni lite sent ute. På de flesta fika ställen finns de fortfarande kvar)
 På fredag ska jag oxå äta semlor fast på mellis. De har såhär typ lyxmellis på fredagar t.xe glass, kräm, risifrutti, fralla & o´boy, chokladpudding o massa annat. Så nu är varit semeldag så är det ju självklart att det är det vi får:)

Semlan jag åt igår kmr det bild på här:
Hyfsat snygg ändå. Trots att bullarna(tänkte baka egna i helgen men hann inte) blivit typ mosade i påsen då jag o mama varit så smarta o lagt de längst ner i korgen!

Ha en superbra dag! ♥

Handboll

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår(tisdag) var vi i Sjöstadshallen hela dagen och spelade hendboll. Dagen började 07:50 vid en tunnelbanestation nära skolan och där ifrån åkte vi sedan till hallen då. Vi kom trea i vår grupp(det var fyra lag med...) Jag var målis, fast inte hela matchen bara första halvlek i varje match som var tjugo min + tre minters halvlek imellan. Ef´ter det gick jag till mellis o typ chillade lite. Kmr faktiskt inte ihåg vad jag gjorde.

Minne:Guldfisk 

Ungefär såhär såg jag ut...

Hare bäst!

Söndag!!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag startade vi dagen med lyxig hotellfrukost. Mamma får ibland "frukostkuponger" från sitt jobb och i detta fall så var det till Quality Hotel Globe det ligger PRECIS vid globen. Där vi satt ser man till-och-med in där. Alltså in i globen. Vi satt där i typ 1½ timme och bara pratade och åt. Min frukost var...
Det är alltså: Vattenmelon, Ost,Skinka,Gurka(till smörgåsen), min smörgås, Bacon, Löskokt ägg, O´boj och vaniljyoghurt m havrekuddar o torkad frukt. Åt även två pannkakor m sylt efter det. Iövrigt så har det inte hänt ngt speciellt idag tror jag.

PUSS & KRAM!♥

Ljuvlig Tarte tatini

Skrivet:    ·  Recept

Vill du o din familj göra en enkel smarrig efterrätt tills ikväll?
Laga Tarte tantini underbar äppelkaka!!!

Ingredienser:
25g smör
4 äpplen, skalade,urkärnade o skurna i klyftor(vi hade Red delicus funkar bra med annan sort oxå)
½ dl strösocker
½ msk malen kanel
1 rulle smördeg

Recept:
Smält smöret och låt det bli brunt i en gjutgärnsstekpanna. Lägg i äpplena och strö över socker och kanel. Stek tills det att äpplen fått fin färg och blivit karamelliserade. Lägg smördegen över äpplena i stekpannan och skär bort överflödig deg runt kanterna. Peta ner smördegen längs med kanterna.(peta INTE med finger du kommer garanterat att bränna dig. Ta en gaffel istället) Nagga smördegen med en gaffel så att luft ken komma ut. Sätt in hela pannan i ung på 200c* och grädda i ca. 25min. Tycker ni att den börjar få färg ganska fort sätt ner den en liten bit. När den har kommit ut ur ungen ska den svalna ordentligt i rumstepratur, minst en timme. Vänd upp på serveringsfat. Servera med vaniljglass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

Vi har serverat m. vaniljsås.

Lycka till!

Recept

Skrivet:    ·  Recept
Här är receptet till varmrätten vi åt igår.

Pasta m. lammfärs,aubergine och chilli

För 4pers

Ingredienser:
200g lammfärs
2msk olivolja
1 scharlottenlök, skalad och skivad
1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
½ röd chilli, tunt skivad
2 msk tomatpurré
1 köttbuljongtärning
2-3 dl vatten
½ aubergine, tärnad
2 msk hackad bladpersilja
salt och svartpepper
400g fusillioni(funkar bra med annan pasta oxå), nykokt
färskriven parmesanost

Recept:
Bryn färsen på medelhög värme i olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chilli och bryn yttligare någon minut. Tillsätt tamatpurré, buljongtärningen och vatten. Koka ihop ca. 10 minuter. Setk aubergine ilite olja tills den blir gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar och blanda sedan i pastan. Toppan med persiljan och nyriven parmesanost.

Såhär blev resultatet för oss.

Lycka till!

Saturday...

Skrivet:    ·  Allmänt
Tjolahopp, idag är det lördag. Jag vet att jag sagt det förut men shit vad tiden går fort! Det var ju liksom måndag igår elr? Jaja sitter just nu o hjälper lillsyrran m inslagning av presenter. Hon ska på kalas till kompis Ebba. Ska spela tennis m Frida i eftermiddag för jag är inte sjuk längre!!!!!!!!! (Fast jag är fortfarande lite snorig)

Ikväll ska jag o mamma laga tre rätters middag! Jag kan avslöja menyn för er:

Förrätt: HeartTurkey

Varmrätt: Pasta m. Lammfärs, aubergine o chilli

Efterrätt: Tarte tartini

Om ni undrar var t.ex HeartTurkey är så får ni hålla er tills typ imorrn då jag kmr att lägga upp bilder. O så är det mellofestivalen ikväll. Ranelid ska ju vara med ikväll, vi har haft en liten diskution här på morgonen om Ranelid. Kmr han att sjunga elr bara prata? Kmr han dansa kanske, äh jag vet inte det får jag se ikväll.
 Ha en toppen lördag!♥

TV i soffan

Skrivet:    ·  Allmänt
Ligger o kollar på Pip-Larsson i soffan o tar det lugnt. Är sjuk idag med,blä!!!
För er som inte vet vad Pip-Larssons e så är det en TV-serie som gick för ett tag sen på SVTsom även finns som samlingsbox som film asså,den är superbra!!!
Kolla på den så fort ni får chansen!
Kramisar!!!

Sjuk...

Skrivet:    ·  Allmänt
Gud vad jobbigt det är att ha ont i halsen! Tror att jag har feber oxå.
Jag har varit förskyld hela veckan men det var inte förrens idag det "blommade ut". Fick gå hem efter första lektionen o tillbringade sedan resten av dagen i soffan. Sov,kolla film,åt lunch,sov,kolla film,sov o sedan kom lillsyrran o pappa hem.
Status: Frysig o hängig:(

Näe fy vad jag tjtar om min förskylning.Om jag är frisk på lördag ska jag spela tennis m Frida!

Lite bilder jag bara ville ha med:
Kollade på dessa filmer.Har blivit helt kär idessa små nallar så ni kmr att få se sånna dyka upp lite nu o då i mina inlägg... ^_^

♥VALENTINES DAY!♥

Skrivet:    ·  Allmänt

Japp, igår var det ♥Alla hjärtans dag♥ jag var hemma o myste m familjen. Vi åt Thai-mat o glass(till efterrätt asså) sen"lekte" vi kan man säga. Vi hade en dator-o-tv-fri kväll. Så vi gjorde som små stationer alla i familjen. Mammas var en minnesdans kan man säga. Hon döpte olika dans-steg till olika namn o så skulle man komma ihåg vilken som var vilket(JAG VANN) min var bla(vi körde det två ggr) att leta efter ett par örhängen som jag hade lagt i en ask, o det fanns flera askar som jag gömt. Pappas hade typ"gömma nyckel" fast det var gömma påsklämma, Malte hade bla. "Simon says" o Märta hade "leta efter nalle" (inspererad av mig:D)

Hade en toppen kväll hoppas ni hade det me´

Kramar från mig!

R.I.P Whitney Houston

Skrivet:    ·  Allmänt
Som ni säkert vet så har Whitney "The voice" Houston dött i sitt hotellrum. Hon var så jävla duktig på att sjunga ju. Hennes låt:http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU&ob=av2n I Will Always Love You är så kraftfull. Tänk att ha en sån röst asså!
Sitter o lyssnar på hennes fantastiska stämma just nu...

Vila i frid Whitney Houston!
 

Helgen o Studiedagen

Skrivet:    ·  Allmänt
I lördags kom mormor,morfar o kusinen hit. Mormor o morfar skulle på teatern "Spamalot" här i Stockholm o min kusins föreldrar var på en sorts weekend(kolla inlägget nedan) så då var vi liksom barnvakter till honom(min kusin 2år) till middag då åt vi nudlar m. grönskakswok o räkor
(lägger upp receptet senare)

Kollade på melodifestivalen o hejade på Ulrik(!) o han gick ju vidare till final!!!


Södagens program var utflyckt till Lida vi åkte pulka o längdskidor.(elr det var bara jag o mamma som åkte längd) Gud vad kul det är att åka längd tipsar det till alla som har elr känner ngn som har! När vi kom hem åt vi lunch o sen var det enskede-spelet-möte o när jag kom hem från det var jeppe(morbror) o sofie(morbrors fästmö) hos oss. Vi hade ett regält stor fika:
Chokladtårta o vindruvor
Cocosbollar o Kanelbullarna vi bakat.
Här är hela fikabordet o längst bort skymtar även äppelpajen m vaniljsås som jag inte hade tagigt ngn enskild bild på.

Och så kmr vi till idag. Idag har vi inte gjort ngt speciellt, mormor o morfar åkte för ca tio minuter sedan så nu chillar vi bara o väntar på att pappa ska komma hem från jobbet.

Ha en fortsatt bra dag! ♥

Halooo!

Skrivet:    ·  Allmänt
Detta blir ett väldigt kort inlägg. Mormor o morfar är här o kusinen jeppe(morbror) o sofie(morbrors fästmö) åkte hem för ungefär en timme sedan. Kusinen kom hit m mormor o morfar för jeppe o sofie bodde på hotell över helgen för sofie är gravid m andra barnet nu så de ville ha lite tid för sig själva♥ o det var även då som jeppe friade!!!!!!!!!!!

Var i Lida idag o åkte oulka o längdskidor. Jag o malte(brorsan) åkte ner för värsta pulkabacken trodde att jag skulle dö! Men överlevde...

Bilder från helgen lägger jag upp imorgon då vi har studiedag.

Puss o Kram!

DISCO!!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Japp igår var jag på disco i skolans matsal. Det var för femmorna i min skola och femmorna i vår "paralellskola".
Den andra skolan ligger en bit från våran och den skolan slutar liksom i sexan, så sjuan får man börja i en annan skola o då börjar de flesta i vår skola. Så därför tyckte 8d(som hade discot) att det vore kul om vi lärde känna lite folk där ifrån så att vi vet på ett ungefär vilka som kmr. Så här såg jag ut:
Skjorta: Samsø och Samsø  Linne: Indiska    Skärp: H&M    Halsband: JC

Håret var utsläppt och endast uppsatt med ett stort zebrarandigt hårspänne. Hade även vad säger man vågat det med vår locktong(blir liksom mer vågigt syns lite på bilden över)

Inträdet var 50:- och då fick man en HARIBO godispåse och sedan hur mycket läsk,chips,ostbågar,salta pinnar o popcorn man ville! Själva discot var ganska kul det var mest bara disco liksom. Tre tryckare o en limbo-omgång. Det höll på mellan halv sju till nio.

Ha en toppen lördag!(ska skriva om vad jag gör idag lite senare)

Cirkus

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag kom det två st till mellis o visade oss lite "cirkus" det var en kille o en tjej. Killen var överlägset grymmast han gjorde värsta coola grejen med glaskulor. Det såg ut som att de svävade över hans fingrar. Han var så jävla skicklig så det finns inte han balanserade även en barstol på munnen(!)
Här kmr en liten video från cirkus cirkör(en helt annan sak):http://www.youtube.com/watch?v=1nOVc-iCyM8&feature=fvsr det är sjukt duktiga!!!

Ha en toppen kväll! :)

Onsdag 2/8

Skrivet:    ·  Allmänt
Om sex dagar är det ♥Alla hjärtans dag♥ så alla ni som har pojkvänner o flickvänner o kanske man elr hustru se till o köpa ngt fint. Blommor kanske elr choklad, eller som Rysse en guldklocka till flickvännen.

I övrigt så har det väl inte hänt något som är speciellt liksom. Ni som läste inlägget igår vet att jag lovade en bild på min ljuslampett så här kmr den:
Ganska snygg va? Har gjort den helt själv(fast träsjölds läraren hjälpte förstås till lite grann...)
Ja nu ska jag skriva lite på mina böcker:Silversmycket,och två stycken utan namn...

Hare bäst! :)

Ny artist...

Skrivet:    ·  Allmänt
Åh nu har jag blivit helt kär i Firts Aid Kit oxå. De är bara så sköna!
Inte så konstigt om du inte hört talas om de jag fick reda på att de fanns idag...
Såhär ser de ut. ¨
Det är Johanna Söderberg (född 31 oktober 1990) – sång, gitarr, keyboard, harpa
Klara Söderberg
(född 8 januari 1993) – sång, gitarr

Johanna och Klara växte upp i Svedmyra, Stockholm i en musikalisk familj. De började skriva egen musik under 2007 som tonåringar.
Deras första låt var:http://www.youtube.com/watch?v=Q-JWshmx_OA You`re Not Coming Home Tonight 

Fast min favorit är lätt: http://www.youtube.com/watch?v=gekHV9DIjHc The Lion´s Roar



Har haft en bra dag idag. Blev färdig m min ljuslampett på träslöjden men orkar inte lägga upp bilden nu. Tror jag gör det imorrn.

Ha en fortsatt bra kväll! ♥

Dagens outfit

Skrivet:    ·  Allmänt

Tröja:Monki(inköpt igår)   Linne:Indiska    Jeans: H&M

Kolakakor

Skrivet:    ·  Recept
Tjosan hejsan!
Jaha nu är helgen slut igen fy vad fort det går! Önskar att de uppfann en ny dag som hette typ cilladagen som man hade emellan lördag o söndag!

Men men idag har jag bakat kolakakor på mellis. Jag bakade m Tyra o SiriDe blev supergoda!(älskar kolakakor) om du oxå vill baka dem så kmr receptet här:

Ingredienser:
100 gram
1 dl
2,5 dl
1 msk
1 tsk
1 msk


Ängsoppa

Skrivet:    ·  Recept

Ingredienser:
3 mellanstora morötter
1 pkt djupfrysta ärtor(125g)
60g fryst spenat
6dl vatten
1½ tsk salt
2 msk Majsena mjöl
5dl mjölk
1 äggula
1tsk dill

Recept:

1.
Skölj grönsakerna. Skala och slanta morötterna. Tina spenaten och ärtorna.
2.Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 10min. Häll i mjölet och låt koka i yttligare 3min.
3.Tillsätt ärtorna och spenaten. Rör runt lite grann och tillsätt sedan mjölken.
4.Häll i ägget nästan precis innan servering. Smaksätt med vitpeppar och servera gärna med rågbröd eller annat fiberikt bröd.

Slutresultatet blir inte riktigt såhär. Detta är en bild ifrån kokboken där de andvände lite andra saker än oss.

LYCKA TILL!

New Clothes

Skrivet:    ·  Allmänt
Japp idag har jag o mamma varit o shoppat lite. Jag köpte två tröjor o hon en klänning. Mina kläder kmr här:

Tröja från Monki

O så en tröja från The Casbah(Lady Svea)

Åt kebab till lunch o sen kanelbullarna från igår till fika. Middag:
Ängsoppa m. bröd

Ha en toppen kväll tror jag ska kolla lite på Glee nu!


Fasnat på den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw Ai Se Eu Te Pego

KÄRLEKSMUMS-MUFFINS!!!

Skrivet:    ·  Recept
Recept

Smet
150 g smält smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
50 g smält smör eller margarin
2 msk mjölk
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Topping
Strössel

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa socker och ägg poröst tillsätt sedan torrvarorna.
Blanda i mjölk och smält matfett. Vispa till en jämn smet.
Fyll muffinsformar och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut på muffinsen.
Strö på strössel.


De blev super goda och såg ut såhär:

KANELBULLAR!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag o mamma bakat kanelbullar!!!
Åh det är ju bara det bästa som finns jag älskar smaken,doften ja allting! Här kmr bilder från bullbaket:
Mamma knådar deg!

Kokboken där receptet finns.

Kavlar ut degen som ett riktigt proffs! :)
Ni ser även dagens outfit:
Tröja: JC  Kofta: H&M  Jeans: JC

Färdigt resultat. De blev asgoda!!!

Ska äta middag o kolla på MELODIFESTIVALEN!
Hare bäst, Bullfest! :D

Blev inget igår. Här kmr förklaringen

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var vi hos våra kompisar. Ida o Alva. Kom hem ganska sent(låter bilden tala för sig själv.)Så då hann jag inte skriva. Menyn igår:
Tortilla m philadelfia ost och salami.
Pizza(från tomatis :D)
Fruktsallad och ost o kex

Kollade även på AFV o Mr. Bean spelade pingis o skrattade. Ja vad mer kan man säga???

Hare bäst! <3 

Åh, kommer inte på ngn bra rubrik!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hejsan...

Idag var jag på mellis tills typ halv sex vi hade jättekul! Jag o typ alla tjejer i klassen(ni som var med vet vad jag menar) Sen när jag kom hem hade pappa lagat kyckliggryta(världens godaste!!) med spaghetti o efter det spelade jag lite Just dance o körde bla den där låten som jag la upp. Nu ska jag gå in på youtube o lyssna på Laleh. Vill du oxå göra det? Kolla inlägget nedanför...

Hare bäst! <3

Tjena...

Skrivet:    ·  Allmänt
ÅH GUD VAD JAG ÄLSKAR LALEH!!!!
Bästa artisten ever! Jag blir så glad när jag hör hennes låtar o hennes röst!♥
Måste bara lägga upp några av hennes låtar o för dig som inte vet vem Laleh e. Här kmr en bild:
Info: Hon är född 10 juni 1982 i Iran. Hennes familj och hon flydde till Svergie när Laleh var ett år då pappan var en känd jornalist. Den 5 feb 2005 kom hennes första singel som du hittar där=> http://www.youtube.com/watch?v=fqs3jirFAyw Men den bästa låt hon gjort som jag tycker är:

http://www.youtube.com/watch?v=L-bxuRKbFLk "SOME DIE YOUNG!!!"

Här är ngra andra låtar m henne:
http://www.youtube.com/watch?v=G3DhrmL_YTI&ob=av2e "Simon says"

http://www.youtube.com/watch?v=tu9NPb2G_pM&feature=related "Live Tomorrow"

Ha en fortsatt bra kväll, själv ska jag kolla på Svergies mäster kock!
Hare gött! <3
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design