Ängsoppa
Skrivet: · Recept
Ingredienser:
3 mellanstora morötter
1 pkt djupfrysta ärtor(125g)
60g fryst spenat
6dl vatten
1½ tsk salt
2 msk Majsena mjöl
5dl mjölk
1 äggula
1tsk dill
Recept:
1.Skölj grönsakerna. Skala och slanta morötterna. Tina spenaten och ärtorna.
2.Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 10min. Häll i mjölet och låt koka i yttligare 3min.
3.Tillsätt ärtorna och spenaten. Rör runt lite grann och tillsätt sedan mjölken.
4.Häll i ägget nästan precis innan servering. Smaksätt med vitpeppar och servera gärna med rågbröd eller annat fiberikt bröd.
Slutresultatet blir inte riktigt såhär. Detta är en bild ifrån kokboken där de andvände lite andra saker än oss.
LYCKA TILL!