Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Kings of Summer

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Joe lever med sin pappa efter att hans mamma gått bort. Han och bästa vännen Patrick kämpar igenom de sista dagarna i skolan, samtisigt som de båda har det jobbigt hemma. Efter en fest som gått fel bestämmer Joe sig för att han ska bygga ett eget hus. Bli sin egen herre. Han övertalar Patrick om att följa med och utan att någon av de ritkigt vet varför får de även med sig en kille de inte känner från festen. Det här ska bli den bästa sommaren i deras liv, och det finns inget som kan stoppa dem.
Jag bokstavligen älskade den här filmen. Den är precis min humor så jag skrattade konstant, Nick Robinson (den skitsnygga killen från Jurassic World och Fifth Wave) är med och filmen har den där underbara indiekänslan jag älskar i filmer. Var kärlek så fort jag såg trailern och sen överträffade filmen alla förväntningar med tiotusen. Ni måste se den här filmen guys!
 

Lindvallen

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte upp till Lindvallen imorse och har varit här uppe sedan klockan tre ungefär. Gick extremt fort att åka upp och tog nästan 6 timmar bara. Fick extrem ont i rumpan och blev sjukt rastlös i alla fall men tog en snabb lunchpaus på vägen där vi köpte med oss ICA sallad (såå gott!)
Trodde inte vi skulle hinna åka något idag men liftarna var öppna betydligt längre än vi trott så hann med ett flertal åk. Var strålande sol och nästan inga alls i backen så var jättehärligt. Var hemma i en knapp timme innan vi gick iväg till några vänner i stugbyn bredvid oss. Har ätit pizza där och suttit och pratat i ett par timmar, men var rätt trötta allihopa så blev en tidig kväll ikväll. Så kul att vara här uppe nu, längtat verkligen :)
Puss och Kram! 
 
Vill bara passa på att påminna er om att ni får fri frakt på todiefor genom att klicka HÄR, samt att min bloggning under veckn kommer vara lite till och från beroende på om jag har tid eller inte :)
Lunchen på väg upp

Bild från backen :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Är helt kär i Raleigh Ritchie just nu. Obsessed av hans musik och den här låten är min absoluta favoritlåt atm!
 
 
 Den här låten finns bara som live version på youtube men den är så bra. Älskar The 1975!!
 
 
 Har lyssnat en del på Alessia Caras gamla album under veckan och fastnat för den här låten, så skön låt och Alessias röst är helt fantastisk!
 
 
 Den här låten är också från typ september förra året, men hittade den för nn vecka sen bara och älskar den. Får massor med energi av den :)
 
 
 Alltså jag dör för Silvana Imam, hon är så j*vla grym och detta är hennes senaste singel. Grym verkligen!!
 
 

Blåbärspaj

Skrivet:    ·  Allmänt
Vaknade vid åtta imorse lite lätt förvirrad. Kände dock att åtta var lite tidigt att kliva upp en lördag så skulle bara blunda till lite grand och vaknade upp 2 timmar senare.Tog det lugnt då och kollade ikapp lite youtube innan jag tog mig upp och åt frukost. Blivit en väldigt lugn dag efter det.
Har efter det packat, tagit en promenad med lillasyster, tidsinställt inlägg och drömt om Gossip Girl. Har nu på kvällen ätit middag med familjen. Bakade även blåbärspaj som vi åt framför Melodifestivalen och sitter kvar i soffan nu allihopa. Efter att Melodifestivalen är slut kommer det nog bli läggning hyfsat snart. Ska packa det sista bara, men ska upp extrem tidigt imorrn för familjen vill komma iväg tidigt. Stödjer inte det beslutet alls men får sova i bilen eller nåt.
Puss och Kram! 
 Så gott!!
 

Sportlov

Skrivet:    ·  Allmänt
Vi har sportlov guys, finally! Längtat så mycket verkligen och nu har jag en hel veckas ledighet framför mig. Kommer dock spendera hela veckan i Lindvallen så sådär jättemycket lugn och ro kommer jag nog inte få, men jag behöver en paus från lektioner, läxor och prov ett tag bara.
Hade en jättehärlig dag i skolan och efter att ha stått kvar ett bra tag i korridoren efter skolans slut med en massa sköna människor gick jag hem. Lyckades dra med mig Frida in till stan då jag behövde söka upp en tjej angående jobb, hon visade sig dock vara sjukskriven så vi hamnade på en Espresso House istället. Satt och pratade i flera timmar där och hade hur mysigt som helst. Skrattade massor och bara mådde bra. När jag kom hem klev jag rakt in i en middag med gäster här hemma, så har suttit med de ett tag nu och på schemat för kvällen står Netflix :)
Puss och Kram! 
 Jag köpte en ischai som jag varit sugen på såå länge, så gott!
 Och så en bild på Frida <3
 

Ellen Meets the Dancing Starbucks Barista

Skrivet:    ·  Allmänt
 Jag älskar Ellen av hela mitt hjärta och det har jag alltid gjort. Hennes sätt att intervjua och hur hon hjälper så måga med så mycket. I just denna video intervjuar hon en autistisk kille som mot förmodan fått jobb som barista på en Starbucks coffee shop. Sam, som killen heter, är en så otroligt fin människa och jag satt och stogrät när jag såg den här. Så har ni fem minuter över tipsar jag er starkt om dennna!
 
 
 
 
 
 

Älska torsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskar torsdagar. Bra lektioner hela dagen, bara en dag kvar till fredag, över en timmes lunch i skolan(har annars 45min), legday på gymmet (för det mesta) och pannkisar till middag. Vaknar alltid upp glad på torsdagar och detta skedde även idag. Första lektionen idag var bild vilket är så mysigt. Håller på med ett valfritt bildarbete nu och jag som älskar lera jobbar med det. Har stora planer för mitt projekt så hoppas bara det blir så bra som jag vill.
Åkte in til gymmet efter skolan med Elin. Men då jag tränade ben i tisdags och inte hann åka in igår blev det mage och rygg idag. Efter mer än en timmes träning åkte vi och träffade Märta och Sofia en snabbis innan vi åkte hem. Väl hemma har jag pluggat franska i ett par timmar så är helt slut i huvudet. Extrem stress inför provet imorrn.
Puss och Kram! 
 Kör en throw back till sommar och utomhus träning ^_^
 

To Die For Swimwear

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder

Humörsvängningar

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en otroligt blandad dag idag där jag gått från total ilska och hat, till så mycket glädje och kärlek. Det är den tiden på månaden nu och den har drabbat mig hårdare än den brukar. I sjuan fick jag alltid extrema humörsvängningar. Flippade på mina föräldrar över minsta lilla och ibland även på mina vänner. I åttan avtog det lite och i nian har jag knappt haft det, men uppenbarligen fick jag tillbaka humörsvängningarna igen.
Efter som det är onsdag borde jag varit och tränat idag. Men jag och Tove stannade kvar extremt länge efter att vi slutat och pratade med olika lärare och folk från andra klasser så tiden rann ut. Blev istället direkt hem och plugga franska då vi har prov på fredag. Har nyss ätit middag och sitter nu nere i mitt rum med Märtis bredvid mig. Resten av kvällen kommer gå åt bloggen, har en massa inlägg att fixa inför sportlovsveckan då vi ska bort.
Puss och Kram! 
 Dagens plugg :)
 

Pepparkakskrasch

Skrivet:    ·  Allmänt
Har våra kortaste dagar på tisdagar vilket är jättehärligt. Har helt okej ämnen under dagen också så blir dubbelt bra. När skolan var slut åkte jag och Tove en snabbis till Gullmarsplan innan vi fortsatte vidare till Skrapan. Hon skulle kolla på en tröja där men vi inte inget så promenerade tillbaka till Skanstull där hon åkte hem och jag fortsatte till gymmet. 
Blev 1h ben och rumpa innan jag åkte hem. Efter det har jag duschat, ätit och även kraschat vårat pepparkakshus. Måste ju vara sist i Sverige med att krascha vårat, men har bara inte fått tid tidiagre. Var inte jättegott nu dock, åt lite nonstop typ men det var på den nivån det låg. Sitter nu i soffan med lite plugg och väntar på Parneviks. Så skönt att vi bara har tre dagar skola kvar nu, längtar ihjäl mig efter lov!
Puss och Kram! 
 I brist på bilder från idag blir det en bild på huset när det var nygjort :)
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Uppsats

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Har avverkat ett muntligt prov i SO idag, en musiklektion där vi just nu jobbar med att skapa egna låtar med endast våra kroppar som instrument, en idrottslektion bestående av basket samt en matte och NO lektion. Varit en skön dag idag med extrem god lunch i skolan. Fått en ny kökschef som jobbat på restaurang tidigare så maten är stört god för tillfället. Underbart verkligen att inte lämna matsalen hungrig eller gå utan lunch på grund av att det som serveras är riktigt shady. 
Efter skolans slut har jag kollat på The Carrie Diaries samt jobbat med min uppsats i teknik. Kan vara det tråkigaste någonsin då jag inte har någon aning om alls vad jag ska skriva. Har fått några halvtaskiga elevexempel efter att jag krävt det av min lärare men de hjälper inte jättemycket. Blir bara så omotiverad, men måste ta tag i den igen nu...
Puss och Kram! 
 Dagens :)
 

Chokladfondant

Skrivet:    ·  Recept
 
Ingredienser för 4 personer:
  • 100 g smör
  • 150 g god mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • smör + strösocker till formarna
  • hallon+florsocker till servering
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, ägggulor och socker i en bunke.
Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra fyra ugnsfasta formar och sockra dem istället för att mjöla, då socker ger en mycket finare yta. Vanligast är att använda sig av creme brulee formar men jag som inte har några har kört i muffinsplåt alla gånger och det fungerar perfekt.
Fördela sedan smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda.
Tiden i ugnen kan variera mellan 8–12 minuter, beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick i dem några gånger om du är osäker. Men se verkligen till att ni inte tar ut dem för sent så fondanten stannat och blivit en muffin!
Stjälp sedan upp dem på desserttallrikar, pudra flocksocker över och servera med varma hallon :)
 
Recept taget från koket.se
 

Älskade smoothie

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Varit skönaste söndagen idag. Startade dagen med att lyssna på Den fantastiska resan som kom ut i torsdags innan jag gick upp och gjorde frukost. Köpte kiwi igår så passade på att göra en grön smoothie till frukost och det blev typ godaste smoothien jag druckit! Tog med den ner till mitt rum och låg sedan och drack den medan jag avverkade både Easy A och 6 avsnitt av The Carrie Diaries.
Efter att i princip hela dagen gått såg jag ändå till att ta mig upp ur sängen. Åt en macka och en morot och tog mig ut på en power walk. Var ute i 1h och 20min och jag hann knappt komma hem innan det var middag. Sitter i köket nu och bloggar med Märta bredvid mig. Hon håller på att rita av mig, och trotts att hon bara är åtta år ser det ut som om den här bilden kommer bli bättre än vad jag ritar. Efter jag bloggat klart ska jag sätta mig och ta tag i min teknik uppsats. Har skjutit upp den alldeles för länge nu!
Puss och Kram! 
 Slutade med att jag hade i nästan hela bananen+lime och is och sen mixade jag bara allt. Lät den stå i frysen någon minut också för att få den kall :)
 
 

The Carrie Diaries

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Innan sex och innan the city var det bara Carrie Bradshaw. En vanliga tonårs tjej som kämpade med livet efter att hennes mamma dött i cancer. Hon gick i High School, umgicks med sina bästa vänner och flörtade med skolans nya hottie Sebastian Kydd. Carrie fick tack vare sin pappa en praktikplats på en advokatfirma i ew York, staden Carrie alltid drömt om. Jobbet i New York öppnade nya dörrar och snart hamnade vuxenvärlden närmare än någonsin förut.
Jag började kolla på den här serien i fredags och nu när jag skriver det här (lördag) kollat på 10 avsnitt av de 13 som finns i första säsongen. Tyvärr finns det bara två säsonger (vet inte varför den blev nerlagd) så kommer kolla klart den här snabbt vilket är så synd. Serien blandar komedi med kärlek och drama och ger mig lite Gossip Girl vibbar vilket jag älskar! Rekomenderar verkligen den här tv-serien till alla för den är så sjukt bra. Obsessed!
 
 

Snöstorm

Skrivet:    ·  Allmänt
Började kolla på Carrie Diaries igår och blev helt fast så startade dagen med det medan jag åt frukost. Fick även igång min updatering till Windows 10 idag som jag har skjutit upp så länge. Tog ett par timmar för den att laddas ner och bli klar men den har krånglat lite. Hoppas kunna lösa det imorrn.
När nerladdningen var klar såg jag till att äta lunch och ta mig in till gymmet. Blev ett 50minuters arm-och axelpass som gick jättebra, men när jag skulle hem blev det värsta snöstormen som fortfarande håller på. Nu på vällen i alla fall har jag och pappa lagat mat. Blev hasselbackspotatis med nån salgs hamburgare till middag och chokladfondant till efterrätt. Nu sitter vi i soffan och kollar på melodifestivalen men tyvärr har inte varit någon låt hittilss som varit riktigt bra. Får se hur det slutar, är tre bidrag kvar :)
Puss och Kram! 
 Middagen (förlåt för oskarp bild)
 Blev samma chokladfondant som vi gjorde på nyår (HÄR) som är sjukt god! Recept kommer upp i veckan :)
 

Rörig fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Ha haft en relativt bra fredag idag. Startade dagen med en massa skratt, extremt god lunch i skolan (fick seriöst kött med bea och potatisgratäng) och hyfsat härliga lektioner ändå. Sista lektionen idag spårade rätt extremt dock. Den lektionerna på fredagar brukar alltid vara stökig, alla har gett upp redan och tyvärr har ingen någon riktig respekt för den läraren.
Vi har ett gäng killar i klassen som tyvärr är rätt duktiga på att trigga igång varandra och idag blev det liksom en sak för mycket. Fick dessutom extrema humörsvängningar mitt i allt och ja det hela blev rätt stort. Eftermiddagen gick åt en massa samtal och meddelanden men det kändes ändå som om allt löste sig vilket är skönt. Blev en långpromenad innan middagen också och på schemat för kvällen står Netflix och naturgodis :)
Puss och Kram!♥
Min kväll ^^

Nike

Skrivet:    ·  Kläder
Kollage: Just do it!

1. Tights | 2. Funktionströja | 3. Skor | 4. Sweatshirt | 5. Sport-Bh | 6. Sport-Bh | 7. Jacka | 8. Vattenflaska
 
Är som ni vet helt obsessed av träning och träningskläder at the moment. Älskar Nike och vill ha allt i kollaget ovanför. Speciellt jackan, skorna och den vita bh:n. Så mycket kärlek!!!
 
Sponsrat inlägg

Finbesök

Skrivet:    ·  Allmänt
Ber om ursäkt för att det blir sen bloggning idag och för att detta är det enda inlägg som kommer upp idag. Hade som sagt sjukt mycket att göra igår och idag fick vi besök av mormor och morfar samt morfars syster och hennes man. De har varit upp i Stockholm nu ett par dagar och passade på att svänga förbi oss på väg hem. Så när jag kom hem från skolan (behövde skippa gymmet idag) var de redan här vilket var sjukt mysigt.
Har blivit lång middag nu ikväll med sjukt god mat. Känns som att det är fredag så att veta att jag ska tillbaka till skolan imorgon känns extremt konstigt och avlägset. Kommit in i en period nu där jag bara vill sova hela tiden. Orkar inte skolan alls. Men har som sagt bara imorgon och nästa veka kvar innan vi får lov, taggad till tusen!
Puss och Kram!
 Hela gänget vid middagen :)
 Blivit alldeles för mycket matbilder den här veckan men det här vad var vi åt
 

Tusen saker att göra

Skrivet:    ·  Allmänt
Det här blir ett rätt snabbt inlägg då jag har fyrtiofem saker jag behöver göra. Kom hem nyss från 3½h jobb hos en familj med tre barn, barn som alla är fett härliga, men detta har gjort att jag inte hunnit med att göra något under kvällen. Hann i och för sig nästan skriva klart en text vi jobbar med i svenskan som handlar om genusindelning och skillnad i uppfostran mellan könen. Vet dock inte om texten blev sådär jättevälutvecklad då barnen satt och kollade på "Monsters High" i samma rum men får läsa igenom den sen.
På schemat nu står att skriva klart svenskan, försöka påbörja mina uppsatser i teknik och i bild, dammsuga och damma mitt rum samt svara på kommentarer och om jag får tid över göra ett inlägg för imorrn. Får se hur mycket jag hinner och hur sent jag går och lägger mig men allt måste göras...
Puss och Kram!
 Jag och yngsta barnet Gustav :)
 

3 saker

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
3 saker jag ser fram emot
-Sportlovet, längtar såå mycket
-Att börja gymnasiet (vet att det är jättelångt kvar men ändå hahah)
-Att få träffa mormor och morfar på torsdag
 
3 saker jag gillar
- Genuint snälla människor
- Musik
- Att dansa like no one is watching
 
3 saker jag inte gillar
-Kylan som kommit tillbaka. Var tog våren vägen?
-Människor som är dryga utan anledning
-Att ha mycket i skolan
 
3 saker jag borde
-Skriva två uppsatser
-Städa mitt rum, är kaos!
-Plugga en massa franska (har prov och glosförhör på gång)
 
3 saker jag blir lugn av
- Långa kramar
- Musik
-Té
 
3 saker jag blir stressad av
-Gymnasievalen
-Meritpoängen(dvs poängen jag får för alla mina betyg som jag senare söker in till gymnasiet med)
-Folk med twistade och fruktansvärt konstiga värderingar
 
3 saker jag önskar mig
-Värme, är sjukt kallt nu
-Ett rum som städade sig självt, känns som jag knappt hinner blinka innan det är kaos igen
-Lov!!
 
3 saker jag ska göra i helgen
- Sova ut ordentligt!
-Plugga massor tyvärr
-Förhoppningsvis träffa vänner :)
Bild från 2014 års Sportlov :)
 

Härlig dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Satte mig nyss i soffan efter en lång middag. Jag tog tag i matlagningen idag, något som händer väldigt sällan då jag ofta kommer hem sent från träningar osv, och lagade piroger. Gjorde piroger förra året tror jag (insåg att det var två år sedan) som ni hittar HÄR och fick ett extremt sug att göra det igen. Ville ha spenat-och fetaostpiroger idag och lucky me så fanns båda sakerna hemma så det var bara att sätta igång. Blev sjukt goda!
Övriga delen av dagen har varit otroligt härlig. Har pratat med en massa människor jag inte pratar med i vanliga fall vilket var jättekul. Gick till biblioteket under vår 50minuters rast för att skriva ut min gymnasieansökan som skickades iväg för alla i Stockholm igår, och väl där var massa andra. Hade värsta mysiga rasten då och resten av dagen flöt på ungefär likadant. Efter skolan blev det 1h gympass och sen middagen jag skrev om. Ikväll blir det Parneviks (bästa och det enda tvprogram jag kollar på) och mys framför tv:n.
Puss och Kram!
 Bilder på förberedningen
 Samt de färdiga pirogerna :)
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Två veckor kvar

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag längtar stört mycket efter sportlovet nu alltså ni förstår inte. Har den här veckan och nästa vecka kvar innan vi går på lov. Brukar i vanliga fall vid den här tidpunkten ha prov och läxor upp över huvudet men har typ ingenting. Har två uppsatser som ska in under veckan samt glosor i franska, något vi har varje vecka, så jag är sjukt glad.
Hade en bra dag i skolan trotts det faktum att det är måndag. Fick bland annat tillbaka resultatet på ett prov vi gjorde för ett par veckor sedan, ett prov jag trodde gått skit. Men fick A på det, förstår ni lyckan?? Är fortfarande i chock typ. Nu på kvällen kom mamma hem från Dubai i alla fall, och eftersom hon var borta igår körde vi alla hjärtans dag firande idag. Så åt jättegod middag nyss och nu ska jag sätta mig i soffan och kika på film med henne tror jag :)
Puss och Kram!
 Mamma hade med sig nötter och ostar från Dubai som vi åt innan middagen
 Blev asiatisknudelsallad och kyckling(finns ingen bild på den) till middag
 Då hela familjen är helt sålda på Baklava såg mamma till att få med sig även det hem :)
 

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
Den här låten var med i en reklam för tv 4 i vintras och jag ÄLSKADE den. Sökte upp reklamen och satte den på repeat bara för att få höra de där 30 sekunderna om och m igen. När jag hittade den på Spotify som nyutkommen låt i slutet av januari dog jag. Ryser varje gång jag hör den!
 
 
 Aldrig hört talas om Raleigh Ritchie förut men han har så många bra låtar. Älskar den här låten på alla sätt och tycker absolut att ni borde lyssna på den. Så skön, härlig och bara perfekt!
 
 
 Älskar hela Rihannas album och har lyssnat på repeat så många gånger. Det här är en av mina favoriter där ifrån :)
 
 
 Det här är en cover på Salt-n-Pepa's låt "Let's talk about sex", och den är grym. Får massa energi av den och vill lyssna på den hela tiden typ!
 
 
 Det här är verkligen en riktigt chill låt. Ni vet en sån låt med ett gung i bakgrunden som gör att man bara blir glad och härlig. Grym låt att ha i bilen eller bara när man är ute och går eller sminkar sig :)
 
 
 

Valentines day

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter att jag legat i sängen ett tag och svarat på kommentarer och kikat på Youtube kom Frida hit. Gick iväg till Coop då och köpte en massa frukt samt croissanter, innan vi återvände till mig. Hela familjen var borta på olika saker så vi var själva vilket var jätteskönt. Satte på musik medan vi fixade iordning allt.
Satt och åt sen i flera timmar och pratade om allt, skrattade massor och bara hade jättetrevligt. När halva dagen passerat såg vi till att komma ut på en promenad i snön och var ute i över en timme. Delade på oss efter promenaden men väl hemma blev det inget riktigt Valentines firande då mamma är i Dubai. Såg till att vi fick varsin minisemla efter maten i alla fall och sitter nu i soffan och tänkte kika på nån film tror jag. Hoppas ni haft en bra Valentines så hörs vi imorrn! :)
Puss och Kram!
Grym start på dagen!
 Blev chokladcroissanter, kiwi, passionsfrukt, apelsin, jordgubbar+choklad samt en hallonsmoothie
 Och en bild på Frida <3
 
 

6 timmars jobb

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom precis hem från 6h barnvaktsjobb så ber om ursäkt i förväg för om inlägget blir extremt rörigt. Har passat Charlie, som fyllde 1år för bara några dagar sen, nu under kvällen och han hade riktigt svårt att sova. Det var inte så att han grät, han blev bara övertrött och låg och ålade runt i soffan istället för att somna när jag försökte lägga honom. Det tog ungefär 2h så är helt slut nu.
Dagen har i övrigt bestått av Modern Family då jag såg klart Friends igår (grät konstant de tre sista avsnittet pga att jag visste att det snart var slut), samt en snabb sväng till gymmet. Hann bara med ett 45minuters pass innan jag skulle hem och hinna duscha innan jobbet men var skönt att komma iväg. Måste gå och lägga mig nu, sov alldeles för lite inatt pga av Friends och sitter och halvsover nu i soffan.
Puss och Kram! 
Bild från ikväll :)

Heldag i Romme

Skrivet:    ·  Allmänt
Klev upp 05.20 imorse och började göra mig iordning.Var lättare än jag trott att ta mig upp ur sängen, men när jag skulle upp till skolan fick som tur var lite hjälp av pappa med att bära alla grejer. Bussresan upp gick åt att lyssna på musik och tagga som attan, och nästan 3h senare var vi framme. Åkte under dagen med Tove, Jossan, Elin, Becka och Sofia. Men träffade på en hel del andra från skolan i backarna också.
Tove hade tagit med sig högtalare, så i princip varje gång vi åkte lift satte vi på musik och sjöng till max. Hade med oss musik i vissa backar också, och det var så himla kul. Körde fullt ös från det att vi kom dit, tills dess att bussen skulle åka. Brände i låren och stack i kinderna på eftermiddagen, men hade en sjukt grym dag! Skrattat så mycket och bara mått bra. Älskar dessa resor till Romme verkligen :)
Puss och Kram!
 
Jag har blivit nominerad till veckans blogg på besökstoppen så ni får gärna rösta på mig. Ni gör det HÄR och jag stå under namnet "Blogg om mitt liv i tonåren"
Bilder från backen samt en bild på mig och Becka på bussen
 Standard liftbild från första åket :)
Jag och Vera försökte ställa oss på skidorna (Vera lyckades), råkade ramla i liften, selfie från liften samt jag, Tove och Jossan när vi åkte ankarlift :)
Jossan, Elin, Becka, Tove och jag ^_^

Besökstoppen

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag är nominerad till Veckans blogg på Besökstoppen så skulle bli otroligt glad om ni röstade på mig! Ni kan rösta en gång per dygn och det gör ni till höger på sidan en liten bit ner. Står under namnet "Blogg om mitt liv i tonåren". Ni hittar sidan HÄR.
Puss och Kram! ❤️


Skratt i mängder

Skrivet:    ·  Allmänt
Är mitt inne i planering för morgondagen nu då alla nior och sexor i vår skola åker till Romme. Bussen rullar 06.30 från skolan men man ska vara där senast 06.15 så blir hyfsad tidig uppgång. Krävs därför att allt är fixat nu för vid halv sex imorgon bitti kommer jag inte ha koll på något alls.
Men har haft en grym dag i skolan fylld av skratt idag. Ni vet ju sedan tidigare att torsdagarna är våra skönaste dagar så har både haft roliga ämnen och haft kul. Kom till den nivån av skratt där hela kroppen bubblar och man känner hur tårarna pressas fram ur ögonen medan man gör allt för att inte låta något. Lämnade därför skolan glad, och efter att jag och några andra även gått och köpt massa godis till bussresan låg humöret ännu högre.
Puss och Kram!
 Skulle vilja säga att den här bilden är tagen nu, men är för lat för att resa mig. Så bilden kommer från dagen innan Romme resan i 7:an :)

The Danish Girl

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 Einar och Gerda Wegener är ett lyckligt gift konstnärspar som bor i 20 talets Danmark. Einar är en känd och mycket uppskattad konstnär, men Gerda har svårt att slå igenom då hon mest målar porträtt. När hon är mitt inne i ytterligare en porträttmålning, kan inte personen i fråga komma och stå modell. Men Gerda som har kort om tid hinner inte vänta och ber Einar om hjälp. Efter att målningen är klar har Einar svårt att släppa klänningen och klackarna och sakta men säkert börjar det bli det enda han kan tänka på. Alla spår av Einar som finns i honom börjar försvinna och snart är han bara Lili.
Alicia Vikander som spelar Gerda är GRYM, alltså beyond words, och Eddie Redmayne som har rollen som Einar/Lili är grym han med. Filmen är så välgjord och så klockren! Det enda negativa är att de har gjort en film som hade funkat som en 1½h timmes film till en 2h film så ibland blir det lite segt. Men det är det värt för den är så otroligt fin. Verkligen sevärd för alla för den lämnar ingen oberörd.
 

Onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Var en rätt skön dag i skolan idag. Hade relativt bra lektioner som både involverade idrott där vi spelade basket, franska där vi hade vikarie och i princip bara satt och pratade, något som var jättekul då vi är en klass blandad med alla nior samt svenska där vi just nu skriver en insändare om könsuppdelning. Det ämnet är något jag verkligen brinner för så när jag kommer igång och börjar skriva vill jag aldrig sluta. Älskar det!
Åkte efter skolan in till gymmet och tränade med Elin, Jossan och Sofia. Jag och Elin tränade båda två rygg oh mage idag så vi höll ihop och tränade tillsammans. När jag kom hem från gymmet och hade duschat och ätit satte jag mig och kikade på Modern Family och åt vindruvor. De tog slut precis dock så är lite små deppig, vindruvor är ju verklige livet!
Puss och Kram!
 Köpte den här efter träningen förra veckan och dog lite halvt. Sjukt god och den innehåller bara frukt och nötter!!
 

Superbowl halftime show

Skrivet:    ·  Musik
Om ni har missat Super bowl halftime showen från i måndags(tror jag) måste ni se den! Coldplay är grym, Bruno Mars är grym och Beyonce är slaying. Hon är bara ett extra nummer men hon slaktar allt och bevisar ytterligare en gång vilken stjärna hon faktiskt är. Kvalitén på videon är hemsk men det är tyvärr enda som finns :/
 
 

Bio med skolan

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en extremt skön dag idag i skolan. Hade bara två lektioner innan vi fick tidig lunch. Efter att lunchen var slut åkte alla nior in till Hötorget och biograf Sture. Har temaveckor på vår skola och just nu har vi HBTQ vecka, så HBTQ gruppen på vår skola har fått pengar för att kunna ta med alla på bio. Bion vi såg heter "The Danish Girl" och den handlar om en man som sakta men säkert inser att han fötts i fel kropp.
Jag gillade verkligen den men vet att många tyckte den var konstig. Rekommenderar den varmt ändå och ett inlägg om den kommer upp under veckan. Efter bion åkte jag direkt till gymmet för ett armpass, Träffade Hannah i omklädningsrummet så vi körde tillsammans och det var himla kul. Så mycket roligare att träna med någon annan, och hon har tränat betydligt längre än mig så kunde få tips av henne och så. Grym träningsmotivation!
Puss och Kram!
 Tre snaps från dagen, vill ni adda mig så hittar ni mig under @tildabaam (extrem gammalt namn hahah)
 

Nyklippt

Skrivet:    ·  Allmänt
Måndagsmorgnar hörrni, kommer man någonsin att vänja sig? Vaknade duktig av mitt alarm som stod på 06.50, plockade upp telefonen oh började kolla igenom instagram som alltid. Slumrade till ett par gånger men var bara någon minut i taget så var ingen fara. Vad som kändes som två sekunder senare står klockan på 07.25 och jag måste upp och duscha innan jag ska lämna huset 08.05, var lite lagom stressad då.
Blev en rätt bra dag i skolan ändå. Den sista lektionen idag var idrott och gjorde så roliga saker hela lektionen, körde bland annat någon sorts "linjekull" som var barnsligt rolig. Ni vet när man blir lite för exalterad och typ springer för sitt liv? Ja det var den känslan. Gick efter det iväg och klippte mig. Klippte över en decimeter och är nu extremt delad angående vad jag känner. Går från att älska det till att gråta över att halva håret är borta...
Puss och Kram!
 Före och efter bild på håret :)
 Frisören jag klippte mig hos blev helt kär i mitt hår så det är därför det är lockat nu, har det rakt i vanliga fall

Woman Crush-Angelina Jolie

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Enskedespelsmöte

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Blivit ytterligare en lugn dag idag och jag älskar det. Startade dagen med ett par avsnitt av TVD i soffan innan mamma, Märta och jag gick ut och iväg för att fika. Finns ett café i närheten som öppnade för ett års edan tror jag och nu blivit hur populärt som helst, men vi var inte dem enda som tänkt fika där så det var extremt lång kö.
Struntade i att fika där och tänkte ta en promenad istället och fika någon annanstans. Insåg dock då att det var Enskedespelsmöte typ 30minuter senare och att jag och Märta behövde hem innan vi skulle upp dit. Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska vara med i årets spel eller inte, i och med att vi kommer ha en del i skolan nu i vår och så, men att komma upp dit idag kändes så rätt bara. Allt flöt på och de två år som passerat kändes inte fullt så långa. Hade verkligen grymt kul och det var kul att träffa alla igen.
Puss och Kram!
 Åt årets 3:e semla idag, gjorde dem själva och de var sååå goda!
 

New In

Skrivet:    ·  Allmänt
Finns en urgullig affär i området som säljer sjukt fina saker. Har velat gå in där sedan den öppnade för ungefär ett år sedan man har aldrig blivit av. Igår när jag och mamma var ute och gick såg jag att de hade öppet, så gick in där. Ville ha en av varje nästan och lämnade med det ni ser nedanför :)
En ljuslykta som nu har ett blockljus i sig, samt en "dryckesburk" som jag velat ha så länge!
 

Melodifestivals mys

Skrivet:    ·  Allmänt
Började med en långpromenad tillsammans med mamma imorse innan frukost. Jag drömde drömmar där jag var extremt arg i natt, arg på den nivån där jag i ren ilska slår till någon för att jag inte vet var jag ska ta vägen. Denna ilska var faktiskt baserad på en händelse som hände igår, så skällde ut de personerna i drömmen och vaknade hyfsat irriterad.
Men att få komma ut och gå det första jag gjorde var underbart och ingen får mig att må så bra som mamma. Blev dessutom extra gott med frukost då när vi hade varit ute och gått i ungefär 1h. Under dagen var hela familjen borta på olika saker så satt själv i vardagsrummet och kollade på "Friends" och en massa Youtube och bara tog det lugnt. Har nu på kvällen hjälpt till att fixa iordning mamma då hon och pappa skulle iväg på fest nu ikväll, så jag och lillasyster är själva. Var nyss iväg och köpte lördagsgodis så blir Melodifestivals mys ikväll :)
Puss och Kram!
 Massor av mys :)
 Sötaste lillasyster <3
 

Blogglista

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
-Låt som när du är ledsen gråter till?
"Breath me" av Sia bryter ner mig när jag är ledsen, samma sak gäller "Fix You" med Coldplay och "Home" av RHODES.
-Vad tror folk om dig?
Att jag är dryg har jag fått höra flera gånger, eller torr osv. Har fått höra att jag är "bossig" också.
-Stämmer det?
Att jag är dryg och torr stämmer inte, men bossig sure i vissa fall hahah :)
-Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är lång (detta i princip endast av vuxna), att jag har långa ögonfransar och att jag har stora ögon.
-Brukar du skratta för dig själv?
Gud ja, skrattar för mig själv hela tiden åt Youtube, instagram och texter online osv.
-Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Det står "Jag är framme och väntar på dig innanför dörrarna. Ring om du är osäker på vägen". Fick det av mamma inför gymnasiebesöket igår eftermiddag.
-Senaste du åt?
Kommer från en middag när jag skriver detta och åt vindruvor där, så vindruvor.
-Hur svarar du i mobilen?
Är det någon av mina vänner säger jag "Elloooo" eller "Hello", ibland blir det även ett "Aa hej". Men är det någon okänd eller någon jag inte känner så bra blir det "Hej det är Tilda".
-Brukar du komma i tid?
Går alltid för sent så behöver tokspringa men hinner fram i tid :)
-Hur känner du dig nu?
Extrem trött bc klockan är tio över ett.
-Sysslar du med någon idrott?
Gymmar, men tror inte det är en sport. Dansar till och från också.
-Vanligaste färg på dina kläder?
Skulle nog säga framför allt vitt på tröjor och så men även en hel del svart.
-När mår du bra?
När jag är med människor jag tycker om, som delar samma humor som mig så man skrattar massor. Men allra bäst mår jag när musiken är lite för hög och alla dansar och sjunger med till max, känner mig som mest levande i dem stunderna :)
Saknar sommaren med en throwback till Paris

Underbar fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Galet att det redan är fredag, men oj vad jag har längtat. Haft en del i skolan under veckan och dessutom har jag tränat nästan varje dag vilket har gjort att jag kommit hem halvsent. har då i princip bara hunnit med middag, bloggen och sen det plugg vi haft. Saknar mina tv-serier och podcasts massor!
Har varit en skön dag i skolan idag ändå. Skrattat massor och bara mått allmänt bra. Fick även lyxlunch på en pizzeria nära skolan tillsammans med Tove, Jossan, Sofia, Märta och Elin då det serverades kokt kalv i skolan och vi var väldigt skeptiska till det (visade sig att vi hade rätt). Dagen gick snabbt och så fort vi slutat gick jag iväg till t-banan och åkte på mitt sista öppet hus, detta på Viktor Rydberg Jarlaplan. Efter vi varit där ett tag jag och mamma åkte vi snabbt hem och hann knappt komma in innan vi gick iväg till några vänner. En av de få familjerna med barn i min ålder så hade en underbar kväll verkligen.
Puss och Kram!
Delade 3st på en Vesuvio med mozarella, galet gott!

Carpool karaoke-Chris Martin

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Kan inte säga att jag haft någon riktig relation till Chris Martin innan. han har varit sångaren i Coldplay och killen som dejtade JLaw en period, men that's it. Tror ni alla minns Justin Biebers carpool karaoke från början av 2015. jag älskade James Corden redan innan det och har slaviskt följt alla hans shower sedan dess. Detta klipp släpptes för någon dag sedan och jag skrattade så mycket. Älskar från och med nu Chris Martin och har blivit ett enormt Coldplay fan :)
 
 
 

Motivation

Skrivet:    ·  Allmänt
Läraren som var sjuk igår var även sjuk idag så fick sovmorgon idag igen. Jag använde min till att få klart lite skolarbete vilket var jätteskönt. Kom iväg till skolan i tid och hade sedan en väldigt bra dag. Skedde dock en stöld idag då en okänd man gick in i omklädningsrummet vid gympasalen och stal saker från barnens väskor, så mycket av dagen har kretsat kring det.
Åkte in till gymmet idag igen, tredje dagen i rad nu, och körde ett ben och rumpa pass. Blev 75minuters träning men hade lätt kunnat stanna längre, har dock lite skolgrejer som behöver göras. Älskar att jag har så mycket motivation till att träna nu. Vill träna hela tiden typ, skulle dock behöva tips på nya övningar så måste kika runt på träningsbloggar och så. Mycket roligare när man har nya övningar!
Puss och Kram!
Åt godaste middagen idag! Äter alltid pannkakor på torsdagar, tröttnar aldrig...
....men idag hade mamma köpt mango och kiwi också som vi hade på. Ser ni hur gott?!

Klänningar

Skrivet:    ·  Kläder
1, 2, 34
 
Vill gå runt i en massa klänningar i vår och sommar och bara äga. Dessa 4 är några jag lätt skulle kunna tänka mig och självklart är alla ifrån nelly.com
 
 
 

Skön dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en kort dag idag med vilket har varit jätteskönt. Började 10.00 imorse istället för 8.10 då våra två första lektioner var inställda. Vår engelska lärare, som också är en av våra mentorer, är sjuk och de hade inte lyckats hitta någon vikarie. Så såg till redan igår att prata med kansliet så vi slapp sitta i skolan i 2h utan att göra något.
Extremt skönt att få extra tid imorse och när jag sen kom till skolan hade vi bara tre lektioner. Idrott, där vi gjorde en Ninja Warriors variant som var skitkul och extrem jobbig, franska, lunch, NO labb och sen håltimme. Efter skolan tänkte jag dra in och gymma, men var jätte otaggad. Så gick hem hit med Tove och Jossan. Hade en liten catch up på vad som hänt och så, var himla mysigt och så sjukt längesedan sist. Men när Jossan skulle iväg såg jag ändå till att ta mig till gymmet en sväng. Ska nu sätta mig och ta tag i en massa plugg, har både glosförhör, muntlig redovisning och en inlämning som ska vara klara.
Puss och Kram!
Köpte Aloevera innan vi gick hit, så gott!

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Sias nya album är mitt liv atm, och den här låten ger så mycket energi!
 
 
 Asbra sound, sjukt snygg musikvideo, Queen B behövs inte så mycket mer i en låt. Funkar att lyssna på vid alla tillfällen och är jättehärlig bara :)
 
 
 Soundet i den här låten är jättehärligt och J Cole är ju, as you all know, grym. Underbar att lyssna på när man sminkar sig osv.
 
 
 Inte lyssnat så mycket på Young Lean förut men då jag har vänner som känner honom och vet att han är populär osv sökte jag upp honom för någon vecka sen och han är såå grym!
 
 
Den här är lite för "pop" och spotify toplistan för min vanliga smak, men jag gillar ändå sättet Selena och Charlies röster synkar tillsammans. Skönt sound och fett bra :)
 

Engelska böcker

Skrivet:    ·  Allmänt
Tisdagar är vår kortaste dag så blev inte jättemycket skola idag. Det vi hade var även hyfsat lugna och enkla lektioner vilket var perfekt för mig som var extrem trött hela dagen. På lektionen innan lunch gäspade jag konstant och hade jag blundat hade jag somnat.
Blev en vända till gymmet idag också med mage och rygg och gick riktigt bra. Var rädd att jag skulle få blodsockerfall då jag var lite smått hungrig innan jag började men klarade mig genom hela passet. När jag kom hem blev det en snabbdusch, middag och nu läsning. Håller på och läser böcker i engelskan så har rotat fram någon bok jag läste för fem år sedan men inte kommer ihåg. Vet att jag gillade den då, men kan inte säga att jag riktigt kommit in i den nu...
Puss och Kram!
Halvkass bild från gymmet :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter

Stressig morgon

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Var stört trött imorse vilket ledde till att jag låg kvar i sängen alldeles för länge och på grund av det blev extremt sen. Sprang hela vägen till skolan och hann precis i tid, men hade andningssvårigheter och funderade på att lägga mig på marken och ta några djupa andetag när jag kom fram.
Varit en väldigt bra dag annars. Varit glad, skrattat mycket, ätit potatisbullar till lunch vilket är typ bästa maten i skolan och dessutom visat upp våra danser vi började med på gympan för ett par veckor sedan. Kändes helt okej efteråt. Dansen satt men började ifrågasätta vår koreografi lite när vi var klara. Om den var bra nog, om det räckte för ett högt betyg, om vi borde gjort den längre och svårare? osv. Var kul i vilket fall så finns inget att riktigt irritera sig över. Nu ska jag dricka färdigt mitt té och sen ska jag återvända till The Vampire Diaries. Har insett att jag snart kommer kollat ikapp den vilket betyder att jag snart kommer behöva vänta en vecka för varje avsnitt. Inte ett dugg taggad.
Puss och Kram!
 Stekte bananpannkakor när jag kom hem från skolan, innehåller 1 ägg och 1 banan :)
 Åt dem med naturell turkisk yoghurt, solroskärnor, linfrön och sen pudrade jag 1 krm florsocker över

The Secret Life Of Walter Mitty

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Walter Mitty är en i princip osynlig man som jobbar som fotoframställare på en stor tidning i U.S.A. Han är väl mest känd bland sina kollegor som drömmaren och han har inte jättemånga andra vänner än hans kollega i fotostudion på kontoret. På dagarna drömmer han att han var någon annan och vänder och twistar verkligheten till något han själv skulle vilja. Men så får företaget nya chefer som ska göra om allt och snart är mer än halva företaget avskedade. Enda möjligheten att behålla allt som det brukar är om Walter lyckas söka upp en av tidningens stora fotografer som befinner sig någonstans ute i världen och hämtar hem en saknad bild.
Jag såg den här filmen med mamma och min lillebror för en månad sen tror jag och älskade den. Soundtracket till filmen är magiskt och de lyckas variera komedi med spänning och fantasi. Det är en riktig feel good film som jag verkligen älskade. Skulle lätt se om den och rekommenderar den varmt. Underbar film!
 
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design