Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Dåligt väder

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag och Frida har gjort ett quiz haha. Det är rätt udda osv men om ni vill testa det hittar ni det HÄR. Kom rätt nyss hem från Kungsör där vi var på biblioteket och lånade filmer tills ikväll. Så vi kommer spendera kvällen i vår lilla stuga på tomten o kika på "Disconnect" och "Små citroner gula".
På onsdag drar vi till Malmö så har bara en hel dag kvar här, hoppas på bättre väder och packar väskan imorrn.
Puss och Kram!♥
 
 

Frida har kommit

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev asfint väder mitt på dagen så Märta, Erland och jag gick ner till sjön tsm. med morfar och badade. Va askallt i vattnet men blev helt ok efter ett tag. Var rätt varmt i allmänhet hela dagen så låg o solade ett tag, inte för att det gav resultat men det var så skönt!
På eftermiddagen kom Frida hit så jag har visat henne runt i alla hus, vi har bäddat o nyss åt vi middag. Hon sitter o kollar igenom alla 1000 bilder på min kamera medans jag bloggar, så jag kan nog blogga ett tag för att gå igenom bilderna tar typ 100år. Imorrn planerar vi att åka ut med flotten så håller tummarna för bra väder!
Puss och Kram!♥
Märta badade från stegen
Jag hoppar haha ^_^
 
 Försökte göra en panorama bild men de funka nt haha

Barnvaktar

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit mest med Elsie idag. Vi har kollat på hönorna, gått ner till sjön osv o haft de asmysigt. Märta o Erland var med mest på eftermiddagen men de har hittat nåt träd som de har en koja i så de pysslade mest med den :)
Just nu kollar jag på "Baby on Board" nån film på teve, samtidigt som jag barnvaktar alla barn. Mormor och morfars granne fyller 50 så de är hos henne nu. Elsie fick typ myggbett idag så hon har det jättetrassligt att sova. Så jag har sprungit upp och ner för trapporna 1479589 ggr o sjungit typ alla vaggvisor jag kan. Vet inte varför jag envisas med att sitta på nedervåningen men men. Har satt på nån spellista på spotify nu med vaggvisor så jag tror hon sover nu.
Puss och Kram!♥
 Elsie hittade ett ägg ^_^
 Hönornaaa

Sommarlov på riktigt

Skrivet:    ·  Allmänt
Har inte känts som sommar ett dugg än tycker jag då det har varit allmänt dåligt väder och jag inte gjort så jättemycket "sommriga saker". Men igår kväll åkte vi till mormor och morfar och möttes av svag sol och enorm sommarkänsla! Lovet börjar inte på riktigt förens man kommer ut hit till landet och nu har jag dessutom så mycket planerat de kommande veckorna att allt bara är på topp.
På måndag kommer Frida hit och på onsdag åker vi till Malmö. Så vi börjar vara här några dagar osv osen åker vi tåg till Malmö alltså där Fridas farmor och farfar bor. Ska bli jättekul att se den staden, har aldrig varit där. Så ja taggar turning torso och emporia som tusan haha :)
Puss och Kram!♥
 Blir en gammal bild på mej o Elsie (hon o Erland är också här nu under veckan ^_^)

5 snabba

Skrivet:    ·  Allmänt
1. Jag är extremt sugen på caesarsallad 
2. Aspepp för ja ska t Gotland m. Tove om typ en vecka
3. Är jättelost för ja kollar på teve samtidigt
4. Saknar mina kusiner sjukt mkt men träffar de ikväll
5. Önskar ja bodde utomlands för Sveriges väder är sämst


Grattis till 15år!

Skrivet:    ·  Allmänt
Mamma och pappa firar 15-årig bröllopsdag idag så vi har percis ätit sushi. Andra dagen i rad för min del men det är favvomaten för min del så det gör inget. Var typ nåt år sen jag började gilla sushi och innan dess hade jag typ gått runt o ba "nej ja hatar ushi (kallade det "ushi" förstår ni fantasin?) och det enda jag gillar lite grand är sjögräsrullarna". Ja hade typ aldig ätit sushi då, försökte nog bara ha nåt att skylla på...
Gjord en bucketlist för sommaren idag. Kommer säkert inte klara av alla men ska verkligen försöka, hade nån bucketlist med 20 saker för några år sen o då var det typ "plocka en blomma", "bada i sjön" och "ät minst 3 glassar" . Årets lista är rätt olik den och tror att dte är 40saker i år, och nån gång måste ju vara den första :)
Puss och Kram!♥
Fick omelett på två bitar, så konstigt den va typ helt söt o grejer haha.
 Vet inte om man ser men här är den :)

Allsång på skansen

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Utsikt över grönan
Restaurangen, kiosk vid scenen, jag och mormor
Långt ifrån bild av secenen
Malena Ernman och Loa Falkman
Var Petras debut som programledare
Överst: Albin & Kristin Amparo när de sjöng "Din soldat"
Nederst: Mattias Andreasson, Kristin Amparo & Albin och Ace Wilder
Mamma, jag och mormor ♥
 

Hela dagen dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Satte alarm för första gången på länge imorse då man absolut behövde lämna de senast kl. 9 så aa. Så efter att ja lämnat Märta gick ja hem i typ två sekunder innan ja gick t Frida. Åt scones där o gjorde massa udda quiz Frida hittade. Men hann inte vara där länge heller för mormor kom upp med tåget vid ett så då gick vi runt på stan hela eftermiddagen. Köpte en sjuktfin kjol, en tröja o ett nagellack (visar det sen) och åt sushi i Kungshallen.
Efter att vi ätit färdigt osv tog vi spårvagnen till Skansen där mamma väntade osen gick vi tillsammans upp till Solliden restaurangen där det fanns champagne, jordgubbar o massa fancy mat (vi fick allt det här av mammas jobb!) Det var jättebra sikt från restaurangen men jag och mamma valde att gå ner och stå vi scenen ist och vid slutat kom även mormor ner. Va en himla rolig kväll och så tacksam för att vi fick vara med!
Puss och Kram!♥
Fridaaaaa ^_^
 
Åt sushi, bästa maten ever of all times!
 
Jag och mormor fick rabattkuponger till frozen yoghurt så vi testade det. Honeycomb vid Hötorget, bästa!

Piroger

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Körde lite masterchef idag och gjorde piroger till middag. Gillade det jättemkt när vi gjorde det på hemkunskapen i våras eller när det nu var så fixade det till middag. Var jätteenkelt och supergott så tänkte dela med mig av det receptet här:
 
Ingredisenser:
  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl + ca 1-2 dl till utbakning
  • 1 uppvispade ägg till pensling
  • Köttfärs Taco fyllning: 250 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • tacokrydda efter smak
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizena majsstärkelse

Gör såhär:

1.Smula jästen i en bunke
2.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
3.Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
4.Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl (spara 1-2 dl till utbakning).
5.Arbeta pirogdegen smidig tills den släpper bunkens kanter.
6.Låt pirogdegen jäsa övertäckt i 40 min.
7.Förbered fyllningen (finns där nere)
8.Sätt ugnen på 225 grader.
9.Knåda degen någon minut på mjölat bakbord.
 
10.Dela degen i 12 delar. Rulla en bit i taget till en rund bulle och kavla ut den till en lagom stor rundel.
11.Fördela fyllningen i en hög i mitten, ca 3 msk, och vik ihop till en pirog.
 
12.Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
12.Pensla med uppvispat ägg.
13.Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter.
KÖTTFÄRSFYLLNING:
1.Bryn färsen i olja. Hacka löken tillsätt den.
2.Tillsätt tacokryddan (ha inte i någo extra vatten!) och tomatpuré. Fräs pirogfyllningen i några minuter under omrörning.
 
3.Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran. Låt koka några minuter tills vätskan kokar in. Låt fyllningen svalna något. Den ska ej vara rinnig - koka den isåfall lite mer så att den kokar in.
 

Långpromenad

Skrivet:    ·  Allmänt
Mellan regnskurarna bestämde jag och mamma oss för att gå ut och gå. Dock kom vi inte så långt utan fick stå i en hall till ett bibliotek ett tag där vi gjorde en hel massa benövningar (som gjorde att jag hade assvårt o gå resten av promenaden haha.) Men när det slutat regna fortsatte vi att gå och var ute i mer än 2h. Var himla skönt och gick och pratade om en massa udda grejer på vägen :)
Nu ska jag kolla på "Pip-Larssons" med Märta. Det var seriöst typ den bästa serien ever när jag var liten o jag älskar den fortfarande så när hon sa att hon skulle kolla behövde jag det med. Är det bara jag som har sett den?
Puss och Kram!♥
 
 
 

Vill ha allihop!!!!

Skrivet:    ·  Kläder
Direkt länk till: 1., 2, 3, 4, 5, 6,
Alla klänningar är ifrån nelly.com
 

Vid havet

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 

Midsommar

Skrivet:    ·  Allmänt
Glömde att skriva vart jag har varit under de här två dagarna, var så fokuserad på att fixa tidsinställda grejer att jag glömde själva andledningen haha. Men familjen åkte till Singö där våra kompisar har landställe tidigt igår morse. Så vi firade midsommar där med de och en annan familj, alla hade yngre barn så jag spenderade dagarna med de vuxna typ men det var jättefint där oså. Firade där midsommar där 2012 oxå så kände igen det mesta.
Idag efter frukost (och när den andra familjen åkt) åkte vi och de vi bodde hos iväg en bit på ön och "utforskade". Hittade en jättefin "strand" och gick runt lite i skogen längst vattnet i några timmar. Det var jättefint och hittade några sjukt fina stenar och snäckor som vi tog med oss hem.
Puss och Kram!♥
 Bild från deras trädgård ^_^
 De fem yngsta barnen (Martin, Britta till vänster och Olga, Ellen och Märta till höger) och midsommarlunchen
 Jag :)
 Va jättekul att fota småtjejerna och de ställde alltid upp haha ^_^
Prästkragar är den sommrigaste blomman!

Lite från min bok

Skrivet:    ·  Allmänt
Skrev ju för ett tag sen att jag håller på med en bok aå jag tänkte att ni skulle få läsa en del. Det är inte ens en halv sida men det är så boken börjar. Början av kapitel ett haha :)
 
Zoey rusade ut genom dörren och glömde till och med att stänga den efter sig, fast att det var flera minusgrader och snön låg som en tät spindelväv över landet. Den första snön hade kommit igår, den tredje november, och nu var alla barn på skolgården i full fart med att kasta snö på varandra. Halt var det också så Zoey halvt sprang halvt trippade fram över skolgården. Stora klockan närmade sig halv åtta då skolan skulle börja.
 
– Fan, jag kommer aldrig att hinna! Tänkte Zoey argt för sig själv och sprang lite fortare. Det hade gått bra om inte barnen hade hållit på att kasta snö hela tiden.
 
Den första snöbollen träffade henne på benet den andra kom tätt efter med sådan kraft att den knockade henne. Zoey föll och smällde huvudet rakt i marken. Snöbollarna slutade att fara omkring skriken och skratten tystnade och varenda människa som var i rörelse frös till is. Pojken som hade kastat snöbollen var den enda som rörde sig. Han stod och grät mitt på skolgården helt ensam utan någon lärare som kom fram och hjälpte honom bort till flickan som låg blickstilla, inte ett barn rörde en min, inte en snöflinga föll till marken och inte ett ljud hördes mer än pojkens hulkande.
Tar en vinterbild bara för de passar haha ^_^

Sommrar förr

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 
 

Tågluffade runt

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Träffade Frida igår och vi spenderade dagen på olika tunnelbanor. Vi hade inget att göra så då bestämde vi att vi skulle "tågluffa" och vi åkte runt i nästan 4h. Började med att åka till Hagsätra, sen åkte vi till Alvik och på vägen pratade vi med en grekisk kille och nån tjej som satt o virkade typ. De va fett kul och väl i Alvik åt vi (bara jag och Frida asså) lunch o kollade lite på torget där. Sen åkte vi till Fridhelmsplan, bytte till blå linje, åkte till nån rulltrappa i Västra Skogen, åkte vidare i nåt gammalt tåg t Kungsan och kollade i Gallerian en snabbis.
Sen tog vi t-banan till Skarpnäck där i var i typ en timme (egentligen inte) och sprang runt på perrongen och bytte mellan de olika stationerna (Skarpnäck är en slutstation så alla tåg står kvar i typ en kvart) ända tills vi åkte hem t Frida. Sen sov jag där inatt vilket är andledningen till att jag inte bloggat. Var himla kul o vi kommer att göra en liknade grej i sommar sen oxå så e aspepp!
Puss och Kram!♥
Outfit igår:    Jacka: Hilfiger Denim    Linne: Cubus   Jeans: JC    Skor: Converse
 
 Kollade på Oz: The great and powerful på kvällen ^_^
 

Pysslat

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014
Har nån gammal "tavla" i mitt rum som vi fick av våra lärare när vi slutade 6:an. Det var typ nåt skolarbete vi gjort under terminen och jag har aldrig gillat varken tavlan eller arbetet och jag har jättelänge velat byta ut den. I lördags kom jag på med vad, så igår blev jag färdig och jag är så nöjd.
I fredags på slutfesten, gick nästan alla barnhemsbarn, Olivers o vi typ runt med Oliver Twist affischer och samlade namn och hälsningar till varandra. Och för att jag skulle kunna spara den affischen satte jag helt enkelt den i mitten av tavlan och sen klippte jag ut bilder ur programbladet och satte runt om. Sen valde jag även typ 5 egna bilder som vi skrev ut men det var verkligen så enkelt och nu gillar jag tavlan påriktigt!
Puss och Kram!♥
 
 

En ingenting dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har verkligen inte gjort något alls viktigt idag. Så gör ett inlägg mest för att det ska finnas något att läsa när ni går in på bloggen idag. Vaknade klockan elva typ och var extremt seg, att det dessutom var mulet ute gjorde inte skaen bättre. Så jag kollade på en grym film, kollade igenom instagram, ask, snapchatade ett tag osen var klockan halv tre typ.
Men fick faktiskt riktigt mycket insperation till min bok och skrev ett helt kapitel. Gjorde dessutom en del ändringar i det som redan fanns och lyssnade igenom extremt många låtar av Jennifer Lopez och The Wanted på Youtube. Ni kanske tycker att ett kapitel låter lite men för det mesta när jag sätter mig och skriver i min bok brukar jag få till 4-5 rader och sen orkar jag inget mer. Det är verkligen så jobbbigt så en stor eloge till alla förefattare där ute som skriver 300 sidors böcker. Jag är stolt om jag klarar fler än 30 typ haha.
Puss och Kram!♥
 Gammal bild

Badat igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Siri, Pernilla och Tove från spelet idag oså åkte vi mot Långsjön. äl där var redan Minna, Liv och Selma så vi sju gick tsm t nån klippa som fanns där och åt lunch i solen. Sen började det dock regna så vi sprang in på en restaurang bredvid o bestämde oss efter ett rätt bra tag att vi ville ha pomfrites (stavning?) o då började det kalssiska problemet med betalning igen så det dröjde typ en halvtimme innan vi löst allt och då hade solen kommit fram igen.
Men vi åt iaf osen gick vi ut o då badade vi faktiskt. Va jätteskönt i vattnet så vi simmade mellan bryggorna o hoppade ett tag osv. Var inte jättevarmt i luften så det var skönare i vattnet. Åkte hem t Siri efter badet sen o va där ett tag. Pratade om extremt udda saker, men hade askul :)
Puss och Kram!♥
Tove, Pernilla, Minna, Liv, Siri och Selma ^_^
 

The Host

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 
Utomjordningar har tagit över jorden och satt in små "parasiter i varje människas kropp, men än har de inte
tagit över alla och en liten grupp människor kämpar fortfarande. Melanie Stryder är en av de överlevande människorna och hon flyr tsm med sin lillebror Jamie och Jared, en kille de träffat på vägen.
Men efter ett tag blir Melanie "tillfångatagen" och även hon får en själ insatt i sin kropp, men hon har tur. Hennes själ Vandraren lyckas inte ta över Melanies kropp helt och tillsammans kämpar de sen för att hitta Melanies bror och Jared, men det visar sig vara svårare än de trott.

Tältrivning

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag plockade de ner tältet, jag kom inte förens en timme efter de startade så då var alla "väggar" redan nere och tälttaket hängde typ kvar fast mkt längre ner. Så idag har vi burit massa plankor, lassat släpkärror m skräp, burit saker t skolan precis bredvid parken, flyttat på tältpinnar osv. Dock jobbade vi (Jag, Selma, Liv, Tove, Alva, Siri, Pernilla, Sandra, Minna, Olof & Daniela) inte alls mkt, utan vi satt i skuggan o pratade typ.
Sen vid kl. ett kom trakteringen m. pizza till alla så åt lunch där. Sen var vi där flera timmar till och såg hur mer och mer av tältet försvann. Men det känns skönare att se allt försvinna än förra spelet då vi inte var med på rivningshelgen utan jag bara kom t parken o allt var tomt :/
Puss och Kram!♥
 
 
 

One direction konserten

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik, Videoinlägg
Hade en sån sjukt grym kväll igår! Innan konserten o förbandet spelade var hela publiken rätt seg men sen kom 5 seconds of summer och var så bra, jag kände dock bara igen två låtar typ. Men de hade värsta energin o allt så när de spelade musik efteråt stod typ alla upp och sjöng med osv. Sen spelade de "Macarena" o då dansade typ hela pubilken asså typ 60 000 pers haha.
1D hade en asbra show. De sjöng asbra (förutom när Harry fick en voicecrack i början) och var så snälla. De pratade svenska ibland osv, Harry fick hela publiken att ropa "Jag älskar kötbullar" haha. Sjöng med i typ alla låtar och hade så kul, var verkligen asgrymt!
Puss och Kram!♥
 
 

Busy

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014
Har haft så mkt hela tiden vilket ni sett på bloggen. Igår var sista föreställningen+slutfesten, grät som fan i applådtacket och hade en sån extremt bra kväll. Kom hem assent och när jag vaknade imorse var det grejer igen på direkten. Var uppe o rev backstage i 2h innan familjen åkte in t stan för att kolla på teatern "Djungelboken" som var asbra. Himla kul att se en annan föreställning när man varit så inne i sin egen.
Nu MÅSTE jag äta för ska snart möta upp Hannah. Ska iväg på 1D ikväll, fick biljetter av mamma igår så hade verkligen ingen aning tills igår kväll haha. Asstressad nu så måste sluta..
Puss och Kram!♥
Hela sikes gäng (-Johanna som e på kollo) samt några Oliver och 2 barnhemsbarn ^_^
 
Minna, Liv, Siri och Selma ♥
Hoppbild!!
 

Seriöst guys jag skakar

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Har percis fått biljetter till 1D av mamma. Ni fattar inte lyckan, första konserten för mej o det är för 1D.
SÅ HYPE!!!!!
 

Film o träning

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter just nu o kollar på "Step up 2" o den e fett bra, så kul att alla fyra filmer hänger ihop. Ja har ju sett alla de i fel ordning började m 4:an, sen såg ja 3:an 1:an o nu 2:an så förstår mer och mer av alla nu lixom haha. De är verkligen så bra, blir så sugen på att köra jag med.
Var faktiskt ute och sprang en runda oxå, sprang mer än vanligt. Brukar köra intervaller, asså springa, gå, springa, gå osv. Men idag sprang jag typ hela vägen och det var så skönt, fick värsta engergi ruschen. Fick dock ett lättare blodsockerfall när jag kom tbx men det va värt det.
Sista föreställningen idag, får typ panik!
Puss och Kram!♥
 Skulle ta en bild när ja hällde i vatten men blev så fokuserad på bilden att de rann över haha ^_^
 
Stretching...

Första dagen på lovet

Skrivet:    ·  Allmänt
Var med Frida under dagen. Vi var först ute ett tag o kolla på hennes kanin (tror den heter typ Stompe, Stoppe eller Strippe) ett tag. Den va så söt ja dog, va som ett litet gosedjur typ. Sen gick vi in iaf för de börja åska oså kollade vi på en asbra film som hette "The Host". Var verkligen en typisk film ja gillar så den kommer de bli fler ggr haha.
Sen åt vi jordgubbar o glass, hämtade hennes småsyskon, var på väg att börja kolla på en ny film osen behövde ja gå. Va näst sista föreställningen idag så va fett sorgligt. Man tar verkligen vara på tiden mer när det är så kort kvar... Träffade dessutom Tove o Jossan sen efter. De sneakade runt utanför tältet osv, men ja hitta de haha. Tove har varit i Grekland i en vecka typ o åker på cup elr nåt imorrn så va kul att se hne :)
Puss och Kram!♥
Jordgubbaaaar! 
Kaninen ^_^

Skolavslutningen under dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Var en extremt konstig skolavslutning till en början. Vi var på skolgården i typ 40min och lyssnade på när olika personer framträdde. Sen höll rekton sitt vanliga tal, detta var dock hans sista då vi får en ny rektor efter sommaren. Sen gick vi upp t klassrummet o va där i 10min osen försvann alla typ så hann inte säga hejdå t nån :(
Men efter allt i skolan gick jag, Elin, Vera, Jossan, Märta, Angela, Becka och Sofia till Elin o va där ett tag. Fotade typ en massa o satt bara och pratade. Sen åkte vi vidare till Angela (utan Becka och Sofia) och åt lunch där. Var en himla mysig dag faktiskt, trots att den började väldigt konstigt.
Puss och Kram!♥
9:ornas kompisstödjarna fick pris och till höger syns Mika som sjöng (Hon e grymt duktig!)
 
Jag, Becka, Märta, Elin, Sofia, Angela och Vera. Det är Jossan som tar bilden...
 
Hahha drivbild ^_^
 
 

Bästa musiken nu!

Skrivet:    ·  Musik
 Var säkert rätt nyligen jag gjort ett sånt här inlägg men kände för det igen. Jag är ju seriöst ett enormt musikfreak och hittar alltid nya låtar och de här går seriöst på repeat i mina lurar. Innan jag ska sova, när jag cyklar t skolan, när jag sminkar mej you name it haha.
Vad tycker ni? Nån ni gillade eller inte?
Jag har ingen aning om vad "Chandelier" betyder men låten är så grrrrrrym!
 
"I´m ready" är typ skönaste låten ever :)
 
Cher Lloyd har släppt ett nytt album (var ett tag sen dock) o har lyssnat igenom hela 512343 ggr typ, så bra!
 
Musikvideon till den här låten slöpps typ imorrn elr nåt men men, löv this song ^_^
 
 
 

Skolavslutning

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Har skolavslutning om 30min ungefär men ska möta upp några tio minuter innan. Blir första skolavslutningen med högstadiet. Har alltid varit med åk 0-6, så hoppas på mindre allsång och extremt långa framträdanden av ettor. INte för att det inte är kul osv men när man verkligen bara vill få sommarlov och måste stå och lyssna på åk 2 sjunga igenom hela alfabetet med typ två minuters låtar per bokstav så blir man rätt trött haha.
Här nedan ser ni hur jag kommer se ut idag. Lite halvpepp på att behöva ta ut lockarna till föreställningen ikväll men men, man slutar ju bara skolan en gång om året :)
Puss och Kram!♥
 

Kollar igenom gamla arkiv

Skrivet:    ·  Videoinlägg

Nu har videon ingen musik o lite andra grejer :)

Elevens val typ

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Hade nån form av elevens val idag.  Vi fick välja för typ nån vecka sen på fyra alternativ, fotboll, bild o kreativitet typ, kolla på film eller en blandning av bild o film o det hade jag. Så var lixom halva dagen på bilden och gick runt o fotade m Becka och Tilda och sen gick vi in till bildsalen och ritade tsm m. Jossan, Vera o Elin oxå. Osen efter lunch kollade vi på film tsm med resten av 7an typ haha.
Asså seriöst hur varmt kan det vara? Har legat på altanen i omgångar och torkat ut, suger verkligen att inte ha en pool på tomten elr så. Ska se till att skaffa det när jag flyttar hem ifrån :) Nu må¨ste jag dock måla naglarna o ladda för skolavslutning imorrn. Sista dagen i sjuan, så sjukt!!!
Puss och Kram!♥
 Observera att bilden är tagen tjugo över fyra, förstår ni värmen då haha?
 Körde kjol idag. T-shirten: Gina Tricot    Kjolen: H&M

Hype men jättetrött

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014
Har varit så flummig hela föreställningen, jag, Minna, Liv,  Tove (som är ett barnhemsbarn) och Sandra och Vilmer(som spelar en Oliver) har typ skuttat runt konstant. Ansåg att jag var en helikopter och kom på ett asgrymt sätt som gjorde att det kändes som man flög. Asså fatta hur grymt!! Var dock typ bara vi som klarade av att komma in i den känslan men iaf.
Är dock grovt trött nu! Typ helt tung i huvudet så need to go ner och ta bort allt smink och reda ut mitt hår. Aldrig bra att ha nytvättat hår i spelet för det trasslas och has i gelé o allt så aa. Man får planera sin duschning haha :)
Puss och Kram!♥
Köpte glass tsm med Jossan efter skolan ^_^

Bara fyra kvar nu

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014, Videoinlägg
Gjorde verkligen inget alls idag. Gick en lång promenad, åt lunch osen åkte ja t tältet. Var föreställning nr. 14 idag tror jag för det är bara fyra kvar. Vill inte att det ska ta slut, inte nu när vi verkligen kommit igång! Fått typ 8 nya vänner bara sen i lördags, och när allt det här är slut kanske det dröjaer 2år tills jag får träffa de igen. Kan ni förstå paniken? Att inte veta om vi ens kommer känna igen varandra, eller om vi blivit så olika att vi inte vill vara vänner lixom.
Men det kanske är det som är själva grejen, att hitta tillbaka. Träffa varandra igen efter 2år. Nästan alla jag var med under Det blåser på månen är mina vänner nu med så kanska kommer jag hitta tbx till de jag skaffat nu.
Känner att det blir rätt deep och deppigt här men men, hade inget annat att skriva om ^_^
Puss och Kram!♥
Bästa hypebuddies! Överst:Minna, Pernilla, Tove. Nederst: jag(jätteudda vinkel), Sandra, Alma, Wilmer o Selma
 Fortfarande extremt udda vinkel haha ^_^
 
 

Sunset

Skrivet:    ·  Allmänt
Var en helt otroligt vacker solnedgång igår kväll, här är några av dw bilder vi tog ^_^
 

Ska till Trinntorp

Skrivet:    ·  Allmänt
Spenderade förmiddagen med att pyssla ihop en fotobok vi ska ge till gammelmormor. Hon fyller år om nån vecka typ så tänkte ge den i present. Det är typ en massa bilder på alla hennes barnbarn och barnbarns-barn osv.Hon fick en sån bok för nåt år sedan men den har kommit bort så tyckte det var dags för en ny :)
Nu ska vi iväg till Ida och Alvas sommarhus i Trinntorp och äta middag. Ska typ grilla där osv så tror det kommer bli himla mysigt. Var riktigt länge sen sist, har för mej att det var Vemdalen senast, alltså sportlovet så var lixom dags nu.
Hela familjen tjatar på mej, så måste sluta NU!
Puss och Kram!♥
 

Så bra dag

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014
Sitter i soffan med träningsvärk i hela kroppen typ. Har kört fullt ös hela dagen. Mötte upp Johanna och Liv i förmiddags oså åkte vi on t kungsan, dock visste inte vi att det var "smaka på Stockholm" nu, visste bara att det var nånslags festival så vi åt mcwraps från donken ist haha. Men gick igenom festivalen iaf och träffade både Dogge Doggelito och Maria Montazami.
Drog t Johanns en sväng sen innan vi åkte upp t spelet. De filmade idag men dock bara en "överbild", så hoppas att de kör närbilder och sidobilder på söndag elr nåt. Anledningen t min träningsvärk är nog oxå från spelet. Blir alltid grovt hype i vår långa paus mellan scen 26 och scen 43, så jag, Selma, Liv, Alma, Sandra, Vilmer, Pernilla, Minna o Tove hoppade runt och dansade typ. Vilmer och jag testade även krabbgång och kom överens om att det var en väldigt bra metod haha. 
Bara fem föreställningar kvar nu, alla är slutsålda!
Puss och Kram!❤️
Bästa maten ^_^
Maria Montazami :)

Selfie på festivalen..
Värsta grymma fotoautomaten i gallerian, kostade 1:- per bild haha


Panta meeera

Skrivet:    ·  Allmänt
Både igår och idag har jag tsm med andra gått runt o samlat pant. Igår var det jag, Tove o Siri och idag var det jag o Jossan. Enskede IK f00 (fotbollslag) ska typ åka t Italien elr nåt sånt o då ska de samla ihop 300:- per person så aa. Har nt haft nåt bättre för mej haha. Nämen igår fick vi ihop 73:- som Siri o Tove delade på och idag fick Jossan o jag ihop 86:- typ fast då bara t Jossan haha. Nu fick ni ett extremt utförligt inlägg där men men.
Eg måste jag äta nu men prioriterade bloggningen då det nt blev nån igår. Ska upp o spela som vanligt så har lite småbrottom...
Puss och Kram!♥
 OOTD: Skjorta: H&M    Jeans: Cubus
 
 Dagens burkar hahah ^_^

Vampire Academy

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Filmen börjar med att två tjejer + en av tjejernas pappa, mamma och bror befinner sig i en bil. Men mitt i bilresan blir de påkörda, endast tjejerna överlever Rose och Lissa. Rose är en dhampir, en sorts vampyr med mål i livet att hålla sina moroier skyddade, Roses moroi är Lissa som är en kunglig vampyr. Men vid olyckan sker något extremt ovanligt. Tjejerna har ett band mellan varandra som gör att Rose kan se och känna det Lissa känner om hon fokuserar på henne.
Jag älskade verkligen den här filmen och skulle lätt se om den nu om jag hade tid. Filmen utspelar sig alltså när Rose och Lissa kommer tillbaka till Internatet alla moroier och dhampirer i området bor på, efter att det rymt i två år. Och under filmens gång händer massa oväntade saker och trotts att jag läst boken (som dock var väldigt länge sen) satt jag på helspänn hela tiden. Finns inte så mkt mer att säga än SE DEN!
 
 

Film igen...

Skrivet:    ·  Allmänt
Tove o jag gick hit efter terminens nästsista franska lektion. Satt till en början o småpratade lite innan vi båda tyckte att de vore en bra idé att kolla på film. Såg Vampire Academy som jag läst som bok för några år sen och filmen var så extremt bra. Dock pausade vi (mest Tove) extremt ofta så det blev lite hackigt emellanåt. Men seriöst gajs se den, kan skriva om den sen!!!
Sen vill ja bara tacka Tove för att du var så extremt tjatig och fick mej att prata haha. Jag har seriöst SÅ svårt att lita på folk då jag har lätt att lura mej själv. Har ofta fått för mej att jag gillar killar elr så bara för att jag sagt det till nån, eller nån sagt att jag skulle passa ihop m nån osv. Får typ ångest när jag berättar sånna saker för folk o de inkulderar tom mamma. Så om jag vägrar berätta nåt acceptera det o ta nt illa upp :)
Puss och Kram! ♥
 
 

Tankar just nu

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
 
 
 

Nyckelviken

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade typ klassens dag idag. Vi ville åka nånstans där man kunde bada och bara vara osv så våra mentorer åkte med oss till Nyckelviken i Nacka. Tog typ en timme att åka dit och hela klassen var fett opeppade. Men det var faktiskt riktigt fint där och det är ett ställe jag lätt skulle kunna åka tillbaka till. Var typ bara fyra som hade med sig badkläder dock och det var skitkallt i vattnet, men det var kul att bara vara där.
När vi kom hem gick Tove, Jossan, Elin och Samuel hit oså körde vi filmmåndag as usual. Kollade på nån film Sami sett förut som hette "Think like a man" tror jag o den va riktigt bra faktiskt. Hann dock inte se klart den men det vi såg var bra iaf :)
Puss och Kram!♥
 Tilda O, Elin o jag ^_^
 Jättedålig kvalité på bilden men men hahah
 Hade nånslags frågesport...
 Köpte glass på vägen hem o testade 88:an Pink för första gg, såååå god!
 

Släktkalas

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2014
Haft en sån mysig dag idag och trotts att det varit rätt regnigt osv. den här veckan så kikade solen fram rätt mycket under dagen vilket ledde till att vi var ute en hel del! Fick flera fina presenter och typ allt jag önskat mej, skrattade så jag fick ont i magen, smilat så mkt att kinderna gjort ont och återigen insett att släkten är bäst.
Allihopa gick även och kollade på spelet idag, eller ja inte Sofie, Erland och Elsie. Var verkligen mer nervöst då och jag kände själv att jag tappade fokus under vissa delar men det hade inte de märkt. Vi har dessutom kört mer än halvvägs nu och det är så läskigt. Vill inte att det ska ta slut haha :)
Puss och Kram!♥
 Märta och Erland tillbringade en stor del av dagen på studsmattan ^_^
Men hur söt är ungen??
 Sopbubblorna var väldigt roliga haha
 Åt seriöst godaste maten, Club Sandwich tror jag de hette. Var kyckling, sallad, avocado, bacon mm.
Alla närvarande kusiner (Malte var i Malmö under helgen, men hemma om nån timme haha)
 Märta, Elsie, Erland och Sofie, på andra bilden är det jag
 Mormor, jag, Jeppe, mamma o nederst står Märtisen ^_^
 Jag fick del 2 & 3 i Mortal Instruments serien, ett kort som innehöll en helg hos Jeppe o Sofie då vi skulle gå på teater tsm, överstrykningspennor (min i skolan är trasig...), en till bok och pengar :)
 
 

Inför släktfesten

Skrivet:    ·  Kläder
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design