Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Feber

Skrivet:    ·  Allmänt
Var så längesedan jag var sjuk att jag totalt glömt hur det är. Har dessutom inte dragit på mig någon liten släng av feber nej nej, är okapabel till att göra något alls. Började dagen med att svimma två gånger, och det var inte bara små vändor. Första gången ramlade jag i trappan, gick som tur var uppåt då så landade på magen. Men andra svimningen var det sjukaste jag har varit med om.
Resten av dagen spenderades i mitt rum. Tänkte att jag skulle kunna ta den här dagen åt att kolla på lite serier och bara ta det lugnt. Men har blivit extremt ljuskänslig så gör ont i mina ögon så fort jag kollar på något som är lite ljust. Har därför spenderat hela dagen i mitt rum med att sova. Kommer behöva vara hemma imorgon också och då står samma sak på schemat.
Puss och Kram!
Hur dagen idag sett ut :)

Sjukling

Skrivet:    ·  Allmänt
Ja då har även jag gått och blivit sjuk och det suger. Låg och krampfrös hela natten och vaknade upp vid elva imorse stel i hela kroppen men världens feber och den kunde inte kommit mer olägligt typ. Var första mötet för nästa års Enskedespel (stor teater uppsättning jag är med i vartannat år) som jag hade behövt vara med på idag, ska iväg på en grej på onsdag, har nationellt prov på torsdag och det här är typ sista veckan innan våra betyg sätts och jag känner att varje missad lektion är verkligen enormt.
Kommer stanna hemma imorgon men hoppas bli frisk sen. Är det så att jag ändå är sjuk onsdag och torsdag kan det vara så att jag bara får stoppa i mig en massa Alvedon och gå ändå. Dagen idag har endast bestått av sömn i princip och tänker väl att det blir samma imorgon. Gör allt jag kan för att bli av med de
Puss och Kram!
Gammal julbild då det är första advent idag :)

Nytt i rummet

Skrivet:    ·  Allmänt, Inspo
Var någon vecka sedan jag och mina kompisar byggde ihop min byrå och möblerade om i mitt rum. Vet också att jag lovade bilder på detta, något som inte skett ännu, så tänkte slänga upp de nu. Än vet jag inte om jag kommer vilja ha något stående på byrån men tror inte det. Får se hur det blir :)
Har desperat letat efter en bild på hur det såg ut innan nya byrån kom på plats men har misslyckats. Var hur som helst ett vitt skåp med två vinröda luckor om stod där och sen så stod skrivbordet närmast väggen. Bytte alltså plats på byrån och skrivbordet, oklart om ni förstår. Nöjd är jag i alla fall.
 
 

Lillkusins kalas

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg till Norrköping imorse och lillkusinens 6års kalas. Lyssnade på julmusik och podcasts med mamma på väg ner så resan gick rätt fort. Hade dock halsont och STÖRSTA huvudvärken när vi kom dit så fick börja med en ipren innan jag kom igång. Var en himla mysig dag hos de ändå, med pulled pork till lunch och ett enormt stort födelsedags fika sen.
Stannade där hela dagen mamma, Märta, jag och mormor och morfar, och hann med en himla massa saker under tiden. Blev många långa samtal, mycket skratt, spel (som jag och Sofie, moster, vann) och lek med små kusinerna. Dagen gick fort och kom inte hem till Stockholm igen förens vid tio och i takt med det återvände även huvudvärken. Känns som att jag är på väg att dra på mig en enorm förkylning, vilket suger, så ska gå och lägga mig efter det här och försöka sova bort det. Ska vara bästa medicinen tydligen.
Puss och Kram!
Bilder på kusin Erlands paket samt bordet vi satt vid
Tillbehören till Pulled Pork som var lunchen
 Överst är bild från paketöppningen och delar av fikat och nederst är Märta, morfar, Erland, Elsie och moster samt Elsie som otåligt väntade på att det skulle bli fika :)
 
Märtisen och Elsie <3

Little Drummer Boy

Skrivet:    ·  Musik
Det här kan vara min favorit jullåt någonsin, och när jag hittade Pentatonix version av den blev jag så glad att jag lyssna om den i säkert en timme. Alltså min STÖRSTA svaghet är folk som kan sjunga och/eller spela instrument så att denna grupp kör allt Acapella gör det nästan to good to be true. Dessutom är den här covern så fin och så bra att den går rakt in i hjärtat :)
 

Black Friday

Skrivet:    ·  Allmänt
Hörrni det är fredag, det är helg och det är ledighet i tv hela dagar och jag behöver den till max. Har haft sådana brutala känslovågor, som jag skrev igår, både igår och idag och jag orkar bara inte vara runt folk hela tiden. Behöver någon dags vila för att komma tillbaka igen liksom.
Men fick trotts ett par dippar en himla mysig fredag. Åkte efter skolan in till stan en sväng med Tilda, Lucas, Oliver, Erik, Axel och Fille då det var Black Friday och några av de hade saker de behövde köpa. Dock åkte de fyra sistnämna hem hyfsat snart, men jag, Tilda och Lucas stannade kvar i stan ytterligare någon timme. Höll oss runt TC och gick runt bland mängder av juldekorationer och shopping suga stockholmare. Fick enorma julkänslor verkligen och vill bara sätta igång och julhandla, slå in paket och dricka massor av glögg ungefär :)
Puss och Kram! 
 Min fredagkväll :)
 

Upp och ner

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en extremt irriterande dag känslosamt idag. Har gått upp och ner fler gånger än jag kan räkna så är hyfsat irriterad på mig själv på grund av det. Startade dagen med att vara skitsur, för att sedan bli glad, jättehypad, trött, glad igen, deppig, sur aa ni förstår. Man blir så trött i huvudet av att gå så upp och ner hela tiden, och tycker det är skitjobbigt för alla som är runt mig och som råkar ut för mina små utbrott ibland.
Men större delen av dagen var jag glad. Gillar ju torsdagar som attan då vi bara har bra lektioner och det gick bra för mig på alla av de lektionerna idag också. Håller på med att sy stora puffar på syslöjden, och jag har lyckats göra min lite för stor, så att fylla den med bomull har tagit 2 och en halv lektion. Men idag fick jag hjälp av både Lucas och Oliver och nu är den nästan klar. Enorm lycka måste jag säga, och på tal om lycka körde jag en riktigt bra benpass på gymmet idag och nu ska jag sätta mig och kolla på alldeles för mycket Friends hela kvällen :)
Puss och Kram!
 Blir en tb bild i brist på annat :)

Woman Crush-Sara Sampaio

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Julkänslor och öppet hus

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en himla mysig dag idag i skolan, men främst efter. Gick iväg till Coop efter skolan och köpte knäckformar mm. och gick sedan till Tilda, jag, Erik, Oliver och Lucas och ställde oss och kokade knäck. Gick dessutom över förväntan bra att koka själva knäcken, jag har bara gjort den någon gång tidigare och det för rätt många år sedan. Men Oliver hade koll på läget så han styrde upp det hela.
När det sedan var dags att hälla upp knäcken i sina formar gick det lite sådär och vi blev rätt sura på varandra. Men det gick fort över, så blev julfika med varmchoklad och knäck sedan innan vi gick. Lucas skulle iväg och plugga men vi andra fyra åkte iväg till Sickla och gymnasiet Rytmus. Tilda har funderat på att gå där och ikväll var deras öppna hus. Verkade vara en super mysig skola och om jag var musikalisk skull jag lätt gå där. Dessutom var personerna där super trevliga så spelade pingis med de (som ni ser i inlägget mina kompisar skrev här under) samt fick lyssna på två framträdanden av eleverna. Himla mysig alltihopa helt enkelt :)
Puss och Kram!
Under själva kokningen :)
Ledsen för att ljuset på bilden är skräp, men det var väldigt gott iaf :)
 

Bra dag

Skrivet:    ·  Allmänt

Var p rytmus p öppet hus med Tilda ollliver och erki. Slutaze med at vi spelade ping pong med en handfull elever. Hopas ni får det riktigt vått ikväll, för det regnar. 

Xoxo, gossip grön

Friends

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Efter att Rachel lämnat sin blivande man vid altaret flyr hon till sin High School kompis som bor i New York vilket är staden hon skulle gift sig i. Hos vännen, som heter Monica, finns även andra av hennes gamla high school vänner. Där finns Phoebe vars båda föräldrar är döda och hon har klarat sig själv sedan hon var 12år, Monica och hennes tvillingbror Ross som är varandras motsatser. Monica är ett kontrollfreak och hatad av föräldrarna, medan Ross nyss blivit lämnad av sin fru som insett att hon är lesbisk och han är föräldrarnas favoritbarn. Men där finns även Joey och Chandler som alltid har fullt av tjejer runt sig. Trotts sina olikheter är de så bra vänner som några kan vara och de bor i princip tillsammans allihopa. Det är ett hem fyllt av kärlek.
Har hittills bara sett sex avsnitt men jag älskar den. Skrattar en massa och mår allmänt bra när jag kollar på den. Så om ni precis som jag hade har missat att kolla på Friends gör det för det är värt varenda sekund :)
 
 

Junibackens jul

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom nyss hem ifrån Junibacken och deras "julfest" de alltid har någon gång i november/december. Detta var mitt andra år (första året hittar ni HÄR) medan mamma och lillasyster varit där säker tre/fyra gånger tidigare. Det är ett himla mysigt koncept de kör med bara. När man kommer dit får man glögg och pepparkakor utanför, och sedan spenderades kvällen bland alla klättergrejer, de har två stora rum med byggnader från olika barnböcker och filmer, för alla barn. Medan jag och mamma gick runt och kikade i deras shop.
Kollade sedan på en jättesöt föreställning baserad på mumin boken "Vad hände sen?"  och åt efter det middag. Till barnen fanns det pannkakor men jag och mamma fick någon annan tallrik med lite blandade grejer på. Efter som vi inte hade någon aning alls om vad det var vi åt fick vi gissa och testa oss fram men det var himla kul och sjukt gott. Tog även en obligatorisk runda i sagotåget och fick så mycket minnen från barndomen att jag grät i slutet av tåget när man passerade genom Bröderna Lejonhjärta och Skorpan ropar "Jag ser ljuset Jonathan", känslosam just nu.
Puss och Kram!
Precis när vi kom dit :)
Till vänster är vår mat och till höger delar av allt julgodis som fanns på plats
 Märta hade med sig två kompisar dit så här är de, Elsa, Lovisa och Märta, på Lilla Gubben
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Ny tv-serie

Skrivet:    ·  Allmänt
Kändes som att vi inte varit i skolan på hyfsat länge när jag klev in i skolbyggnaden imorse. Men när vår lärare pratade om att framtidsveckan med alla gymnasiebesök och så var förra veckan kändes även det så fel. Det där med att jag inte hinner med tiden visas igen, men har varit så i ett par år nu så har börjat vänja mig.
Hade en himla bra dag i skolan i alla fall. Var rätt vanliga lektioner, och hade lite PMS imorse, men har turen att ha grymma vänner som gör det omöjligt för mig att vara sur. Gick dessutom hyfsat bra på musikprovet tror jag. Min lärare skumläste det och såg nöjd ut så håller alla tummar för att även jag blir nöjd med resultatet.  Efter provet hade vi idrott med basket och det var en riktigt rolig lektion med endast kärlek till klassen när jag sprang hem och iväg för att barnvakta. Var där i knappt två timmar bara och har sedan jag kommit hem inte gjort så mycket. Fick av någon dum anledning för mig att börja kolla på en ny serie nu på kvällen också så har sträck kollat "Friends" och ja jag är fast :/
Puss och Kram!
Köksön i nya köket är för tillfället favoritplatsen att blogga vid :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Har sträcklyssnat på de här låten hela veckan, älskar den av hela mitt hjärta verkligen!!
 
 Camila och Shawns röster är så extremt snygga tillsammans och sättet de sjunger "överlappande" lines med varandra får mig att dö lite varje gång jag hör den för den är så bra :)
 
 
 Vet inte om ni kommer ihåg när Erik Hassle var hyfsat stor i Sverige typ 2009 eller något sådant, men jag älskar att han släpper ny musik nu för hans röst är galet bra!
 
 
 Har lyssnat på den här låten ett par veckor men har glömt att lägga upp den, låt som ger massa energi!
 
 Lyssnade på den här låten rätt många gånger innan jag började tycka om den, var någon slags hatkärlek till den ett rätt bra tag, men nu är det bara pure love. Soundet och deras röster är så sjukt klockrena bara :)
 
 

Mys söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter en kväll fylld av skratt somnade vi runt fem-sex i natt, men då Tilda skulle iväg och fira sin storebrors födelsedag gick vi upp runt tio imorse. Låg kvar i sängen någon timme och bara myste. Såg till att halvt vakna till och diskuterade hur vi alla sovit. har ju berättat förut att vi sover i en bäddsoffa när vi sover hos Erik. Så ligger sex personer med huvudena på ena långsidan av bäddsoffan och fötterna på den andra. Oklart om ni förstår, men det är extremt trångt :)
Kom hem lite efter tolv i alla fall och åt någon sorts frukost/lunch då. Fikade efter det tillsammans med mamma, Malte och Märta och hade himla mysigt. Älskar verkligen att vara med familjen ibland, men små mängder är bäst. Tog en lång promenad i vintersolen sedan med mamma och satte mig när jag kom hem och började plugga. Har suttit non-stop och pluggat musikhistoria i cirka 3½ timme efter det och känns väl som att jag har koll nu. Är så extremt trött bara att det finns en risk att ja glömt allt imorgon, men det har aldrig hänt så tror väl att jag ska klara mig.
Puss och Kram!
 Kärleksmums och latte var en himla bra kombo!
 Lillebror, lillasyster och mamma (har inte köpt barstolar ännu så det är därför de ser så små ut)

Små motgångar

Skrivet:    ·  Allmänt
Satt hela lördagen och pluggade afroamerikansk musikhistoria i princip då vi har ett prov i det på måndag. Tog pauser för att hjälpa pappa att flytta över tallrikar mm. in till det nya köket som nu är det enda vi använder, men satt annars i princip bara nere i mitt rum. Var därför skittrött på eftermiddagen men mötte ändå upp Lucas, Jonte och Tilda och gick tillsammans med de till Erik där även Oliver var.
Livet var inte med oss igår dock. Skulle vara lite smarta tänkte vi och åka t-bana två stationer för att komma till Erik istället för att gå. Men när vi åkt t-banan och bara skulle ta tvärbanan den sista biten var alla tvärbanor avstängda så fick gå i princip lika mycket ändå. När vi sedan gick iväg för att äta middag på Taco Bar, som alltid brukar vara asbra, fick vi snålaste quesadilllasen någonsin. Så lämnade Taco Bar relativt hungriga fortfarande. Men blev på bättre humör rätt snart så fick en supermysig kväll och natt ändå.
Puss och Kram!
Trotts att vi knappt fick någon kyckling i quesadillasen var det galet gott!
Efter vi kollat på film blev det en kvällspromenix ^_^
 

12 månader senare

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Satt och läste igenom mina gamla bloggarkiv nu på kvällen(fredag) och insåg hur mycket allt har förändrats. Helt galet hur ens liv hinner ändras på 12 månader. Förstår ni hur ni kommer sitta där om nästa 12 månader och se tillbaka. Tänka "shit juste det var så det var då förra året". Personerna jag umgås med nu, skolan jag går i nu, tankarna jag har nu, målen, drömmarna. En del kommer säkert vara kvar, men mycket kommer vara helt annorlunda om nästa 12 månader.
Att prata om tid, och hur den går, får mig att vilja krypa ihop eller backa och undvika ämnet till max. Bara det faktum att JAG går i nian och att JAG ska göra mina gymnasieval om cirka två-tre månader är så sjukt. Har skrivit om det här förut, att jag inte hinner med livet riktigt och att det känns som om jag nyss börjat sjuan och glider runt på högstadiet med alldeles för högt självförtroende, även fast det var över två år sedan. Det är med kärlek, glädje och sorg jag minns allt från förra året och det är med både lättnad och sorg jag ser hur mitt liv ändrats sedan dess. Hur är det för er? Såg era liv likadana ut för ett år sedan?
 

Gymnasiemässan

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag avslutade vi vår "gymnasievecka" med skolan genom att börja dagen med att alla nior åkte iväg till gymnasiemässan i Älvsjö. Vi fick bara möjlighet att vara där i två timmar, men jag hann som tur var kolla på de flesta gymnasium jag ville och få den informationen jag ville ha. Gick runt på plats med en rätt blandad grupp människor, men jag och Tilda höll ihop hela tiden och sen kom och gick en massa andra.
Åkte tillbaka till skolan efter mässan och åt lunch, körde sen efter vårt vanliga schema efter lunch så hade både språk och NO innan vi slutade. Drog efter skolan iväg till gymmet med Erik och Jonte och körde ett rätt hårt benpass. Känner av det redan nu i både rumpa och lår men håller alla tummar för att jag slipper träningsvärk imorgon.  Efter träningens slut har jag inte gjort så mycket hemma, mest tagit det lugnt bara. Tänkte kolla på någon film nu men ingen aning om vilken, får se vad jag hittar :)
Puss och Kram!
Bild utanför mässan :)

Elevens val

Skrivet:    ·  Allmänt
Blir ett lite halv stressat inlägg det här då jag har cirka fyrtio saker att göra och måste gå och lägga mig snart då vi börjar kockan 8.00 imorgon och jag måste gå upp tjugo minuter tidigare än ordinarie då jag måste duscha. Inte ett dugg kul helt enkelt. Men min dag idag har varit det så känns ändå helt okej. Dock började dagen med att hela klassen fick stå och vänta i en halvtimme innan vi började, då vår lärare råkade säga fel tid till oss igår, men efter det gick allt bara uppåt.
Spenderade förmiddagen med att jobba och analysera filmmusik lite grand innan vi fick spela in egna reklamfilmer. Jag var i en grupp tillsammans med Erik, Oliver och Jonte både på för-och eftermiddagen. Vår reklamfilm handlade om en brandsläckare, och på eftermiddagen när vi fick göra kortfilmer gjorde vi en film om en kille som pluggat stenhårt till ett prov som visade sig handla om ett helt annat ämne än han trott. Alltså han hade pluggat Geografi men de hade Historia prov. Hade sjukt kul under inspelningen verkligen och skrattade massor både då och sen när vi hade filmvisning av våra reklamer och kortfilmer hela klassen. Var en dag som blev absolut över förväntan :)
Puss och Kram!
Glömmer alltid bort att ta bilder under dagen, men här är ifrån fikaförsäljningen vi hade nu på kvällen...
... på plats fanns en föreläsare som var där för att förebygga mobbing osv och det var en riktigt bra föreläsning måste jag säga :)
 

5 svarta klänningar

Skrivet:    ·  Kläder
 

Föreläsningar och bio

Skrivet:    ·  Allmänt
Besökte vårat sista gymnasium idag och för min del blev det Jensen Södra som är en skola med främsta inriktningen matematik, no och ekonomi om jag inte förstod helt fel. Tyvärr var inte heller en skola för mig även om jag i början tyckte den verkade hyfsat bra. Dock förstod man rätt snart att det mesta vi fick berättat för oss av rektorn bara var en fasad, så hur skolan faktiskt är har jag ingen aning om.
Eftermiddagen innehöll två föreläsningar, en av en ingenjör som tyvärr var pinsamt dålig, och sedan en av en egenföretagare som var riktigt bra. Skolan slutade efter föreläsningarna så gick hem då och var hemma i knappt en timme innan jag åkte in till stan. Mötte upp Ida på biografen Söder då hon fått biljetter till Mockingjay pt. 2 som hade premiär idag och jesus vad bra den var. Grät, tappade andan och hann knappt reagera färdigt innan nästa händelse avlöste den andra. Lämnade båda biografen chokade, ledsna över att detta var den sista filmen i en serie av fyra och riktigt nöjda. Alla ni som planerat att gå och se filmen har gjort helt rätt val för den är galet bra!
Puss och Kram!
Innan bion osv.
Jag och Ida inne i salongen :)

Freedom Writers

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Erin Gruwell har precis tagit lärarexamen och har fått sitt första jobb på en skola i Long Beach. Skolan brukade vara en av de främsta i ladet men efter ett utbytesprogram ett par år tillbaka försvann nästan alla skolans bra elever och istället hamnade barnen med extra mycket problem där. Barnen som varit inne i ungdomsfängelse ett par gånger och som inte planerar att slutföra alla tre år i High School. Men Erin är inte en person som ger sig och efter en lång fight börjar hon få klassen att bli en och att se förbi hudfärg, ursprung och gäng och plötsligt är deras hem i klassrummet.
Jag kan ärligt säga att jag grät flera gånger medan vi såg den här filmen i skolan just för att den är så stark och för att den slår en rakt i magen. Ingen sitter oberörd, ingen går där ifrån utan att diskutera den och prata om den. Det kan absolut vara en av de topp fem bästa filmer jag har sett och jag har sett MÅNGA filmer. Jag ber er nästan att se den här för den är galet bra och den passar alla över kanske 13/14 års åldern.
 
 

Gymnasiebesök

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade våra första gymnasiebesök under dagen och jag fick besöka Thorildsplans gymnasium och Södra Latin men kände inte att någon av de var för mig tyvärr. Thorildsplan kändes bara fel i allmänhet, var inget speciellt utan var mer helheten och då blir det en skola jag väljer bort helt. Södra Latin gillade jag, stämningen och byggnaden framförallt men den är lite för flummig för mig på något vis. Har inte lagt Södra åt sidan helt, men det är inte ett första hands val just nu.
Spenderade hela förmiddagen på Thorhildsplan, hoppade av vid Medborgarplatsen nästan alla vi som besökt det gymnasiet (var blandat från alla nior) och åt lunch på McDonalds tillsammans, återvände till skolan och åkte sedan iväg till Södra Latin. Direkt efter Södra drog jag, Jonte och Edde till gymmet och en halvtimme efter kom även Oliver, Erik och Fille dit. Tränade hyfsat mycket tillsammans idag och kunde köra ett riktigt bra pass innan vi drog hem. Har efter det bakat med mamma inför en fikaförsäljning vi ska ha med klassen på torsdag och ska nu sätta mig och göra en franska läxa och kika på The Vampire Diaries.
Puss och Kram!
Enda bilden från idag är från Donken

Längtar...

Skrivet:    ·  Inspo, Resor
 

Mycket viktiga saker

Skrivet:    ·  Allmänt
Började med våra muntliga nationella prov idag och det första v hade var i matematik. Hade faktiskt ingen aning om att vi skulle börja med de idag, men jag hamnade i en jättebra grupp och det kändes som att det gick helt okej så håller alla tummar för att resultatet blev positivt också. Hade även ett halvt NO prov idag efter att vi argumenterat med vår lärare i tjugo minuter och fått honom att flytta provet delvis. Så var mycket viktigt som hände idag.
Alla vi tjejer i klassen hade simning förra veckan, och idag var det killarnas tur vilket gjorde att sista lektionen idag bestod av bara tjejerna. Lektionen vi hade var musik och idag var det vi fokuserade på sång. Måste säga att det var en himla mysig och rolig lektion, sjöng allt ifrån Broder Jakob på sex olika språk i kanon, till skriksång av Ain't no mountain high enough. Gick efter det och en lång tid i korridoren med folk från andra klasser hem och har mest tagit det lugnt sedan dess. Men ska iväg och jobba om cirka en timme så måste äta tidig middag nu.
Puss och Kram!
Bild från igår :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Plugg hela dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en dag bestående av nästan uteslutande NO plugg. Har suttit i omgångar och läst på om atomer och joner och är för tillfället sjukt irriterad och trött. Just nu ska vi ha provet imorgon men om vi har tur kan vi lyckas sista minuten flytta provet tills på fredag och håller verkligen alla tummar för att vi kan göra det.
Men tog mig ut ur mitt rum på eftermiddagen i alla fall och cyklade iväg till gymmet med mamma. Var första gången hon var där så jag tog med henne runt på mitt pass. Blev överkroppsträning då det var vad hon ville träna, och det blev ett riktigt bra pass faktiskt. Tog ut mig ordentligt och kunde plugga mer intensivt efter att jag tränat sen. Lyckades även tjata till mig sojabönor till middag, sjukt gott, så var rätt glad där ett tag innan jag insåg att allt det jag pluggat på under dagen bara var i princip hälften av det vi behövde kunna så fick sitta i två timmar efter maten och försöka tvinga in fakta om resten. 
Puss och Kram!
 Efter gymmet bild :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Sia är och kommer alltid vara min favorit artist och har under veckan lyssnat på tre låtar med henne men den här är min absoluta favorit. Lever för den här låten atm!
 
 
 Tori Kellys röst är helt och hållet magisk och den här låten är precis lagom upptempo för hennes röst typ
 
 
 Sedan Justin släppte sitt album i torsdags natt har jag sträcklyssnat på det, och den här låten är min favorit so far. Lyssnar på många andra men den här sticker, enligt mig ,ut mest.
 
 
 Händer ofta att jag i brist på annat sitter och lyssnar igenom gammal svensk rapmusik för att hitta låtar man missat, det här är en sådan låt. Gillar den som attan ändå
 
 
 Denna tjej var med i Idol förra året, eller året innan det, och har nu släppt egen musik och jag gillar verkligen den här låten. Skönt sound i den!
 

Lördagskvällar

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom nyss hem från en supertrevlig kväll hos Erik med Tilda, Jonte, Lucas och Erik. Möttes upp på eftermiddagen, efter att jag och familjen varit iväg och ätit lunch med några vänner, och gick efter en kort stund här till Erik. Satt nere i hans källare i någon timme och pratade om en massa olika saker när vi först kom dit. Sökte bland annat upp några frågor på internet som handlade om allt från "vad har du för blodtyp?" till "vad är den perfekta pizzan enligt dig?" som vi besvarade. Blev både så långt ifrån seriösa svar man kan komma och en hel del djupa grejer också.
Efter ett tag i källaren hade Eriks pappa, hur snällt som helst, lagat middag till oss så vi åt supergod pulled pork. Gick tillbaka ner till källaren efter maten och kollade på filmen Inside Out som var jättemysig, den handlar kort förklarat om fem olika känslor inuti en tjejs huvud och hur de påverkar hur vi mår. Har velat se den filmen sedan den kom ut då jag bara hört positiv kritik om den, så var jättekul att det blev av. Blev en promenad efter filmen till Donken också där vi köpte McFlurry och hade allmänt mys den sista timmen innan vi gick till Erik och sen gick hem. Blev alltså en riktigt bra lördag kväll kort förklarat :)
Puss och Kram!
Jonte, Lucas, Erik och jag
 Bilder från vårt Donken besök :)

Pray for Paris

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Fredagen den trettonde. Ytterligare en fredag stämplad med det ökända oturs numret. Ytterligare en dag som ska hemsökas av ondska. Som på vissa håll firas och uppmärksammas genom att man kollar på skräckfilmerna med samma namn eller ordnar en hemmafest i skräckens tema, men det blir sällan mer än så. Det här året blev det annorlunda. Den 13 november 2015 ändrades allt.
Det VAR en vanlig fredag för mig, det VAR en vanlig fredag för många andra i världen men det skulle sluta i något helt annat. Vid 22 tiden igår kväll kom de första rapporterna om skjutningar i centrala Paris, men vid kvällens slut kom det att bli hela sex olika attacker. Imorse låg dödssiffran på 128 personer och 180 skadade, varav 80 skadade allvarligt. Dessa siffror som står tryckta på internet representerar människoliv. Personer med familjer, vänner, kollegor, barn, husdjur, en partner. Personer som aldrig kommer återvända hem efter sin kväll ute. Personer som lämnade sina hem bakom sig för en ofrivillig död. Personer om du och jag som drabbats på grund av att hämndgalna terrorister inte förstår skillnaden på rätt och fel.
Jag vill leva blåögd i en värld där allt är fint och bra men det går inte längre. Verkligheten sliter och nöter ner den fina fasaden och under ytan pågår sånt här hela tiden. Samtidigt som dåden i Paris drabbades Japan av jordbävning, Libanon drabbades av självmordsbombare och minst 30 personer dog och i Baghdad dog minst 18 personer och 41 personer skadades i en bombning på en begravning. Vår värld är långt ifrån perfekt och felfri och trotts otaliga försök att sprida kärlek och fred fortsätter detta att hända.
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var rädd. Men jag skulle också ljuga om jag sa att det inte finns hopp. Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter och i princip varenda social media som finns har exploderat av bilder på Eiffeltorn och hjärtan för att visa sitt stöd och sin omtanke till alla drabbade runt om i världen och vi behövs. Varenda bild, varenda tweet, varenda facebook inlägg gör skillnad. Inte fysisk skillnad, men den kan göra psykisk skillnad. Om vi visar att kärlek vinner över mörkret efter sådana här dåd visar vi att vi är starkare än ondskan. Vi kan kämpa tillsammans, #weareone
 

Bygga byrå

Skrivet:    ·  Allmänt
Har som vanligt längtat som attan efter fredag och helg den här veckan och så plötsligt, utan att jag riktigt hängde med, blev det fredag. Hade en himla bra fredag i skolan med hyfsat roliga lektioner, förvånansvärt okej lunch och roliga raster. Efter skolans slut gick jag, Tilda, Lucas, Fille, Oliver, Edde och Erik hem till Lucas och var där ett tag. Satt i en stor soffgrupp och hade allmänt mysigt medan det spöregnade utomhus.
Fick efter ett tag för oss att gå ut i regnet i alla fall och gå upp till Globen. Lucas bor rätt nära så det gick snabbt att ta sig dit, men vi var riktigt blöta när vi kom fram. Middagen sen bestod av Donken och Subway, var alltså långt ifrån avancerat men det var precis vad som behövdes och middagen blev jättetrevlig ändå. Splittrades efter det men Tilda och Lucas följde med hem till mig. Planen var att jag och Tilda skulle plugga, men det blev inte riktigt så utan vi satte igång och började bygga ihop min byrå som legat i kartonger hur länge som helst. Tog ett tag att bygga ihop den från scratch men gick super bra och tack vare Lucas passade jag även på att möblera om i rummet så det känns jättebra nu verkligen. Blir bara mer motiverad att ändra och göra om :)
Puss och Kram!
Vi åt knappt upp hälften av detta, men hörrni Dumle pepparkaka är livetttttt!
Rando bild på skruvarna samt det färdiga resultatet :)

Saker jag älskar med julen

Skrivet:    ·  Inspo
Det börjar snabbt närma sig första advent och i och med det jul. Längtar ihjäl mig och vågar knappt kolla på jul bilder på internet för jag bara blir ledsen över att julen inte är här ännu. Tänkte därför göra en liten lista med sakerna jag älskar mest med julen, av den anledningen att jag måste få ut min jullängtan någonstans :)
  • Pepparkakor och Lussebullar
  • Pynta julgranen
  • Glögg
  • Stämningen i december
  • Julafton
  • Värmen inombords
  • Julpynt
  • Maten
  • Familjen samlas
  • Julklappsshopping
  • Snö förhoppningsvis
  • Myskläder
  • Varma drycker (chailatte, varm choklad mm.)

Wordfeud

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskar torsdagar av en massa anledningar. Som jag skrivit i princip varje torsdag sedan vi började i 9:an har vi jättebra schema på torsdagar med bara roliga ämnen, gymmar torsdagar och det är leg day vilket är min favorit och det låter extrem dumt när jag säger det, men är alltid taggad på att träna ben. Ångrar allt jag sagt varje gång jag står inför min tredje vända utfallsteg och egentligen bara vill springa hem, men mår som bäst efteråt så all ångest försvinner.
Denna torsdag var inget undantag och jag hade en jättebra dag i skolan, körde mitt bästa pass på länge på gymmet och tog ut mig alldeles för hårt, fick pannkakor till middag och bara det är lycka upp över molnen. Men nu på kvällen var planen att jag skulle plugga NO, gick inte bra alls ska jag ärligt säga. Anledning? Jo vi fick av någon dum anledning för oss idag att vi skulle ladda ner Wordfeud igen och börja spela det mot varandra, med påföljd att jag spelat fyra olika matcher wordfeud under kvällen och varit så inne i det att min pluggning inte har givit jättemycket resultat. Hann gå igenom lite, men långt ifrån så mycket som jag borde.
Puss och Kram!
 Gammal gymbild

Good Will Hunting

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Will Hunting jobbar som vaktmästare på ett universitet och forskningsinstitut i Boston. På kvällar och eftermiddagar kollar han på baseboll eller dricker och slåss på någon av barerna i området med sina vänner. Men Will besitter en otrolig talang för matematik och löser, under en av sina många timmar i vaktmästaruniformen, ett matte problem ingen av "mästerhjärnorna" på skolan lyckas lista ut ännu. En av professorerna på skolan ser enorm potential i Will och bestämmer sig för att göra allt för att han ska lyckas. Så när Will ytterligare en gång hamnar fängelse för att han slagits lyckas professorn få ut honom. Mot att Will är med honom och jobbar med matematik ett par gånger i veckan, och går hos en terapeut för att reda ut alla hans personliga problem.
Jag har varit sugen på att se den här filmen utan att jag riktigt vetat vad den handlar om, så när vi såg den i skolan blev jag inget anat än glad. Var på väg att börja gråta flera gånger och filmen berörde mig verkligen. Den har dessutom vunnit två Oscars och blivit nominerade till 51 olika filmpris så det här är en bra film på riktigt. Den är även ett enormt stort tips till alla!
 

Elevens val

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en elevens val dag idag som helt enkelt bestod av en dag med bara klassen. Planen tidigare var att några i klassen skulle ha ordnat "lekar" och en tipsrunda, men så blev det inte riktigt. Istället startade vi dagen med att hela klassen promenera bort till ICA en bit bort från skolan. Fick en höstpromenad tillsammans på väg dit, fick köpa godis, nötter eller vad vi ville ha, och sen återvände vi till skolan och kollade på film. Efter mycket om och men blev det filmen "Good Will Hunting" och den var sååååå bra!
När filmen var slut vid halv två fick vi sluta, men jag, Tilda, Oliver, Erik och Jonte stannade kvar för att vänta in Lucas och Fille. När de kom gick vi till Jonte och var där ett tag innan vi åkte till Hammarby Sjöstad. Var tillsammans i ett par timmar, skrattade och pratade en massor, innan vi splittrades. Har efter det sträckkollat The Vampire Diaries och ska nu sätta mig och läsa på inför ett kemi prov vi har på måndag. Är extremt otaggad men måste börja i tid då jag som vanligt i NO inte har någon aning om alls vad vi jobbar med...
Puss och Kram! 
 Två bilder från dagen :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Snart slut på terminen

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med ett oförberett prov i matte, mest som ett test för att se att vi hängt med på lektionerna och vet vad vi jobbar med. Men även för att visa vår lärare var vi ligger ungefär på betygsskalan. Betygen satts läskigt nog om inte en allt för lång tid och det är till viss del de betygen som avgör vilket gymnasium vi kommer komma in på. Förstår verkligen inte var höstterminen har tagit vägen, känns som att det borde vara så mycket mer kvar än vad det är. Är bara 6 måndagar kvar till jul, förstår ni vad sjukt?!
Hade förövrigt vår muntliga "intervju" i franska idag som jag suttit och pluggat på de senaste dagarna, och som jag tror gick nästan okej. Sen kollade vi på en film på svenskan som var extremt bra. Handlade om en skola i Long Beach (inte helt säker) i U.S.A som hade extrema uppdelningar mellan svarta, vita, latinos och asiater. Hann bara se halva filmen under den här lektionen men jag var på väg att börja gråta flera gånger under den halvan. Efter skolans slut sen blev det en sväng till gymmet jag, hela gymgänget och även Edde som anslöt sig idag. Himla kul när man är många och tränar även fast vi oftast tränar på olika ställen, blir ändå mer motivation när man är fler.
Puss och Kram!
Tb bild till höstlovet på grund av bildbrist från idag :)

Kläder

Skrivet:    ·  Kläder
 

Simning

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade så sjukt svårt att komma upp ur sängen imorse, alltså värre än någonsin förut typ. Hade riktigt svårt att somna igår kväll och låg därför vaken ett rätt bra tag, vilket gjorde att jag fick alldeles för lite sömn i natt också. Ställde mig sovandes i duschen i princip men vaknade till då och kunde komma igång med morgonen på riktigt efter det, även fast allt gick ungefär tre gånger så långsamt som det brukar.
Hade en himla bra dag sen i skolan, men jag hade bara lektioner på förmiddagen idag för efter lunch hade alla tjejer i min klass simning.  Innan simningen satt jag och Tilda själva i omklädningsrummet i nästan en timme och pratade. Var himla mysigt att bara ta den tiden och prata ut om saker, att få dela med sig av tankar till någon som förstår vad man känner. När en timme gått började fler från klassen trilla in och sen innan, efter och under simningen hade jag bara allmänt kul. Det är under sådana här tillfällen när man tas utanför klassrummet alla verkligen blomstrar typ, för då är det bara vi där och då pratar alla med alla.
Puss och Kram! 
 Eftermiddagens franska plugg :)

PLL Season 6B Promo

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Guys hittade den här igår och dog, litterally. Är så taggad och så frustrerad över att säsongen inte börjar förens i januari att jag knappt vet var jag ska börja. Längtar ihjäl mig efter att serien ska starta igen och har absolut sett den här promon 45 gånger. Behövde dela med mig av den för jag har så mycket känslor angående den, finns det någon av er som också kollar? Vad tycker ni om promon och är ni lika taggadesom jag på säsong 6b?
 

Cirkus kalas

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter alldeles för lite sömn inatt blev jag väckt imorse av mamma och uppvaktade pappa med frukost på sängen hela familjen. Även fast jag halvsov under halva frukosten är det himla mysigt när det är farsdag, eller någons födelsedag och man får äta frukost på sängen. Känns så speciellt på något vis och det är absolut en av mina favoritsaker någonsin. Men gick tillbaka ner till mitt rum efter frukosten och sov i någon timme och tog det lugnt innan jag behövde klä på mig och gå iväg till Märta och två av hennes vänners kalas. Jag blev satt på positionen att ansiktsmåla rätt ofrivilligt och ville mest gå hem och sova då jag hade, och har haft i tre dagar, huvudvärk.
Satt i början av kalaset utan något att göra då de flesta som kom till tjejernas cirkuskalas redan hade ansiktsmålning hem ifrån, eller inte ville ha någon. Men efter ett tag var det en kille som sa att han ville bli målad som clown, och efter att han vågat fick jag snart flera andra. Efter att jag målat klart gick jag hem och halvpluggade franska ett tag. Har efter det haft en kväll i sängen med gurkskivor i hela ansiktet för att dämpa min allergi jag fått i ansiktet. Det kändes bra under tiden och nu i efterhand så får se imorgon om det blev någon skillnad. Håller alla mina tummar för det.
Puss och Kram! 
Några av de som var på kalaset, tjejerna med röd peruk samt björnen(Märta) var de som hade kalaset :)
Bilder på fikat, till vänster är en bild från ett av borden och till höger är bild på tårtorna
Och sen en bild från presentöppningen
 
 

Pizzamys

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med att sova ut ordentligt, utan att stressa alls verkligen. Några timmar efter jag vaknat kom familjen hem igen efter att ha varit på Maltes fotbolls match och då åkte vi alla in till stan där vi mötte upp farmor och farfar som åkt upp till Stockholm över helgen. Åt lunch på Kulturhuset och de andra var nöjda med sin mat men jag åt en köttfärssås som smakade som den man får i skolan, fast värre. Var riktigt besviken och var lite smått irriterad över det under hela lunchen, men var ändå mysigt att få träffa farmor och farfar.
Rätt snart efter att jag kommit hem där ifrån kom Jonte, Lucas, Erik och Tilda hit. Var här ett litet tag och försökte komma på vad vi skulle äta till middag under kvällen, alltid största problemet. Men tog oss till affären, köpte grejer för pizza och gick hem till Tilda. Satt i hennes källare ett bra tag först och körde allt ifrån bean boozled till jättedjupa samtal innan klockan blev lite för mycket och vi alla blev rätt hungriga. Blev pizzabakning (från pizza kit) följt av en himla mysig middag och en promenad. När vi kom in igen kollade vi på Mr and Mrs Smith och spenderade resterande delen av kvällen i soffan. Var verkligen en sjukt mysig kväll helt enkelt!
Puss och Kram!
Två bilder från förberedelserna...
... och sen en bild från middagen :)

Blue Inspo

Skrivet:    ·  , Inspo
 

Mindre grupperingar

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en himla bra dag idag också med mängder av skratt och bondning med klassen. Har varit så att folket i klassen typ kommit varandra närmare på något vis efter att vi kom tillbaka från lovet, vilket känns jättekul. Var rätt nära varandra förra terminen men efter sommaren blev det lite grupperingar, känns som att det är på väg tillbaka nu dock. Att vi är nära varandra alltså. Självklart har vi fortfarande grupper vi är mer med, men vi börjar tänja mer på gränserna och kliver utanför grupperna på lektionerna och rasterna.
Har förövrigt varit en dag med mycket prov och förberedelser inför prov idag precis som det varit de övriga dagarna den här veckan. Vi kommer ha alla våra muntliga nationella prov den här terminen, kommer vara i engelska, svenska och matematik, så är en väldans massa förberedelser inför det nu. Får "exempelprov" för att testa på hur det skulle kunna se ut och för att bli mer bekväma med att prata och diskutera så det inte kommer som en chock är det väl är dags. Hade dessutom sista historia provet för terminen idag och det om 2:a världskriget, dock skrev jag som vanligt för mycket och höll lite smått på att börja gråta när det var tio minuter kvar av provtiden och jag hade tre stora frågor kvar. Men håller alla tummar för att det gick bra ändå.
Puss och Kram!
Hade några vänner till familjen över på middag så blev fredagspizza :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
Min favoritlåt den här veckan finns tyvärr inte på Youtube ännu men det är en låt som heter Louvren och som sjungs av Movits! Så se till att söka upp den för den är grrrrym!!!
 
 
Den här låten har också varit en riktig favorit under veckan, ingen aning om vem Ana Diaz är men jag älskar låten och varje gång refrängen startar blir jag bara generellt lycklig.
 
 
 De här låten har gått på repeat i hörlurarna ett bra tag, är lite smått obsessed av den :)
 
 
 Hittade den här låten tack vare Zara och Noels podcast förra veckan och jag föll för den på direkten, Madi Banja har en så sjukt cool röst och Lorentz är bara generellt bäst så det blir en riktigt snygg kombination.
 
 
 Demis låtar på hennes nya album är alla riktigt killer och ger ton av energi och pepp, det här är bara e av många jag lyssnat en hel del på under veckan. Det här är dock favoriten :)
 
 
 Vet att det var många som blev besvikna när Ariana släppte sin nya låt men jag gillar den verkligen, dessutom är hon galet snygg i videon så bara det är andeldning att kolla och lyssna.
 

Designer

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en himla bra dag idag där jag bascially skrattat mig igenom varje lektion, utan att överdriva. Har ju tidigare berättat att torsdagar är våran bästa dag schema mässigt då vi har bild, mentorstid, slöjd, engelska och svenska vilka alla fem är ämnen jag tycker om. Dessutom håller vi nu på bilden på att jobba med ett valfritt bildyrke. Vi har fått välja mellan tatuerare, grafisk formgivare, arkitekt, designer, scenograf mm. och jag har valt designer av någon dum anledning. Tyckte väl att det lät kul att designa kläder, för det är skitkul, men glömde bort lite grand att jag inte har några talanger när det kommer till att rita.
Mina kläder jag ritat hittills är inga mästerverk, dessutom har jag jobbat i säkert tre lektioner med att endast rita kropparna som ska bära kläderna. Men på något vis försöker jag att inte bry mig om att det inte går som jag vill för jag älskar att skapa kläder osv. det var ju livet när man var liten och fick rita i sin Top Model bok. Antar att jag har kvar lite känslor och minnen där ifrån. Aja efter skolan slutat åkte jag in till gymmet med Erik, Oliver, Jonte, Lucas och Fille och körde leg day. Kunde knappt gå när vi skulle hem men känns bra som attan nu i efterhand och har suttit med en hög av SO plugg framför mig hela kvällen och varit lite nöjd över att jag har tränat.
Puss och Kram!
Bild från London :)

5 snabba

Skrivet:    ·  Allmänt
Hösten / Vintern
 
Påsk / Jul
 
Ute / Inne
(Tar båda på den då det varierar från dag till dag och årstid till årstid)
 
Sol / Regn
 
Jobb / Ledig
 
Frukt / Grönsaker
 
Ge / Få
 
Läsa / Skriva
 
Dator / TV
 
Röd / Blå
 

HBTQ föreläsning

Skrivet:    ·  Allmänt
Fick besök av en föreläsare eller upplysare om HBTQ idag på svenskan. Han hette David, var runt 45 år och upptäckte att han var homosexuell när man gick i åttan ungefär. Han berättade för oss vad de fyra bokstäverna i HBTQ står för, vad de betyder för honom, hur det var för honom när han "förstod" att han var gay och hur han sedan gjorde för att komma ut. Eller blev tvingad att komma ut 5½ år senare när hans kompis listat ut hur det var. Föreläsningen, som inte riktigt var en föreläsning utan mer en sorts frågestund, var riktigt bra och David var sjukt duktig. Blev inspirerad och motiverad verkligen.
Har sedan jag kommit hem från skolan i princip bara pluggat dock så kommer knappt ihåg annat från dagen. Är så inne i andra världskriget att jag knappt vet vad jag heter men har som tur är en dag kvar att plugga innan provet på fredag, och det behövs. Tänkte att jag skulle sitta och plugga en massa under lovet men så blev det inte riktigt, vilket gör att jag har en del att göra nu. Längtar dock som attan efter helgen och möjligheten att i lugn och ro kunna sitta och kolla på tv-serier och bara göra ingenting. Seriöst skönaste känslan att vakan upp och veta att man inte har några krav, lever för det!
Puss och Kram!
Snabb selfie efter att jag kommit hem :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Inför prov

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en hel massa raster idag och håltimmar så har bara haft tre lektioner. Men då jag gick upp hyfsat tidigt imorse för att fira lillasyster som fyller åtta år var det skönt att ha en lugn dag i skolan. Blev dock lite sur när vi fick första håltimmen imorse då jag, lite som vanligt, var ute i alldeles för sen tid och därför behövde springa hela vägen till skolan, hämta mina böcker i mitt skåp och sen springa upp fyra våningar för att komma till klassrummet. Men glädjen kunde ändå på något vis övervinna irritationen.
Hade sedan lektioner med nästan enbart fokus på kommande prov. I svenskan blev det förberedande skrivnig inför vårt kommande muntliga nationella prov, i franska blev det också skrivande för att förbereda kommande muntligt prov, dock inte ett nationellt prov och sen i SO blev det enbart plugg inför vårt prov i andra världskriget på fredag. Efter att skolan var slut blev det en sväng till gymmet med hela gymgänget och efter att jag kommit hem har jag ätit pannkakstårta och firat Märtisen lite och sen har jag pluggat idrott. Satt seriöst i två timmar och skrev om olika idrottsskador och ska efter att jag skrivit detta sätta mig igen, nej tycker inte jättemycket om livet för tillfället.
Puss och Kram!
Märta dekorerade tårtan själv
 Och sen bara två bilder från middagen :)

Water for Elephants

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 Jacob och hans familj lever under depressionen i U.S.A men de har det ändå hyfsat bra. Jacob studerar till veterinär och hans pappa har ett fast jobb. Men så sker en bilolycka och Jacob mister båda sina föräldrar och alla deras ägodelar. Hemlös, föräldralös och med en ofärdig utbildning ger sig Jacob ut på vägarna för att ta sig till en storstad och leta jobb. Men han tar sig aldrig så långt, istället hittar han en cirkus och följer med de. Han får jobb som veterinär hos de och har snart blivit god vän med cirkusdirektören och hans fru. Men direktören är allt annat än en hederlig och vänlig man, och hans fru är så mycket mer än bara någons fru och innan Jacob vet ordet av det inleder han en affär med henne.
Jag hade inte så höga förhoppningar på den här filmen och råkade av en slump hitta den när den gick på tv, men ju längre in i filmen jag kom desto säkrare blev jag på att vi hittat något bra. ÄLSKAR filmer som utspelar sig ett par årtionde bakåt i tiden. Att följa livet då och kärleken som på något vis var så annorlunda mot det vi ser i filmer som utspelas i nutid. Denna film är en riktigt feel good film verkligen, och den är stort tips för alla i princip. Både jag, min två år yngre bror och min femtio år äldre morfar gillade filmen lika mycket.
 
 

Bond kväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en himla bra dag idag trotts att klockan stod på ett alldeles för tidigt klockslag enligt mig imorse. Kommer aldrig vänja mig vid de tidiga morgnarna trotts att jag gått i skolan i typ tio år nu. Men efter att jag tagit mig upp och sprungit till skolan som vanligt var all irritation från morgonen borta. Kändes faktiskt helt ok att vara tillbaka i skolan med den anledningen att jag fick träffa alla igen. Var dessutom en dag där jag pratade med många som jag i vanliga fall kanske inte brukar prata med och det är nästan det som gör mig gladast.
Eter att skolan slutat och vi haft beep test som sista lektion gick jag hem en snabbis innan jag åkte in till Hötorget  och Ida. Gick och mötte upp mamma för att hämta ut våra biljetter till nya Bond filmen Spectre som hon fått från jobbet, men lämnade henne då hon hade en middag med sitt jobb. Istället gick jag och Ida till Vapiano och åt där innan vi återvände till biografen. Måste bara säga att shit vad bra filmen var. Innehöll många fight scener, cheesy lines, overkliga händelser, stencoola Bond poser, dramatisk musik och flera lite för duktiga datapersoner. Trotts att man innerst inne vet att Bond inte riktigt kan dö sitter man på nålar konstant och håller tummarna för honom. Men det är väl alla dessa detaljer som får oss att gilla filmerna så mycket, att Bond är den här nästan omänskliga hjälten som klarar av det mesta fläckfritt.
Puss och Kram!
Bilder från middagen, tog Spaghetti Carbonara som alltid på italienska restauranger
Och sen en bild innan bion började :)
 

November

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Födelsedagar

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit födelsedags kalas hela dagen känns det som. Jag vaknade rätt sent och då hade de andra redan varit uppe ett par timmar så efter att jag ätit gick jag ut till de andra i trädgården på direkten. De befann sig bland lövhögen i hörnet av trädgården. Alla löv vi krattar ihop dumpar vi på ett ställe så Malte, Märta, Erland och Elsie har byggt värsta huset där med olika rum och så. Idag revs dock huset när vi alla slängde oss in i det samtidigt och röjde runt där ett tag.
Efter lövhögen gick vi in och bytte om bara för att ta emot farmor och farfar en kort stund senare. Blev lunch när de kom bestående av en stek mormor gjort. Satt och pratade ett tag sen, Märta och mamma fick sina presenter, fikade ett tag senare och gick efter fikat ut på en promenad hela gänget, utom mormor, morfar, farmor och farfar. Redan när vi började gå höll solen på att gå ner och hela himlen var rosa, så när promenaden började lida mot sitt slut var det becksvart utomhus. Men det var rätt mysigt att gå där så många på landsvägarna i skogen i mörkret, när vi kom hem åt vi middag tillsammans också innan vi satte oss i bilarna och åkte till respektive hem. Känns så konstigt att det är skola imorgon, och att lovet bara varit nio dagar stämmer inte i huvudet. Känns som så mycket mer.
Puss och Kram!
Bilder från löven :)
Porter stek,som vi åt, är en väldigt speciell maträtt för mig åt alltid den hos gammelmormor när jag var liten
 Och sen två bilder från när mamma och Märta öppnade sina paket
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design