Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Taggad inför veckan

Skrivet:    ·  Allmänt
Har SO prov på onsdag som handlar om Franska revolutionen så satt större delen av dagen idag och pluggade in årtal, namn och en massa händelser. Det är som att min hjärna bara vill komma ihåg vissa saker. Jag kommer ofta ihåg totalt oviktiga saker som att England var det sista landet i Europa att gå över till Napoleons räkne sätt men när det kommer till att minnas vad som hände franska revolutionens tre ledare krånglar allt bara till sig. Har två dagar till på mig så det kommer troligtvis lösa sig, behöver ta en paus bara och låta allt sjunka in.
Fick med mig Erik ut på en promenad på eftermiddagen iaf och det slutade med att vi var ute i mer än 1 ½h. Hade värsta deep talket på vägen och hamnade på ämnet balen i nian. Gick jättelänge och parade ihop folk med varandra och pratade om hur den ultimata balen skulle vara. Fick värsta energikicken av det så när jag kom hem lyckades jag plugga lite till. Är rätt taggad inför den kommande veckan nu, utan några större andledningar. Kommer även komma upp ett 5 andledningar till varför december är grymt inlägg imorrn så stay tuned.
Puss och Kram!♥
 Plugg plugg plugg...

Utförsäljning

Skrivet:    ·  Allmänt
Drog med mig Tove till frihamnen idag då Odd Molly hade utförsäljning idag. Tog oss dit vid klockan 12 typ och hittade rätt efter mycket om och men. Var inte alls lika kaotiskt som förra gången då den hölls i en lägenhet utan var en stor lokal. Jag fick med mig två linnen och Tove köpte fyra tröjor tror jag (bilder kommer imorrn) och jag blev så nöjd med mitt köp.
Sen när vi skulle hem visade det sig att hela röda linjen var utslagen så vi stod i 45min och väntade på rätt buss. När den kom var vi tvugna att åka först till Ropsten med den osen hela vägen tillbaka dit där vi börjat för att sen jobba på vår resa till stan. Tog oss till Slussen och kom hem efter ett tag men shit vad lång tid det tog. Sitter och ska käka nån form av lunch/mellis nu trotts att klockan är fem i fem men men.
Puss och Kram!♥
 Lokalen ^_^
 Testade linnen...

Dream destination

Skrivet:    ·  Allmänt

Sommarminne

Skrivet:    ·  Allmänt
Var jättenegativ till Utö resan innan vi drog dit men det var så mycket roligare än jag trott. Värmen låg på max och all mat vi åt var var extremt god. Utö var jättefint och kvällarna när vi spelade fotboll med killar från ön var extremt roliga. Fick faktiskt sjukt många minnen där ifrån och skulle lätt åka tillbaka :)

Bra dag igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Brukar ofta vara rätt hypade på matte lektionen på torsdagar men idag var jag och några andra från kören iväg och repade med "lilla kören" som innehåller åk 4-6 så vi repade några låtar vi ska köra med de. I lilla kören är de bara 12st typ så vi ska vara deras "back-up" när de uppträder för resten av deras årskurser. Men det jag ville komma till var att efter kören hade Tove, jag och Jossan kvar all vår energi så vi var så grovt hypade. Sen skulle vi in på Ica en snabbis för Tove skulle handla och jag skratade så jag höll på att kissa på mig.
Var hos Tove ett tag innan hon behövde dra och då cyklade jag och Jossan hem till mig och hade värsta deep-talket. Ni vet när man bara pratar om allt möjligt, allt från killar till livet i allmänhet. Efter det åt jag lite snabbt innan jag drog till teatern, var näst sista gången och då en av ledarna är borta nästa vecka gjorde vi ett uppspel av en mini teater vi repat in. Vi var indelade i olika grupper och varje grupp hade en scen så det var kul att få se alla andras scener :)
Puss och Kram!♥
 
Då jag är extremt sugen på snö blir det en Vemdalen bild ^_^

2 lögner 1 sanning

Skrivet:    ·  Videoinlägg

 

Besta vennerna

Skrivet:    ·  Allmänt
Vad är det som har hänt med Sverige? Har varit dimma HELA dagen, trodde att det bara skulle vara sån där morgondimma som kommer ibland men den är fortfarande kvar. Allt känns typ så mycket läskigare när det är såhär och när jag och Jossan gick hem från skolan konstaterade vi att det var som en skräckfilm. Typ helt öde. Mörkt. Dimma. Känns inte det rätt spooky eller är det bara vi?
Tove joinade oss lite senare och då kollade vi på filmen "Marley and me" och den var så sjukt söt! Handlade om ett par som köpte en helt galen hund som hette Marley och sen visade filmen hur hunden följde med de genom livet och alla vi tre satt verkligen och grät. Sen mitt i filmen pausade vi och hade värsta deep-talket och jag älskar att vi kan göra det. Berättar sällan hur mycket de två faktiskt betyder för mig och precis som Jossan konstaterade är vi tre som en liten familj för det finns inga av mina vänner jag kan bli lika arg på som de två, men det finns inte heller några jag skrattar lika mycket med, eller har lika många minnen med. Älskar de!
Puss och Kram!♥
 Nu är Alex och Burre med på bilden oxå men men ^_^

Löv it!

Skrivet:    ·  Musik
Jag total älskar att musikvideon känns som en hemmavideo typ och Beyonce är totally flawless!
 
 
Asså this is my song! Jag älskar den så grovt att jag har svårt att sitta still när jag hör den!
 
 
Satt och lyssnade på den här på tuben och satt och sjöng med lite för mig själv typ haha. Älskar Burre som tipsade!!!!!
 
 
Hade ingen aning om vem Yelawolf var tills jag hittade den här låten och har nånslags hatkärlek till den nu

Junibacken

Skrivet:    ·  Allmänt
Var rätt ofta på junibacken när jag var liten, kollade in alla nya utsällningar, åkte sagotåget och lekte vid Pippis hus. Sen blev det ju alltid pannkakor vid restaurangen, något annat gick inte. Var dock 8-9år sedan jag var där sist helt ärligt så var sjukt kul att komma tillbaka! Kännde igen vissa grejer och fick så mycket flashbacks, ville bara vara liten och springa runt i alla hus och klättra. Fick stå brevid och kika in lite duktigt tsm med mamma ist.... Va kul att se iaf haha.
Sen tog vi såklart en runda i Sagotåget och allt var så gulligt att jag ville gråta typ. Va så mysigt och jag blev typ träffad av en känslovåg när vi satt där, så när tåget slutade med Bröderna Lejonhjärta och den lilla brorsan ba "Jonathan nu ser jag ljuset, vi är i Nangilima" var jag på väg att börja gråta #emotional Efter den gick vi runt ett tag till och kollade på nån teater innan vi åt julbord. Sen lekte tjejerna i Valleby (Lasse Majas stad de byggt upp) ett bra tag innan vi tog t-banan hem, är alltså rätt trött nu!
Puss och Kram!♥
På utsidan...
Lovisa och Märta på den där hästen utanför Pippis hus ^_^
 Ischoklad, polkagrisar, julskum och knäck, heaven helt ärligt!
 

25 november 2013

Skrivet:    ·  Allmänt
Vid den här tiden förra året var jag på IO i Skanstull tsm med lite folk och gameade för första gången i mitt liv. Var så sjukt kul och skulle lätt vilja göra det igen, kanske är dags att försöka nu ett år senare?
 

Väldigt musikalisk dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Vaknade med halsont och huvudvärk men drof till till skolan ändå och möötte Jossan på vägen så vi sprang tillsammans till SO:n och ställde oss och bamkade på dörren ett bar tag innan vi fick reda på att det var elevens val... Så fick gå till musiksalen istället. Har haft kör hela dagen sen med bland annat några timmars rep i kyrkan vilket var sjukt kul. Nu närmar det sig på riktigt och idag hade vi dessutom Kristin (vår ordinarie körledare som varit sjuk jättelänge) så allt blev så mycket bättre.
På eftermiddagen kollade jag, Tove och jossan på Pitch Perfect. Var aslänge sen jag såg den så va kul, är sjukt taggad på Pitch Perfect 2 som kommer ut nästa år tror jag så behövde refresh mitt minne. Efter filmen drog Jossan hem men Tove stannde kvar ett ett tag. Körde asmycket ful dans i vardagsrummet innan jag drog iväg till min "riktiga" dans så har varit fullt ös. Nu sitter jag i soffan och försöker mota bort huvudvärken...
Puss och Kram!
 

Bilderna med Frida

Skrivet:    ·  Allmänt

Varit med Frida

Skrivet:    ·  Allmänt
Träffade Frida idag. Har inte sett henne på hur lång tid som helst, vi har typ gått om varann i en månad så var verkligen dags att ses. Vi satt typ och kollade i gamla skolkataloger och pratade osv. men sen tyckte Frida att vi skulle gå ut och fota så drog till mig och hämtade kameran innan vi stack ut. Hamnade vid backen som vanligt och tog oss upp till toppen där vi knäppte några bilder.
Gick tillbaka till henne efter det och spenderade resten av dagen i hennes rum typ. Hade fett mycket deep-talk, spelade in en video och hade fett mysigt. Kom hem rätt nyss så har ätit soppa som vi alltid gör på söndagar, va nån grej vi började med för ett rätt långt tag sen. Så pappa gör för det mesta olika soppor på söndagarna, innan det var soppa körde vi typ alltid macka och té på söndagar. Vi har typ alltid haft nån mat-trdition på söndagar, är det bara vi?
Puss och Kram!♥
Frido och jag ♥♥
 
 

Gymnasiemässan

Skrivet:    ·  Allmänt
Pappa drog med mig till Gymnasiemässan idag, egentligen ska jag ju inte vlja gymnasium förens om ett år men han tyckte att det vora bra om jag redan nu vet vad som finns. Tyckte faktiskt att det var jättekul att vara där och se vad som finns att välja mellan och få träffa nån som går/gått på alla gymnasium man hört talas om. Om jag hade valt nu idag skulle det antingen vara Nacka Gymnasuim eller Norra Real. De hade de bästa inriktningarna skring Samhälle som jag vill gå och de två vi pratade med vid de olika "stånden" var verkligen duktiga på att svara på frågor och berätta hur det var.  Och jag vet att man ska ta allt med en nypa salt men de kändes verkligen ärliga och deras gymnasium var väldigt populära och bara det är bevis nog enligt mig.
Ska iväg till Hanna och Adam ikväll. Har inte träffat de på hur länge som helst så ska bli kul. Är dock rätt trött då vi bara sov 5h i natt plus att jag knappt kunde sova då jag låg på golvet... Aja det är smällar man får ta och hittills har jag inte märkt av att jag är tröttre än vanligt så det borde ju vara lugnt, right?
Puss och Kram!♥
 Jättesuddig och skev bild...

Reunion bildbomb!

Skrivet:    ·  Allmänt
Var extremt opeppad innan festen. Trodde typ att det skulle bli stelt osv, att alla skulle sitta i olika grupper oba "hur är det i skolan?" typ så. Det har ju ändå gått 1 och ett halvt år sedan vi alla var en klass och det händer mycket på så lång tid, men det blev allt annat än jag trott. Alla kom igång i början typ och vi stod i en ring och dansade osv men sen paja högtalaren och det var några som på direkten började hatea på det mesta och satt i ett hörn med sina mobiler vilket var rätt tråkigt, så på mitten var det mesta rätt segt. Men sen fick vi igång musiken och då blev alla så sjukt hypade.
Spenderade slutet av kvällen dansande tsm. med Victor, Burre, Alex och Masse och det var så jäkla kul. Har träningsvärk i hela kroppen och lite rosslig hals efter att ha skrik sjungit med i typ varje låt. Var verkligen en sån kväll jag behövde, alla kaosade runt, hade deep-talk, skrattade, sjöng mm. kan inte bli bättre fan. Efter festen drog jag, Tove och Jossan hem till Jossan och efter ett tag kom Burre oxå. Satt nere i Jossan källare sen och pratade till klockan var tjugo över tre då han behövde dra. Kunde inte haft en bättre kväll och vill verkligen tacka alla som var där, bästa kvällen på länge!
Puss och Kram!♥
Blandade bilder från festen och alla drickor ^_^
 Nån random bild på nåra av oss haha
Lät alla fota så mycket de ville med min kamera, va så sjukt många selfies!
 Victor, Tove, jag, Burre och Alex längst ner :)
 Två bilder av vår extremt fina dans
Bästa gänget! ♥

Älska 1D!

Skrivet:    ·  Musik
Här är mina favoriter från 1Ds nya album, älskar typ alla låtar men tvingade mig själv att bara välja ut fyra st...
 
 
 
 

Handlat en massa nu

Skrivet:    ·  Allmänt
Spenderade eftermiddagen tsm. med Tove och Jossan, höll oss dock utomhus. Stod först och pratade utanför mitt hus rätt länge innan vi satte oss på cyklarna och körde runt ett tag. Hamnade utanför mitt hus igen sen där vi stod ett bra tag och bara pratade. Blev aldrig så att vi gick in utan efter ett tag skjutsade vi hem Jossan och sen drog jag hem igen och åt lite snabbt innan jag cyklade till Ica för att möta upp mamma.
Ska ha reunion med gamla klassen imorrn så jag och mamma köpte allt inför imorrn. Var så många påsar chips och så mycket läsk att typ alla i affären vände sig om och tittade på oss haha. Gick rätt bra för oss iaf tills vi kom på att allt vi köpt skulle fraktas hem på två cyklar. Av nån anledning hamnade de största påsarna innehållande sex 1,5 liters flaskor+chips på pakethållaren, tror ni inte det första mamma gör är att få den att ramla, jo. Ja skratta så mycket att min cykel oxå var på väg att ramla haha, fick hjälp av en man där iaf och tog oss hela vägen hem. Självklart skulle jag också droppa min påse precis när vi åkte in på grusgången. Mm vi är födda med tur i den här familjen, hoppas bara inte att allt är omskakat nu men men.
Puss och Kram!♥
 
 

Beanies

Skrivet:    ·  Allmänt
Länk till 1. 2. 3. 4. och 5.

Hos Erik igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Drog till Erik efter skolan tsm. med Oliver och Jossan. Gjorde pannkakor (två dagar i rad nu...) och satt kvar och åt i två timmar typ. Älskar när man sitter kvar länge när man äter, asså när man har den tiden. Iof brukar vi sitta så länge vi kan vid lunchen också men det är annorlunda utanför matsalen. Om man sitter med folk man känner blir det ofta sjukt bra konversationer när man äter. Vet att jag tjatar på om de där konversationerna HELA tiden men det är liksom det mina tankar går till, sorry.
Efter att vi ätit hamnade vi i soffan där vi kollade på nån film som handlade om en superhjälte som var alkholist men efter att han räddat livet på en affärsman fick han hjälp att bli en "bra "superhjälte eller vad man ska kalla det. Aja den va bättre än vad jag beskriver. Tänkte spela poker efter det (har aldrig gjort det och ville lära mig) men Jossan skulle dra rätt snart så blev "Hej Knäckt" istället och alla blev så uppspelta, asså var typ det roligaste jag har sett. Erik tappade rösten, Jossan slog sin hand ashårt i bordet och jag åkte ut på direkten #brajobbat
Puss och Kram!♥
Pancakes ^_^
 Erik, jag och Jossan
 

Citat ur min bok

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Sidorna rann mellan hennes fingrar och hon stannade någonstans i mitten. Den 20 juli 2014.
”Fan fan fan fan fan fan fan fan. Joel kommer döda mig om han får veta, måste prata med Louise hon sa att hon visste något som skulle få bort det här. Det ska göra ont men vad kan jag göra? Zoey kan aldrig få veta, hon kommer inte klara av att titta på mig. Fan jävla skit, hur kan man glömma något så viktigt. Jag måste ringa mina systrar! Jag vill inte…”
Resten av texten var utsuddad. Josefine hade troligtvis gråtit för bläcket hade smetats ut. Zoey ville läsa vidare, försöka förstå vad som hänt men då öppnades dörren så hon slängde in boken under sängen.
– Hur är det, gick det bra med din mamma? Frågade Josefine när hon kom in.
– Jadå allt gick bra hon tyckte det lät som en bra idé.
– Då så, vad tycker du om att vi gör det här till den bästa tjejkvällen någonsin?
– Låter bra!
 
 

Vanlig tisdag

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Har varit en allmänt bra dag idag. Varit glad för det mesta, haft bra lektioner, varit glad över mina vänner osv. så som det ska vara haha. Hade bland annat hemkunskap imorse så gjorde lasagne tsm med Tove. Var första gången jag gjorde det själv eller vad man ska kalla det så blev över förväntan bra. Lät dock Tove ta hand om bechamel såsen (lite smått rädd för att göra den då alla säger att det är så svårt) och satsade istället på köttfärsen som är något jag faktiskt kan...
När jag kom hem från skolan stod Malte och stekte pannkakor så fick honom att göra lite till mig med. Han gjorde nån speciel variant med färre ingredienser och de blev helt ok. Körde på sylt, yoghurt och äpple i vilket enligt mig är bästa kombon. Tycker det blir tjock med grädde om man ska äta tre pannkakor, blir alltid övermätt av grädde och klarar knappt av att titta på det, så då kör jag mycket hellre med yoguhrt. När det dessutom är nyttigare ser jag ingen anledning till grädde överhuvud taget. No hate på er som tycker om det!
Puss och Kram!♥
 

Random inspo

Skrivet:    ·  , Inspo
 
 

Älska dansen

Skrivet:    ·  Allmänt
Har nyss kommit hem från dansen och känner mig typ allmänt pepp. Mår så bra efter att jag dansat vill typ aldrig sluta, speciellt när man kommer in i koreografin så bra att man knappt behöver tänka. När man kan utnyttja rörelserna till max och verkligen hinner dra varje steg till sin spets, den känslan är helt obeskrivlig. Jag hatar verkligen att jag inte dansar mer, skulle lätt kunna göra det tre-fyra gånger i veckan. Så medan jag väntar på att måndagarna får jag köra lite fuldans hemma, kan ju vara det bästa som finns.
Nu sitter jag och kollar på Dicte samt mamma som står och dansar. Vi ska ha typ nån "reunion" med gamla klassen på fredag så hon tycker att hon ska uppträda då i en bäverdräkt. Kommer aldrig att hända men hon kan få hålla på lite hemma ändå. Ni skulle bli rädd om ni visste hur udda min familj är asså, but I löv it så är glad att de är så haha :)
Puss och Kram!♥
 

Ja ja ja!

Skrivet:    ·  Musik
Vet att det har avrit mycket musik nu ett tag men hörrni var tvungen att dela med mig av lyckan. Eminen har släppt en ny låt! Älskar den. Sträcklyssnar. Perfektion. Bättre beskrivning än så går inte att ge. Det är typ en sjukt stor rap get together eller vad man ska kalla det så låten innehåller sex olika rappare, kan det bli bättre?
 

Promenad söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Helgerna är det bästa på hela veckan! Man får sova så länge man behöver och slipper bli väckt av klockan och när man väl tagit sig upp kan man sitta och äta frukost hur långsamt man vill och gå runt i pyjamas till klockan ett typ. Livet blir så myclet enklare då, speciellt det här med sömnen. Vet inte vad som hänt men jag sover så länge på hegerna och det började för bara nån månad sen. Utav 48 timmar den här helgen har jag sovit 22 typ, så sjukt haha.
Fick besök av mammas barndoms kompis idag tillsammans med hennes lilla son. Hna är typ ett år och så söt så man tror man dör. Han har percis lärt sig gå också så han typ tumlar fram #älskarbebisar. Aja efter ett tag drog mamma och de iväg till nån park så jag tänkte gå en promenad. Percis när jag skulle gå kom Erik oxå så vi två gick runt i lite mer än en timme och det var så skönt. Mycket roligare att gå med nån och man pratar så bra när man går. Resten av kvällen kommer nog spenderas åt nån film, Tove kom ju hit igår för att se film med mig men vi skrattade hela kvällen istället. Så får ta min sorliga film idag istället haha.
Puss och Kram!♥
 Ja ser ut som en kokosnöt på bilden men de är den enda ja har så...

Tack!

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Ville bara slänga in ett tack till alla ni som läser min blogg.
Alla ni som kommenterar och delar era åsikter.
Ni som uppskattade mitt inlägg om feminism, det betydde så mycket!
Tove som gav mig träningsvärk i magen och kinderna för att vi skrattade så mycket igår.
Ni som håller er kvar och kämpar igenom mina urtråkiga inlägg imellan åt.
Ni som gör mig glad om dagarna.
Och alla ni som finns där för mig i allmänhet.
Tack!
 
 
 

Ensam dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Det här kommer vara det tråkigaste blogginlägg ni läst bara så ni vet. Tänkte berätta om min dag, och den va tråkig som attan. Vaknade vid tio, åt frukost, kollade bloggar, kikade på två avsnitt av switched at birth gjorde ingenting ett bra tag, kommer inte ihåg vad som hände sen. Min familj kom väl vid tre eller nåt och då satte jag mig och ritade ett tag men det blev rätt fult alltihop haha.
Nu har vi nyss ätit middag. Mamma hade hittat nåt recept på laxtacos i nån mattidning så vi testade det, var överförväntan gott så ja blev glad. Tänkte kolla på en gråtfilm nu ikväll. När jag har mina ensam dagar får jag som vanligt alldeles för mycket tid att tänka på måste droppa alla mina känslor på nåt vis, alltså behövs det en gråtfilm. Har dessutom övertalat Tove att komma hit så ja slipper se den själv ^_^
Puss och Kram!♥
Bjöd på nåra fina bilder av maten ^_^
 

Tre timmars kör

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade "elevens val" idag igen så var kör för min del. Dock är vår lörledare Kristin sjuk och har haft lunginflamation så förra gången hade vi en vikarie som tyvärr var totalt ute och cyklade och idag hade en som var betydligt bättre. Är dock jättesvårt att jobba med stämmor utan Kristin för det räcker med att nån i alt,melodi eller sopran är osäker så faller hela stämman. Svårt att få till det där. Men har alltdå sjungit jullåtar i tre timmar på förmiddagen och jag vill nog hävda att jag är på väg att lära mig de :)
Eftermiddagen inehöll en väldigt rolig lunch tsm. med Tove, Elin och Sofia. Fick håltimme och var inte jättepeppade på maten i skolan så åt nån annanstans. satt och typ pratade i två timmar vilket var himla kul skrattade en massa och fick sjukt mycket energi. Efter det drog Tove och jag hit och kollade på switched at birth. Jag lät henne se det första avsnittet och sen kollade vi på alla "perviously on..." som alltid är i början, samt att jag körde en mindre genomgång av vad som hänt så hon förstod ungefär. Sen fick hon helt enkelt se avsnitt 8 och 9 med mig och hon blev lika fast som jag. Det är verkligen den bästa serien nånsin!
Puss och Kram!♥
 

Switched at Birth

Skrivet:    ·  Allmänt
Bay Kennish lever det där vanliga tonårslivet. Hennes pappa är ett föredetta baseboll proffs så hon och hennes familj bor i en herrgård och visst hon går i en rätt fancy skola men annars är allt som vanligt. Hon tjafsar med sin brorsa, hon är ihop med sin barndomskompis och lever ett rätt bra liv. En dag får de en uppgift i skolan att ta ett blodprov för att få reda på sin blodtyp. Bays blodtyp skiljer sig totalt från hennes föräldrars och de inser snart att något är fel. Efter en undersökning får de reda på något de inte trodde var möjligt, Bay är inte deras biologiska dotter. Kennish familjen och Paloma-Vasquez familjen har varit med om en switch och fått varandras döttrar.
Den här serien är verkligen så grym och jag kan ju lugnt säga att jag blivit addicted redan. Daphne (den rödhåriga på bilden som egentligen är en Kennish) visar sig snart vara döv och hela hennes vardag skiljer sig totalt från vad Bays familj är vana vid. Hur kommer man överens som mammor? Och är det verkligen så lätt att se någon annan ta ens plats i familjen?
 
 

Skrattar och gråter

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Ni förstår inte hur mycket jag älskar tv-serien "Switched at Birth". Jag vet att det låter lame och att en tv-serie inte är hela livet osv men den är verkligen så sjukt bra att jag dör. Började kolla på den i söndags och är redan på avsnitt sju. Totally love it, manuset, skådespelarna, miljöerna, allt känns så verkligt och den är verkligen bra gjord. Bara idag har jag sett tre avsnitt skulle jag tro och under tiden har jag gråtit så jag knappt såg dataskärmen samt skrattat så min familj undrat vad jag höll på med. Det är verkligen värt att se den!
På tal om att älska något kan jag ju bara tillägga att jag total älskar min klass. Trodde inte att det skulle gå att få något ens i närheten av 6b men vi är på väg dit nu asså. Har säkert skrivit det förut men det bästa med den här klassen är att verkligen ingen dömer. På vår dubbeltimme med Ejder(Matte och NO lärare) nu på eftermiddagen satt jag Tilda, Jonte, Erik, Tove och Oliver och skrattade konstant typ, åt allt möjligt. Jag var så flummig och när jag blir hype blir ja verkligen så konstig men alla lät mig verkligen. Folk skrattade med oss och även när jag åsnegarvar och det är betydelsefullt haha.
Puss och Kram!♥
Asså vet inte vad jag gjorde innan jag ägde tajts, bästa plagget ever!
 

Taylors nya låt

Skrivet:    ·  Musik
Vet inte om ni har hört Taylor Swifts nya låt Blank Space. Om inte måste ni lyssna på den, kom ut i måndags på youtube och jag har lyssnat på den tre gånger per dag sen dess. Addicted!
 

Deep talk i bastun

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag var verkligen en sån dag då jag total älskar min klass. På bilden är vi uppdelade i två grupper då vi gör olika saker, i min grupp håller vi på att bygga tredimensionella rum typ. Aja lektionen började med att alla tjejer i vår grupp typ stod i en ring och dansade medan vi sjöng Alfons Åberg, den där "na na na na na na nana" asså soundtracket. Senare på letionen satte vi på ritkigt musik och då sprang typ alla runt och dansade och sjöng och det är verkligen ingen som dömer. Så underbara människor!
Efter skolan gick Jossan, Oliver och jag hem till Erik. Satt i början typ i soffan pratade och kollade på Disney Channel. Efter ett tag kom Erik ner med nån skjutgrej iaf så vi hade typ "krig", så udda. Det tog rätt lång tid för mig och Jossan att förstå hur man använde de men sen hade de andra inte en chans haha. Hamnade nere i Eriks bastu sen där vi hade fett mycket deep talk typ. Hade sjukt kul iaf och mår bättre än jag gjort på länge :)
Puss och Kram!♥
Oliver, Jossan och Erik
På den vänstra bilden gömde vi Erik under bastubänken typ haha. Stängde luckan sen oxå ^_^
 

Feminism

Skrivet:    ·  Allmänt, Film och TV-serier, Quotes, Djupa texter
Ja hörrni jag vet inte riktigt vad jag ska skriva kring det här. Jag kanske är feminist, kanske inte, men troligts vis ja. Om nån börjar argumentera med mig om att tjejer och killar ska behandlas olika så kommer jag att stå på mig ordentlig och tro mig det har hänt. Antingen håller det på tills jag vinner eller tills jag blir så arg att jag blir aggressiv och vill slå personen jag argumenterar med. Att alla ska ha det lika borde inte ens vara ett problem. Att tjejer ska vara exakt lika behandlade som killar ska vara en självklarhet.
När folk klankar ner på feminister blir jag arg. Det de säger är inderekt att de inte alls är emot att tjejer får skulden för att de blivit våldtagna i vissa länder, att det är okej att män får bättre betalt fast att kvinnan gör samma jobb. De stödjer till och med att det är förbjudet för tjejer att gå i skolan i vissa länder. De som säger att feminism är fel tycker att alla de där punkterna är helt okej och rätt. Ja menar det var ju säkert tjejernas eget val inom islam att de skulle gå runt i burka och i vissa fall inte ens visa sina ögon. Vem skulle inte vilja ha det så?
Jag är inte mot någons religion och jag tycker själv att tjejer i slöja är sjukt snygga men om vi ska gräva lite djupare och spola tillbaka tiden tills när "reglerna" för dessa religioner skapades skulle jag inte tro att det fanns några kvinnor närvarande.
 
Visst jag är bara fjorton år, vad vet jag om världen? Jag vill inte på något vis hävda att alla andra tycker fel eller att jag är bättre än alla på något vis men det här är mina tankar. Och det kan ju helt ärligt inte bara vara jag som reagerar på det här av folk i min ålder. Om det är så att någon av er inte håller med mig, skriv en kommentar så kan jag mer än gärna berätta varför jag tycker så som jag gör. Vet inte om ni sett filmen "North Country" om inte, gör det! Jag grät för att jag blev så arg när jag såg den. Det är verkligen en film som visar hur det faktiskt är och filmen är baserad på verkligheten hur äckligt och sjukt det än är. Om ni fortfarande inte är för jämställdhet efter den filmen så blir jag rädd på riktigt.

"Det e en vanlig dag"

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom och tänka på Ulrik Munhters låt "det e en vanlig dag" nu när jag skulle skriva min rubrik så det blev den. Dels för att det har varit en vanlig bra dag och dels för att den är så skön haha. Hade STÖRSTA chrushen på honom när jag var liten, asså han va ju drömkillen nummer ett. Vi var och kollade på lilla melodifestivalen det året han var med (2009) så har full koll på hans låt och kan väl lite stolt säga att vi bevittnade början på hans karriär live, det är ju rätt coolt.
Eftermiddagen har spenderats åt NO plugg och lite franska glosor. Som att det inte räckte med det har vi dessutom ett Teoriprov i gympa om Kondition på torsdag så det kör ihop sig lite med planeringen för min del. Kommer satsa på sjukt hårt dagen före plugg och försöka lära mig allt om kondition imorrn helt enkelt, hmm får se hur det går.
Puss och Kram!♥
 

The Perks Of Beeing A Wallflower

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Charlie är inte killen som syns. Han lever lite i skuggorna med en hel del tuffa saker bakom sig. En dag tar han steget och börjar prata med en kille han har träslöjd med och snart blir han intruducerad till en helt ny värld där han blir sedd, hörd och faktiskt är en del av något. Han blir kär för första gången och får uppleva äkta vänskap.
Den här filmen är riktigt djup, asså sjukt djup. Under filmens gång kommer det fram en massa nya saker och man får en helt ny bild av Charlie. Den handlar mycket om att hålla ihop, ta hand om de man har runt sig men också om att dela med sig. Filmen innehåller några sjukt bra citat och alla ni som inte har sett den måste se den nu! Jag älskar den och jag tror att jag har fått en ny favortifilm helt ärligt.
 
 

Grattis Jossan!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag fyller Jossan år så efter skolan gick vi till Coop och köpte lite gott innan vi gick hit till mig där jag hängt upp serpentiner o ballonger osv imorse nere i mitt rum, så jag och Tove "överraskade henne". Sen spenderades eftermiddagen åt att prata, lyssna på musik, dansa, kolla på gamla lilla melodifestival låtar och en massa annat. Hade som vanligt riktigt kul hoppas att Jossan hade det oxå :)
Fick en ny kille i klassen idag. Hann inte prata med honom så jättemycket, förstår att det måste vara svårt att komma ny till en klass, men det lilla jag pratade med honom verkar han skön. Får se längre fram i veckan hur han är, haha alltid lika kul att få nya. Särskilt nu när han släpps in mitt i terminen när alla vi är percis som vi är och inte lika nervösa som han som vi skulle vara om det var i början av en termin. Får se vad han tycker om oss och hur länge han klarar av att stanna, nedå driver.
Puss och Kram!♥
I hennes paket fanns en toner, en handcreme, en showergel och malteser ^_^
 
Besta vennerna ♥

Sjukt bra låtar!

Skrivet:    ·  Musik
Fifht Harmony är så sjukt jävla bra. Beatet i refrängen på den här är perfektion!!!
 
Samma med den här låten refrängen är så bra! Älskar det där "ay yay iay aye, just can´t stop dancing"
 
Lorde är en extremt bra sångerska och den här låten är total perfection! Längatr ihjäl mig efter Mockingjay nu :)
 
 
Ni förstår inte hur bra den här låten är att fuldansa till

Dålig update

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit asseg uppdatering nu under helgen och det är inte för att jag inte velat lägga upp nåt utan det är för att jag absolut inte haft tid. Har kommit hem rätt snet på kvällarna och både inlägget igår och det i fredags skrev jag när jag var med mina kompisar och det är ju inte jättekul. Idag har jag kört stenhårt NO plugg samt firat farsdag så har inte haft tid idag heller.
Släppte NO boken för en kvart sen typ och då var jag så trött på kolföreningar, estrar, kolhydrater och fossila bränseln så jag ville slå allt som ens såg ut som det. Har ont i ryggen och nacken men det är smällar man får ta. Får göra någon form av stretching sen när partaj börjar. Tryckte i mig två muffinsar under dagen som jag bakat, de var så goda att jag smällde av, så beöver sträcka ut kroppen av den andledningen oxå haha.
Puss och Kram!♥
 Har absolut noll bilder på mig och pappa (de e ju farsdag) men här är nån lite halvskev iaf haha

Lördag

Skrivet:    ·  Allmänt
Drog in till stan idag med Tove.Gick runt och kikade i affärer, testade hattar, blev kära i Urban Outfitters, skrattade, gick mycket och hade det allmänt bra typ. Klarade mig från att köpa nåt så är nöjd, känner inget stort köpbegär nu ändå så det är lugnt. Kan ni oxå bli så ibland? Bara nöjda över allt ni har typ, sen är jag ju såklart alltid skittrött på det jag har och hittar aldrig nåt att ha på mej men men.
Nu är jag hos Ida och Alva, vi är utan föräldrar allihop så bestämde oss för att va själva tillsammans istället. Så har ätit tacos (haha igen) och suttit o pratat ett tag och bestämde oss för att kolla på film nu. Blev "Perks of beeing a wallflower". Så blir ett kort inlägg för ja vill se den.
Puss och Kram!♥
 Urban Outfitters...
 Tove och jag i jättefancy hattar ^_^
Choklaaad ♥

Kladdkakans dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Vet inte om ni visste men de är kladdkakns dag idag så efter skolan köpte jag, Tove och Jossan en kladdkaka och tågluffade med den. Vi åkte mest runt på samma ställe men fick se en del av södra stockholm, myys. Tågluffa kan ju va d bästa nånsin helt ärligt. Men sitter o pratar, hare bra, får se massa saker osv. bästa stället helt enkelt.
Efter det gick vi till mig och åt tacos. Lyckades komma hit precis näre va mat så då åt de två oxå här. Efter det har vi suttit i hallen på övervåningen och pratat om en massa random stuff och nu ska vi iväg och träffa Burre ett tag så blir en bra fredag det här. 
Puss och Kram!♥
 Gottigt värre ^_^

Ariana Grande

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 
 
 
 
 

15 random questions

Skrivet:    ·  Allmänt
1. Något smeknamn du bara har i din familj?
Fluring, Flurre, Tilding och Tildelin typ haha
2. Någon konstig vana du har?
Måste hoppa över nästöversta trappsteget i en trappa samt att jag måste hålla mig sysselsatt när jag borstar tänderna, blir jättestressad annars.
3. har du några konstiga fobier?
Nakenkatter, clowner och råttor är typ det värsta jag vet!
4. Vilken låt är din absoluta favorit att dansa till om du är själv?
Sammy Davis Jr och Äppelknyckarjazz med Movits är så sköna att dansa till

5. Favoritdjur of all time?
Har så svårt att bestämma mig men tror nog att det är hund
6. Vad gör du när du blir nervös?
Om det är i samband med en redovisning typ börjar jag stamma men om det är i vanliga fall ´skrattar jag typ eller börjar slå med handen/foten konstant.
7. Vilken sida av sängen sover du på?
Sover över HELA sängen. När jag delat dubbelsäng med någon har de alltid sagt att jag tar upp all plats så är kanske inte dne bästa att dela säng med....
8. Har du något favoritgosedjur? Vad heter det?
Apis är mitt gosedjur nr 1, haft honom sen jag döptes typ :)
9. Favorit sak på Starbucks?
Frappe i alla lägen!
 
10. Har du någon skönhetsritual du säger att du gör men faktiskt aldrig genomför?
Hahah tror inte det
11. När du duschar, åt vilket håll står du?
Har ryggen eller vänstersidan mot själva duschkranen. Vill absolut inte stå med ryggen mot draperiet, måste ha koll framåt lixom.
12. har du några coola "bodyskills" du kan göra?
Nä är verkligen totalt tanaglös när det kommer till bodyskills. Jag är extremt ovig, kan inte magdansa, rapa alfabetet eller slicka mig på armbågen eller nåt sånt. Det enda jag kan komma på är att jag alltid klarat av att göra den där armvevningsgrejen. Ni vet när en arm går framåt och en bakåt, mm det är min skill...
13. Bästa mysmaten enligt dig? Eller något du äter fast egentligen inte borde?
Är ju inte jättenyttig att äta cips och choklad tsm men det är så gott. Sour Crem & Onion är de bästa men funkar säkert med nån annan sort oxå haha
14. Finns det någon konstig mening eller ord du alltid säger?
Säger att jag får panik av det mesta och andvänder meningen "kom nu folket" eller bara ordet "folket" lite för ofta. Sen säger jag ju "asså" "lixom" "typ" och sånt hela tiden men det gör nog alla
15. Vad sover du i?
För det mesta mina sovshort och ett linne men nu på vintern är det mina asfula pyjamasbyxor från när jag va 8 typ och nån tröja haha

Deep talk dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Onsdagar är ofta en riktigt bra dag. Tove har hemspråk typ kvart över fyra osen håller det på i en timme, men efter det gör typ alltid jag, Tove och Jossan nåt tsm och det är ofta de bästa dagarna på veckan. Är med varandra "sent" på kvällen och det blir så mycket bättre då. Blev riktigt mycket deep talk idag. Vi tänkte att vi skulle kolla på 22 Jump Street men ingen av oss orkade gå och hämta datorn. Så classic haha.
Har börjat tänka mer och mer på hur jag är osv. Vet att det låter riktigt udda men asså jag är rätt högljudd och säger rakt ut vad jag tycker. Tänkte göra nån video/tag ang. mig själv så ni får en bättre bild av vem jag är asså bakom skärmen, i skolan och bland mina vänner. Frågade Tove och Jossan idag om de reagerat på att jag ofta säger saker rakt ut eller vad man nu ska säga. Typ i klassrummet om nån lärare har haft en genomgång men jag varit allt för upptagen med att skriva av allt och tappat bort var han/hon säger, så säger jag rakt ut att "jag hängde inte med kan du säga det igen". Och så kör läraren igenom allt en gång till och klassen är så van vid det att de ba "jahapp ok då va hon igång igen", asså så. Fattar ni haha?
Puss och Kram!♥
Superfin spegelselfie på Jossan, Tove och mej ^_^
O här äre bara Tove o jag
 

49 dagar kvar till jul

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 
 
 
 

Eftermiddagarna

Skrivet:    ·  Allmänt
Det kan ju inte bara vara vi som alltid är lite övertrötta på eftermiddagarna. Ni vet när man inte riktigt lyckas fokusera sig hur hårt man än försöker. På engelskan idag satt jag, Oliver och Alex och disskuterade massa extrem udda saker. Till början var hälften på engelska men det spårade ur rätt snart haha. Efter det hade vi svenska som sista lektion, just nu håller vi på att diskutera regler och att vara vuxen (ska typ kolla på nån teater på fredag om det ämnet.)
Idag skulle vi dra upp för-och-nackdelar med att vara vuxen osv. och då berättade vår lärare om en nackdel någon i en annan klass sakt och det ena ledde till det andra. Det slutade iaf med att alla klassen typ skrattade så de grät och det inkluderar även vår lärare. Var verkligen så kul!
Nu sitter jag och skriver lite i min bok, men ska snart ta tag i en uppsats vi har i Hemkunskapen. Ska skriva om matkulturer eller nåt sånt. Aja ska troligtvis träffa Tove och några andra ikväll och dra till tjejkvällen. Är våffelkväll ikväll så vi kände att vi behövde gå dit :)
Puss och Kram!♥
 
 
 

Step Up All In

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Filmen börjar ett år efter att Step Up 4 slutar. The Mob befinner sig i L.A. på en  dans audition men turen går till någon annan. Gruppen är arg och innan Sean vet ordet av de har The Mob gett sig av tillbaka till Kalifornien, men han väljer att stanna. Det är svårt att lyckas som dansare i L.A. så filmen handlar om hans kamp.
Av en slump får han och Moose reda på att en danstävling håller på i Los Angeles. Allt som krävs är att man skickar in en ansökningsvideo av sin dansgrupp. Men Moose och Sean är själva och två är aldeles för få, dock har Moose fortfarande kontakt med några från sin gamla dansgrupp och snart börjar arbetet på deras ansökningsvideo.
 

Dansat hela dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Drog hem till Jossan efter skolan tsm med Tove för att kolla på den nya Step Up filmen som kom ut på swefilmer i typ lördags. Jag tror inte ni förstår min hype över det. Har gått run toch haft ångest sen den åttonde augusti, när filmen kom ut på bio, och undrat när jag skulle få möjligheten att se den. Swefilmer räddade mig som så många gånger och att vi tre skulle se den var en självklarthet.
Efter filmen var jag och Tove så hypade. Vi fick Jossan att sätta på musik och sen körde vi "jätteseriösa" dancebattles mot varandra, var dock rätt svårt att få fram en vinnare... Så cyklade svettig hem från Jossan och slängde mig in i köket där hela familjen åt pannkakstårta (Märta fyller år). Fick i mig den lite i farten och sprang sedan iväg till tunnelbanan för att hinna till dansen. Så har dansat i flera timmar idag, vilket ledde till överskott av energi!
Puss och Kram!♥
Ryan Guzman är definitivt en av anledningarna att se filmen!
 

Stor kalas

Skrivet:    ·  Allmänt
Mamma fyllde år i torsdags, Märta fyller år imorrn och Erland fyller år den 22 november. Så för att göra det enkelt för oss när alla var samlade gjorde vi ett stort släktkalas för alla tre och bjöd in farmor och farfar oxå, så var 13st vid bordet haha. Åt gularsh soppa m. nybakt bröd från "Bagarn" i Kungsör och till efterätt blev det två sorters tårtor och kolakakor. Var sjukt mätt efteråt...
Efter att ha som vanligt sprungit runt och frågat alla i familjen om nån kunde fota mig efter lunchen när solen var på väg ner (älskar inte mig själv var bara väldigt fint ljus) fick jag med mig mamma ut igen. Så kul att fota med henne för hon hittar bra vinklar och förstår vad jag vill ha. Sen så får jag fota henne oxå så jag blir nöjd. Fick några riktigt fina bilder, vilket gjorde mig glad. Resten av dagen spenderades åt att sitta och prata, blir väldigt udda konversationer i vår släkt vet inte varför, alltid varit så. Så satt och pratade, skrattade och fikade #myspåhögnivå
Puss och Kram!♥
 Maten ^_^
Elsie och Märta och Erland när de kollade på sina paket :)
En av tårtorna, den andra var nån maräng grej typ
 

Outfit

Skrivet:    ·  Kläder
 

Podcast

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag har aldrig varit mycket för podcastar. Har försökt börja lyssna några gånger men alltid hittat roligare saker att göra. Och om jag ska vara ärlig så orkar jag inte sitta och lyssna på två personer som disskuterar livet i två timmar. Ta inte mina ord på allt för stort allvar nu för än har jag inte lyssnat igenom fler än två tre stycken men det här är min uppfattning hitills.
Sen hittade jag Laila och Anders Bagges podcast och blev helt kär. Första avsnittet släpptes i förr går eller nåt sånt och jag längtar ihjäl mig efter nästa. Så roliga och skrattar när jag lyssnar på det, definitivt värt att ge den en chans!! Ni kan lyssna på den här.
 

Rainy day

Skrivet:    ·  Allmänt
Regnade imorse när vi vaknade så förmiddagen spenderades inomhus. Satt och sjöng med Elsie ett tag men sen kommer jag inte ihåg vad jag gjorde, troligtvis var det inge kul iaf. Efter ett tag kollade vi på "Tsatsiki-Morsan och Polisen" och jag fick så mycket minnen från när ja var liten. Var bästa filmen ju och den är fortfarande jättebra, Tsatsiki var den snyggaste ja hade sett när ja var liten typ och Per Hammar den roligaste. Tror man uppskattar skämten mer som stor, ser vad som är "kul" mycket tydligare nu lixom :)
Tog en promenad efter lunchen som blev rätt lång. Var ute ett bra tag och kikade bl.a. annat på Torpa Kyrkogård där det var fullt av ljus och blommor osv. Elsie var jättefacinerad och ville inte gå där ifrån förens vi räknat kottarna och ljusen på alla gravstenar, Gud hon gör verkligen ens dagar, hon e ju så sööt.
Puss och Kram!
 Blev en bild från igår
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design