Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Var tog sommaren vägen?

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har regnet vräkt ner hela dagen så det är typ vattenpöls-bombat på våran skolgård :( men det får man tydligen börja vänja sig vid för nu kommer klimatet i Sverige bara att bli blötare o kallare pga av den jävla växthuseffekten. Så alla länder runt ekvatorn kommer tt få det varmare o vi här i lilla norden får det kallare, Tack moder natur för det!NOT! 
Gud vad jag låter negativ, men en sak som gör att jag får lite sol iallafall är att vi ska på klassresa imorrn!!!!!! O jag är så grymt taggad hoppas bara att det blir bättre väder där, o om man ska tro väder sidan yr så kommer det att bli sol på söndag så nu håller jag tummarna för yr!!!!
 
Dessutom skulle jag gärna vilja veta vad ni vill se mer/mindre av i bloggen. Skriv en kommentar så att jag får veta, jag skulle bli jätteglad då!!!
Puss o Kram!♥
 
 
Är helt kär i den här låten!!!!^_^

Nästan bra igen!

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår när jag kom hem frös jag så att jag hackade tänder och dessutom så fick jag svårt att andas. Det kändes som att någon högg/brände/slet bort vänster sida av min mage varje gång jag andades in. Ringde till pappa som sa att jag skulle ta en alvedon. Så det gjorde jag(det visade sig senare att jag svalde en sån alvedon man ska ta i rumpan men det var ingen fara!!!!) på kvällen hade jag 38,7 c* feber och bultande huvudvärk.
 
Nu när jag vaknade på morgonen var jag bara vrålhungrig(åt en halv polarkaka till middag) och hade lite ont i sidan. Så om allt fortsätter att bli bra kommer jag gissnings vis kunna gå till skolan imorrn. Så nu håller jag bara tummarna för att jag ska bli bättre, för det är nämilgen så att vi ska på våran första gemensamma klassresa på lördag o den tänker jag INTE missa. Jag kan väl säga så att om jag gör det så kommer jag att vara ledsen i flera månader typ. Men mamma o pappa tror att jag kommer att bli bra tills dess. Så det jag oror mig mest för nu är om jag har smittat ner hela klassen då jag var i skolan hela dagen igår...
Förlåt om ngn av er blir sjuk!!!!
Puss o Kram!♥
En liten komisk grej jag kom att tänka på. Igår när jag var i skolan började vi jobba med "Organsimer" på NO:n och då jobbar jag med Å(en ny tjej i vår klass) och A(en kille i vår klass.) Och då så bestämde vi oss för att andvänd min inloggning att spara all fakta på o då sa A: "Vi kan ta din inloggning Tilda för du blir ju typ aldrig sjuk." Nja A du får nog tänka över det där. För nu sitter jag här hemma i alla fall o är sjuk... :)

På shoppingtur

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag o mamma på en shoppingtur i gallerian. Vi var inne på Monki,Hollister o H&M. Jag köpte kläder i alla de butikerna o mamma köpte en deoderat till sig på H&M. Så man kan säga att det var en shoppingrunda till mig... :)
De jag köpte var:
Träningslinne, träningstop,jeans o ett baslinne ifrån H&M. En vit blus o en rosa klänning ifrån Monki samt en marinblå t-shirt med typ hål i ifrån Hollister. Jag är jättenöjd o glad och vill bara ha på mig allting!!! Men jag får hålla mig, för idag regnar det så då passar det liksom inte med klänning eller t-shirt utan då har jag på mig mina nya jeans o en annan tröja ifrån Monki.
O om ni undrar hut det ser ut på så kommer det några snabba bilder här:
 
Klänningen från Monki o linnet o jeansen från H&M o t-shirten ifrån Hollister.
Nu ska jag slappa lite innan det är dags att gå till skolan, vi börjar 8.45 på måndagar. NAJS! √
Puss o Kram!♥

O så var det en ny design-Igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag vet att det har blivit en del designbyte den senaste tiden men jag tycker att det är så himla kul!!!! Den jag har nu har jag gjort det mesta själv på men grunderna får jag återigen tacka designadinbloggs hemsida för.
Jag är riktigt nöjd även denna gång! :)
Vad tycker ni?????
Puss o Kram! ♥
Jag o syskonen ^_^

Äppelmuffins

Skrivet:    ·  Recept
Mumsiga äppelmuffins som är riktigt lätta att göra, lättast blir det om man är två stycken som bakar.
 
Ingredienser:
280g vetemjöl
1msk bakpulver
½tsk kanel
½ krm salt
115g socker
250g matäpplen
2 medelstora ägg
2½dl mjölk
6msk rapsolja el. 85g smält smör
Till smultäcket:
50g vetemjöl
½tsk kanel
35g smör
25g socker
 
Recept:
1. Sätt ugnen på 200c*. Ställ upp ca 14 muffinsformar på en plåt eller smörj en muffins panna.
2. Till smultäcket, Lägg mjölet och kanelen i en bunke och skär smöret i små bitar. Tillsätt smöret i mjölblandningen och arbeta in det med fingertopparna tills blandningen blir som brödsmulor. Rör i sockret och ställ åt sidan.
3. Undet tiden görs muffins smeten, blanda mjöl,bakpulver,kanel och salt i en stor bunke. Rör i sockret. Skala och kärna ur äpplena och hacka de fint. Blanda ner det och rör samman allt.
4. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan mjölken och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt bandas, men rör inte för länge!
5. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö smulblandingen över muffinsen. Grädda dem i den förvärmda ugnen i ca. 20 minuter tills de har höjt sig rejät och är lätt bruna och känns fasta.
6. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter. Servera dem sedan varma eller flytta över de till ett galler och låt kallna. 
Lycka till!

Summercollage

Skrivet:    ·  Allmänt
Urval av allt jag gjort under sommaren:
Jag på skolavslutingnen
Midsommar på Singö med mamma
Framför Domkyrkan i Linköping m. Malte,Mamma,Märta
I Mattisborgen på Astrid-Lindgrensvärld
Jag åt kroppkakor på Öland
Framför Soliden slott med syskonen
Var med mormor o morfar o plockade jordgubbar
Jag o min kompis cycklar tandem hos mormor o morfar
Jag o samma kompis paddlar kanot
Jag byggde ett litet hus till hönsen
Jag i den gamla staden i Side
Min roliga kompis tyckte att vi skulle åka pulka, så det är det jag gör här ^_^
Puss o Kram!♥
 

Konsert på Vår Gård

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag, mamma, I o mammas kompis på ett ställe som heter Vår Gård, (Vår Gård är en konferens anläggning i saltsjöbaden.) för där var det en konser. VG har typ ordnat de här konsererna tre år i rad o jag o mamma har varit på alla tre. Tidigare år har konsererna varit utomhus o då har det varit med artister som Uno Svennignson, Bo Kaspers orkester mm. O i år var det Viktoria Tolstoy, ingen aning om vem det är!!! Hon var ganska bra men liksom inget speciellt där emot så var det ett för-o-efterband som heter Phones o de var jättebra, de var liksom roliga att lyssna på och hade det där lilla extra.
 
Maten var lagad av en känd TV-kock så allting var jättegott, han hade lagat olika plockmats-rätter samt praliner mm till efterrätt. Maten lyfte värkligen kvällen och hela konceptet var jättemysigt/trevlig. Jag o I gick typ rundvandring på anläggningen tre ggr o hittade lite hemliga ställen o så... :)
Jag hade en väldigt rolig,mysig,trevlig kväll o jag hoppas att ni hade det med!
Puss o Kram!♥
Viktoria Tolstoy ^_^Här syns pralinerna ^_^
O här alla macarons ^_^
 

Good Time

Skrivet:    ·  Allmänt
Om ni är ett lika stort fan av Carly Rae Jepsen så kommer ni garanterat att gilla hennes nya Duett med Olw City.
Tyvärr finns det ingen musikvideo så ni får nöja er med det här! ^_^

Hårmunk Muffins o Globen

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag har jag hängt med CW hela dagen. Vi var mest inne i Globen shopping o gick runt. Vi åt lunch(varsin macka ifrån pressbyrån...) åt glass(ben´n jerrys) o köpte varsin hårmunk(en sorts snodd). De är jättesnygga!!! Vi var där uppe i flera timmar typ och det var jättekul. När vi kom hem bakade vi äppelmuffins som jag lägger upp recept på lite senare...
Det är inte så mycket man kan berätta om så jag visar lite bilder istället. För en bild säger mer än tusen ord :)
Puss o Kram!♥
Jag tog Phish Food ^_^
CW rör om muffins-smeten ^_^
Såhär blir fisyren med en hårmunk ^_^
 

Moa Moa Moa

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår var jag med min  gamla dagiskompis Moa. Hon o jag har inte träffat varandra på typ över ett år så det var jättekul att få träffa henne igen. Moa är liksom alltid glad o snäll o så. Igår så åkte vi o badade i Sickla vid ett bad som hette sickla strand där det var ganska mycket fåglar... :)
Sen köpte vi glass på en sushi restaurang o då tog jag kulglass(hallonsorbet o mango) Moa tog typ blåbär o nångon citron glass med väldigt konstig konsistens!  Jag hade en riktigt rolig dag med mkt skratt! Hoppas ni hade det bra oxå!
Puss o Kram! ♥

Dop för kusinerna

Skrivet:    ·  Allmänt
I söndags var jag på småkusinernas dop. De döptes i L:a Husby Kyrka som ligger väldigt nära där de bor. De var en jättevacker kyrka o de var väldigt söta när de satt/låg o väntade på att få vatten över huvudet vilket båda två tyckte var väldigt konstigt. Särskilt Erland, 2½år, som liksom förstod allt som hände. Ja förutom det där med varför bara han o hans lillasyster fick vatten på sig.
 
Min moster sjöng Utan dina andetag oxå. Det var jättevackert! Hon sjunger lika bra som en riktigt artist!!!! O jag sjöng Välkommen till jorden det var väldigt pirrigt men kul oxå! Dopet i helhet vär jättetrevligt o fint, o sen efteråt så fick vi gå till et församlingshem o äta smörgåstårta, chokladbollar, syltgrottor samt en supergod-mandelbotten-vaniljkräm-grädde-tårta som Sofie(min "mosters") mamma hade gjort.
Jag hade en underbar dag o jag hoppas att ni hade det me!
Puss o Kram!♥

Tack Ida!

Skrivet:    ·  Allmänt
Som ni ser så har jag bytt bloggdesign, igen. O den här gången är det en design som Ida Tallhed har gjort. jag är superglad o så tacksam för att jag får låna den! O dessutom vill jag bara passa på att säga att det finns en hel del bra tips på Idas blogg. O det rör inte bara hennes designer utan även andra saker!
Puss o Kram!♥
 
 

Katy Perry

Skrivet:    ·  Musik
Jag är nästan säker på att ni vet vem hon är. Här kommer mina favvisar med Katy:


Väldigt konstig musikvideo, men bra låt!


Åh vad jag älskar både låten o musikvideon!


Musikvideon är nästan som en film haha, GO KATY!
 
Kort om Katy:
Katheryn Elizabeth Hudson, känd under sitt artistnamn Katy Perry, född 25 oktober 1984 i Santa Barbara i Kalifornien, är en amerikansk sångerska-låtskrivare och skådespelare. Hon är mest känd för sina singlar, Ur So Gay, utgiven 2007, och I Kissed a Girl som 2008 toppade listorna i USA, Kanada och Australien. I filmen Smurfarna har hon lånat ut sin röst till "Smurfan". Hon har även medverkat i Simpsons och How I Met Your Mother. Samt som en figur i dataspelet The Sims
 
 

Målaren Servitrisen o jag

Skrivet:    ·  Allmänt
I tisdags åkte jag till mormor o morfar, där jag är nu. Skolan börjar inte förens 22augusti och mamma o pappa började att jobba nu i veckan så det är ju nt så kul att vara hemma själv hela dagarna så då åkte jag hit. Och jag har haft fullt upp hela dagarna så jag har inte hunnit skriva ngra inlägg. I tisdags när jag kom alltså så fick jag testa på att jobba som målare för mormor o morfar har fått en gammal gungställning av morfars syster som nu vi ska få andvända. Så den målade jag grön, den blev jättefin!!! Sen i onsdags så målade jag på de en gång till så att det värkligen skulle täcka ordentligt och sen började vi laga mat för igår(torsdag) så var mammas jobb här o hade kanferens hela dagen, så vi lagade mat och dukade och pysslade en massa men det var kul! Så det var då jag fick ställa upp och jobba som servitris. Det var jättekul och dessutom fick jag följa med bort till en fårbonde som heter Tomas som bor uppe i byn och titta på när han klippte får, det var en del av kanferensen så alla mammas jobbarkompisar fick oxå se det. Fåren såg ut som hundar efteråt, de var så söta!!!!♥
 
Nu ska jag o mormor åka iväg med stolarna vi hade på konferensen igår och morfar ska ut och tröska på åkern.
Puss o Kram!♥
Här sitter hela gänget på mormor o morfars trapp! ^_^
 

Teenager Post

Skrivet:    ·  Allmänt
Åh jag älskar värkligen dessa!
Här kmr ngra, ni hittar fler på We♥it
 So true!!! ^_^       
 
 

Cockpit

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Piloten Valle får sparken och hamnar i skilsmässasamtidigt som han förlorar sin bostad. Så han flyttar in hos sin syster som är grundare till kvinnoklubben Judith. När Jonas sedan upptäcker att flygbolaget Silver söker en kvinnligpilot´tar det inte lång tid innan han tar setget och klär ut sig som kvinna-kvinnan Maria.Som "Maria" så träffar han sin kärlek Cecilia som är bisexuell, och som Valle slits han i en svår konflikt med sin ex-fru om vem som ska få ta hand om deras gemensamma son.
 
Cockpit är en riktigt rolig film där man både skrattar och lider med Valle och "Maria"
Jag ger Cockpit 3 av 5.

Löpning och fest

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår så startade jag och mamma dagen med att springa 5km. det var jättehärligt men nu har jag träningsvärk i båda vaderna... :(
Sen när vi alla ätit frukost åkte vi allihop till mormor o morfar för mormor hade 65-års fest för släkten o ngra vänner. Det var jätteroligt faktiskt trots att jag Malte Erland Märta o Elsie var de enda barnen. O nu ska vi snart åka hem för mamma o pappa börjar jobba i morrn o då ska jag vara hemma med Märta hela dagen för henne sdagis är stängt, så vi får se vad vi hittar på. :)
Puss o Kram!♥
Här står jag o stretchar... ^_^
 

Knappkakor

Skrivet:    ·  Recept
Det var ett bra tag sen min kompis bad om receptet på knappkakor så nu lägger jag upp det. Jag hoppas att du fortfarande vill ha det! <3
 Det är Söta Mumsiga och Helt Underbara. Här kommer recept på knappkakor:
 
Ingredienser:
2½hg smör el. margarin
1dl florsocker
6dl mjöl
½tsk vaniljsocker
1 stor påse non-stop(men man behöver inte hela)
 
Recept:
Sätt på ugnen på 175c*
Rör smör och socker vitt. (Om smöret precis kommit ut ur kylen kör det en liten stund i mikron, det blir enklare då)
Blanda sedan i mjöl och vaniljsocker lite i taget. Tillsätt det grovhackade non-stoppen och tryck ut smeten i små klickar på ett bakplåts papper. Grädda sedan i ugnen i 12-15 minuter.
Lycka till!
Såhär blev våra. ^_^
 
 

Ojdå...

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag skrev i det förra inlägget att det inte skulle bli fler inlägg förens skolan börjar. det bröt jag idag. Jag kan inte hålla mig ifrån datorn nu när det är kallt o rengigt o jag bara sitter här hemma. Idag har jag även skaffat mig en ny SKITSNYGG design. Jag älskar den o jag vill tacka R som gjorde reklam för den sidan på sin blogg och så vill jag tacka Amandah som gjorde designen. Jag är så grymt nöjd!!!!!!
Dessutom ska jag försöka att lägga in en bild i vart o varannat inlägg, för jag personligen tycker om det.
 
I övrigt idag så har jag varit på Långholmen o samt ätigt mat på en urgullig restaurang som heter 3 indier. Tipsar starkt om den, o om ni ska dit sitt uppe på den lilla balkongen inomhus!!!!
Puss o Kram!♥
Jag på Öland ^_^

Från 36c*-12c*

Skrivet:    ·  Allmänt
Precis som rubriken lyder så har jag idag gått ifrån 36c' i Turkiet till 12c' här i Sverige. Jag är väl sådär impad av vädret här men men. Jag har haft en underbar vecka med massa sol och bad som en öroninflammation i båda öronen som jag fick tredje sista dagen... Kunde ha fått ett bättre slut på semestern men det var bar iaf. Hoppas ni har haft det bra. Nu blir det nt ngra mer inlägg förens skolan börjar!
Puss o Kram!♥
Jag i den gamla staden i Side... ^_^
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design