Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Vardagsoutfit

Skrivet:    ·  Kläder
Jackan: Gina Tricot | T-shirt: Brandy Melville | Jeans: Gina Tricot | Sneakers: Converse

Globen

Skrivet:    ·  Allmänt
Har ju haft studiedag idag vilket har varit sjukt skönt. Startade med att kolla serier, städa lite, duscha osv. och verkligen bara tog det lugnt typ. Sen vid lunch typ messade Jossan och kollade om vi kunde träffas, hade lovat henne att följa med när hon klippte sig, så vi gick upp till Globen. Hon fick klipptid bara en timme senare så då passade vi på att gå runt lite där uppe, jag hittade bland annat en jättesnygg tröja från BikBok som var på rea som jag köpte och efter det satt vi bara och tittade på folk. Var bland annat fullt av funktionärer från konståknings EM där så när vi senare på kvällen råkade hamna påden kanalen hoppades vi att vi skulle känna igen någon men det blev inte så...
Efter att Jossan klippt sig och vi var på väg hem gick vi genom Tolv och då såg vi att fotoautomaten fungerade, så blev självklart några bilder i den innan vi fortsatte. Gick till henne efter det och började kolla på American Horror Story igen och såg säkert fyra-fem avsnitt på rad och självklart slutade det sista vi såg läskigast. Men mitt i allt vill man ändå fortsätta, det blir som ett addiction som bara kan bli bättre om man får veta vad som händer haha, kände att det blev seriöst där. Aja efter att vi kollat hade Jossans pappa lagat pannkakor så åt det och sen hamnade vi i vardagsrummet där vi var tills för en timme sen typ. Hade kort sammanfattat en väldigt bra dag alltså :)
Puss och Kram!♥
 Några av bilderna haha ^_^

American Horror Story

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Efter Vivien Harmon tar sin man på bar gärning när han har en affär med en annan kvinna bestämmer sig familjen för att bryta med allt gammalt och flytta till Los Angeles. De hittar en gammal renoverad herrgård som trotts sin historia med ett fler tal mord och dödsfall ändå blir familjens nya hem. Men familjen har det allt annat än lätt, Vivien och Ben (hennes man) kämpar för att få förhållandet att fungera och samtidgt kämpar deras tonårsdotter mot depressioner och sitt förhållande med grannpojken Tate som är långt ifrån en dans på rosor.
American Horror story har för tillfället fyra säsonger och alla säsonger är fristående från varandra vilket gör att säsong två, tre och fyra inte stämme rin på beskrvningen. Så det jag berättat om är säsong ett och om jag fortsätter kolla kommer inlägg om handlingen i de andra säsongerna allt efter som :)
 

Upphittat

Skrivet:    ·  Allmänt
Lämnade sista lektionen idag med extremt mycket energi! Dubbeltimmen med samma lärare vi har på torsdagar är verkligen lektioner som knyter ihop klassen ännu mer. Vår lärare brukar låta oss vara rätt fria under de timmarna och smatidigt som vi jobbar får vi prata med varandra och sitta med vilka vi vill osv. och det är verkligen kul på riktigt. Så efter att jag, Tilda O och Wille suttit och flummat i två lektioner ville jag typ studsa runt när skolan var slut. Så gick hem tsm med Jossan och Robin, gick genom en park bakom skolan där Jossan tappade sin mobil i fredags. När vi gick där berättade jag om en bild Tilda visat mig ang. en kille som tappat sin mobil i snön och en månad senare när allt smält undan hittade han den och den fungerade.
Bara någon minut efter det ser vi Erik och Oliver så vi ropade på de och då har de hittat Jossans mobil bara några meter från där hon tappat den. De hade gått förbi platsen och då hade Oliver sett något som såg ut som en mobil och plockat upp den, och det var hennes. Hur sjukt är inte det? Om den funkar än vet jag inte men förhoppningsvis kommer hon kunna använda den igen. Efter att mobilen blvit hittad gick vi fem hem tillsammans och sne gick jag och Jossan hit. Hon har precis börjat kolla på "American Horror Story" och tyckte att jag borde det också. Såg avsnitt 1-3 i första säsongen och samtidigt som vi skrek och var asrädda var det ändå något bra med den så har bestämt att fortsätta kolla tillsammans :)
Puss och Kram!♥
Så bra!!!
 

Brist på idéer

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag vet att ni vill ha två inlägg per dag och jag lägger gärna upp det också men just nu har jag totalt slut på idéer och det känns som att allt jag är på väg att lägga upp nyss var med och så vill jag ju inte ha det. Så vad vill ni se för något? Och snälla snälla läsare skriv något nu så jag vet för annars slutar det med att det bara blir två inlägg när jag sett en film jag vill berätta om eller när jag hört någon bra låt och det är inte jätteofta. Så guys vad vill ni läsa om eller se här?
 
 

TMI tag

Skrivet:    ·  Videoinlägg
 
Spelade in den här videon i måndags så mina svar är lite baserade på det, sen finns det några svar som jag skulle kunna ändra men jag spelade in videon lite spontant så hann inte skriva ner svaren osv. Hoppas ni gillar den ändå :)
Puss och Kram!♥

Craving efter sommaren

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev en eftermiddag själv idag igen vilket är extremt tråkigt. Alla mina kompisar hade träning eller var sjuka typ så blev såhär. Förstår inte hur min brorsa och hans kompisar klarar av att vara själva varje dag efter skolan jag får panik efter tre, men förhoppningsvis gör jag något med folk imorrn. Har nämligen studiedag på fredag så blir en lill-fredag imorrn eller vad man ska kalla det. Vet att det varit mycket studiedagar nu och vi vet inte riktigt varför vi har fått det heller men känns helt ok för min del så om skolan har lust får de gärna fortsätta ha studiedagar någon gång varannan vecka eller så, kanske...
Sitter förövrigt och kollar igenom en massa sommarbilderoch längtar ihjäl mig tills det blir varmare i Sverige. Jag vet att folk säger att man ska sluta längta och se allt positivt med nuet men om vi gör en snabb gämförelse med sommaren och vinter. PÅ vintern är man blek, rödprickig, konstant kall, förkyld, jättevarmt klädd hela tiden, forced to be inomhus eftersom man fryser ihjäl utomhus om man inte går runt i tre lager täck-kläder. Man kan iof åka skidor och njuta av snön lite grand men det klarar jag inte jättelänge. Sommaren då? Jo man blir förhoppningsvis solbränd, får blondare hår, kan ha på sig snygga sommarkläder, slipper tjocka jackor, kan bada, vara ute sent på kvällarna, vara ute i allmänhet och man har oftast mycket roligare på sommaren, självklart finns våra kära vänner myggen ständigt närvarande tillsammans med getingarna och fästingarna men det får man tåla känner jag. Vet inte vad ni tycker men jag skulle gärna ta lite sommar, typ nu!
Puss och Kram!♥
Lite bilder från i sommras ^_^

Saker på g

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Ja ni bloggläsare har absolut ingen aning om vad jag ska skriva om idag, tänkte att jag kunde berätta om elevens val och att vår skola firar 100 år men sen upptäckte jag att jag redan skrev om det igår så då tog mina idéer slut lite grand. Det finns en sak som jag går runt och tänker på HELA tiden för tillfället men det är inte riktigt spikat att det kommer bli av ännu (händelse som inträffar under sommaren) så vill inte överrösa er med info bara för att det sen inte kommer bli av men men. Så fort det är bestämt kommer min blogg troligtvis bara handla om det för det är vad hela jag bara handlar om hela tiden och basiclly det enda jag tänker på ungefär...
Sitter för tillfället och planerar lite saker med mamma. Vet inte om ni minns att vår familj och en kompisfamilj till oss hade en aktivitetsdag i december då vi bakade pizza och körde kampsport mm. (inlägget finns här) iaf så är det vår tur att ordna något nu. Men det finns verkligen oändligt mycket saker att göra och det gäller att hitta något som är rimligt och som alla troligtvis kommer gilla och klara av. Vad vi bestämmer kommer vara hemligt fram tills dagen D, men vid den dagens slut får ni självklart en update. Andeldningen till varför jag inte berättar är att familjen vi ska göra det med inte får veta vad som ska hända, så om någon av de skulle läsa min blogg blir det inte mycket till överraskning om hela dagens planer står uppskrivna här. Aja blev mycket hemligheter i det här inlägget men hoppas det är okej :)
Puss och Kram!♥
 

Never have I ever

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Eftersom jag total älskar Ellen följer jag hennes tv-shows youtube kanal så när den här videon kom upp såg jag den tre gånger i rad och skrattade så mycket :)
 
 

Filmat ny video

Skrivet:    ·  Allmänt
Kändes som att det gick ovanligt fort idag i skolan, allt verkligen rullade på super fort. Hade ingen riktigt seg lektion och hade allmänt kul på raster och under lektionerna osv. Fick bland annat veta vad vi ska göra på idrottsdagen nästa fredag, vi fick välja mellan olika alternativ förra veckan och då satte jag Handboll/badminton som första handsval och jag fick det så blev jätteglad. Dessutom ska vår skola fira 100år någon gång i maj och det ska bli en jättestor fest av något slag och då ska hela högstadiet vara i skolan den lördagen och hjälpa till med olika saker samt visa upp vad vi gjort.
Varför jag berättar det här är för att alla våra elevens val tillfällen den här terminen kommer vara saker som kretsar kring den festen, några av alternativen vi har att välja på är att göra en bok om de hundra åren skolan stått där den stått, marknadsföra eventet, göra saker och planera en marknad, vara guide mm., känns rätt kul faktiskt. Nu efter skolan har jag suttit och filmat en video som kommer upp imorrn skulle jag tro, passade på när det var så bra ljus ute. Har sedan dess suttit och redigerat den typ vilket tog enormt lång tid men den är klar nu så sitter och väntar på att den ska sparas bara :)
Puss och Kram!♥
 
 

@perfectsayings

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Spontan besök

Skrivet:    ·  Allmänt
Mormor och morfar kom hit idag rent spontant, de hade inga planer och saknade oss så helt plötsligt ringde mamma och bad mig baka semlor för att de var på väg. Så jag satte igång och hittade något recept från ICA jag använde. Men jag är verkligen den sämsta ni kan tänka er när det komemr till att baka med jäst för jag lyckas döda den nästan varje gång, det här var inget undantag. Så under de 50min totalt degen jäste reste den sig absolut ingenting vilket gjorde att när jag tog ut de färdiga semmelbullarna ur ugnen var de inte i närheten av att vara luftiga och fluffiga utan de var lite smått degiga. Som att inte det räckte lyckades jag även glömma att pensla de med ägg så de hade ingen färg heller, men trotts allt det var de riktigt goda så lite nöjd var jag.
Efter att vi fikat kände jag mig som en degklump ungefär så jag fick med Märta på att köra lite Just Dance. När vi dansat några låtar ville mormor också testa och snart körde även morfar. Skrattade en del och som vanligt engagerar Just Dance alla så när morfar hoppade in och dansade mot Märta stod allihop i vardagsrummet och dansade med eller hejade på haha. De åkte för några timmar sedan och har sedan dess suttit och kollat på barnprogram med Märtisen, ätit middag och nu sitter jag vid datan och ska efter att jag skrivit det här se om jag hittar ännu fler bilder jag vill få upp i rummet. Det går framåt för tillfället gajs så får hoppas det håller i sig :)
Puss och Kram!♥
Mina semlor, mormors saffranskaka och ballerina kakor ^_^
 Morfar och Märtisen
 

En göra klart dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en göra klart dag idag i princip. Postade iväg två sena julklappar som jag haft hemma sen vi kom hem från mormor och morfar men har bara gått och skjutit på att få iväg, satt i flera timamr och sökte runt på ställen där de sålde sminkspeglar eller tips på hur man kunde göra egna. Slutade med att vi hittade en bra hemsida som vi troligtvis ska beställa hem en ifrån och kom även överrens om en del idéer som skulle funka i mitt rum så känns som att det är ett steg på vägen i alla fall. När alla saker blir genomförda är en helt annan grej men nu känns det verkligt, eller mer verkligt än det gjorde förut.
Efter att vi blivit klara med alla planer för mitt rum drog jag och mamma upp till Globen för att köpa en present till en familjevän som fyller atron snart. Men när vi ändå var där såg jag till att fixa lite grejer jag behöver själv så som torrshampo, vanligt shampo och balsam samt eyebrow fix. Saknar dock fortfarande puder och det är lite akutläge ang det men behöver åka till ett Sephora för att få tag på det så får se till att dra in till stan om inte allt för lång tid... Kvällens planer är att kolla på film och försöka bli lite mindre förkyld. Resten av familjen är hos några kompisar och äter middag. jag var där jag med och åt men gick hit sen, har inga vänner i min ålder och dessutom känner jag mig som en hög av förkyldhet så jag gick hem. Man kan verkligen behöva vila ibland :)
Puss och Kram!♥
Allt på bilden är från H&M utom strumporna som jag köpte på Polarn och Pyret haha
 

Mysfrukost

Skrivet:    ·  Allmänt, Recept
Äggröra, macka med ost, yoghurtparfait med hallon, kokos och havregryn

Herrgård

Skrivet:    ·  Allmänt
Satt nästan hela SO lektionen idag och pratade om våfflor och bestämde att vi var tvugna att fixa det, så eftersom SO är vår sista lektion drog vi hem till Erik direkt efter jag, Jossan, Oliver, Wille, Felix och Erik. Väl där så fixade vi våffelsmet och allt och sen hade Erik ett jättefancy "belgiska våfflor"-våffeljärn så gjorde sånna och hade nutella till, fattar ni hur gått det blev? När vi hade ätit och så satt vi ett tag och kollade på en massa gamla tou tube videos, mestadels på barn som tillexempel Jerry talar spanska och han lilla killen som säger näsa inte nos. Vet inte om ni sett de men länkar båda videorna här och här.
När vi kom hem till Erik frös alla jättemycket så han tände en brasa, men när vi suttit i vardagsrummet ett tag och kollat på en massa filmtrailers (tänkte se en film men netflix laggade så vi såg bara trailers haha) var alla jättevarma så när Felix och Wille skulle gå gick vi andra ut också. Gick och skrämde upp varandra sjukt mycket och av någon andledning gick vi bort till en Herrgård som ligger nära de. Det finns en massa spökhistorier ang den Herrgården om någon som spökar, och att när man går förbi en viss glänta där det en gång stod en gungbräda känner man snart att det står någon bakom än. Alla blev verkligen rädda på riktigt och när vi sprang där ifrån i ren panik sista gången slutade det emd att Oliver ramlade och vi andra tre fick skorna fyllda med snö...
Puss och Kram!♥
 Våfflorna och när Erik och Wille gör de :)
 Oliver, Erik, Jossan och jag :)

The Family

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Familjen Blake flyttar till Normandie i Frankrike för att leva ett vanligt liv, precis som alla andra. Pappan är författare, mamman är en troende hemmafru som engagerar sig i kyran och välgörenhet och de båda tonårningarna börjar i det lokala gymnasiet. Familjen lever att enkelt och vanligt liv och bjuder in hela området till grillfester med mera, men de är allt annat än en vanlig familj.
Fred Blake, pappan, heter egentligen Giovanni Manzoni och är så långt ifrån författare man kan vara, han är en föredetta maffiaboss som efter att han läckt information till polisen lever under beskydd av FBI. Snart regnar utmaningarna över familjen och de får det allt svårare att inte ta till sina gamla metoder i konflikthantering och vad händer om resten av maffian för reda på var familjen befinner sig?
 
 

Kläder genom tiderna

Skrivet:    ·  Allmänt
Blogg.se har precis raderat hela mitt inlägg igen, om ni bara visste min ilska jag känner nu. Vill slå något riktigt hårt typ... Aja för att berätta en gång till vad jag gjort under dagen så börjar jag med det jag skrev i förra inlägget, jag gick till Tilda O efter skolan med Tove och Jossan idag. Vi kollade på Mean Girls iaf och jag fick värsta flashbacksen. Minns hur det var att se den filmen första gången, hur snygga man tyckte alla var och att de var så sjukt coola, ville absolut vara med i "The Plastics". Ville nog inte vara lika elak som det är, men att vara bland de populära tjejerna och få ha så fina kläder som de hade var typ drömmen. Vet inte varför det blir så men nu sitter jag verkligen alltid och dömmer kläder i filmer som är några år gamla, tycker det är sjukt kul att se hur modet ändras och vilka skillnader det är på trender över bara några år.
Minns att när vi gick i trean kanske var det jättepopulärt att ha tajta korta tröjor med ett stort svart skärp i mitten, och var man riktigt cool så hade man en något längre tröja och tajts till. Shit det var ju drömmen att få ha så och någon gång i fyran började jag köpa lite halvlånga tröjor som jag kunde ha ett skärp till och då kände jag mig så cool. Matchade det med en riktigt grov snebena bara för att få till en riktig fjortis känsla och om jag vågade hade jag lite läppglans ibland och det gjord emig så lycklig att få vara en del av modet. Älskar verkligen hur mode påverkar oss och vilken stor del av våra liv kläder är, det är vad som visar vem vi är och hur vi snabbt berättar för folk att "det här är jag". Men också något som enkelt kan ge oss enorm lycka, ni vet när man köper den tröjan som bara sitter så bra och som matchar allt det ger verkligen pure hapiness, iaf till mig.
Puss och Kram!♥
Exempel på kläder jag gillar :)

Qoute

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Hypad onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft allmänt mycket energi idag i skolan. Stod i korridoren i mellan varje lektion typ och dansade med folk och var allmänt hype. Hade rätt bra lektioner under dagen och allt flöt på rätt snabbt så har varit en bra dag kort sammanfattat. Att det började snöa var kanske inte det absolut roligaste under dagen men det är lite mysigt. Blir bara så trött på Sveriges väder, först snöar det i några timmar sen smälter hälften bort och senare på dagen börjar det snöa igen, men den gången snöar det slask typ. Kan de inte bestämma sig bara för om det ska vara snö eller om det ska vara torrt?
Efter sista lektionen gick jag och Jossan hit och var här hela eftermiddagen. Pratade en massor (som vanligt haha) spelade piano och snapchatade osv. Känner att ni har läst exakt det här hur många gånger som helst vid det här laget eftersom jag och mina kompisar gör ungefär samma sak när vi är tillsammans. Vi har så kul just i stunden men när man ska återberätta låter det lite halv tråkigt. Men vi hade kul idag gajs, promise haha. Planerna för resten av kvällen är att börja ta fram bilderna jag vill ha i mitt rum samt, om jag hinner, kolla något avsnitt eller två av Gossip Girl. Är inne i en sån period nu när jag vill kolla på det HELA tiden, kan verkligen vara en av de bästa serierna någonsin!
Puss och Kram!♥
Två selfies bara för att ^_^
 

20 questions

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Hittade ett sånt här inlägg på Hannahs blogg och tyckte det var en rolig grej och efter som jag älskar alla sånna här fråge grejer och liknande tänkte jag göra den jag med. Hoppas ni gillar det :)
 
1.Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Gossip Girl alla dagar i veckan. Kan ni tänka er ett liv på Upper East Side där alla är rika, måna om kläder, har classy fester och folk är allmänt vänliga. Dessutom är alla killar läskigt snygga... Visst sker det en hel del bråk och smutsiga fighter men det är sånt man får leva med :)
 
2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Eh lärare, dagisfröken, kändis. Ett tag hade jag planer på att bli Hannah Montana eller en älva av något slag men har gett upp de drömmarna nu haha :)
 
3. Vilken är din favoritdoft?
Tacos, nybakta bullar, havet, mormors parfym, när det regnat i en skog, varma gator, trä, pizza och målarfärg är några.
 
4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
Vid ett hav någonstans så jag får se solnedgången, soluppgången och folk som har kul. Övervägande personer som besöker en strand som är lyckliga så tror att jag skulle bli en väldigt lycklig stenbumling själv då.
 
5. Du får veta att jorden kommer gå under om 12 timmar. Vad gör du?
Får total panik och ringer alla jag känner och berättar hur mycket de betyder för mig, ringer the love of my life och säger jag älskar honom. Sen skulle jag nog samla alla jag älskar och bara spendera de sista timmarna på jorden med de.
 
6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
Oj kanske inte jättemycket, eftersom jag har både kill-och tjejkompisar skulle jag troligtvis ha samma vänner nu. Kanske inte skulle vara obsessed av romantiska filmer och choklad men troligtvis skulle jag fortfarande älska att dansa och spela teater osv. Vore kul att testa vara kille för en dag :)
 
7. Vilket är ditt favoritverktyg?
Andvänder inte verktyg men om mobil räknas som ett är det ju absolut det.
 
8. Vad gör du om tio år?
Om tio år är jag 24 så bor i USA eller London, jobbar på en tidning och gör olika repotage, intervjuar kända profiler och har the time of my life. Ok nu gick jag efter mina drömmar här men är verkligen ett mål jag ska försöka uppnå!
 
9. Vilken är din bästa danslåt?
Alla Beyoncés låtar är amazing att dansa till.
Stroke Of Lust
 
10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
Skulle sy egna kläder och designa en massor. har hur många idéer i mitt huvud som helst så vore kul att få göra verklighet av de.
 
11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 506 000 euro?
Har ingen koll alls på hur mycket svenska kronor en euro är men känns ju som en rätt stor summa pengar. Så skulle främst åka på en resa med familjen, något riktigt coolt som typ Australien, Thailand, Barbados eller en roadtrip runt i USA eller något sådant. Sen skulle jag se till att spara undan en del åt mig själv och mina syskon osv.
 
12. Vad tycker du om ordet hen?
Tycker det är bra att finns något för de som inte känner som varken en hon eller han. Har en del funderingar och så kring ordet men så länge personerna i fråga känner sig nöjda så ska jag inte lägga mig i det.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?
Har absolut ingen aning alls men något som alltid funkar är ju kladdkaka ^_^
 
14. Vad tycker du om köttkonsumtion?
Vet att vi äter för mycket men är inte redo att ge upp köttet. Är extremt imponerade av vegetarianer som klarar av att inte äta hamburgare, kyckling, oxflié, kalkon, chicken nuggets och bacon mm. Skulle aldrig klara av att vara utan det i flera år, handlar säker om att vänja sig bara men har aldrig klarat av det. Äter vegetariskt 1-3 gånger i veckan hemma men gajs kolla på bilderna nedanför och tacka nej till det, går inte! :)
 
15. Är du beroende av något?
Får man säga choklad...?
 
16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
Alla gamla låtar får väl vem som helst att bli nostalgisk, vi alla har väl minnen förknippade med olika låtar?
 
17. Vad gör dig riktigt förbannad?
Orättvisor och folk som behandlar andra med mindre respekt bara för att de har ett annat kön eller inte är lika rika som han eller hon som är elak. För att visa bara lite av vad jag kan känna kan ni läsa mitt inlägg om feminism här.
 
18. Har du något riktigt bra husmorstips?
Nej.
 
19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
Älskar alla ICA-reklamer men nu ska ju ICA Stig sluta så mitt liv är typ över :( Annars måste jag säga att jag gillade Volvos reklamer med Zlatan och Swedish House Maffia.
 
20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
Självklart finns det likheter men jag har ändrats otroligt mycket vilket jag märker om man kollar tillbaka bara något år :)
 

Just Dance

Skrivet:    ·  Allmänt
Sista lediga dagen innan vi har skola imorrn har varit idag. Har varit rätt skönt att få vara ledig lite längre än bara en helg, att få vila upp sig och samla energi inför skolan. Rätt taggad på att få komma tillbaka igen nu och köra som vanligt. Känns som att det var aslängesen jag träffade resten av klassen, asså typ flera veckor sen. Kan bli så ibland, att dagar känns som ett år och att bara några timmar kan kännas som veckor när man ser tillbaka. Det var 26 dagar sen det var julafton men det känns som att det var mycket mer än så och vi har bara gått i skolan i sju dagar den här terminen men det känns som så mycket mer. Vet inte om jag ska ta det som ett gott tecken, man kanske borde det? Det borde väl visa att man har skaer att göra så att allt känns som mycket längre bort, för att man hållit sig upptaget liksom.
Har haft en extrem ingenting dag idag så känns inte jättespännande att berätta, serier, plugg, serier, Just Dance, plugg och sen lite skrivande på boken. Är inne i ett dans flow just nu dels för att dansen började igår (känns som att det var jättelängesen haha) och för att när vi var hos våra kompisar i lördags körde vi Just Dance. De hade någon jättehigh-tec version med en massa nya låtar och där man körde utan kontroller och bara ansikts-igen-känning, oklart om det stavas så. När vi spelade det där körde jag och Märta en låt som vi lyssnat på hur mycket som helst och den dansen gav mig verkligen bara ren lycka. Fick en sån enorm rush att jag bara ville studsa runt, älskar det!
Puss och Kram!♥
 ^_^  ^_^  ^_^

Ellie Goulding

Skrivet:    ·  Musik
Har fått en mega craving för Ellie Goulding ne de senaste dagarna. Lyssnar igenom alla hennes gamla låtar och får en massa flashbacks och värsta känslovågen. Vissa låtar ger mig sån energi medan andra får mig att börja gråta. En sak kände jag dock var gemensam angående alla låtar, Ellie Goulding får alldeles för lite uppmärksamhet! Så gör ett inlägg bara med henne nu för att hon är så sjukt bra :)
 
 
 

Första lediga dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade mitt utvecklingsamtal imorse vid halv tio så hade hela dagen ledig sen. Så kollade på VS fashion show från 2014 för, ja det är pinsamt, har inte sett den ännu. Sms:ade Jossan sen och kollade om vi kunde mötas så hon tog med sig hunden och så gick vi en promenad till Tallkrogen och köpte B&J igen. Gick hem till henne och satt i hennes kök i flera timmar där vi kollade videos på videofyme, pratade och gosade med hunden. Gick ner till hennes källare sen där jag fick värsta energikicken. Typ dansade och hade egen yoga och allt där i mellan haha. Var en bra start inför dansen jag haft nu.
Vet inte om jag berättat förut att jag är helt hopplös när det kommer till träning, tar ALLTID ut mig för hårt när det är styrkepass. Tänker ofta att passet inte är så långt och att jag faktiskt kom hit för att träna och inte mesa vilket slutar med att slutdelen av passet mår jag antingen illa eller är totalt slutkörd. Idag på dansen blev det en mix av båda. Startar alltid med två uppvärmingslåtar, kör styrka i två låtar och sen stretching innan vi börjar med själva koreografin(det här kan variera men ser oftast ut såhär) så jag körde fullt ut i alla fyra låtar vilket ledde till att när jag väl slappnade av och andades på stretchingen höll jag på att sjunka ihop i en hög. Men jag höll mig stående och körde igenom koreografin oxå, känner att jag är värd en ordentlig paus nu asså. Men kan inte hjälpa att jag längtar som en galning till nästa vecka då dansen är igen, vill dansa hela tiden ju!
Puss och Kram!♥
Pga. av bildbrist blir det en gammal :)
 

Min Instagram

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Classic Sunday

Skrivet:    ·  Allmänt
Dgen har sett ut ungefär som jag förutspådde. Blev lite serier och en halv film imorse/förmiddags innan jag gick ut och tog en långpromenad. Skorna jag har när jag går är HELT omöjliga att gå med på halt underlag så efter som det är is överrallt basiclly kände jag mig lite som bambi. Lyckades till och med ramla i en uppförsbacke men lyckades ta emot mig på ett bra sätt så blev inte skadad, hade varit rätt typiskt mig annars :)
Efter promenaden, och tiden jag spenderade åt insta och snapchat efter att jag kommit hem, satte jag mig med högen av skolböcker och såg till att få lite grejer gjorda. Kan glatt bocka av svenska och engelska från min "att göra lista" vilket resulterar i att jag bara har franskan kvar och den kommer nog ta rätt mycket tid så får sätta mig med det imorrn eller övermorrn för nu är min hjärna så trött på allt som har med skola att göra att jag bara vill lägga mig i ett hörn typ. Så resten av kvällen kommer nog bestå av fler serier och troligtvis resterande delen av filmen jag började på imorse. Om den är bra kommer det upp ett inlägg om den senare i veckan :)
Puss och Kram!♥
Kul kul...

Bra start på dagen

Skrivet:    ·  Allmänt
När jag vaknade för någon timme sen och kom upp i köket stod det en tallrik med amerikanska pannkakor på diskbänken som var till mig. Så värmde på lite hallon, plockade fram sirap och fick äta lyxfrukost i morse. Så gott och himla mysigt, blev taggad på dagen då haha. Har iof inga planer alls inför dagen och kommer troligtvis spendera den med mina bästavänner "viaplay" och sängen, möjligtvis bli uttvingad på en promenad någonstans vid vad som egentligen ska vara lunchtid, och sen kanske ta tag i skolarbetet vi har inför imorrn och övermorrn då vi har studeidagar. Får se :)
Puss och Kram!♥
 

Gamla Stan

Skrivet:    ·  Allmänt

Lördagshäng

Skrivet:    ·  Allmänt
Satt inne och kollade runt på olika bloggar osv idag på förmiddagen och såg att det var perfekt väder utomhus, en halvtimme senare smsade Frida mig och kollade om vi kunde göra något, så som att fota. Fattar ni lyckan då? Så möttes upp och åkte in till Gamla Stan, hittade en mysig och fin gränd någonstans i mitten av det hela och tog lite bilder. Blev inte jättemånga och ljuset försvann efter halva tiden där så bilderna på mig blev rätt mörka allihop men men. Älskar gamla stan och det räckete med att bara gå runt där för att bli glad typ. Så var där ett tag men gick in till city sen eller vad man ska kalla det och kikade runt där.
Åt lunch från sushirullen och gick runt ett bra tag i Gallerian. Efter att vi ätit lunch och skulle gå mot Bik Bok kom en tjej från en modellagentur fram till mig vilket gjorde att jag fick lämna mailadress osv och så ska jag få gå på någon casting grej eller så om nån vecka. Känns extremt kul men har verkligen INGA förhoppningar, ser det bara som något som är kul att få gjort, för hallå vem vill inte gå runt och kunna säga att de varit på casting för att bli modell?? Aja nu har vi precis krajat pepparkakshuset med Ida och Alva och ätit upp det mesta så ska iväg till några kompisar nu, ingen i min ålder så kommer bli vuxenhäng ikväll men men.
Puss och Kram!♥
 Ljuset i Gallerian tyckte inte kameran om och jag hinner inte redigera men men
 

Sugar

Skrivet:    ·  Musik
Maroon 5s nya låt "Sugar" släpptes på youtube för bara två dagar sedan så jag hittade den på startsidan av youtube idag när jag skulle blogga. Satte igång musikvideon och så börjar ledaren i bandet berätta om musikvideon. Det är den 6:e december 2014 och under dagen ska de åka runt och besöka så många bröllop de kan och sjunga där. Hur gulligt då? Tipsar er verkligen om att se den för alla brudpars reaktioner är helt underbara och det är verkligen pure happiness genom hela videon!
 

Tacokväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Har bara en lektion efter lunch på fredagar så igår efter att vi slutat hoppade jag, Tove och Jossan på t-banan åkte till Tallkrogens ICA, köpte Ben & Jerrys åkte tillbaka och gick hem till Jossan och hade värsta mysiga eftermiddagen där sen. Åt B&J och kollade på LOL, sjöng med i alla låtar i filmen, sa alla repliker i förväg och hypade återigen över alla skådespelare och hur underbart allt är i USA. Helt sjukt vad underbar den filmen är och hur många gånger vi sett den tillsammans, Jossan sa att den har blvit som vår film och det är verkligen så.
Efter att filmen var slut var vi kvar i hennes källare och pratade, kollade igenom en massa vines, lyssnade på musik och hade allmänt mysigt. Lagade tacos sen tillsammans och satt kvar i köket i hur många timmar som helst sen och bara pratade om allt asså verkligen. Senare på kvällen gick vi en promenad med en hund Jossans familj har hand om för tillfället också och återigen pratade vi ut under vägen och det fick mig verkligen att inse hur lyckligt lottad jag har som har så fina vänner, så tack!
Puss och Kram!♥
Tog Half Baked och Phish food, så goda båda två!!
Tove och Jossan ^_^
 

Glee

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
 

Bra dag i skolan

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter ett enormt träningsuppehåll under julen var jag med på gympan imorse, var typ bara vanliga bollgrejer osv, men det var så kul. Vill komma igång med träningen igen nu! Tror dansen börjar nästa vecka men saknar verkligen när jag och Frida gymmade, får se till att skaffa gymkort eller liknande inför i vår nu för jag tränar som bäst när jag väl är på plats. Att få mig att gå ut att springa av egen vilja är ungefär lika lätt som att få en fisk att cykla, på riktigt. Så måste ha något som driver mig, något som ett gymkort :)
Men i allmänhet idag har skolan varit bra och så. Skrattat en massa och tagit igen några dagar av dåligt humör från min del. Helt sjukt hur mycket folk kan göra för än, hur glad de kan få än att känna sig utan att de ens vet om det. Vet att jag skrivit det förut men skriver det igen, älskar min klass så mycket vissa dagar och det här var verkligen en sån dag. Det är sånt här som får mig att längta till skolan vissa dagar, ni vet känslan av bara total lycka och när man kommer in i ett sånt mode som göra att man strunar i allt egentligen och bara kör. När man har vänner som man kan vara sig själv med så behöver man inte mycket mer egentligen. Eller inte jag i alla fall.
Puss och Kram!♥
 Wille, Oliver och jag ^_^

Mitt 2014

Skrivet:    ·  Videoinlägg
 
 Halva videon är utan skärpa då jag inte är den absolut bästa på att filma med kameran än men hoppas ni tycker om den och fick svar på era frågor och om det är något ni undrar nu i efterhand är det bara att fråga :)
 

Kort dag idag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en väldigt kort dag idag eller hade vanliga lektioner i början av dagen men musik, SO och bild men från lunch och framåt hade vi hål. Eller lunchen fick vi äta i skolan men lektionen efter det, NO, var utan lärare då han varit sjuk rätt länge. Efter det var det språk och då var iof bara franskan iställd då vår franska lärare fick åka till akut för att en av fransmännen halkat och skadat axeln. Så var lite last minute men fick hemuppgifter som inkluderade att översätta två sidor från franska till svenska samt ett gäng glosor som vi ska göra under veckan.
Spenderade håltimmen med Tove och Jossan men då Jossan har spanska var hon tvungen att gå tidigare än oss så var resten av eftermiddagen med Tove här. Pratade en del om sommarplaner, den möjliga Frankrike resan i 9:an samt en massa annat. Passade även på att läsa varandras texter på svenskan samt ge feedback på de. Tycker om att läsa andras texter och arbeten när man är färdig med det för att få insperation av andra än sig själv och kunna utveckla sina tankebanor till kommande projekt. Sorry blev mycket om skolan nu, men för att byta ämne helt kan jag berätta att videon om 2014 kommer ut imorrn under dagen samt att jag ska försöka göra fler videos nu framöver då uppdateringen på vfm varit pinsamt dålig. Ska bara se till att ta mig tiden åt det :)
Puss och Kram!♥
 

Åtta boktips

Skrivet:    ·  Allmänt
1. "Släppa Taget"-Kate Cann
När Kelly kommer till Grekland med Jade och Sara vet hon att hon har fattat rätt beslut att dumpa sin kille och hans vänner. Huset är underbart, havet och solen fantastiska och friheten gör henne yr. Dagarna verkar oändliga, och nätterna … Det är helt enkelt helt perfekt! Ända tills en bil med fem bekanta killar i dyker upp …
 
2. "Sista Chansen"-Marian Keyes
 Tara och hennes vänner Katherine och Fintan kommer alla från samma lilla stad på Irland men bor nu i London. Tara har just fyllt trettio och inser att om hon dumpar sin osympatiske pojkvän Thomas kanske hon kommer leva själv resten av sitt liv. Katherine tillbringar hellre natten ensam med sin fjärrkontroll än riskerar att bli kär och få sitt hjärta krossat och Fintan som är homosexuell, och den ende som har lyckats hitta den verkliga kärleken, får en helt ny vänding på livet.
 
3. "Liv och Lovisa"-Emma Granholm
Sista terminen i nian lider mot sitt slut och Liv och Lovisa är glada att de snart ska slippa varandra. De går i samma klass men lever helt olika liv. På ett oväntat sätt vävs deras vägar samman och motsättningarna mellan dem blir allt tydligare. Till en början lyckas Liv behärska sin ilska, men till slut blir det för mycket för henne. Lovisa har alltid varit behärskad, men även hon har en gräns för vad hon kan tåla.
Katastrofen närmar sig oundvikligen ...
 
4. "Hungerspelen triologin"- Suzanne Collins
Alla ni stackare som bara sett filmerna ta er tiden och läs böckerna också för de är sjukt bra och verkligen värda att läsa varenda en av de. Suzanne Collins ger än ett helt annat perspektiv än vad de lyckas med i första filmen så för att verkligen bygga på känslan och kärleken till de utkommna filmerna se till och läs böckerna!
 
 5. "Sex veckor"-Kate Cann
Chloe är nästan besatt av Davinia – hon är allting som Chloe själv skulle vilja vara. Självklart blir hon överlycklig när hon blir medbjuden på Davinias "trista" familjesemester på en paradisö. Men hur väl känner de två tjejerna egentligen varandra? Snart upptäcker Chloe att hennes bästa vän är någon annan än hon trott, men Chloe kan inte lämna ön. Det är flera veckor kvar av semestern och hon måste klara sig själv. Och självklart kommer drömprinsen i hennes väg, fast det verkar som om han avskyr henne ...
 
6. "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" - Marian Keyes
När Lucy Sullivans arbetskamrater får för sig att de ska spå sig följer hon med för att få sig ett gott skratt. Och hon blir inte särskilt imponerad av mrs Nolan, som påstår att Lucy inom ett år kommer att traska uppför altargången. Ingenting kunde vara mer fel. Lucy är knappast giftastypen. Men när de andras spådomar en efter en besannas blir hon nervös. Men så möter hon Gus, och hon kan inte låta bli att undra: Är han möjligtvis en potentiell herr Lucy Sullivan?
 
7. "Sommarsystrar"-Judy Blume
Det här kan nog vara den boken jag läst flest gånger i mitt liv (förutom barnböcker osv)
Victoria och Caitlin träffas första gången när de är tolv år och är då två helt olika tjejer med vitt skilda bakgrunder som har hela livet framför sig. Under många år kommer de att tillbringa somrarna tillsammans i Caitlins fars hus där en djup vänskap växer fram. De delar på alla hemligheter, svärmar för Bru och Von och fantiserar om vuxenlivet. Med åren blir olikheterna tydligare och vänskapen sätts på hårt prov. En dag, efter många års tystnad ringer Caitlin och ber Victoria vara tärna på hennes bröllop. Det är med blandade känslor hon tackar ja. Och inte blir det lättare när hon får veta vem Caitlin ska gifta sig med....
 

8. "Mortal Instruments triologin"-Cassandra Clare
Clary lever ett vanligt liv med sin mamma i New York. När hon och hennes bästa vän Simon en dag besöker en klubb i stan som heter Pandemonium bevittnar Clary ett mord på en kille, men det verkar bara vara hon som ser mordet ske. Redan nästan dag söker en av mördarna upp henne och samma kväll försvinner hennes mamma spårlöst. Mördarna visar sig snart vara demonjägare och killen som dog var inte alls människa. Demonjägarna och Clary verkar ha mer gemensamt än Clary först tror och det gäller för henne att bestämma sig för vad hon ska göra och tro på.
 

Micro noveller

Skrivet:    ·  Allmänt
Då jag haft en totalt vanlig skoldag idag och det verkligen finns nada intressant att skriva tänkte jag berätta om något vi gjorde på svenskan idag som jag tyckte var rätt kul. Uppgiften vi fick var att skriva en micro novell. När jag såg det sa det mig verkligen ingenting och när vi sen fick se en video med olika exempel sjönk mina förhoppningar rätt fort. Några exempel vi fick se i en video var enligt min åsikt rätt konstiga och de sa mig ingenting riktigt, men det blev en helt annan grej när man fick skriva de själv.
Något av det roligaste vi gör i skolan är när vi får skriva och så på svenskan och jag tycker det är extra kul när vi gör korta texter där man måste skala av, korta ner och bara gräva fram kärnan ur själva historien. Långa texter skriver jag hela tiden i samband med min bok och vi gör ofta noveller och så i svenskan också och att hitta på långa historier och få spåra ur på målande beskrivningar är jättekul men rätt vanligt. Kommer ihåg nån text vi skrev kring en bild i sjuan och jag älskade att jobba med den och få kämpa med att ta bort bindeord och tråkiga tillägg som ändå inte tillför något och bara skala av. Få fram en hård berättelse ur så få ord som möjligt. Sorry to say it guys men det är sånt som gör mig glad, nej är inte tråkig älskar bara att skriva haha.
Puss och Kram!♥
Blir en gammal bild då jag har noll från idag, sorry

Personlighets test

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Din personlighetstyp:
Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.
Karriärer som skulle kunna passa dig:
Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.
 
 

Heliumballonger

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Just nu så har vi besök av ett gäng franska ungdommar i vår skola, de är här och bor hos niorna som har franska som extra språk för tillfället och sen senare i vår kommer niorna här ifrån åka till de och hälsa på där en vecka. Troligtvis kommer vi också få göra det när vi går i nian så är himla kul att de är här nu för då känns det så mycket mer verkligt för vår del, att vi också ska få uppleva det senare om inte något går helt åt skogen. Några av fransyskorna var även med på vår franska idag så det var jättekul, sen märker man även hur mycket vi har kvar att lära oss men vi är på väg :)
Efter skolan gick jag till Erik med Jossan och Oliver. Erik hade typ en helium tank hemma som vi testade att köra med och var verkligen sjukt hur alla blev att låta. Första gången Erik pratade med helium fattade jag inte ens att det var han, sjukt hur rösten kan ändras verkligen. Som tur är håller det inte i så länge så rösten kommer tillbaka som vanligt men ni som inte testat det någon gång måste verkligen köra för man skrattar så mycket. Satt för det emsta faktiskt i hans rum och höll på med ballonger de hade kvar från en fest osv, samt pratade om livet typ, va väldigt cozy hur som helst och var kvar där rätt länge. Up next för mig nu är troligtvis städa i ordning i mitt rum och ladda inför skolan imorrn. Börjar en ny tjej hos oss så så får se hur hon är ^_^
Puss och Kram!♥
 

Drömmar

Skrivet:    ·  Allmänt, Quotes, Djupa texter
Sen dagen vi föds får vi höra att vi ska ha drömmar, att drömmar är vad som gör just mig till den jag är och att vi alltid behöver ha något att sträva efter. Vi kan inte drömma för stort och att ingen dröm är för dum, men sen får vi också höra att vi ska ge upp våra drömmar och satsa på något mer realistiskt. Ta tag i våra liv på riktigt och släppa taget om allt det där vi en gång ville. "Kom igen du är bra på att sjunga men inte SÅ bra dessutom finns många bättre än dig, satsa på något mer stabilt istället något som du vet alltid kommer ge dig pengar. Något enkelt."
Min högsta önskan är att bli skådespelerska, inte teater utan film. Jag har gett upp den drömmen, istället tänker jag för tillfället nog att jag ska plugga till journalist eller något sådant, men min dröm kommer alltid finnas i bakhuvudet. Gnaga, göra sig påmind och jag är glad för det, för jag vill ha den kvar. När vi slutar drömma har något blivit fel, när folk säger åt oss att sluta tror jag att de egentligen bara är rädda för sina egna drömmar och vill inte att någon annan ska lyckas med sina. För varför ska du klara av det om jag är för feg? Varför ska du om inte jag ska?
Det finns dumma drömmar och saker vi vet är orealistiska men vi får inte låta andras rädsla stoppa oss. Jag vet att allt inte blir sant och att många får se sina drömmar krossas, slitas isär och lämnas i en hög någonstans långt bort. Smärtan för förlusten är hemsk, men när du vinner och får det du vill är lyckan obeskrivligt. När du lever i stunden du drömt om för alltid och faktiskt får se allting uppfyllas. Eller egentligen behövs inte allt uppfyllas det kan räcka med en del, mår du bättre än någonsin och den kännslan är obeskrivlig.
Vad jag vill säga med det här inlägget är ge inte upp men lär er när det är dags att släppa taget. Vi måste alltid behålla verkligheten men det behöver inte stoppa oss från att flyga iväg i tankarna. Runt omkring oss varje dag ser vi folk som lever sin dröm, artister, konstnärer, skådespelare, kanske en nybliven mamma, en man påväg till jobbet för att bli befodrad, en flicka som nådde betyget hon strävat efter i skolan eller en kille som fått besked om att hans pappa kommer hem från kriget, levande. Vem vet vad som döljer sig bakom varje leende? Bakom varje människa finns något som någon gång gått bra och det kan ha förändrat hela personens liv, tänk om någon sagt åt henne/honom att dess dröm var dålig och ouppnåbar. Hade hen stått kvar som gatumusiker i en tunnelbanekorridor då istället för att nu uppträda på en scen framför tusen fans. Kanske, kanske inte, allt ligger i våra händer.
 
 
 

Prata

Skrivet:    ·  Allmänt
Träffade Ida idag efter att jag insett att rösten kommit tillbaka. Började med att ta en promenad, trotts att det snöade en del men det var så skönt. Satt ju inne hela dagen igår så att få komma ut och få frisk lust var helt amazing. Pratade på om rätt många saker asså verkligen allt, vilket var riktigt skönt tror det kan vara bra att prata med någon uti från skolan ibland. Någon som inte finns där hela tiden och upplever allt utan bara får höra en historia och komma med råd osv utifrån det men även höra någon annans tankar och få en inblick av hur det kan vara eller vad som kan hända eller rent av hur någon känner sig. Tror vi alla behöver det ibland.
Efter att vi varit ute och gått gick vi till henne och lagade lunch, blev att vi stannade kvar där sen. Kollade igenom skolkataloger, pratade, kollade på videos och såg några gamla Glee avsnitt som gick på tv just då. Var kvar där rätt många timmar men är hemma nu haha, som att man inte förstod det :) Sitter och hostar något enormt och håller på att ladda upp inför skolan imorrn. Tänkte även kika på några serier och så sen innan jag går och lägger mig. Blir tidigt i säng idag för var helt slut imorse, vaknade vid elva ungefär så måste vänja kroppen...
Puss och Kram!♥
Mästerkockar på hög nivå ^_^ 
 

The To Do List

Skrivet:    ·  Allmänt
Den här filmen handlar om Brandy Clark som inför sommaren har gjort en "to do list" med alla vanliga och tråkiga saker uppskrivna. När hon läser upp den för sina vänner på väg till en fest blir de inte särskilt imponerade men på festen händer något som gör att Brandys lista får en helt ny vändning och hennes sommar startar på riktigt. För att uppnå allt på sin lista lyckas hon såra folk som älskar henne, hammna i trubbel och bli av med sitt jobb. Men nog får hon en sommar hon aldrig kommer glömma och det är allt som räknas väl, eller?
 

Det här med att vara tyst

Skrivet:    ·  Allmänt
Gajs min röst is killing me jag har konstant panik och är rätt arg för det mesta. Min supersnälla lillebror tar sig inte ens tiden att försöka förstå mig när jag pratar med honom utan står och tycker att jag ska prata för helt borta kan ju inte rösten vara. Nej visst men jag hör ju att de få ord jag sagt under dagen sliter så hårt på halsen och det är verkligen helt galet hur mycket halsen behöver vila. Mina föräldrar försöker och den som förstår bäst är Märtis at the moment så känns skönt med någon som kan läsa läppar här hemma också. Som känns nu kommer nog rösten vara tillbaka på måndag men man vet ju aldrig, får hålla tummarna stenhårt!
För att vila så mycket som möjligt har jag kollat på "Switched at birth" i princip hela dagen idag och är helt fast i den. Så sjukt bra och just nu händer en massa grejer i den så går inte att bara se ett avsnitt utan man måste fortsätta lixom, förstår ni haha? Nu på kvällen fick vi gäster så fick mot förmodan hoppa ur pyjamasen och sminka mig oså men har gått bra. Gjorde en 2 die 4 god kladdkaka till efterätt också under dagen som jag får fixa recept på sen, så har suttit med under middagen med de och nickat lite oså ibland när jag fått frågor men har inte tillfört så mycket annat. Tänkte kika på film idag igen nu så ska försöka hitta någon bra :)
Puss och Kram!♥
 Tb till när jag var brun och snygg samt kunde prata, miss those times!

Ingen röst

Skrivet:    ·  Allmänt
Igår efter att jag kollat på Gossip Girl i nån timme och skulle säga något till pappa inser jag att min röst totalt packat ihop. Igår kväll kunde jag alltså inte säga något alls, asså NADA! Så var tyst resten av kvällen (typ en halvtimme) och tänkte att det här är borta imorrn. Det var det inte och för mig som pratar HELA tiden har det varit på riktigt plågsamt att inte kunna prata. Som tur var upptäckte vi att Jossan är sjukt bra på att läsa på läppar så det räckte med att hon bara tittade på mig när jag mimade något så förstod hon vilket var så skönt.
Rätt snabbt förstod klassen att jag inte kunde prata, men alla var shyssta och tog sig verkligen tid när jag försökte säga något och stod och vevade med armarna och mimade som en galning. Har självklart minskat ner saker jag väljer att berätta då det hade blivit asjobbit för omgivningen om jag mimat hela tiden, men har rullat på. William som sitter bredvid mig fick ta upp skaer i klassrummet som jag ville fråga och Robin gav mig halstabletter utan att jag frågat om det, hur snällt?! Efter skolan var jag med Tove och Jossan i alla fall och typ pratade om allt möjligt. Blev rätt lite prat för min del men kunde lyssna osv haha, var tsm rätt länge tills de gick för ett tag sen. har efetr det ätit tacoos och nu ska jag kika på film och vila rösten ännu mer...
Puss och Kram!♥
Mat ^_^ 
Blev en egopic också :)

...

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Tillbaka till skolan

Skrivet:    ·  Allmänt
Var skönt att komma tillbaka till skolan och träffa alla roliga igen, har missat våra samtal på rasterna och lektionerna och har saknat en del people man varken pratar med eller träffar på loven annars än snapchat och kanske instagram osv. Fick även nya placeringar, besked om vårt första prov samt information om ännu fler av skolans nya regler. Fick en ny rektor efter sommarlovet och hans mål är att ge vår skolan en ny "image" så får se vad det leder till. Hoppas bara på inte allt för hårda regler...
Drog hit efter skolan med Jossan, Erik och Oliver och körde elspelet. Vet inte om ni hört talas om det eller kört det men går ut på att fyra spelare håller i varsin kontroll, när någon trycker på mitten knappen börjar den blinka och hela spelet låter på nåt vis. När ljudet tystnar och knappen blir grön ska alla trycka på sina kontroller så fort de kan och den som trycker sist får en stöt. Lyckades få den två-tre gånger men de flesta gångerna fegade jag ur. Hatar sånna där stötar och var lite mot min vilja hela tiden men det är kul någonstans mitt i allt också haha. Efter ett tag var Erik och Oliver tvugna att gå så då stannade Jossan kvar ett tag. Pratade om livet osv och fick massa energi av det samtalet plus att jag lyssnar på asbra peppmusik nu så är allmänt happy :)
Puss och Kram!♥
 Känner ni igen det? :)

Music I love!

Skrivet:    ·  Musik
Som ni vet får jag nya favvolåtar konstant så tänkte dela med mig av de senaste favvisarna i min spellista, nu är det sånna låtar som gör det svårt för mig att sitta still när jag hör och som jag måste sjunga med i för annars blir jag galen. Lyssna och säg gärna vad ni tycker!
 
The Weeknd är absolut en ny favvoartist!
 
Har aldrig hört talas om Azealia Banks förut men hittade den av en slump på Spotify. Love it!
 
 Älskar`n lyssna nu people!!!
 
 
 Så skön låt blir glad av den!
 
Gillar verkligen Bebe Rexhas musik och den här låten e så grym!

Sista lovdagen

Skrivet:    ·  Allmänt
Gråter inombords guys för jag vill INTE börja skolan igen. Jag längtar efter att få träffa alla igen och liksom alltid vara bland andra men läxor, dåliga lärare och tråkiga skolarbeten lockar inte ett dugg. Kan ha lov en vecka till eller åtminstånde få några mjukstart dagar såhär i början men så funkar inte vår skolan utan vi går efter vanligt schema på direkten vilket innebär för vår del att vi börjar 8.10 med gympa, mm lyckligt lottade är vi i min klass. (stor dos av ironi för er som missade det)
Jag som hostar, nyser och har konstant huvudvärk är inte ett dugg taggad på att hoppa runt i en iskall gympasal det första jag gör, och vet inte om det är det bästa för mn kropp heller. Men men men måste ju se saker från den ljusa sidan och tänka att det bara är två dagar innan vi får helg och förhoppningsvis får vi inte åtta prov och tusen läxor under de här dagarna. By the way kan det vara skönt att komma tillbaka till det vanliga igen med rutiner osv, de tidiga mornarna finns det inget gott att säga om men vi har en helt ny termin framför oss och om bara några månader går jag ut åttan vilket ät totally sick. Måste ta hand om dagarna tills dess right?
Puss och Kram!♥
Maten som blir när det bara är vi tre syskon hemma :) 
 

Lyssna och lär :)

Skrivet:    ·  Allmänt
Clara Henry är king punkt slut!
 

Slut för den här gången

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter två dagar i Romme har jag träningsvärk i hela kroppen och lyckats bygga på min förkylning rätt rejält. Hostar, snorar och har en rätt irriterande huvudvärk men jag lever och jag vet att jag blev sjuk under tiden jag gjorde något jag tycker om så vet inte om jag kan hata den ännu. Men känns bra att ha startat skidsäsongen nu, nästa gång vi drar iväg och åker är på Sportlovet då vi ska till Lindvallen hela veckan så det ska bli jättekul har aldrig varit där heller så är fett taggad :)
Bodde under dagarna på ett hotell i Borlänge vi bott på tidigare och det är jättemysigt osv. hade ett familjerum så alla fem kunde bo i samma rum. Faktiskt extremt få hotell som har rum för alla fem så brukar bo i två separata men blir så mycket mysigare med alla på samma ställe. Dessutom tar man sig upp lättare på morgonen när man har två småsyskonen som är väldigt måna om att deras storasyster ska upp så tidigt som möjligt. Känns skön att ha åtminstånde en ledig dag kvar innan skolan börjar, skulle lätt ha en vecka till men men nån gång måste den ju starta igen... :(
Puss och Kram!♥
I backen ^_^
Lunchen idag (sorry för dåliga bilder är från pappas gamla kamera...)
 

Första dagen i Romme

Skrivet:    ·  Allmänt
Gick upp vid kvart över sex imorse för att komma iväg så tidigt som möjligt då liftsystemet öppnar vid nio. Vilket ledde till att alla (utom pappa dårå som körde) låg och sov halva vägen. Men det gick bra och fick köra en frukost i bilen och kom fram oväntat snabbt. Var sjukt mycket folk när vi kom dit och det märktes verkligen i backarna att det var många som valt att åka till Romme, var ändå helt ok långa liftköer så man kom upp rätt snabbt men i flera backar var det fullt av folk...
Var sol hela dagen och rätt bra med snö så överlag är jag nöjd. Känns ändå bra att vi har en dag till på oss att åka för känner mig långt ifrån klar, älskar att åka skidor verkligen ger en sån enorm energi och man blir skönt trött sen på kvällen med vetskapen om att man gjort något bra liksom. Precis den känslan har jag nu när vi sitter på hotellrummet. Ja gick iväg förut och köpte chips, nötter o godis som vi äter nu innan middagen. Godiset ska vi ha efteråt iof men aa det andra, jättemysigt :)
Puss och Kram!♥
 Påväg upp ^_^
 Jag och Märtisen och mamma och jag 

Gossip Girl

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Vet inte om jag skrivit om Gossip Girl förut och har jag det var det sjukt längesen. Har sett hela serien en gång förut och håller nu på att kolla en gång till, är just nu på säsong 3 och att se den en gång till är verkligen helt underbart eftersom att jag vet lite vad som kommer hända men efter som det var så lång tid sen jag såg att får jag ändå uppleva alla känslor som medföljer när man kollar på en serie. Gossip Girl är verkligen en sån serie man kan kolla på hur många gånger som helst för den är så underbar!
För er som inte har någon aning omvad den handlar kan jag ge er en kort sammanfattning. Gossip Girl är en hemsida som avslöjar alla i high school elitens skandaler fortare än någon hinner reagera. Vill du har reda på det senaste skvallret är det bara klicka in på Gossip Girl och vill du såra någon riktigt djupt är det bara skicka in personens alla hemlisar till Gossip Girl så vet snart varenda ungdom på Upper East Side vad du gjort eller tycker. Men den här serien är så mycket mer än så, den visar äkta vänskap, kärlek och hur viktigt det är att hålla efter de vi älskar. För er som inte kollar på Gossip Girl eller har gjort det gör det nu för det är sååå värt det!
Pin de Mary Kate en Love | Pinterest
gossip girl  | via Tumblr
 

Träffade Frida

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Frida idag efter evigheter ifrån varann, var typ i höstas någon gång vi träffade varandra senast så var verkligen dags nu.  Hon kom till mig osen gick vi till tunnelbanan, tanken var att vi typ bara skulle åka runt m tunnelbanan men när vi skulle åka så var det nåt fel på mitt kort. Så vi fick gå tbx till mig, hämta ett nytt osen åka till SLs resecenter vid TC och fixa det. Gick extremt snabbt väl där och innan jag hunnit berätta allt som hänt hade jag fått ett nytt med samma summa påfyllt. Så skönt att få hjälp på direkten!
Efter det tågluffade vi lite grand åkte till Rissne, TC igen där jag bytte en tröja på H&M och köpte en ny på Bik Bok som var skiitsnygg samt letade efter en ny väska till Frida. Hon hittade ingen bra dock så vi åkte där ifrån utan något alls. Drog till Medis sen och åt lunch på Donken innan vi åkte hem igen. Nu ligger jag i soffan med huvudvärk och en stor förkylning som jag är rädd ska ta över hela kroppen. Åker till Romme imorrn så vore sjukt segt att inte kunna åka, får ladda med ipren och massa té!!
Puss och Kram!♥
Märtisen oc h jag på hotellfrukosten imorse ^_^
 
Mat mat mat mat ♥♥♥

Catch up

Skrivet:    ·  Allmänt
Mötte upp Erik och Jossan idag vid lunch typ odå gick vi tillsammans till Erik där vi var i nån timme och pratade osv. Gjorde en mindre "catch up" ang lovet osv innan vi gick upp till globen, hade nog ingen riktigt plan där uppe men träffade Jonte och Axel en kortis och pratade med de. Globen var proppfull av en massa barn som skulle kolla på Disney on Ice som går nu sen var det även hockeymatch så det var fullt av djurgårdsfans vilket gjorde att vi gav upp rätt fort och drog till tolv istället.
Gick och satte oss vid saccosäckarna idag ogen och hade lite deeptalk där, sen såg vi Axel och Jonte igen så vi ropade till oss de. Sen satt vi alla fem och typ patade och kaosade rätt länge innan vi tre drog tillbaka till Erik där vi var resten av kvällen. Spelade massa udda spel, snackade skype med massa olika personer och hade det allmänt mys liksom. Åt middag där också innan vi gick, va tvungen att va hemma hyfsat tidigt då vi ska iväg och äta hotellfrukost så jag är taggad :)
Puss och Kram!♥
 Jossan och jag (har ett headset runt halsen haha)
 

Black and White

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Video om förra året??

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit två slappdagar efter varandra nu vilket ledde till att det inte blev något inlägg igår. Vaknade runt kl. ett och sen körde jag pyjamas och film basiclly hela dagen så kände inte att det var något som var jättespännande att dela med sig av. Har varit lite liknande idag men kom ut på en promenad nu på eftermiddagen vilket var sjukt skönt. Lyckades dock träffa i princip hela skolan under den timmen, det var som att alla valt att gå ut just då, aja de får ta att jag ser lite skev ut på lovet annars skulle det inte vara lov ju :)
Tänkte förresten göra en video om "året som gått" och behöver då er hjälp med att spamma med frågor jag kan svara på. Har letet runt på nätet efter någon form av New Year Tag och det finns en men den innehåller bara nio frågor typ och alla är rätt tråkiga. Så fråga allt ni vill veta om förra året, vad som var roligast/tråkigast, om jag lärde känna någon ny eller tappade kontakten med någon. Jag vet inte vad ni vill veta så fråga på!
Puss och Kram!
 Blev en bild på min data ^_^

Nyårsafton

Skrivet:    ·  Allmänt
Blev ett väldigt litet firande i år. Vid nyår 2013-2014 var vi tjugo personer och hade värsta festen osv med sammanlagt fyra och en halv familj. I år där emot var vi bara tio. Vi har alltid firat med samma två familjer sen jag var typ sju/åtta år likaså gjorde vi i år men bara halva familjerna kunde komma i år, så två kom från ena och tre från den andra. De enda barnen i familjerna var kompisar till Malte vilket gjorde att jag fick sitta med de vuxna.
Precis innan vi åt efterrätten ringde dock Burre, han skulle också fira nyår utan nån kompis till sig och vi hade pratat lite om att träffas då  när vi var tsm han, jag och Jossan så det blev verkligen min räddning när han kunde komma. Det hade funkat att fira nyår med bara vuxna men det hade inte blivit lika kul. Efter han kommit satt vi nere i mitt rum nån timme innan tolvslaget och kollade på en massa bilder och filmer från femman och sexan och skrattade sjukt mycket. Sen helt plötsligt var klockan tio i tolv så då sprang vi ut och kollade på alla fyrverkerier, vår familj hade även köpt ett par stycken som Malte och en av hans kompis turades om att tända. Stod kvar ett tag på tomten innan det blev för kallt och då drog jag och Burre hem till honom och kollade på skräckfilm, kommer inte ihåg vad den hette men sjukt bra var den!
Puss och Kram!
 Snacks osv och Julian haha
 Malte, Adam och Julian ^_^
 Förätten: Lax och avokadoröra i en tunnbrödskorg   Varmrätten: Fisk-och skaldjurssoppa m. stenungsbröd
Efterätten: Hemma gjordgladd med vitchoklad, valnötter, apelsin och stjärnalis
 Jag och Burre ^_^
Några bilder på fyrverkerier...
 I bakgrunden står Fredrik och pappa och fram står Annika och mamma :)
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design