Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Åtta boktips

Skrivet:    ·  Allmänt
1. "Släppa Taget"-Kate Cann
När Kelly kommer till Grekland med Jade och Sara vet hon att hon har fattat rätt beslut att dumpa sin kille och hans vänner. Huset är underbart, havet och solen fantastiska och friheten gör henne yr. Dagarna verkar oändliga, och nätterna … Det är helt enkelt helt perfekt! Ända tills en bil med fem bekanta killar i dyker upp …
 
2. "Sista Chansen"-Marian Keyes
 Tara och hennes vänner Katherine och Fintan kommer alla från samma lilla stad på Irland men bor nu i London. Tara har just fyllt trettio och inser att om hon dumpar sin osympatiske pojkvän Thomas kanske hon kommer leva själv resten av sitt liv. Katherine tillbringar hellre natten ensam med sin fjärrkontroll än riskerar att bli kär och få sitt hjärta krossat och Fintan som är homosexuell, och den ende som har lyckats hitta den verkliga kärleken, får en helt ny vänding på livet.
 
3. "Liv och Lovisa"-Emma Granholm
Sista terminen i nian lider mot sitt slut och Liv och Lovisa är glada att de snart ska slippa varandra. De går i samma klass men lever helt olika liv. På ett oväntat sätt vävs deras vägar samman och motsättningarna mellan dem blir allt tydligare. Till en början lyckas Liv behärska sin ilska, men till slut blir det för mycket för henne. Lovisa har alltid varit behärskad, men även hon har en gräns för vad hon kan tåla.
Katastrofen närmar sig oundvikligen ...
 
4. "Hungerspelen triologin"- Suzanne Collins
Alla ni stackare som bara sett filmerna ta er tiden och läs böckerna också för de är sjukt bra och verkligen värda att läsa varenda en av de. Suzanne Collins ger än ett helt annat perspektiv än vad de lyckas med i första filmen så för att verkligen bygga på känslan och kärleken till de utkommna filmerna se till och läs böckerna!
 
 5. "Sex veckor"-Kate Cann
Chloe är nästan besatt av Davinia – hon är allting som Chloe själv skulle vilja vara. Självklart blir hon överlycklig när hon blir medbjuden på Davinias "trista" familjesemester på en paradisö. Men hur väl känner de två tjejerna egentligen varandra? Snart upptäcker Chloe att hennes bästa vän är någon annan än hon trott, men Chloe kan inte lämna ön. Det är flera veckor kvar av semestern och hon måste klara sig själv. Och självklart kommer drömprinsen i hennes väg, fast det verkar som om han avskyr henne ...
 
6. "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" - Marian Keyes
När Lucy Sullivans arbetskamrater får för sig att de ska spå sig följer hon med för att få sig ett gott skratt. Och hon blir inte särskilt imponerad av mrs Nolan, som påstår att Lucy inom ett år kommer att traska uppför altargången. Ingenting kunde vara mer fel. Lucy är knappast giftastypen. Men när de andras spådomar en efter en besannas blir hon nervös. Men så möter hon Gus, och hon kan inte låta bli att undra: Är han möjligtvis en potentiell herr Lucy Sullivan?
 
7. "Sommarsystrar"-Judy Blume
Det här kan nog vara den boken jag läst flest gånger i mitt liv (förutom barnböcker osv)
Victoria och Caitlin träffas första gången när de är tolv år och är då två helt olika tjejer med vitt skilda bakgrunder som har hela livet framför sig. Under många år kommer de att tillbringa somrarna tillsammans i Caitlins fars hus där en djup vänskap växer fram. De delar på alla hemligheter, svärmar för Bru och Von och fantiserar om vuxenlivet. Med åren blir olikheterna tydligare och vänskapen sätts på hårt prov. En dag, efter många års tystnad ringer Caitlin och ber Victoria vara tärna på hennes bröllop. Det är med blandade känslor hon tackar ja. Och inte blir det lättare när hon får veta vem Caitlin ska gifta sig med....
 

8. "Mortal Instruments triologin"-Cassandra Clare
Clary lever ett vanligt liv med sin mamma i New York. När hon och hennes bästa vän Simon en dag besöker en klubb i stan som heter Pandemonium bevittnar Clary ett mord på en kille, men det verkar bara vara hon som ser mordet ske. Redan nästan dag söker en av mördarna upp henne och samma kväll försvinner hennes mamma spårlöst. Mördarna visar sig snart vara demonjägare och killen som dog var inte alls människa. Demonjägarna och Clary verkar ha mer gemensamt än Clary först tror och det gäller för henne att bestämma sig för vad hon ska göra och tro på.
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]








Design