Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Härlig dag

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns som att enda jag skrivit om på senaste tiden är skolan men då jag sitter hela eftermiddagarna och pluggar är det plugget som ligger färskt i minnet när jag sätter mig ner för att blogga, skitsent som vanligt förlåt. Har varit konsthistoria plugg i flera timmar nu och jag är så sjukt trött och irriterad på det att jag funderar på att strejka provet imorgon men det måste ju göras förr eller senare.
Var för övrigt en himla trevlig dag i skolan idag. Skrattade en massor med personer jag i vanligtvis inte pratar sådär jättemycket med vilket var jättekul. Blev många skratt med de närmaste vännerna också och ett avslut på dagen med vikarie som var så långt ifrån en lektion man kan komma. Alla satt och pratade i olika grupper, skrattade och kopplade ur hjärnan helt så blev ett skönt avslut på dagen. Drog in till Espresso House vid Skrapan sen med Tilda, Erik, Oliver och Lucas för att jag och Tilda skulle hälsa på vår prao men vår handledare var inte där, blev bara en fika den här gången alltså. Var en himla mysig fika men hade varit kul att få träffa henne också. För att läsa inlägg om min och Tildas prao där kan ni trycka HÄR, HÄR och HÄR.
Puss och Kram! ♥
 Några av våra frappinos ^_^

London

Skrivet:    ·  Inspo, Resor
 

Träning och skola

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns som skolan äter mig levande för tillfället. Har så mycket plugg att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Hann dock iväg en vända till gymmet idag med Erik och Jonte, fick sluta en havltimme tidigare sista lektionen så kom till gymmet rätt tidigt vilket gjorde att vi var nästan själva. Slapp kö till maskinerna och kunde köra ett ordentligt ben pass med några små magövningar också så åkte där ifrån nöjd och riktigt utmattad.
Men så fort jag kommit hem och duschat satte jag mig med plugg. Just nu är det konsthistoria som tar upp ALL min tid verkligen, är så extremt mycket saker man ska kunna och vi har bara haft en lektion angående det här typ i skolan så blir som att starta från noll. Men har suttit med det i typ tre timmar nu så en hel del grejer har fastnat men kommer behöva tid imorgon också verkligen. Ska även efter det här blogginlägget skriva ett inlägg till om Anne Franks Dagbok i min bokblogg från skolan. Har inte haft tid alls att uppdatera där pga. en massa annat plugg men nu är det dags you people. Och när jag skrivit klart det och druckit upp mitt té ska jag springa ner till min säng och sova för är extremt trött.
Puss och Kram! ♥
 Var längesen det blev en bild på mig så blev en idag :)

Throwback tag

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Gjorde en throwback tag med frågor om min barndom och hur jag var som liten. På grund av problem med överföring av olika filer har det tagit längre tid än vanligt att ladda upp videon men hoppas ni tycker om den :)
 

Gemensam pluggning

Skrivet:    ·  Allmänt
Vissa delar av klassen hade två prov idag, ett i matematik och ett i SO men jag som hann göra klart matteprovet förra veckan klarade mig med bara ett idag och det var långt över nog. Jag spårar alltid ut när jag skriver prov, främst i SO, och vill få ner ALLT jag kan. Även på E-frågorna där man ska svara relativt kort skriver jag rad efter rad med extra fakta för att jag inte vill riskera att utelämna någon viktig detalj. Så när det var femton minuter kvar av provtiden och jag fortfarande hade två stora frågor kvar fick jag panik. Satt typ i fem minuter och bara stirrade ner i pappret för att kroppen inte visste hur den skulle hantera situationen när provtiden nästan var ute. Hann därför bara skriva ner hälften av allt jag ville på sista frågan så det sög rätt hårt.
Var lite smått irriterad över det resterande delen av dagen men blev ändå en plugg eftermiddag. Eller halv plugg eftermiddag. Trodde återigen att det fungerar att plugga tillsammans med andra så jag, Oliver, Erik, Tilda och Jonte gick hem till Erik för att plugga språk och konsthistoria. Köpte med oss vindruvor och gifflar och var astaggade allihopa, men sådär jättemycket plugg blev det inte riktigt. Diskuterade livet, kollade igenom gamla bilder, skrattade till hela ansiktet värkte och var lite för hypad för att något skulle fungera.  Hann plugga lite konst historia ändå och nu på kvällen har jag hunnit gått igenom det mesta av franskan så det känns bra. Har hyfsad koll på läget.
Puss och Kram! ♥
 Fett mys ^_^
 Skulle fotografera vår pluggning men fick en Tilda och en Erik på köpet :)

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter

Plugg och tv-serier

Skrivet:    ·  Allmänt
Håller på att explodera av allt plugg vi har just nu samt ilskan på mig själv över att jag inte tagit tag i allt tidigare. Fick veta nu i eftermiddags/kväll att vi hade SO prov imorgon om första världskriget, något jag total glömt bort. Dessutom hade jag glömt att ta med mig böckerna angående det hem också så alla mina anteckningar jag verkligen lagt ner tid på för att jag ville kunna plugga bra till provet ligger inlåsta i mitt skåp i skolan. Fick extrem panik typ men fick bilder på allt vi skulle kunna av Erik så har ändå kunnat plugga men vet ju att jag har dubbelt så mycket liggandes i skåpet bara och det gör mig så sur.
Har dessutom ett prov i franska på onsdag samt ett jättestort prov i konsthistoria på torsdag så är lite lagom taggad på allt det. Kommer bli endast plugg de kommande eftermiddagarna för idag blev det mest bara vila. Kikade på OITNB, tog en lång promenad i över 1½ timme längst med Årsta viken, drack flera koppar té och sen nu på kvällen pluggade jag då. Har haft sjuka höstkänslor hela dagen dock och det känns verkligen att hösten är här på riktigt nu. Det är ju oktober om fyra dagar liksom och det känns som augusti nyss startade, hänger inte med i tiden.
Puss och Kram! ♥
 Bild från dagens promenad

Birthday revenge prank

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag skrattade på riktigt högt när jag såg den här videon. Backstoryn är att Joe, som "leder" videon blev prankad när han fyllde år av sina två roommates Olli och Caspar. De två köpte en massa saker med bara de två, Olli och Caspar, på dvs allt ifrån kuddfodral och täcke till en affisch och en liten snöglob så Joe kände att han ville ha hämnd och detta blev alltså resultatet. Vill ni se del ett hittar ni den HÄR annars får ni se en liten del av den i början av videon nedan :)
  

Kebab kväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Har sagt det förut, men kommer säga det igen. Älskar att vakna upp på helgen helt oberoende av någon klocka, att få sova ut hur länge jag vill och vet att det är helg. Känslan är obeskrivlig och helt sjukt underbar! Jag startade min helg morgon men den vanliga smoothien vi gör på helgerna, men efter det satte jag mig och kollade på Orange Is The New Black för första gången, som att det inte räckte med alla andra tv-serier jag kollar på, och jag måste säga att jag gillar den. Kommer krävas några fler avsnitt för att jag ska fastna men hittills är allt bara positivt :)
Efter några avsnitt av den, några podcast avsnitt samt en lång dusch kom Tilda, Lucas och Jonte hit. Satt nere i mitt rum och pratade i några timmar innan även Erik kom hit. Var bara här lite kort då innan vi gick hem till honom dit även Oliver kom. Satt och pratade i ett par timmar där innan vi gick iväg till Palmyra som är ett av Sveriges bästa kebabställen. Var kö ut på vägen när vi kom dit men gick väldigt mycket snabbare än jag trott för oss att få vår mat men så fort vi fått våra påsar gick vi direkt hem till Erik igen och hade värsta myskvällen där. Blev mycket skratt, musik och deep talk och avslutade sedan kvällen som vanligt med en film. Blev We're the Millers och jag skrattade lika mycket den här gången som första gången jag såg den typ så har ni inte sett den ännu se till att göra det verkligen.
Puss och Kram! ♥
 Solnedgång på väg till kebaben
 Bilder från middagen :)

Orienterings dag

Skrivet:    ·  Allmänt
The one and only orienteringsdag var det dags för idag och det har varit väldigt blandade känslor för det. Imorse och igår kväll var det väl främst ångest. Ville inte hamna med någon person jag inte känner så bra, eller någon jag inte tycker om rent ut sagt, inte heller ville jag hamna med någon som lägger ner sin själ i orienteringen och satsar allt, men att hamna med någon som inte ens försöker anstränga sig är inte heller bra. Det må låta mesigt att stressa upp sig över en sådan sak men hur det går på den här orienteringen står för hälften av vårat betyg i idrott ungefär.
Precis innan vi skulle sticka iväg fick vi veta våra par och jag hamnade som tur var med Tilda. Hon ville gå lite mer än jag i vissa lägen men vi löste det, tog alla kontroller utom en och kom in med fyra minuters övertid. Hade under våra 75 minuter i skogen himla kul måste jag säga och jag skrattade nästan konstant. Dessutom blev jag helt varm i hjärtat av att se hur alla hjälper varandra. Spelar ingen roll vilken årskurs man går i eller om man känner varandra har vi varit vid kontroll fem och någon letar efter den stannar vi upp och hjälper de hitta rätt och så är det varje år. Blir lycklig på riktigt av det! Dessutom slapp vi regnet i år men det var fullt av vatten i skogen i alla fall så när jag kom hem var skorna genom blöta och två kilo tyngre än när jag lämnade huset imorse. Men det hör lite till, har varit så varje år :)
Puss och Kram! ♥
 Mina och Tildas skor när vi precis sprungit klart
 

Scream Queens

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
På universitet Wallace finns som på de flesta andra olika föreningar man kan gå med i. Grupper och hus fyllda med kärlek, fester och äkta vänskap. Sen finns även de där föreningarna som endast utvalda personer får gå med i, Kappa Kappa Tau är en sådan förening. Föreningen styrs av Chanel Oberlin och hennes tre "minions" och de styr stället med järnhand. Men när det blir dags för skolstart igen till hösten har rektorn fått nog av allt skumt som sker i huset och hon bestämmer att alla som vill ska få komma in i KKT något som inte uppskattas av Chanel. Men det finns större bekymmer än så som ruvar i skuggorna. En okänd man klär ut sig i skolans maskotdräkt och mördar folk hejdlöst medan kappa systrarna råkar ta livet av husets hushållerska, en av eleverna har ett förhållande med rektorn, en gammal kappa syster blivit galen av en händelse som inträffade i KKT huset för tjugo år sedan och allas liv är i fara.
Jag har i skrivande stund bara sett ett avsnitt av den här tv-serien men jag vet redan nu att jag kommer fortsätta kolla. Serien är en mörk komedi som i vissa lägen är lite läskig, men långt ifrån så läskig att man inte kan sitta ensam hemma och se den när det är mörkt ute. Utan mer läskig på det viset att man kanske inte kollar på tv-serien utan att ha en lampa tänd, förstår ni? Vill hur som helst tipsa om den här serien för att first of all kolla bara alla skådespelare som är med i den här tv-serien och second det här är en rolig serie som absolut borde ses :)
 
 

Arbetsro

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns lite som att skolan tagit en paus för tillfället. Kan vara för att vi haft minst en vikarie per dag de senaste veckorna och folket inte riktigt anstränger sig till max på de lektionerna, och det stämmer tyvärr in på mig också, så dagarna blir rätt chill och pratsamma helt enkelt. Nu låter det som att vi inte jobbar alls men det gör vi absolut, det är bara att vi inte jobbar hela tiden kanske...
Var dock iväg på ett möte med vår studierektor tillsammans med alla andra elevrådsrepresentanter om just arbetsron, lärare och inlärningsmetoder. Känns jättebra efter mötet och hoppas på förbättring inom vissa ämnen efter det. Kommer ha ett möte i månaden om hur undervisningen sköts och fungerar med vår studierektor och det är så skönt att få ha en sådan stor inverkan på undervisningen nu i nian. Det här är ju vårt sista år och då vill man ju att allt ska fungera så bra som möjligt. Känner dubbelmoralen här efter det jag startade inlägget med men det gällde främst att vi har haft "vikarie-lektioner", det här gäller mer seriösa grejer :)
Puss och Kram! ♥
 Blev serier efter gymmet idag och detta var en av de jag såg, har längtat efter den här tv-serien i ett år typ :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Den här låten är min favorit för tillfället just för att den är så jäkla stark. Lyssna noga på texten och kolla på musikvideon första gången, jag grät kan jag ärligt säga och budskapet i låten är så sjukt viktig!!!!
 
 
 Asså Troye Sivan är så mycket babe att det är sjukt, hans nya album är perfektion rakt igenom verkligen!
 
 
 Lyssnat på den här låten ett tag nu men gillar den fortfarande, älskar Beyonce to much för att ogilla låten :)
 
 
 Demi Lovatos nya låt är power rakt igen, att starta dagen med den här låten ger mig så mycket energi verkligen. Beatet och texten ger en massa energi och som jag sa, power.
 
 
 Detta är en riktigt typisk Ellie Goulding låt, fast ändå inte, hur som helst så jag gillar den:) Även denna är en låt som ger mig massa energi, sjukt bra att dansa till verkligen.
 
Blev sex låtar den här veckan men kunde inte utesluta denna, har gillat Malcolm B sen han var med i X-factor så älskar när jag hittar låtar med honom. Detta är en av många jag verkligen gillar :)

Reseplaner

Skrivet:    ·  Allmänt
Startade dagen med att diskutera ämnet klassresa. Har någon plan om att vi ska åka till Polen och sedan besöka koncentrationslägret Auschwitz i och med att vi jobbar med världskrigen i skolan nu. Att föra diskussioner i vår klass på morgonen är dock inte en jättebra idé då de flesta halvsover. Men efter att vi pratat om det ett tag kom alla igång och visade en hel del engagemang så håller alla tummar för att det blir av nu.
Efter skolan var slut gick jag, Tilda, Jonte, Becka, Oliver, Lucas och Erik hem till Tilda för att baka. Efter förra veckans bakning tyckte de andra att vi skulle införa bakning som en "tradition" eller vad man ska kalla det, som helt enkelt ska återkomma en gång i veckan. Hur det går med det återstår att se men idag blev det av i alla fall. Då vi alla pratat om kladdkaka under dagen var det kladdkaka som gällde, behövde dock bli ett recept utan ägg och resultatet blev inte det bästa vi ätit men den var ändå god. Efter kladdkakan och några timmars pratande bestämde vi oss för att se en film igen, denna gång valdes Saw och jag som aldrig hade sett den hade verkligen inga förväntningar men URSCH vad läskig den var. Var skiträdd när vi skulle gå hem sen vid åtta och jag behövde gå själv åt mitt håll så alla som bor vid mig hade behöv gå tidigare. Tog mig hem levande men skiträdd.
Puss och Kram! ♥
 Alla kanter uppätna men riktigt god ändå :)
 

Youtube

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag älskar att använda Youtube, jag gör det verkligen. Att få spela in videos, redigera och sedan publicera. Låt era åsikter rulla in och få variera de skriftliga inläggen med videoinlägg. Men jag har total idé torka så jag ber er nu att bara bomba med grejer ni skulle vilja se. Kan hinta att en Throwback tag är på väg men tar emot allt annat med öppna armar. Verkligen, skriv allt mellan himmel och jord! Och är det så att ni tycker det är jättetråkigt att jag videobloggar skriv det också så jag vet :)
 

Alla prov

Skrivet:    ·  Allmänt
Märker att det börjar närma sig höstlov nu, eller närma sig och närma sig, man märker att det bara är ett par veckor kvar. Alla lärare försöker klämma in prov innan lovet så det blir som ett avslutande kapitel, en möjlighet för en ny start efter lovet så man slipper plugga under den veckan för att minnas saker till ett prov man skulle ha en lång tid senare. Tycker om att de väljer att göra så, men det förutsätter ju också att man har tid att plugga varje dag. Hade matteprov imorse och har idrottsprov imorgon, sen har vi dessutom tre hyfsat stora prov nästa vecka som jag knappt har någon koll på.
Har sedan jag kom hem från gymmet idag suttit och pluggat in orienterings grejer men måste säga att inget har fastnat riktigt.  Fick instuderingspapprena idag och det är ett stort häfte med grejer typ så har lite smått panik, måste dessutom plugga in alla dessa miljoner karttecken som finns inom orientering. Kan inte säga att jag tycker om det här på något vis alls, tycker det är brutalt tråkigt verkligen och skulle hellre städa mitt rum än att titta på ett enda karttecken till. På grund av att jag tycker det är så tråkigt också försöker jag knappt anstränga mig heller så det blir bara minus i det hela. Men men, ska ta lite mer tid åt orienteringen innan jag ger mig för ikväll och helt enkelt får hoppas på det bästa imorgon.
Puss och Kram! ♥
 Plugg bilder...
 

Nytt i rummet

Skrivet:    ·  Allmänt
Det här är en bild på hur det såg ut innan...
...och här bild på hur det ser ut nu :)
 

Och så var det måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Och så var helgen över snabbare än lovligt som vanligt. Såg någon quote för ett tag sedan som var typ "between monday and friday it's way to many days, but  between friday and monday it's way to few" eller något sådant men den quoten stämmer så sjukt bra bara. Skolveckan är oändlig och helgen passerar innan man hinner reagera. Nu trivs ju jag i skolan så det är inte så himla hemskt att komma tillbaka det är bara det här med att gå upp på morgonen som är jobbigt för mig. Tycker att man borde ha vant sig efter tio år i skolan men nej, det har jag inte.
Hade ändå en rätt trevlig dag i skolan, blev chicken nuggets till lunch så bara det var anledning nog att vara glad. Sen gick det lite halvbra på eftermiddagen, vår musiklärare körde samma genomgång han gjorde förra veckan om musikkulturen under sextio talet men var väl bra att få lite repetition antar jag. Efter det hade vi dock beep test på gympan och det var där saker gick helt och hållet fel. Först och främst var jag så sjukt otaggad innan, sen hoppade jag av testet tidigare än jag borde, och efter testet fick några av mina vänner både astma attacker och blodsockerfall med mera så det var jätteobehagligt. Vi stannade kvar ett bra tag efter och såg till att hjälpa varandra och se till så de kunde andas ordentligt igen och stå upp utan att vara rädda att svimma. Riktigt jobbigt att se folk man bry sig om må så dåligt, man känner sig så liten då på något vis.
Puss och Kram! ♥
Bild från London i våras :)

Blue Inspo

Skrivet:    ·  , Inspo
 

Lazy sunday

Skrivet:    ·  Allmänt
Var verkligen inte taggad på något alls imorse utan ville bara ligga i sängen hela dagen. Så efter att jag ätit frukost gick jag tillbaka mitt rum med Zara och Noels podcast i mobilen och plöjde igenom fem avsnitt typ. Har aldrig tid över för sådana saker som podcasts och då jag har varit för dum för att ladda ner de i mobilen, och ha och lyssna på istället för musik till exempel när man ska åka långt, har jag missat en massa avsnitt. Men tog mig tiden nu att komma ikapp och det var supermysigt. Att ligga under täcket, med gardinerna fördragna och lyssna på Den Fantastiska Resan dvs deras podcast var precis var jag behövde verkligen!
Efter några timmar nere i mitt rum i alla fall med både podcasts och flera youtube klipp såg jag till att få lite läxor gjorda. Bland annat startade jag upp med vårt svenska projekt, att skriva en blogg om valfri bok om andra världskriget. Fick välja mellan sex-sju olika böcker i skolan och som jag tidigare nämnt valde jag Anne Franks dagbok. Så vill ni läsa min bokblogg hittar i den HÄR men det kommer inte vara supermycket uppdatering där utan det kanske kommer något inlägg i veckan. Sen blev det lite plugg i gympa och en snabb sväng upp till Globen då jag behövde akut köpa en ny mascara då min tog slut igår. Blev efter globen premiär läsning i Anne Frank och har sedan dess inte gjort något riktigt. Har inga spännande planer inför kvällen heller annat än att ladda upp inför skolan imorgon. Kommer troligtvis bli lite mer plugg och podcasts men får se.
Puss och Kram! ♥
 
Älska frukt och bär <3333
 

Thai

Skrivet:    ·  Allmänt
Gick iväg till Tilda idag vid lunch ungefär och var hos henne under hela eftermiddagen. Vi satt och pratade om lite allt möjligt, spelade olika instrument (främst hon), bakade kladdkakemuffins med inspiration från gårdagens bakning, spelade kort och skrattade massor. Efter några timmar kom även Lucas och Jonte och kort efter det kom även Erik och Oliver så då fikade vi allihop på de muffins jag och Tilda lyckats baka (var typ tio stycken små). Satt ett tag kring bordet sen och pratade innan vi flyttade oss till soffan med målet att vi skulle se en film, gick inte så bra dock.
Efter timmar av skratt och extremt udda konversationer med mera gick vi hur som helst iväg till thaikiosken i området och köpte med oss thaimat. Promenaden dit, väntetiden där och promenaden hem var fett mysig så när vi klev innanför dörren hemma hos Tilda igen och satte oss och åt var det verkligen bara ren och skär lycka i kroppen, och det var det rakt igenom hela kvällen. Lyckades se en film ett tag efter maten och då Would You Rather  som tyvärr inte var lika bra alls som första gången jag såg den men absolut helt okej. Gick hem sen efter filmen och satte mig sedan för att blogga, ska gå raka vägen till sängen efter jag skrivit klart det här för är så trött. Men hoppas att ni också fick en bra och mysig lördag!
Puss och Kram! ♥
 Vid thaikiosen :)
 Och vår mat senare på kvällen

Känslovågor

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Ensam.
Tomheten gnager.
Gröper ur mig.
Känslorna rinner av mig.
Pansar sköld.
Står emot.
Musiken nöter, tränger igenom skalet.
Tonerna träffar rätt.
Tårar.
Göm mig.
Glöm mig.
Skrynkla ihop mig.
Släng mig i ett hörn.
Gråt slut på alla tårar.
Veckla upp mig.
Musiken stärker, bygger upp skalet.
Tonerna träffar rätt.
Se mig.
Hör mig.
Bygg upp mig.
Släta ut alla veck.
Fyll kroppens alla celler med lycka.
Kärlek.
Glädje.
Värme.

Fredagsskratt och jobb

Skrivet:    ·  Allmänt
Var helt bombsäker på att det var måndag imorse då vi har haft två lediga dagar nu. Blev därför så konstigt i huvudet när vi inte alls skulle börja 8.10 som vanligt utan faktiskt 8.35 som vi gör på fredagar. Så jag som satt alarm alldeles för tidigt hade jättemycket tid imorse och kom till skolan i lugn och ro utan att ha stressat alls vilket var superskönt. Var på bra humör hela dagen sen och skattade mig igenom både lektioner och raster, dessutom var det en av skolans bästa rätter till lunch så jag var som sagt glad konstant.
När sista lektionen var över gick jag, Tilda, Oliver, Erik, Lucas och Jonte hit då Tilda under dagen hittat något recept på en kanelbulle-kladdkaka som vi alla tyckte verkade asgod. Jag som dessutom varit sugen på att baka jättelänge tog på mig ansvaret och med lite små hjälp av de andra stod vi där cirka en timme senare med en kaka som tyvärr inte riktigt nådde upp till våra förväntningar som absolut var jättegod. Hade sjukt kul sedan resterande delen av eftermiddagen, som fylldes med en massa skratt och prat men när klockan passerade sex var jag tvungen att gå. Har varit barnvakt hela kvällen åt en liten kille på sju månader och det gick riktigt bra faktiskt. Fanns en stund när jag testade med allt och han verkligen vägrade sova, men efter att jag sjungit olika Sia låtar i en halvtimme somnade han sakta i min famn.
Puss och Kram! ♥
 Blivit mycket matbilder nu men får bli en till helt enkelt, recept hittar ni HÄR
 Osen en bild från när vi åt :)

Nudelsoppa

Skrivet:    ·  Recept
Fick lite feeling igår när jag skulle laga lunch och satte igång och gjorde nudelsoppa. Har aldrig gjort det förut, har inte ätit det hemma heller och dessutom krånglade vårat internet så jag kunde inte söka upp något recept. receptet blev verkligen en riktig höftning rakt igenom hela matlagningen men här kommer ett recept som beskriver ungefär hur jag gjorde.
 
Ingredienser:
1 ruta nudlar
2,5 dl vatten
½ grönsaks buljongtärning
½ dl frysta ärtor
en liten bit purjolök
chiliflakes (frivilligt)
½ tsk soja
 
Tillagning:
Skär upp så mycket purjolök du vill ha i smala skivor och ta fram ärtorna ur frysen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, ta upp de ur vattnet lite innan den egentligen satta tiden då nudlarna ska koka lite till senare.
Sätt samtidigt igång en kastrull med vattnet och lägg ner buljongtärningen när vattnet kokat upp.
När nudlarna kokat färdigt tillsätt de i buljongen, i det gamla pasta vattnet kan ärtorna få koka till sig i någon minut och sedan tillsätts även de och purjolöken i buljongen.
Låt soppan koka i 1-2 minuter och tillsätt soja och valfri mängd chiliflakes precis före servering.
Superenkel och god, det enda som var knepigt för mig var att få ihop alla momenten men det var för jag inte följde något recept.

Plugg och gym

Skrivet:    ·  Allmänt
Då det var vår andra studiedag såg jag till att sova ut ordentligt imorse. Tog det lugnt vid frukosten och satt ett tag och kollade på The Vampire Diaries innan jag tog tag i plugget vi fått över dessa dagar. Var inför ett prov i konsthistoria, ett läxförhör i orientering, glosor i franska + olika uppgifter med franska verb samt en bok i svenskan vi ska läsa samt skriva en blogg om. Jag har valt boken Anne Franks Dagbok så är jättetaggad på att komma igång med den, har bara inte haft tiden alls så får väl se till att läsa någon sida nu ikväll.
Sen på eftermiddagen gick jag iväg och hälsade på en familj jag ska barnvakta hos i morgon. Har aldrig träffat de förut men de känner en familj jag har jobbat hos tidigare och hade fått tips om mig. Barnet jag ska passa är en liten kille på 7 månader som verkade hur gullig som helst så känns bra. Efter att jag hade varit hos de gick jag iväg till tunnelbanan och åkte in till gymmet. Var rätt mycket folk där men som tur var, var jag nästan ensam om att träna ben så slapp köer vid maskinerna och fick ett riktigt bra pass.
Puss och Kram! ♥
 Gammal bild i brist på annat :)

12 frågor om mig

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
1. Bästa frukosten?
Amerikanska pannkakor med massor av frukt is the shit alltså!
 
2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Skulle nog säga svart, funkar alltid i alla lägen. Även om jag är en person som basically bara har vita tröjor skulle jag inte vilja behöva gå runt i vita jeans också hela tiden.
 
3. Bästa uppfinningen?
Alltså allt runt omkring oss är ju uppfinningar så det är supersvårt att svara på. Men borde man vara lite ordentlig nu och svara vattenreningsmaskinen som faktiskt gör att vi har möjlighet att dricka rent vatten.
 
4. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Skulle behöva ha en mycket bättre självkänsla, för självförtroende har jag. Kan prata rakt ut med alla i alla lägen men kan ibland sätta mig själv så lågt ner att jag mår dåligt på riktigt. Sänker mig själv till en fruktansvärd låg nivå så det skulle jag behöva jobba med.
 
6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Tjejen skulle heta April, Chelsie eller Alison och killen Jackson eller Justin.
 
7. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i när du blir äldre?
London alla dagar i veckan.
 
8. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Kollar inte ofta på tv och det jag ser där kan jag lika gärna se på datorn, så aldrig mer få kolla på tv absolut.
 
9. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Om jag ska till en öde ö behöver jag ju ingen skönhetsprodukt men är det sol där behövs ju solkräm, ja och sen tvål vore ju rätt bra.
 
10. Vad står på din shoppinglista till hösten?
STICKADE TRÖJOR!!!
 
11. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Till mitt rum, och om det är mitt på dagen tar jag en promenad i skogen i närheten.
 
12. Vad vill du bli när du blir stor?
Har extremt mixed feelings angående det men troligtvis journalist eller projekt ledare av något slag. Vill jobba med folk! 
 

Studiedag

Skrivet:    ·  Allmänt
Var så skönt att få sova ut imorse. Skulle förvisso upp och duscha och gå iväg på utvecklingssamtal vid halv tio men bara känslan att veta att jag inte skulle iväg på lektioner var himla trevlig faktiskt. Dessutom gick mitt samtal bra, blev mycket prat om gymnasiet och så självklart bara allmänt om hur skolan går precis som alltid på utvecklingssamtal. Knappt en timme efter att samtalet var klart och jag hade kommit hem igen kom Erik, Oliver, Fille, Lucas, Edvin, Tilda och Becka hit och då gick vi bort till tunnelbanan och åkte in till stan.
Blev lunch på Pizza Hut med alla nio och efter att vi gått runt inne vid Medborgarplatsen ett tag åkte vi hem igen, dock utan Becka som hade lämnat tidigare. Blev efter mycket om och men så att vi gick hem till Tilda när vi kom hem och satte oss ute i hennes trädgård i solen. När vi suttit där ett tag och pratat och gosat med hennes hund klättrade några av oss upp i Tildas gamla trädkoja, men då ingen hade varit där uppe på flera år var den rätt igenväxt. Så Erik och Lucas tog tag i det hela och drog fram både det ena och andra trädgårdsredskapet och rensade iordning där uppe så den blev hur fin som helst. Var jättemysigt där uppe sedan men då som sagt var åtta personer och trädkojan var rätt liten spenderade vi inte så mycket tid där uppe, utan blev mer flum och prat bland ute möblerna innan vi efter några timmar gick in och kollade film. Super bra dag helt enkelt!
Puss och Kram! ♥
 Bild från lunchen :)
 Och två bilder från när Erik och Lucas röjde i kojan

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Petter står för min favorit låt denna vecka, lyssna ordentligt på texten när n hör denna för texten är verkligen så klockren!
 
 
 Min babe Lana del Rey fortsätter droppa singlar inför sitt kommande album och jag kunde inte vara gladare. Den här låten är verkligen så himla skön att lyssna på, får typ en lugn känsla i kroppen när jag hör den :)
 
 
 Den här låten ger mig så mycket energi, får så jäkla mycket power av den här. Alla måste lyssna nu verkligen!
 
 
 
 Zara Larsson släppte den här singeln för ett par dagar sedan och har lyssnat på den typ 352637 gånger sedan dess, gillar den skarpt!
 
 
 Även Troye Sivan har ett album på gång och låtarna han droppat hittills är så jäkla bra, det här är en av tre och det är min favorit av de för tillfället :)
 
 
 

Möte inför Frankrike

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit som fredag idag för vår del då vi har de årliga utvecklingssamtals dagarna imorgon och i övermorgon. Har fått hemstudie uppgifter i bild, svenska, franska och gympa men det är hyfsat små uppgifter i allt det så kommer gå hyfsat snabbt att göra, alltså är vi i princip lediga i två dagar. Har lite planer inför dessa dagar men kommer i övrigt verkligen bara ligga i soffan och kolla tv-serier för det var så längesen jag gjorde det. Har typ inte kollat på ett enda avsnitt av någon serie på två veckor och det är sjukt lång tid för min del.
Men då tisdagar är vår lugnaste dag på veckan har det varit rätt skönt i skolan idag, varit lite halvpeppad stämning dock av oklar anledning så när jag, Erik, Jonte, Oliver och Lucas drog iväg till gymmet efter skolan var jag lite halvtaggad. Men efter att jag fått i mig min kvarg och byt om osv hade träningspeppen kommit. Dock försvann den för oss alla efter typ halva passet så träningen blev inte den bästa idag. Men var skönt att få det gjort, och direkt när jag kommit hem där ifrån och duschat osv gick jag och mamma upp till skolan för ett informations möte angående Frankrike resan med franska gruppen i vår. Känns jättekul att det här blir av och nu efter mötet kan jag knappt vänta tills allt det här drar igång.
Puss och Kram! ♥
 Bilder från mötet :)
 

Woman crush-Kendall Jenner

Skrivet:    ·  Inspo, Women Crushes
 

Humöret på topp

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit allmänt glad hela dagen idag och gått runt med ett leende på läpparna nästan hela tiden. Har skrattat mycket under och mellan lektionerna och verkligen som jag sa bara mått riktigt bra. Ni vet när man har sådana dagar där inget riktigt blir tråkigt, man kan vara trött tidvis och lite otaggad men till och med NO:n gick bra idag och den har jag i princip gett upp på så det känns riktigt bra.
Blev en mys eftermiddag också där jag, Tilda, Oliver, Jonte och Erik först var i korridoren i en timme ungefär och hade det mys och väntade på att Lucas som går i en annan klass skulle sluta sin lektion, och sedan gick hem till Jonte alla sex och var där. Satt och pratade i sofforna och myste med Jontes kattunge Gordon (lite osäker på namnet) som typ var det sötaste jag varit med om. Han låg i mitt knä i typ tjugo minuter och bara gosade så funderade seriöst på att ta med mig katten hem alternativt försöka tjata på mina föräldrar om att vi skulle skaffa katt...
Puss och Kram! ♥
 Jag och Erik på lektionen samt Oliver och katteeeen ♥♥♥

Kortis hår

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Snabb shopping

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter en sjukt mysig kväll igår som involverade massor av skratt, hypade danser, en obligatorisk promenad till ICA i Årsta, deep talk i "sängen", en late night walk för hälften av oss somnade vi några timmar efter midnatt efter att vi kollat på Hitta Nemo. Var Tilda som tyckte vi kunde kolla på film när vi legat och småpratat i några timmar och då ingen klarar av att kolla på en seriös film sent på kvällen blev det Hitta Nemo och hade seriöst glömt hur mysig den är. Låg och mådde bra under hela filmens gång typ och när det sedan blev dags att sova kunde jag sova bra trotts att vi låg fem personer i en bäddsoffa gjord för betydligt mindre folk än så, Erik sov på en separat luftmadrass.
Blev väckt halv tidigt imorse av att killarna vaknat och tyckte att jag och Tilda också skulle gå upp. Tog ett bra tag innan vi reste oss upp ur sängen tho. Blev en till Pixar film, nu Superhjältarna, innan vi fixade frukost. När vi ätit klart och återvänt till sängarna i nån timme såg vi till att komma igång med dagen. Bytte om, fixade halvt till oss, sa hejdå till Tilda och Lucas som skulle iväg och sen åkte jag, Erik, Jonte och Oliver in till stan med målet att köpa kläder till dem. Killarna har klagat lite smått på att de inte har så mycket kläder så tog tag i problemet helt enkelt och fixade en shopping dag. Hann bara att vara i city i nån timme men både Jonte och Erik lämnade stan med ett par nya inköp, så de var nöjda och jag var glad för deras skull :)
Puss och Kram! ♥
Bilder från frukosten :)
 

Taco bråk

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade en sån sjukt bra lördag alltså. Vaknade upp helt ok i tid och satt rätt länge och tog det lugnt hemma sen fick jag lite feeling och tog tag i att ringa frisören då mitt hår varit så slitet rätt länge. Fyrtiofem minuter senare satt jag i en frisör stol redo. Klippte mig på Freddy's Salonger och har fått extremt varierande resultat där men frisören jag fick nu var hur bra som helst, hon klippte så mycket jag ville och inte för lite som alla frisörer envisas med att göra. Dock tog hon extremt lång tid på sig när hon skulle föna mitt hår vilket gjorde att när jag cyklade iväg från frisören hade jag typ tjugo minuter på mig att komma hem, packa allt och göra mig klar innan mina kompisar skulle komma förbi mig.
Men jag hann i tid och packade ner det sista när Jonte, Lucas och Tilda kom förbi. Kort efter det kom även Erik och Oliver så då gick vi alla sex hem till Erik. Var ett tag nere i källaren först, där vi sov senare, innan vi satte gång med maten något som visade sig vara enklare sagt än gjort. Let's just say att vi är sex personer med rätt starka viljor allihop som alla äter tacos rätt annorlunda, dessutom var vi ashungriga och rätt griniga. Så under en period satt alla och skällde på varandra och var sura men då satte Lucas på en låt vi spelat jättemycket när vi varit tillsammans och då blev vi alla glada igen. Man vet att man känner varandra bra när man kan sitta och skrika på varandra argt bara för att tre sekunder senare sjunga tillsammans och känna enorm kärlek för alla bara :)
Puss och Kram! ♥
 Taco fix samt den färdiga middagen ^_^
 Jag, Erik och Oliver senare på kvällen

Knitted Wanties

Skrivet:    ·  Kläder
 

Redan fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Förstår inte att det redan är fredag. Trodde typ det var fredag i tisdags och då kändes veckan bara jättelång men nu idag kändes det bara fel att det var fredag typ. Förstod det inte riktigt och förstår det inte riktigt nu heller, trotts att jag är superglad över att jag får sova ut hur länge jag vill i morgon bitti och att jag har massor av saker att se fram emot i helgen. Känner mig lika tantig varje gång jag säger det men är helt sjukt hur fort tiden går, allt går snabbare ä vad jag själv hinner med ungefär. Vet inte riktigt hur hjärnan fungerar ibland, idag blev den helt enkelt inte påslagen alls.
Men efter att alla lektioner var över och vi slutat skolan för dagen gick jag, Tilda, Lucas, Oliver, Jonte, Fille och Erik upp till Globen för att handla mat inför imorgon. Alla tidigare nämnda, utom Fille, ska träffas imorrn också och äta middag hos Erik så för att slippa gå och handla då när vi ses passade vi på att göra det. Planen idag var att vi skulle gå upp till Globen, köpa glass på McDonalds, handla maten och sen splittras då alla skulle iväg på olika saker. men är vi kommer upp till McDonalds i Globen astaggade på glass fungerar inte maskinen, förstår ni besvikelsen eller? Slutade med at vi köpte cheeseburgare istället så blev ju bra ändå, men är fortfarande sugen på glassen alltså...
Puss och Kram! ♥
 Blev hemmagjord pizza till middag, standard på fredagar för vår del :)
 Mormor och morfar kom hit idag så blev sju runt middagsbordet
 

Annie

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Annie blev bortlämnad av sina föräldrar när hon bara var en liten bebis och bor nu tillsammans med fyra andra flickor på ett sorts barnhem. Kvinnan som har hand om tjejerna tar endast hand om dem för pengarnas skull och har verkligen noll intresse för hur flickorna mår. Så varken Annie eller de andra fickorna trivs där och Annie vill inget hellre än att träffa sina föräldrar igen. En dag när hon är ute råkar hon springa in i Will Stacks, en av de som håller på att kandidera för att bli borgmästare i New York. Will räddar Annie från att bli påkörd av en bil och när en video av detta börjar spridas på nätet stiger antalet röster på Will Stacks och hans kollegor tycker att det vore bra pr att bjuda in Annie på lunch. Snart övergår lunchen till fler träffar, allt publiceras på internet, och utan att Will riktigt vet vad som händer så flyttar Annie snart in hos honom.
Jag var lite intresserad av att se den här filmen när den kom ut på bio förra året men fick aldrig chansen. Så när några av mina kompisar för ett tag sedan gick runt och sjöng på låten "It's a hard knock life"  kände jag att det var dags och den var verkligen himla bra. Detta är ju dock en musikal så om ni tycker det är irriterande när folk börjar sjunga helt plötsligt ska ni inte se den här, men alla låtar är fett bra och den här filmen är verkligen värd att se!
 
 
 

Gymtorsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Torsdagar är verkligen så sköna dagar. Vi har bara chillämnen hela dagen som dessutom inte kräver så stenhård fokus. Vi må ha gått is kolan i typ tre veckor eller vad det nu är, och det må kännas som att vi inte har haft sommarlov, men min hjärna har inte vaknat på riktigt ännu. Dessutom som jag skrev igår har vi nästan inte haft några seriösa lektioner den här veckan då alla våra lärare är sjuka i princip. Dessutom gick nästan hela min eftermiddag idag åt elevråd där jag både lyckades hamna i styrelsen och få posten som sekreterare. Vet inte riktigt hur jag känner kring det ännu men lutar mer åt att det ska bli kul än att jag vill springa där ifrån.
Eftermiddagen idag gick åt gym som alltid på torsdagar. Har blivit lite så att vi alltid gymmar på tisdagar och torsdagar, fungerar för alla och är bra dagar att träna på liksom. Just idag blev det fokus på ben och sen ett kort set med olika magövningar. Gick rätt bra med själva träningen även fast jag höll på att total ge upp redan innan jag börjat. Hade en liten irriterande mensvärk, var rätt trött när vi kom dit och sen dessutom hade jag lyckas packa ner fel löpartajts imorse så jag behövde skutta runt på gymmet i en timme i mammas knälånga löpartajts. Var så sjukt pinsamt och sen allmänt obehagligt så kommer dubbelkolla allt jag packar ner inför träningen från och med nu.
Puss och Kram! ♥
 Selfie innan träning :)
 Asså kvarg in my heart <3 <3 <3

Instagram

Skrivet:    ·  Allmänt
Ni följer väl mig på instagram?
 

Sjuklingar på hösten

Skrivet:    ·  Allmänt
Man märker att hösten startat på riktigt när hälften av klassen typ är borta för att de är förkylda, och det är lite så det är nu. Dessutom har vi haft sjukt många vikarier den senaste tiden plus ett flertal lärare som inleder lektionen med "jag håller på att bli sjuk så jag kommer inte kunna prata så högt idag" osv. Känner ju själv att förkylningen ligger och trycker och bara väntar på att få blomma ut så försöker hålla mig varm och dricka mycket té typ, pallar inte gå igenom alla dagar där men är så täppt i näsan att man måste gå runt och andas genom munnen, eller de gånger jag tappar rösten helt, eller bara när halsen gör ont som fasen. Var konstant förkyld i 2 år så känner mig så klar med allt det där.
På grund av all "sjukdom" hade vi alltså en rätt dag med flera lektioner med vikarie. Efter skolan sen satt jag och lite folk från klassen och andra klasser och pratade på skolgården i över en timme. Blev rätt djupa samtal men var ändå skönt att kunna prata ut, behövdes lite grand. Efter att vi alla splittrats och gått åt olika håll mötte jag upp Erik, Oliver och Fille vid Globen då Erik skulle klippa sig och vi skulle följa med basically. Hade jättekul när vi satt och väntade på att Erik skulle bli klar och när han klippts sig passade vi på att gå runt lite där bland affärerna. Blev ingen seriös runda riktigt men insåg då hur sjukt mycket jag behöver både klippa mig och köpa nya kläder. Måste rusta in för hösten liksom :)
Puss och Kram! ♥
 Standard nu på hösten ^_^
 

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Glädje i skolan och på gymmet

Skrivet:    ·  Allmänt
Tisdagar är verkligen vår bästa dag enligt schemat. Vi har fyra lektioner totalt och alla fyra är rätt roliga ämnen, sen har vi även en 40 minuters lång rast mellan andra och tredje lektionen. Förstår ni då hur skönt det är? Har dessutom haft en jättebra dag idag med många skratt mellan och på lektionerna. Mår som bäst då verkligen när alla runt en bara är allmänt glada, det smittar verkligen av sig och jag trivs så bra bland mina vänner.
Efter skolan blev det en vända till gymmet med Oliver, Erik, Lucas och Jonte. Tränade överkropp idag men fokusen låg främst på armar och där biceps. Var generellt ett rätt bra pass idag trotts att jag var rätt trött hela vägen igenom. Tog verkligen ut mig ordentligt i armarna och kände när jag kom hem och duschade att musklerna var trötta, men like I've said before den bästa träningen är ju den man känner av efteråt. Kvällen sen jag kom hem har ägnats åt tv-serier och snapchatande och har av någon anledning blivit extremt trött av det så kommer bli tidig läggning ikväll. Känner dessutom att jag är på väg att bli förkyld, känns som att alla drabbas av det nu, men jag pallar inte vara hemma från skolan och missa en massa så håller alla mina tummar för att jag klarar mig.
Puss och Kram! ♥
 Dagens middag :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Den här låten är med i Paper Towns filmen och det är min favorit låt för tillfället, får massor av energi av den :)
 
 
Troye Sivan har släppt ny musik, vet ni hur glad jag är eller? Älskar den här låten så mycket verkligen!!
 
 
 Har gillat Bebe Rexha sedan hennes låt "Can't stop drinking about you" kom ut. den här är precis lika bra som den låten om inte bättre, extremt catchy verkligen :)
 
 
 Den här låten skrevs för filmen Annie och jag är fett ledsen över att den inte fick mer uppmärksamhet då men glad att ag hittade låten i samband med filmen. Det är en extrem pepp låt verkligen får max nivå av energi när jag hör den :)
 
 
 Den här låten är också med i Paper Towns filmen och det är en riktigt skön låt verkligen
 

Långsam uppkoppling

Skrivet:    ·  Allmänt
Vårat internet i huset håller på att krångla till max nu verkligen och enda stället i hela huset jag har bra wi-fi på min mobil är om jag sitter högst upp i trappan till övervåningen. Om jag går in i min lillebrors rum som ligger längst bort på övervåningen får jag dåligt wi-fi igen och om jag går längre ner i trappan än högst upp får jag dåligt internet. Vet ni hur sur jag är över det här eller? Nu har det även börjat krångla på datorn också som har en mycket bättre antenn för wi-fi än vad mobilen har. Funderar på att flytta till toppen av trappan atm för håller på att flippa ut totalt angående uppkopplingen.
Under dagen idag hände det inget speciellt riktigt. Var i skolan, hade vanliga lektioner, hängde med samma personer jag brukar under och mellan lektionernas gång och så. Men hade orientering som sista lektion på gympan och det var extremt jobbigt. Är bara så sjukt tacksam över att det inte regnade idag utan till och med var sol. Det var fortfarande blött och halt på vissa ställen i skogen men klarade mig från att halka så det känns bra. Sen själva orienteringen gick väl lite halv bra, jag sprang tre olika rundor och när jag sprang i mål på den tredje hade all kondition i kroppen förbrukats och jag hade sjukaste huvudvärken typ. Var ändå skönt efteråt när jag kom hem, fick den där "efter tränings" känslan, och efter ett tag släppte huvudvärken och jag återgick långsamt till vanlig igen.
Puss och Kram! ♥
 Märtisen och jag :)

Paper Towns

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Quentin och Margo lärde känna varandra redan som små när Margo flyttade in i huset mitt emot Quentin. Med tiden växte Margo och Quentin ifrån varandra och slutade helt att umgås ända tills en natt när Margo knackar på Quentins fönster mitt i natten. Anledningen att hon behöver låna hans bil och hade nio olika saker hon behövde få gjort den natten. Quentin följer motvilligt med och har den bästa natten i sitt liv tillsammans med Margo men dagen efter är hon försvunnen. Men hon har lämnat ledtrådar bakom sig som kan leda till vart hon nu befinner sig. Quentin bestämmer sig för att följa efter ledtrådarna och får med sig sina två bästa vänner på vägen.
Jag hade verkligen sett fram emot den här filmen länge och jag måste säga att jag verkligen tyckte om den. Alla skämt i filmen var helt och hållet mi humor, den var kannpt cheesy alls, skådespelarna var jätteduktiga och alla scener i filmen var filmade på helt rätt ställen enligt mig. Tycker absolut att det här är en must see film för alla så om ni inte har gjort det än se till att se den. Dessutom är musiken till den här filmen asbra och jag har lyssnat på hela albumet flera gånger sedan igår kväll.
 
 
 

Mängder av regn

Skrivet:    ·  Allmänt
Men alltså mängden regn som fallit ner över Stockholm sedan igår kväll är sinnessjuk. Igår när vi åkte hem från bion såg jag hur hela himlen lystes upp av ett vitt sken men då vi var rätt hypade och trötta allihopa trodde jag att jag hade sett i syne och reflekterade inte så mycket över det. Ända tills vi klivit av tunnelbanan och jag, Tilda och Lucas var på väg hem för då lyste himlen upp igen, säkert åtta gånger och det var massiva ljus från torrblixtar.
Höll på så i säkert en halvtimme och blixtrade utan regn, och de hade troligtvis hållit på ett tag innan dess också, innan himlen typ öppnade sig och regnet Ö S T E ner. Imorse när jag vaknade regnade det fortfarande och det har hållit på så hela dagen. Jag har spenderat större delen av dagen inomhus men var iväg en snabb vända till Sickla med mamma och köpte två par jeans. När vi kom hem efter lite mindre än en timme där satte jag mig och kollade på en film. Blev den ny gjorda versionen av Annie med Quvenzhané Wallis i huvudrollen och den filmen var himla bra faktiskt. Stort tips verkligen.
Puss och Kram! ♥
 Enda bilden från idag är på mina och mammas smoothies

Fullt ös lördag

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit en lördag full av aktiviteter av olika slag. Startade dagen med att åka och handla efter frukosten då pappa var sjuk och alla andra i familjen skulle iväg på olika saker. Blev en sväng till mataffären innan jag riktigt var människa. Gick hyfsat bra trotts att jag var helt och hållet lost under tiden jag gick runt inne på ICA. Men efter att jag handlat gick jag iväg och mötte Tilda och Becka. De satt och sålde vid ett bord på områdets årliga loppis (HÄR och HÄR finns inlägg om den fr tidigare år). Var full fart vid deras bord så det var jättekul. Efter ett tag kom Lucas också så då var vi fyra personer som satt där och sålde.
Ett tag mitt på dagen var jag iväg på en annan sak men när jag återvände till Beckas hus var loppisen över och Jonte och Erik hade anslutit sig till gruppen. Satt i Beckas kök ett bra tag allihopa och hann under tiden med en massa prat samt något vi pratat o att göra hur länge som helst, att låta killarna sminka någon av oss. Becka ställde upp som frivillig och sen lät vi Jonte och Erik chansa på allt angående hur man gjorde. Var något av det roligaste jag sett men de lyckades göra en hel del grejer rätt så det ska dem ha cred för. Becka tvättde dock bort allt och fixade nytt innan vi åkte in till stan och mötte upp Oliver för middag och bio. Såg filmen Paper Towns och den var himla bra enligt min åsikt. Hade rätt blandade känslor om den alla vi sju men kunde enas om att den var värd pengarna :)
Puss och Kram! ♥
 Bilder från sminkningen :)
 Och sen bild på delar av gängets middag från Taco Bar

Gårdagens outfit

Skrivet:    ·  Kläder
 Klänningen: Grain de Malice   Skärpet: Tagit av mamma så vet inte    Tajts: Forever 21
 
 

Drama fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Yaay friday, party fredag, turn up hela dagen, eller typ inte. Har om jag ska vara ärlig haft en rätt tung fredag med hyfsat mycket drama vilket är så synd. Ni vet när man bara vill krama om alla och älska alla men det blir motsättningar och drama så har min dag idag sett ut ungefär. Lyckades dock reda ut det mesta, tror och hoppas jag, men det är så jäkla synd när sånt här händer. I guess att det har mycket att göra med att vi är inne i den åldern nu när känslor förstoras och saker vi kommer fnysa åt om några år känns som jordens undergång just nu, men om vi aldrig pratar ut och aldrig tar tag i det där "fnys-dramat" kommer vi ju förr eller senare explodera och gå under.
Men kunde ändå trotts alla känslor och intriger skratta ett flertal gånger under dagen och ni vet vilka ni var som gjorde min dag så sjukt mycket bättre. Fick även, efter jordens skönaste sista lektion med vikarie, prata ut om en massa saker med Erik, Jonte och Oliver och det var så skönt. Behöver stöd och mängder av andras åsikter ibland bara för att få perspektiv på vad man egentligen känner. Blev alltså en rätt bra fredag i slutändan och har nu på kvällen haft gäster över, Ida och Alva, så det har varit super mysigt. Suttit och pratat kring middagsbordet i flera timmar om lite allt möjligt men de gick nyss, så ska gå ner och lägga mig nu bokstavligen. Behöver verkligen sömn!
Puss och Kram! ♥
 Kvällens middag är tyvärr det enda ni får på bild

Quote

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Skolfoto

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en riktigt rolig dag idag hela dagen. Började dock dagen med att försova mig då jag glömde att sätta min mobil på laddning så den laddade ur på natten och därför inte ringde när den skulle imorse. Men mamma kom ner och väckte mig 40 minuter innan vi började så efter att jag i panik valt ut något att ha på skolfotot och sminkat mig klart sprang jag iväg till skolan. Hade bara tre lektioner sedan på förmiddagen som var bild, mentorstid och slöjd, sen hade vi lunch och efter det fotografering i en timme.
Vår dag idag var alltså hur chill som helst. Dessutom var hela klassen fett mysig idag, alla var allmänt glada och trevliga typ. Splittrades lite från våra vanliga grupper och den timmen vi hade skolfotografering var kärleken för klassen upp över molnen alltså. När skolfotot var över skulle vi egentligen haft lektion men fick håltimme den lektionen så jag, Erik, Oliver, Lucas och Jonte passade på att dra iväg till gymmet. Körde ett asbra ben pass idag, tycker ben är roligast att träna, och kunde verkligen ta ut mig. Var hur lycklig som helst när vi åkte hem där ifrån och när jag dessutom kom hem till pannkaksmiddag kunde jag knappt vara gladare. Nu måste jag dock plugga franska men hoppas kunna avsluta kvällen med något avsnitt av The Vampire Diaries.
Puss och Kram! ♥
 Tog en extra bild när de seriösa bilderna var klara, jag står näst längst ut i vänstra hörnet :)
 Jag och Tilda samt jag och Jonte

3 bra grejer med höst

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
1. Att löven byter färg. Blir lika lycklig varje år när träden börjar skiffra från grönt till vinrött, orange och brandgul.
2. Varm choklad och té. Sagt det förut och säger det igen dricker té minst en gång om dagen på hösten typ och sen är ju varm choklad något av det mysigaste som finns. Varma drycker i allmänhet under hösten är perff.
3. Mysdagar i sängen. Tv-serier, filmer, böcker, podcasts asså you name it, är så taggad på allt sånt verkligen!

Dålig start

Skrivet:    ·  Allmänt
Gav upp totalt på livet imorse typ och ville verkligen bara ligga kvar i min säng och sova. Hade ont i halsen, det regnade ute, jag hade sovit för lite och jag var tvungen att duscha förstår ni då hur otaggad jag var? Men tog mig upp, duschade, drog på mig favvo tröjan hoppade över smink och fick halvspringa till skolan i regnet. När jag väl kom fram och fick träffa alla mina vänner igen blev jag glad och hade inte alls så mycket emot livet längre, tills vi skulle ha utegympa på IP i regnet. Då jag var sjuk var jag inte med men de stackare som sprang runt på idrottsplatsen i regnet kan inte ha haft det kul alltså.
Men när skolan var slut och jag hade genomfört en extremt stel syskonfotografering där båda mina syskon såg ut som modeller och jag såg ut som en glansig blek sak som bara hamnat fel, gick jag iväg och hämtade Nisse på skolan och det var så kul att träffa honom, och Lily, igen. De var ju mina första barnvaktsbarn så de har liksom en extra stor plats i hjärtat. Skulle bara hämta honom idag då Lily hade ridning, men när vi kommit hem till dem fixade  jag någon sorts mellis till honom och var där tills han hade honom på fotbolls träning. När jag lämnat honom på träningen mötte jag upp Jonte, Becka, Lucas och Tilda och gick hit till mig. Var ett tag här innan Becka behövde gå och vi andra gick iväg till närmsta Subway och åt middag. Blev en väldigt händelserik dag överlag helt enkelt men nu ska jag gå och lägga mig. Har skolfoto imorrn så behöver min "beauty sleep".
Puss och Kram! ♥
 
 Middags bild ^_^

Love Rosie

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Rosie och Alex har varit bästa vänner sen de var jättesmå. De har växt upp tillsammans och känner varandra lika bra som om de vore syskon, men det finns mer än bara syskonlig kärlek mellan de två. När allt verkar gå så bra det möjligt kan precis de ska sluta skolan och flytta iväg till Boston händer det som inte får hända. Rosie blir gravid efter ett one-night-stand men istället för att ta hjälp av Alex berättar hon inte för honom att hon ska få barn utan säger bara att hon kommer ett år senare än honom till U.S.A. Det här året utvecklas snart till mer än så och de båda startar nya liv separerade från varandra. men varje gång deras vägar korsas och den ena vill förklara si kärlek för den andre kommer något annat emellan. Som att universum inte vill ha de tillsammans.
Jag hade sjukt höga förväntningar på den här filmen då jag har velat se den sen den kom ut 2014. Filmen uppnådde inte allt jag hoppats på och i vissa scener var filmen rätt cheesy men jag gillade den. Jag persoligen älskar alla filmer Lily Collins medvekar i och Sam Claflin är även han en skådespelare jag verkligen tycker om. Så under filmens gång skrattar jag flera gånger men sitter även och får en klump i magen när saker bara går käpprätt åt fel håll. Tycker ändå att ni borde se den för som jag sa den är sjukt mysig och extremt välgjord! 
 
 

Höst på 24 timmar

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns som att naturen slog på alla höstens egenskaper i samma stund som vi vände blad i kalendrarna från augusti till september. Är dok med blandade känslor jag tar emot regn och kyla måste jag säga. Jag gillar verkligen hösten, alla färger, alla mysdagar med film, alla koppar té och choklad man får dricka, alla stickade tröjor, alla promenader i skogen med mera. Hösten är mysig, men jag känner mig inte klar med sommaren ännu. Känns som att den nyss började och hade väl förhoppningar om några fler dagar i shorts ute på altanen. Men får vara glad för allt vi fick ändå.
Passade på att köra all in höststyle idag när jag kom hem från skolan bara för jag kunde. Fixade varm choklad, toast, tog på mig mina favvo mjukisbyxor, kröp ner i soffan och satte på en film. Var så mysigt och filmen var riktigt bra. Hade rätt höga förväntningar på den så blev lite besviken, men var en riktig mysfilm som jag lätt skulle kunna se igen. Kommer ett inlägg om den imorgon med mer information. Efter filmen var slut tog jag tag i bilderna till mitt rum och placerade de på linan i ordningen jag ville ha och det var så mycket svårare än jag trott. Har inte fått upp de på väggen ännu för väggen jag vill att de ska sitta på är en stenvägg och det är rätt knepigt att skruva i den. Känns som att jag kommit ett steg närmare i alla fall och det är det viktigaste.
Puss och Kram! ♥
 Saknat min mugg hela sommaren
 Filmen jag såg ^_^

Sister Tag

Skrivet:    ·  Videoinlägg
Satte mig ner med min lillasyster och spelade in en video för några dagar sedan. Men lillebror vägrade låta mig sätta kameran på ett stativ dock så det är därför videon är rätt skakig och man hör honom flåsa lite ibland hahah. Hoppas ni gillar den ändå :)
 
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.För samarbeten: tildabarkselius@gmail.com

Design