Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Svängde iväg till ikea

Skrivet:    ·  Allmänt
Har velat ha en ny säng jättelänge och mamma o pappa sa att ja nog skulle få en när ja fyllde 14 (OBS de här va typ 6mån sen...) men de blev inte så o sen dess har ja mest pratat lite löst om det. Men imorse spanade de in blocket o hittade en som såldes bara ngra minuters cykelväg från oss, så typ innan ja hann reagera stod vi o kollade på min säng haha. Har haft min gamla 90cm barnsäng m dubbla madrasser för att slippa "inte trilla ut" plankan typ alla barnsängar har så de va rätt skönt att få en ny nu, som dessutom är 30cm bredare :)
Åkte till ikea sen på eftermiddagen o handlade både saker t sängen men även grejer till Märtens rum. Är riktigt nöjd över vad ja lyckats samla ihop elr va man nu ska säga. Bilder får ni inte riktigt än men de kommer nog imorrn elr nåt sånt...
Puss och Kram!♥
 

Lagnö

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom hem för knappt en timme sen från Lagnö.Agnes, äldasta dottern i familjen vi besökte, fyllde 12år idag så vi firade henne imorse. Var 15pers som försökte sjunga "Vad är det för en dag" låten efter önskemål av yngsta tjejen. Blev rätt rörigt o oklart men Agnes blev glad iaf haha.
Har haft jättetur med vädret när vi va där, för när vi åkte dit va det total storm. Asså de åskade o blixtrade o när vi stannde för att äta lunch på vägen till Lagnö blev det strömavbrott på Donken (men den kom tbx rätt snabbt.) O idag när vi åkte hem regnade det oxå men de va jättesoligt alla andra dagar. Så har tokbadat o åkt ring osv, va jättemysigt!
Puss och Kram!♥
 Åkte iväg till ett fort på en ö första dagen.
 Lite olika bilder där ifrån
 Ahaha fanns blålera vid fortet. På bilden från v. Kajsa, Märta, jag, Malte, Måns o Agnes
 Bilderna på toppen är på båten innan o efter vi åkte ut m ringen o den längst ner är på mej
 Åsa som körde oss lyckades få av mej så här är när ja är på väg att ramla ur... ^_^

Divergent

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
Det har tidigare varit krig i landet och för att hindra att detta ska hända igen har en ny stad byggts upp omringad av tjocka murar, omöjliga att ta sig över. Samhället är uppdelat i fem falanger för att förhindra kig: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. När du fyller 16år är det dags att välja vilken falang du vill tillhöra och när du har valt finns ingen återvändo.
Huvudpersonen Beatrice Prior (Tris)är i åldern för att välja falang och via ett test ska hon få reda på vilken falang hon borde välja. Men testet fungerar inte på henne, Tris är vad man kallar divergent och om det kommer ut kommer hon att bli dödad. Så hon måste gå med i en falang utan att bli upptäckt av myndigheterna.
 
 

This is me tag

Skrivet:    ·  Allmänt
Ditt mellannamn? Lovisa
Favorit låt just nu? Åh svårt, gillar både Utraviolence med Lana del Rey, Bloodstream med Ed Sheeran och Dance Without you   med Skylar Grey....
 
Favorit mat? SUSHI!!
Favorit ämne i skolan? Engelska och Svenska, gillar gympa ibland oxå :)
Favorit dryck? Sprite, Vatten och Schorle (tysk äppeldricka, såååå god!)
Det senaste du köpte? Tror de va klänningen från SisterS
Bästa boken du har läst? Sommarsystrar elr The Fault in our stars
Favorit färg? Rosa o pastellfärger
Har du något djur? Nope, mamma är pälsallergisk
Favorit parfym? Rihannas parfymer Nude och Reb`l fleur
Favorit lov/semester tid? Asså bästa lovet är ju lätt sommarlovet
Är du gift? Aadå sen tre år tbx, ne driver absolut inte gift
Vilka länder har du varit i? Spanien, Cypern, Finland, Turkiet, Grekland, Malta, Österrike, Tyskland, Italien & England. tror nt att de är nåt mer.
Pratar du något annat språk? Pratar svenska, engelska o lite franska
Hur många syskon har du?2st
Märta 6½år, Malte 12år oså jag
 
Favorit affär? Klädaffär är Pull&Bear, Cubus och Gina typ
Favorit restaurang? Går sällan på reastaurang men Donken e rätt bra asså...
När grät du senast? Har ingen aning, va till nån film tror jag
Favorit blogg? Keelas typ. Följer massa bloggar men den e bäst :)
Favorit film? Love actually, The Holiday, Vampire Academy och Now you see Me

Favorit tv program? Asså ja kollar typ aldrig på teve om de nt e nån film elr så
PC eller Mac? Gillar Mac men har en PC själv...
Vad har du för mobil? Samsung Galaxy s2
Hur lång är du? Runt 1.80m
Kan du laga mat? Älskar att laga mat så ja vill nog hävda att ja kan det :)

Åker imorrn

Skrivet:    ·  Allmänt
Va en sväng till Hellas på eftermiddagen o badade. Va precis som igår långt ifrån ensamma och det märks verkligen att sjöarna är det enda möjliga alternativet sånna här dagar. Dock fick jag o Malte nån form av total flummighet så ja fick jordens största kallsup, när ja skrattade och försökte hålla mej vid ytan samtidigt. Men I made it out alive o satte mej o läste efter det ist...
Imorrn drar vi igen o denna gång till ngra andra kompisar som har ställe på Lagnö. Tror det ligger i norra delen av sthlms skärgård men e nt säker. Blir bort typ 2-3nätter så ungefär som när vi var på Utö, blir ingen bloggning den här vändan heller. Osäkert om ja ens kommer ha mobildata där men vi får se helt enkelt, ni lär ju märka. Har tidsinställt lite grejer som kommer att komma upp så helt tomt kommer de nt att vara :)
Puss och Kram!♥
 Nån random bild bara :)
 Läste ut del 2 av "The Mortal Instruments" serien i förrgår, så börja m 3:an igår. SJUKT BRA!!

Utö dag 3

Skrivet:    ·  Allmänt
Efetrsom det va planerat att vi skulle åka hem den här dagen var även upplägget för dagen enligt det. Så vi drog iväg en "kortis" till skomakarskär. Två st i varsin kajak, en i en optimistjolle, Malte o edvard tog sig dit på en vindsurfingbräda (utan segel...) o resten av oss åkte båt. Så bara resan dit var ett äventyr i sig haha.
Va jättefint på ön iaf och vi va där ett bra tag o dök o hoppade från klipporna där, sen började vi röra oss hemmåt för att hinna packa iordning innan båten, men då blev vi erbjudna att stanna en natt till. Så vi fick packa upp allt igen haha. Men att vara kvar va verkligen det roligaste för alla odå när vi inte hade ngra planer längre drog vi till hopptornet o badade där :)
Puss och Kram!♥
 Båten när vi kommit till ön
 Kajakerna o optimistjollen, hälften av gänget på klipporna
 Deras valp Steffo va 10 veckor o hängde med överallt, men mest i skuggan ^_^
 Malte, Steffo o Vilgot. Jag som läser och glassen jag åt när vi kommit tbx från ön
 Va fullt med folk vid hopptornet och man "lärde känna" typ alla där :)
 Bilderna på sidan är från området runt tornet. Bilden i mitten är på mamma

Sjukt varmt

Skrivet:    ·  Allmänt
När jag åt frukost vid halv elva imorse var det nästan obehagligt varmt ute på altanen. Så hyfsat snart efter att jag vaknat o klätt på mej osv cyklade jag, mamma, Malte o Märtis till Tanto. Va proppfullt när vi kom dit men vi lyckades hitta en ledig plats under ett träd precis vid vattnet. Märks överallt att vi inte är vana vid den här värmen, inte minst gräset. Såg typ ingen skillnad på gräset o sanden vid badet....
Efter att vi badat ett bra tag körde vi vidare längst vattnet o stannade för en glasspaus vid Nyfiken Gul. Åt typ godaste glassen nånsin, den hette typ Hallondröm och ja tog typ matdöden över den haha. Fortsatte hem sen iaf o har typ spenderat tiden här i mitt rum som är det enda svala stället i hela huset haha. Nu bakar mamma pizza så blir en bra kväll, tänkte kika på en film senare ikväll oxå. Har fått så måmnga tips så måste se va de är för nåt :)
Puss och Kram!♥
 

Utö dag 2

Skrivet:    ·  Allmänt
Drog iväg till en strand som heter Stor Sand nästan direkt efter frukost och var där sen hela dagen.Badade massor, dök från några klippor, läste massor i min bok, solade, åt lunch o badade ännu mer. Va verkligen a perfect day och njöt verkligen. När vi kom hem sen bytte vi om och cyklade till Pål och Claudia, familjen vi ätit lunch med dagen innan, och var där på fördrink tsm med David o Alex familj. Hade spelat fotboll med de killarna kvällen inna så kände typ varann.
Efter ett tag skulle de typ köra kull av nåt slag så jag va med men vi hann knappt köra innan vi kom ner till viken precis nedanför Pål o deras hus. När det blir för varmt så kommer algerna in och just i deras vik hade det lagt sig som en tjockt gråbrunt täckte på vattenytan. Asså det va så äckligt! Så va kvar där aslänge o kastade stenar typ o såg hur hålen efter stenarna typ sögs ihop, så konstigt :/
Puss och Kram!♥
Va sjukt fint vid Stor Sand
Klipporna va amazing!
Edvard passade på att sola lite på stranden haha
 Pappa tog kort på hela gänget under middagen och till vänster är Märta och Elvira med sina dockor
 
 

Utö dag 1

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom fram med båten vid lunch ungefär och då hade familjen vi bodde hos lagat kötbullar o fixat sill o potatis. Då var även en kompis till Malte o Edvard (son i familjen vi besökte) och hans familj där, så åt med de men de gick rätt snart efter det. Det var ju nästan läskigt varmt så vi och familjen vi var hoscyklade ner till en strand jättenära som hette Alléviken. Va inte värsta toppenbadet men det funkade.
På kvällen åt vi den godaste fisken jag nånsin ätit! Johan, pappan i familjen, hade vait ute o lagt i fiskenät dagen innan vi kom och dragit upp aborrarna vi åt på kvällen samma morgon. Va obeskrivligt gott typ :) Efter maten sen gick jag o alla killar (Malte, Edvard o Vilgot) ner till en fotbollsplan o spelade fotboll med ngra andra från ön. Va så kul och va häftigt att göra det på natten för under tiden vi spelade såg vi hur dimman tog över fälten runt omkring. Memories for lajf typ haha.
Puss och Kram!♥
 Innan båten ^_^
 Blev upphämtade med fyrhjuling vid hamnen...
 Abborrarna ♥♥♥♥♥
 

Senaste 15 på Spotify

Skrivet:    ·  Musik
 
 
 
 

Drar till Utö

Skrivet:    ·  Allmänt
Ska snart hoppa in i bilen och köra till färjan som tar oss till Utö. Har vänner som har hus där (ingen av barnen är i min ålder...) och var på deras landställe för typ 8år sen elr nåt sånt så har typ inga minnen mer än att vi åt blåbärspaj....
Men kommer inte bli nån bloggning under de här dagarna, tror att vi är borta 2nätter så då kommer bloggen så still. Har ett tidsinställt inlägg tills imorrn men annars inget, blev som vanligt kort om tid i Sthlm, men efter Utö kmr vi vara hemma ngra dagar så de ska bli skönt. Trött på att köra fullt ös hela tiden, vill bara ha en chill dag typ haha. Överklassproblem kände jag där, nämen älskar att jag får va med om så mkt. Lite smått trött bara :)
Puss och Kram!♥
 

Liseberg

Skrivet:    ·  Allmänt
Har haft en så underbar helg med familjen. Har på riktigt bästa familjen, och Liseberg är den bästa karuselltivolit (vet inte vad man säger haha) jag har varit på. Det finns vekligen något för alla, jag, Malte, Jeppe, mamma, pappa och Sofie kan tokköra i alla de värsta attraktionerna och Märta, Erland och Elsie kan ösa runt i lilla parken där det finns typ lika många karuseller, om inte mer.
Min favorit blev Helix, Balder, Uppsvinget och AtmosFear. Har åkt alla utom Helix (som var ny för i år) tidigare men va ett tag sen så blev lixom positiv överraskad på nåt vis haha. Om nån av er inte varit där är det verkliegn ett STORT tips, tar dock typ 6h att åka dit från Sthlm så nu på vägen hem hittade vi nåt bilspel där man skulle hitta olika saker längs vägen, blev typ addicting :)
Puss och Kram!♥
Åkband (så skev bild, hade motljus så såg inget haha)
Dricka i kön, Lisebergsbanan, Märta o Erland i nån snurr-flygplans-karusell
 Jeppe, mamma, jag o Malte. Bilderna nere på kanterna är från balder o den i mitten är uppskjutet ^_^
 Jag, Malte, mamma o Sofie taggade för Balder
 Glasspaus och asskakig bild innan AtmosFear första dagen
 

Tuffat vidare till Borås

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Känner att varje bloggrubrik för min del den senaste tiden har varit typ "framme här" eller "just kommit till...." men är ute på en mindre "turné" nu med familjen så blir många platser. Kom till Borås för bara nån timme sen och då sprang Malte o Märta direkt till bubbelpoolen tsm med pappa medan mamma tog en promenad, så fick hotellrummet för mig själv. Asså ni fattar inte lyckan, har typ småbråkat med Märta konstant från Lindesberg så att vara ensma nu är perfa, planerar att komma igen lite med PLL då jag missat typ 2-3 avsnitt...
Senare ikväll kommer även kusinerna, Jeppe och Sofie hit och jag tror att vi redan imorrn åker här ifrån, fast då till Göteborg. Så blir Lisseberg en elr två dagar! Är så sjukt taggad, va ngra år sen sist och när vi va mindra var vi där typ en gång varje sommar, så ska bli kul ose. Taggar för den nya karusellen Helix och hoppas få med mej pappa upp i AtmosFear igen haha.
Puss och Kram!♥
Klänningen köpte ja igår o den kommer från SisterS point.
 
 

Gotland ★

Skrivet:    ·  Videoinlägg

Till marknaden uti Nora

Skrivet:    ·  Allmänt
Efter att mamma, jag och Malte gått en promenad runt Lindesjön och badat tsm med pappa och Märta bestämde vi oss för att åka en sväng till Nora då pappa hävdade att de hade den bästa glassen. Så vi bytte om och hoppade in i bilen.
Väl i Nora gick vi en kort sväng igenom stan innan pappa tog oss till en dömysigt café precis vid vattnet där vi åt en lättre lunch. Var jättenära på att få en fågelbajs i huvudet o fick lite smått panik men klarade mig igenom dan haha. Efter lunchen iaf gick vi upp till torget i Nora där de hade ett glasscafé med Noras egen glass och den var så god. Seriöst värd en egen resa! Var fullt med folk där hela tiden och medan vi var där kom de med en ny glassleverans från fabriken, de gör nämligen ny glassvarje dag så smakerna varierar. Idag var det Vanilj, Hasselnöt och Lingon och Hasselnötsglassen va absolut godast!
Puss och Kram!♥
 Längst ner till vänster låg caféet vi lunchade på ^_^
 Hela familjen minus pappa och min mat
 Asså glassen va 2die4!!!
 

Hos farmor och farfar

Skrivet:    ·  Allmänt
Lämnade Sälen vid lunch ungefär och åkte vidare till farmor och farfar. Stannade på vägen i Vansbro och åt på en jättemysig pizzeria oxå innan vi körde vidare, så kom fram hit nån gång på fetrmiddagen. Har sen dess handlat lite mat, packat upp, fixat sängarna, ätit en macka och spelat typ boule. Farmor var överlägset bäst och vann typ 6ggr medan jag och pappa bara klarade av att vinna 2...
Vet inte om ni spelat boule nån gång men en person kastar en liten boll och sen får alla andra två försök på sig att komma så nära som möjligt. I början var jag total fel och kastade alldeles för hårt men fick i snitsen sen så va fett stolt haha.
Puss och Kram!♥
Farmor och farfars grannar har typ 4 hundar och nu hade en fått valpar, så ägaren kom ut med två av de ^_^
 Farmor, Malte, Märta, mamma och jag
 

Lite halvdöd haha

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag drog alla 9 ut i backarna i Lindvallen på varsin downhillcykel. Charlie och Märta som är yngst höll sig bland de mindre guppen längst ner medan resten av oss körde upp med stolsliften till toppen.
Asså jag var skiträdd hela tiden och pressade på bromsarna hela tiden typ vilket inte va de smartaste då jag rätt ofta hamnade liggandes i svåra kurvor. Gjorde en rätt jobbig vurpa och trotts att vi hade alla skydd man kunde lyckades jag hamna på handen och höften där jag inte hade nåt skydd... Hade assvårt o bromsa med vänsterhanden sen men fortsatte att köra o såhär nu i efterhand tycker jag faktiskt att det va kul :)
Puss och Kram!❤
 Selfie i liften och mamma,Malte,Anna o Olivia på toppen
 Fikade vid backen ^_^
 När vi åkt klart testade vi tt åka ner m liften haha)
 

Sälen på sommaren

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom hit till Sälen igår kväll efter totalt 9h resa. Blev många gemensamma stopp på vägen varav ett på ett antik loppis där jag köpte en supergullig burk till mitt rum. Träffade även papporna på vägen en kortis innan de fortsatte iväg på varsin cykel.
Idag begav vi oss upp i trollskogen iaf tam med oväntat många andra. Va jättekul att se allt på sommaren och upptäckte en hel del nya saker. Kommer bli en helt annan grej att åka här på vintern sen haha. Är lite frånvarande nu då all i familjerna (inklusive papporna som kom fram hit till Sälen nu ikväll) sitter o kollar på finalen i vm, tkr de går dåligt för Tyskland o hatar domaren men annars rullar det på haha.
Puss och Kram!❤
 Random skylt och Olivia, Charlie,Malte o Mästa framför nåra troll
 Olivia hoppar ^_^
 Högst upp är alla vi, de andra 3 är bilder från promenaden 
 
 

Så coolt jue

Skrivet:    ·  Allmänt

Stress

Skrivet:    ·  Allmänt
Trodde att jag nog skulle ha typ en dag i Sthlm innan vi ska vidare till nästa ställe, men visade sig vara fel. Vi (jag,mamma, Malte, Märta) åker imorrn typ vid tio till Fagersta där vi ska möta upp Anna, Olivia och Charlie. Min pappa och Olivia och Charlies pappa har fått för sig att de ska cykla till Sälen så de kommer dit på sömdag och resterande i familjerna åker upp dit imorrn. (Ska alltså inte stanna i Fagersta, vet nt vrf vi ska dit...)
Blir en motionsvecka sen med downhill cykling, nån forsrännings grej o en hel massa andra saker. Kommer nog inte ha nåt internet, och vet inte om jag orkar ta med mig kameran men iaf. Drar sen direkt till Göteborg i ngra dagar innan vi kommer hem så blir full fart!
Puss och Kram!♥
 
 
 

På Gotland

Skrivet:    ·  Allmänt
Är alltså på Gotland den här veckan (åker hem på fredag) på Toves landställe. Har spenderat dagarna vid olika stränder och ska snart iväg till Burgsvik för att bada där idag. Va där igår och blev total kär, typ bästa badet nånsin. Planerar även att gå på bio där ikväll, ska se 22 Jump Street så aspeppad. Men får se om de går helt enkelt.
Tänkte göra en video här ifrån så ni får ingen bildbomb men lite kan jag visa. Blir inte riktigt lika kul om ni redan sett allt. Är typ asstolt för att ja lärt mej filma med kameran men vet inte riktigt var kvaliten på videosarna ligger haha, men vi får se helt enkelt.
Puss och Kram!♥
Melon, jordgubbar och blivande vattenmelonisglass (bucketlist)
 
Bild från Burgsvik igår

Ven

Skrivet:    ·  Allmänt
På väg till ön(bild från båten)
Cykeluthyrningen var det första man kom fram till. Nästan alla cyklar nämligen runt ön :)
Frida och jag
Blandade bilder från ön
Blev kompis med en man på ön #morfar2014
 Bilder på mej och Frida och hennes farmor
 
 
 
 

Sommarlov & Skanör/Falsterbo

Skrivet:    ·  Allmänt
Sean Banan och hans dansare gör sig redo
Sean banan uppträder och Funs som de delade ut när man gick dit (SÅÅÅÅÅ goda!)
 1.Malin och Sean Banan, 2.Bussen de är i 3.Jag o Frida med vår skylt 4.Malin o Sean hade race
 Gick hem från sommarlov längst västra hamnen
 Bilder från Skanör/Falsterbo
 High level poet på den bilden

Hemma i 9 timmar

Skrivet:    ·  Allmänt
Kom hem hit vid 21.30 och har sedan dess packat om, pratat med Tove och överfört alla bilder från Malmö till datan. Har knappt nio timmar här hemma innan jag ska iväg igen och den gången är det till Gotland där Tove har landställe. Är aspepp och grov trött så måste verkligen gå och lägga mig nu!
Har haft en azum vecka tsm emd Frida och under dagarna i Malmö har vi hunnit med massor. Emporia vet ni redan om men dagen efter var vi och kollade på sommarlov med Fridas kusiner (som är typ 7 och 5)  och sen åkte vi till Skanör/Falsterbo på eftermiddagen. Igår var vi och cyklade på ön Ven, och idag skjutsade Fridas farfar runt oss och visade lite sevärdheter i centrala Malmö. Så som sagt hann med mkt! :)
Puss och Kram!♥
 Nån random bild från Limhamn
 
 

Emporia haul

Skrivet:    ·  Kläder, Videoinlägg

 

Update från Malmö

Skrivet:    ·  Allmänt
 Kom fram till Malmö igår efter flera timmar på tåg+ ett stopp pga av trasig elkabel (men de löste de snabbt) och blev väl mottagna av Fridas farmor och farfar. Igår hann vi inte med så mkt men fridas farmor o farfar skulle iväg t ett bad så jag o Frida var vid en strand o kollade på öresundsbron o skymtade Danmark på andra sidan.
Just nu går vi runt på Emporia. Jag har handlat lite grejer som jag tänkte visa i en video (om Frida ställer upp o filmar) men annars får ja visa de när ja kommer hem på söndag.
Puss och Kram!♥
 Underhållning på tåget...
 Utanför Emporia
 Inne på hollister, köpte linnet men nt shortsen 

Kanotat

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag och Frida började haha
Försökte vända kanoten...
Sen paddlade jag med Erland och Märta ^_^
Erland och Märta turades om att paddla längst fram
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design