Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Veckans...

Skrivet:    ·  Allmänt
Snodde den här från Sara
 
Veckans bästa: Sista riktiga skolveckan i grundskolan
 
Veckans sämsta: Har alldeles för mycket kvar att göra med alldeles för lite tid
 
Veckans se fram emot: Vi har vår bal på torsdag!!!
 
Veckans att göra: Spela 5 föreställningar, ha bal plus massa annat.
 
Veckans borde: Städa mitt rum!!!
 
Veckans längtar till: Sommarlovet!
 
Veckans mat: Vattenmelon-och fetaost sallad, såå gott!
 
Veckans doft: Teatersmink, luktar så mycket hemma efter alla timmar i tältet :)
HIttade ingen bild på salladen men ser ni hur gott det här ser ut, vill ha!

Massa saker som händer

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Har så galet mycket som händer just nu. Trodde att det skulle vara lugnt här nu sista skolveckan men så är det inte. Enskedespelen tar upp alla mina kvällar så jag har massor av saker jag skjutit upp jättelänge som nu börjar bli lite kris. Imorgon t.ex. har jag sex olika saker jag ska iväg på och jag vet inte hur jag ska fungera genom hela dagen.
Kom nyss hem från föreställning nr 2 och det gick bättre idag än igår för min del. Kändes som en riktigt grym föreställning och är så stolt över oss. Dessutom har vi redan fått två recensioner en från Aftonbladet och en från SvD (grät nästan när jag läste den sistnämnda)
Puss och Kram! 
 Blev en godispaus innan vi körde uppvärmning och gjorde oss redo för föreställningen :)

New In

Skrivet:    ·  Kläder
Shortsen+t-shirtsen kommer från loppisen igår, skorna är beställda från Campadre, bh:n och nagellacket köpt i stan och "brun utan sol"en har mamma köpt :)
 Brun utan sol HÄR | Skor HÄR
Shortsen är second hand men liknande hittas HÄR
Har letat efter den grå t-shirten men hittar den inte, liknande hittas HÄR  | Den rosa hittas HÄR

Premiär

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Kan knappt fatta själv att vi spelat vår premiär idag. Var så overkligt att springa in på scen och se massa människor sitta i publiken. Jag brukar inte vara så nervös när jag ska upp på scen men blev det idag och började stressa upp mig för att andra skulle göra missar. Detta ledde dock till att jag glömde en av mina repliker.
Men efter den missen gick det bra i alla mina andra scener. Slutsången blev dock en total flopp då vi inte hörde musiken pga av alla applåder. Men pratade med några som var och kollade och de sa att de inte reagerat alls på att vi sjöng fel. Trotts alla missar var det otroligt härligt och var världens stämning efteråt. Hade en jättehärlig efterfest och taggar som sjutton till föreställningen imorgon!
Puss och Kram! 
 Vår regissör höll ett kort tal efter premiären var över
 Minna, Alva, Johanna, Siri och Daniela på scenen :)

Ledig lördag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hade min första helt lediga dag igår och den utnyttjades till max. Började med att träffa Ida och åka in till Caliroots Swap MeetTrädgårdenVar som ett stort loppis med alla sneakers man kan tänka sig plus massor av kläder. Var fullt av folk där och alla var sjukt snygga och hade extremt coola stilar, blev så inspirerad!
Efter att vi varit där ett par timmar mötte jag upp Tove och åkte vidare in till city. Skulle ha shoppat smycken till balen, slutade med en bh och ett nagellack. Så typiskt mig men det var saker jag behövde så är nöjd. Efter ett par flummiga timmar i stan åkte vi hem till mig. Tog en promenix på kvällen och mötte upp Tim och Alfred och hade en grym kväll. Kom dock hem rätt sent så orkade inte blogga då, men hoppas ni hade en fin lördag. 
Puss och Kram! 
 Det här var ett av många skobord, notera att det står Yeezys(!!!) i högra hörnet
 Var så snyggt där inne, älskade det!
 En väggmålning samt snyggingen jag kom med
 Vi fick testa att bli avmålade som karikatyrer hahah

Blue pattern

Skrivet:    ·  Kläder
Kollage

1 här | 2 här | 3 här | 4 här
 Jag är så taggad på att rocka massor av mönstrade kläder i sommar och här ovan ser ni ett par som skulle vara riktigt härliga. Älskar nummer 2 och 3, vill ha!!
 
Inlägget innehåller affiliatelänkar

Franska bilder

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Känns så sjukt att det är fredag idag fattar inte var veckan tagit vägen. Känns som att dagarna bara flyger förbi nu, hinner inte med alls. Känns dock som att jag har loggat ut från skolan redan, lärarna också lite grand. Betygen ska sättas på måndag och har fått veta fler av mina slutbetyg och känner mig nöjd med det jag har fått.
Dessutom har jag och Tove hållit på med en tavla som sitter i en av våra stora korridorer i skolan. Har suttit bilder där ifrån 99:ornas franska resa men idag såg vi till att byta ut dem mot våra bilder. Blev så fint och är så himla kul att gå förbi nu, få se alla andras reaktioner och prata om det tillsammans. Ska dock iväg på långrep nu igen. Kommer vara i tältet hela kvällen men det är fett mys så det gör inget.
Puss och Kram! 
 Under tiden vi skrev ut alla bilder
 Och det färdiga reslutatet, det fattas dock en del bilder så ska försöka få upp de nästa vecka.

Underbart rep

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Ber om ursäkt för att bloggen lämnades tom igår. Jag slutade repa halv tio igår så hade varken orken eller energin att skriva något. Hade dock världens härligaste rep igår kväll. Skulle ha kört textrep med Leo och Stefan men vi satt i tältet och pratade om livet istället. Dessutom var energinivån på topp igår så skrattade massor och bara hade det så sjukt underbart.
Har världens härligaste stämning i skolan nu också. Mår bra hela tiden och pratar med massa människor. Tänkte på det här med att vi lämnar varandra för alltid om 14 dagar på idrotten igår. Två ynka veckor och sedan kommer vi aldrig vara en klass igen. Ofattbart verkligen.
Puss och Kram! 
 Hade sovmorgon igår så blev en smoothiebowl med hallon, äpple, morot, kokos och banan till frukost :)

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
 
 Jag har lyssnat på Sofia Karlbergs cover av den här låten i flera månader och älskat den och nu när Adele släppte den här som singel på Spotify fann lyckan inga gränser. En av de bästa låtar jag någonsin hört!
 
 
 Kna inte säga att jag lyssnar jättemycket på OneRepublic men jag älskar den här låten! Så mycket power.
 
 
 Kommer spela den här massor i sommar, så himla härlig!
 
 
 Den här låten ger också så mycket sommarkänslor, vill bara dansa när jag hör den :)
 
 
 Kommer in i perioder där jag lyssnar på dansk musik ibland, är inne i en sån period nu och det här är en stor favorit. Ingen aning om vad Hvorhen betyder dock men gillar den!!
 

Fullt upp

Skrivet:    ·  Allmänt
Men hur härlig är inte värmen? Hade på mig klänning idag och blev ändå galet varm när vi var ute i långa perioder. Men det är så himla härligt och det verkar som att vädret kommer bli sämre snart så jag passar på medan jag kan. 
Efter skolan idag gick jag hur som helst iväg och barnvaktade Charlie i 2h innan jag sprang iväg till tältet för rep. Hade nästan 4h rep idag där vi körde igenom masscener osv. Så jag har varit igång nästan nonstop sedan klockan 8 imorse. Men jag gillar att ha saker att göra så det gör absolut ingenting. Men jag komme repa sent varje kväll den här veckan så får se hur aktiv jag kommer vara på bloggen. Ska försöka uppdatera så gott som det går, men bara så ni vet :)
Puss och Kram! 
 Bebisen <3

Instagram

Skrivet:    ·  Allmänt
Försöker uppdatera med 2-4 dagars mellanrum på min Instagarm så är hyfsat aktiv där. Älskar annars att kolla på andra konton så vill hitta nya personer att följa. Följer ni mig så följer jag er tillbaka, så kan vi hålla koll på varandra på Instagram också :)

17 dagar kvar

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag har 17 dagar kvar i grunskolan och sedan lämnar jag den för gott. 17 dagar!! Dessutom kommer det helger och nationaldagar mm. så antalet skoldagar är bara 12 och det är inte ens två veckor. Känns så sjukt att jag är här redan. Har fortfarande inte fattat att jag går i nian, och nu är snart även den över.
Men värmen är tillbaka nu hörrni och jag älskar det! Gick och köpte mango och vindruvor med Tove efter skolan och sen satt vi på altanen och mumsade på det. Lyssnade på Spotify's "Sommarhits 2016" och hade det rätt så bra. Alfred kom förbi ett tag också och nu på kvällen har jag varit själv. Min enda replediga dag på hela veckan plus att familjen är iväg på lilla systers brännboll, så har bara tagit det lugnt ikväll. Hoppas ni haft en bra måndag!
Puss och Kram! 
 
Glöm inte bort frågestunden, håller den öppen tills på torsdag 26/5. Ni hittar den HÄR.
 
Är obsessed av mynta just nu och har det i allt drickbart så det hade vi i bubbelvattnet :)
 

Alex Aiono

Skrivet:    ·  Musik
Såg hans mashup cover av "One Dance" och "Hasta el Amanecer" på Instagarm och dog lite grand. Lyckades hitta hans namn och insåg att han hade en hel youtube kanal. Har sträcklyssnat på hans covers nu i fyra dagar och jag dör lite varje gång. Stört snygg, röst som en gud och sjukt musikalisk!!
 
 Det var den här videon jag såg på Instagram :)
 
 
Det här en av mina favoritlåtar atm och han gör den nästan bättre än Rihanna, stört bra!
 
 
Galet bra duett!!
 
 
Älskar alla hans mashup covers och det här är en av dem :)

Endast kärlek

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Har varit i tältet hela dagen idag och repat. Körde igenom lite scener och hade genomdrag och det gick betydligt bättre idag än igår. De flesta var rätt trötta idag men vi lyfter varandra så efter ett tag kom all energi tillbaka. Helt galet att vi är så nära premiären nu, om en vecka har vi liksom spelat vår första föreställning.
Kärleken jag känner för Enskedespelet går inte att förklara. Ingen utomstående kan förstå familjekänslan man får och jag har aldrig upplevt något som detta. När man repar så hårt, så mycket och så nära varandra som vi gjort nu sedan februari blir man som en familj. Bara en sån liten sak som attt vi satt och sjöng slutlåten för 2012 års spel "Det blåser på månen" idag i pausen fick mig nästan att börja gråta. Så så så mycket kärlek!
Puss och Kram!  
Hela ensambeln plus en massa folk som hjälper till bakom och längst fram är vår grymma regissör :)

Årets första mysgrillning

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Började repa vid 11 igår förmiddags och sedan lämnade jag inte tältområdet förens klockan 17.15. Blev alltså en heldag med både övergångsrep (dvs när man går från en scen till en annan) samt ett genomdrag av allithop. Det känns verkligen som att det här kommer bli så bra och för biljetter till pjäsen klickar ni HÄR.
Efter jag repat klart lämnade jag av allt hemma innan jag åkte och mötte upp Tove, Alfred och Victor. Gick och köpte lite gott och grilla och promenerade sedan iväg till ett berg. Satt där sen och bara hade det sjukt mysigt. Åt hamburgare, kollade på solnedgången och lyssnade på musik. Massor av sommarkänslor verkligen och vill ha mer kvällar som denna!
Puss och Kram! 
Testade nya Sprite mynta igår och den var såå god!
 Lyckades få till himal goda hamburgare och sen satt både Victor och Alfred och spelade gitarr under kvällen
 Sommarens absolut bästa! En grillad marshmallow och en jordgubbe, galet gott!
 Så mysigt!

Mysfredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Haft en himla mysig fredag idag. Var en vanlig dag i skolan och så men det känns som att alla nior bondar så mycket nu de sista veckorna. Folk man inte pratat med alls förut har man nu konversationer med när man springer om varandra i korridoren. Blir så himla glad, älskar sånt!
Åkte in till stan efter skolan med Tove och Elin. Köpte med oss frappé och satte oss vid kajen i Gamla Stan. Så mysigt att sitta där och bara prata om allt möjligt, men jag hann inte vara där så länge då jag hade Enskedespels rep. Mötte dock upp Elin, Jossan och Becka efter jag repat klart och hängde hos Becka. Åt massa godis och nötter och bara hade en fett mysig tjejkväll. Var precis vad jag behövde verkligen och ett perfekt sätt att starta helgen på!
Puss och Kram! 
 Två bilder från stan
 Och bilder från kvällen :)

Fredags feminism

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
 

Sista nationella

Skrivet:    ·  Allmänt
GISSA VEM SOM ÄR KLAR MED ALLA NATIONELLA PROV I GRUNDSKOLAN? Japp ni gissar rätt, it's me. Kändes så galet skönt att kliva ut ur klassrummet imorse efter sista geografiprovet och veta att nu är det över. Nu finns det inte längre någon stress angående de proven. Vi har inte fått resultaten av alla prov än men jag lever i förnekelse tills jag får betygen.
Annars har det inte hänt så mycket spännande under dagen. Kom nyss hem från dubbelrep i tältet så har varit där sedan 16.45. Var extremt hungrig när jag kom hem men då hade älsklings mamma gjort pannkisar så sitter och mumsar på det just nu. Ska dock sätta mig med en hög uppsatser nu så vi hörs imorrn.
Puss och Kram! 
Jag och Elin firade med en kaka efter provet :)

Frågestund

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns som att det var ett tag sedan jag hade en frågestund så i brist på annat tänkte jag ha en nu. Ni får ställa hur många frågor ni vill om allt ifrån skolan till mer personliga saker så ska jag svara på så många som möjligt. Jag tänker att ni får en vecka på er så ska jag se till att sammanställa ett inlägg sen med alla svar :)
 

Grym träning och myskväll

Skrivet:    ·  Allmänt
Varit en rätt lugn dag i skolan idag. Hade NÄP i franska idag, har redan haft hörförståelse så var läs idag. Fick även tillbaka reslutat från svenska och engelska nationella och det gick jättebra på båda så det kändes skönt.
Detta var äve min enda lediga dag under veckan så passade på att åka in till gymmet. Blev över 1 timmes rumpa och det var det bästa pass jag haft på länge. Svettades like crazy och kunde verkligen ta ut mig på bästa sätt. När jag kom hem och hade duschat osv åkte jag och mamma iväg och köpte sushi då resten av familjen var iväg på fotbollsmatch. Så fick värsta myskvällen bara vi två men nu ska jag sätta mig och nördplugga manus. Fick ett nytt igår och ska kunna det utantill imorgon men det ska nog lösas sig :)
Puss och Kram! 
Ser ni hur gott eller? Sushi är min all time favourite!
 

Favorit tv-serier #2

Skrivet:    ·  Film och TV-serier
HÄR finns del 1.
Gjorde ett inlägg som detta för ett par månader sedan men har så många fler tv-serier att visa upp så blir ett inlägg till :)
 
Hade hört massor av folk i klasserna runt mig prata om denna serie så började kolla för ett tag sedan och blev fast på direkten. Handlar om Scott McCall som efter att ha blivit biten av en varulv själv förvandlas och måste lära sig att handskas med de nya krafter och egenskaper han fått. Samtidgt som han bara måste få vara så vanlig som det går.
 
 
Den här serie såg jag klart på två veckor och då var det total sträckkollning vi snackar om. Tyvärr finns bara två sängoer, detta var endelningen till att det gick så fort, men dessa två är så värda att se. Föll direkt för karaktärerna och det faktum att serien utspelar sig under 80-talet. Vi följer alltså Carrie Bradshaw innan "Sex and the city"
 
 
Den här serien följer en familj där pappan driver ett skivbolag och två av familjens tre söner precis håller på att starta upp sina musik karriärer. Mitt i allt kommer även deras mamma ut från fängelset och det blir mängder av drama och konflikter. Musiken i denna serie är grym och mamman, Cookie som hon heter, är så sassy. Lever för henne!

Inte långt kvar till balen

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Hade vårt första SO nationella idag och det i geografi. Nästa är på torsdag och efter det är vi klara med alla NÄP. Har några i franska kvar men de är inte lika seriösa som de andra. Provet idag gick över förväntan men jag chansade på massor av frågorna. Men vi har knappt jobbat med geografi så vår lärare sagt att det här provet inte kommer väga in så mycket.
Hade ytterligare ett balmöte idag också. Jag är ju som sagt med i alla föreningar man kan vara med i typ och detta inkulderar även balkommitén. Inte långt kvar nu och dessutom fick jag en baldejt idag vilket är jättekul. Vi har varit kompisar hur länge som helst så ska bli kul att gå med honom.
Puss och Kram! 
 Dagens | Tröja: Bershka  |  Jeans: Lager 157
 

Woman Crush-Lauren Jauregui

Skrivet:    ·  Women Crushes
Luren har varit min absoluta favorit i Fifth Harmony sedan början. Hennes lite lätt raspy voice och stört snygga utseende var det som fick mig på fall. Har suttit och sökt upp bilder jättelänge nu men finns alldeles för få. Så bara för att ni verkligen ska förstå hur snygg hon är tipsar jag er om att lyssna på DEN HÄR låten och speciellt hennes solo. Kör det på repeat om och om igen :)
 

Mellanstadiets OS

Skrivet:    ·  Allmänt
Har varit på idrottsplatsen hela dagen idag som funktionär för mellanstadiets OS. Jag och Tove fick dock möjligheten att vara lagledare för ett av lagen så vi tillhörde Kina hela dagen och på eftermiddagen hoppade Alfred in också så då var vi tre stycken.
Peppade gärnet med alla barn och hade så kul verkligen och efter dagens slut gick jag, Tove och Alfred till tahikiosken i närheten och köpte mat då Tove inte hunnit äta lunch. Gick sedan till mig med målet att plugga SO då vi har nationellt prov i det imorrn men blev extremt lite plugg. Jag och Alfred satt en timme medan Tove var borta men annars satt vi i soffan och åt chokladbollar och pratade om allt. Var så sjukt jävla mysigt, tycker om de två till max!
Puss och Kram! 
 Tog receptet från arlas hemsida :)
 
 

Musiken just nu

Skrivet:    ·  Musik
Då det inte kommit något musikinlägg på jättelänge är det en hel del gamla låtar med här men de är fortfarande himla bra :)
 
 Hörde den här låten första gången på Silvanas konstert i torsdags och jag blev helt fast. Älskar den här låten så stört mycket atm och det är absolut min favorit nu!
 
 
 Jag har aldrig lyssnat på Ryan Adams förut men satt bredvid Victor på flyget ner till Frankrike och då spelade han den här för mig och jag blev hel kär. Älskar Älskar Älskar!!
 
 
 Kommer gå loss till den här låten i sommar känner jag för den här är så grym. Lever för beatet och rösten och allt bara :)
 
 
 Asså jag älskar den här låten så mycket för den fyller mig med oändliga mängder känslor. Blir så ledsen men samtidigt så motiverad på något vis. Fastnat totalt för fransk musik just nu!
 
 
 Det här är samma artist som låten ovanför men den här är mer en "skönlåt" än den andra. Har ingen aning alls om vad den här låten handlar om men den är fett grym. Blir på bra humör av den :)
 

Enskedespels helg

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Har varit uppe i tältet hela helgen. Igår hade vi två genomdrag med kostym som höll på i 6½h och hann i princip bara byta om efter det innan vi skulle iväg på middag. Kollar alltid på ESC finalen och äter middag tillsammans med en annan familj. Det har varit tradition i flera år och vi har alltid så kul så det körde vi igår kväll också.
Idag hade jag en arbetsintervju klockan 10 så blev inte många timmars sömn inatt. Men intervjun gick bra och direkt efter den cyklade jag upp till tältet. Vi skulle ha kört genomdrag idag också men efter det igår kände vår regissör att vi inte är klara så premiären har flyttats upp en vecka och idag gick åt att sy och bygga mm. Hade så kul under tiden och satt i fler timmar och pratade med ett gäng. Två av killarna har jag scener med men de andra var nya och vi klickade på direkten. Älskar att Enskedespelet är så, fullt av härliga människor bara. 
Puss och Kram! 
Satt och klippte tyg mm på förmiddagen
 Favoritlunchen <33

Ny design

Skrivet:    ·  Allmänt
Var i ett stort behov av att göra om min design i och med att det var en vinterbild och vi snart har passerat halva maj. Om jag kommer behålla designen som den är nu är oklart och detta var något jag svängde ihop snabbt igår kväll. Men tills jag får tid att byta komemr det se ut såhär.
Skriv jättegärna vad ni tycker så kan vi utveckla designen tillsammans :)

Matte nationella

Skrivet:    ·  Allmänt, Kläder
Hade vårt sista matte nationella idag på morgonen och det kan ha varit det sämsta prov jag har gjort. Höll på att börja gråta och funderade starkt på att bara skita i allt. Men träffade vår mattelärare ett tag efter och hon var så jäkla grym och pratade massor med oss så då kändes det bättre. Får fortfarande ångest så fort någon tar upp det, men känner att jag kan ändå lägga det åt sidan nu.
Hade knappt någon lektion efter nationella då jag, Alfred och Clara skulle in till Globala gymnasiet och kolla på deras aula. Vi ska ju ha en talangjakt i vår skola (HÄR står mer) och vi som är med och håller i det behövde åka dit och kolla då tävlingen ska hållas där. Hade sjukt kul under tiden så kändes härligt att få avsluta dagen med det.
Puss och Kram! 
 Dagens | T-shirt: Hollister |  Byxor: H&M

Silvana på grönan

Skrivet:    ·  Allmänt, Musik
Kom precis hem från Silvana Imams konstert på Gröna Lund och jag är så sjukt jävla lycklig bara. Har älskat henne och hennes musik sedan första gången jag hörde Tänd alla ljus och nu över ett år senare fick jag turen att se henne irl.
Energin hon har, kraften hon har och texterna hon har är så stört bra. Jag levde musiken rakt igenom hela konsterten och inte nog med att hon var där, hon hade även med sig Adam Tensta, Cherrie, Tuai, Jaqe, Michael Dida, Erik Lundin mm. När hon dessutom tog ut Beatrice Eli på scen för låten "Shhh" kände jag att jag hade kunnat dö där och då för jag var så sjukt lycklig. Till alla er som missat Silvanas musik vill jag bara tipsa er sjukt starkt om att checka in henne för hon är gryym!!
Puss och Kram! 
 Så mycket kärlek i publiken!
 Till höger syns Silvana och Unge Ferrari
 Silvana tog upp ett gäng från publiken under låten "Svär på min mamma"
 Till vänster syns Silvana tillsammans med den syrianska flaggan samt den littauiska flaggan (båda dessa är hennes ursprung)

The Grey People

Skrivet:    ·  Allmänt
Om ni missade tisdagens Eurovision, stängde av efter halva eller helt enkelt inte är intresserade måste jag tipsa er om detta dansnummer. Det är koreograferat av min favorit, Benke, och är så stört bra. Satt ju där live i Globen och såg det och jag höll seriöst på att börja gråta i slutet.
Är det så att ni inte har tid nu att se videon, spara den och se den senare för den är så bra och träffar en rakt i hjärtat!!
 

Massa repetitioner

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Startade dagen med nationellt prov i matte som innehöll två stycken prov, ett med flera små uppgifter och ett med två större uppgifter. Båda dessa skulle vi skulle göra klart på totalt 80 minuter. Var hyfsat stressigt och tyvärr blev det en del gissningar men håller alla tummar jag har för att det ändå gick bra.
Åkte in till gymmet efter en alldeles för lång tid där ifrån. Har haft konstant fullt upp sen Frankrike men idag hade jag 45 minuter över så blev ett magpass innan jag åkte hem, kastade i mig middag och cyklade upp till tältet. Hade rep i 3h ikväll men hade sjukt kul. Repade stora folk scener samt "min lilla scen" där vi bara är 6st. Älskar att repa lilla scenen för vi har så sjukt kul tillsammans och nu när det börjar närma sig premiär förstår man hur grymt bra det här kommer bli!
Puss och Kram! 
 Efter gymmet bild

Tillbaka i skolan och Eurovision

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016, Kläder
Hade min första skoldag på 12 dagar idag. Kändes otroligt konstigt att vara tillbaka men ändå så självklart på något vis. Hade inte jätteseriösa lektioner idag, förutom ett nationellt prov i franska, så dagen passerade fort.
Nu efter skolan har jag inte gjort så mycket. Stannade kvar ett tag efter sista lektionen och pratade med massa människor och nu har jag bara kollat på Teen Wolf. Ska iväg och repa 1 1/2h snart och sen ska jag och ett gäng andra iväg på Eurovision. Ska bli jättekul att se den live, har följt det sen jag var liten. Då jag fått biljetterna av mamma har jag ingen aning om var vi sitter men jag är extremt taggad ändå :)
Puss och Kram! 
 Dagens, Tröja: Hollister | Jeans: Bershka

Frankrike-Tisdag 3/5

Skrivet:    ·  , Resor, Videoinlägg
Det här ar vår sista hela dag i Frankrike och den spenderade vi i deras skola. Startade dagen med 2h idrott där alla svenskar blev uppdelade i 3 grupper. De vi hade idrott med var 1 år äldre än oss men så jäkla sköna. Skrattade massor och fick flera av de på snapchat vilket var himla kul.
Gick runt en timme i Aubagne sen bokade vi bord för kvällens avslutningsmiddag samt gick på en marknad. Var i skolan resten av dagen och vi hade överlag roliga lektioner. När skolan var slut satt vi i en sorts "aula" i skolan och spelade musik med mera innan vi gick iväg till restaurangen. Hade en himla rolig kväll och avskeded efteråt var fyllt av så mycket tårar. Helt sjukt vilka underbara människor jag träffat under resan, allt jag fått uppleva och hur nära vi svenskar kom varandra. Otroligt tacksam för att jag fick vara med om det här!
Puss och Kram! 
 Bilder från idrottslektionen, grupperna hade en idrott vi körde. Var rugby, löpning 500m och stafett
 Alex, Victor och Alfred på marknaden :)
 Gruppbild på alla svenskar i skolan
 Bilder från middagen, dock hade inte alla kommit när jag tog bilden till vänster
 
Video från sista dagarna :)
 

Skeppsholmen

Skrivet:    ·  Allmänt, Enskedespelet-2016
Hade elevens val idag och som vanligt hade min klass flummigaste dagen. De andra klasserna valde att plugga, spela badminton eller åka till ett badhus med sina klasskassa pengar. Min klass åkte in till TC, köpte mat, gick till Skeppsholmen, åt maten, satt kvar ett tag, gick runt Skeppsholmen, åkte hem. 
Hade en sjukt härlig dag, klassen briljerar verkligen när vi har sådana här dagar. Då är alla med alla och vi har det bara fett mys. Men efter massa skratt och sol slutade vi efter 4timmar. Låg på altanen då ett tag och solade innan jag gick upp till tältet för rep. Var så galet kul att vara tillbaka, har saknat alla massor och vi har så himla kul under våra rep. Flummar massor och bara mår så bra!
Puss och Kram! 
 Blev Ica sallad till lunch, favoriten!
 Så himla fint ute på Skeppsholmen :)

Frankrike-Måndag 2/5

Skrivet:    ·  , Resor
Detta var enligt mig bästa dagen och dessutom min födelsedag. Vi möttes upp i Cassis, där jag hade turen att bo, på morgonen och tog sedan en båt ut till Les Calanques som är kalkstensklippor utanför Cassis. Var otroligt vackert och strålande sol så båttruen var underbar. Skrattade och lyssnade på bra musik och bara hade det härligt.
Efter båten gick vi till stranden. I princip alla svenskar badade trotts att det var otroligt kallt. Låg var på stranden ett bra tag efteråt och solade, blev tusen bilder där ifrån innan vi gick iväg till en lokal tvålfabrik. Var hemma hos en familj i dreas källare och de sålde tvål över hela Frankrike. Otroligt gulligt verkligen och var himla kul att se. Hade en galet grym dag verkligen och kärleken till alla växte massor under den dagen!
Puss och Kram! 
 Clara, Siri, Lova, jag, Tove och Becka innan vi satte oss på båten
 Blandade bilder från båtturen
Hela gänget på båten :)
Gruppbilder från stranden
 Jag, Becka och Tove
 Testade oss på cheerleading på stranden, i toppen är Théopaul
 Bild från stranden/hamnen
 

Hellasgården

Skrivet:    ·  Allmänt
Åkte iväg till Hellasgården efter frukost imorse med familjen. Jag ville sola och de ville bada så passade perfekt för mig att följa med. Laddade upp med en massa podcasts och musik så låg i solen och bara njöt hela dagen. Blev både lunch och en glass där, plus att jag badade för första gången i Sverige i år innan vi åkte hem. Skulle även vilja tro att jag fick lite färg under dagen men jag har ju som ni vet årets sämsta pigment så blir max mörkbeige, dvs aldrig brun. 
Puss och Kram! 
 Bilder från dagen :)
 

Frankrike-Söndag 1/5

Skrivet:    ·  Allmänt, Resor
Under förmiddagen och morgonen tog vi det lugnt hemma hos oss själva. Min korrespindant hade massa plugg att göra så jag satte mig på deras balkong i solen och läste lite. Tar mig sällan tiden att göra det så passade på nu när jag hade tid.
Men efter lunch tog jag och min korrespondant en promenad genom staden Cassis som hon bodde i. Hämtade Alex och Théopaul och åkte till ett Laserdome ställe där vi mötte upp alla andra. Delade upp oss i svenskar och franskar och alla spelade ett spel totalt. Var så sjukt svettig men kom stolt 5:a utav 14 deltagare i min grupp. Dessutom vann svenskarna båda matcherna så det kändes ju rätt skönt :)
Puss och Kram! 
 Bilder från Laserdomen
 
Video på resan fram tills söndag

Farsta Fun Run

Skrivet:    ·  Allmänt
Har jobbat hela dagen idag i Farsta centrum tillsammmans med Jossan, Märta, Sofia och Elin. De hade Farsta Fun Run idag som var ett event med tre olika lopp. Ett för barn mellan 3-6år, ett för 7-13år och ett för folk från 14-uppåt. Så stod och hejade, dansade och kramade barn hela dagen. 
Var strålande sol så temperaturen i mjuksidräktern var ungefär 100°c. Men vi öste gärnet och efteråt var vi helt slut. Hade gäster nu ikväll men känt henne hela mitt liv så att vara totalt uttömd och rätt sunkigt gjorde inget. Sitter nu och kollar på "We're the Millers"  med Malte och tror att det kommer bli tidig läggning idag igen. Varit helt slut varje kväll sedan Frankrike, misstänker att kroppen behöver ta igen nätter av för lite sömn.
Puss och Kram! 
Dagens programblad och pompoms för ett gäng cheerleaders
 Hela gänget, jag är Kaninen :)
 

Frankrike-Lördag 30/4

Skrivet:    ·  , Resor
Under lördagen möttes vi upp ett par stycken i Marseille. Började med att gå genom Les Docks innan vi gick till köpcetrumet Les Terrasses du Port. Vid lunch kom ännu fler fransk-svenska korrespondanter par till oss så då köpte vi lunch och åt tillsammans uppe på terassen.
Blev ännu mer shopping och sedan ännu fler fransk-svenska korrespondanter så vid dagens slut hade nästan alla kommit dit. Efter shoppingrundan tog jag, Alex och hans korrespondant Théopaul en promenad längst med hamnen i Marseille som var såå fint, och sen åkte vi hem tillsammans. 
Puss och Kram! 
Lunch bild :)
 Utsikten från stället vi åt lunch på
 Gruppbild med ungefär 2/3 av gänget :)
 
 

Balklänningsjakt

Skrivet:    ·  Allmänt
Var iväg på Plantagen igår med mamma och Märta och köpte olika bär-och örtplantor som vi planterade ut idag. Är både hallon, jordgubbar och sex olika örter och sallader. Var himla mysigt att starta morgonen så och efter att all plantering var klar cyklade jag och mamma in till stan.
Hela Stockhom är fyllt av olika Eurovision saker just nu då ESC hållas i Stockholm i år, så var fullt av turister. Vi var dock inne för att leta balklänning och efter att vi gått på varenda gata i hela city och jag bara testat två klänningar gick vi förbi Lilly på Birger Jarls gatan. Cirka en meter in i affären hängde min klänning, var kärlek vid första ögonkastet. Fick massa hjälp och det var världens gulligaste människor som jobbade där så det är ett STORT tips om ni letar bal-eller brudklännigar.
Puss och Kram! 
 Köpte med oss yoghurtglass och satt och mumsade på det i solen, så härligt!

Frankrike-Fredag 29/4

Skrivet:    ·  , Resor
För inlägget om flygresan dit och första dagen klicka HÄR
 
Började med att vi alla samlades i Aubagne där skolan låg och tog en buss till Aix en Provence som är en supergullig stad inte allt för långt bort. Hade en jättehärlig bussresa dit och när vi kom fram väntade en muséebesök för Cezanne som är en känd konstnär där ifrån. Själva besöket var lagom kul men efteråt gic vi tillsammans till en park på andra sidan stan och åt lunch där.
Efter lunchen fick vi 2h att göra vad vi ville så då strosade vi genom gränder, köpte glass och skrattade massor. Under bussresan hem satt vi och sjöng hela vägen och när vi kom tillbaka igen drog vi iväg och spelade fotboll. Hade en jättehärlig dag med strålande sol rakt igenom!
Puss och Kram! 
 Siri, Tove och Becka i parken
 Åt extremt god glass i Aix, till höger syns Alex, Tove och Becka
 Och sen bara en bild från gatorna där :)

Landat på svensk mark

Skrivet:    ·  Allmänt
Känns som det var forever sedan sist jag bloggade men jag kände att jag inte orkade ta tiden i Frankrike. Men nu är jag tillbaka, grymt peppad och med tusentals bilder att visa. Så kommer lägga upp ett inlägg per dag med vad vi gjorde under resan och dessutom kommer resevideos att komma upp om ett par dagar :)
Vi landade i Stockholm vid halv åtta igår kväll och då stod alla våra familjer där och väntade. Var otroligt skönt att vara på svensk mark igen. Inte för att vi haft en dålig resa, för det här har varit något av det roligaste jag har gjort, utan för att jag saknat svensk mat, spontanitet och möjligheten att prata endast svenska stället för en blandning av svenska, franska och engelska :)
Puss och Kram! 
 Tre snaps från gårdagen :)

Supersnabb chokladkaka

Skrivet:    ·  Recept
 Ingredienser:
2 ägg
1 mosad banan
1 msk kakao
2 krm bakpulver
 
Blanda ihop allt och stoppa in i micron på högsta effekt i cirka 2minuter. Jag toppade med blåbär och lite socker då jag trodde blåbären skulle vara sura. Sockert visade sig vara helt i onödan då kakan i sig är söt och blåbären bröt av jättebra mot den :)

Happy Birthday to me

Skrivet:    ·  Allmänt
 

Soffan och Jossii gästar Fluring

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej alla flurisar, hur ä d mä är? Mä oss ä d la braa! Vi skulle vilja tipsa er om låten djungelvrål på spotify. JK. Back to serious bussines. påtal om brödrost, vet ni hur man ser att en bil är från Tyskland........ det Germany (gö man inte) HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
 
Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.



För samarbeten: [email protected]









Design