Chocolate Swirl Cheesecake
150gsmör
Fyllning
2.5dlkesella 10%
1.5dlströsocker
2tsk vaniljsocker
4st ägg
1dl vispgrädde
Chocolate swirl
3msk kaffe
3.Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
4.Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
6.Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.
7. Fyllning Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8.Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9.Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Chocolate swirl Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
11.Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
12. Cheesecake Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.
13.Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.
14.Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
15.Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.
16.Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.