Äppelpaj
Skrivet: · Recept
Absolut enklaste och godaste pajen man kan göra typ. Vi andvänder nästan samma recept till rabarber oxå så kan ha lagt upp det här receptet tidigare men nu kommer det igen ändå.
Ingredienser:
2dl vetemjöl
2dl havregryn
2dl socker
1dl kokos
valfri mängd äpplen
mandelmassa
kanel
smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200c och smörj en pajform med smöret.
Skiva äpplena i lagom tjocka skivor (går att behålla skalet på) och placera ut de i formen så att de täcker botten. Hur mycket äpplen man vill ha är upp till en själv, men det blir bäst med hyfsat mycket.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Riv mandelmassan och strö ut det över äpplena, krydda med kanel. Men tänk på att inte ha på för mycket.
Häll ut den torra blandningen över äpplena så att alla äpplena täcks.
Hyvla smör och ha på det med, här är det viktigt att man inte lämnar några hål för då blir inte den torra blandningen knäckig utan stannar i sin ursprungliga form. Alltså torr och mjölig.
Ställ in i ugnen tills det börjar bli brunt på ovansidan (vet ingen tid men den är inte inne jättelänge)
SÅ GOOOD!