En variant av quesadillas
Skrivet: · Recept
Åt godaste quesadillasen ever för ett rätt bra tag sen. Fick smaka på krämen man har innuti quesadillasen nån gång när jag Tove och Jossan var på ICA och det var så gott så jag tog receptet. Kom hem, sålde in det hos pappa och han blev inspirerad att laga det. Var sjukt gott och älskade det verkligen!
Majs- och jalapeñoquesadillas
- 340 g majskorn
- 3 dl riven cheddarost
- 1 msk inlagd jalapeño
- salt och svartpeppar
- 8 små tortillabröd
- 2 msk smör eller margarin
Tips på tillbehör:
- grillade kycklingvingar
- salsa
- tortillachips
- gräddfil
- sallad
Gör såhär:
Låt majsen rinna av.
Mixa majs, ost och jalapeño till en jämn smet med en mixer. Smaksätt med salt och peppar.
Fördela majskrämen på 4 tortillabröd (för 4 port), lägg på resten av bröden som lock.
Stek bröden i matfettet i en stekpanna, 1/2-1 minut på varje sida.
Skär bröden i 4 delar (för 4 port).
Till servering: Servera quesadillan på en tacobuffé med grillade kyckling, salsa, tortillachips, gräddfil och valfri sallad.
Det här är verkligen sjukt gott!!!