Vasaloppssnurror
Skrivet: · Recept
Ingredienser:
50 gr jäst
2,5 dl vatten
250 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
13 dl vetemjöl
2 tsl bakpulver
1 tsk salt
Fyllning:
50 gr riven mandelmassa
50 gr smör
0,5 dl socker
0,5 dl blåbärssylt
Garnering:
100 gr smör ( gick åt betydligt mindre)
Strösocker
2,5 dl vatten
250 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
13 dl vetemjöl
2 tsl bakpulver
1 tsk salt
Fyllning:
50 gr riven mandelmassa
50 gr smör
0,5 dl socker
0,5 dl blåbärssylt
Garnering:
100 gr smör ( gick åt betydligt mindre)
Strösocker
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt, häll över jästen och rör så att jästen löser sig.
Rör sockret smidig med smöret, gärna med elvisp. Blanda ner smörblandning och ägg med degspadet.
Blanda mjöl med bakpulver och salt, häll i bunken och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Blanda mandelmassan med socker och smör.
Tag upp degen och kavla ut till 2 rektanglar ca 20*55 cm.
Blanda mandelmassan med socker och smör.
Tag upp degen och kavla ut till 2 rektanglar ca 20*55 cm.
Bred på mandelmassefyllningen och därefter blåbärsylten på den ena plattan och lägg den andra ovanpå och tryck till.
Skär ca 2 cm breda remsor, tvinna till snurror och lägg på pappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 min. Grädda 8-10 minuter i 250 grader. Låt svalna.
Smält smöret, pensla bullarna och doppa i socker.
♡Malin♡
Åhh de ser magiskt goda ut! Det måste jag testa! :)