Startsidan  ·   Instagram  ·   We♥It  ·   Youtube

Rasism

Skrivet:    ·  Quotes, Djupa texter
Hade diskussioner kring detta både under raster och lektionstid igår i skolan och alla sociala medier och tidningar är fulla av bilder där man visar stöd och skickar kärlek till alla drabbade av händelserna i skolan i Trollhättan. För er som total missat det hänt kan jag väl kort sammanfatta det kort genom att säga at det är en 21-årig man som har tagit på sig en Star Wars mask, svarta kläder och tagit med sig ett samurajsvärd. Han har sedan gått in på en skola i Trollhättan och huggit ner ett flertal personer där två stycken dog. En elevassistent och en elev. Man tror att anledningen bakom detta ska vara ett hatbrott och personen bakom dådet gick endast efter personer med utländskbakgrund. Som om vi inte har nog med rasism i samhället redan.
Inte nog med detta i skolan så har det dessutom varit nästan en artikel om dagen i tidningarna om eldning i flyktingläger, folk som demonstrerar mot tiggeri och ett flertal personer som uttalar sig om främlingsfientlighet och pratar om "dem" och "vi". Även fast vi alla är ett enat folk. Ett folk som må prata olika språk, ha olika färg på vår hy, olik tro, olika eder och bakgrunder men vi är alla människor. Det bör ligga i vår natur att hjälpa varandra. Tänk bara på om situationen var omvänd. Om det var du som tvingades sitta på gatan utanför mataffärer och tigga pengar av folk som inte talade ditt språk, som spottade på dig, som sparkade på dig, som eldade upp det lilla du ägde för att du kom och "tog deras land".
Det är dags att kliva utanför lådan nu och se verkligheten för vad den är. Vi måste sluta skilja på människa och människa, vi måste stå upp mot dem som säger annat. Vi måste visa att jämställdhet och frihet vinner över rasism och trångsynthet. Vi måste hålla ihop och förhindra splittringar i samhället längre fram. För fem år sedan lyckades SD ta sig in i riksdagen med 5,9 procent. I det senaste valet fick dem 12,9 procent av rösterna och blev därmed vårt tredje största parti. I ett av våra grannländer, Finland, styr ett främlingsfientligt parti landet så möjligheten att vi också hamnar där är inte omöjlig. Vad är det då som gör att en sån stor del av vår befolkning röstar på ett gäng män och kvinnor vars politik bygger på en ideologi som nervärderar en stor del av mänskligheten endast för att de har en hy färgad något ton mörkare än vi? Jag har ingen aning men hoppas att det är okunskap som styr valet, och jag vet att vi kan med hjälp av varandra sänka antalet väljare med okunskap. Det hade lika gärna kunnat vara du och jag som tvingades sitta på gatan, eller du och jag som blivit nervärderade som mindre värda på grund av vår hudfärg, allt bara om turen fallit annorlunda.
 DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Tilda, Stockholm

Tilda heter jag och jag är en tjej på 16 år som älskar att vara med kompisar och skratta. Bor gör jag i Stockholm med min mamma, pappa och två yngre syskon och på fritiden gymmar jag och kollar på alldeles för många tv-serier. Här på min blogg hittar du massa musik,filmtips och framför allt handlar bloggen min vardag och mina tankar.För samarbeten: tildabarkselius@gmail.com
Design